HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Az egyetlen útról

2008.03.27. 19:04 sasika61

„Az elkövetkező hónapok sorsfordítónak bizonyulhatnak a magyar társadalom számára, a 2006-ban elkezdett reformfolyamat elfogadása nem pártpreferencia kérdése, hanem az egyetlen út, amely a világ fejlettebb régiójához, Európához és ezen át az euro-atlanti világhoz vezethet, olvasható abban a nyílt levélben, amelyet hazai értelmiségiek tettek közzé.
A nyílt levelet mások mellett Bauer Tamás, Dessewffy Tibor, Donáth Ferenc, Dornbach Alajos, Huszár Tibor, Inotai András, Kálmán C. György, Kertész Ákos, Láng (?) Györgyi, Mihályi Péter, Petrovics Emil, Rainer M. János, Rózsa Péter, Ungváry Krisztián, Vágvölgyi B. András és Vásárhelyi Mária írta alá. Levelükben hangsúlyozzák, hogy “gondolataikat és szavaikat semmilyen szervezet sem sugallja és nem is korlátozza”. http://index.hu/politika/belfold/nylt7975/
Semmi kifogásom az ellen, ha értelmiségiek vagy mások nyílt levélben tesznek hitet valami mellett. Magam is szoktam élni e lehetőséggel blogomon. Önmagában még az sem zavar, ha nézeteik tőlem idegenek, vagy az adott témában másként gondolkodunk.
Mint látható, neves értelmiségiek éppen a Gyurcsány-féle reformfolyamatot tartják a nemzet számára követendőnek. Legyen. A Professzorok Batthyány Köre is szokott felhívást közzé tenni, amit „baloldaliak” nyilván úgy fogadnak, mint ezt itt én.
Egy dolog zavar a névsoron kívül: ez „az egyetlen út” kitétel. Ez ismerős. Egyetemen tanították (nem nagy sikerrel) ezt az egyetlen utat. Akkor is azt mondták, ennek nincs alternatívája. Úgy hívták: marxizmus, szocializmus, kommunizmus. Tudjuk, mi lett a sorsuk.
Az egyetlen utaknak és követőiknek mindig ez a sorsuk. Többek közt éppen azért váltottunk rendszert, hogy ne legyen többé egyetlen út. Aki magáról, nézeteiről, vagy bárki más nézetéről, reformjairól ezt állítja, az hazudik. Manipulál. Most épp azért, mert látják e kiváló értelmiségiek, hogy közeleg a bukás. Egyelőre még nem a jogi-kormányzati, épp csak az. ún. reformok bukása. A napokban aktuálisan a több pénztáras egészségügyé. Félnek. Ezért hirdetik, hogy nincs más út.
Jézus mondta magáról, hogy „én vagyok az út, az igazság, az élet”.
Még neki sem hiszem el.

Szólj hozzá!

Címkék: kormány reformok értelmiség

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr45399499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása