babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Eladták az egri kórházat

2008.02.29. 23:38 sasika61

„Hordó az ország: csapra verve s nyitva”.

 Ratkó József Segítsd a királyt! című drámájában hangzik el ez a baljóslatú mondat. A darab még a 80-as évek közepén készült, de talán a jó költők műszernél érzékenyebb meglátásával figyelmeztetett arra is, amivel nap, mint nap szembesülünk.

Ma eladták az én szűkebb hazám egy szeletét: a megyei kórházat. („Nem akarjuk a kórházakat eladni”-Hiller István .) Természetesen a szocialisták, természetesen a HospInvestnek.

Különös megye ez. A választásokon 20-20 arányban kerültek be Fidesz és a kormánypártok képviselői. Majd „váratlanul” egy Fidesz színekben megválasztott képviselő, Ambrus felfedezte magában a függetlent, s azóta már annyira független lett (a Fidesztől), hogy rendre a kormányoldallal szavaz. Minden fontos kérdésben 21:19 arányban győznek a szocialista elnök előterjesztései, aki már egyébként  elnök is Ambrus szavazatával lett. Hegedűs Ambrus természetesen nem áruló, jó hazafi, nem vették meg, nem zsarolták meg, semmi befolyásolás, fenyegetés, ajánlat nem történt, csak valahogy rejtélyes módon feltámadt benne a rokonszenv szegény szocik iránt, ezért szavaz velük rendre.

Most a kórházat is az ő szavazatával adták el. Már a megye összes fontos kórháza a HospInvest kezében van. A bíráló testület elnöke, valami Merczel, naná, hogy szocialista, már egy hete odanyilatkozott (felkészíteni a közvéleményt), hogy a HI jobb pályázatot adott be, mint a szintén pályázó Debreceni Egyetem. Ez is érthető: az egyetem orvostudományi kara nyilván nem ért az egészségügyhöz (annyira, mint a HI), s csakis ezért hozták ki jobbnak a HI ajánlatát, szóba sem jöhet az az érv, hogy A HI-nek vannak, a DE-nek nincsenek elég jó kormánypárti kapcsolatai. A DE ráadásul többet is ígért a kórházért, de mint idézett Merczel mondja: ez nem esett nagyobb súllyal a latba. Annál inkább az, hogy a HI megígérte: nem tervez elbocsátásokat (kicsit ront a képen, hogy ugyanezt más kórházaknál is megígérték, de hát a körülmények ugye, szóval mégis lettek elbocsátások). Most rutinosabban már eleve úgy hangzott el az ígéret, hogy „nem terveznek leépítést…, de ha mégis olyan helyzet alakulna ki, akkor Heves megye általunk működtetett kórházaiban ezeknek a szakembereknek munkát biztosítanának.” Értjük tehát? Biztosan olyan helyzet fog kialakulni…Az egri orvos pedig ingázhat Gyöngyösre s vissza, ha ezt nem vállalja, azért már nem a HI a hibás, ugyebár.

A város (Eger) jobboldali önkormányzata is átvette volna a megyétől a kórházat működtetésre. Meg tudja tippelni valaki, milyen arányban utasították el Eger ajánlatát?

Hat éve szocialista-szabaddemokrata kormány van, hogy az Isten verné meg mindnyájukat. Kinek a hibája akkor, hogy egy kiemelt, súlyponti megyei kórház olyan helyzetbe kerül, hogy magánkézbe adása felmerülhet?

Meddig lehet még hülyíteni bennünket?

Szólj hozzá!

Címkék: eger kórház egészségügy hospinvest

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr54360190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása