HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Őszinte részvényem!

2008.02.19. 18:26 sasika61

Mottó:
„De szeretnék gazdag lenni”

 Ehhez segít majd hozzá a kormányfő által meghirdetett program. Biztos így lesz. Kár, hogy egyelőre többségében szkeptikus véleményeket hallani. Az ATV-n a Sajtóklubban „Beszéljük Meg” Bolgár György meg is rótta a „nagy olvasottságú hírportált”, hogy alig hangzott el Gy. F. nagyívű javaslata, az Index, merthogy róla van szó, máris hangulatot keltett ellene (index.hu/gazdasag/magyar/osztog080218/ ), amikor is egy névtelen közgazdásszal egyszerű pénzosztásnak minősíttette az akciót.

Jómagam nem lévén közgazdász, nem tudom alaposan megítélni a javaslat gazdasági vonatkozásait. Arra azonban látok esélyt, hogy végső soron ugyanarra a sorsra jutnak a felajánlott részvények, mint annak idején a kárpótlási jegyek. S ugyanazokat is fogják gazdaggá tenni. Nem engem, nem téged, kedves olvasóm, nem a baloldali törzsszavazókat ( a felsoroltak három különböző halmazt képeznek!), hanem azokat, akiknek lesz elegendő tőkéjük e részvények felvásárlására. Az átlagpolgárnak (ó, mennyit szapulták ezt a szót – polgár – azok, akik most engem polgárrá akarnak tenni!), tehát a „kisburzsoáknak” jut majd néhány ezer forintnyi részvény, lehetőleg a választási értesítővel kipostázva, aztán jön a kaszálás, de nem nekik – ők legfeljebb „érintettek” lesznek. Nem mindegy ugyanis, hogy valaki kaszál, vagy elkaszálják.

De mindez csak feltételezés, kívánom, hogy ne így legyen.

Hanem van itt egy másik, általam is megítélhető jelenség. Hirtelen ilyen jól állunk pénzügyileg? Máris lehet ígérgetni százmilliárdokat? (Akkor mégis lenne pénz az esetleg kieső különféle díjak pótlására?) Mi ez a sajátosan magyar Kondratyev-ciklus, ami úgy működik, hogy két bármilyen országos választás/szavazás között általában gazdasági válság, pénzügyi összeomlás fenyeget, de közvetlenül a választások előtt váratlan távlatok nyílnak néhány hónapra, majd a körforgás újrakezdődik?

Ennyire telik csak a kormányoktól?

Őszinte részvétem.

Szólj hozzá!

Címkék: kormány polgár osztogatás évértékelés

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr46346008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása