HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Deák úr és a kiegyezés

2008.08.06. 07:52 sasika61

 

 Deák úr, a HospInvest egyik vezetője diadalittasan jelentette be, hogy a passzív ellenállás megtört: közjegyzővel hitelesítette, miszerint 721 munkavállaló írta alá a felkínált szerződést a megyei kórház dolgozói közül, ráadásul azóta is vannak újabb aláírói, köztük orvosok: (http://www.heol.hu/index.php?apps=cikk&cikk=164832.
 
 Várható volt, hogy az idő nekik dolgozik, a közalkalmazotti státuszukhoz ragaszkodó kórházvédők száma erodálódik. Már a másik Deák korában is akadtak, akik felhívták a figyelmet a passzív ellenállás kétarcúságára: „A hazafiak között a hivatalviselés honárulásnak bélyegeztetett, ez veszélyes előítélet volt a közügyre, méltánytalan és igazságtalan az egyénekre nézve, kik hivatalra képezték ki magukat, és előttük a munkakört az előítélet fenyegetése elzárta; az előítéletet a vagyonos osztály a kényelemnek ölében költötte a vagyontalan rovására, és szenvedett alatta az erkölcsiség.”( Szárazberky Nagy Józsefnek, a 48-as országgyűlés egykori bihari követének visszaemlékezéséből) .
 
 Aktualizálva ez azt jelenti, hogy az állásvesztés réme sokakat késztet az aláírásra jobb meggyőződésük ellenére is, mert hiszen egy jó hírű s valószínűleg tartalékokkal is rendelkező főorvos aligha marad munka nélkül, ugyanez viszont nem mondható el mindarról a több száz dolgozóról, akik még kitartanak, ráadásul ha a heol.hu-n a témában olvasható megjegyzések csak felerészben is tükrözik a közhangulatot, az bizony nem sok jót ígér az aláírást megtagadóknak.
 
 Van itt azonban egy olyan körülmény, amivel a HospInvest-nek számolnia kell még akkor is, ha történetesen elegendő jelentkezőjük lesz, s megkapják az engedélyeket az ÁNTSZ-től. Ez pedig az, hogy mi lesz az így elbocsátott 5-6-700 emberrel? Mi lesz azzal az 5-6-700 családdal, amely így kereső nélkül marad? Már hallom is persze, hogy maguk tehetnek róla, miért nem írtak alá stb. Ez azonban lényegtelen ahhoz képest, amilyen probléma szakad így a városra. Lesz néhány ezer ember, aki Egerben úgy fogja utálni a HospInvest-et, hogy ha csak egy feketemágus van köztük, nem lennék Deák úr helyében. Ő láthatóan letudja azzal a problémát, hogy felajánlotta a lehetőséget, amivel a dolgozók nem éltek, ettől kezdve az ügy nem rá tartozik. Pedig igen, Deák úr. Hiába ül a védett irodájában, a kényelmes fotelban, nem lesz nap, hogy ne hallaná az elbocsátottak átkait. Nem lenne jobb kiegyezni?

2 komment

Címkék: egészségügy hospinvest deák gábor

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr12602959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nnn 2008.08.06. 13:00:04

Az a 700 nem szerződött, megszűnt a munkaviszony. Ez a liberális piacgazdaság. Ha jólrémlik, legutóbb is, 2006-ban erre szavaztak a népek és nem a felcsúti kertitörpére.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.08.06. 16:16:52

nnn,
hogy jobban értsd, lemegyek kutyába: itt legutóbb annyian szavaztak az önkormányzati választásokon a "kerti törpe" pártjára, mint a "lóbaszóéra", csakhogy utóbbiak megvettek egyet az előbbiek közül, így kerülhetett sor a HosInvest-ügyre.
"Jólrémlik" - külön kell írni, a "kerti törpe" valószínűleg tudja ezt, úgyhogy nincs okod fölényeskedni.
süti beállítások módosítása