HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Elég volt!

2008.04.08. 18:41 sasika61

 

Vannak az időben olyan események, melyek megtörténte fénnyel világítja meg az eddig is észlelt, de tudomásul nem vett tényeket. Szerintem ilyen tartalommal bír a nyírkátai eset:

http://www.mno.hu/portal/553390; http://index.hu/politika/bulvar/gazol3601/  .

Mire világít rá? Szűkebben az olaszliszkai tanárgyilkosság utáni semmittevésre, tágabban az egész cigánypolitika tarthatatlanságára.

Honnan tudom, hogy a mostani alkalommal cigányok voltak az elkövetők (bár a sajtó szokásos hazug-polkorrekt módon hallgat erről)? Mondhatnám, hogy nekem személyim van arról, hogy „nézzek”, és meg is lássak bizonyos dolgokat, de nem vagyok tréfás kedvemben. Tudom tehát onnan, hogy ez a fajta bűnelkövetés, az állati erőszaknak ez a szintje tipikusan a cigányokra jellemző. (Akiknek különösen kifinomult orruk van a rasszizmus megérzésre, nekik kéretik nem tovább olvasni, én viszont azon az állásponton vagyok: ha vannak cigányáldozatok, akkor van cigánybűnözés is, sőt az utóbbi inkább van, mint az előbbi.)

Hogy ma nem történt halálos lincselés, egybehangzó tudósítások alapján kizárólag a keményen fellépő mentősöknek köszönhető (naná, hogy nem a rendőröknek). A cigánygyerek figyelmetlenül szaladt az úttestre (ezek szerint népes családja közül senki nem figyelt rá, nyilván sok munkájuk volt), az autós vétlen volt, s nemcsak őt verték meg, hanem utasát is (akiről pedig senki nem állíthatja, hogy köze lett volna a balesethez).

Nem tavalyelőtt, az olaszliszkai eset után, de legkésőbb akkor mindenkinek el kellett volna gondolkodnia – elsősorban az állami szerveknek-, mi folyik itt az országban. A cigányságot válaszút elé kellett volna állítani: a segélypolitika eddigi gyakorlatának vége; kaptok annyit, hogy épp ne haljatok éhen, de azt sem pénzben, hanem élelmiszerkuponban;  vagy beilleszkedtek a többségi értékrend keretei közé, vagy mehettek Kanadába, Malmőbe, Oszlóba (sic!).

Ehelyett a magyar társadalom kiszolgáltatottsága növekedett tovább. Nem készülnek statisztikák a cigányszületések, a cigánybűnözők számáról, mivel ez nem korrekt, holott azért nem készülnek, nehogy tudatosuljon bennünk, mi folyik itt. Ez bizony maga a rasszizmus. De nem a cigányok ellen: az áldozatok mi vagyunk.

A hivatalos politika azt a szerintem általa is tudott hamis illúziót akarja elhitetni, hogy ekkora tömegű cigánysággal lehet kezdeni valamit. Be lehet illeszteni őket a magyar társadalom szövetébe, s ennek a sikertelenségét a mi elzárkózásunkkal magyarázzák, a megoldások útját pedig további, megnövelt segélyekben, az iskolai deszegregáció erőltetésében látják. Legújabban Hiller tett javaslatot, hogy az Új iskola, új tudás program keretében már azért is fizetnének, ha a cigánygyereket óvodába járatnák, ahol mi sem természetesebb, minthogy ott ingyen étkezik, ingyen ellátást kap, sőt ha a gyerekre rászólnak, az óvónőnek hivatalból kijár egy kis fojtogatás, de minimum egy pofon. Kóka pedig egyenesen megszüntetné a „gazdagok” támogatását, hogy több jusson a cigányoknak.

A társadalom érzi ennek a politikának tarthatatlanságát: a Magyar Gárda életrehívója éppen ez a semmittevésnél is rosszabb politika volt, s alig lehet olyan beszélgetésbe keveredni, hogy néhány perc múlva ne szidná valaki a cigánypolitikát s vele együtt a cigányokat, s ebben nincs különbség balos vagy jobbos szavazó közt (ez lenne a legkisebb közös nevező?)

