babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Kormánybuktatás és kórházmentés egy helyen

2008.08.15. 17:26 sasika61

 

 Van az ostobaságnak egy olyan szintje, amelyről már nehezen dönthető el, hogy valaki ennyire hülye vagy ennyire ravasz.
 
 Az utóbbi napokban kétféle plakát lepte el városunkat. Az egyik szigorú-ünnepélyes színvilággal, fehér alapon fekete betűkkel különféle szervezetek (Forradalmi Emlékbizottság, Jobbik, Hatvannégy Vármegye, Gazdák (sic!), Magyar Gárda) kormányváltó nagygyűlést hirdetnek a Bazilika előtti térre, ez éppen most zajlik, míg e posztot írom. A másikban kissé sárga alapon nemzeti színű betűkkel a kórházvédők tüntetésre hívnak fel ugyanoda a HospInvest ellen, a kórház megmentése érdekében, ez egy órával később kezdődik.
 
 Nem megyek el, holott az intézmény működtetésének privatizációját alapjában ellenzem. E poszt témája éppen az, miért is maradok itthon.
 
 Valaki nagy hibát követett el. A kórház „megvédése” alkalmas lett volna, hogy a támogatókat a jobboldalnál szélesebb körből merítsék: elvileg egy baloldali szavazó is egyetérthetett velük. Sőt. Még inkább.
 
 De most elképzelem magam mint baloldali szavazót (élénk a fantáziám), meglátnám a két plakátot együtt (mert többnyire egymás mellett is vannak), és azt mondanám: elmentek ti a picsába! Most vagy kormány váltunk (amit mint balos ellenzek), vagy megvédjük a kórházat (amit viszont támogatok). Ha a kórházmentés feltétele a kormánybuktatás, akkor rám ne számítsatok! Ezt mondaná egy régi mozgalmár.
 
 Mit mondana egy magát mérsékelt jobboldalinak tartó ember, mint pl. én? Azt, hogy a plakáton felsorolt szervezetek számomra sem rokonszenvesek minden vonatkozásban, és semmiképp sem akarom, hogy a jelenlétem őket legitimálja. Tehát én is itthon maradok.
 
 Hogy ki „repült rá” kinek a rendezvényére, nem tudom. Az idősorrend nem jelenti, hogy aki előbb kezd, az előbb kezdte a szervezést is. Lehetséges, hogy a személyi átfedés eredménye a nyilvánvaló együttműködés: a Forradalmi Emlékbizottság vezetője a kórházvédők egyik fő alakja is egyben (Szabó Pál). A két nagygyűléssel azonban csak a kórházvédőknek van vesztenivalójuk: ezek után az isten se mossa le róluk, hogy nem „szélsőségesek”, akik csak balhéznak, most éppen a kórház ürügyén. Ez persze nem igaz, de a látszat néha meggyőzőbb, mint a valóság.
 
 Attól tartok, ha így politizálnak, a kórházat is annyira sikerül majd megvédeniük, mint megbuktatni a kormányt este nyolcra.

25 komment

Címkék: közélet eger hospinvest kórházvédők

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr38617633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Metal Warrior · http://ordogvilla.blog.hu/ 2008.08.15. 21:05:48

"Van az ostobaságnak egy olyan szintje, amelyről már nehezen dönthető el, hogy valaki ennyire hülye..."

Ööö... ha te bedőlsz ennek, és holmi megmondóembereknek elhiszed azt, hogy az adott szervezetek szélsőségesek, és ezért nem mész el egy olyan rendezvényre, amit támogatnál különben, akkor nem pont te vagy ostoba?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.08.15. 21:20:52

Metal Warrior,
meglehet, hogy én is ostoba vagyok. De ravasz is. A posztban nem állítottam, hogy szélsőségesek, mindössze azt, hogy "nem rokonszenvesek minden vonatkozásban", sokan azonban minden vonatkozásban annak látják ezeket a szervezeteket, s egy kórházmentés során jobban kellen ügyelni, hogy ne riasszák el azokat a kórház ügyétől, akiket ezek a szervezetek riasztanak.

Pszt! 2008.08.15. 21:35:18

Metal Warrior honnan tudod, hogy ki a megmondóember? Szerintem te egy megmondóember vagy.
Most tényleg, ezeknek a fasisztoid barmoknak nincs mas dolguk ilyenkor nyár derekán, mint kimenni aztán egy jót komcsizni-zsidózni?
A kórházzal meg az a helyzet, hogy nem az a téma hogy privatizálják-e vagy sem, hanem hogy melyik oldal cége jut a zsíros konchoz. És ezt nem balos forrásból hallottam, hanem egy fideSS politikus szájából. Ők azért biztatják a jónépet, mert a hospinvest nem nekik tejel.

Kalimera 2008.08.15. 21:47:11

A fiúk azt hiszik, hogy az ovi homokozójában játszanak. (Valójában megrekedtek azon a szinten.) A gondom cak az, hogy itt már nem a homoksütiket tapossák össze. Az okozott károkat meg közöse fizetjük.

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2008.08.15. 22:15:40



lenne egy apró hírem


a ma Egerben tartott tiltakozó gyűlésről hozták az infót a kórházvédőktől, hogy a HospInvest mögött a szciento egyház áll

a megyei elnöknek már a korábbi egri mszps polgármester is szólt, hogy ideje lenne visszacsinálni a dolgot

a megyei elnök szerette volna visszaadni a pénzt a HI-nek, de megmondták neki, hogy csináljon a 30 ezüsttel amit akar, nekik kell a pozíció, a hatalom, a hídfőállás

blogíró · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.08.15. 22:42:00

"a ma Egerben tartott tiltakozó gyűlésről hozták az infót a kórházvédőktől, hogy a HospInvest mögött a szciento egyház áll"

Érdekesen hangzik, csak jó lenne valami konkrét forrás, mert az, hogy valaki ezt mondta, még kevés.

mizie 2008.08.15. 22:43:31

amúgy a hospinvest miért is rossz? csak nem azért mert a megmondóemberek azt mondták?

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.08.15. 22:44:29

ugyanott bontott trabant eladó.

de most komolyan. ugyanez volt a nemzeti bizottmánnyal meg a kossuth térrel is. jöttek a hangosok, meg az iq betyárok, azt lestoppolták maguknak azt, hogy a kormánynak át kéne gondolnia, mit miért tesz, és hova akar eljutni: öncélú-e csupán a törekvés (ti. hatalomban maradni minden áron), vagy vezet ez az egész valahova?

e helyett egész egyszerűen ciki lett odaállni óbégatni, közösséget vállalni olyan emberekkel és törekvésekkel, amik egy társadalomban szégyenfalra kéne, hogy kerüljenek.

acetofive 2008.08.15. 23:23:25

az volt a legjobb a mai korhazvedesben, hogy a fuggetlen gay motorosok is emeltek a szinvonalat :DD

akárki 2008.08.15. 23:23:28

Sasika, ménem kérdezed a Mikolát? Az majd megmondja a frankót.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.08.15. 23:26:41

Akárki,
Mikola nem hallott még a kórházügyről, nem hallottad:)

Kalimera 2008.08.15. 23:37:08

Anekdota:

Mikor Brahmstól egy hölgy autogramot kért a legyezőjére, amelyen a Kék Duna-keringő néhány taktusa volt látható, Brahms ezt firkantotta oda: „Leider, nicht von mir …”, „Sajnos, nem én írtam …”

A hospinvest-el is ez a baj. „Sajnos nem én privatizáltam …”

Pl. a hevesi kórházzal pl. semmi gond, az fideszesé, ezért azt nem is kell megvédeni.

Vanek főfoglár úr. 2008.08.15. 23:38:18

Oszt a Gárda mitól védte a kórházat ?
Hogy a parlagfű nehogy bejusson a beöntésre ?

rote 2008.08.15. 23:44:03


kalimera


kb annyi a különbség, mint amekkora különbség volt az ország állapotában az Orbán-kormány és a Gyurcsány-kormány alatt


kalimera hiteltele vagy, csak balra csapkod a nyelved, nem érzed a szart rajta?

szar-os.blog.hu

rote 2008.08.15. 23:46:14



erről a

HospInvest - szcientológus

összeszövődésről mit lehet tudni?

meg az megyei elnök 30 ezüstjéről?

Kalimera 2008.08.15. 23:50:12

rote:

Próbáld már meg értelmesen elmagyarázni, hogy ugyanabban a megyében, ha egy fideszes privatizál egy kórházat, az miért jó?

rote 2008.08.16. 00:03:09


végülis ha már az országot szétlopja a ballib, akkor azt a kis nyamvadt egri kórházat már ne sajnáűljuk őle ugye?

de te csak csapkodj a nyelveddel, nyald veresre a seggüket is :)

rockjano 2008.08.16. 00:31:38

Rote

Miért volt az Orbván kormány alatt olyan kurva jó??? Én nem úgy éreztem. Speciel nekem ma jobb

Az ország szétlopás meg buta demagógia, valamennyire mindenki olyan nagyon senki

Ó te szemellenzôs....

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.08.16. 04:50:14

Üdv! A kórház megmentésével alapjaiban értettem egyet mindaddig, amíg: a "megmentő főorvos urak nem kezdték már jó előre felosztogatni egymás között a vezetői székeket, osztályvezető főorvosi székeket, "bátrak" kollégáik hátán taposva... amíg a fasiszta módszerek miatt óbégatók nem kezdték saját kollégáikat megöléssel, megveréssel fenyegetni, ha alá merészelnek írni a Hi-nek, elvégre mégiscsak mindenkinek saját döntése... ha egy kicsi változást is láttam volna a szájtépők hozzáállásában a betegek felé, de nem, ugyanúgy órákat várakoztatták a T. doktor urak a betegeket, miközben kávéztak vagy éppen Hi-ellenpropagandát folytattak gyógyítás helyett... illetve ha nem lennének fenntartásaim, hogy a trónvárományosok amikor saját pénzükből kellett folna az egész kócerájt fenntartani, akkor nem rugdosták volna ki úgyanúgy orvos-kollégáikat, a fölösnek ítélt asszisztenseket...

Nem lesz jobb a Hi-vel sem, hiszen a megyében eddig megszerzett kórházakban fennálló katasztrofális állapotok magukért beszélnek, de ez Egerben annyit jelent, hogy ezután majd másvalaki nem fog a betegekkel törődni, mint ahogy addig sem tette - tisztelet a kevés kivételnek!

Van azonban mégegy érv, ami jobban érthetővé teszi a tiltakozást: vége lesz ám a délutáni magánpraxisnak, hogy akit délelőtt "nem tudtunk" ellátni, azt majd délután fizetős melóban megcsinálunk, a kórház többtízmilliós gépeit havi párezer forintért kibérelve...

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.08.16. 04:51:46

Ja, amúgy nyilvánvaló politika, de ezen a szinten már széllel szemben nem lehet...

Dr Kangörény 2008.08.16. 06:11:31

Újabb friss hír a kórházvédő tüntetésről: a HI vezetője valójában maga E.T., aki Mulder ügynök elől menekült ide.

Az engem is érdekel, hogy a fideszes magánkórház miért jobb, mint más?

clown 2008.08.16. 06:40:44

Privát nem privát holt mindegy.Ha meglenne a szétlopott tb pénz, és nem a "hulljon a férgese" lenne a jelszó, minden rendben lenne. Népirtás folyik, ha nem látnátok. Szándékos.Horváth Ágnes miért Bécsben akar szülni ?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.08.16. 08:20:03

világos
az adott szervezetek nem szimpatikusak, ezért ne fogjunk velük össze, inkább fikázzuk őket is, maradjon csak az mszp hatalmon, mert az olyan szép és jó...

Barnabás 2008.08.16. 08:20:35

Magam is mérsékelten jobboldali ember lévén megkérdezném ezen irás tisztelt szerkesztőjét és néhány kommentezőt,hogy mi a bajuk a felsorolt szervezetekkel.Mert ellenük racionális,elfogadható érvet még nem hallottam,kivéve azt,hogy a politikai irányitás alatt lévő média hazugságait szajkózzák sokan.Mi a baj velük?Kit és mikor bántottak?Kinek okoztak kárt?Vagy az a baj,hogy kimondanak olyan igazságokat amit a jellemtelenek elhallgatnak.Vagy az a baj a Magyar Gárdával,hogy felemeli szavát a cigánybűnözés ellen (ami létezik és egyre nagyobb probléma) és ez érdekeket sért.Ha valaki ,nem demagóg módon, választ ad a kérdéseimre a következő választásokon a baloldalra (természetesen ez soha nem fordulhat elő)fogok szavazni.

Fucksee 2008.08.16. 10:09:02

Kéne csinálni egy költséghatékonysági tanulmányt, hogy hogyan jönne ki az egészből jobban a kórház, nem a hangerővel kellene eldönteni, hogy mi legyen. Csak hát ehhez túlontúlfűtött a "jobbik" oldal...
süti beállítások módosítása