HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Az egymásra találás öröme

2008.08.28. 16:55 sasika61

 

 Érdekes, hogy mennyire nem vetett hullámokat Gyurcsány Ferenc bejelentése, miszerint lemond, ha a képviselők nem szavazzák meg az adótörvényeket és a költségvetést. Se félelem az egyik, se bizakodás a másik oldalon, még annyi sem, mint Orbán Viktor nevezetes ultimátuma után. Mintha mindenki tudná, hogy a miniszterelnök marad, a költségvetést pedig megszavazzák.
 
  Ezt a sejtésünket erősítette meg ma Szegeden Sándor Klára, aki kijelentette: „mivel a most nyilvánosságra került Megegyezés című Gyurcsány-program oktatásra vonatkozó része teljes összhangban van azzal, amit az SZDSZ a 2006-os koalíciós programban látni szeretett volna, ezt a részt a párt természetesen nem utasíthatja el” http://www.heol.hu/index.php?apps=cikk&cikk=170380 .
 
 Természetesen értjük mi ezt. Hogyan is lehetne elutasítani egy olyan programot, ami valójában minden elemében a szabad demokratáké, bár a miniszteri székben megtévesztésül Hiller István ül? Ha pedig már egyetértenek a gyurcsányi ajánlat ezen részével, csak nem fogják megfúrni, még akkor sem, ha más területen esetleg vannak is kétségeik? Egyébként pedig idővel ezek a kétségek is el fognak ülni, ha vannak egyáltalán. Előbb-utóbb bejelentkezik majd más képviselőjük, hogy ő meg pl. a cégautók megadóztatásával ért egyet, mások mással, míg végül az egész úgy fog festeni, mint egy furcsa gruppenszex: mindenki mindennel és mindenkivel összejön – legalábbis a két volt koalíciós párton belül, jöhet a nyelves puszi.
 
 Azt is tudjuk persze, hogy a szabad demokraták sem kókai, sem fodori felállásban valójában sosem akarták megbuktatni Gyurcsányt, annál is inkább, mert vele együtt buknának, s nála nagyobbat. Viszont nem tüntethették fel úgy sem magukat, hogy néhány hónapi duzzogás után engesztelés nélkül visszatérnek a nagy testvér ölébe. Erre az ajánlatra vártak hetek óta, ezt sürgették, amikor nyár végéig adtak határidőt a miniszterelnöknek, s alighanem jobban örültek a tegnapi Népszabadságnak, mint egynémely szocialista képviselő.
 
 Most már csak az apró sminkelések vannak hátra. Egy kis módosítás itt, egy másik ott a konkrét javaslatoknál, letörlik az egymásnak adott pofonok látszatát keltő festéknyomokat, s helyrebillen a világ megbomlott rendje: a koalíció - ami valójában soha nem bomlott fel – ismét működni kezd, még akkor is, ha a forma kedvéért a szabad demokraták megmaradnak „ellenzékben”. Ha nem így lesz, abbahagyom a blogírást.

2 komment

Címkék: közélet szdsz koalíció

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr62638003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noob 2008.08.28. 19:40:04

Nekem erről a Presszer száma jut eszembe:
" Kinn is vagyok, benn is vagyok, jaj de nagyon boldog vagyok..."

Fogcsikorgatóan ügyes.

mind2 (törölt) 2008.08.29. 12:12:41

Sziasztok !:)
Nem olvastam ezt a legújabb ötletrohamot, ( a Balkán délnyugati részét jártuk a családdal = tanulságos és megdöbbentő nyaralás volt ) de az egész kezd ilyen mániás depressziós színezetet kapni. Hetekig - hónapokig csend és kussolás, aztán mint aki megőrült, megint jön a reformroham.... Ócska színjáték az egész, de a jegyet minden nap meg kell venni rá.
A noob féle idézet hosszú évek óta mindig beugrik ha az szdsz - re gondolok :(

Viszont sasika :) Ha jól hallottam egy tegnapi hírt, akkor a családi pótlék kétharmadát a gyermekvédelmi szakszolgálatoknak utalnák - problémás családok esetében. Az elképzelés szerint majd a szolgálat költené azt el a gyermekekre, illetve abból fizetné a szolgálat a ki nem fizetett / elmaradt rezsiszámlákat. Az a gyermekvédelmi hálózat, amit évek óta létszámleépítenek. Gondolj bele :) A gyermekvédelmis bekopog a családhoz, hogy kérem a villanyszámlát meg a csekket, mert mennem kell a postára feladni azt. Minimum megölnék... Nem akarsz kerekíteni ebből egy jó kis vitaindítót ?
süti beállítások módosítása