HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Bojkott Gyurcsány Ferenc ellen!

2009.02.10. 19:10 sasika61

 

A miniszterelnök meggondolatlan kapkodása egy olyan futballistának a képét idézi meg, akinek csapata a 85. percben is jelentős hátrányban van, a vereség biztos, a szurkolók hörögnek, ő pedig kétségbeesetten próbál labdába rúgni, míg végül nagy igyekezetében öngólt lő.
 
Ezt éri el Gyurcsány Ferenc is azzal, hogy bojkottot hirdetett a Magyar Hírlap ellen Bayer Zsolt írása miatt, a publicistát pedig jogi-etikai eljárás elé akarja állítani.
 
Nem veszi észre, hogy valójában már lejárt az ideje, lassan a bíró lefújja a meccset. Nem érzékeli, hogy az a néhány száz ember, aki rajongójaként még megjelenik a blogján, csaknem kimeríti a vele egyetértők halmazát. Nem látja, hogy személyisége, kormányzati „teljesítménye” oly mértékű ellenszenvet keltett már a társadalom egyre szélesebb körében, hogy kapkodásán a közönség legjobb esetben is csak nevet kínjában, de egyre többen átkozódnak, és cserét követelnek, még akkor is, ha a mérkőzésből egyébként sincs sok hátra.
 
A Magyar Hírlap cikkétől, annak hangnemétől, tartalmától teljesen elvonatkoztatva az fog történni, hogy ezek után olyanok is meg fogják venni a lapot, akik eddig tartózkodtak tőle, pusztán amiatt, mert a gyűlölt miniszterelnök bojkottálja. Azok is Bayer mellé fognak állni, akik egyébként viszolyognak a publicista néhány kitételétől. Az állami vállalatok, intézmények eddig sem hiszem, hogy tömeges előfizetői lettek volna a Hírlapnak, elég nekik a Népszabadság. Nagy veszteség emiatt nem fogja érni Széles Gábort, legfeljebb néhány millióval kevesebb hirdetési pénz jut el hozzájuk, de a lap példányszáma garantáltan növekedni fog.
 
Az már csak érdekes, de nagyon jellemző színfoltja az esetnek, hogy van-e joga a miniszterelnöknek egy ilyen bojkott felhívására? Nem vagyok jogász, de gyanús az eset.
Vajon ilyenkor nem gondolkodik el, hogy hányan szeretnék már őt bojkottálva látni?
Én mindenesetre közéjük tartozom. Holnap megveszem a Hírlapot.

505 komment · 3 trackback

Címkék: közélet magyar hírlap bojkott bayer zsolt sajtószabadság

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr94935298

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Piréz 2009.02.11. 11:02:03

Szalonnát vissza! A szalonnácik Pásztorunk botja után egyre kevésbé szalonnások. Ez pedig igen nagy probléma. Egyetlen, a médiában dolgozó szervnek sem lenne szabad nyíltan rasszista hozzászólásokat eregetni a levegőbe, akár sugdolózva, akár mutogatv…

Trackback: Vastagbőr 2009.02.11. 08:51:20

Gyurcsánynak is betelt a pohár - Nekünk is ...No, végre Gyurcsánynál is betelt a pohár! Dicséretes, hogy végre nem vagyunk árván, egyedül, így pár millióan ebben az országban. Végre személyesen a Miniszterelnök Úr  is a betelt poharúak táborába állt…

Trackback: Mouse Pad 2009.02.10. 20:06:57

Gyurcsány Ferenc a Magyar Hírlapot reklámozza"„A Magyar Hírlap hétfői számában megjelent "Betelt a pohár" című cikket követően Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is azt gondolja, hogy betelt a pohár, arra kéri valamennyi állami intézmény…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2009.02.11. 09:23:13

@freddynemkrueger:
Hi!
De elolvastam :)
Csak sajnos azon kívül a mit te irtál (tüntettők szétverése), én csak a Zsanet ügy kapcsán emlékszem rájuk és akkor amikor v.mi piti dílert kell elfogni. Sem Ózd kapcsán, sem heves kapcsán nem hallottam róluk, és sajnos Siófokon sem voltak ott.
Feltételezem az egész csak rendészeti döntés kérdése, csak ugye abba már beleszól a politika, ott pedig ún. stucc politikát érzek (úgye a stucc azt hiszi ha a fejét a homokba dugja és nem lát akkor Őt se látják), mintha azzal, hogy nem foglalkozunk vele a probléma nem is létezne.
Egyébként csak azt kívánhatom, hogy neked legyen igazad és ne a Papának.

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2009.02.11. 09:25:59

@pat bateman:
Elöször is te egy gyilkos vagy :)
Másodszor én meg azt mondom, hogy a veszprémi eset kapcsán végre van média visszhang, mert ezt most nem lehet eltusólni (pláne az elkövetők származását), ezért most kell végre tenni v.mit mielőtt késő lenne.

Getz 2009.02.11. 09:29:48

Erről a félkegyelmű GyF-ről, a Gyalog galopp egy lábon ugráló fekete lovagja jut az eszembe. :)

Több szót nem is érdemes rá pazarolni.

KopaszMercis 2009.02.11. 09:32:24

A miniszterelnok is rajohetne, hogy az ilyen Bayer "Dzsámbó Zümmi" Zsoltok, es kuruc.info -k agyatlan suttyo propaganda okadasa nelkul sosem fog megint valasztast nyerni a dragalatos MSZP partja 2010-ben.

Mondjuk ezzel a bojkottal rendesen promotalja az kurva elet!

borpancsoló 2009.02.11. 09:36:59

@Kangörény_: Egyetértek, bayer amúgy tényleg egy barom, nem tud mást, csak fröcsögni meg magyarkodni, mindezt úgy, hogy büszkén vallja, hogy szlovákiába adózik, mert nem segíti a kormányt. Mondjuk akkor nem is szabadna pofázni, írjon szlovák lapokba. baromi irritáló egy ember, az ilyenek miatt marad meg mindig is a 30% az Mszp-nek. Bayer a jobboldal vírusa.
Gyurcsány inkább csókolgathatná. (Csintalan a másik ilyen. Az is, mit keres a HírTV-n?)

elBandy 2009.02.11. 09:38:31

@SzaszaG:

Nagyon tetszik az írásod, de sajnos ez nem fog menni. A cigányság nem fog saját jószántából alkalmazkodni. Úgy ahogy 1000 évvel ezelőtt az Európában portyázó magyarok sem saját jószántukból telepedtek le és kezdtek földet művelni az addigi portyázó-rabló életmód helyett (lásd Tóta W. blogját) .

Én úgy gondolom, hogy a cigányság felzárkóztatását, oktatásának feltételeit és munkalehetőségeit meg kell teremtenünk de nem úgy, hogy rájuk bízzuk, élnek-e vele vagy sem. Olyan környezetet kellene teremteni, hogy ne legyen más lehetőségük, minthogy éljenek ezekkel, különben nem kapnak segélyt vagy a börtönben rohadhatnak. Ha rendőrre támadnak, akkor számolhatnak azzal, hogy meglövik őket, anélkül, hogy utána jogvédők és ügyvédek őket tegyék meg áldozatnak.

A zéró tolerancia elvével kellene eljárni az ún. megélhetési bűnözőkkel is. Több börtönt építeni, kevesebb komforttal.
A nyilvánvalóan (de nem bizonyíthatóan) bűnözésből meggazdagodott maffiózokra ráküldeni az Apeh-ot. Lesz mit lefoglalni.

Megszüntetni a pozitív diszkriminációt, növelni a rendőrség cselekvési hatáskörét és jogi
védelmét.

A jogrendszerünket is szigorítani kellene. Az erőszakos bűntetteket sokkal súlyosabb itéletekkel, kevesebb kedvezménnyel és idő előtti szabadlábra helyezéssel súlytani . (az osztálytársát megölő Raimund most is szabadon jár iskolába. )

sanyikácska 2009.02.11. 09:39:20

nmem tudom melyik a nagyobb görény, de talán mégis ferike, nem lehetne egyébként már őt is bojkottálni? Most komolyan, ne fizessünk adót, meg reggelenként valahogy be kéne köpni a parlamentbe. Ilyen javaslataim vannak hirtelen.

vidéki suttyó 2009.02.11. 09:39:43

Bar többen magyarkodnanak...

KopaszMercis 2009.02.11. 09:40:55

@borpancsoló >>:

hat szerintem hozza veheted az egesz hir tv-t a kuruc infot es az echo tv-t.

Mikor tanul mar meg a jobboldal ugy oldalra huzva kommunikalni, hogy a laikusnak az objektivnek tunjon. Az rtl-nek, tv2-nek, meg neha meg az ATV-nek is megy.

Mondjuk lehet, hogy nem kene a 2 forintost toltenyhuvelynek nezni a TV szekhaz felegetesekor pl :)

KopaszMercis 2009.02.11. 09:43:46

@sanyikácska:
Okos gondolat.. ne fizessunk adot.

A be nem fizetett adod miatt, elso korben fog a gyurcsanyi szenvedni.

Gondolom te veszed a magyar hirlapot...

Páneurópai Harci Kos 2009.02.11. 09:43:48

Nem értek a bojkottal egyet (bár amit eddig sem vettem, és ezután sem fogom venni) felhívta a figyelmet, és dafke/ csakazértis megveszik majd.
Pedig az ország szégyene az a cikk.

is 2009.02.11. 09:46:24

@poszt: igen, ez a magyar gondolkodás. nyakas paraszt a magyar, az is marad. racionalitás, gondolkodás nem érdekli, dolgokba bele nem gondol, csak az ellenségkeresés, majd -találás, majd háború. minimum Mohács óta ezt sznvedjük, nincs a magyar történelemben 50 év, hogy az ország ne arra legyen büszke, hogy kinek-minek állt ellen, illetve ki meg mi miatt nem építettek, hanem ellenálltak az emberek.

hát így múlik el az életed, ilyen jó kis ellenállásban, csak azért is vedd meg a Magyar Hírlapot, költsd a pénzed ellenállásból, másnak végülis nem ártasz vele. boldogabb emberek a pénzüket nem valami ellen, hanem valamiért (pozitív, létrehoz, épít) költik, és az életüket is valamiért, és nem valami ellen élik. már ha ez a gondolat egyáltalán így átélhető legalább pár pillanatra.

KopaszMercis 2009.02.11. 09:48:37

@Páneurópai Harci Kos:
Ne aggodj a gyurcsany nem hulye csak elmebeteg.. most cirka 100-200K olyan ember ele fog kerulni ez az info, aki vagy semleges es emiatt megijed megint a fidesztol, vagy nem csipta a gyurcsanyt, de azert a magyar hirlap miatt a felere tolodik.

Azok akik eddig is ciganybunozoztek mind rajuk szavaztak ilyenekkel nem lehet novelni a jobboldali tabort, csak mozgositani a lustakat, es tolni oket a baloldalra.

Ha ez a taktika mukodne 2002-ben es 2006-ban is a fityis nyert volna.

Szerintem meg 8-10 valasztasi ciklus es lassan megtanulja a viktor is, hogy igy van.

csillagkutya7 2009.02.11. 09:48:38

@Páneurópai Harci Kos:
még jó, hogy nem értesz egyet ezzel....
gondolom a szomszédságodban több kilométeres körzetben nincs cigány, mert ha lenne, akkor más lenne a véleményed!
remélem sokan veszik majd az újságot! gyurcsányra pedig már enm találok szavakat...

KopaszMercis 2009.02.11. 09:50:50

@csillagkutya7:
En is remelem sokan veszik a madzsarisztani hirlapot.. nagyon melyrepulesben van a baloldal. A SZDSZ-nek sokat fog ez most segiteni.

borpancsoló 2009.02.11. 09:58:29

@sanyikácska: Annyira szeretem a ne fizessünk adót típusú beszólásokat. A nyugdíjast meg én tartsam el mi? A bayer gyerekének a TB-jét már én fizetem, köszi, annyi elég is!

kopasz mercisnek van igaza, gondolod, hogy majd gyurcsányt bántod vele? Meg a kormányt? IMF-ről hallottál-e? Tudod, a harmadik világ bankja.
Nem az adófizetést kell megtagadni hanem normális adószabályokat kell követelni és egy olyan Apehot, ami emberként bánik az emberrel.

Amíg egy sima kis kocsmát is huszonkilenc adónem terhel, amíg az utód után háromszor adózol addig esetleg ezzel kéne foglalkozni.

Nekem a palackozóm és az árusítási hely 10 méterre van egymástól és hárompéldányos borkisérő-okmányt és adójegyfelfüggesztést kell írnom, hogy a két kis kezemben átvigyek három rekesz bort egyik helyről a másikra. Újdonságként rendelnem kell a Vodától mobilnetet 30 rongyért, egész évre, hogy tavasszal és ősszel két hétig 5 ember dolgozhasson a szőlőbe és azokat reggel be tudjam jelenteni. A semmi közepéről! Jóvan, hogy pesten mindenhol van net, nálunk is, de a szőlőbe még a térerőt is lajtoskocsi hozza. Munka közbe meg nem szaladgálhatok netcafféba, hogy netezni tudjak!
Na ezért nincs magyarországon rendesen működő

borpancsoló 2009.02.11. 09:59:42

Lemaradt a vége:

na ezért nincs Magyarországon rendesen működő kisvállalkozói szektor. (aminek pedig állítólag jótékony hatása van a nemzetgazdaságra)

l3v1 2009.02.11. 10:03:44

"VALAHOL MINDENKI CIGÁNY."

Nem mindegy ám, hogy ki hol cigány. Vannak helyek ezen a bolygón, ahol te is szivesen (-bben) lennél "cigány".

KopaszMercis 2009.02.11. 10:06:34

@borpancsoló >>:
Apeh:
aszondjak felvettek mittom en 50 adoellnort (talan 1.5-2 eve volt ez hir) es mindengyi behozott pluszban 55 millio forintot.. most mondtam valami, nem tom mennyit.
Kovetkezo 1.0 kozgaz, addig kell felvenni az adoellenoroket, amig az utolso tobb penzt nem visz, mint amennyit hoz. Azt kirugni, hogy meg eppenhogy hogy annyit hozzon be a tenylegesen utoljara felvett, amennyit elvisz.

Es akko meg van a hatarkocseg hatarhaszon egyensuly, ami optimum.
Nagyon bonyesz.

KopaszMercis 2009.02.11. 10:10:16

@l3v1:
En keves helyen vagyok cigany nagyon.

Amikor en megszolalok kulfoldiul akkor nem neznek ruszki menekultnek, mint honfitarsainkat szoktak :)

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 10:18:54

@KopaszMercis:

Itt inkább generációs szakadék alakul ki. A baloldali-liberális média a maga módján ugyanazt teszi, mint a MH, kuruc stb. csak az a jónépnek kevésbbé tűnik fel mivel ezeken szocializálódott anno.
A kuruc.info olvasótábor meg többnyire fiatalokból áll , akiknek meg már az a hangnem a normális sajnálatos módon meg a nevetséges összeesküvés elméletek, zsidósdi ... mert elegük van Balló úrból, Pártkeltéből, Népszabadságból az álszemérmes hazugságokból - új generáció. Viszont nincsen közép média, amelyik lemeri írni a tényeket, és közben nem esik át a ló egyik oldalára sem.

Fordul a kocka csak a rendszer nem látja be, és normalizálódás helyett csak még jobban sodrodunk a szarba. -

degreen 2009.02.11. 10:20:26

F-n egyre erőteljesebben jönnek ki a hiszti, és a pszichés zavar jelei.

KopaszMercis 2009.02.11. 10:22:49

@Carnivora:
Mind a 13000 frissitgeto bot osztja ezt a velemenyt a kuruc.inforol?

Ha szerinted a hör tv kepes ugy semlegesnek tunni, mint az rtl, akkor te nagyon eltevedtel valahol utkozben idefele...

Waldi! 2009.02.11. 10:23:14

Ha Fleto azt mondja, hogy ne egyel szart, akkor csak azert is megeszed? Gratulalok :)

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.02.11. 10:28:18

@Waldi!: persze, hogy megeszi, mer vagy fehér vagy fekete, ezt megtanultuk. és jah, most is kúton, újságosnál már láttam öt embert is hírlapot venni, pedig utóbbi időben nem nagyon láttam embert széleslappal közlekedni. jo ez lesz egy hétig max, mert kb eddig tart a lázadó ellenállás. aztán lesz pislogás, mert azér nagyon fog hiányozni amellé a 4000 előfizetés mellé a hivatali automatikus.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 10:28:46

@KopaszMercis:

Lelehet tudni ennyivel, de a tény az hétvégén ténylegesen elszállt többször a szerverük miután a félrebeszélések helyett mindjárt nézték, hogy tényleg cigányok voltak é az elkövetők. Az emberi agy meg legtöbbször nem nagyon szelektál, és továbbmegy. Hoppá index, origo stb. csúsztat hazudik , hogy nem cigányok voltak ezek meg leírják igazuk van, akkor lehet a többi ökörségük is igaz....

RTL sem semleges max. neked, mert abban a közegben szocializálódtál, mint a jelenlegi többség.

szkeptikus vagyok 2009.02.11. 10:29:14

Szerintem fontos dolgokra hívta fel a figyelmet a veszprémi eset, de a dolog megint rossz irányba kezd haladni.

