babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Dobre(v)

2008.03.02. 11:33 sasika61

Lassan célegyenesbe fordul a népszavazási kampány. Ahogy telnek a napok, egyre inkább „gyémánttá tömörül a gyanúm”, hogy a köztársasági elnök sok egyéb, nyilvánosságra hozott megfontolása mellett azért is döntött a mielőbbi dátum mellett, mert ismeri a kormányoldal fékeveszett gátlástalanságát. Tudta, hogy óriási pénzeket mozgatnak meg a kampányra, amellyel a népszavazást kezdeményezők nem vehetik fel a versenyt, tehát minél szűkebbre  szabja az időt, annál rövidebb ideig tart ez a hátrányos helyzet.

Ahhoz képest, hogy az egyik kormányoldali kommunikációs irány szerint nincs igazán tétje a szavazásnak, elég sok fronton szórják rá a pénzt. „Tájékoztató kiadványok” sora, óriáshirdetések, összemosódó kormány-és pártkampány stb. Emellett jól működő kapcsolatrendszerük révén a propaganda más csatornáit is üzemeltetik.

Mindezt annak kapcsán írom le, hogy a hétvégi Szuperinfó-ban megjelent egy rövidke beszámoló „Dobrev Klára Nem-mel szavaz” címen a felelős kiadó -hg- aláírásával.

Szeretem én, ha a feleség kiáll a végsőkig a férj mellett és fordítva, nem vagyok híve a Baló-féle elhatárolódásnak. Nyilván Lévai Anikó sem kezdene kampányba a „nem”-ek mellett.

Klára asszony részéről nem ártana azonban némi visszahúzódás, egy kis csönd.

Miért is?

Családja miatt. Önmagában nem a felmenők jelentik a problémát: egy gyerek nem tehet a szülei, nagyszülei lépéseiről, pláne nem felelős miattuk. Én ugyan nehezen hiszem, hogy ilyen családi múlttal hirtelen a demokrácia őszinte híve lehet valaki, de ez legyen az én bajom. Az már viszont kifejezetten hiteltelen, hogy ugyan megtagadjuk a múltban a szüleink által elkövetetteket, de mégis abban a villában lakunk párunkkal, amihez épp e bűnök által jutottunk. A volt kommunista nómenklatúra tipikus viselkedése ez. Kijelentik, hogy semmi közük az 1990 előtti világhoz, amit ők működtettek, ám annak előnyeit máig élvezik anyagiakban éppúgy, mint a kiterjedt kapcsolatrendszerükben. Nem jogosan teszem fel a kérdést: hogy ilyen emberek országot vezethetnek 2008-ban? Volt itt rendszerváltás?

A cikk szerint Klára asszony a következőket mondta: „...a népszavazás fölösleges felhajtás, és ráadásul az adófizetők pénzének rossz felhasználása: március 9-e után nem következik más, mint március 10-e, a kormány végigviszi reform programját.” A szellemi önállóság mondatai ezek. Ja, hogy valahonnan ismerősek? Valószínűleg az MSZP kampánystratégái nyúlták le Klára asszonytól, másra gondolni sem tudok.

Kláránk jó édesanyja bankár (is volt). Nemcsak megbízható elvtársnő tehát, valószínűleg tud számolni is. Ugyan számoltatná már össze vele, mennyit költöttek erre a fölösleges felhajtásra? Napi 53, 56, 68 vagy 80 milliót?

 S ha ilyen számokhoz ér, nem remeg meg a keze? Nem veszi magára az ítéletet,
hogy „Csődöt mondott / aljasságotok szám(talan) tana”? - Petri György ; zárójelek tőlem.

Szólj hozzá!

Címkék: kampány népszavazás dobrev klára apró család

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr96361733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása