babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Éljen a szolidaritás!

2008.01.15. 18:41 sasika61

Azért az embernek vannak megnyugtató napjai is. Nincs veszve még minden: „Él magyar, áll Buda még”.

Ilyen volt a mai is. Olvasom a hírt, hogy a bíróság  a 2006-os októberi  „sajnálatos események” rendőrvádlottjai közül tegnap négyből hármat felmentett: „Az egymás iránt érzett szolidaritás olyan mélységű, hogy a rendőrtanúk még a hamis tanúzást is felvállalták annak érdekében, hogy a megvádolt társaik felmentésére kerüljön sor" - fogalmazott Kalina József bíró. Ez felemelő: van még szolidaritás kis hazánk polgárai között, amit még a kilátásba helyezett büntetés sem tud szétszaggatni. Sőt éppen most mutatkozik meg teljes valójában; beérett a kormány vetése: nemhiába igyekeznek a társadalmi összetartást erősíteni. Nem hangolják a társadalmat az orvosok , az orvosokat a vizitdíjat eltörölni kívánó társadalom (http://index.hu/politika/belfold/vizitd0115/), mindenkit a leépíteni kívánt MÁV , az idős nyugdíjasokat, diplomanélkülieket a felsőoktatásban tanulók ellen, nem és nem.

Csakis ennek tudható be, hogy a fenti rendőrök is megértették az idők szavát, s ők is szolidárisak, sőt az igazságszolgáltatás is velük, mert bár a bírák tudták, hogy hazudnak, bizonyíték híján fölmentették őket, kiálltak mellettük tehát. Éljen! Egy mindenkiért, mindenki egyért, mindenki mindenkivel…!

Na elmentek ti rendőröstül, bírástul a bús picsába!

Az én értelmezésem szerint a következő módon történtek a dolgok:

-         A Tv-ostrom során a székházat szándékosan nem védették meg, a rendőröket szándékosan verették meg, legjobban annak örültek volna, ha valaki közülük életét veszti, s mindez azért, hogy 1) a rendőröket felhergeljék a további tüntetések résztvevői ellen, hogy ne könyörüljenek senkin, legyen az pap vagy idős nyugdíjas 2) a közvéleményt szembefordítsák az őszödi beszéd miatt jogosan felháborodott tömeggel.

-         A 23-ai tömegverés is előre eltervezett volt, ezt bizonyítja a sok „leesett” azonosító jelvény, amelyek ráadásul már egységesen leestek, mielőtt a rendőröket a terepre vezényelték volna, ennek célja pedig a megfélemlítés, az utcai tüntetések visszaszorítása volt.

Szerintem addig tisztességes ember nem lehet bizalommal a rendőrök iránt, míg a tömeges jogsértések elkövetőit meg nem büntetik.

A fő bűnt azonban nem ők követték, még az is mondhatnám, hogy bizonyos perspektívából ők sem mások, mint manipulált áldozatok (ami persze nem mentség).

Van valakinek ötlete, ki, kik lehetnek a főbűnösök?

4 komment

Címkék: igazságszolgáltatás október rendőrbűnözés 23. szoidaritás

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr58298715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.01.16. 03:22:21

Tedd hozzá, hogy a rendőri szolidaritást a kormánnyal az is megingatta, hogy előtte egy-két nappal kerültek ki a netre a velük kapcsolatos megszorítási tervek. Meg hogy Gál J. Zoltán a tévéostrom alatt mobilon vezényelte Gergényit, akit ezért nem bírált felül a nay ravasz Szabadfi, aki nyilvánvalóan átlátta, mi is a cél. Egyik sincs még börtönben, holott ott lenne a helyük.

másik néző 2008.01.16. 10:47:24

Tanár Úr!
Muszáj ezt? "A Tv-ostrom során a székházat szándékosan nem védették meg, a rendőröket szándékosan verették meg, legjobban annak örültek volna, ha valaki közülük életét veszti."
Örültek volna egy gyilkosságnak?
Azt hiszem, ez nem méltó Önhöz.
Legközelebb azt állítja, hogy előre tudták, hogy ostrom lesz, sőt ők maguk találták ki. A békés tüntetők már elmentek volna, de azután a beépített kommunisták...
Ilyeneket a Kádár-rendszerben állítottak 1956. október 23-ról. Aki ugyanazokat a módszereket alkalmazza, az ugyanaz.
Emlékszem gyerekként egyszer megkérdeztem egy nagyon okos kommunista bácsit. - Miért csinálják ezt? A fasiszták módszere ugyanez volt. - De nekünk igazunk van - mondta. Azt hiszem, abban a pillanatban jöttem rá, hogy az emberek többsége egyszerűen nem érti, hogy jó célt nem lehet rossz módszerekkel elérni.
Tanár úr is - valószínűleg - gyűlöli a gyűlöletet, mégis gyűlölködik (méghogy örültek volna, ha meghal valaki...), a kommentelők utálják az erőszakot, mégis megvernék a 12 éves kisfiút.
Egyszer már meg kellene érteni, hogy a világ történéseire nincsenek ilyen egyszerű magyarázatok, és pláne nincsenek egyszerű megoldások.
Amúgy meg van egy fiatal rendőrnő ismerősöm: aznap este 11 felé telefont kapott, hogy azonnal vegye a fegyverét, és vonuljon be. Mondta: de ő leadta a pisztolyt, mert gyesen van, de persze máris indul. - Várjon csak - mondták. Majd fél óra múlva újra hívták, bocs, akkor nem kell mennie.
Biztosan ő volt az a kislány - szülés előtt ráadásul egy bombázó volt! -, aki jól mutatott volna másnap az újság címlapján holtan, de azután meggondolták magukat...
(Persze , tanár úr, ha ez is swifti irónia volt, akkor bocsánat!)
Én inkább az általános zavarodottság jelét látom benne.

másik néző 2008.01.16. 15:01:00

Az előbbi hozzászólás utolsó mondatáról: nem az írásban látom az általános zavarodottság jelét, hanem abban, hogy minden rendőrnek telefonáltak aznap éjjel, azt sem tudták, ki hol mikor, mit, hogyan...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.01.18. 19:05:57

Kedve másik néző!
Elnézést a kései reagálásért, de a félévzárási őrület jelentősen leszűkítette az időmet.
Úgy látom, nem a lényeges dologra reagáltál.Számomra az volt a lényeges, hogy a rendőrök bűnt követtek el, ezt a bíróság is látta, azt is, hogy falaznak egymásnak, ennek ellenére felmentették őket. Egyszerűen józan gondolkodású, tisztességes ember az októberi rendőrbrutalitás mellett nem mehet el szó nélkül.
Ehhez képest a személyes vélekedésemre reagáltál:"A Tv-ostrom során a székházat szándékosan nem védették meg, a rendőröket szándékosan verették meg, legjobban annak örültek volna, ha valaki közülük életét veszti."
A mondat első felét teljes mértékben igaznak érzem, a különféle vizsgálatok rámutattak, hogy igenis voltak bevethető erők Bp.-en.A második felében nem vagyok biztos, de nagyon is beleillene egy elvetemült, mindenre képes ember személyiségképébe.
Az "ostromot" érdemes a következményeivel együtt vizsgálni.Mi is lett a következmény?A Fidesz elvesztette a budapesti választást.Meggyőződésem, hogy nyert volna, ha nem ez lett volna két hétig a fő téma.Vagyis kinek használt és kinek ártott mindez?
Én még sajnos azt sem tudom kizárni, hogy voltka az ostromlók között beépített erők.
Még egy dologra térek ki: utálom az erőszak minden formáját, s szerintem nem gyűlölködöm.
Senkit nem gyűlölök, még őt sem.Igaztalannak érzem, hogy ezzel vádolsz.
süti beállítások módosítása