HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Dicsérjen meg a Népszabadság!

2008.08.28. 06:32 sasika61

 

 Gyurcsány Ferenc újabb, negyedévi, szokásos programja, az akörüli felhajtás sem térítette el a Népszabadság szerkesztőinek figyelmét, hogy megemlékezzen Boross Péter 80. születésnapjáról. A Népszabadság nem felejt, ha háláról van szó.
 
 A szerző nemcsak a kornak kijáró tisztelettel beszél Borossról, hanem érezhetően azt szeretné  sugallni, hogy ő a legtiszteletreméltóbb élő konzervatív politikus. A volt miniszterelnök helyében elgondolkodnék: ha egykori ellenfeleim ennyire dicsérnek, nincs-e abban valami hátsó szándék? Ellenfélként nevezett újságra gondolok, hiszen én ugyan nem tartom észben az efféle születésnapokat, arra viszont egészen jól emlékszem, miként támadta ugyanez a lap és a körülötte keringő értelmiség gyalázatos hangnemben Borosst mindaddig, míg hatalma volt. E téren rövidebb az emlékezetük.
 
 Ha figyelmesen olvassuk a laudációt, könnyen rájöhetünk mindennek az okára. Arra is, miért dicsérik most, és igazából kiről is szól ez a cikk.
A születésnapi megemlékezés ugyanis Orbán Viktorról szól. Bár mennyiségileg túlsúlyban vannak a közvetlenül Borosst érintő megállapítások, a cikkíró nem mulasztja el, hogy alkalomszerűen bele ne rúgjon Orbánba, néha egészen méltatlan értékelést adva róla („politikai kalandor”- állítja Orbánról, s mondja ezt a Gyurcsányok, Veresek, Szilvásyk világában…)
 Az is világossá válik, hogy Borosst ma éppen azért dicsérik, mert szakított Orbánnal, csak a vak nem látja, hogy azóta lett „stabil pont”, „mértéktartó”, „bölcs”, „elvi konzervatív”; azóta lett Nap-kelték sztárvendége, mióta akarva-akaratlan közreműködik Orbán meggyengítésében.
 
 Ez a magatartás persze nem egyedi a Népszabadságnál. Boross is láthatna példát, ha nem vakítaná el a tömjénfüst. Észrevehetné, hogy ugyanúgy manipulációra használják, mint az általa is tisztelt Antall József emlékét. Amíg élt szegény, a lap még azt a gyalázatot is elkövette, hogy megkérdezte, mennyibe kerül kezelési költsége és ki fizeti ezt? Egyébként pedig alig volt szám, amelyben ne jelent volna meg ellene egy írás. Mióta meghalt, egyre inkább mértékadó politikussá válik, akit mindig fel lehet mutatni az éppen aktuális ellenféllel szemben. Arról persze sosem közölnek elemzést, mit szólna Antall, hogy utódai Schmuck Andor-szerű figurákkal tárgyalnak az MDF jövőjéről, mert akkor bizony lelepleződne, hogy sem Borossnak, sem Dávid Ibolyának ilyen vonatkozásban semmi közük Antallhoz.
 
 A kornak én is megadom a tiszteletet. Isten éltesse a volt miniszterelnököt! De a helyében nem vágynék olyan elismerésre, amit a Népszabadságtól kapott.

Szólj hozzá!

Címkék: népszabadság orbán viktor boross péter

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr62637114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása