babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A tűz dzsigolója - Egy készülődő kormánypárti tüntetés

2008.01.16. 18:43 sasika61

Mottó:

„Csak akkor születtek nagy dolgok,
 Ha bátrak voltak, akik mertek” (Ady)

 Igen, igen igen!A bátorság a legnemesebb erények közül való, ezért ezúton fejezem ki tiszteletemet mindazok előtt, akik részt vesznek majd szombaton a kormány melletti szimpátiatüntetésen. Ugyan a felhívás kap egy kevés „vajszínű árnyalatot”, hiszen hónapokon át hallottuk, hogy a politizálás színtere nem az utca, de oda se neki!Miért ne változhatott volna meg a véleményük? Tekintsük ezt inkább a józan belátás jelének. Vagyis természetesen nem vitatom a tüntetéshez/kiálláshoz való jogukat, sőt tiltakoznék az ellen, ha bárki is akadályozná őket.

Bátor dolog kiállni a hatalom mellett, arcába vágni a nekivadult jobboldalnak, hogy „akasszanak fel bennünket, mi akkor is kijelentjük, hogy Gyurcsánynál nincs, nem volt és nem lesz jobb miniszterelnök”; bátor lépés baloldaliként egy szélsőségesen liberális politikát támogatni, aminél már csak egy bátrabb cselekedet van: választóinkkal elhitetni, hogy mindez az ő érdeküket szolgálja.

Csak az a Baja Ferenc ne került volna a képbe ( a felhívást a hozzá erősen kötődő kapcsolat.hu tette közzé, s ők a szervezők is). Tényleg ő reformok hiteles aktivistája, ő, aki mindig frissen vasalt ( szürke) öltönyén és haján kívül semmi érdemlegessel nem vétette magát észre? Ő lenne a főbátor, a tűz csiholója?

Ha baloldali lennék, akkor is azt mondanám:kösz, nem.

6 komment

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr42299959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Pelikán et. (ferológus) · http://ferologia.blog.hu 2008.01.16. 20:35:27

Rájöttek a fiúk, hogy rosszidőben, ingyen kaja-pia, és gagyi zene nélkül a szoci nem megy tüntetni.
Nem akartak beégni 1-2000 tüntetővel.

másik néző 2008.01.16. 22:19:19

"...fog kapni egy vajszínű árnyalatot", ha már liberális a szerző (Esterházy Péter), idézzük pontosan szegényt
Milyen furcsa: éppen ma reggel idéztem nálunk a festőnek, aki nekilátott, hogy vajszínűre varázsolja a szobát. Lehet, hogy a párom éppen ezért választotta a színt? Ez lesz az irodalmi szoba.
Vagy Esterházy-szoba. A másik meg Ady-szoba. Az meg vörös lesz: "Mióta ember néz az égre/ Vörös csillag volt a reménye."
Lehet, hogy Adyt ma becsuknák?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.01.17. 00:33:00

"Ha baloldali lennék, akkor is azt mondanám:kösz, nem."

El sem tudod te képzelni, hogy baloldali legyél:-) Ha tényleg az lennél, azt kéne mondanod: HURRÁÁÁÁ!

Épp attól baloldali valaki, hogy nem gondol át effélét, hanem küldetéstudata van, ezt Gabrilo remekül megírta valamikor. Aki gondolkodik és fanyalog: nem balos.

Nem megy ez neked, hiába... De nem baj!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.01.18. 19:11:58

Kedves másik néző!
Itt is válaszolok.Sajnálom, hogy nem nézed ki belőlem a pontos E-idézetre való képességemet, de ha megnézed alaposan a szövegem, láthatod, hogy csak a vajszínű árnyalat van idézőjelben, nyilván azért, mert tudom, hogy az igeidő nem stimmel.
Tisztában vagyok vele, hogy idézni csak pontosan, szépen,"ahogy a csillag megy a réten (!)..."
Adyt idehozni így provokatívnak érzem, hiszen se te, se én nem tudjuk, hogy a XX.sz. történései után fenntartaná-e véleményét.

kisx 2008.01.19. 01:48:37

Csak fél füllel hallottam a rádióban, tehát nem biztos, hogy így van:
- Bejelentették a szimpátitüntetést.
- Kormánypártok mondták, hogy nem kell nekik is az utcára vonulni, mert az sérthet más embereket. Vagy valami hasonló.
- Szervezők mondták, hogy azért mégiscsak megtartanák.

Ha ez tényleg így volt, akkor számomra úgy tűnik, mintha előre bebiztosították volna magukat arra az esetre, ha kevés tüntető jönne össze. "Sokkal többen is kijöttek volna, de ezek a többek azzal fejezték ki szimpátiájukat, hogy - hallgatva a kormánypártokra - otthon maradtak." :)

Ha nem így volt, akkor elnézést kérek az érintettektől. ;)

másik néző 2008.01.21. 09:30:02

Bocs, ezt most vettem észre.
A "vajszínű árnyalat" viszont az igeidő nélkül megváltoztatja az értelmet! Utálom, amikor valaki a szövegkörnyezetből való kiragadásra hivatkozik, de ebben az esetben ez nagyon is lényeges. Esterházy éppen arra utal vele... de minek magyarázzam egy magyartanárnak! (Ugyanezért kell JA-hoz is a "bár munkádon más keres"!)
Ady meg vicc volt! 1907-ben írta. (De ha már: gyorsan írj egy hasonló posztot az árpádsáv ellen is!)
süti beállítások módosítása