babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Hunguszka

2010.03.04. 16:03 sasika61

 

Lanyhul a kampány.
Mindenki vár, kivár, mintha nyűg lenne ez a hátralévő néhány hét. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy az elmúlt napok legnagyobb érdeklődést kiváltó eseményét, a hazánk felett elrepült valamit senki nem tette kampánytémává. Megszólalt itt már csillagász, szemtanú, repülőgép-vezető - politikus viszont egy sem: senki nem értelmezte a jelenség politikai vetületét. Holott van. Éppen ennek ne lenne? Mi a helyzet, fiúk, alusztok?
 
Próbáljuk kitalálni, mit mondanának a pártok, ha lenne valami mondanivalójuk!
Az esemény jellegéből adódóan az első szó természetesen a kereszténydemokratákat illeti meg. Semjén Zsolt lép elő, valóságos athleta Christi, ezért éppen vadászatból érkezik, keze még véres a fácántetemektől. (Jézus is vadászott, nem? Vagy halászott? Nincs nagy különbség…) A helyzethez illő komolyságú arcot vesz fel, s pihegve szól:
- Csak a legelvetemültebbek hihetik, hogy amit láttunk, az meteor vagy bolida. Egyébként is: hallotta már valaki ezt az utóbbi szót? Na ugye, ilyen szó nincs is, most találták ki azok, akik negyven éven át mosták az ateista propagandával az agyakat. A félrevezetően meteornak nevezett valami: jel volt, égi jel, a betlehemi csillag („lángos csillag”!) párja, mely azt hirdeti, hogy közel a megváltás, hamarosan megdicsőül Magyarország megváltója, akit a kereszténydemokraták hatalomra segítenek. Minden más értelmezés istengyalázás.
 
Mivel a bajnok valószínűleg Orbán Viktorra célzott, adjuk meg neki is a szót:
- Barátaim, higgyék el, higgyétek el és én is higgyem el: Itt az idő, most van soha! -  ahogy a nagy írókéz indián törzsfőnök mondta, mikor a kommancsok a kínzócölöphöz kötözték. Itt az idő, ezt mutatja a természet, fordulatnak kell jönnie, vége kell szakadnia a szocialisták Telének, vége a nyolc szűk esztendőnek. A Fidesz készen áll és én is készen állok – mi mindent megerősítünk, s ha még egyszer ilyen jelenség tűnne fel, nem fogunk kis nemzet módjára, tehetetlenül bámészkodni: lehozzuk a csillagot az égről, megállítjuk a mozgását, akármi is volt az a valami, s ezentúl minden este gyönyörködhetünk benne, ha nagy győzelmet aratunk. Kis győzelem – kis fény; nagy győzelem – sokáig tartó nagy fény! (Ekkor Mikola István beszól: ha a határon túli magyaroknak megadjuk a választójogot, 20 évig gyönyörködhetünk! – Megvagy!- mondja magában Kálmán Olga, s magára préseli a bőrkosztümöt.)
 
A Jobbik sajtóközleménye:
- Amit láttunk, az sem égi jel nem volt, sem meteor – a zsideszes és a liberálbolsevik sajtó hiába ismételgeti folyton, mint  „nílusi székely” a Tóra mondatait. Tudja meg az ország, hogy itt a metélt farkincájú moszadisták küldtek egy felderítő járművet az ország leigázására, hogy amennyiben a cigánybűnözők nem tudnák kiirtani a magunkfajtákat, akkor jönnek ők, a magukfajták, a csodafegyverrel. Most még csak kísérlet volt, de ha nem vásárolsz a Turul boltban legalább egy gyöngyből fűzött Árpád-házi gömb kulcstartót potom 1200 forintért, holnap már az egész országot elpusztítják. Legalábbis azt hiszik. Mert itt vagyunk mi: a Gárda és a Betyárosztag nem fogja hagyni magát! Szemből támadunk, nem háturul!
 Kitartás, szebb jövőt, magyar testvéreink!
 
-SZDSZ:
- A párt törvényjavaslatot nyújt be, hogy 3 évvel legyen büntethető minden olyan személy, aki tagadja, hogy az égen átszáguldó valami nem természeti képződmény. Ha emellett az illető három kísérletből nem találja el, hogy a holokauszt áldozatainak száma 5 987654, akkor halmazati büntetésből a 3 év alatt végig Kóka János egészalakos aktját  kell néznie a cellája falán.
 
Dávid Ibolya:
- Az egyetlen mértékadó konzervatív erő mind a 10, még ki nem zárt tagja kijelenti, hogy nem száll be a felelőtlen, populista találgatásokba. Természetesen Bokros Lajos elméje villant meg, mert rájött, hogyan lehetne élve megnyúzni a lakosságot. Aki azt hiszi, hogy ez elkerülhető, az hazudik.
 
Az MSZP még be nem zárt vezetői hosszú belső viták után az alábbi közleményt jelentetik meg:
- Az MSZP új korszakot akar kezdeni a demokratikus köztársaság életében, vissza szeretné állítani azt, hogy az ünnep mindenkié, nem hagyja, hogy a nemzet ünnepe egy párt rendezvényévé silányuljon. „Silányítsuk együtt a köztársaságot!”Ezért szervezünk március 15-re országos nagygyűlést Budapesten, a Pilvax közbe. Ennek próbáit láttuk az éjszaka: a nyugdíjasaink örömére tűzijátékot rendezünk, aki pedig életét vesztené a tolongásban, annak házastársa azonnal felveheti a temetési segélyt.
 Többen vagytok, többen lesznek ilyenek, mint gondolnátok!

6 komment

Címkék: közélet humor meteor

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr791808968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Corry 2010.03.04. 20:18:48

Sasika, az írásod nagyon tetszett, de nem tudom hogy vagy vele, Neked jobban hiányozna egy izzadságszagú kampány, ahol egymásra licitálnák a nagyobbnál nagyobb hülyeségeiket ezek a politikusnak nevezett jóemberek?

Amúgy meg kb. Te azok közül a kevesek közül való vagy, aki az SZDSZ-t még párt-számba veszi, huhh ez nem sértés volt :-)))))))))))))))))))))))))))

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2010.03.04. 20:35:41

@Corry:
nem, nem hiányozna jobban, csak a humor kedvéért írtam.

CapsLock 2010.03.04. 22:52:06

Hát igen, egy ilyen meteor réges-régen minimum egy Megváltó, vagy valami világvége dolgot jelentett. Nekem is feltűnt, hogy 2 perces híradásban az összes média letudta, pedig még tíz évvel ezelőtt is nagy szenzáció lett volna. Kipukkannak a meteor témák is amint minden lassan - és legfeljebb egy Naomi Campbell dühkitörése izgathatja fel a kedélyeket…. Lehet hogy megsejtették az idő szavát a politikusok is?:)

soproni1 2010.03.04. 23:09:32

Lehet, hogy nem is a politikusokkal van baj, hanem velünk, akik két évente változtatjuk az álláspontunkat ?

2002-ben alig vártuk, hogy az akkori kormány elhúzzon, most alig várjuk, hogy a mostaniak tűnjenek el. Szerintem már odafönn is összezavarodtak, hogy miközben anyázzuk az osztogató, eladósító politikát, követeljük a jóléti kiadások megtartását. Lényeg, aki hatalomra kerül, minél nagyobb arányban győzzön ( mindegy kik a szavazóik), utána már a "nép nevében" vezetheti be a kiadások csökkentését.
4 év múlva megint csere, megint köpködés, megint káder csere, egészen addig, amíg már csak 1 millió szavazó lesz.

Corry 2010.03.04. 23:13:06

@véleményvezér:
Nekem akkor is tetszett. :-)
Előfordult már velem is, hogy kikövetkeztettem valamit és kb. ezzel egyidőben a sajtó is megírta valahol.

Ilyen volt pl. amikor azt mertem mondani a HVG politikus népszerűségi listáira, hogy maga a maximális és a többi pontszám is süllyed, mert a mostani maximummal 10 éve a középmezőnybe lehetett volna bejutni. Ergó csökken a politikusok népszerűsége. Ott helyben lehülyéztek, aztán urambátyám láss csudát, néhány hónap múlva csak előkerült ez a vélemény újra.

lobellone 2010.03.06. 14:10:44

Írókéz és kommancsok...szellemes!
süti beállítások módosítása