babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Késő üzenet

2008.08.12. 11:05 sasika61

 

Alakul a magyar álláspont az orosz-grúz viszály ügyében, adja hírül a Népszabadság (http://www.nol.hu/cikk/503073/), ami egyelőre abban áll, hogy kifejeztük aggodalmunkat a véres harcok miatt. Mire a háború véget ér, talán már kész is lesz a külügyminisztérium véleménye.
 
A magyar külügy, mint oly sokszor, most is kullog az események nyomában. Pl. Romániában szinte azonnal összeült az Államtanács, és határozottan állást foglaltak Grúzia területi épsége mellett. A román külügyet nehéz lenne elvi következetességgel vádolni, de ha bármelyik konfliktusban szóba kerül egy államból való kiszakadás eshetősége, határozottan elutasítják azt, nem törődve a nagyhatalmak aktuális véleményével. Véleményük e téren elvi alapozottságú: nyilván Székelyföld és tágabban Erdély jut ilyenkor mindig eszükbe, ennek megfelelően politizálnak, lásd Koszovó esetét.
Már van lengyel-balti rendezési terv is, amely uniós békefenntartókat küldene Grúziába a kármentés céljából - mi pedig figyeljük, melyik nagyhatalomnak milyen magyar álláspont lenne a kedvezőbb. Ennyit a magyar elvi politizálásról.
 
Pedig most elég egyértelmű, hogy a grúzok iránti minden rokonszenvünk ellenére a grúz vezetés követte el a hibát, Szaakasvilinek ezért felelnie kell. Láttam, amint a grúz tv-ben bejelentette a támadást: haja lenyalva, belőve, szemén – mint aki nincs is tisztában az események horderejével - semmiféle félelem nem érződött: úgy nézett ki, mint Maros Gábor fénykorában, az ember azt hihette volna, nem is hadiállapotot jelent be, hanem elénekli, hogy Ma önről álmodtam megint… Ugyanakkor a proconsulok ritkán indítanak háborút Róma jóváhagyása nélkül, vagyis szinte kizárt, hogy a grúz lépés mögött ne állt volna ott Washington.
 
A magyar külügy éppen ezért van bajban: nem állhat nyíltan az oroszok mellé, nem támogathatja Dél-Oszétia elszakadását, netán függetlenségét, mint Koszovónál tette (ott is későn), hiszen a Birodalomnak mi is alattvalói vagyunk, vezetőink maguk is helytartók csupán. Éppen ezért késik a magyar érdek megfogalmazása részükről. Addig is elmondhatjuk, Magyarország nem rés, hanem erős bástya a béke frontján.
 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: grúzia

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr16612041

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: lifecover.co.za 2017.11.24. 17:21:19

Kölsch-ök, és a Gaffel-es pohár öngyilkossága - Sörbúvár

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása