HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Tartsátok el gyerekeiteket!?

2008.07.29. 17:06 sasika61

 

 Először azt hittem, valamit rosszul látok. Félreolvasok. De aztán több forrásból is utánanéztem az eseménynek, s megerősítették, hogy bizony jól értelmeztem a leírtakat.
 
Hétfőn történt, hogy a Sátoraljaújhelyen cigányok demonstráltak, hogy visszakaphassák a gyámhatóságtól gyermekeiket, akiket azzal az indokkal vettek gyámság alá, hogy lakóházaik életveszélyesek (az egyébként is rossz műszaki állapotú házak megsérültek a júniusi nagy viharban).
 
 A történetben nem az érdekel, hogy jogos volt-e vagy sem az önkormányzat lépése, innen nem tudom megítélni, hogy hol jobb a gyermekek számára. Komfort szempontjából nyilván a gyámság alá vétel a célszerűbb megoldás, de hogy humánusabb-e, abban nem vagyok biztos. Azzal is tisztában vagyok, hogy egyes önkormányzatok megpróbálván szabadulni a cigányoktól, sokféle praktikát képesek bevetni, hogy a problémát egy másik település nyakába varrják. A demonstrálók ezzel is vádaskodtak, szintén nem eldönthető, mennyire jogosan.
Ugyancsak erősen kétséges, mennyire ösztönözte a szülőket a gyerekek őszinte szeretete, hiszen egyiküket azonnal kórházba kellett vinni, olyan rossz egészségi állapotban volt, másikukat meg annyira szerették otthon, hogy még iskolába sem járatták (holott ez törvényi kötelezettség).
 
 Hanem amit az egyik tüntető transzparensén lehetett látni, az volt megdöbbentő, s ez késztetett írásra. „Csináljatok gyereket magatoknak!”- állt az egyik táblán. A mondat azt az értelmezést tükrözi, hogy az önkormányzat kvázi ellopta tőlük a kicsiket, valóságos gyermekrablást követett el. Szerintem ez egy nagyon nem tisztességes és visszafordítható felszólítás. (A mondat súlyát megnöveli, hogy a demonstráción részt vett Horváth Aladár jogvédő is, aki nyilván egyetértett annak tartalmával, máskülönben levetethette volna azt.)
 
 Vajon mi lenne, ha pl. a Jobbik néhány nap múlva a Magyar Gárdával karöltve felvonulna a cigánysoron, azzal a transzparensekre írt mondattal: „Tartsátok el gyerekeiteket!” A kérdés költői: tiltakozás, rasszistázás, kirekesztéssel vádolás – szóval a szokásos lenne a következménye. Jogos lenne a felhördülés? Igen. Igen, de nem jogosabb, mint a cigányok felirata miatti háborgás. Ja, hogy ennek a háborgásnak a zaját nem halljuk? Valóban, mert senki nem tiltakozik.
 
Lehet, hogy csak engem bánt ez a mondat?

2 komment

Címkék: cigányok sátoraljaújhely

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr42591307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mind2 (törölt) 2008.07.29. 21:00:17

Valahol a következő történetet olvastam : nőgyógyászati problémák miatt egy cigányasszony felkeresett egy nőgyógyászt. Az orvos megvizsgálta, majd miután elmondta, hogy a gyógyulásnak mik a feltételei, mintegy mellékesen megjegyezte, hogy több terhességet nem igazán javasolna, egyrészt a kor, másrészt a komplikációk miatt, ....... vagy ha mégis terhességre kerülne sor, azt nagy valószínűséggel meg kéne szakítani , Erre az asszony felháborodva azt kiabálta : Irtsa a SAJÁT FAJTÁJÁT doktor úr !

Másik megdöbbentő eset : nagylányom myvipen barangol, képeket nézeget... kiabál : anya gyere, ezt nézd meg ! Egyik myvip tag adatlapján a következő mondat : ha barna a bőröd, húzd ki magad, és a fehérek összemennek !

Egyébként no komment:(

mind2 (törölt) 2008.07.29. 21:16:14

Mégis :) Nem bírom megállni ::)))
Egyébként meg úgy tűnik, hogy ez általános nézet a körükben, hisz így jön el az ő országuk... A szaporulat mint stratégiai irányvonal = fegyver. Mindegy, hogy mi az ára.
.... és azért megkérdezném, hogy az nem számít - e rasszista kiszólásnak, ha az általuk fehéreknek titulált, eltartó népességet, gyakorlatilag impotens, ostoba, gyereket csinálni képtelen hülyének nézik ?
A " csináljatok gyereket magatoknak " nem az önkormányzatnak szólt, ne legyünk ennyire naívak.
Ebben gúny van, felsőbbrendű - mi tökösebbek vagyunk mentalitás.... Sőt a jövőre nézve bizony fenyegetés.... De tényleg nem idegesítem magam :)
süti beállítások módosítása