babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Mit állít majd le Orbán?

2008.05.30. 08:25 sasika61

 

Orbán Viktor „zártkörű” fellépése óta uralja a sajtót a téma: mit állít majd le hatalomra jutása után. Folyik a licit, melynek végeredménye az lesz, hogy természetesen mindent. De ez így nem elég szemléletes. Nem élhető át az Orbán-gyűlölők számára. Részletezzük, vegyük sorra, mi minden fog itt leállni, s mitől kell, hogy megvédje a lakosságot az áldozatkész lovag: a Magyar Szocialista Párt.

A 4-es metró építésének leállását már az óvodások is fújják, nem új dolog. Na de hogy a már meglévő metróvonalak is le fognak állni, azt még kevesen tudják. Pedig így lesz. Budapest, a bűnös bűzös város megbüntettetik. Az 1-es, 2-es, 3-as metró szerelvényeit Farkas Ferenc és a Lungo Drom kapja majd meg értékesítésre, a felszedett sínekkel együtt. Az így üresen maradt alagutakban fogják 2010 után megrendezni a Nemzeti Vágtát Nagy Nemzeti Pofánvágta vagy Orbán Hazavágta néven. Az M kezdőbetűs utakat, autópályákat feltörik (csak a leállósávokat hagyják meg), e célból megalakul a Fidesz úttörő tagozata. Az akkor ellenzékinek számító városokban is leáll minden fejlesztés, így természetesen nem kerül sor sem a szegedi, sem a miskolci villamosvonalak felújítására, bővítésére, ellenben Debrecenből villamosok fognak közlekedni Alcsútig, de a vonalakat csak a két település polgárai használhatják, a többieknek kuss!

Orbán hatalomra jutásának igazi vesztesei a nyugdíjasok lesznek. Emelés 10 évig semmi, viszont azt a 19 ezer forintot, amelyért 2002-ben Medgyessyék megvették a nyugdíjasok szavazatait, amelyet Medgyessyék 2002-ben kifizettek Orbán helyett, majd vissza kell fizetni. Minden évben. Egyelőre évente egyszer, de ki tudja…

De most jön csak a feketeleves! Biztos forrásból tudom – a beszélgetésen részvett titkos személy közölte velem (nevét nem árulhatom el, csak a rendfokozatát, azt meg minek, nyilván többen is voltak századosok), szóval ő közölte velem, hogy a Magyar Vizsla hajdani kiadója szoftverfejlesztésre állt át. Kifejlesztettek a Fidesz számára egy nyugdíjasokat felismerő számítógépes programot, Orbán ezt be akarja szereltetni a közlekedési lámpákba, s ha 60 évesnél idősebb ember kel át az úttesten, a szoftver azonnal zöldre váltja a lámpát – az autósok számára!

Ezenkívül azt is a százados elvtárstól tudom, hogy Orbán borozgatás közben elárulta: a nyugdíjasoknak a kapott csekély összeg 10 %-át sorsjegyvásárlásra kell fordítaniuk (dézsma), ugyanis a Fidesz Borges (író-bocs) egyik novellájából lopott ötlettel (A babiloniai sorsjáték) kifundálta, hogy csak vesztő sorsjegyeket vehessenek nyugdíjasaink: a szerencsésebbek megússzák pénzbefizetéssel, de sokaknak csonkítás, szemkitolás s egyebek alkotják  majd a „nyereményt”.

Akik mindezek után mégis megélik a 70 évet, őket hetente bezsúfolják egy stadionba (Loki-pálya), ahol őrjítő hangerővel Egészséges Fejbőr és Kárpátia koncertek folynak mindaddig, míg szegény szüleink, nagyszüleink önként véget nem vetnek életüknek.

Az a minimum, hogy Korózs Lajosnak (szerszámkészítő- szociológus- politológus-államtitkár) azonnal össze kell hívnia az Idősügyi Tanácsot, akik majd Gyurcsányhoz fordulnak védelemért, hisz már személyes életük, biztonságuk is fenyegetve van Orbánék által, s akkor hol van még a svájci index!

A nagy leállás az aktívakat sem fogja kímélni. Orbán ugyan rájuk építi majd politikáját, de szavaiból úgy veszem ki, hogy ők meg személyenként 1 millió munkahelyen fognak majd dolgozni egyszerre, úgyhogy mire ágyba kerülnek, esténként az sem áll majd, aminek egyébként kellene… Ők így lesznek büntetve.

Ha pedig már minden leállt az országban, s az egész ország kókadozik, Orbán egy ünnepélyes pillanatban leállítja az órákat, nem halljuk többé megszokott tiktakjaikat, az addigra gleischaltolt rádiók, tv-állomások ettől kezdve örökké egy dalt játszanak: Megáll az idő…

Drága barátaim, ugye nem hagyjuk? Válasszuk inkább a szocialistákat, a lendületes fejlődés, az építés pártját! Ők már bizonyítottak, további fejlődésünkre garancia az évi 1%-os gazdasági növekedés, ami akár 2%-ra is felkúszhat, ha merünk álmodni! Húzzunk bele! Húzzunk…

5 komment

Címkék: leállás orbán nyugdíjasok tervei

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr93494570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neduddki 2008.05.30. 10:55:15

Ezen már nincs mit szépíteni. OV lőtt egy orbitális bakot, amit mindenki megpróbál a saját ízlése szerint tálalni. Lehet rajta csámcsogni, nyammogni de ebben nincs se több se kevesebb mint amit mondott. Kész. Elhibázta.

Blist 2008.05.30. 12:36:28

Bár fricskának jó ez az írás, valahogy mégis feldereng néhány konkrét emlék az 1998-2002 közötti időszakból a döntési mechanizmust illetően :-)

Mária 2008.05.30. 17:45:58

A szoci bandát remélem, leállítja :)))

Sahal 2008.06.01. 10:59:40

Hát ezt "ELkúrtad" fiam, ugyanis "nemcsináltatok semmit 4 évig" és "végighazudtátok az elmúlt másfél évet", ebben a "qrva ország"ban...
süti beállítások módosítása