HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Az ártatlan kormány

2007.11.06. 18:55 sasika61

Eldőlt, hogy az ingatlanadót 2009-től az önkormányzatok vezethetik be.
Nem érdemes magáról az adófajtáról részletesen írni, gondolom, értelmes ember látja az adó célját: a nagyobb értékű ingatlanok kényszereladását valakik számára.
Csak az ebben is tetten érhető aljasságot emelem ki: a kormány nem meri nyíltan felvállalni a várható ellenállás miatt az adó bevezetését, hanem rásózza ezt az önkormányzatokra, amelyek többségében ellenzékiek, vesszen az ő népszerűségük. Természetesen majd annyival csökkenti az önkármányzatoknak járó pénzt, hogy azok kénytelenek legyenek bevezetni az adót, s ezek után pedig mentegetőznek, hogy hát kérem, mi ártatlanok vagyunk!
Az. Ártatlanok.Nagyjából annyira, mint Ciccolina.Elnézést Ciccolinától!
Az aljasság, alattomosság szinte az összes kormányzati intézkedésben jelen van.

2 komment

Címkék: közélet kormány

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr58220571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2007.11.11. 22:02:08

Szerintem az ingatlanadóval az a baj, hogy olyan vagyont adóztatnak meg vele, amit (az elvileg) leadózott jövedelmedből szereztél, vagy, ha hitelre vetted (bár százmillió fölött nem valószínű), veszed éppen. Tehát legyen ingatlanadó, de akkor töröljék el az szját, vagy ne töröljék el az szját, de akkor ne legyen ingatlanadó.

dr. Varga Nóra 2007.12.18. 10:27:13

Kedves tanár úr!

Ami az ingatlanadót illeti, úgy gondolom, téved. Hogy mért az önkormányzatok szedik be, annak többféle indoka lehet, talán a tanár úrnak ebben igaza is van. Az viszont biztos, hogy az önkormányzatikság, az önkormányzati autonómia csak úgy biztosítható, ha megteremtjük az önkormányzatok anyagi alapját. Ezért van az adóknak kétféle típusa: önkormányzati és központi adó. Az ingatlanadó mindig is az önkormányzati típusú adók között szerepelt, mindig is az önkormányzatok szedték be, azoknak volt a bevételi forrása. Az ingatlanadóról szóló törvénymódosításának nem az volt a lényege, hogy az addig nem önkormányzati adót önkormányzativá alakítsák. Pusztán az adóalap volt a vitás. A jelenlegi szabályozás területi alapon, a jövőbeli értékalapon szedné azt be.
A másik dolog, hogy az ingatlan semmilyen formában nem kerül be az szja adóalapjába. Abban ugyanis nagyrészt csak a bér jellegű juttatások kerülnek. Míg az szja szemelyi jellegű, az ingatlanadó vagyoni típusú adó, a kettőnek nincs köze egymáshoz. Igaz, hogy mikor az ember megszerez egy ingatlant vagyonszerzési illetéket kell fizetni, de az más tészta. Illeték és nem adó.
Mindezzel persze nem állítom, hogy az adóterhek nem irreálisan magasak ma Magyarországon és hogy ez nem tarthatatlan. Csak azt, hogy nincs logikai bukfenc az adórendszerünkben ezen a téren.

dr. V. N.
süti beállítások módosítása