babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Őszödi beszédek Pekingből

2008.08.17. 10:25 sasika61

 

 Egyes országokban szokás vagy szokás volt, hogy a házasságkötés előtt a pap megkérdezte a jelenlévőket: van-e valakinek tudomása olyan tényről, mely a házasság útjában áll, mert ha igen, az most szóljon, vagy mindörökre hallgasson.
 
 Sportolóink, sportvezetőink ezt a gyakorlatot vagy nem ismerik, vagy nem alkalmazzák. Már az elmúlt napokban is felbőszített néhány versenyző nyilatkozata, hogy „mandulaműtétem volt”, „nem tudtam ideálisan készülni”, „ki kellett hagynom néhány hónapot”: akkor miért mentél ki, baszki, kérdeztem magamban, maradtál volna itthon, kúrálgatni a sebeket.
 
 Folytatták a sort azok (vezetők és sportolók), akik hírül adták, hogy bizony a felkészülésre szánt pénzek nem érkeztek meg idejében a számlájukra (ami tényleg felháborító). Most, hogy az olimpia a 10. napjához érkezett, s egyetlen aranyunk sincs (amit én nem érzek tragédiának), sorra jönnek a sportvezetők nyilatkozatai.
 
 „Fegyelmi vizsgálatot kezdeményez Ujlaky Virginie-vel, az olimpián szerepelt női tőrválogatott tagjával szemben Füleky András, a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) ügyvezető igazgatója. A sportágvezető az MTI érdeklődésére elmondta, Ujlakynak nem volt megfelelő a hozzáállása a felkészülés, az edzések, illetve a verseny során.” „Bernát Zoltán, a tőrözők szövetségi kapitánya  azt mondta, Ujlaky nem fogadta el, hogy egyéniben nem szerepelhet az olimpián, ez pedig a felkészülés és a versenyek alatt feszültséget keltett a csapaton belül.” „A miniszterelnök hiába szeretne aranyérmeket látni, ha az ő döntése nyomán szűnt meg a magyar sportirányítás, amelyet először sporthivatalra, majd szakállamtitkárságra fokoztak le – jelentette ki Kovács Tamás, a MOB sportigazgatója.. Szerinte az álprofizmus jele, hogy az utolsó pillanatban kapnak támogatást az olimpiai sportágak, különösen annak fényében, hogy az olimpiai felkészülés hat-nyolc év.”
 
 Ezek a nyilatkozatok felháborítóak. Nem azért, mert nem igazak, valószínűleg azok. De így, utólag, szánalmas magyarázkodásnak hatnak. Ugye nem most derült ki, hogy Ujlaky személyisége milyen? Kovács Tamás sem most döbbent rá, hogy a MOB egy utazási iroda szintjére van lefokozva. A sort folytathatnánk, biztosan lesznek még olyan sportvezetők, akik utólag elárulják, hogy ők kezdettől fogva tudtak mindent – de hallgattak. A tisztességes az lenne, ha hazajönnének, beadnák felmondásukat, és hallgatnának, mint a násznép az esküvő után.
 
 A nyilatkozatoknak érdekes eleme, hogy miközben pl. Kovács Tamás nyíltan megnevezi a felelőst is Gyurcsány személyében, nem veszi észre, hogy lényegében ugyanazt a módszert alkalmazza, mint a miniszterelnök Őszödön. Ha azt a beszédet Gyurcsány a választások és az ország nyilvánossága előtt mondja el, akár még tisztelni is lehetett volna. Így viszont csak megvetni, jogos tehát a lemondását követelni. Sportvezetőink is szólhattak volna a kiutazás előtt, ismertethették volna a közvéleménnyel, milyen problémákkal küszködnek – nem tették. Az okokat nem ismerem, találgatni sem akarok. Utólagos magyarázkodásuk ezért éppoly hiteltelen, mint a miniszterelnöké, még akkor is, ha a helyzetelemzés mindnyájuknál igaz.
 
Mindenki monnyon le!

155 komment

Címkék: olimpia kudarcok sportvezetők

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr14619495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ladislaus 2008.08.17. 20:31:23

szerintem OV miatt nem nyerünk aranyat. Mumus...

Szalahadin 2008.08.17. 20:31:37

croc!
Ahogy visszaemlékszem, a hír az volt anno, ahogyan herr stahl is írta, hogy a lőtértől 500 méterre lévő lakótelep lakói, ez tehát erős túlzással sem a lakótelep közepe.
Egyébként elnézést az előző kommentben lévő nyomdahibákért, nem a megszokott billentyűzetről írok, így becsúszik néhány.

ZöldszemM 2008.08.17. 20:33:25

"A nyilatkozatoknak érdekes eleme, hogy miközben pl. Kovács Tamás nyíltan megnevezi a felelőst is Gyurcsány személyében, nem veszi észre, hogy lényegében ugyanazt a módszert alkalmazza, mint a miniszterelnök Őszödön"

hülyeségeket beszélsz !

A Gy.csótány soha nem állt ki a nyilt szinre

qwerty 2008.08.17. 20:34:49

eszméletlen, hogy bármiről tudtok gyurcsányozni...

valaki 2008.08.17. 20:38:06

Azt hiszem, hogy jelenleg a legfontosabb lenne az utánpótlásra odafigyelni, hiszen ott sokkal rosszabb a helyzet. Pedig a gyerekekben fantasztikus akarás, bizonyítási vágy és hatalmas erő, van. Én dolgoztam 3 és 12 éves közötti korosztállyal. Volt közöttük – nem is egy – aki „év sportolója, év tanulója” kitüntetést kapott a minisztériumtól. Olyan teljesítményt nyújtottak az edzéseken, amire a felnőttek nem képesek. Soha nem panaszkodtak, nem hiányoztak, sem az iskolából, sem az edzésekről. Szeretetre méltóak, szerények és tisztelettudók voltak és a mai napig is azok. A hét minden napján iskola után edzésre jöttek és egész késő estig ott maradtak. Majd hétvégeken, annak érdekében, hogy minél többet versenyezhessünk, két nap alatt utaztunk néha több száz kilométert, leversenyeztünk, visszautaztunk és hétfőn kezdődött elölről az egész. Évente kétszer, az iskolaév szünidőben, edzőtáboroztunk. A körülményekről – mind edzőtábor, mind versenyzés és ez nem csak Magyarországra érvényes – jobb, ha nem beszélek, mert azt sok esetben, állítom, hogy felnőtt ember nem bírná ki. A lényeg, hogy nem a gyerekekkel van gond, hanem a legtöbb esetben itt is a felnőttekkel. Az utánpótlással dolgozó felnőttek nagy része (szerencsére, tisztelettel, van sok kivétel) nem képes elfogadni, hogy erre szinte egyáltalán nincs állami pénz. De nem is ez a baj, hanem az hogy itt is annak van becsülete, aki gátlástalan. Itt is nagy a marakodás. És a legborzasztóbb, hogy a pénz és az eredmények hajhászása fontosabb, mint a gyerek. Pedig nincs eredmény, és pénz se, gyermek nélkül. Az esetek többségében itt is érvényes az, hogy sok pénz, kevés munkáért. Viszont gyerekek esetében ez nem működik, mivel egy gyerek nagyon sok odafigyelést, szeretetet, energiát igényel. Csak így lesz belőle jó sportoló. Viszont pénz az nincs, vagy ha mégis nagyon kevés, hiszen többnyire mindent a szülők fizetnek. Azt, aki szeretetből foglalkozik utánpótlással, és szabadidejében segít, mindezt semmilyen ellenszolgáltatás nélkül, mihelyt jönnek az eredmények, azonnal kitúrja egy bennfentes. Sokszor, az utánpótlás nevelésében résztvevőnek megaláztatásokat (itt jegyzem meg nem a gyerekek részéről) kell elviselnie, és készen kell állnia, hogy bármikor eltávolíthatják, és az addigi munkáját, még megköszönni is elfelejtik. Itt sincs összetartás. Ennek ellenére nagyon jó érzés utánpótlással dolgozni. Én büszke vagyok, hogy megtehettem. Felejthetetlen élmény volt.

mxplanet 2008.08.17. 20:38:34

unalmas már, hogy saját magukat basszák át az emberek, akik ezért is Gy-t okolják..

ZöldszemM 2008.08.17. 20:40:30

" ami előjel volt, ez pedig
Elbert Gábor sport szakállamtitkár olimpiai kiutazást közvetlenül megelőző lemondása.

Mi az egyértelmű jelzés, ha nem ez? "

Így van csak abalos Gy. csótány fan-ok továbbra is másban keresik a hibát !

ZöldszemM 2008.08.17. 20:41:52

" eszméletlen, hogy bármiről tudtok gyurcsányozni.."


Na ja, érdemel mást ???.

ZöldszemM 2008.08.17. 20:45:56

"mendson 2008.08.17. 17:30:30
Azért a tököm tele van az un. élsportolókkal.Szóval Igaly azért lett 16. mert nem volt lötere -"


te is hűlyeségeket írkálsz.

Pont ez a sportoló volt az aki nem hivatkozott senki másra és semmi rosszkörülményre. Hiába afelületesség ragályos !

mbazs 2008.08.17. 20:48:03

Mekkora pöcs vagy, mendson!
Szerinted hogy készült olimpiára volna fel lőtér nélkül?
Agyatlan fikázó barom.

mbazs 2008.08.17. 20:49:01

Újra:

Mekkora pöcs vagy, mendson!
Szerinted hogy készült volna fel normálisan az olimpiára lőtér nélkül?
Agyatlan fikázó barom.

vasutas 2008.08.17. 20:50:51

Jó lenne, ha mindenki tudomásul venné, hogy az olimpia nem a sportolók, hanem a sportvezetők bajnoksága. Az, hogy a sportolók nem nyernek, nem nagy ügy. Viszont sportvezetőkben világelsők vagyunk. Elegáns öltönyeikben, ahogy lazán beülnek a szolgálati autójukba és mobiltelefonon egyeztetik a következő nemzetközi konferenciát - mindezt nagyobb pénzért, mint a sportoklók! -, hát az valami gyönyörű. Ebben biztos, hogy elsők vagyunk. A sport pedig utolérte a magyar labdarugás világszínvonalát...

sergio 2008.08.17. 20:56:28

Gyerekek! Egy kicsit gondolkozzatok! Az olimpia előtt senki nem akart túl sokat ugatni, szítani a feszültséget. Ez szerintem teljesen érthető. Egyébként pedig folyamatosan lehetett hallani, hogy finanszírozási gondok vannak. Erre Flrtóék idén valóban több pénzt adtak. Csak a sport nem úgy működik, mint egy országgyűlési választás, vagyis nem elég az utolsó évben osztogatni a győzelemhez. Pont erre utal szerintem a Kovács által említett olimpiai ciklus! Persze lehet most mondani, hogy ez egy őszödi beszéd, de baromira nem az. És észre kéne venni, hogy ha mondjuk a kormány a kommunikációra költött pénzt a sportra költötte volna az elmúlt pár évben, akkor most lennénk ekkora szarban.
Aki pedig valóban foglalkozni szeretne a magyar sporttal annak ajánlom figyelmébe - például - csepeli vízitelepet, ahol szegény Koló meghalt. Nekem megmutatta, milyen körülmények között készültek: télen semmi fűtés és csak hidegvíz. Csak, hogy a legdurvábbakat említsem! Emellett pedig az is érdekes, hogy Kozmann Gyurinak saját magának kellett szponzorokat felkutatnia, hogy az olimpiai felkészülést tisztességesen meg tudja csinálni a Kolóval és közben ne kopjon fel az álla! Tudjátok, ezen nem a Gyenesei x defibrillátora segít, hanem ennél sokkal többre lenne szükség!!!

kz 2008.08.17. 21:07:29

Beszélgettem az egyik - idén itthon maradt - olimpikonunkkal. Ő a következőkben látta a nálunk sikeresebb szereplések okát más országokban:

1. A legjobb eredményeket produkáló versenyzők mellé a legjobb edzőket szerződtették
2. a csapatokat pszichológus és masszőr mindenhol kísérte, edzéseken támogatta
3. a szakosztályok vezetése egységes, nincs széthúzás
4. folyamatos a szakmai továbbképzés edzői szinten (pl. a magyarok 50 évvel ezelőtti technikával vívnak, míg a minket legyőző országok ebben modernebbek)
5. profin biztosított felkészülési körülmények

Mindenki gondolja tovább a fentieket. Egyébként kommunikációs szakmai tapasztalattal felvértezve is úgy kell keresnem azokat a nyilatkozatokat sportvezetőink részéről, ahol az önkritikának legalább a csírája megvan.

kz

sergio 2008.08.17. 21:08:15

bocsi, azt akartam írni az első bekezdés végén, hogy "nem lenénk ekkora szarban."

skorpio 2008.08.17. 21:08:24

Ma olvastam az interneten, a sportban most foglaljuk el helyünket, helyezésünket. Különben, ha valaki emlékszik még a rendszerváltás utáni időben mit és hogyan beszéltek az olimpiai helyezésekről, eredményekről, a szocializmus erényéről, az ma ne csodálkozzon a mai helyzeten. A politika ma még jobban rátelepszik a sportra mint régen. Láthattunk, hallhatunk a MOB elnőkválasztásról botrányról, stb. kik hol és mennyi poziciót halmoztak fel, és ezek az emberek ezt a feladatot érdekes módon mindig maradéktalanul ellátját állításuk szerint. Pedig ide egész emberek kellenek, nem csak magamutogatók.

sergio 2008.08.17. 21:10:13

kz!
Igazad van, az önkritika valóban hiányzik pár helyen, de ugyanakkor kérdezném: mi kell ahhoz, hogy legyen masszőr, pszichológus, szakmai továbbképzés és profi körülmények?
Na ugye, hogy megint a pénznél tartunk... :)

skorpio 2008.08.17. 21:13:14

Csak a kevést pénzt is lehet, kell, jobban beosztani.

Uhrin Imre 2008.08.17. 21:14:09

Lőtér nélkűl sehogy sem készűlhet fel. Igali azonban valószínű úgy érezte, hogy tökéletes a felkészűltsége, azért utazott ki. Tévedett!
Ha viszont lőtér hiányában tisztában volt vele, hogy nem tudja az elvárt szintet teljesíteni akkor CSALÓ a mi pénzünkön kirándúlt Kínába.

n-n-n 2008.08.17. 21:15:18

sasika, hülye vagy, mint az összes gyurcsány-nyalonc.

Szóltak, szólnak jó ideje. Segélykiáltásaikat viszont leszartátok! Mert aki nem tapsol Gyurcsányinak, az nácifasisztacigánygyűlölőgárdistaorbánista.

NeverEver 2008.08.17. 21:15:56

az epo pénzbe kerül, több százezer Ft/hó, a "kimutathatatlan" androgénekről nem is beszélve - ez az élsport
szívem szerint én is inkább a tömegsportot támogatnám, mert egészséges, sőt hosszú távon sokat nyer vele az ország

n-n-n 2008.08.17. 21:18:02

Igaly miatt Wittinghoff Tamás (SZDSZ!!!!!!!!!!!!!!!) budaörsi polgármestert ekézzétek, aki ellehetetlenítette, szinte kitiltotta a lőtérről. Valaki Tomikának a valagába durranthatna egy sóspuskával ...

sergio 2008.08.17. 21:20:20

Skorpio!
Keresel 100 000 nettót. 60 a lakbéred, 20 a rezsid, minimum 40 kell megélni! Na, oszd be jobban! Várom az ötleteidet! :)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2008.08.17. 21:21:45

Egy a lényeg, amit tud már minden index olvasó:
NEM Gyurcsány a hibás!
Ő semmiért nem felelős, miért is lenne??

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.17. 21:23:23

Volt egy interjú Schmitt Pállal a tévében, amelyben (ha jól emlékszem) brit, kanadai és ausztrál tanulmányokra hivatkozva elmondta, hogy

1 dollár befektetés az élsportba
4 dollárral térül meg az államnak,

mert sokkal kevesebbet kell költeni egészségügyi és egyéb kiadásokra. Szerintem ezt azért nem annyira nagyon bonyolult belátni...

Aki Igaly Diánára szót emel, arra most nem jut eszembe szalonképes szó. Egyetlen lövőversenyt látva is bárki megállapíthatja, hogy ezredmillimétereken múlik egy-egy eredmény, amely ezer és ezer edzés függvénye. Szerintem Igaly szereplése nem "reális" volt, hanem (a körülményeket ismerve) elképesztő bravúr.

EasyFriend 2008.08.17. 21:30:39

Aki a kz által idézett felsorolást végigolvassa, az végre megértheti, hogy miért is van szükség pénzre. Ha eddig nem lett volna világos.

Uhrin Imre 2008.08.17. 21:14:09
"Ha viszont lőtér hiányában tisztában volt vele, hogy nem tudja az elvárt szintet teljesíteni akkor CSALÓ a mi pénzünkön kirándúlt Kínába. " - ez ostobaság.
1. Mi az az "elvárt szint"? Ki által elvárt? Címvédésen kívül mi lett volna még elfogadható? Enyhítő körülmény-e pl. a versenyen szakadó eső?
2. Az olimpia nem csak az érmek összelapátolásáról szól (ill. kellene hogy szóljon), hanem arról is, hogy az egyes országok képviseltessék magukat legjobbjaik révén. Magyarország képviselőjének (aki mellesleg a címvédő volt) nem kellett volna ott lennie, akkor sem, ha kemény versenyek során kvalifikálta magát? Ugyanígy nem tudom elfogadni, ha mondjuk egy tök esélytelen síkfutónkra vagy úszónkra mondják, hogy csak kirándulni ment az olimpiára. Ha valaki az ország legjobbja, és kint megtesz mindent, esetleg egyéni/országos csúcsot is dönt, akkor szerintem joga van ott lenni, akkor is, ha az csak 10 másodpercig tart. Különben is, többek között attól lesz jobb egy sportoló, hogy vele azonos képességűekkel vagy jobbakkal versenyez. Inkább ássák el magukat az ilyenek itthon és nyerjék az OB-ket?

Machiavelli 2008.08.17. 21:31:40

Sasika!

Ez az egész ország stokholm szindrómás. Miért pont a sportvezetők ne lennének azok. Pont nálatok történt valami, 120 orvos nemet mondott a szervilis hozzáállásra és nem írt alá a hospinvestnek.Ez ad némi reménysugarat.

A magyar sport átlagon felüli volt, de gyurcsány országlása éppen azt a lelki pluszt vette el, ami a győzelemre segítette az országot és őket.
A MOL reklám találó: sportolóink sikere az ország sikere.

Igaly Diát pedig hagyjátok békén! Ha valakire fel lehet nézni a történetben akkor ő az. Az olimpia előtt sem hivatkozott arra, hogy nem hagyták gyakorolni és az állítólagos kudarca után sem. Annyit sem érnek az őt fikázók, minr a kisújja alatt a piszok! Nem sok ember vállalja a felelősséget a tetteiért. Igaly Diana vállalta, és szégyellje magát az, aki anélkül esett neki, hogy hallotta volna őt nyilatkozni.
(azt meg csendben jegyzem meg, hogy a faszkalap pestiek megvették a lőtér melletti telkeket olcsón, pedig tudták, hogy hangos lesz, és utána kiszekálták Diát onnan. Ezt csinálják falun is. Megveszik az olcsó házakat, utána öngylkosságba hajtják a falusi nénit, mert zavarja őket a disznószag. Mert ugye mindenkinek hozzájuk KELL igazodni!)

EasyFriend 2008.08.17. 21:35:42

Nah, fontoljuk meg egy pillanatra, hogy az összes slágert végigvettük-e már. Volt gyurcsányozás, orbánozás, schmittpálozás, eszdéeszezés, és faszkalap pestiek. Biztos nem hagytunk ki semmit? :-)

sergio 2008.08.17. 21:37:04

Na, úgy látom estére megjött a kommentelők értelmes fele is. Elnézést azoktól, akik még korábban írtak normálisan! :)
"Schmitt mondjon le!" Ez az eddigi legvelősebb hozzászólás! És akkor azoknak, akik nem adtak a MOB-nak elég pénzt, nem kellene lemondaniuk? És Gyenesei miniszter úrnak, aki kétszer utazik az olimpia alatt Pekingbe, nem kellene lemondania??? Na, ennyi!

Bit Rot 2008.08.17. 21:37:50

Nehogymár ezért se legyen felelős!
Ebben az országban bármi történik, nincs felelős. Miért nincs? Miért miniszter a miniszter, ha nincs befolyása arra, ami alatta történik! Ha pedig van, akkor igenis felelős!

Nehogymár ez legyen magyarország helye! Tudunk ennél jobbat is, bizonyítottuk is!

Csak annyi kell, hogy odafigyelni az egészségre, sportra, nem pedig folyamatosan bezárni és eladni a sporttelepeket, lehetőségeket!

Támogassuk a sportolóinkat, hogy rendes körülmények között tudjanak edzeni, készülni! MI befizetjük az adót, csak tovább kellene osztani, nem pedig ELLOPNI!

oldspieler 2008.08.17. 21:38:06

Van itt egy pár értelmes szakmai hozzászólás. A valaki, sergio, Szalahadin hozzászólása bizonyítja ezt.
Általam igen tisztelt Elbert Gábor , lemondott államtitkár, ha kitálalna, akkor sokkal okosabbak lennénk. Lehet az is, ha a Gyenesei kislány lenne az egyedüli aranyos, a papának sokszor 20 millát érne. Elbert Gábort nem hagyhatja szótlanul a média. Persze nem azt akarom mondani, hogy másnak megtiltották, hogy győzzön, csak a felkészülés finanszírozása késett egy cseppet.

wfi 2008.08.17. 21:38:21

"választások és az ország nyilvánossága előtt mondja el"
:O)

Bit Rot 2008.08.17. 21:41:00

@skorpio:
"Ma olvastam az interneten, a sportban most foglaljuk el helyünket, helyezésünket."

Utálom ezt a lekicsinylő közhelyet, amit minden baloldali ismételget.

Szerencsére a sportolóink tudnának ennél többet is -- ez TÉNY, ezt bizonyították 4 éve is, és előtte is folyamatosan!

Kevesebbet kellene lopni, akkor lenne pénz sportra!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.08.17. 21:43:18

n-n-n,
ha ez a poszt szerinted benyalás Gyurcsánynak, akkor azt kell hinnem, nem tudsz olvasni, de hogy nem érted, amit olvasol, az 100%.

másoknak:
egyetlen sportolót sem hibáztattam azokon kívül, akik valamiféle mentséget kerestek utólag. ( Igalyt különösen nem, nyilatkozata rokonszenves volt.) Én mindazokkal meg vagyok elégedve, akik nagyjából hozták a tőlük elvárhatókat, még akkor is, ha csak huszadikok lettek. Az úszóknál többen is voltak, akik be sem jutottak a döntőbe, de egyéni csúcsot úsztak, ez méltányolható eredmény.
A sportfinanszírozás szintje (beleértve az élsportot és a tömegsportot) nem éri el azt az összeget, amit a kormány a Forma1 támogatására ad. Ez elég beszédes tény.

sergio 2008.08.17. 21:45:01

Van szerencsém ismerni Elbert Gábort. Nem fog mondani semmit, mert nem a sárdobálós fajta. Ha betámadják, akkor talán elmond majd pár dolgot, de ezzel szerintem Gyeneseiék is tisztában vannak, így szerintem kussolni fognak. És ha már Gábornál artunk, akkor el kell mondani, hogy az, hogy idén aránylag több pénz jutott olimpiai felkészülésre, Neki köszönhető!!! Ez ugyanis tény: idén valóban többet adtak, mint 4 éve, csak az előző 3 évben jutott sokkal kevesebb az olimpiai sportágaknak!!! (Ja, és köszi oldspieler!)

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.17. 21:45:19

@John42:

Én is pont így vagyok vele. Magyarország az olimpiák örök éremtáblázatán az összes ország között a HETEDIK!

Ha van valami hungarikum, akkor ez az.

(Mit tud egy átlag külföldi Magyarországról? Csak azt, hogy léteznek magyar sportolók. Ez hatalmas előny, amelyből közvetve nyilvánvalóan nagyon-nagyon sokat lehet profitálni.)

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.08.17. 21:45:44

EasyFriend,
lassan majdcsak beszáll valaki egy kis anyázással is:)

sergio 2008.08.17. 21:47:18

sasika!

Nyílik a szemed??? Én egyébként imádom a forma 1-et, csak az az érdekes, hogy mindenhol máshol a világon nyereségesen (vagy legalábbis nullszaldósan) tudják megrendezni a versenyeket. Egyedül nálunk nem megy ez...

oldspieler 2008.08.17. 21:48:51

sasika61
Utolsó mondatod sajnos talált, süllyedünk.
Segítség!!!

Vérnűsző Barom 2008.08.17. 21:52:41

Hát, nem bírtam végigolvasni a kommenteket, mert sokan voltak.

De ha eddig nem lett volna olyan kommentező, aki kerekperec kimondja, hogy biza Gyurcsány a felelős, akkor én megteszem.
Tehát konkrétan Gyurcsány Ferenc a felelő. Nagyjából mindenért. Nem a korábbi kormányok vezetői, nem a mohácsi vész, vagy a tatárjárás, hanem ő, személyesn.
Ugyanis ő regnál már pár éve, ő szedte össze, hagyta jóvá azt a csapatot, amelyik az országot irányítja, egyben ő hagyta rájuk a dolgokat, tehát, mint kormányfő, akkor is ő a hunyó mindenben, ha esetleg semmi mást se csinált, csak elfogadta koalíciós partnerei javaslatát, vagy a háttérben futó politikai alkuk eredményét. Akkor is, ha esetleg nem volt ebben döntési lehetősége.
Persze, nem csak a jelenlegi pozíciója miatt hunyó az ügyben. Korábban sportminiszterként tevékenykedett...
Egy választási lehetősége mindenképp lett volna, az, ami még most is átgonodolandó opció lenne számára, de valamiért ez nem járható út számára. Gyaníthatóan szerinte, és kisded csapata számára az egyetlen alternatíva az, ha az ország lakossága mond le. Pedig nem. Több egykori kollegája bizonyíthatja...

oldspieler 2008.08.17. 21:57:26

Hát sajnálom , hogy nem tudsz mindent végigolvasni Vérnűsző Barom, de gratula a nagyszerű sportszakmai hozzá szólásodhoz.

sziligan 2008.08.17. 21:58:49

Számolja ki már valaki, hogy mennyi vendégéjszakát generál az olimpiaia támogatás. Talán nem kéne összekeverni a szezont a fazonnal.
A Forma-1 (mit én nem látogatok, nem nézem egy percig sem) arra a hétvégére eldugítja a hazai szállshelyek többségét Mogyoród 100 kilométeres körzetében. sasika61 városában a vendéglősök, pincések külön készülnek az F-1 forgalmára, mert megéri.

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.17. 22:02:03

@sziligan:

A franciák, ausztrálok és amerikaiak már kiszámolták...

kényszerjogász 2008.08.17. 22:02:37

@Csöncsön · pontilyen.blog.hu 2008.08.17. 21:45:19

(Mit tud egy átlag külföldi Magyarországról? Csak azt, hogy léteznek magyar sportolók. Ez hatalmas előny, amelyből közvetve nyilvánvalóan nagyon-nagyon sokat lehet profitálni)

annak valós értékét, mit is jelent ez a hetedik hely, jol mutatja, mi mindent tudnak az emberek a hatodikról.

Asian People 2008.08.17. 22:03:46

Az hogy nincs aranyunk eddig igenis nagy baj, de erről nem igazán tehetnek a sportolók. Viszont az kibaszottul idegesitett, hogy a maraton futunk kiállt valamikor a féltávnál. Eddig még sosem futott ilyet?Akkor meg minek megy ki???

kamikaze boci · http://www.egermuzeum.hu 2008.08.17. 22:04:36

Esetleg nem az a "titok", hogy a sok koxos beijedt a bekeményítéstől, nem mertek úgy anyagozni, mint máskor?
Bárgyú dolog mást okolni, na.

sergio 2008.08.17. 22:07:11

Oké, generál a forma 1 pluszpénzt, de arányaiban sokkal többet is visz!!! Én nem azt mondom, hogy ne támogassa az állam egyáltalán, de az arányokkal baj van!!!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.17. 22:10:00

@kényszerjogász:

Franciaországról? A két ország ismertsége a világon történelmi, kulturális, gazdasági, politikai és földrajzi okokból össze sem hasonlítható.

Nekünk csak a sport maradt.

sergio 2008.08.17. 22:10:29

kamikaze boci! levezessem ezt is a pénzre??? Mindenki kokszol, tisztelet a kevés kivételnek! Szerinted Phelps nem koxol? A francokat nem, csak ott akkora a támogatás, hogy olyan kokszot tudnak venni, amiről az akkreditált laborokban azt sem tudják micsoda és hogyan mutatható ki!!!!

A maratonfutó kiállásáról meg annyit, hogy 4 éve a címvédő is feladta. Másrészt meg a pekingi levegő kicsit más, mint amiben itthon edzenek. Na, ehhez is pénz kéne, hogy olyan körülmények között edzenek, mint amilyenek az adott versenyeken lesznek. Hallott valaki az utóbbi pár évben a régen oly divatos magaslati edzőtáborról bármelyik magyar sportágban??? Ugye, hogy nem...

becsületesség08 2008.08.17. 22:13:11

A gyengébbek kedvéért az Olimpia négy évenként a Világ összegyűlt sportolóinak a küzdelme azért, hogy ki-ki megmutassa sport tudását, kitartását.
A rutinosabb, a kitartóbb, a jobban felkészült győz, a gyengébben szereplő és az elbizakodott meg veszít. A sportban mint másban is vannak győztesek és vesztesek. Akik többet tudnak azok a győztesek.
Sok eddig nekünk jól "fekvő" sportágban lemaradtunk a Világ élsportolóitól ez egy tanulság.
Amit fel kell használni a következő négy évben és Londonban bizonyítani, hogy tudunk, ha sikerül. Küzdeni és veszíteni is tudni kell. Nem lehet mindenki első. Mi most nem vagyunk a világ élsportjához tartozók, mert mindenből politikát csinálnak a vezetőink. Sajnos! Hajrá a még versenyben levő Magyar sportolóknak. Hajrá Magyarok!

sergio 2008.08.17. 22:15:54

becsületesség08!

Király vagy! Teljesen egyetértek Veled! egyébként évente 3-5 km autópályával kevesebb kellene és a különbözetet a sportnak adni. Na, akkor senki nem panaszkodna! Szerintem ez nem lenne olyan nagy áldozat!!!

Csöncsön · http://mondataink.blog.hu 2008.08.17. 22:19:30

"Amit fel kell használni a következő négy évben és Londonban bizonyítani, hogy tudunk, ha sikerül." (becsületesség08)

Így igaz. A magyar sport(vezetés) igazi ereje abban nyilvánulhat meg, ha képes lesz tanulni a mostani kudarcokból. Talán még jól is jön egy hatalmas pofon, még ha most persze fáj is nagyon.

Machiavelli 2008.08.17. 22:34:18

Asian Peopole!

Pont jó példa a maratoni futónk!
Ma megkérdezték az edzőjét, hogy mi történt. Annyi időt sem tudott Pekingben tölteni, hogy átálljon a szervezete. Ja, és edzője sem fért bele a küldöttségbe. Ha javasolhatnám Gyurcsány helyett talán inkább az edzőt kellett volna kiküldeni!

Bármennyire fáj is a ballibeknek, de annyi kárt, amennyit Gyurcsány okozott az országnak, nehéz lenne überelni. De elhiszem, hogy ezt nem szeretik hallani!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.08.17. 22:34:30

"A magyar sport(vezetés) igazi ereje abban nyilvánulhat meg, ha képes lesz tanulni a mostani kudarcokból. Talán még jól is jön egy hatalmas pofon, még ha most persze fáj is nagyon."
Igen, talán ez az egy haszna meglesz.
Egyébként pedig természetesen hajrá, magyarok!

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.08.17. 22:45:18

Machiavelli, Smidt is ballib mi? Vajon hány Mobos haverját vitte el pekingbe?Gondolkozz már legalább mielőtt fröcsögsz.Ja igen, kétségkívül sok kárt okozott a jelenlegi politikai elit,de ebbe fityesz ugyanúgy benne van mint feriék...érzékeled?

Apika 2008.08.17. 22:47:26

Esztétikából azt tanultuk, az igazi, az egyetlen hiteles művész az, aki műveiben saját korának állít tükörképet.

A sport is a művészetek egyik ága - ne feledjük, a 20. század első felében az olimpiai játékokon még szellemi/művészeti versenyeket is rendeztek -, ergo: az emberiség legnagyobb rendezvényén - az olimpián - a homo sapiens, az emberi faj mindenkori állapotát, társadalmi, politikai rendszereinek aktuális leképeződését láthatjuk viszont.

Ki csodálkozik azon, hogy most Kínának kétszer annyi aranya van, mint az USA-nak? Amikor már vagy tíz-tizenöt éve az egész világ róluk, a sárga veszedelemről beszél?
Én még emlékszem, amikor az NDK-USA-SZU betűk virítottak a táblázatok tetején, s szorosan ott loholt mögöttük Fidel Kubája, és Ceausescu Romániája...
De nem is erről akartam beszélni. Hanem arról, ami nálunk, velünk történik. A pekingi magyar csapat éppen olyan, mint az ország. Rosszkedvű, széthúzó, eredménytelen.

sziligan 2008.08.17. 22:48:38

F-1 – Élsport
qwerty 2008.08.17. 19:26:40 írt valamit, mennyire támogatja az USA az élsportot. Viszont a sportolóknak nagyon megéri, meg a befektetőknek is. Mark Spitz (7 arany) egyetemi csapata a már a hetvenes években is jótékonysági bálokon szerezte meg az edzőtáborozásokhoz szükséges pénzt.
1990-ben arra tettük le a voksunkat, hogy ne folytatódjon az a rendszer, ami az olimpiai aranyakat is erőn felül termelte ki. Az a rendszer mostanra lebomlott, a mi dolgunk, hogy újat építsünk. Nem véletlen, hogy pont ezekben a sportágakban sikerült eddig sok aranyat szereznünk. Ahol rosszul lehet közvetíteni (nem átélhető, kjak-kenu-evezés) , nem érthetőek, vagy vitathatóak a szabályok (vívás), túl sokba kerül a felkészülés (öttusa), vagy ami kevés helyen honosodott meg (vízilabda).

Most mindenki sokat tehet az országért: követelje, hogy gyermekét, unokáját a hét minden napján vihesse reggel fél hatra edzésre (meg délután is), kisérje el hétvégén versenyre, vagy, ha ezt nem tudja megtenni, fizessen meg valakit, hogy ezt megtegye. Amennyiben igény van arra, hogy a gyerekek edzésre járjanak, lesznek edzések.

Ma a szülőknek elég az, hogy megvegyék az esetleg több százezer forintos sportfelszereléseket (sí-snowboard-kerékpár-gördeszka), csak ne keljen foglalkozni a gyerekekkel. A legkönnyebb mutogatni felfelé: nem biztosítanak lehetőségeket! Azok az idők már elmúltak, a lehetőségeket magunknak kell bizosítani. esetleg beszólni az önkormányzatnak – amiről mindről tudjuk, hogy kormánypárti – hogy ne adja el a sportpályákat bevásárlóközpontoknak, meg parkolóknak.
Esetleg lehetne egy kis visszarendeződés, legyenek a legjobb sportolók megint rendőrök, katonák, minisztériumi háttérintézmények alkalmazottjai. Az álam meg próbáljon meg mégtöbb adót beszedni, hogy jobban odaadhassa a sportra, amit majd a sportvezetők jól elköltenek.

András 2008.08.17. 22:51:48

Egészen biztos, hogy Orbán Viktor miatt nincs arany, ez nyilvánvaló. Felelős nem lehet aki itt pozícióban van. Balos, liberális, na az meg aztán semmiért nem lehet felelős.

ungarische bauer 2008.08.17. 22:56:51

Igen ! Igen ! Igen !
Gyurcsány a hibás mindenért ! Meg az MSZP, meg az SZDSZ és a New York- Telavív tengely.
Én nem hagynám ki Slotat sem hiszen ő is utálja a magyarokat és közvetve hibás a sportolóink szerepléséért.
Ja és ne feledkezzünk meg a fél lakótelepről, akik képtelenek egy kis puskaropogást elviselni a lőtér mellett és kezdeményezik a bezárását a (uram irgalmazz !!) az SZDSZ-s (fujjj) önkormányzat vezetésnél. A sok szemét ember példát vehetne rólunk, akik simán elviselnénk helyettük a lövéseket, itt ahol 100km es körzetben nincs lőtér.
Mer mi qva toleránsak vagyunk midenkihez, csak mán mé nem jön a sok-sok arany.

