HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Indul a Trianon-üzem!

2008.06.02. 16:08 sasika61

 

Figyelem!

Nemsokára itt van a Magyar Nemzet Nagy Tragédiájának 88. évfordulója, készüljünk, legyünk éberek, legyünk résen, gondoskodjunk róla, hogy méltón emlékezzünk meg a trianoni példátlan gaztettről! Vegyük fel a Nagy Magyarország kitűzőt, autóinkat ragasszuk tele a Szép vagy, gyönyörű vagy-Magyarország-térképével, az iskolákban rendezzünk gyásznapot, eresszük félárbocra zászlainkat, kössünk gyászszalagot rájuk, s naponta ötször, arccal Erdély felé fordulva kiáltsuk világgá: „Mindent vissza!”

A tények apró elefántjai ne zavarjanak bennünket. Ne jusson eszünkbe, hogy Nagy-Magyaroszág mindenképp szétesett volna inkább előbb, mint utóbb, ha van háború, ha nincs, ha vannak forradalmak, ha nincsenek, ha terjed a zsidó-szabadkőműves-liberális métely, ha nem. Ne gondoljunk rá, hogy etnikailag azt a Magyarországot, amelyért könnyezni szoktunk néhány pohár bor után, már jóval Trianon előtt elvesztettük, még a 18. században, ne higgyünk a tényeknek, hogy a magyarság már e században kisebbségben volt államában, s általában is nevezzük hazaáruló románbérencnek, aki azt meri állítani, hogy éppenséggel pl. Erdélyben a románok már Trianon előtt másfél évszázaddal többséget alkottak. Ne vessük fel a 19. század végi úri Magyarország vezető politikusainak felelősségét, hogy az etnikai térvesztés után hagyták az erdélyi földek egyre növekvő arányának román kézre kerülését, s minden vonatkozásban kerüljük az önvizsgálatot, nehogy rossz lelkiismeretünk téves következtetésekre vezessen. Ehelyett emeljük ki a franciák szerepét a történtekben, különösen a magyargyűlölő Clemenceau-t átkozzuk el naponta, s bosszúból nehogy bárki is franciául tanuljon, gebedjenek meg a hülye nyelvükben, majd bolondok leszünk raccsolni ezen a zagyvalék makogáson, mi büszke magyarok. Ne kérdezzünk rá, Trianon után milyen ellenállhatatlanul vonzó képet mutatott a kis Magyarország a határon kívülre szorult testvéreink számára, milyen bátor földreform ment itt végbe a két világháború között, hogyan épült ki a világ magyarjait mágnesként húzó humánus politikai rendszer – mindez annyira szép volt, hogy emberek százezrei vágtak neki újból a tengernek, mert már nem bírták a „nagyajólétet”, nem is érteni, miért nem jöttek helyükre ebbe a Kánaánba a határon túliak, mert föld, megélhetés, emberi jogok: itten kérem minden biztosítva volt.

Trianon használjuk arra, amire való, úgymint: sírva vigadásra; a jelen összes problémájának visszavetítésére; a mindenkori tehetetlenségünk, gyávaságunk mentegetésére; tanulatlan butaságunk leplezésére. Ne merüljön föl bennünk, hogy az új Trianon a kis Magyarországon belül már folyik, hogy a magyarság nemhogy a történeti, de a trianoni Magyarországot sem képes már belakni, s nem kell száz év (mi az történelmi léptékkel!), jöhetnek az új telepesek, az északkeleti, keleti  peremterületeink máris leszakadóban. Tesz ellene valaki? Nem.

De mi csak trianonozzunk: jellemünkhöz ez illik. Most, hogy a vizitdíj megszűnt, mi, igazi magyarok, mélymagyarok, rögmagyarok, sürgősen keressük fel háziorvosunkat, s kérjünk hivatalos leletet arról, mennyire vérzik a szívünk az elszakított testvéreink iránt. Tízmillió vérző szív: ez meg fogja hatni a hajdani békecsinálókat. Én bízom bennük. Ha pedig mégsem, jövőre minden ugyanúgy, mint eddig.

10 komment

Címkék: trianon

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr34499633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Máté 2008.06.03. 08:40:12

A baj csak annyi, hogy ez a pökhendi ostobaság magyar nyelven lett leírva...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.06.03. 09:01:05

Kedves Máté,
miért is köphendi ostobaság ez?

cirmos 2008.06.03. 10:30:56

Te teszel vagyis akarsz ellene tenni.Mi is a bajod az egésszel?

cirmos 2008.06.03. 10:36:06

Elolvastam mégegyszer és csak kiforgatod a dolgokat.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.03. 11:10:02

Bocsánat, nem szokásom reklámozni, meg ezt se szánom annak, de:

masikmagyarorszag.blog.hu/2008/05/09/sorstragediak

Érdemes volna elolvasnod, kommentestűl, hogy mifelénk hogy gondolkodunk erről a témáról.

Amúgy az előttem szóló kimondta a lényeget: összemosod a fogalmakat.

Nekem pl. kimondhatatlanul fáj Trianon több szempontból is, mégsem jut eszembe az, hogy "mindent vissza!", s akár románokkal is ugyanolyan jól el tudok dumálni, mint bárki más emberfiával.

Az amúgy igaz, hogy jobban rá kéne koncentrálni a Trianon utáni Magyarországra, viszont ehhez fel kéne dolgozni egyáltalán Trianon fogalmát.

neduddki 2008.06.03. 12:26:00

Magyar Égre Magyar UFÓ-t !!!

Teljesen igazad van Tanár Úr! Momentán egyet értünk.
MAGYARORSZÁG csak egy van. Nincs egyik vagy másik. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk. Mindenkié.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.06.03. 14:56:11

Kedves Cirmos és d.z.,
nem összemosni szerettem volna, "mindössze" a fájdalom és a keserűség ösztönzött ilyen írásra. Mindkettő oka, hogy Trianont sokan felmentésként használják az önvizsgálat, az önismeret hiányára, a tudatlanságuk leplezésére: egy kis trianonozás jó belépőjegy bizonyos társaságokba.
Ettől a trianoni katasztrófa még kimondhatatlanabbul fáj.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.06.04. 11:44:06

Lehet, de nem biztos, hogy így, ebben a stílusban kéne írni róla. Nem jön át, amit akarsz. Ha már magyarázni kell, akkor az írás nem jó. Veled semmi baj nincs, csak ezzel a poszttal: nem jól írtad meg, amit akartál.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.06.04. 18:56:05

Kedves MG,
hajlok arra, hogy elfogadjam kritikád.Valószínűleg ez nem sikerült. Van ilyen....

Kovacs Jozsef 2008.06.05. 03:04:19

Most akkor dontsuk el,hogy legalizaljuk vagy sem az eroszakot! "Butak" a magyarok, akik megerdemlik,hogy az arra "erdemesebb" elvegye toluk, avagy sem? Mert akkor ezzel a logikaval ha eroszakot alkalmazunk, akkor csak "okosabbak", "erosebbek", "ratermettebbek" vagyunk. Mert az orszag megcsonkitasa azert eroszak volt!
süti beállítások módosítása