babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Polgárháború vagy együttélés

2008.09.10. 17:17 sasika61

 

 Egy korábbi posztomban megígértem, hogy kéretlenül ugyan, de elkészítek Kolompár Orbán számára egy beszédjavaslatot a szeptemberi cigánytüntetésre. Íme:
 
Lasho dyes te del o Del! Jó napot adjon az Isten!
Ha egy házat építünk, és kilopjuk az alapból a cementet meg a vashuzalokat, az a ház, mint tudjátok, igen hamar össze fog omlani.
Örülök, hogy ilyen sokan megtiszteltetek jelenlétetekkel, ezt viszonozom azzal, hogy egy vallomást kell tennem: felhívásom olyan alapokra épült, mint az előbb említett ház: lényeges dolgok kimaradtak belőle.
Előre szólok, hogy amit hallani fogtok tőlem, nem lesz kedvetekre való, úgyhogy megkérek mindenkit, a botokat, szamurájkardot akkor se vegyétek elő, ha legszívesebben levágnátok a káromat.
 
 Polgárháború vagy együttélés – e kettő között kell választanunk nekünk magyaroknak és cigányoknak. Ha minden úgy megy tovább, ahogy eddig, a háború elkerülhetetlen, s azon legtöbbet mi veszthetünk: karókkal nem lehet küzdeni a géppisztolyokkal szemben. Most elmondom, mit kellene tennünk az együttélés érdekében.
 
 Tévednek azok a magyarok, akik kevesebb pénzből akarják megoldani problémáinkat. Sokkal több pénzre van szükség: nem az autópályákba kellene beruházni, hanem az emberi erőforrásba, azokba a százezrekbe, akik jelenleg a teljes kilátástalanságban élnek. Követelni fogom, kikényszerítem, hogy elsőként nálunk váljon valóra az, hogy mindenki kap még egy esélyt.
 
 De ti is tévedtek, ha azt hiszitek, hogy még több segély lesz. Sőt, éppen arra teszek javaslatot, hogy ezentúl senki ne kaphasson semmiféle lóvét valamiféle teljesítmény nélkül. Aki ugyanis a feltételek nélküli segélyezés híve, az valójában az örökös alávetettségeteket akarja. Márpedig én ezt nem akarom, fel akarlak benneteket emelni, tudom, hogy különbek vagytok annál, mintsem hogy állandó rászorultságban éljetek.
 
 A magyarokról most nem beszélek, az maradjon az ő politikusaik dolga. Hozzátok szólok, mert elsősorban rajtatok múlik, készek lesztek-e a változásra. Legelső követelmény annak tudomásulvétele, hogy ez itt még Magyarország, mi ennek az államnak vagyunk kisebbségi polgárai, tehát a többség normáit, törvényeit szigorúan be kell tartanunk. Javasolni fogom, hogy aki ezek után valamilyen börtönnel büntetendő cselekményt követ el, az a továbbiakban ne kaphasson semmiféle támogatást. Köztudott, hogy az ország lakosságának egyre nagyobb része cigány származású, szeretjük a gyerekeket. De őket szeretjük- e valójában, vagy csak az értük járó pénzt? Új mozgalmat hirdetek, ennek jelszava: Nem a gyerekekből, hanem a gyerekekért! Elvárom mindenkitől, hogy iskolába járassa gyermekét, hogy a minimális szükségleteiről gondoskodjon: követelje meg a tisztálkodásukat, tanulásukat, s azt is megmondom nektek: ha valakiről meghallom, hogy egy tanárra kezet emel, magam fogom azt a kezet letörni!
 
 Megvédelek benneteket, ha bárki pusztán cigányságotok miatt akár szóban, akár máshogy megtámadna, hátrányosan megkülönböztetne. De mentség sem lehet senki számára, hogy cigány. Ha bárki bűncselekményt akar magyarázni azzal, hogy nekünk mások a szokásaink, hagyományaink, hogy nálunk él az önbíráskodás, a bosszú, annak ajánlom, hogy gondolkozzon el: mi lenne, ha a magyarok is a hagyományra hivatkozva bevezetnék a kéz- és orrlevágást, a szemkitolást. Szeretnétek? Hányan látnának ma akkor engem, hányan markolászhatnák a karókat közületek?
 
 A Gárda miatt gyűltünk ma ilyen szépen össze. Jegyezzétek meg: ok nélkül semmi sincsen. Ha van Gárda, azért mi is felelősek vagyunk! Tiltakozom, ha bárkit csak azért, mert cigány, megfélemlítenek, ebben az esetben elvárom a rendőrségtől, hogy a törvény szigorával sújtson le . De ha megtudom, hogy van olyan falu, ahol miattatok nem lehet élni, akkor magam fogom odavezényelni őket, de nem ám díszszemlére!
 
 Most menjetek haza, mondjátok el, mit hallottatok, a részleteket mindenkivel meg fogjuk ismertetni. Nem hangoskodunk, nem káromkodunk, főleg nem bántunk senkit, mutassuk meg, hogy mi is tudunk ember módra viselkedni. Otthon elkerülitek a kocsmát, készítsétek össze a gyermekeitek holmiját a holnapi iskolába menetelhez.

171 komment

Címkék: közélet cigányok kolompár orbán cigánytüntetés

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr11657482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AzHofi 2008.09.10. 22:14:11

"A liberalizmus egy a valóságtól elszakadt utópia. "

A liberalizmus nem, csak amit ma a liberalizmus zászlaja alatt művelnek... broaf.

Kodomo 2008.09.10. 22:14:20

Mindfield! A géppisztoly tényleg túlzás. A 220 V is az e? A "max. zavargás" neked nem elég?

Champace! Sajnos innen:"ha emiatt 'a cigányokat' ma másként kezeljük", nyugodtan elhagyható a "ha".
Rasszizmus VAN. Ezért lenne fontos pl. Kolompár Orbánnak okosan vezetni kisebbségét.

Anonymouse 2008.09.10. 22:18:56

K. O. nem vezeti a kisebbségét... hogyan is tudná... max. az érdekeit képviselheti

Anonymouse 2008.09.10. 22:20:43

jóéjt mindenkinek, holnap korán sorba kell állni a segélyért...

Sipi 2008.09.10. 22:20:55

A múltkor felvettem egy stoppost aki mellesleg BV-s (smasszer) volt. Elmondta, hogy az elítéltek 2,4%-a fehér bőrű, ami nem feltétlen jelent magyart. Köztük van sok szerb, horvát, stb... Azért megkérdezném az illetékes elvtársakat, hogy ha nincs cigánybűnözés, akkor hogy a jó életbe, hogy a börtönök minimum 97%-ban cigányokkal van tele? Lehet, hogy ez is a Gárda műve?! Szerintem dugjuk a fejünket továbbra is a homokba, és jó 20 év múlva garantálom, hogy a mai viselkedésünk vissza fog köszönni. Addig pedig a szabadidő hasznos eltöltése érdekében lehet anyázni a Gárdát, vagy a szerencsétlen falusi gazdákat - akik a terményüket mentenék a fosztogatók elől - bötönbe záratni és folytathatnám...
Aki szerint meg a cigányok ma egyenértékűek a fehér lakossággal, azoknak azt kívánom, hogy a gyerekük egy szép napon házasságkötés céljából a Kolompár család egy kiváló sarjával állítson haza.

peca1000 2008.09.10. 22:25:44

A világ minden táján probléma a cigányság. Jordániában az idegenvezető szégyenkezve mondta, hogy náluk a cigányok csak szemetet és gyereket termelnek.
Tőlünk nyugatra a városokban meg sem engedik, hogy ott lakjanak. Ki is zavarják őket, ha megjelennek.
1 megoldás van segélyeket elvonni, Amerikai törvényeket bevezetni, hogy a magántulajdon szent és sérthetetlen, bármilyen módon megvédhető. Ha ott valaki a másik telkére téved, nyugiodtan lelőhetik. Egy kisgyerek is így járt, a szülők még csak nem is panaszkodtak, hanem tudomásul vették.
A háború már elkezdődött, és egyre több helyen fog folytatódni.
Majd úgy járnak, mint Boszniában, ahova cigány költözik, rögtön rágyújtják a házat. Bosnyák ismerősöm mesélte, hogy ott ez a szokás.
Erdélyben is megy a gyújtogatás, itt is elkezdőthetne már.
Kéne kicsit ritkítani őket, ne csak ők minket.
Mocskos rasszista cigányok! Hogy dögölnének meg!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.09.10. 22:25:48

Sipi,
már most az köszön vissza, hogy évek, évtizedek óta homokba dugjuk a fejünket.
Szomorú, hogy mi is egymást rasszistázzuk, itt is.
Lehet, hogy előbb nekünk kellene legalább e témában közös nevezőre jutnunk, azután foglalkozhatnánk a cigánysággal.
Reggel korán kelnem kell, jó éjt mindenkinek.

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2008.09.10. 22:26:01

Champace!

Én értem, hogy mi ellen szólsz, de úgy érzem, hogy ebben a postban ez nincs benne. Én sem szeretem a rasszizmus nyomait és fel szokltam kapni a fejem, most pedig nem kaptam.
De abban meg elleneidnek igaza van, hogy amikor a híradó bemondja (konkrétan megtörtént, nem szó szerint): "tömegverekedés volt ...-on. Két család verekedett össze gyermekeik iskolai összetűzése miatt. A szemtanúk állítása szerint a helyszínre érkező járőrt - amikor intézkedni kezdett és a szembenálló csoportokat szétválasztani igyekezett - a verekedők közös erővel futamították meg szóban és tettleg. A további konfliktust a járőr segítségére érkező erősítés aztán felszámolta..." nos akkor valamiért ha ki semmondják, mégis tudjuk, hogy a történet szereplői kik lehettek. És bár persze sosem lehet ez biztos, sőt ez önmagában valóban egy előítéletes gondolat, de én ezt mégsem tartom rasszizmusnak. Mert kérlek valld be őszintén, hogy Te magad is mire gondoltál a hírt olvasva!
És igen ezt még ők maguk is éppen így gondolják: nemrégiben - nem az uborkás bácsi, hanem egy másik esetben - egy háztulajdonos egy "újabb védvonalat" húzott a kerítésén belülre attól kb 1,5 méterre, árammal. Elsőként a Roma Kissebségi Önkormányzat tiltakozott. Szerintem ennek kimondása sem rasszizmus.
A rasszizmus máshol van. A hétköznapokban, amikor valóban nem kapnak munkát: egyik jóbarátomtól (Orsós vezetéknevű letagadhatatlanul sötétbőrű), a személyzetis hölgy szelíden megkérdezte hol vásárolta az érettségi bizonyítványát. Amikor valóban kilátástalan a helyzetük és számos esetben azért, mert a legkisebb lehetőséget sem kapják meg. Az rasszizmus. Ha nem alaptalan még akkor is, mert túlzó, mert kirekesztő, mert menthetetlenül és átjárhatatlanul kasztba rendez.

A problémák, a helyzet, a tapasztalatok, de még az előítéletek kimondása is: nem rasszizmus. De engem sokkal inkább érdekelne egy komolyabb elemzés arról, hogy hogyan jutottunk idáig, mert abból nagyobb esélyünk lenne egy jó megoldás kiötölésére. Szükség lenne rá, hiszen ez, ami most van valódi válsághelyzet. Bennük nő az agresszió - néha durva jeleit is látjuk, a hétköznapokban pedig gyakran tapasztaljuk jelét - bennünk pedig félelem szülte védekezés.
Néhányakban peig a rasszista indulat.
De mégegyszer mondom Neked: szerintem ez most nem az a post.

kranführer 2008.09.10. 22:26:02

Poha, kedves barátom!
Vérzik a szívem ha Miskolcra gondolok. Bár nem ott születtem, de ott váltam felnőtté még a nyolcvanas években. Már akkor sem volt gond senki mással, csak a cigányokkal. Azóta ez a helyzet rosszabbodott. sokkal.
Üdv
kran

S. Annyi 2008.09.10. 22:26:21

Skizofrénia? - Cigány akarok lenni!!!! - nem ez az?

Anonymouse 2008.09.10. 22:30:31

Na, mielőtt bárki is elhiszi, amit Sipi kitalált:
1997-es (nyilván nem uptodate idézet, de a tudományos megállapítás jellegét szerintem megőrizte): "Az első ábrából kiderül, hogy a vizsgált büntetés-végrehajtási intézetek lakói közül 30-40% vallja cigánynak magát. A kérdezők a megkérdezettek 44%-át tartották cigánynak, a börtönparancsnokok viszont az elítélteknek több mint 60%-át. A cigányok aránya tehát nagyobbnak tűnik a nem cigányok szemében."
www.eccentrix.com/members/ciganybunozes/huszar_tanulmany.htm

Ez pedig egy 2007-es, amely szerint a különböző megyékben 26%-90% az arány, és kb. 50 % körül szóródik.
www.deldunantul.com/download.php?id=2742

Pure numbers.
És most nem beszélek a bizonyítási problémákról és a bírói rasszizmusról.

RedRiot 2008.09.10. 22:31:19

"semmi esélye a magyaroknak a felemelkedésre, amíg ennyire önfeledten rasszisták vagyunk.

A művelt nyugat undorodik már tőlünk emiatt, sajnos."


Jassziszta, jassziszta, pejsze pejsze. Miért szereti minden álliberális összemosni a fogalmakat? Ha valakinek pl. háromszor elvitték a kertjéből a termést a romák, plusz egyszer-kétszer agresszíven viselkedtek a gyerekével a suliban a cigánypurdék, akkor valószínűleg kialakul benne vmiféle előítélet a romákkal szemben. Nem feltétlenül fajgyűlölet, hanem inkább óvatosság, távolságtartás.

Ez nem rasszizmus, és nem úgy alakul ki, hogy Gipsz Jakab felkel 6.30-kor és még az ágyban kitalálja, hogy ő mától utálni fogja a cigányokat. Szeretnétek nagy ködösítéssel, kormolással ezt a látszatot kelteni, ráhúzni az egész magyar társadalomra ráhúzni a vizes lepedőt, de szánalmas az erőlködésetek.

ui.: most pedig jöhetnek a feltételezések, hogy Gárda pártoló, jobbikos, csurkista, fidesznyik, orbánjúgend víkendnáci vagyok :)


A topikindítónak: jól látod a dolgokat, érezni a soraidból hogy mindenkinek jó megoldást szeretnél, de nem túl valószínű, hogy valaha is fog roma vezető hasonló beszédet mondani. :(

Anonymouse 2008.09.10. 22:34:14

re: csongorbela
nem rasszizmus kimondani, hogy az olaszliszkai és hasonló lincselők cigányok
de a médiamanipulálás része
az objektivitás akkor maradna fenn, ha egyszer elhangozna: Magyarországon egy cigány se követett még el milliárdos nagyságrendű áfacsalást, pedig évente megtörténik tíz, és sokszoros kárt okoz, mint az összes cigány bűncselekmény együttvéve

Roth Mano 2008.09.10. 22:34:25

apropó, tud valaki hiteles adatot a cigányság lélekszámáról?

Poha 2008.09.10. 22:34:25

kranführer:
Ezek szerint nem nekem szolt! :-) Koszontelek es tenyleg ismerem az erzeseidet!
Erdemi vitat csak Champaceval vagyok hajlando folytatni...
England 3 - Croatia 1!!!! :-)

A Nép Te vagy (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2008.09.10. 22:37:45