A múlt héten lomtalanítás volt városomban. Egy kicsiny, mintegy 200 méternyi utcában lakom, a cigányok valósággal megszálltak minket. Nem részletezem, ami itt folyt (s ők még a rendesebbek közé tartoztak nyilván), de belegondoltam, hogyan lehet élni egy olyan faluban magyarként, ahol ez mindennapos látvány? S hány ilyen település, városrész van az országban, s hány lesz még, ha a demográfiai folyamatok tovább folytatódnak?

Én nem akarok ilyen országban élni, még kevésbé akarom, hogy a gyermekeinkre ilyen megoldatlan problémahalmazt hagyjunk.

Rég eljött az ideje, hogy egységesen kimondjuk: NEM! Ezen a politikán radikálisan változtatni kell, ez itt még – bár egyre kevésbé – Magyarország! Befogadjuk, aki itt akar élni, vagy ide vetette a sors, de senki több jogra nem tarthat igényt, mint ami a magyaroknak jár.

Akinek pedig ez nem tetszik, keressen más hazát, s vigye magával a pesti rasszistázó értelmiséget, politikusokat is!

 

Ui.: Az olaszliszkai eset után Bayer Zsolt javaslatot tett a Magyar Nemzetben, hogy aki legközelebb cigánygyereket elüt, megállás nélkül hajtson tovább. (http://www.mno.hu/portal/379046?searchtext)A felhördülés a „mainstream-sajtóban” általános volt, Bayer fejét követelték.

A mai eset az bizonyítja, hogy akkor is neki volt igaza.

 

 

13 komment

Címkék: közélet cigányok rasszizmus cigánybűnözés nyírkáta cigánypolitika

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr39417155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pityipalkó 2008.04.08. 19:18:51

jól mondod sasika61! egyetértek az írásoddal.

egyszerre vagyok, dühös, szomorú és elkeseredett...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.04.08. 21:43:07

Respect. De a Nagykátát javítsd ki Nyírkátára, kérlek, ezt elírtad, mindkét hírben Nyírkáta a helyiség.

másik néző 2008.04.10. 15:54:39

Bayernek egyáltalán nem volt igaza (és nem is gondolja soha azt, amit ír, hanem azt gondolja, hogy te azt gondolod, és ki akarja szolgálni a te rasszismusod).
Te Egerben tanítasz, én meg ismerek egy cigányasszonyt: Halmajugrán nőtt föl, mindene volt az olvasás, a családja ellenére a tanára beajánlotta, elment Egerbe, a Dobóba járt, egyedül volt cigány a kollégiumban. El tudod képzelni, mennyi megaláztatásban volt része?! Bár egy-két tanár próbált neki segíteni (biztosan te is tetted volna, de még nem voltál ott).
Végül Pesten érettségizett, szült négy gyereket, a Wesselyn főiskolai diplomát szerzett, de kiutálja őt a saját világa meg a teféléd is.
Én meg drukkolok neki, segítem, és ez volna a te dolgod is: keress tehetséges cigánygyerekeket a városod körüli iskolákba, segítsd őket, hívd el az iskoládba, tanítsd őket. Azért vagy ebben az országban tanár, hogy neveld és tanítsd az embereket, nem azért, hogy elüldözd őket!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.04.10. 17:48:49

1) Mint a példa mutatja, nagyon is igaza volt.
2) A "teféléd" mifélédet jelent, ha szabad kérdeznem?
3)"Befogadjuk, aki itt akar élni, vagy ide vetette a sors, de senki több jogra nem tarthat igényt, mint ami a magyaroknak jár"- ez lenne a kiutálás?
4) Nem keresek, se sokat, se keveset, nem feladatom, hivatásom - ha valaki elém kerül közülük, azzal viszont úgy bánok, ahogy bárki mással, sőt. (20 év alatt volt már 1-2!)
5) Az "énfélém" úgy látja, hogy nem ők, mi vagyunk halálos veszélyben, képletesen és sajnos egyre többször valóságosan is.