Perverzsrác 2008.08.17. 22:57:26

Kedves blogíró elvtárs!

Ha figyeltél volna jobban, hallhattad volna hogy a NOB már többször sírt, hogy basznak megkapni még azt a minimális pénzt is amit beígértek. Persze amíg Schmitt Pál az elnök addig a szocik nem adnak zsét... Egyértelmű. Más kérdés, hogy én a kinntartózkodók helyében mikor Gy Ferenc megjelent jópofizni, elküldtem volna a halál faszába, hogy takarodjon innen aki baszik pénzt adni de bezzeg dicsőséget azt aratna, ha lenne. Segítek: nem lesz!

András 2008.08.17. 22:59:41

Szóval akkor ki a hibás? Orbán Viktor? Aki a közelben sincs?

wagabound 2008.08.17. 23:10:54

Helyes a bőgés, oroszlán!

Vérnűsző Barom 2008.08.17. 23:10:59

Oldspieler, meg mások:
Azóta végigolvastam a kommenteket. Kár volt mindet...

Na, egy kis észosztás:
A MINDENKORI, tehát jelenleg legitim hatalom személyísetett veztője a hunyó. Őt, most Gyurcsány Ferencnek hívják. Ha most Ló Béla, vagy Pityi Palkó lenne a hatalom nevesíthető figuráája, akkor ők lennének a hunyók. De most nem ők vannak hatalmon, hanem mások, és ennek a hatlmon lévő elitnek a góréja Gyurcsány ferenc, mint egyszemélyi felelős. Régesgégen valamiért felelős magyar miniszterelnükként végezték első kollegáját. A felelős és a kivégzés azóta kikopott a repertoárból.

Más okból is ő a hunyó. Ő volt ugyanis az a sportminiszter, akinek tevékenységéről több komment is megemlékezett.

Harmadikként pedig egyban azt a kolaiciót is ő fémjelzi, amelnyek áldásos működésének egyik kis pontja a Sportkórház és működésének szerény megváltozása (is) volt, de erről szintén érdemben megemlékeztek a fentiekben.

Vannak, akik vitatják az élsport létjogosultságát. Néha tényleg el is lehet merengeni rajta, de ha van aki csinálja, tegye. Nem kerül annyiba a teljes magyar élsport, a maga EB-, vb, olimpiai és egyéb sikereivel, mint egy átlagosnál gyengébb fociklub fenntartása, amire majdnem háromezer ember is kíváncsi alkalmanként.

egyben ezek a figurák (élsportolók), a jó országreklám mellett a tömegsport ikonikus figurái is. Ha nincs kiemelkedő versenyző, akkor a kutya se megy azt a sportot űzni. Ha másért nem is, de ezért sajna tartani kell (kéne) őket.

Szénné persze nem keresik magukat, tisztelet az igen ritka kivételnek. Kapnak pártízerer, néha talán a százast is ütő havi aprót (vö. a focisták pénzével), egys sikeresebb sportoknál talán és esetleg és néhányan valamivel többet (vö kézisek és focisták léje), de próbáljon meg bármelyikőtök havi mondjuk nettó százötvenből kijönni világszínvonalú edzésmunkával, megfelelő kajával, táplálékkiegészítővel, gyúróval, masszürrel, sportorvossal, mifenével. A kis plusz kiadásként jelentkező Chmical Bratherst nem is említve. Lehetünk álszentek, de sajna valamilyen szintű cucc nélkül nem megy a dolog, a jó meg abból is drága, éppúgy, mint a paradicsomból.

Mindehhez a lakóhelyhez közeli, megfelelő felszereltségű edzésre alkalmas hely kell, megfelelő szakmai felkészültségű személyzettel.

Ezt eltarthatja a tömegsport tagdíja, a helyi cégek, a helyi önkormányzat, pár iskola, néhány nagy cég, meg az állam. Csak épp kiszállt belőle az állam. Amiből nem, azt alul- és késve fizeti, miközben minimálisra csökkenti saját hozzájárulását, próbálja learatni al ehető legnagyobb politikai hasznot (lsd.Gyurcsány...).

De az állam kiszáll a témából, mossa kezeit, és azt a keveset, amit megigér, elfelejti kifizetni, de legalább közbeiktat egy rkat ilyen-olyan alapítványt, céget, mifenét, noha neki lenne az elsődlegesleges érdeke (sportoló, egészséges tömegek).

Na, szerintetek sikerülhet így bármi? Megy a dolog, amíg mehet, a sportvezetők megpróbálnak mindent kikavarni a maguk sportjának, kedvenc tehetségének, de ez csak a másik rovására mehet.

A szülők köhögik a lét erőn felül, amíg tudják, a cégek (ahol leginkább rokon, ismerős dolgozik) tolják a pénzt, amíg meg lehet indokolni, de az hamar elmúlik, pláne a jelenleg divatos adózási szabályok mellett, a nagy cégek inkább elköltik egy idő után csapatépítő tréningre, a helyi önkormányzatok még adnának valamit, de nekik sincs, csak abból, ha eladják a lőteret a sportoló feje fölül. A funkcionáló vagy potenciális élsportoló meg hamarosan hagyja a fenébe az egészet, mert - teljes joggal - rohadtul elege van az egészből, és megpróbál más, értelmesebb foglakozást választani. Ha talál persze, de nem nagyon találhat, mert leginkább csak asporthoz ért, edzőre meg nincs szükség, ha nincs tömegsport, iskolai testnevelés...

Ezek után meg se tömegsport, se élsport, se sportegészségügyi létesítmény nem marad, mert nincs aki használja, finanszírozza, viszont Gyurcsánynak nem kéne lemondani a fenti kommentek szerint, mert az már politika lenne, annak semmi köze a sporthoz, egészségügyhöz, semmihez, mert aki le mer ilyet írni az gonosz, vagy buta, vagy ellenzéki, vagy tudja a fene mi, de mindenképp irtandó jószág, és igazán beláthatná mindenki, hogy nem a fejétől bűzlik a hal, kissé nagyképű miniszterelnökünk nem tehet semmiről, hisz ő csak a kormány feje, és hát mit is csinálhatna szegény, ha annyira meg van kötve a keze?

Hát, ha nincs tippje, például mondjon le, és lássuk a következőt. Oszt, ha annak se megy, akkor a harmadikat, negyediket. van épp elég, lehetne váltogatni őket, csak a hatalamba nem kéne egyiket se visszaemgedni.

Így sportcentrikusabb voltam?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.08.17. 23:13:51

Perverzsrác elvtárs,
én nem lenni elvtárs!

Dinsdale 2008.08.17. 23:14:33

Egy a Gyurcsány mindent tönkretesz! Monnyon le! Egyébként már vártam mikor kezdik el Gyurcsányra kenni a gyenge szereplést. Azért szép teljesítmény, 9 napig kibírták Gyurcsányozás nélkül. Nem tudom, a fejlettebb országokban is az állam tartja el az élsportolókat? Miért várunk el mindent az államtól? Egyébként magyarázza meg nekem valaki, miért volt az 50-es években a magyar foci aranykora, mikor Puskásék köztudottam még a mezeket is saját maguk szerezték be, ugyanis az államtól még arra sem kaptak pénzt? Az eddigi éremtáblázat szerint 7-ik helyen vagyunk. Ezek szerint a korábbi években világszinten 7-ik legtöbb pénzt kapta az államtól az élsport?

Pesti 2008.08.17. 23:21:00

Oké, akkor ki a felelős, aki nem balliberális? Mert az nem lehet felelős, mit tudjuk. Vezesse már le ezt nekem valamelyik kormánypárti.

Dinsdale 2008.08.17. 23:29:15

Játszódjunk el a gondolattal, hogy minden a terv szerint alakul és gyűlnek az érmek. Azok akik most Gyurcsányt teszik felelőssé a gyenge szereplésért, megköszönték volna Gyurcsánynak a remek szereplést? Feltételezem Phelps bámulatos szerepléséért Busth illeti köszönet...
Idézet Pars Krisztiántól:
"Nem ért le a lábam a forgások után a körben, nem tudtam megfelelően kitámasztani, így nem tudtam megrántani a kalapácsot. Csak a forgásból származó lendület vitte előre, az utolsó erőbedobás nem. Ha ezt végre tudom hajtani, akkor megvan a hiányzó egy méter. A győztes Kozmusnak is volt egy ilyen dobása, akkor neki is korábban esett le a kalapács. Ennyin múlott. Rajtam."

lapi 2.1 2008.08.17. 23:41:11

az ufók a hibásak, a phelps... szegény cseh lacinkat volt pofájuk 60 millió huf -fal (adómenetsen) megalázni! nahát!!! a demján is monnyon le, de a phelps feltétlenül! állami vivóedzőket, igaza van gémesinek. ha nincs pénz, megy az edző katarba és viszi a magyar kardot a zsákjában.

Pszt! 2008.08.17. 23:50:44

Elképzelem, hogy a viktor most ül a tv előtt és röhögve dörzsöli a tenyerét. Örül, mert megint nem megy vmi, és akkor a kormányt fogják hibáztatni a szándékosan sötétségben tartott, buta emberek. Ez neki csak jó, hisz rá szavaznak majd.

Pszt! 2008.08.17. 23:52:15

De tényleg! Micsoda igazad van Dinsdale!
Phelps azért úszott olyan jól, mert Bush a világ legcsodálatosabb vezetője!

is 2008.08.17. 23:54:10

megismétlem, jól jön egy kis józan hang: a mostani szereplésért a világ a felelős, amelyik már nem párszázmillió sportszerető európaiból áll, hanem 2,5-3 milliárd kínaiból, amerikaiból, ázsiaiból. hiába nyomja itt bárki, hogy Helsinkiben mi volt. akkor hány nemzet volt ott? nem kell bűnbakot keresni, főleg nem személyeset se jobbról, se balról, se alulról, se felülről. rendszerbelit lehet keresni, de az meg úgyis csak a pénzre fog kifutni. ki hajlandó többet adózni, hogy jusson a sportámogatásra?

és a pecheket, Cseh Lacinak Phelpset azt kinek a nyakába varrjuk? azt tudja-e itt valaki, hogy Darnyi mögött akkoriban más volt örök második? lehetett volna fordítva, és akkor már 15 éve is kevés aranyunk lett volna. volt egy Darnyink, és Egerszegink, ez 2-3-mal többaranyat hozott. vond le, és kezdesz közelíteni a realitásokhoz.

és még mindig csak féltávnál vagyunk. 3kajak-kenu, 1öttusa, 1vízilabda és már van is 5. de ha csak 1 lesz, az még mindig a statisztikai átlag, ésnéha még az átlag alatt is van adat.

ne keress bűnbakot folyton.

Vérnűsző Barom 2008.08.17. 23:55:33

Dinsdale: Nem. Akkor a sportolót, és az őt közvetlenül felkészítőket, támogatókat illeti az érdem.
phelps esetén Busht, illetve a mindenkori állami vezetést akkor, és annyiban, hogy hagyják, illetve lehetővé teszik számukra a szereplést. Ehhez meg kell pár apróság. Példul olyan környezet, ahol fel lehet készülni. Ez országonként valamennyire eltérő. Van, ahol az iskolák tolják a sportot, van, ahol a helyi önkormányzatok, máshol a kisebb-nagyobb cégek, vagy épp ezek valamilyen egyvelege. Megint máshol meg a helyi diktáro saját zsebből. Sok, eltérő, de MŰKÖDŐ finanszírozási recept van. Csak sajna olyan nincs, hogy abszolut állami szinten számoljuk fel a tömeg-, és élsport valamennyi alapját; tegyük lehetetlenné a normális finanszírozást (adó-, tb-, mifenevonzat), szóljunk bele a szakmai munkába, beleértve a megfelelő elhivatottságú (mármint párt...) vezetőket a döntéshozó posztokba, akik aztán a maguk kis kedvenceit akarják eljuttatni az olimpiára, hisz olyan aranyos, megérdemli, majd bizonyít.

Ha úgy, hogy nem mondok, írok konkrét nevet talán emészthetőbb a gondolat.
Az az államfő, és közvetlen érdekcsoportja takarodjon a politikából, és egyszerűen tűnjön el, mint a reggeli harmat, amelyik az adott ország gazdaságát, sportéletét (gazdaság, kultúra, stb.) vágja tönkre, miközben ebből konkrét politikai hasznot kíván húzni. Névtől, pártállástól, vallástól, ideológiai beállítottságtól függetlenül.
Most, és itt speciel ez éppen a fentebb emlegetett személy, mert csak rá illik a leírás. Máskor, máshol meg esetleg másra, de az nem most, és itt van.

Így már elég PC a megfogalmazás?

szobatars 2008.08.17. 23:59:09

is 2008.08.17. 23:54:10 "néha még az átlag alatt is van adat"

Sőt, mindig van...különben nem lenne az "átlag" az ami...

egyébként a kérdésfelvetésed (ki hajlandó többet adózni, hogy jusson a sportámogatásra?) tipikusan demagóg... nem több adó kell, hanem a befizettet adókat kell jobban felhasználni..pl. kevesebb kormánypropaganda...(bármilyen kormány legyen is éppen)

Apika 2008.08.18. 00:30:32

Dinsdale: "miért volt az 50-es években a magyar foci aranykora, mikor Puskásék köztudottam még a mezeket is saját maguk szerezték be, ugyanis az államtól még arra sem kaptak pénzt? Az eddigi éremtáblázat szerint 7-ik helyen vagyunk. Ezek szerint a korábbi években világszinten 7-ik legtöbb pénzt kapta az államtól az élsport?"

Ezt komolyan gondoltad?
Bocs, de nem voltál te régebben a Magyar Néphadsereg hivatásos alkalmazottja?

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2008.08.18. 00:32:10

Azért valaki elmesélhetné, hogy a sportminiszter kardozik, vagy a kardozó. Mert ha a kardozó, akkor az gondolom sportminiszter nélkül is tud tust adni.

Nekem pl. akkor se ment jobban a programozás, amikor volt informatiaki miniszter. Sőt. Kifejezetten idegesített már a lénye is. Azóta se javultam/romlottam semmit, mióta államtitkárság lett.

Igaza van a bloggernek, üres kifogások ezek. Tessék nyerni, és azután pofázni, vagy előre pofázni, és azután nem nyerni. De ez a "7 vagy 8 aranyat nyerünk" baromság nem felvállalható.

rockjano 2008.08.18. 00:54:40

V Barom
"Az az államfő, és közvetlen érdekcsoportja takarodjon a politikából, és egyszerűen tűnjön el, mint a reggeli harmat, amelyik az adott ország gazdaságát, sportéletét (gazdaság, kultúra, stb.) vágja tönkre, miközben ebből konkrét politikai hasznot kíván húzni. Névtől, pártállástól, vallástól, ideológiai beállítottságtól függetlenül. "

hahahaha

Ez aranyos kedves naivitás. Tudod az a baj ha ezek mind eltünnek nem marad senki. Mert bizony oviék is ugyanezt csinálták és fogják is csinálni, semmi különbség. Persze könnyû a hatalmon lévôket mindenért hibáztatni majd 2010-tôl Ovi lessz mindenért felelôs. A Londoni Olimpián az ô gecisége miatt nem fogunk semmit nyerni stb, stb...

jajj sokkal komplexebb mindez

Jut eszembe én is szoktam csalni az adómmal...lehet hogy nekem is el kéne tünnöm??? De hová tünjek baszki??? Nem tudom...

Mi itt egy nagy társasjátékot játszunk ebben az országban és ennek mindannyian részesei vagyunk, meg kéne próbálni bölcsebben viselkedni, létezni valahogy...

Leveskocka 2008.08.18. 00:55:15

tök okos itt mindenki.

Furcsa · http://nagyonelegemvan.blog.hu 2008.08.18. 01:04:26

itt a pont!
a szívemből beszélsz.

for prezidant.

kasbah · http://kasbah 2008.08.18. 01:28:52

A sportvezetők nem most találták ki, hogy súlyos gond van a finanszírozással, ez a szöveg nem új, időben jelezték, hogy gondok lehetnek az olimpián. Most mintegy leporolják a tavaszi finanszírozási vita témáit, mivel beigazolódni látják aggodalmaikat. Amúgy nincs akkora gond, csak a magyar sportolók az elmúlt 100 évben elkényeztettek egy a versenysport világától - morálisan - nagyrészt csillagászati távolságra élő társadalmat. Most nem kényeztetik annyira "kedves" honfitársaikat, akik nem tudnak nagyvonalúak lenni, pedig tutira a többség fölakasztaná magát, ha így bánnának vele a környezetében, mint ahogy a magyar olimpikonokkal a sajtó. Pl. az index. Mi az, hogy "folytatódik a leégés", az anyátok tetves ....?

Vérnűsző Barom 2008.08.18. 01:43:26

rockjano: Igan, akkor majd az ovi, vagy akárhogy is hívják majd az akkorit, húzzon majd a vérbe.

Politikai naivitásom ismert, betudható zsenge koromnak és gyermeki optimizmusomnak.

Az adócsalásod meg a te dolgod, meg az apeh-é. Esetleg még a könyvelődé, ügyvédedé. De nem múlik rajta szinte semmi. Politikai, hatalmi játszmák, amik kihatnak a sportra is, végképp nem. Viszont a megfontolt, felelősségteljes politikusok egy-egy kisebb kavarása gajra vághat egy komplett iparágat, a tömeg-, és élsportot, az egéségügyet, kulturát, mindent, aminek egyik eléggé látványos eredménye az olimpiai (le)szereplés, de ideérthető a te adóoptimalizáló tevékenységed, vagy az én vérnűszésem, de a kommentelők egymás elleni acsarkodása is.

Igen, baromi naív vagyok, és szeretnék egy olyan országban élni, ahol vígan lehet sportolgatni, cseverészni a neten akár idegenekkel is, lehet együtt szurkolni sportolóknak, tudva azt, hogy tulképp csak játék, akármilyen komolyan is veszik néhányan, és nagyon szeretném nem tudni a kormánytagok nevét. Tudom, el is mehetnék innen, ha ez nem tetszik, de had ne az ország lakossága legyen lecserélve, amikor bőven elég lenne pártucat hólyagot elhajtani a retekbe.

Politikai naivitásom az állattartásból is származik. Néha - szerencsére ritkán - dekkol nálam valami ismerős kutyája, macskája. Amikor odaszarik a szőnyegre, akkor leüvöltöm az állat haját, majd kitakarítom a mocskot, tudomásul véve, hogy elképzelhető a következő vendégállat hasonló alkotása is.
Ha elég gyakran van eltakarítva a kutyaszar, elég érthetően van megmagyarázva az ebnek a hovaszarás módja, mikéntje, egy idő után leszokik róla. És akkor nem lesz több kutyaszar a szőnyegen.
Tehetném azt is, hogy besöpröm a szőnyeg alá. Vagy egyszerűen megfordítom a szőnyeget. Egyszerűbb a nevelés, már csak a szag miatt is...

Jó, tudom, az olimpián nem indul se kutya, se macska, meg a szőnyeg se sporttevékenység. De maradjunk a képes beszédnél, ha már olyan érzékenyek vagytok a nevekre, politikai pártokra.

angloman 2008.08.18. 02:11:40

1992 Barcelona: 12 magyar arany, egy szem brit (Linford Christie, 100 m, 10,07).
(Megjegyzem, volt, aki már akkor mondta, hogy örüljük ki magunkat, mert belátható ideig nem lesz ilyen sikeres olimpiánk, ő a sportiskolai rendszer megszűnésével kezdte az indoklást)
2008 Peking: félidőben 0 magyar arany, 11 brit
Meg lehet kérdezni a britektől, hogy hogyan csinálták. Annyit tudok, hogy pénzt elsősorban a szerencsejátékokból tettek az olimpiai felkészülésbe, évről évre tervezhető összeget. Biztosan volt más is és nyilván a részletek (elosztás szabályozása és a szabályok betartása, az apparátus elkötelezettsége stb.) sem mellékesek. Szóval példák vannak, legalább tanulságként érdemes lenne párat tanulmányozni.

rockjano 2008.08.18. 02:50:06

Vérnûszô B

Köszi a megfontolt kommentet.
Nézd GyF nekem sem a szívem csücske, csak a többi legalább annyira nem.

Én is szeretnék abban az országban élni amelyikben te aszt hiszem, és értem a naivításodat is.

A gond az hogy nemolyan egyszerû hogy eltakarítjuk politikusainkat legyenek azok akármilyenek is.

Tudniillik ôk a mi politikusaink, mi választottuk ôket (te is még akkor is ha nem rájuk szavaztál) és sajnos ôk pontossan olyanok mint mi nagy átlagban vagyunk és pontossan olyanok mint amit megérdemlünk, sajnos szomorú de ez van. Hiába takarítod ki az egyik garnitúrát ha a másik sem lessz alapvetôen más csak legfeljebb hangulatában. (Persze van akinek ez is elég)

Ôk nem egy rajtunk élôsködô ûrbôl jött furcsa klikk... ôk MI vagyunk. Ha ki akarod ôket ebrudalni saját magunkat ebrudalod ki.

Szép lassan pesze javulni fog azért ez, hosszú távon én optimista vagyok. de azhogy kormányváltással vagy akármivel hirtelen minden más lessz az naívitás. Saját magunkat sem cserélhetjük le.

Politikusaink azért bunkók amikor azok, mert mi azt elfogadjuk, elnézzük nekik. Azért lopnak mert elfogadjuk hogy ilyenek hiszen mi is lopunk így-úgy napmint nap. Azért igérhetnek mindenféle hülyeséget mert elhisszük nekik.

GyF azért nem csinálja meg azt amit pontossan tud hogy meg kéne csinálnia mert a választói nem szeretnék (tudja pontossan mérik a közhangulatot)

Ovi azért mond olyan dolgokat amirôl maga is tudja hogy hülyeség mert ezt látja hasznosnak politikailag és mert az ô tábora elhiszi neki. Ha nem hinné nem mondaná.

Sportolóink meg azért kapnak annyi pénzt amennyit mert ez a társadalom ennyit szán rájuk. Ha többet szeretnénk adni nekik a politika megérezné és gyorsan megkapnák.

Az igazság az hogy aranyat sokat szeretnénk de anyagi áldozatot személyessen nem tudom hányunk hozna ezért

Jó éjt!!
jano

Vérnűsző Barom 2008.08.18. 03:59:19

rocjkjano:
Sajnos, nincs igazad. Nem mi választjuk ki őket. Ők saját magukat termelik ki egy struktúrában, addig keverve-kavarva, alkudozva, lopva-csalva-hazudva, magas politikára hivatkozva, amíg bele nem kerülnek abba a kalapba, amit jó alaposan megcsócsálva elénk tesznek azzal, hogy na paraszt, ebből választhatsz. És még ebből sem, mert kerül be a parlamentbe mindenféle bagázs, személy listáról, külön alkuról, mifenéről.
Valaha valamelyikünk választotta a Gyurcsányt? Nem. Egyszercsak ott volt, aztán egy okos kis puccs, és még ottabb lett és most nézegethetjük, mert sokaknak utálatosabb volt a másik, mint ez.
Aszem, igen kevesen döntöttek valaki mellett, sokkal inkább valaki más ellen...
A választás zsigeri. Nem észeérveken múlik, hanem mert utálom a sógorom, az meg a sötét lila pártra szavaz, tehát én mindenképp a világos lilára fogok szavazni. Na, ennyit erről,mert nem erről van szó. Hanem apróságokról.
Olyasmikről, hogy forintra (nagyjából) ugyanakkora összeget szánt a kormány a mostani olimpiára, mint az előzőre. Az meg az infláció miatt sajna mára kicsit kevesebb.
Viszont ezt az összeget se fizették ki időben (lásd. a bokszoló indiszkrét kérdését), de legalább rendesen alávágtak a felkészülésnek a Sportkórház leépítésével, a változó támogatási rendszerrel (lsd. tb, mifene), a sportlétesítményekre szánható összegek eltűnésével, maguknak a létesítményeknek a megszűnésével (lsd Igaly, meg a véletlenül eladott lőtér, amiről pár lakó talán tudta is, hogy mi az), a sportdiplomácia, és a felső sportvezetés fejcseréivel, ami csak arra jó, hogy "fontos" emberek egyrészt ott lehessenek Pekingben, másrészt meg - sajna - beleugatnak az egyébként egyre romló szakmai vezetőség (aki teheti elhúz oda, ahol megfizetik) dolgába, remek tippeket adva arra, ugyan ki utazzon már olimpiára és ki ne.

Remek edzőink meg válogatnak abból amiből tudnak, illetve lehet, meg sajna figyelnek arra is, hogy ne kerüljön már ki esetleg olyan sportoló, aki nem szimpi (neki), illetve akinek az edzőjével, egyesületével perben-haragban áll.

Majd abból a pénzből, amiből pár versenyzőt fel lehetett volna készíteni, kiutazik egy rakat potentát, köztük pár olyan, akinek ez kijár eddigi munkájáért...

A sportolók azt a keveset se kapták meg, ami elvileg járt nekik, viszont legalább a magyar sportdiplomácia első számú ellenségeinek számítottak, mert jaj, mi lesz, ha valamelyik megbukik dopppingszerrel? Így aztán halálra szekírozták, ellenőrízték őket, de legalább nem juthattak hozzá ahhoz a drága, jó minőségű anyaghoz, amihez a vetélytársak.
Hát gratulálok a magyar sportvezetésnek, és közvetlen gazdájának, a magyar kormánynak, amelyiknek a vezetőjének nevét nem illik leírnom (pedig elhúzhatna a vérbe kisded csapatával együtt), mert többen sírva fakadnak, és azonnal fakast kiáltanak. (Tényleg: vajon miért?)

Azoknak a sportolóknak viszont, akik ilyen körülmények után még mindig képesek valamennyire az élmezőnyben maradni, eredményt elérni, kijár minden elképzelhető elismerés.

Vérnűsző Barom 2008.08.18. 04:06:03

Csak úgy eszembe jutott:
index.hu/politika/kulfold/ayoayo958/

Al_Muazib 2008.08.18. 06:12:02

Végigolvasva a kommentárokat madnem mindenkinek valamiben igaza van!De !! A sportolókat nem az államnak kell eltartani, az élsport NEM AZ EGÉSZSÉGRŐL szól!Egy sportvezető irányítsa a sportolók munkáját, ne csak reprezentáljon, álljon ki az alárendelt sportolók érdekeiért a versenyen.Sajnos SMidt ezt az előző olimpián nem így értelmezte.Gondolom a nk.vívószövetséggel jó kapcsolatai vannak. Akkor miért nem szólalt meg amikor az olasz vivó állandóan hisztizett.Sajnos ma ott tartunk, hogy egy sportoló, ha neki úgy tetszik kirúgja az edzőjét(Janics Natasa)Az edzők adott esetben még pártolják is az ilyen megnyilvánulást, mert ha őnála folytaja és eredményt ér el ő fog dicsfényben megjelenni,holott a régi dolgozott me érte.Az olyan honosított versenyzőt minek vísszük ki, akiben egy csepp csapatszellem sincs, Kűldjük visza abba az országba ahonnan jött.De ne akkor, amikor már egy csomó pénzt fektettünk bele.Az a maratoni futó mire készűl, ha 20 km-nél feladta a versenyt.Sajnos ez nem egyedi eset: gondoljunk SZÖULRA az 50 km-es gyaloglást is feladta a magyar versenyző 20 km-nél és lehetnem tovább folytatni. Az ilyesmire is kellene valami retorzió,pl.felkészülési, utaztatási, kinti elhelyezési költségek megtéríttetése és soha semmilyen versenyre ne nevezhessen be, esetleg a saját pénzén.Az edzők továbbképzésével kapcsolatban nekem nincs valami jó tapasztalatom. Ugyebár a fociban Mezei nagyon felkapta,hogy minden edzőnek el kell végezni valamilyen tanfolyamot, Ennek az eredmény már most mutatkozik, még lejjebb van labdarúgásunk mint 10 évvel ezelőtt volt.

