HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Miniszterelnöknek jelentkezem

2009.03.26. 15:13 sasika61

 

Szokásomtól eltérően nem fogok valami bevezetőfélét írni, hiába tanította meg jó néhány évtizede Juhász tanító néni, hogy bevezetés-tárgyalás-befejezés: ez minden fogalmazásnak az alapja; nem akarom én húzni az időt, nem akarok visszaélni senki türelmével, hogy idáig érve az olvasásban azt mondja bárki is:  a keze tört volna le ennek is, amikor tollat, akarom mondani billentyűzetet ragadott; belevágok hát a közepébe, nem kezdem el a mai posztomat Léda tojásaitól, egyáltalán semmilyen tojástól, hanem in medias res kimondom, amit gondolok: miniszterelnöknek jelentkezem!
 
Meglepődtél, mint a pártkongresszus, mi?
Na, ez van. Merthogy alkalmas vagyok szinte minden tekintetben, és vállalnám is. Dacolva a köztársasági elnöki intéssel, de várd ki a végét!
 
A mai miniszterelnök-jelöltek ugyanis elfogytak, mint a fonnyadt virsli egy szakszervezeti majálison: Surányi nem vállalja, hiába utazott egyeztetni Moszkvába, akarom mondani Brüsszelbe, Jaksits György már az utazásig sem jutott, hogy éppen ma jelölt-e még Glatz vagy Vértes, azt most hirtelen nem tudom, egyszóval: 14. 43 perckor, amikor e sorokat írom, nincs friss felhozatal a miniszterelnöki nagybani piacon, gondoltam, befurakszom ebbe a szegmensbe, megcsinálom életem üzletét, mert Petőfi Jánossal együtt vallom: Sors, nyiss nekem trezort, hadd tehessek a családomért valamit!
 
Kezdjük azzal, hogy nem vagyok egyetlen pártnak sem a tagja – ez megfelel az SZDSZ-nek. Nemcsak tanár-típusú egyén vagyok, hanem kifejezetten tanár, erre már Karsai és az MSZP morgószárnya is akkorát bólinthatna, mint varjú, ha meglövik a villanydróton. Egyszerűen falhoz állítanám az MSZP-t, na nem úgy, mert én szociálisan érzékeny és szelíd ember vagyok, hanem léthelyzetemmel: az ország nagyobb részének át tudnám élni sorsát, kell ennél jobb nyitó pozíció? Nemhogy bankár nem vagyok, de egyenesen utálom a pénz-ügyeseket, legnagyobb befektetésem az volt, hogy megtakarított pénzemért eurót vettem 278 forintért pár éve, majd most eladtam még 293 forintos árfolyamon: bizonyítani tudom, hogy nem értek a banki ügyletekhez – előny az MSZP-nél. Viszont van bennem egy minimális fogékonyság a liberalizmus egyes eszméi iránt, ezt kissé feltupírozva, elektromikroszkóp alá helyezve el lehetne adni az SZDSZ-nek. Továbbá: népi származású gyökér vagyok, nem, ez így félreérthető, népi gyökerű eredet, ez sem jó, a francba, ne cifrázzuk: faluról származom na, szeretem a vidéket – ez jó lehet az MDF-nél (vagy már nem, ezt talán jobb lesz óvatosan kezelni!), közel állok a Fideszhez, elsőáldozóbérmálkozó görögkatolikus vagyok (KDNP!), vagyis az összes parlamenti párt támogatását bírom, bírhatnám.
 
Ne mondja senki, hogy van jobb nálam, annál is inkább, mert nincs senki! Szegény anyám, amikor testvéreimmel néha-néha összebalhéztunk, gyakran szólt ránk emígyen: „Ne cigánykodjatok már!” Miután 20 éve nem él, csak ebben a formában tudom idézni, nézzük el neki, hogy nem esett át a kötelező agymosáson, s így nem mondhatta: „Ne romáskodjatok már!” Na mármost, ezt mondhatnám végső érvként magam mellett én is: kell itt nekünk világ csúfjára cirkuszolni egy ilyen posztért, ez a kérdés, tehát válasszatok meg, egyezzünk ki, drága tesvéreim, szeressük egymást gyerekek, nevezzetek ki !
 
Ja, programom az nincs. (Mér, kinek van?) De ígérem, hogy kinevezésem után egy nappal lemondok olyan formában, hogy arra még a köztársasági elnök is azt mondja majd: hiába, ez a Sasika érti a demokráciát, hogy ilyen elegáncs megoldást választott.
 
Most pedig figyeld meg szépen, hogy a Sólyom-motívum milyen szépen keretbe foglalja ezt a posztot!

159 komment · 2 trackback

Címkék: közélet humor irónia pártok miniszternök

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr201027074

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: azbeszt 2009.03.26. 17:50:21

Oké, szép volt, jó volt, de most hagyjuk abba!Oké, szép volt, jó volt... Meg a lóf*szt! Szar volt, ocsmány volt, szánalmas volt. És most már tényleg hagyjuk abba. Bár sose fűztem valódi reményt, hozzá, hogy valóban értelmes és konstruktív kimenetele lesz…

Trackback: e-Cafe light 2009.03.26. 15:53:24

Válságbakik az index.hu-n (frissítve)Tudom, a nagy felfordulásban, amit a kormányváltás okozott, nehéz odafigyelni minden részletre. Az olvasók várják a friss híreket, sokszor nincs idő átolvasni, pláne korrektúrázni a szövegeket. A gyorsaság mindenek fel…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.26. 18:19:28

Sasika,

Rendben. Minden összevág, lehetsz nálam mimiszterelnök. Azért nálam, mert én király leszek. Van már tapasztalatom is. Gimiben kikiáltottuk Szertár Állam függetlenségét. Ha ott beváltam, Magyarországon már könnyű lesz. Majd terjeszd be a miniszterek névsorát légyszíves. Szabad kezed van, csak az föltétel, hogy az utolsó száz év miniszterei közül egy sem lehet a kabinetben. Erre nyomatékosan megkérlek, vigyázz!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.26. 18:20:05

mini sztereeelnööök...???

az mi?
eszik vagy iszák vagy szívják...?

star77 2009.03.26. 18:20:21

Győzike,Fekete Pákó,Kiszel Tünde,Hajdú Péter...

atomanti_35 2009.03.26. 18:20:23

Anno, mikor gyüjtést szerveztek a rabszolgasorsnak ( nem tudom kinek, mert nem néztem, csak hallottam ), akkor azt mondtuk hogy ez mán osztán igen alantas a 20. századi kultúrált Ejrópában!
Aztán a mai madzsar eseményeket eltekingetve azt kell mondjam, az előbbi egy jó vicc volt, az akkori szinthez képest még sikerült butúlnunk ! (igaz nem mindenkinek egyformán)
Ebben a hűvős, télies tavaszban milyen sokat is ér a FAZÉK langy melege, avagy a melegek melegétől langy a fazék ???!!!
Mindegy mitől langy úgy látszik, de még mindig akad benne horgászni való, ha más nem akkor a mondás, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is, de addig is nekem trágyázzon !! Már meg se merem kérdezni, hogy van-e ettől lejjebb, mert régen azt hittük, hogy nincs, de ez is el lett kúrva (ahogy kell magyarul), s így lassan már a posványból sem látjuk a béka seggét ! De ne szomorkodjunk, mert ilyenkor szokott jőni a királykisasszony aki megcsókolja a varangyot és lesz utána kánaán, és lesz nékünk is igen fáintos, minden madzsarnak miniszterelnöke, még akkor is ha a neve egy kicsit furán hangzik majd a mi szánkból, de biztos madzsarosít majd !!!

Én rád szavazok, vagy elég ha rádtalál a királykisasszony !!!

Ügyfélszolga 2009.03.26. 18:21:53

@Orbán a megoldás a válságban? Szánalmas!: hát Te ki vagy? a faszorrú majom? bazmeg, nézz már körül, mielőtt kilépsz az időgéped ajtaján és üvöltözni kezdesz, mint a múlt furcsa árnyéka. Ez nem a heti hetes felvétele, ahol mélytorokkal hálálkodhatsz Teddy Mesternek...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.26. 18:24:37

@A Nép - Te vagy!:
rendben,felség, a hozzászólók közül válogatok (na meg természetesen a családból: sokan vagyunk).

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.03.26. 18:28:08

@sasika61:

Helyes, de azért vigyázzunk a formákra, végülis komoly dolgokról van szó. „Felség”, ezentől szigorúan nagy betűvel (csak az első). A kabinet látszámát 500-ban korlátozom.

Gery04 · http://dailyerotic18.blog.hu/ 2009.03.26. 18:28:43

Huha..... zajlik itt az élet szépen.... ;-) - Az én cégemnél is.... - holnap jelentik be - VÉGE MINDENNEK - FINIS!! Ennyi volt - :-( - 12 évet húztam le ott - nem kívánom ezt az érzést senkinek sem.... :-(

Corry 2009.03.26. 18:29:23

@sasika61: Ez az egész miniszterelnökség egy érdekes dolog. Olyan talán, mint a versírás. Azt is minden hülye tudná csinálni, így én is, pedig hármasom volt magyarból.
De jó verset írni és jól verseket írni csak kevés embernek adatik meg. De ezt Te jobban tudod.

Persze megértem, hogy most olyan a helyzet, hogy már azzal is, hogy hallgat jobb miniszterelnöke lenne bárki az országnak, mint a mostani, a cselekvésről nem is beszélve.

De hidd el ritkán van olyan nagy szüksége az országnak egy jó kormányra, mint most nekünk.

burian 2009.03.26. 18:30:48

@VicGilson: Csak kiszivárogtatok. Állítólag így kell csinálni. Aztán cáfolni.
Ezúton cáfolom, hogy én vagyok a titkos jelölt.
Én úgy tudom, hogy a titkos jelölt Tibi bácsi, akinél mindenkinek lehet három kívánsága, aki elkapja a pöttyös labdát.
Szerintem, mint módszer, rendkívül demokratikus. Fletó eldobja elrúgta a pöttyöst, akinél leesik, ha akarja, ha nem miniszterelnök lesz. Olyan csörgősipkás-féle, de akkor is, legalább belülről láthat egyszer egy rezidenciát, meg kísérgeti az őrezred a barrikádok között, tök izgi, nem csoda, ha az ember ilyen tikkes, meg túlmozgásos lesz ennyi élmény között.

burian 2009.03.26. 18:33:16

@sasika61: Olyan sokan azért nem lehettek, mint a Fletó családja, akik annyian vannak, hogy elfagyiztak napi készázezret. Legalábbis Fletó ezt mondta, amikor kérdezték, hogy hova tűnt az a sok pénze ami volt, csak nem kivitte az országból vagy valami. Szóval csak vigyázni a fagyival, még meghül a család, lehet, hogy ebben az állásban feltétel napi két kilóért nyalni.

sziligan 2009.03.26. 18:35:49

sasika

Azért a színvonalból nem kéne leadnod (16:34).

Talán hazudd azt, hogy sohasem hazudtál (17:57).

S. Annyi 2009.03.26. 18:37:07

Én diktatórikusan vezetném a népemet. ki szavaz reám?
Lenni n, vagy nem Lenni n jeligére a kiadóba.

bunkó paraszt 2009.03.26. 18:37:57

Már a portfoliosok is megmondták, hogy nem vállalják:
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=1&k=2&i=112464

Ezennel kijelentem, hogy én sem vállalom. Jobb ezt tisztázni, mielőtt az mszpsek bedobják a nevem a köztudatba. :)

S. Annyi 2009.03.26. 18:44:20

A macskám is vállalná, de nem tudja mi az a miniszterelnök. Azt kérdezte: Mi a, ú?

bubu0010 2009.03.26. 18:47:28

Én jelentkezem tanácsadónak, mindegy milyen területen kell észt osztani, majd összeszedem a gondolataim :) Minden miniszterelnöknek szüksége van tanácsra, főleg egy multifunkciós tehetségtől.Megígérem telerakom apró betűs szöveggel az anyagot, azt szeretik. 7számjegyű megbízási díj a feltétele az egyéb függvény és ábra beillesztésének :) Nem program, de legalább számok vannak, ugyi ? Az Audi jó lesz nekem is....

zsoltix 2009.03.26. 19:03:50

Hakapeszi Maki for prezident! Mindent megszerez,csak rángatni kell felülről,ő az ideális jelölt! :)

galerius 2009.03.26. 19:04:22

Találtam egy kedves kis történetet a Bibliában, ami jól leírja Magyarország jelenlegi helyzetét (a vége szerintem kifejezetten tanulságos):

Elmentek egyszer a fák, hogy királyt kenjenek föl maguknak. Mondták az olajfának: Légy a mi királyunk! De az olajfa ezt mondta nekik: Talán elvesztettem olajomat, amelyért tisztelnek istenek és emberek, hogy menjek hajladozni a fák fölött? Ekkor a fügefának mondták a fák: Jöjj te, és légy a királyunk! De azt mondta nekik a fügefa: Talán elvesztettem édességemet, meg pompás gyümölcsömet, hogy menjek hajladozni a fák fölött? Majd a szőlőnek mondták a fák: Jöjj te, és légy a királyunk! De azt mondta nekik a szőlő: Talán elvesztettem mustomat, amely örömre derít isteneket és embereket, hogy menjek hajladozni a fák fölött? Végül a tüskebokornak mondták mind a fák: Jöjj te, és légy a királyunk! A tüskebokor azt mondta a fáknak: Ha igazán királyotokká akartok engem kenni, jertek, húzódjatok árnyékomba; mert ha nem úgy lesz, akkor tűz csap ki a tüskebokorból, és megemészti a Libánon cédrusait!
(Bírák 9,8-15)

gidabiga 2009.03.26. 19:28:20

@sasika61:


az nem kizáró ok, hogy a pasikat szeretem, ugye? :)))

kulalak 2009.03.26. 19:32:54

En vallalom az egeszsegugyet. Tusszogok eleget, korhazat mar lattam. A valsag miatti fogyokura mindenkinek jot tesz, a benzin ara segiti a testedzest a dohanyzast mindennap el tudom itelni (ot utan nem dolgozom tehat a csehokban maradna a cigifust). Ja, es ilyen lozungokat ezerrel tudok teljesen komoly keppel nyomni. Foleg penzert. En rad szavazok, Te ram szavazol es megy a dolog. Egy orultnek igy is kell lennie a kormanyodban Sasika:)

Kósza 2009.03.26. 19:35:40

@zero:
remek, akkor hallgassuk Cseh Tamást, mit énekel arról a Mariról,... :)
ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene a zillegalitás

kukko 2009.03.26. 19:36:33

Nekem Szerb Antal: VII. Olivér c. regénye jut eszembe, amiben a kinevezett pénzügyminiszterek, amikor megtudták, hogy mekkora sz@rban van a költségvetés, egymás után öngyilkosok lettek, disszidáltak vagy szimplán megőrültek.

Astronomy Domine 2009.03.26. 19:36:46

Sasika, te juhásznak tanultál?
Akkor legalább van egy rendes szakmád.

mrs. white 2009.03.26. 19:39:17

@sasika61: Csak azért mert alkalmatlannak találtalak még nem kell kiraknod a kormányodból ha megválasztanak, Ugye gondolsz rám, mert akkor revidiálom az álláspontomat.

mrs. white 2009.03.26. 19:48:43

Amugy ha van valmi balos kommentező azé csak megkérdezném a véleményét csak ugy provokáció gyanánt. Valahogy a cseheknél kicsit flottabbul pörögnek az események. kandi kamera 1 hónapja bizalmatlanásági inditvány egy hete lemondás ma. Biztos azé mert szarabbul állnak mint mi és számít az idő. ja meg nincs erkölcsi érzékük lebuktak oszt mennek töredékéért mint Fletó. Egyébként má ténleg tiszta vicc mindenki kommunikét ad ki hogy ne is keressék. már a gondolatot is szégyenlik, hogy jelölik őket. Mintha pestises érintené őket. igy múlik a világ dicsősége. viszont ami napra is van egy citromdíjas jelölt. Na ki? Veres jankó feláldozza magát és az új kormányban szerepet vállalna. Én már látom körvonalazódni az új kormányt. Veres jani minmiszterelnök Fletó meg pénzügyminiszter. Csodák ők a természet csodái mindenhez értenek. ez a felállás már az szdsz részéről is elfogadható. hiszen jani pénzügyi tudása messzeföldön híres és amugy is integráló személyiség. fletó pedig megbukott nem miniszterelnők innentől kezdve és a szavát is tartotta.

pK · http://www.munkavedelem.biz 2009.03.26. 19:53:07

Legyen a miniszterelnök Orbán Viktor!

Őt a Fidesz is csak megszavazná, és a következő választás így egy év múlva lesz, nem 4 év múlva, ez az MSZP-nek is jó

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.26. 19:58:50

"Ja, programom az nincs. (Mér, kinek van?)"

A program fétis tökéletesen felesleges hisztéria, még ferkó szerint sem olvassa senki, továbbá:

malacnews.freeblog.hu/archives/2009/03/07/Orbanfob_toposzok_1/

Üdv.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.26. 20:01:08

@pK:

Szted a Viktor hülye?
Nem.
Na ugye!

Ezt a balfasz, immár közhelyes poént kb. 230869-szor láttam leírni.

Kb. arról szól, h "hülye orbánfóbiás pöts vagyok, akinek csak egy a lényeg, h orbánnal kibasszon vki"


Azért a haza ennél fontosabb, nem?

Üdv., és jobbulást!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.26. 20:01:54

@Gery04:
hát, ez már nem vicc. Maga a való világ.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.26. 20:06:22

@sziligan: 16. 34-kor semmit nem írtam.
17.34-kor igen, gondolom, ezt nehezményezed, pedig a név Apollinaire találmánya (illetve a fordítójáé - Tízezer vessző...)

Orbitálisat pedig nem hazudtam soha.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.26. 20:07:42

@sziligan:
ja, egyébként pedig annak akartam jelezni vele, aki törpediktátorozott itt egyik hozzászólásában, hogy milyen az, ha valaki ízléstelen.

_Anand 2009.03.26. 20:09:14

Hehe, Sasika, tetszett a poszt, köszi! :))
Asszem én is szemrebbenés nélkül megszavaználak! Csak úgy ne járj, mint egy lüke rádiósmókus valahol külhonban, aki kvázi viccből bekerült az űrprogramba.
(Ha megtalálom a cikket, linkelem)

Karácsony Benő 2009.03.26. 20:09:17

Rrrrenben,legyen sasika a prime minister...
...ha Katus,vagy Klára asszony sem vállalja!
:-)

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.26. 20:09:26

@gidabiga: 19.28
nem, mert én is az vagyok, feltéve, hogy te nő vagy.

_Anand 2009.03.26. 20:10:42

@sasika61:
Gida csuda helyes csajszi, jól járnál vele :))))))

Metz 2009.03.26. 20:16:16

na akkor testvéreim kezdjük el szétosztani a bársonyszékeket

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.26. 20:16:39

@zero: milyen szellemi nyomor lehet, amikor valaki ellen volt feleségének az apjával érvelnek

Szűcslaci 2009.03.26. 20:17:13

Veres János - a köztörvényes- mai nyilatkozata:
"Soha egyetlen párttestület sem beszélt arról, hogy szakértői kormányra van szükség - jelentette ki az InfoRádiónak nyilatkozva a pénzügyminiszter"

Tudjuk:"Eurázsia mindig is az ellenségünk volt."

Ez egy időutazás a hetvenes évekbe.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.26. 20:17:43

@mrs. white:
már hogy raknálak ki, eszembe sem volt, a Felség (18.28) 500 főt engedélyezett nagyvonalúan: akár az összes hozzászólót bevehetném a kormányba :))

Szűcslaci 2009.03.26. 20:19:05

@calam:
Nem szellemi nyomor, hanem a kommunista dinasztia kritizálása. Fel kellett volna akasztani mindet.

sziligan 2009.03.26. 20:24:14

sasika

Elnézést, valóban elírtam az időpontot.

Én is csak azért nem írok Ford Fairlane idézeteket, mert nem tartom itt helyénvalónak. Máshol csak úgy beszélek, mint a Nemzet Csótánya.

2009.03.26. 20:27:39

@Metz: Oké, kezdjük!
Én itt vagyok, készen állok, elvtársak!
Ki lesz a miniszterelnök?

gidabiga 2009.03.26. 20:30:20

@sasika61:

lehet Anand az államtitkárom? :)

Krumpli Bogart 2009.03.26. 20:31:55

Ilyen ország nincs! Ez itt kabaré.
Szégyen!

Metz 2009.03.26. 20:35:38

@Krumpli Bogart: ugyanmár ez bárhol előfordulgat!

autósmotoros 2009.03.26. 20:38:55

@Rajmond: Én sport miniszter szeretnék lenni. Jókat söröznénk a meccseken. ;)

2009.03.26. 20:40:12

@Metz: Igenis, Miniszterelnök Úr!
Vállalom a pénzügy-igazságügy-kancellária miniszteri széket.
És mindezt csupán két miniszteri juttatásért (fizetés, költségtérítés, kiegészítések) cserébe!
Két miniszteri juttatásért három miniszter munkáját látnám el!
Természetesen csak egyetlen szolgálati autót és sofőrt vennék igénybe.

Wawel (törölt) 2009.03.26. 20:40:48

@calam: Inkább az a nyomor, hogy 20 évvel az állítólagos rendszerváltás után még mindig az 50-60-as évek klánjai nyomulnak Mo-on.

De persze jellemző, hogy neked ebben a helyzetben ez a legnagyobb problémád...

Kicsit egyedül maradtál, itt már mindenki az elvtársaidon röhög! :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.26. 20:43:48

Én egyébként bárkit hajlandó lennék megválasztani, még téged is sasika, ha az illető valóban lemond pár napon belül.

Aztán sólyom helyébe elkezdenék jelölgetni vacakabbnál vacakabb népeket, azok mind megbuknának a kupola alatt, aztán, ha jól tudom, a 4. ilyen után végre kiírhatnák az előrehozott választást.

burian 2009.03.26. 20:44:05

Azért annyira jó volt ez a bohóctréfa, hogy most felfeslett a szövet és megmutatkozott az ország politikai elitje. Ez a felhozatal, a potenciál, az észkombájn. Ennyit tudunk összekalapozni. Amway ügynök, vén komcsi, tolvaj bankár, korrupt bankár, hülye bankár, besúgó, beépíttett ember, paprikajancsi, köpönyegforgató, olcsójános. Itt az ideje helyretenni a Nobel-díjasoktól elszállt agyunkat és rájönni, hogy menniyre igaz a mondás: csak egy csőcselékünk van.

_Anand 2009.03.26. 20:44:05

@gidabiga:
őőőő....
Az kizáró tényező a nőügyi államtitkárságnál, hogy még nem voltak nőügyeim?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.26. 20:46:13

@neantropus:

Nézd meg a csehek mennyivel magasabb nívon művelik a politikai kultúrát, már ami a politikai felelősségvállalást illeti.

Kérdés: Mitől vagy kitől züllöttünk le ennyire?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.03.26. 20:53:57

@Wawel: nekem nincsenek elvtársaim. És nem, nem ez a legnagyobb bajom, csak nehezen viselem, ha valakit a nem is vérrokonai miatt próbálják lejáratni. Ráadásul már el is vált attól a nőtől...

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2009.03.26. 20:57:07

Én maradnék alattad is tanár. És zember. Jómunkás zember.
Te meg elmennél a legmelegebb éghajlatra, mert oda magaddal vinnéd az egész bagázsodat. Azok ott is maradhatnak, téged meg várunk vissza, mert jó srác vagy. Figyellek már egy ideje. És akkor nem lenne más dolgod, mint hogy nagyon figyelj és abban a pillanatban, amikor jelentkezik valaki, rögtön meglátogatnád vele azt a legmelegebb éghajlatot. Aztán megint visszajönnél és élhetnél (összeférhetetlenség kizárva) tovább a hobbidnak. Tanítanál. Na!? Gyönyörű.
Nem-e lehetn-e?

Wawel (törölt) 2009.03.26. 20:58:27

@calam: azért annyira nem lehetsz álnaív, hogy azt hidd, a politikai érdekházasságok a Habsburg dinasztiával eltűntek...
Aki beházasodott egy Apró- vagy Biszku klánba, az nem a hölgyemény két szép szeméért tette...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.26. 20:59:11

@gidabiga:
bármi lehet, ha igaz, amit rólad írt :))

Wawel (törölt) 2009.03.26. 21:01:34

@sasika61: Aztán nehogy munkahelyi zaklatás legyen az ügyből! Mindenféle termekről már nem is beszélek... :)

magyari 2009.03.26. 21:05:47

@sasika61: Drága Sasika61. Kérlek légy minisztelnök, legalább egy évig. Lécci! Hadd legyek a sameszod (nem kell bársonyszék!), nekem ugyanis VAN programom. Közgazdász vagyok, ráadásul 2008 márciusában tudtam (mert olvasok külföldiül is), mi a szar elé néz a Világ - egészen 2012-ig. Ha jó a prognózisunk, persze. L alakú válság lesz. Az építőipar májusban ül a béka feneke alá, aztán jönnek a - fölös - választások, aztán a nyár, aztán a harc a bársonyszékekért, aztán. Valamikor szeptember közepén-október végén nekiáll "valaki" a Nagy Szar rendberakásának. Csak akkor már sokkal rosszabb helyzetből, persze. Minden nap, minden óra fontos - most.
Lécci, legyél miniszterelnök! Tök mindegy ugyanis, ki az, csak jó vezető legyen. A tényleges munkát úgyis a sameszok végzik - szokásosan.
Megtennéd ezt a szívességet - Magyarország érdekében? Lécci!

Metz 2009.03.26. 21:06:32

@VicGilson: oké simán hehehehe

te vagy londonban?

gidabiga 2009.03.26. 21:07:44

@_Anand:
azért kérdztem én is Sasikától, hogy nem baj-e, ha a férfiakat kedvelem. :D

huta9020 2009.03.26. 21:09:09

Szó sem lehet róla. Olyan miniszterelnök kell személyében az egész országot képviseli. Győzike!!!!!

2009.03.26. 21:11:49

@Metz: Köszönöm a bizalmat!
Nem, én per pillanat Magyarországon vagyok, de bárhová elindulok 24 órán belül - az ország érdekében mindent!

Wawel (törölt) 2009.03.26. 21:14:27

Van egy olyan érzésem, hogy ha az egész ország ilyen arcokból állna, mint Ti, nem itt állna ez az ország! :)

Metz 2009.03.26. 21:20:36

@VicGilson: ezt a választ vártam! :D

S. Annyi 2009.03.26. 21:39:07

Vége a hozzászólásoknak. Én leszek a miniszterelnök, ezt öt perce titokban döntötték el. Aki meg hozzászólt itt, azt mind elvitetem a nagy, fekete autómmal......... bulizni.

Krumpli Bogart 2009.03.26. 21:39:11

@Wawel: Elég lenne, ha csak a kormányunk állna ilyen arcokból, már akkor is sokkal jobban állnánk

srácz 2009.03.26. 22:02:22

@sasika61: Sasika, nagyon durva, hogy így együtt gondolkodunk:
Vagy két nappal ezelőtt haverokkal éppen erről beszélgettünk, és kérdezték, hogy mit tennék hogyha engem jelölnének ki.
Mondtam, elfogadnám, fel is esküdnék (csinántatnék vmi jó fotót a történelmi zászlókkal meg a körmányőrökkel a parlamentben, hogy legyen már egy jó lépen iwiw-en :P), majd másnap szépen felballagnék a Sándor-palotába és visszaadnám a megbízatásomat Sólyomnak, mondván ajánlom magamat meg az előrehozott választásokat...
Szóval ilyen véletlen nem lehet, mégiscsak lehet valami igazság a "magasabb erő" sugalmazásában :D

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2009.03.26. 22:09:05

Hozzád hasonlóan nekem sem hiányzik a miniszterelnökség, de jelen helyzetben muszáj valakinek vállalnia, aki hajlandó a józan ész szerint cselekedni. Nekem még programom is van: emberitisztesseg.blog.hu/2009/03/13/bng_t_miniszterelnoknek
Ha a dolgok sínen vannak lemondanék. Jöjjön valaki, akit megválaszt az "istenadta nép".

Cho. 2009.03.26. 22:16:32

Ehh...köszi srácok, durva jót röhögtem a poszton is, kommenteken is. :)
Ez az egész mostani állapot olyan már mint a Muppet Show. Van itt Miss Röfi, Kukalakó, meg nagy tollas madár is. :)

Wawel (törölt) 2009.03.26. 22:20:19

@Chosy: Meg a két öreg a karzaton! :)

gidabiga 2009.03.26. 22:43:29

@Chosy:
és ezzel együtt ezeknél jobban csinálnánk :)

Unter Bahn (törölt) 2009.03.26. 22:57:56

Üdv, Sasika!
Félig tréfásan azt mondhatnám, hogy ÉN vagyok az ideális jelölt, mert utoljára a közszférában dolgoztam, megjártam a poklot számtalanszor az államigazgatás útvesztőiben, de ma... ma nagyon messzire mentem.

Ma jártam a nyugdíjfolyósítónál és egy biztosítónál is, közös kis városunkban...

...és rájöttem, hogy... (sajnálom fiúk és lányok, de ez az igazság) egy megyeszékhelyen full-feleslegesen működtetnek kirendeltséget, mind a NYUFIG, mind a ***biztosító, ott elintézni semmit nem lehet, ergo 4+2 fő felesleg kimutatható.

1. Biztosító: hátralék rendezése helyben nem lehetséges, ***bankfiókban szíveskedjen. Szerződés-módosítás: nem lehetséges. Felmondás/újrakötés: csak ugyanazokkal a feltételekkel. És az azért vérciki, hogy 4000 Ft-ot fizetek azért, mert valaki anno ex-has 35 mFt-ra értékelte a vidéki családi házamat, holott ha most el kellene adnom, a beléfeccölt igazolt 12 mFt-ot sem adnák meg érte. Magyarán az ingatlan túlbiztosított. Ez nem lenne baj... az már igen, hogy a valós élet nem tud produkálni olyan eseményt, ami miatt azt a 35 m-ot valaha is ki kellene pengetni a társaságnak, hiszen "vis major"-ra, természeti katasztrófára és terrorcselekményre nem fizetnek, márpedig más ezt a házat nem rombolja le... mondja hogy tűzvész: a tető, max kedves. Akkor robbanás... Ytong ez, nem dinamit... no de a gáz... nem, a gáz nem fogja, ugyanis ha az lesz az ok, az már "vis major", mivel magától a gáz nem tölti fel és robbantja fel a lakást, már csak azért sem, mert... szóval k.va sok kellene hozzá...

2. NYUFIG: nem akarom, hogy a postás hozza a nyugdíjat. Ezt egy megyeszékhelyen NEM LEHET elintézni. Ehhez nyomtatványt kell kitölteni, ONYUFIG-nak megküldeni... név-törzsszám-számlaszám: ezt helyben képtelenség feldolgozni... de akkor kérdem én: minek vannak??? Akkor netről letöltöm a nyomtatványt (ez volt az ügyintézés, ezt nyomták a kezembe), belekerül 7200 Ft/hó/1 perc* 1 db A4 lap +tintapatron +villanyszámla +kts általány...= ~100 Ft.


Lám-lám, máris többet tudok az államigazgatás költségpazarló voltáról, mint bármelyik leendő miniszterelnök...


(A közalkalmazottaktól ezúton elnézést kérek, amiért hasonlatomhoz felhasználtam megélhetésüket, természetesen nem célom senki munkájának elveszejtése, ÉN CSUPÁN ÜGYINTÉZNI SZERETTEM VOLNA... de így mi értelme???)

kulalak 2009.03.27. 00:07:44

@sasika61: oh, persze, Te leszel a fold, a referencia pont. Aztan elleszunk mint a 22-es csapdaja :))
Peldaul Unter Bahn vernyomasat kezelgetnem ... :) Eltartana egy darabig, hiszen husz eve semmi sem tortent "Gizikevel" a hivatalban bar bevezettek az internetet. Ja, az ergonomia is hozzam tartozna :))))

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.27. 05:29:02

Örülök, hogy csaknem mindenki "vette a lapot", az azonban szomorú, hogy az alaptéma már lesüllyedt a kabaré szintjére.

lobellone 2009.03.27. 06:06:00

Kedves Sasika!

Köszönöm ezt a remek szösszenetet!
Akár a sokkal szebb napokat látott, de ettől függetlenül a gyurcsányi-kurmány által takarékossági címszó alatt "naggyonzenésített" - magyarul szétbarmolt - Petőfi rádió egykori "Kabarécsütörtök" című műsorábanak is elküldhetted volna, hiszen ami itt folyik, az már tényleg kabaré...

autósmotoros 2009.03.27. 07:39:25

@sasika61: Bocsika, de ezt nem értem. Úgy gondoltam azért írtad a posztot, mert te is úgy érzed ami itt megy egy kabaré. Szerintem ez nem itt süllyedt erre a szintre, hanem valahol az MSZP-SZDSZ illetékesek környékén.

Karácsony Benő 2009.03.27. 08:46:19

Látom,itt már mindenkinek lesz valami tisztsége - így nekem is,mert hozzászóltam.
Elvárásaim nicsenek,valami fasza tanácsadói poszt megteszi - mostanra már tudom,hogy ha valamit leszedek a netről innen-onnan,fölé írom a nevemet,akkor az lehet akár 40 milla is...
Azon kívül borrá tudom változtatni a vizet - meglocsolom vele a szőlőt,tehát értek a mezőgazdasághoz is,
sőt azt is tudom,hogy ha leütöm a parasztot,akkor vihetem a csikót is,tehát a sakkban és romaügyben is járatos vagyok.
Megbámulom a szép nőket,nővel szeretkezem - még álmomban is - így vagyok férfi létemre leszbikus.
Ez már annyira sokoldalúság,hogy az már szinte gömb,ami meg a tökéletesség szimbóluma...mi kell még?
Könyörgöm:fedezzen fel már valaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Corry 2009.03.27. 09:35:40

@sasika61:
Nem köll csodálkozni ezen, mert a való életben is a kabaré szintjén megy a dolog.

Az én elképzelésem és összefoglalásom a következő:

van egy (két) csoport, mely jelenleg a 4 évvel ezelőtti szavazás miatt a hatalmat birtokolja. Ezt meg is akarja tartani, de a bizalom az irányukba nulla felé közeleg.

Ezért megpróbálnak egy fajsúlyos embert keríteni, aki iránt érzett bizalom esetleg feledtetmi a hatalomban lévő csoport bizalomhiányát. Mindezt azért teszik, mert a hatalmat meg akarják tartani!

A fajsúlyos emberek, akik iránt tényleg van bizalom, nem akarják ezt a bizalmat elerodálni. Van még egy másik ok, nevezetesen, hogy ezek a fajsúlyos emberek nincsenek a hatalomban ezért azt elveszíteni sem tudják és nem nagyon érdekük a hatalmat gyakorló csoport "kisegítése", már csak azért sem, mert a másik hatalomra aspiráló csoport ezt nem akarja. Továbbá belátható a józan ésszel, hogy ez a konstrukció nem fog működni.

Sasika, húzzunk egy határidőt, meddig tudjuk az SZDSZ-t megdícsérni egy demokratikus lépésért?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.27. 12:51:40

@autósmotoros:
természetesen íg yértettem én is: ami a valóságban zajlik, az maga a kabaré.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.27. 12:54:43

@Corry:
legyen ez a nap húsvéti ünnepek ideje: utána már nincs dicséret, rendben?

kissertés 2009.03.27. 15:13:30

Bedobták Bokrost, na kíváncsi leszek...

Corry 2009.03.27. 16:05:53

@sasika61: Nekem OK, de én most úgy érzem, hogy a dolog a hétvégéig eldől.

Chalabre (törölt) 2009.03.27. 17:12:34


Micsoda eddig titkon dédelgetett ambíciók törtek felszínre :-)? Értékelem a merészséget.

Én a jelenlegi állás szerint Bokrosra adnám a szavazatom, ha lenne beleszólásom, mivel neki programja is van, és nem ódzkodik. Te sem, mint kiderült, de mégiscsak program nélkül leledzel, így lutri vagy :-), ráadásul tanárember. Ezt máig nem értem, hogy a gazdasági válság idején miért tanárt preferálna az MSZP? Gazdasági mélyponton nem egy gazdasági szakember kellene, akár "pénz-ügyes", ahogy találóan fogalmaztad? Papírt a papírboltból. Olvasni a magyartanártól tanuljunk, azonban a gazdasági ügyintézésünket ne tőle várjuk.

Azonban ha Bokros is befuccsol, zokszó nélkül rád adnám a voksom... És én is hozzád hasonlóan merész leszek :-), hátha te is értékeled. Beférek még az 500-as keretbe? Vagy lecsúsztam róla, netán sértő, hogy csak Bokros után állok mögéd?... Nekem a legtökéletesebben úgyis egy külső, független szakértő-tanácsadó pozíció felelne meg. Nem akarok én belső bizalmas lenni, elkötelezni magam. A területet már Te jelölhetnéd ki :-))). Megoldható?

Hajrá Sasika! Veled vagyunk.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.27. 18:11:12

@Chalabre:
Ha a hozzászólókat veszem alapul, akkor bőven beleférsz:)
Azért arra kíváncsi leszek, hogy mit mond Feri, akitől saját fülemmel hallottam a múlt vasárnap a köztévében, hogy Bokrost nem tudná elképzelni miniszterelnöknek, most meg a szadesz feladta a leckét...

Kalimera 2009.03.27. 21:32:57

Egyszerű ez, aki vállalja, hogy sz@rból várat épít az alkalmas.

Lesz jelölt, mindig va, legfeljebb másik pártból.

Corry 2009.03.28. 08:26:58

@sasika61:
Szerintem mégse várjuk meg a husvétot, lassan kimondhatjuk:
mindaz ami "ott fent" a kormányfő választás körül zajlik úgy csapódik le egyértelműen a társadalomban, hogy ezek az emberek nem tisztességesek. És ha az egyszerű ember ezt gondolja, kb. teljesen igaza van. Lassan már a saját jelöltjeik is elhatárolódnak tőlük, ezt tette most reggel Glatz akadémikus.

Üzenni kéne a szocialistáknak az egyik nagy idoljuk (hatodik L.) szavaival: "Elvtársak, ami nem megy, ne erőltessük!"

kissertés 2009.03.28. 16:30:42

Hát, az utóbbi napok debil töketlenkedése, Bokros nem vállalása, meg Gyurcsány teljes menesztése után tényleg előrehozott választást. Most már én is ezt mondom. Nem fogom fel ép ésszel, most ez a cécó kinek és minek jó, de úgy látom, kormányoldalon teljes a fejetlenség. Nem hiszek Viktor messiásságában, de akkor legalább lenne kormányzatunk. Kabaré. Még a sokat látott hazai viszonyokhoz képest is.

Corry 2009.03.28. 22:49:20

Hát igen, a mi Ferink (jappardon, mostantól kezdve: Gyurcsány úr) hiperaktivitását eddig rendre mi (nép) szívtuk meg, viszont a múlt heti improvizálásának gyümölcse most ő maga és pártja számára termett.

A kormányoldal kész. Ilyen állapotban még lovaskocsit sem lenne szabad vezetni, még akkor sem ha a ló színjózan, nemhogy kormányozni...

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.03.29. 09:38:59

Reggel van és még mindig a Bordon a jelölt...ő a 18. a sorban...

Corry 2009.03.30. 00:12:12

@Féldecis Rezsim:
A nagyobbik baj az, hogy este van és még mindig a Cselló a jelölt. És ami még nagyobb baj, hogy úgy néz ki, a Szadi meg is szavazza. Mikor ébrednek fel ezek az emberek már? A Gyurcsány úr egyetlen pozitívumaként azért el lehet mondani, hogy jobb később mint soha elven azért lelépett, igaz vagy három év késéssel tette ezt meg.

Chalabre (törölt) 2009.03.30. 19:13:39


Hát, Sasika! Te maradtál, mint ésszerű megoldás...

Gordonka mehet a zenekari árokba! Bajos!

Közröhej!

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.03.30. 20:52:15

@Corry: ...és visszasetteng GyF elvti is a surranópályán...ezt a szánalmas komédiát!
Méxerencse,hogy a Zorbán éhes a hatalomra...és nem EZEK!!!
Mi volna,ha hataloméhesek lennének?!

Corry 2009.03.31. 00:00:26

@Féldecis Rezsim: Nem gondolta Gyurcsány úr komolyan azt, hogy teljesen lelép... Csak néha a hiperaktivitásával felkevert trutymóból saját magára is jut egy adag. Most meg félnek a hatalom elvesztésétől olyannyira, hogy egészen komoly őrültségekre is képesek.

Meg kell jegyezzem viszont, hogy nagyon nem tetszett, ahogy Lendvai asszonyság és a többiek kezelték a sajtót. Úgy mászkáltak, mintha sztárok lennének és a magánéletükről faggatnák ezek a kiállhatatlan újságírók, riporterek. Pedig ez éppen a közéletük lenne, amit mi finanszírozunk, ezért nem lett volna rossz néha, ha megállnak és értelmesen elmondják a dolgoknak azt a részét, amit az adott pillanatban el lehet mondani.
süti beállítások módosítása