Eddig tilos volt cigányozni, de most mindenki kieresztheti a hangját. Az okoskodó zsidógyerekek kicsit rácolják a homlokukat, de aztán végiggondolják a helyzetet, és megpróbálják kifuttatni az eseményeket.
1.) Most egy vaskos cigányozás után ki lesz eresztve a gőz. Kicsit rátesznek egy-két lapáttal, bedobnak néhány eldurvult hangot (pl. írtsuk ki őket!!), és néhány nap múlva már a magyarban ott a lelkiismeretfurdalás, hogy milyen igazságtalan általánosítani, hisz neki csak a csirkéi tűntek el, de kés még nincs is benne)
2.) Ez az eset kicsit felnyomja az ingerküszöböt. Innentől kezdve egy kis lopás, fémgyűjtés, erdőírtás még inkább csak megélhetési bűnözésnek fog tűnni. Egy két legyilkolt öregnéni meg mégsem élsportoló, főleg meg magyarok, azért nem kár, a külföldi média sem fog rácsapni a témára. Speciel az indexen eddig sem volt fenn.
3.) A lényeges kérdések továbbra is szőnyeg alatt. Mert ha kiderülne, hogy a rendőrség nyakig benne van a dologban... És szerintem a politika is. Mert az egész pénzről szól, és a segélyes és felzárkóztató pénzek előbb az uzsoráshoz kerülnek, és onnan a rendőrséghez vagy a politikushoz. Mégis csak kevésbé feltünő, mint direktbe saját számlára utalni.

Szóval ha néhány nap múlva elül a dolog újdonsága, és nem történik semmi, akkor biztosak lehetünk benne, hogy nem marad minden a régiben. Rosszabb lesz!

KopaszMercis 2009.02.11. 10:30:46

@Carnivora:
Nem a szolgaltatojuk egy igenytelen olcso szar.

A blog.hu egy heten hanyszor szall el? Akkor az mar kurvara mervado ami ide kerul? Hagyjuk ezt.. meg magyarazzuk magunknak a faszsagot.

Felreertes ne essek en imadom a kuruc infot. Szerintem az ilyenek nelkul most orban kormany lenne, ami ugye a poklok pokla. Szal orulok hogy letezik, sot titkon biztos vagyok benne hogy a maszop penzeli. De attol meg egy kics szutykos naci viharabiliben.

KopaszMercis 2009.02.11. 10:31:35

@Carnivora:
RTL NEM SEMLEGES
RTL JOL TARTJA FENN A SEMLEGESSEG LATSZATAT

HIR TV NEM SEMLEGES
HIR TV NEM TARTJA FENN A SEMLEGESSEG LATSZATAT

most mar erthetobb?

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.02.11. 10:33:04

@KopaszMercis: jójó de izé az ertélnél mindenki zsidó, aztat nem is hallottad?

KopaszMercis 2009.02.11. 10:35:19

@izomtibor:
hat ezexerint a zsidok ugyesebben rejtik el a geci celjaikat mint a nem zsidok.

Ha a nem zsidok a kevesbbe ugyesek, akkor biztos jo az ha ok mondjak meg a tutit. Hiszen nem ugyesek :)

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 10:36:02

@KopaszMercis:

A kurucra az életben nem voltak ennyien kiváncsiak Orbánhoz meg nem sok köze van a kurucnak. Orbánék csak a maguk dilettáns faszságaik miatt bukták el a választásokat 2002-ben kereste szalmát nem basztak , nulla kampány zsebükben érezték az egészet. A 2006-ot meg Deutsch Tomi-Mikola produkció tette sírba keményen ...

Nem tart fenn semmit az RTL max. neked. meg a korodbélieknek. Generációs ellentét ... -

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 10:37:30

L.L. Junior a romák nevében is szégyelli magát
velvet - velvet@mail.index..hu
2009. február 11., szerda 08:49

Az énekes szerint az összes roma szégyelli magát azért, ami Veszprémben történt. L.L. Junior kiemelte, hogy nemcsak mélyen elítéli a történteket, de hatalmas károkat is okoztak neki. Minden, amiért 12 éve küzd – a romák beilleszkedését segítse a társadalomba -, kárba veszhet.

velvet.hu/celeb/hcdb/napcelebje/junior0211/

ez aztán a nap híre :D

KopaszMercis 2009.02.11. 10:40:29

@Carnivora:

jah ertem, tehat akkor amikor azt mondjatok, hogy a zsidok a Zrtlben csusztatnak es azt a latszatot keltik, akkor hazudtok, mert valojaban oszintek es egyenesek es nem tartjak fenn az objektivitas latszatat.

Vilagos.

Es majd te meg mondod, hogy hogyan iranyiccsak ezt az orszagot.

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.02.11. 10:41:19

@KopaszMercis: az rtl és a hír tv ugyanazt a hangulatot váltja ki egy bizonyos rétegből, tehát ütve verni az asztalt, hogy aizé román-telaviv-nyújork budapest tengelyes kurvaanyjuk.

csak a rötölön több a pornós maca.

KopaszMercis 2009.02.11. 10:43:10

@izomtibor:
Csak az RTL azert valtja ki ezt a reakciot mert nem mongya oda a gyurcsany neve moge hogy monnyon le.

Mig a hir tv azert valtja ki ezt a reakciot, mert egy felol amatorok mas felol meg nezd mar meg az ilyan Csiszar "tolteny huvelytet talaltam" Attillat meg ezeket a talaltgyerekeket.

Az RTL meg sosem talalt toltenyhuvelyt, ott ahol nem van! =)

mongyő (törölt) 2009.02.11. 10:45:55

Fittelina kft, na majd az előfizet az MH-ra.

Ui:érdeklödve várom ma mit is mond a Zusi-fiú

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 10:46:02

@KopaszMercis:

Aranyos vagy, ahogyan játszod a megmondóembert. Csak az a baj mindig leégeted magad ezzel a kívülálló jelmezzel amit magadra öltöttél. Nézzük mindjárt legutóbbi szösszeneted.

A szokásos félénk balliberális beidegződés előugrik lásd. zsidózás bár nem értem ebbe a vita kontextusba, hogyan is kerültek elő a zsidók ...

Az rtl a műsorszerkesztésével égeti le magát a média többségével, amikor egy romát megcsíp egy szúnyog abból több részes rasszistamagyargárda különszám lesz amiből már a nép egy részének roppantmód elege van. Míg, ha a romák követnek el v.mit ott mindenről beszélnek csak a tényekről nem. A hetihetes produkcióról ne is beszéljek ...

Áh, azt te mondod meg ... más erre nem lehetne méltó.

tlac 2009.02.11. 10:46:09

TGM meg feldönti az újságos kioszkokat.
ezek beteg emberek. és nem a gyurcsányi a hbás. Ő "csak" megvette megyei pártelnököket, puccsolt, csalt loptt hazudott, de a régi gárda egy perc alatt váltott Kiss Zsideszező Péterről, és nem csak puccon nyert ez a messiás hanem parlamenti választást is. Ha meghagyják márciusban párt elnöknek nagyon jól hasznosathatják demagóg szálhámosságait ellenzékben. Mekkorát lehet majd szórakozni hogy az orvos a halott embert nem tudja már feltámasztani, jobb lesz a hangulat a hetihetesben is, legfeljebb kevesebb nőnapi cikk lesz 500eFt/oldal. de a TV ház bérlésre megy a havi 1m euro, ez a lényeg :)

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 10:47:30

@KopaszMercis:

Csak kardos hagyományőrzőket lásd. Józsika eset meg magyar gárda terrorosztagokat lásd. a kézigránátos uzsorás cigány maffia belső villongás ... -

hadzsi 2009.02.11. 10:51:11

@Bezuhov: A pici porbléma ott van a mondanivalódban, hogy míg a cigányokra a rendőrök nem lőttek, akik egyébként rájuk támadtak lapáttal meg kaszával, addig nagyon jól tudjuk, hogy mit műveltek 2006. október 23-án. Amit ezzel mondani akarok csak annyi, hogy józan paraszti ésszel felfogható, hogy a Fidesz nagygyűlésről hazakóvályogni próbáló emberkék nem valószínű, hogy vérbosszút forralnak a rendőrök ellen még a kiadós verés után sem ellentétben cigány honfitársainkkal.
Vagyis: A rendőrre támadó csürhe és a tömegoszlatás között azért van némi különbség! Ld. mondjuk az amerikai tömegoszlatási módokat ahol a rendőrség nem kezdi el gépágyúvel lőni az egyébként feldühödött tömeget, a helyi rendőr viszont minden további nélkül nagyon durva tud lenni, ha rá támadnak.

KopaszMercis 2009.02.11. 10:52:52

@Carnivora:
ha olvasnad izom tibi uzeneteit akkor ertened.

Szerintem sok mindenre az eletben amit nem ertesz ilyen banalis a magyarazat, es nem trianon - libanon tengely osszeskuves segitsegevel taszit a melybe balliberalis elfogultsag.

Na probalkozz ujra, most hogy nem vadaskodsz hulyesegekkel lehet veszem a faradtsagot es elolvasom a hozzaszolasodat hatha mondasz valami erdekeset. Marmint azon kivul, hogy folyamatosan azzal hitegeted magad, hogy en itt barmilyen szinten is egnek.

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.02.11. 10:53:09

@Carnivora: fordítva ülsz a lovon édesapám. az rtlnél olyan emberek dolgoznak, akik ilyenolyan tapasztalataikat arra használják fel, hogy belelátnak az magyar ember agyába és abból amit ott látnak trillálliárd pengőt csinálnak.

az ottan egy üzleti vállalkozás, ami kell azt becsomagolják szagosillatosba és te otthon a tévé előtt kibontod. nem 1 kertévé feladata volna h verjen bele valamit a fejedbe, az egyetlen hiba amit el tud követni ha olyan műsort készít, amit nem néznek. legyen az sáskaevős vagy győzikéséneklős.

oszt ha majd eljutunk oda, hogy a nép arra szomjaz h történelmi összefüggéseiben megértse a kiegyezés időszakát, meghalna esetleg egy kis mozartért, akkor ne aggódj az lesz az ertéelen. az agymosás meg persze addig könnyű mosni bárkinek az agyát, amig megesz mindent szó nélkül, amit eléraknak. de ezt ne a szakácson kérd már számon.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 10:53:33

@hadzsi:

Rendőrökre támadni ökörség bármilyen kontextusban ... és eleve értelmetlen.

KopaszMercis 2009.02.11. 10:59:53

@izomtibor:
hat nem az a buzi aki simogat, hanem az aki hagyja az tuti.

viszont ok ugy latjak, hogy a zsidok nepnevelo celzattal, mert nagyon gazdagok, ker tvt vesznek aron alul kilobbizva mas zsidoktol, hogy nyomorba tasziccsak arpad filyait.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 11:00:35

@izomtibor:

Tévedésben vagy a média teremti meg magának a fogyasztókat, ha egy kalap szart reklámoznának hónapokig, hogy az milyen jó mindenki azt a kalap szart nézné, és kalap szart húzna a fejére, mert az menő. Az emberek jelentős hányadát a tv szocializálja a maga képére gyerekkorától kezdve azáltal, hogy azt látja mindennap így azt hiszi az a jó.

@KopaszMercis:

Továbbra is erősen mellébasztál aranyos vagy, ahogyan az egysíkúságot próbálod rátukmálni a másikra, mikor belőled sugárzik ez egyenesen. Ezek a fostos összeesküvés elméletek megint ki a tökömet érdeklik mégis? :D

Nem hitegetem magam ez a tény csak nem veszed észre pár napja pl. a reakción sikerült magadból komplett hülyét csinálni előtte megint máshol most pedig itt igyekszel teljes erőbedobással hülyének látszani. Kíváncsi vagyok , mikor jutsz el az anyázós szintre az szokta kb. jelenteni a végstádiumot.

Pedig alapvetően nem vagy hülye csak túlságosan nagy a messiás tudatod ... aztán nehezen tudsz alkalmazkodni ahoz, ha a bevett sémáidat nem tudod ráhúzni az emberekre. -

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 11:02:01

@KopaszMercis:

Ez a zsidósdi megint már nagyon unalmas műsorszám. nem találnál ki v.mi jobbat így 2009-ben ideje lenne ... -

nyílméregbéka 2009.02.11. 11:02:38

Nos, Sasika, egyre gondoltunk, én épp tegnap este határoztam el, hogy ezentúl rendszeresen fogom venni a Magyar Hírlapot! :-)
(hm, lehet, hogy ez volt a cél?... ;-)

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.02.11. 11:05:00

@Carnivora: aham, tehát az emberek hülyék, és ha neked sokszor odalógatnak egy brokit, akkor te előbb-utóbb bekapod! vagy te lennél az üdítő kivétel.

de sajnos továbbra sem látod, hogy a lényeg ugyanaz, főleg h már mondtam is: " az agymosás meg.. persze addig könnyű mosni bárkinek az agyát, amig megesz mindent szó nélkül, amit eléraknak. de ezt ne a szakácson kérd már számon. " ezt írhatom továbbra is.

ha sokakat a tévé szocializál, az nem a tévé hibája. vagyis legkevésbé az övé.

KopaszMercis 2009.02.11. 11:05:03

@Carnivora:
Nekem ugy tunik, hogy meg a te oldalad is pl a reakcios szereplesemet ugy ertekelte, hogy en huztalak ki teged a seggembol, csak hat en mennyire egy troll kitiltando geci vagyok, mert ugy zongorazok rajtad is, ahogyan nekem tetszik.

Nem mintha masok/sokak velemenye barmit szamitana, de ahogyan a dagadt bajszos ciganyvajdanal is elgondolkodtal, hogy "hamara a sajat fajtaja is azt mondja" akkor azert azon is elgondolkodhatnal, hogy a te fajtadbol - attol fuggetlenul, hogy trollnak tartanak, amiben talan nemi igazsag is lehet - engem neveztek meg kettonk kozul okosnak, intelligensnek es meg a faszomtuggya minek.

Tudod ha vegre meg tudnal szabadulni a kettos mercetol, akkor rajohetnel, hogyha a borsodi cigany vajda szavara adsz, akkor illene a sajat fajtarsadera es rajonni, hogy attol mert kurvara erolkodsz, sokszor elmondasz sok mindent, es majd bekakilsz annyira akarod, attol az meg nem lesz ugy.

Nezd meg az elobb is: "hozod ide a ballibsi zsidozast te rohadt mocsok, aljasan"

faszom hozta ide, csak te az orrodnal tovabb nem latsz. Ne ram haragudj. Es foleg ne lepodj meg ha teged neznek a hulyebbnek. Persze kompenzalj nyugodtan.. "jajj majd jo sokszor elmondom, hogy milyen buta... attol majd talan igaz lesz. Meg az, hogy egeti magat.. akkor talan majd nem engem neznek a sajatjaim hulyenek csondben"

Nojjel mar fel.

Lámpaoltó 2009.02.11. 11:06:42

@átlátó: muhuhuhahahaha, behúgya, támogatom

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 11:06:48

@nyílméregbéka:

Nem egészen ez inkább gyerekes reflex ... divat. Várható megugrik egy időre a Hírlap népszerűsége, mert Feri utálja ... ugyanaz jelentkezik itt is, mint az RTL-s cuccnál. Az embereknél munkahelyen beszédtéma a Győzike , így az is lesi, aki rühelli másért nem így tudja szídni ... így nézettség lesz, és a műsor megy tovább.

A Magyar Hírlap alapvetően egy szar , és csak azért megvenni a szart , mert Feri utálja ... ízlések, és pofonok. -

KopaszMercis 2009.02.11. 11:06:54

@Carnivora:

meg mindig nehezen erted, mint az rtl-es dolgot.

Segitek es megint leirom:

NEM EN TALALTAM KI
NEM EN HOZTAM SZOBA
MAS HOZTA SZOBA
NEM EN VOLTAM
NEM EN HOZTAM SZOBA
NEM EN TALALTAM KI

meg hanyszor akarod elmondani, hogy en hoztam ezt szoba? Mi az a varazsszam, amiutan mar elhiszed a hulyesegrol hogy igaz? Hany poszt kell hozza?

KopaszMercis 2009.02.11. 11:08:35

@átlátó:
Brian Setzer uncsi... ott votal 98 szept 11.-en az olyro parkban? :)

KopaszMercis 2009.02.11. 11:10:16

Carnivora:

ilyenkor kell aszondani, hogy bocsi tevedtem, valoban elkurtam, nem kicsit nagyon de...

Na egy civilizalt ember ezt igy csinalja, de mit tudsz te arrol :)

Monnyon le!

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 11:14:06

@KopaszMercis:

Ez nálad inkább már pszichés eset :D te v.mi párhuzamos galaxisbéli világot alakítottál ki magadba. Ez csak neked jött le ebben a kontextusban.

Érdemes végigtekintenie a független szemlélődőnek a produkciód. Kezdve a forradalmárés is késeltek műsorszámodtól, amely gyorsan befuccsolt miután akárhogy erőlködtél megmondták nem illik késelgetni a forradalmáréknek sem. A vicces magyar táblás módszereddel, amely által már szintén sikerült párszor hülyét csinálni magadból. Pedig tény nem vagy hülye csak a bevett sémáidon nehezen lépsz át, és olyankor heves önégetésbe kezdesz lásd. a szánalmas trágárkodás, és üres provokáció.

reakcio.blog.hu/2009/02/09/az_enyingi_modell#comments

Nem gondolkodtam el semmin, aki olvasta a hozzászólásaim akármerre ugyanazt mondtam.

Te hozzakodtál elő mindenféle tengelyekkel, meg zsidó összeesküvés , mert gondoltad ezt a sémát lehet behúzni, és mivel nem sikerült ebben a remek szösszenetedben máris áthangolódsz az üres fröcsögésre.

Merci ébredj már fel. -

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 11:20:35

@KopaszMercis:

Itt rajtad kívül nem nagyon látni mást, aki ezt a zsidósdi , összesküvős témát előhozta volna. Bár így hirtelen nem néztem végig az összes kommentet, de ez a te műsorszámod ebben a pillanatban , és ez az ami számít jelenleg. -

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 11:22:45

Most viszont dolgom akadt így nem tudom elősegíteni a egy ideig a szellemi maszturbációd. Szíves elnézésed. -

hepe 2009.02.11. 11:30:54

@Qkac: Pár nappal ezelőtt hasonló tartalmú írást küldtem be,simán lehülyemarháztak!!Szerintem így gömbölyű a hazai közhangulat magyarázata!

Pesot 2009.02.11. 11:37:23

Figyuzzatok! Én nem értelek titeket, anyaországi magyarokat. Az ország minden téren a katasztrófa felé sodródik, és ti ültök a házaitokban és várjátok a végzetet. Hát nem az lenne a megoldás, hogy százezrek vonuljanak az utcákra és békés nyomásgyakorlással érjék el a mostani kormány távozását? Nyilvánuljon meg a népakarat, ne csak a fórumokon, hanem a maga élő valóságában.

KopaszMercis 2009.02.11. 11:52:36

@Pesot:

de monnyon le, majd attol meg jobb lesz!

KopaszMercis 2009.02.11. 11:54:33

@Carnivora:
Te pillanatnyilag mindig szelektiven csak azt veszed eszre amit eppen szeretnel, es ami viszi elore a napirendet. A tobbi olyan jellegu informacio, ami cafolja a kemeny, mozidhatatlan hitre alapulo vilagnezeted, valahogy mindig PONT elkeruli a figyelmedet.

Irigyellek emiatt rendesen, bar csak en is ennyire setet lehetnek!

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 12:35:30

@Pesot:

Nem egészen így működik ez itten. A miniszterelnök úr az ilyesminél előre leszögezte nem érdekli, majd megunja a jónép, és hazamegy.
Ez ilyen átmeneti v.mi ami itt zajlik ... fél kerületet lenyúl a képviselőtestület a polgármesterrel, és nem érzi a lemondás szükségességét ...

@KopaszMercis:

Ez egy ragyogó önjellemzés volt önmagadról. Gratulálok, hogy sikerült végre eljutnod ideáig. Az igaz ezt még mindig másra vetíted ki, de ez már félsiker.

KopaszMercis 2009.02.11. 12:38:38

@Carnivora:
Egyre lejebb.. ovisan "a Zen arcom tukor"

Talalj mar valami sajat dumat te szerencsetlen!

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 12:48:44

@KopaszMercis:

Sajnos nem tudok lemenni olyan elmés anyázós szintre, mint őkelme :( így marad ez a nemes egyszerűség. -

KopaszMercis 2009.02.11. 12:51:26

@Carnivora:
Se anyazni nem tudsz, se gondolkodni, se eszre venni ha nincsen igazad.

nem sok minden megy neked!

átlátó 2009.02.11. 13:19:10

@prometheus_X: Megköszönöm 01:24-kor tett monológomra a reagálásod. :)

Carnivora! Most én csodállak, ahogyan ezt a kopasz autótípust próbálod emberré formálni. Humanista ember vagy! :) :)

Eddie Krueger! Neked is köszönöm, hogy fent említett kirohanásomat észrevetted! Sajnos kérdésedet én megválaszolni nem tudom. Azt hiszem Molnár Ferenc mondta, hogy "az amatőrnek ihlet kell, a profinak előleg." Ha lennél szíves átutalni nekem kicsiny összeget akkor elgondolkodnék én is. Ahogy teszik ezek a tetvek húsz éve a nyakamon, a havi nem előlegnek számító apanázsért.

KopaszMercis 2009.02.11. 13:20:12

@átlátó:
csokis a szad...
le van szarva
bocsi aszittem csokis

átlátó 2009.02.11. 13:30:14

Van olyan, hogy az egyszerű szerkezetűeket igen kicsi energiával le tudom kötni. Ezen jól szórakozok. :)

KopaszMercis 2009.02.11. 13:35:45

@átlátó:
Mert annyira vagy osszetett mint a fagolyo :)

átlátó 2009.02.11. 13:45:43

Te magadra vetted ezt "kicsi huszár", pedig nem neked szántam. Elnézést kérek tőled tehát, mert nekem nem kihívás a veled való társalgás, csak szórakoztat. Most is csak általánosságban gondolkodom, ha magadra veszed, az nem véletlen.

KopaszMercis 2009.02.11. 13:46:59

@átlátó:
En ugyan mit vettem magamra? Hogy olyan mely vagy mint egy frizbi?

átlátó 2009.02.11. 14:24:34

Attól, hogy megszólítasz nem tartozol a társaságomhoz Kopasz Mercis és természetesen továbbra se tilthatom meg, hogy ezt megtedd. Azonban ebből dialógus nem fog születni, vagyis monológot folytatsz. A pozitívumodat is értékelem és ez az, hogy ismered Brian Setzert. Függetlenül attól, hogy az ízlésről vitatkozni illetlenség és köszönöm, hogy ezt tiszteletben tartottad. Ezt most végszóként konkrétan neked szántam Kopasz Mercis, ha nem érted meg, azt is megértem. Legyen tiéd az utolsó szó.

KopaszMercis 2009.02.11. 14:37:26

@átlátó:
Legyen.. szal ott voltal a Brian Setzer koncertjen az europarkban vagy sem? :)

Chalabre (törölt) 2009.02.11. 16:04:40

Sasika!

Konkrétabban vegyük elő a Bayer cikket!

"Az égvilágon mindenki tudja, hogy cigányok voltak ezek a gyilkos állatok - megint cigányok-"

Mi az, hogy "megint cigányok"? Amikor fehér bűnelkövetőket fognak el, akkor miért nem mondjuk, hogy "már megint a fehérek nem férnek a bőrükbe", mert akkor magunkon köszörülnénk a nyelvünk? Ez a "másban a szálkát, magunkban a gerendát nem látjuk" effekt.

"Az elkövetők nem magyar állampolgárok. Ahhoz, hogy valaki magyar vagy akármilyen állampolgár legyen, ahhoz embernek kell lenni. Ezek pedig nem emberek. Hanem állatok. És a vesztünkre törnek."

Emberek. Akik velünk élnek. Még a gyilkosok is. Bűnös emberek, akiket súlyosan meg kell büntetni, ugyanúgy ahogy a fehér gyilkosokat is. A vesztünkre törnek? Ugyanúgy, ahogy a fehér gyilkosok, rablók.

Ha már Bayer Zsolt szerint "állatok", akik közöttünk, velünk élnek egy társadalomban, akkor talán emlékszik Antoine de Saint-Exupéry mondhatni leghíresebb mondatára: "Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Felelős vagy.." Ezt a felelősséget hiányolom Bayer Zsolt írásából.

A rádióban épp az imént hallottam egy kimutatást, miszerint a cigányok a rasszukon belül követik el a legtöbb bűncselekményt. Ahogy ezt az USÁ-ban is kimutatták a feketék esetében. Elsősorban feketéknek ártottak. Ahogy a fehérek is többnyire fehéreknek ártanak. Sőt, ugyebár agyonszajkózott, mindenki által ismert statisztika, hogy a legtöbb erőszak családon belül történik. Elsősorban rasszokon belüli bűncselekmények léteznek, és jóval ritkábbak a rasszok közöttiek.

"Amúgy minden tisztességes, velünk élő, velünk együtt szenvedő vagy éppen boldoguló cigány honfitársunk ember és állampolgár. De sajnos a cigány etnikum rengeteg tagja felmondta az együttélést, és felmondta az emberséget."

Akkor ez ugyanúgy állítható fehér, bűnelkövető testvéreinkre is. Az miért nincs kimondva? A fehér etnikum rengeteg tagja felmondta az együttélést, és felmondta az emberséget. Köztük azok is, akik milliárdokat sikkasztanak a közösből, az adófizetők befizetéseiből. Ezek az emberek valószínűleg "decemberben és januárban" és így tovább egytől egyig fehérek lehettek. Erről miért nem közlik a statisztikákat? Engem roppant mód érdekelnének. Ha cigányozunk, akkor kutya kötelességünk fehérezni is. Ezentúl ne csak azt jelöljék, hogy cigány származású volt az elkövető, hanem azt is ugyanúgy hangsúlyozzuk, ha fehér. Így igazságos. Ugyanazt a tükröt ne csak a sötétebb bőrűek elé tarsuk nagy hanggal, hanem saját magunk elé is, és merjünk belenézni. Ne csak mindig a másikra mutogassunk! Az a legegyszerűbb.

"Sajnos ők állatok, veszedelmes vadállatok, és ekként kell viszonyulni hozzájuk. (Miképpen vadállatok a móri mészárosok is, persze. Csak az ő tettükre soha nem próbált meg semmilyen felmentést keresni a liberális értelmiség, és nem foglalkoztak családi hátterükkel meg a nehéz sorsukkal...)"

Szóval visszafelé - önigazolásképp - érvényes mindez a fehér gyilkosra is. De miért nem akkor tetszett állatot kiáltani Bayer Zsolt? Lehet, hogy megtörtént ugyan, de nem volt különösebb visszhangja. Azonban, ha "állatozott" is a móri mészárlást követően, amikor elfogták a gyilkosokat, akiket egyből kivégeztetett volna Bayer úr, ahogy most is kéri, azzal csak az a baj, hogy sok év múlva kiderült, hogy nem is ők követték el, hanem más fehérek. Igen. Fehérek. Ahogy az ismert focistát is fehér honfitársunk gyilkolta meg, ha annyira ismert sportolókkal, példaképekkel akarunk példát statuálni. Miért csak mellékesen, és utólag magyarázatként tekint vissza fehér bűnözőkre, hogy a mérleget megpróbálja egy kicsit egyensúlyban tartani? Ez így nagyon visszás. Nem tiszta. Ez egyoldalú gondolkodás.

Másrészt pedig köztudott, és talán senki nem vitatja, hogy cigányként mindig is nehezebb volt munkát találni, boldogulni. Nem sok esélyt adunk nekik. Vajon, ha újra születhetnénk, és lenne beleszólásunk hová, kérnénk-e, hogy magyarországi romának születhessünk? Aki nem, az ezzel elismeri, hogy tízszer annyit (és akkor nagyon jóindulatú voltam) kell letennie az asztalra egy roma származású magyarnak, mint egy fehérnek, hogy ugyanazt elérje. Sajnálatos. Ebből kell kiindulni akkor is, amikor a rasszokon belüli bűnelkövetők arányát nézzük.

"A vidék Magyarországán megszűnt a közbiztonság, falvainkban öregeket lopnak és gyilkolnak meg naponta, gyermekeinket erőszakolják meg és gyilkolják meg, tanárainkat pedig meglincselik a gyerekeik szeme láttára. Naponta vernek és aláznak meg tanárokat és tanárnőket az iskoláinkban - mind-mind-mind cigányok!"

Mi az, hogy "mind-mind-mind cigányok"! Ez nem igaz. HAZUGSÁG! Túlzás. Pontatlanság! Elfogultság! Bizony nem mind cigány származású! Például a legutóbb őrizetbe vett, pedofíliával vádolt rajztanár nem cigány. Számtalan öreget nem cigányok gyilkoltak meg, raboltak ki, ahogy rengeteg gyereket, újszülöttet a fehér szüleik öltek meg. Mindenki tudja. Miért kell a fehérek által elkövetett bűnöket is a cigányok nyakába varrni? Ilyen szónoklatok után, ha cigány lennék, nagyon nem kedvelném a fehéreket, főleg a Bayer féle uszítókat, akik csak a cigányokat állítják pengellérre, de a saját fajtáját valahogy nem akaródzik. Pedig nem csak cigánybűnözés, hanem fehérbűnözés is létezik. Az semmivel sem jobban mentegethető. A fehér elkövetők is ugyanúgy bűnösök, elítélendők, mint a cigányok.

"Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset?"

Normális ez az ember?

"Aztán nézzük a földet, és azt mondják a rádióban, hogy ismeri a várost ezt a bandát, mert évek óta terrorizálják a környéket. Igen? És akkor miért vannak szabadlábon, kérdezem én. Sőt, van egy sokkal jobb és relevánsabb kérdésem is: miért vannak még életben?"

Mert nálunk nincs halálbüntetés és az önbíráskodás is bűn. A rendőrség legyen hatékonyabb, de ne lövöldözzön, ha nem feltétlenül szükséges. Az USÁ-ból hozott példája is azért él, mert az USA nagy részén a fegyvertartás nincs különösebb engedélyekhez kötve. Rengeteg civil rendelkezik fegyverrel. Nem csoda, hogy a rendőrök tartanak ezektől a fegyverektől. Szerencsére nálunk ez nem dívik. Ennek is köszönhető, hogy nálunk ritkábban kell a rendőröknek előrántani a fegyverüket. Szerencsére.

"Jelentsék ki, hogy nincsen megélhetési bűnözés, de igenis van egyre brutálisabb cigánybűnözés, és ők ezt nem hajlandók eltűrni."

Aki A-t mond, mondjon B-t is. Hiszen brutális fehérbűnözés is létezik. Sajnos. Valamint a szegény fehér illetve cigány körökben a megélhetési bűnözés akár, ahogy léteznek megélhetési politikusok is. Fehérek.

"(p.s.: Ha pedig ezt a 15-20 gyilkos állatot nem kerítik kézre nagyon hamar, akkor baj lesz. Nagyon nagy baj. És nem a többségi társadalom lesz a hibás és a vétkes. S ha kézre kerültek ezek az állatok, akkor nincs ám három éves per, meg százezer oldal perirat, meg a szar kenegetése, hogy ki rúgott és ki szúrt. Életfogytigot az összes állatnak, aki szombat este ott volt! Betelt a pohár!)"

Nem csoda, hogy ezek után Gyurcsánynál is "Betelt a pohár". Szégyen látni, hogy ilyen egyoldalúan gondolkodó, elfogult ember egyáltalán publikálhat. Ehhez még újságírónak sem kell lenni. Ennek semmi köze az objektivitáshoz, csak a korlátoltsághoz.

EZEK UTÁN MINDENKI GONDOLJON BELE, HOGY MOST MIT ÉREZNE, HA NEM FEHÉRNEK SZÜLETIK MAGYARORSZÁGRA, HANEM CIGÁNYNAK. EBBE NINCS BELESZÓLÁSUNK. CSAK KÉPZELJÜK MAGUNK A HELYÜKBE. REMEK EMPÁTIA GYAKORLAT.

SAJNÁLATOS, HOGY A FELNŐTT TÖBBSÉGI TÁRSADALMAT MÉG ERRE AZ ELEMI SZINTRE KELL TANÍTANI.

Corry 2009.02.11. 18:17:33

@Chalabre:
Hadd tegyek két dolgot hozzá: az a fejezet ahol a bűnöző állatokról beszél a Bayer, a következőképpen néz ki:
"Amúgy minden tisztességes, velünk élő, velünk együtt szenvedő vagy éppen boldoguló cigány honfitársunk ember és állampolgár. De sajnos a cigány etnikum rengeteg tagja felmondta az együttélést, és felmondta az emberséget. Sajnos ők állatok, veszedelmes vadállatok, és ekként kell viszonyulni hozzájuk. (Miképpen vadállatok a móri mészárosok is, persze. Csak az ő tettükre soha nem próbált meg semmilyen felmentést keresni a liberális értelmiség, és nem foglalkoztak családi hátterükkel meg a nehéz sorsukkal...) "

Kár volt kettétörtni, így egyben is lehetne kommentelni.

A másik egy talán nem pontos megfogalmazás, mert gyilkosoknak nevezed azokat a gyilkossággal vádolt embereket, akikről később kiderül, hogy nem is volt közük a móri ügyhöz. Továbbá az egész a magyar igazságszolgáltatás egyik legnagyobb blamájának tekinthető. A másik ilyen blama persze az, hogy megy minden tovább, mintha mi sem történt volna, pedig egy ilyen hiba után sok embernek el kellett volna gondolkodnia, hogy képes -e a szakmáját megfelelően művelni. De ez egy másik téma, csak ide is bekerült.

Az index a barom cikkével nem tudom mit akar pontosan, mert ha emellé odakapcsoljuk a Verók úr állításait a koncentrációs táborról, hát most akkor ezt a témát is kezdjük el feszegetni? Nem kéne...
tenyek.tv2.hu/Belfold/TenyekCikkek/2009-01-21-terezvaros

Chalabre (törölt) 2009.02.11. 18:31:51


@Corry:

"Amúgy minden tisztességes, velünk élő, velünk együtt szenvedő vagy éppen boldoguló fehér honfitársunk ember és állampolgár. De sajnos a fehér etnikum rengeteg tagja felmondta az együttélést, és felmondta az emberséget. Sajnos ők állatok, veszedelmes vadállatok, és ekként kell viszonyulni hozzájuk. (Miképpen vadállatok a móri mészárosok is, persze. Csak az ő tettükre soha nem próbált meg semmilyen felmentést keresni a liberális értelmiség, és nem foglalkoztak családi hátterükkel meg a nehéz sorsukkal...)" Az utóbbi mondatokat nem tudom vállalni. Csak az első kettőt. Sajnálom, ha nem érted.

Bayer miatt neveztem gyilkosoknak őket, hiszen ő egyből "állat"-ozott és agyonlőni őket ítéletet sorolt ki rájuk. Miközben kiderült, ahogy írtam is, hogy nem is gyilkosok. Elítélték, lecsukták őket, mint gyilkosok. Mi lett volna, ha halált intett volna rájuk is, mint az állatokra?

Furcsa, hogy nem egyértelmű számodra az index találó reflektálása, pedig adja magát. Mi nem érthető rajta?

De ha csak ennyi hozzáfűzni valód volt a kommentemhez, az óriási dolog. Eszerint minden továbbival netán egyetértesz, miközben korábban nem tartottál különösebb kivetnivalót a Bayer cikkel? Most mégis? Akkor már megérte. De szerintem csak túl pozitív vagyok, hiszen az index reagálást viszont nem érted, pedig ugyanazt vetettte fel közben, amit én. Miért nem tiszta? Tök logikus. Tükörkép. A Bayer cikk tükörvetülete. Csak az egyik oldalról megy a szemlélés? Remélem nem.

Chalabre (törölt) 2009.02.11. 18:53:52


Idevágó a komment.hu-ról:

"Tehet-e ön bármit a cigány-magyar együttélés érdekében és ha igen, mi az, amit meg is tesz? - ezt a kérdést tettük és tesszük fel közéleti szereplőknek, érintetteknek és látszólag kívülállóknak egyaránt."

Nagy Boldizsár, nemzetközi jogász:

"Nem vesztem el a józan eszem. Elutasítom a kollektív bűnösség gondolatát. Mindenkit a tettei (és a szándékai) szerint ítélek meg, nem a bőrszíne, vallása, nyelve szerint. Erre tanítom a diákjaim."

Schilling Árpád, színházi rendező:

"Némely kommentet olvasva nehéz elhinni, hogy emberek is élnek itt. Életemben először egy cigánygyerektől kaptam pofont. Körbeálltak vagy húszan a váci művházban, és azt vetették a szememre, hogy a szemetes mellé dobtam a műanyag poharat. Világos volt a helyzet, alázni akartak. Sikerült nekik. A szüleimmel együtt én is rühelltem a cigányokat, mert féltem tőlük. Rendes svábokhoz illően soha nem voltunk kapcsolatban velük, ha a közelünkbe jöttek, igyekeztünk elkerülni őket. Mert kiabálnak, mert lopnak, mert büdösek, és mert biztos, hogy léket vágnak belénk. Másodjára skinheadek vertek meg, mert zsidónak néztek. Hárman voltak. Verekedni akartak. Én voltam a legközelebb hozzájuk, hát földre vittek, és fejbe rúgtak. A skinheadeket is utáltam, mert buták és erőszakosak. De legjobban egy zsidó nőt gyűlöltem, mert megalázott. Azzal, hogy nem szeretett, lenézett, ostobának nevezett. Most egy sváb nővel élek együtt. A lányom is sváb. Szeretem őket. Ők is engem. A svábok jó emberek. A magyarokról nem tudok sokat. Talán csak azt, hogy önteltek, hangosak, büdösek, lopósak, verekedősek, egyszóval primitívek. Mégis szerethetők. Vagy nem? Ha faji alapon kellene rendet tenni ezen a kontinensen, akkor én azt javasolnám, hogy maradjanak itt a germánok, a többiek meg takarodjanak vissza oda, ahonnan idejöttek. Aki mindezt komolyan veszi, az egyszerűen hülye.
Ha nem tudunk együtt élni, akkor csak halni tudunk együtt.

Ma este egy cigány barátnőnk fog feljönni hozzánk. Ételt hoz, amit ő főzött a feleségemnek. Tudja, mi kell a gyereknek és az anyjának. Jobban, mint én, pedig én milyen okos vagyok. Egyedül írok ide ilyen fontos dolgokat, amiket mások majd leköpnek vagy idéznek, olyan mindegy. A bűnözőt fogjátok el, de ne büntessétek a gyerekét azzal, hogy kést vizionáltok a kezébe. A szociális politikáról nem írok semmit, mert arról aztán végképp nincs lövésem. Én kérek elnézést előre is."

Hankiss Elemér, szociológus, az irodalomtudományok doktora:

"Tervezek egy cikket, amit valahol megjelentetek majd. Arról, hogy hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a cigányság 700 éve együtt él velünk. A Balkánon ráadásul korábban voltak, mint mi. 600 éven keresztül hasznos népcsoport voltak - ők voltak a kereskedők, és sok hasznos mesterséget űztek (vályogvetők, fegyverkovácsok voltak) -, szüksége volt rájuk a magyaroknak. A Kádár-rendszerben besuvasztották őket a segédmunkás és árokásó módba, így megindulhatott ugyan egy kispolgárosodás, de megfosztották őket attól, amihez értettek. 89-ben ezt a státuszt is elvették tőlük. A többségi társadalom függvényévé váltak, rászorulnak a szociális támogatásokra, ami nem vet jó fényt rájuk, de elsősorban nem ők tehetnek róla. Erről szeretnék írni."

Babarczy Eszter, esztéta, egyetemi oktató

"Abban hiszek, hogy társadalmi csoportok gyermekei között hidakat kell létrehozni. Próbálok tenni valamit ezért: havonta egy hétvégére meghívok magamhoz kis falvakból nagyon szegény családból származó cigány gyerekeket, akik egyébként nem jutnának el Budapestre vagy akár nagy városba se. Most töltött nálam egy hétvégét két kislány (Friderika, 10, Lujzi, 11). Nagyon jól éreztük magunkat, nemcsak ők, de én is sokat tanultam. Azzal mentek haza, hogy 'fogat mosni' és 'egyetemre menni' érdemes, és hogy a fura, rövid hajú magyar nénik is kedvesek és jó nekik örömet szerezni, például segíteni takarítani vagy megfürdetni a kutyájukat. Ezenkívül óriási élmény volt nekik a metró, főleg a mozgólépcső, és az, hogy felmentünk a 15. emeletre liften, valamint hogy tortát ettek egy cukrászdában. A gyerekeket a tanárnőjük válogatta ki, és ő szervezte meg az utazásukat is. Korábban sosem találkoztunk, a szülőkkel is csak telefonon beszéltem - vaktában jöttek, én vaktában fogadtam őket. És remekül sikerült! Meggyőződésem, hogy mások is bevállalhatnák ezt - és bizisten, a mostani hétvége tapasztalata alapján jól szórakoznának! Én egy erre létesített honlapon (ad6kap6.hu) keresztül adtam fel 'hirdetést', hogy jöhetnek gyerekek. Csatlakozzatok hozzám! Fogadjatok be gyerekeket egy kis budapesti kirándulásra, nem fogjátok megbánni!"

Továbbiak itt:

www.komment.hu/tartalom/20090209-velemenyek-a-ciganymagyar-egyuttelesrol.html?cmnt_page=1

Corry 2009.02.11. 19:12:00

@Chalabre:
Ezzel a fajta "találó" reflektálásokkal tele van a hócipőm. Igenis, ha hallani szeretnéd, az összes ilyen fehérgallérost aki meglopta az országot, csukják le!
Ha tetszik, a ma hozott Postabank ítélet is zavar. Gondolom, nem csak engem.
Nekem sem tetszik ugyanis, ami ma igazságszolgáltatás címén zajlik, a Bayer ezt erőteljesebben fejezte ki. Más szavakkal éve fröcsög, én ezt most az egyszer elnéztem neki, ezeket az erős szavakat a magyar igazságszolgáltatás szerintem megérdemli.
Idevehetjük akár a móri "melléítélkezést" és annak "következményeit" is.
Írod, hogy legyen egy erős rendőrségünk. Csak egyet tudok az elvvel érteni, de a gyakorlat nem ezt mutatja. És a gyakorlatból következik sok esetben az az indulat, amit a Bayer a saját stílusában közvetít.

Amit szóvá tettem az , hogy kettévágtad a Bayer írását és itt hiányolod, hogy nem szól a fehérektől:
"Akkor ez ugyanúgy állítható fehér, bűnelkövető testvéreinkre is. Az miért nincs kimondva? "
Itt következett a móri mészárosokra való utalás az eredeti cikkben, ezért tettem szóvá, hogy rossz helyen vágtad el.

Elnézést ha most megint nem voltam teljeskörű, de időmből ennyi futja most. Tényleg bocs, szívesen folytatnám.

A Gyurcsánnyal kapcsolatban hadd jegyezzem meg, hogy ott az ország nem a pohár betelését, hanem a mandátum letelését várja már... :-))))

Chalabre (törölt) 2009.02.11. 19:42:49

@Corry:

Nekem meg azzal van tele a hócipőm, hogy nem rendszerben gondolkodó emberek fröcsögéseit hallgassam, akik csőlátással rendelkeznek, egyoldalúan gondolkodnak. Ugyanazt akarjuk. Az összes “fehér”galléros bűnözőt ugyanúgy csukják le, büntessék meg, ahogy a cigány bűnelkövetőket is. Ne ússza meg Princz 3,6 millió forintos pénzbüntetéssel, ahogy Sztojkát is állítsák elő, és ítéljék el akár életfogytiglanra.

Különösebb bajom nem lenne Bayer elszabadult indulataival, ha nem csak kizárólag a cigány etnikumra élezné ki, és csak mellékzöngeként egy fehér gyilkosra is. Egyetlen fehér bűnözőt említ. Az elmúlt idők legbrutálisabbját, aki még a mostani cigány elkövetőkön is túltett. Ezzel nem adott teljes képet, csak egy részt mutatott meg, ami félrevezető, téves képet ad és uszít. Szelektált a bűnelkövetők között. Pedig, ha fehér gyilkol az ugyanolyan súlyos bűn, mintha cigány teszi azt.