neduddki 2008.04.10. 20:18:06

Helyetessítsük be a szövegben szereplő "cigány" szót: Romániában azzal, hogy: MAGYAR Izraelben azzal, hogy: ARAB Palesztínában azzal, hogy: ZSIDÓ Flandriában azzal, hogy: VALLON Vallóniában azzal, hogy: FLAMAND Egyesült Államokban azzal, hogy: MEXIKÓI Magyarországon azzal, hogy: ZSIDÓ, TÓT, ROMÁN, SZERB, MUSZKA. Szégyenlem magam hogy ilyen világban kell élnem.

neduddki 2008.04.10. 20:29:13

ui. A Magyarországon elkövetett bűncselekmények kb 35%-át követik el roma származású emberek. A maradék 65%. Tiltakozom az eluralkodó FEHÉR bűnözés ellen. Ebben is elnyomják a kisebbséget. MAGYAR ÉGRE MAGYAR UFÓT. Magyar börtönbe igaz, fehér, magyar rabot. Vissza minden magyarral LEVÉDIÁBA.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.04.10. 20:43:52

neduddki,
ez úgy baromság, ahogy van.
a)Honnan tudsz hiteles adatokat?
b)A 35% szerinted hogy aránylik demográfiai arányukhoz?
c)Romániában egy ilyen eset után a magyarok agyonvernek egy románt?
d) Tudsz egyetlen ilyen esetről is?
Merő demagógia, amit írsz, sajnálom.
De én nem szégyellem magam.

neduddki 2008.04.11. 08:03:19

Szándékosan sarkítottam, bár elmodhattam volna szebben is. Nem állt szándékomban. Viszont a leírtak alapján minden cigány rohadt, szemét, ingyenélő, bűnöző. Minimum. Nekem vannak, voltak cigány osztálytársaim, munkatársaim, katonatársaim. Egyikükben sem kellett soha csalódnom, egyikük sem lopott, vert, ütött, gyilkolt. Sőt. Még dolgoztak is. Nem segélyből éltek. a, Az adatokat egy BV-nél dolgozó ismerősöm mondta, bár hivatalosan ők sem tarthatják nyilván azt, hogy egy elkövető milyen rasszhoz, nemzetiséghez stb tartozik. b, Romániában ha egy "cigány" -maradjunk ennél a szónál- valamit elkövet akkor a románok azt mondják rá: magyar. Nem vagyok demagóg. Bárcsak lennék. Bizonyosan többre jutnék a mai Magyarországon. U.i. Nagyon kellemes érzés sétálni Ausztriában ilyen táblák alatt: MAGYAR ne lopj. Pedig nem én, vagy Te, vagy másik néző, vagy molnargoreny ment ki és lopott el egy FA dezodort.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.04.11. 12:27:46

Nem vagy demagóg, visszavonom, elmondhattam volna szebben is, de nem állt nekem sem szándékomban.
Egyáltalán nem általánosítottam."Befogadjuk, aki itt akar élni, vagy ide vetette a sors, de senki több jogra nem tarthat igényt, mint ami a magyaroknak jár." Amint látod se többletjogokat nem kívánok magunknak, se másnak kevesebbet. Csak ugyanannyit mindenkinek.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2008.04.18. 12:34:47

Elég sokan mondanak hozzád hasonló dolgokat. Értem, hogy van probléma a cigányság, hadd hangsúlyozzam, EGY RÉSZÉVEL. Értem, és szerintem is igaz, hogy az ezzel kapcsolatos jelenlegi politika nem célravezető. De mi a cél? Mert mindenhonnan csak a gyűleletet látom ömleni az irányukba (akkor is ha éppen nem csináltak semmi) és ez aligha fog megoldani bármit is, gárdával vagy anélkül. Vagyis nem lesz célravezető, ha a cél az - és mi más lehetne - hogy átlagosan normális magyar állampolgárok váljanak közülük azokból is, akik még nem azok. Ez a réteg lehet jelentős, de olyan megközelítéssel, hogy az elütött cigánygyereket hagyni lehet meghalni, nem hiszem, hogy sok jót tesz aki mondja, a hazának. Szóval mi a cél? Lehet, hogy vannak a gyűlölködők közütt, akik nem bánnák ha őket csak úgy ki lehetne irtani, de ez, függetlenül attól, hogy mit gondol arról az ember aki így gondolkodik, semmi esetre sincs a realitás talaján. Ugyanúgy nincs semmi esély arra amiről már még többen álmodozhatnak, hogy el lehetne őket kergetni, ki tudja hova. Az ilyen (beteg) vágyakozások sehova sem vezetnek.

Tehát nem marad más, mint a beillesztés. Hallottam a panaszokat, nem szükséges újra sorolni. Szóval a kérdés az, beillesztés, de hogyan? Azzal egyetértek, hogy nem járnak senkinek sem kiváltságok, de hadd kockáztassak meg valamit. Nem volna jó ötlet, mindenféle kiszolgálás, meg behódolás nélkül, azzal kezdeni, hogy a szüntelen szidalmazásukat abbahagyjuk?

Azzal, hogy ellenséget csinálunk belőlük, nem oldunk meg semmit. Ha azt érzik, hogy a tövények betartását várják csak el tőlük, de mindenféle rájuk irányuló gyűlölet nélkül, abból még lehet valami, De ez sürgős. A dolgok máris nagyon messzire mentek, és nehéz lesz visszafordítani. Szembe kell nézi azzal a ténnyel, hogy a szembenállás maga Magyarországnak semmiképpen sem jó. Az az érzésem, hogy a magyar politikusok mindenféle válfajának viszont nagyonis megfelel. Mint annyi másban, ebben sem kellene bemenni a kínált csapdájukba.

Ez a dolog nagyon elmérgesedett az utóbbi két évtizedben. Szerintem, hadd mondjam ki, elsősorban nem a cigányok hibájából. Azelőtt a fő ambíciójuk az volt (ha politikailag bármi), hogy a szélesebb társadalom fogadja el őket tagjainak. De ha a szélesebb társadalom részéről csak ellenségességet kapnak miközben az állam meg olyan módon viszonyul hozzájuk, hogy minden okuk megvan azt hülyének nézni, akkor én nem őket vádolnám az elidegenedésük miatt, cigánybűnözés ide, cigánybűnözés oda.

Tesék egy pillanatra beilleszkedni az átlag cigány helyzetébe! Nem a legrosszabbéba, hanem az átlagéba.

1. Ha csak ellenségességet kapnak, nem csak amikor történetesen bűnöznek de akkor is, amikor eszükbe sem jut, miért viszonyulnának ők másképpen a többséghez? Ehhöz különösen magas erkölcsi szint kellene, amit nem indokolt elvárni egy műveltségileg elég alacsonyan álló rétegtől. De senkitől sem.

2. Nem ők tehetnek arról, hogy olyan intézkedéseket hoz az állam amit nekik módjukban van kihasználni. Az vesse rájuk az első követ, aki, mondjuk más területen vagy formában ugyanezt, ha a törvény megengedi neki, nem teszi meg.

Nem csoda ha cinikussá válnak, ha azt érzik ilyen körülmények között nincs mit veszteniük és olyasmiket is megegendnek maguknak amiket, ha sem nem gyűlölnék őket, sem mindenféle hülye juttatásban nem részesítenék, nem engednének meg, és nem is tekintenék magukat ilyen körülmények között eleve kívülállónak, akinek mindegy mi történi a szélesebb közösséggel.

Amely egy kicsit magának teremti a problémát.

Hallottam én már amiatt is eltorzult arccal szidni cigányokat azért, hogy jól éltek a munkájukból. (Mert hogy jönnek ahhoz cigány létükre?)

Hallottam olyant, aki arról kesergett, hogy a cigányok nem akarnak dolgozni, arra a kérdésre, hogy ő ha tehetné adna-e neki munkát, kifakadni, hogy ”Micsoda? Én, cigánynak? Soha.”

Az elvárások velük szemben is legyenek ugyanazok mint másokkal szemben, igen, de a barátságosság szintje se legyen más.

Tetszik, nem tetszik, emberek, Tetszik, nem teszik, honfitársaink. Sorsunk össze van kötve.

Észnél kell lenni.

Az elfogadásuk magyar nemzeti érdek, mindannyiunké.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.04.18. 15:12:19

Kedves Bereznay András,
megközelítésed minden elemével egyetértek.
Én sem várok semmit többet tőlük, mindössze azt, hogy ne kelljen félnie senkinek tőlük, és természetesen ugyanezt az elvárást jogosnak érzem részükről is. Még azt is abszolút jogosnak tartom, hogy éppúgy viszonyuljunk hozzájuk is, mint bárki máshoz.
Viszont azt hiszem, a közeledés nem elsősorban rajtunk múlik. A legostobábbakat kivéve a magyar társadalom tömegeiben nem rasszista. Jobban szeretne mindenki békében élni velük. Lányomnak van egy néger, egészen fekete osztálytársnője.Imádják tanárok is és a gyerekek is, mi szülök is. Öröm rá nézni, holott "más".
Ha tizenöt hasonló lenne köztük, azokhoz is hasonlóan viszonyulnánk. Mert viselkedése, értékrendje, magatartása nem üt el élesen a többiekétől, és semmiképp nem fenyegető rájuk nézve. Na ez az, amit a cigányság esetében nem tapasztalhatunk, csak ritkán.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2008.04.18. 17:23:36

Az egyetlen amiben ezek szerint nem értünk egyet, az az, hogy szerintem de, a kezdeményezésnek ilyesmivel kapcsolatban mindig a többségi társadalom oldaláról kell jönnie. Nem helyes,nem demokratikus fölfogás az, hogy „előbb érdemeljék ki!”. Így csak a vádaskodások nőhetnek. Hogy na már elég jól viselkednek vajjon? Ne kelljen egy kisebbségnek a többség mintegy kegyeit keresni, gazsulálni neki. Ugyanakkor nem is gondolok semmiféle demonstratív közeledésre. Csak nagyon jó lenne a szidalmazást, gyalázkodást, vádaskodást teljesen elhagyni. Akár rasszista általában a magyar társadalom akár nem, annyi biztos, hogy a cigányelleneség mindent áthat. Nincs értelme „cigánybúnözés”ről beszélni akkor sem, ha szociológiailag ez megfogható. Mert ebben már fölösleges indulati töltet van és átterjed a nem bűnőző cigámyra is. Nem kell. Elég a tényleges bűnözőt akármilyen származású (vagy rangú, pl miniszterlenök) fülönfogni, és azért amit elkövetett felelősségre vonni. Ezt viszont meg kell tenni. De innentől kezdve nincs is köztünk semmilyen véleménykülönbség.

Egyrészt jár nekik az egyenlő méltóság megadása, elismerése embertársi alapon, másrészt a törvényeket kell betarttatni velük is, ugyanúgy mint bárki mással. Én szeméyesen nem hiszem, hogy egy eleve cigányellenesnek fölfogott gárdától volna várható a törvények betarttatása. Ez végső fokon önbíráskodás lenne a részükről, hiszen ki hatalmazta föl őket ilyesmire? Az állam megfelelő intézményeit volna helyes inkább olyan állapotba hozni, hogy el tudják látni a föladatukat. Azt hiszem a törvényesség helyreállítását nem is a legalul lévőkön kellene kezdeni, hanem fordítva. A többi majd szépen következik. A cigányok legrosszabbjai is végsősoron csak kitűnő érzékkel alkalmazkodnak egy olyan nem általuk létrehozott helyzethez, aminek a lényege, hogy semmi sem számít. Ja, ha a választást el lehetett csalni, büntetlenül százmilliókat lehet sikkasztani akkor miért ne lehessen kisebb szinten is bármit? Nem szép, de logikus.
süti beállítások módosítása