Spéter46 2008.08.18. 06:16:42

Aki itt Igaly Dianát szídja, az egy ÁLLAT!!!!
Hallgassa meg Igaly byilatkozatát! Egyetlen olyan versenyzőnk, aki nem másban, hanem csak magában kereste a "kudarc" okát. Régen nem hallottam már ilyen szimpatikus nyilatkozatot!

komment prof 2008.08.18. 06:55:03

Rothadt tetű politikus sport vezetők a felelősek mindenért.Nem elég nekik a sport felől áramló nagy lé hanem még a mocskos politikai pénzek is kellenek! A legkönnyebb utána mást hibáztatni.A szakemberek itthon maradtak és a léhűtők utaztak ki, hogy még onnét is nyomják számunkra a demagóg maszlagjaikat. Ki kell őket takarítani a sport közeléből !

mondocska 2008.08.18. 07:27:06

Nem olvastam végig a kommenteket, nem tudom mik hangzottak el, ha már volt elnézést...de:
emlékezzünk már egy kicsit vissza...a sportkórház, a felkészülés nem tegnap óta téma, voltak régebben is hírek erről, de megoldás nem született, és mindenki leszarta...ezért miért is a sportvezetők a hibásak?? ők elmondták akkor is, így most nyugodt szívvel dörgölhetik bárki orra alá, hogy lám mi megmondtuk..és erről nem biztos, hogy hallgatni kellene a sírig....szerintem

Kuku 2008.08.18. 07:47:52

Annyira ciki ez a vetítés. Rá kell nézni a táblázatra kik vannak éremszámban mögöttünk. Dánia, Ausztria, Svédország, Brazília, Dél -Afrika, stb...
Az volt csoda, hogy eddig volt elég arany. Ráadásul ugyanezek a magyar sportolók tudtak világkupát, világbajnokságot, eb-t nyerni még a közelmúltban is. Ehhez pedig idén nagy pénz jött az olimpiára (előtte pár nappal még áradoztak is), amiből csak a kijutási pénz késett pár hetet. Szóval a vívók, ökölvívók, sportlövő, bírkozó, cselgáncsozó, evező olimpikonok bénázását nem lehet erre fogni. Egyszerűen nem ment. A legrandább dolog utána a maguktól legtávolabbi okra mutatva kezdeni a magyarázkodást. Sőt magyarázkodni sem kell. Maguknak rontották el. Náluk senki sem szomorúbb. Ha egyáltalán szomorú ezért egészséges ember, mert pl. az én önértékelésemet nem befolyásolja hogy egy vívó, akivel 4x365 napig nem foglalkozok, nem ismerem a sportjának a szabályait sem tisztességesen, 4 évente egy napon hogyan szerepel. Örülök ha nyer, és ennyi. Nem ugrok a Dunába ha veszít.
Nekünk magyaroknak nem lehet meglepetést okozni? Nekünk minden JÁR. Aki sír, az menjen el olimpikonnak, és hozzon ő aranyat.

sziligan 2008.08.18. 07:48:32

Az ide írók közül azért biztosan nem sportolt mindenki (mármint óvodás kora után). Mert különben tudhatná, hogy az aranyérmek nem járnak, hanem megnyerhetők. Mindig van ellenfél, aki jobb is lehet, a bepumpált pénzek mennyiségétől függetlenül.
Eddig legsikeresebb sportágunk az úszás, ahol a szövetség vezetője egy olyan média személyiség, akit az ide írók legtöbbje meg tudna fojtani egy kanál vízben. Vel most mi legyen? Megdicsőül? Ha Cseh László három aranyat nyer, akkor most minden rendben lenne?

qwerty 2008.08.18. 08:41:51

Az okok:
elbizakodottság, nem megfelelő felkészülés, időeltolódás, klíma, turistáskodás (szép volt látni a kézisek shoppingolását), ....... pénzhiány

A pénzhiányt még mindíg nem értem. Mennyivel kell több pénz és mire, hogy a kézisek 10 góllal többet dobjanak?

Hogyan függ össze GyF és a maratoni futó féltávnál való kiállása?

kuku-nak igaza van és sziligan-nak is

nem jár, hanem megnyerhető

és ez még sokminden másra is igaz

KungLao 2008.08.18. 08:52:51

www.epa.oszk.hu/00800/00804/00308/45010.html

Érdemes csak a képalákat olvasni.


www.magyarorszag.hu/hirkozpont/hirek/sajtokozlemenyek/olimpia20080414.html

Kifizetett támogatások mértéke. Természetesen dátumok nélkül ami mint azt fentebb más már jelezte fontos.


www.mssz.hu/modules/news/article.php?storyid=3360

" Jelezte, soha annyi pénz, mint most, nem állt még rendelkezésre a közvetlen olimpiai felkészülésre, majd hozzátette, ezért persze nem jár köszönet. „Hajrá Magyarország, hajrá magyar csapat!” - zárta beszédét a miniszterelnök. "

PR

qwerty 2008.08.18. 09:10:31

3 milliárd forint
kb 100 sportoló
30 millió / sportoló

sok vagy kevés??

sergio 2008.08.18. 12:18:19

qwerty! Ez nagyszerű szám fejtés, csak nem így működik, tudod? Ne legyél már ennyire demagóg!!!

A többieknek pedig mondom, hogy meg lehet nézni, az amerikai büdzséből mennyi jut sportra!!! Azt pedig remélem, nem kell bizonygatni, hogy az überpatrióta amerikaiak mindegyike szívesen áldoz SOKAT a sportra, mert a győzelmek dicsőséget szereznek az országuknak. Ilyen egyszerű ez!
Szerintetek komolyan érdekli Gyurcsányt, hogy hány érmünk lesz? Szarik bele! Csak a hatalma megtartása érdekli és bünteti a sportolókat is, hiszen túlnyomó többségük nem mszp-szdsz szavazó!

qwerty 2008.08.18. 12:56:27

Nem vagyok demagóg, a tényeket közöltem KungLao forrása alapján.
Mi ebben a demagóg??

Te hány forintot áldoztál az olimpiai felkészülésre, mint patrióta?

Jelen topik is csak azt bizonyítja messze vagyunk már az olimpia eredeti szellemétől.
Mintha bármi jelentősége lenne, hogy hány aranyérmünk van.
Megélhetési sportolókról beszélünk, akiknek ez a munkájuk.

Egyébként meg EB-n, VB-n semmilyen értékelhető eredményt el nem ért sportolóktól miért várunk érmet??

Nézzétek már végig a sportolók eredményeit! Egy VB 53-ik nem fog megtáltosodni 2 hónap alatt (úgy, hogy ne bukjon le doppingellenőrzésen).

KÁJZERSZÓZE 2008.08.21. 09:08:01

Sziasztok! Elolvastam a kommenteket én is végig, úgy látom nem foglalkozott mág Ujlaky virginie-vel senki sem.

Kedves sasika61!
Ujlaky edzője a szövetségi kapitány. Megkérdezte tőle, hogy mi lesz az olimián egyesben. Az edző elmondta neki, ha az olimpia előtt a világranglistán benne lesz a legjobb három magyar között, akkor egyesben is vívni fog - mégsem ez lett. Benne volt a háromban és mégis a negyedik Knapek indult helyette.
A csapatban nem akart befejező ember lenni Ujlaky, korábban be is fuccsolt ezzel. Kérte, hogy második legyen a sorban - a kapitány azt mondta, hogy vagy harmadik lesz, vagy megnézheti magát idehaza......
Nem ment jól a csapatnak, cserélhetett volna menet közben is az edző - nem tette.
Ujlaky egyedül él Magyarországon, szülők, család messze távol. Apjaként szerette a kapitányt, benne bízhatott csak. Ezt kapta érte.

Megértem, hogy csalódott, hogy kiakadt. Nem kellene őt elővenni azért, amit mondott. Nem írtál rá rosszat, de a szövegkörnyezet azért arra utal. Nem kellene. Igaly-val kapcsolatban igazat adok a többségnek. Bele sem kell, nem is lehet belerúgni.

Olvasom amúgy a blogodat, néha egész jó. Egyben láttam téves tényeket - a romatüntetéses ügyben - de arról valószínűleg rossz beszámolót olvashattál.
Grat a blogodhoz!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.08.21. 16:06:31

Kájzeszóze,
kösz.
Ujlaki edzőjének éppen délelőtt hallottam a nyilatkozatát, ő azt állította, hogy nem az egyéni ranglistára gondolt, a szövetség elfogadta a válogatási elveket, ennek alapján Ujlaki csak tartalaékként jöhetett szóba. Majdnem mindegy most már, alányt azért sajnálom, mert ő is nyilatkozott, hogy a franciák kitaszították (ilyen is van nyugaton?), ezek után itthon sem jósolok neki nagy jövőt.
Igalyt én meg sem említettem a posztban, hazatérte utáni nyilatkozatát egy kommentre válaszolva kifejezetten pozitívank értékeltem.
Üdv:Sasika
süti beállítások módosítása