A móri mészárlást egyáltalán nem hagytam ki, hiszen kiemeltem. Egyetlen mondat erejéig tért ki rá Bayer. Azt is csak mellékes információként zárójelben tett eoda. Igen. Zárójelben. Mellékesként. Miért? Az nem ért volna meg egy egész cikket, mint a mostani eset? Hangsúlyozom szerintem a móri mészárlás túltett a mostani eseten is, hisz ott nem egy ember halt meg.

Corry 2009.02.11. 20:09:51

@Chalabre:
A Bayer cikknek az egyik erőssége talán az, hogy bemutatja, hogyan gondolkodik egy csomó ember az országban. Sajnos egyre több.
A feladvány az, hogy egyre kevesebben gondolkodjanak így. Nehéz feladvány, de meg kell oldani.
Az index cikkével, az ál-PC beszéddel és a többi hasonlóval az a nagy bajom, hogy az igen messzi elméleti síkon igaz is, amit mondanak, sőt a hosszú távú cél ez lenne, de itt és most Magyarországon károsak. Ugyanis növeli azoknak a számát akiről az elébb írtam.

Én egyenlőre ezt a feladványt szeretném megoldani.

És itt az egyik első "fájdalommentes" lépés az lenne, ha senki sem kapna külön bánásmódot az igazságszolgáltatástól, sem a cigány mivolta miatt, sem pedig a koncentrációs táborokkal fröcsögve, vagy egyéb módon sem.

Chalabre (törölt) 2009.02.11. 20:34:25


@Corry:

Épp ma hallottam Hankiss Elemért nyilatkozni. Megkérdezte tőle Verebes Pista, hogy sokat olvas-e. Erre ő valahogy így reagált: Rengeteget olvastam életemben. De egy ideje már ugyanazt olvasom. Nem kell sokat olvasni, inkább gondolkodni kell.

tothmari 2009.02.11. 21:34:03

A bűnözés és egyre szörnyűbb rémtettek elleni tiltakozás a felszín. Ebben nyilvánul meg az, hogy az emberek érzik, a kultúrájukat, életmódjukat, vallásukat erőszakosan terjesztők egyre többen vannak. Ma még többségben van a magyar, mégsem tud hatékonyan fellépni az irritáló viselkedések ellen. Miért? Mert ők nem annyira erőszakosan terjesztik a saját értékrendjüket, szokásaikat. Hivatkozunk az európaiságra, belátásra, emberségre stb. mindhiába. Olvasgatunk Heinét, hallgatjuk Mozartot, elméleteket gyártunk arról, miért nem házasodunk. Nem szülünk, mert nincs még lakás, nincs még ez meg az. Ideológiát gyártunk a szingliségből. Elvárjuk, hogy más embercsoportok lássák be, hogy ezt így kell, legyenek tekintettel. De ők nincsenek. Ők csak zsigereikben tudják, terjeszkedni kell, erőszakosan eltaposni a gyenge kultúrát, él a fajfenntartási és territoriális ösztön. Évszázadok távolából nézünk emberi kultúrákra, milyen fejlettek volta, mennyi mindent tudtak, meg a művészetek, tudományok... S eltűntek ezek a kultúrák, eltűntek ezek az országok, népcsoportok. Barbár hordák, erőszakos gyarmatosítók stb. lenyomták őket. A rassz, amely nem tagadja meg biológiai ösztöneit, az életképes.
Biológia és matematika.
Usa: feketék, spanyolok, kínaiak. Nyugat-Európa külső migránsok, mohamedánok, Kelet-Európa belső migránsok, cigányság. És ezeket nem győzöd meg soha. Alapvető biológiai és matematikai törvényekkel nem lehet kibabrálni.
"Isten hozott az antibébi tabletták paradicsomában." Updike
"Isten hozott az antibébi tabletták paradicsomában."

tothmari 2009.02.11. 21:49:30

Hivatalos előrejelzés 2050-re.
Egy pici idézet a KSH számításaiból: 2050-re az aktív korú lakosságban a cigányság aránya meghaladja az 50%-ot.
Rá lehet guglizni.
Vagy:
www.demografia.hu/Demografia/2004_3-4/Kemeny%20Istvan_kozl.pdf

tothmari 2009.02.11. 21:55:39

És én csak szomorú vagyok. Semmi más.

Corry 2009.02.11. 22:06:30

@Chalabre
igazad van. Ezért szoktam gondolkodni.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.11. 22:29:28

Ki ez a kopaszmercis? Bodzagyűjtő, mint a Sztojka? Mert védeni kéne, akkor ritka nagy seggfej.

átlátó 2009.02.11. 23:11:28

Minden mindennel összefügg. Ahol Kiszel Tünde dekoratív médiaszemélyiség és Gáspár Győző "király", ott a nép megválaszt egy Gyurcsány Ferencet miniszterelnöknek. Abban az országban így működnek közös dolgaink. Amilyen a séf, olyan a lecsó. "hunnyuk be a szemünket oszt falatozzunk." (Rideg S.: Indul a bakterház)

2009.02.12. 07:33:01

Lehet vitatkozni , hogy Bayer Zs. irása stilusában megfelelö-e vagy sem. De arról, kellene és érdemes vitatkozni, hogy amit leirt az létezö-e vagy sem, mint jelenség . Mert, ha már egyszer arról vitatkoznánk --és nem azt néznénk hogy ki irta, hanem, hogy amit leirt az igaz, vagy sem--nem itt tartanánk. A sok okos és értelmes "gondolkodók és irástudók", oly sokan elmondják és leirják, hogy mi a helyzet , tanácskozásokat és konferenciákat tartanak, villognak a TV-ben és mi változik ? Semmi!Minden megy a maga utján tovább és nem változik semmi. Jó lenne ha egyszer ezek az emberek elmondanák, hogy ki, kik felelösek az ország lezüllesztéséért, az állami vagyon eltüntetéséért, a nivótlan közbiztonsági állapotokért, az ország 3 részre való szakitásáért, a fehérgalléros bünözés állam álltali támogatásáért , a mezögazdaság , az ipar tönkretételéért, a magyar jogrendszer kettösségéért és a milliárdok, száz milliárdok eltünéséért , kik a felelösek a jelenlegi cseppet sem rózsás állapotokért! Mert már elnézést--de a sz@r--ha staneclibe és diszdobozba van csomagolva, az akkor is sz@r marad! Csupán a tálalás és a megjelenités formája más! Akkor most miröl is vitatkozunk mi itt? Sasika és mindenki, -bocs a formabontó kifejezésért!

szempontpuska 2009.02.12. 08:25:47

@janos551: Nem nagyon lehet vitatkozni Bayer stílusán, mert az elég egyértelmű. Mint ahogy az amit már sokadszor megenged magának a Hírlap.
Nyugat Európában egy ilyen lap egyszerűen kiírná magát a társadalomból. Ott ez elképzelhetetlen. Németországban börtön, Angliában egy tornateremben zsidózó diplomatát vittek be, pakizó trónörököst nevelőkurzusra küldik, rasszista bigbrotherező miatt kilépnek a a szponzorok a műsorból. Ezek a diktatúrák !
Persze a boldog és szabad Magyarország olyan lelkiállapotban van, hogy bayerek és hívei szabadon gyűlölködhetnek, uszíthatnak.
Nekem erre nem mentség hogy dehát gyurcsány. Mert gyurcsány menni fog de ti itt maradtok... :-(

2009.02.12. 08:30:31

Bocs, hogy ujra irok, de az elöbbihez csatolnám, a Kolompár Orbán álltal mondott mondatot is, -" Aki a roma ut elé fekszik, azon át kell taposni, könyörtelenül!" ( Kolompár ur! Csak nem akarnak mindenkit kiirtan, mert tiltakozik a cigány bünözök elleni?) Ez vajon miért nem okozott felháborodást Fletónák, és mindazoknál akik mosdatják és mossák a ballibák szennyesét?

2009.02.12. 08:50:36

@szempontpuska! Igazad van, ám ha megnézem a Slota-t, aki szintén az EU egyik államának tagja, akkor bizony csodálkozom.Amugy meg én is szeretnék egy osztrák, svéd, vagy norvég " totális elnyomó" rendszerben élni! Ja és nem szeretem B.Zs.-t, de amit leir, abban van igazság!

Carnivora (törölt) 2009.02.13. 11:13:09

Ön szerint mi a tanulsága a hétvégi Cozma-gyilkosságnak?

Szomorú, hogy brutálisan megöltek egy fiatal sportolót - 13%
"Fogy az értő, nyugodt, elemző szavak magyarázó ereje és társadalmi tere" (Gyurcsány Ferenc) - 8%
"Hát most tényleg elég volt! Most betelt a pohár!" (Bayer Zsolt) - 58%
"Nincs tovább mit kutatni. (...) A roma-nem roma viszony eljutott a forrpontig." (Csepeli György) - 19%
"Nem a cigányok szúrtak először képletesen szólva!" (Balogh Artúr) - 1%
Nem tudom megítélni - 1%

hirszerzo.hu

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.14. 16:19:39

@Carnivora:
ezek szerint csaknem mindannyian rasszisták vagyunk.
süti beállítások módosítása