Sasika,

Nagyon közeláll az álláspontom Champace-éhoz, vagy éppen egyezik vele. Talán meglepő, de miközben mindennel amit mond egyetértek, engem nem is annyira az rázott meg, mint őt (ha ez a helyes kifejezés), hanem az a természetesség amivel különválasztod „a magyarok”-at és „a cigány”-okat. Mintha ők eleve nem lennének magyarok. Pedig igen. Legalábbis lehessenek ha akarnak. Ne tekintsük őket eleve idegennek. Mondom, meglepő lehet, hogy ezt mondom, mert a fölfogásoddal annyira nem állsz egyedül, hogy a legtöbben úgy élik át, ahogyan fogalmazod. De ez mégsem igaz, mégsem jó. Láttad az erre a kérdéskörre tett utalásomat. Nem jó ez a nagy szembenállás MAGYARORSZÁGNAK. Tudom, hogy sok mindent joggal lehet a szemére vetni sok cigánynak. De én hasonlóan tartok felelősnek sok nem cigány magyart is azért, hogy a dolgok így elmérgesedtek. Tudom egyszer már érintettük ezt a témát. Nem tudom akkor elmondtam-e egy történetet amit majd most. Ha ismétlem magam, bocs. Szóval egy barétnőm vitt autóval Egerbe. Fölvettünk egy stoppost. Nagyon szidta a cigányokat. Akkor még más volt a levegő, ez 1990-ben volt. Kérdeztem mi a baja velük? Mondta nem akarnak dolgozni. Kérdeztem, ha neked lenne egy üzleted, fölvennél oda eladónak cigányt? - Mi, Én cigányt!!!? Nem tudott hova lenni a méltatlankodástól, hogy ilyet egyáltalán, hogy lehet föltételezni. Amikor erre föltettem a kézenfekvő kérdést, hogy akkor hogyan várja hogy dolgozzanak, egy kicsit elhallgatot. Nekem ez a történet nagyon jelentős, szimbolikus értelemben. Nem aról volt szó, hogy egy hülyével taláélkoztam, hanem egy nagyon elterjedt hozzáállásról, magatartásformáról. Namost ha cigányok ilyesmit napi szinten tapasztalnak, persze, hogy elidegeníti őket a magyar társadalom nem cigány részétől. Ezzel nem akarom azt mondani, hogy minden a nem cigány magyarok hibája, csak annyit, hogy igenis nagy felelőssége van az eleve cigányelleneseknek is abban hogy a viszonyok úgy romlottak el, ahogy és nincs közvetlen kilátás azt hiszem a javulásra. Az ember, anélkül ugyan, hogy mazochista lenne, nem ért, ha magán kezdi. Én miben tehetek erről vagy arról? Nem jó csak rámutani a partnerre, hogy majd beszélhetünk esetleg ha te megjavulsz. Ez csak ellenállást, végső soron ellenségeskedést szül. Ez nem jó Magyarországnak. Nagyon jól emlékszek, hogy az átlag cigánynak ha volt politikainak nevezhető ambíciója, az az volt, hogy őt fogadják el jó magyarnak. Ma már nem hinném, hogy ez a jellemző. Eről ugyanúgy tehet a PC dédelgetés is mint a kitaszító magatartás, és persze a cigéányok reakciója minderre, és az ezektől független cigány kezdemnyezésből történő rossz megnyilvánulások is. Ami talán még segíthet, az a megkülönböztető hozzáállás elfelejtése.

Poha 2008.09.10. 22:38:42

4:1 !!!!!!!:-)
a meccs utan refektalok ... sajnalom a 2:1 magyar vereseget :-(

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2008.09.10. 22:40:16

Azért egy ilyet, hogy bírói rasszizmus, alá is kéne támasztani. És ha van mivel, akkor az a bíró holnap már ne ítélkezzen.

peca1000 2008.09.10. 22:41:52

A cigányok NEM akarnak dolgozni, mert ők szeretik az ingyen életet, a segélyeket, és eszük ágában sincs beilleszkedni. Ők fehér rabszolgának tartanak minket, mi azért vagyunk, hogy eltartsuk őket! ezt szó szerint egy cigány mondta nekem, és röhögve. És igenis van munka és kapnának is, ha nem igazgatóit. Nálunk a Baumaxban 3 is dolgozik, és le a kalappal előttük.
De a többség... Ja és nem véletlen, hogy nem mennek külföldre, mert ott nem kapnak segélyeket
csak itt Magyarországon. Arany életük van itt, és ezt ők is tudják.

Poha 2008.09.10. 22:43:52

Dr. Morcz: miert, mi volt? Az angol meccset nezem ...
Az anno. nagyon brutal volt, amikor a Skot kiallitotta Gerat .... :-(((((((

OftF 2008.09.10. 22:46:27

Campache, pont így gondolkoztam, mint te. Úgy két évvel ezelőttig. Aztán történt velem valami az utcán, amitől már a poszt írójával kerülök e kérdésben egy platformra.

Majd a te gyerekedet is elverik a cigány utcagyerekek, mert van annyira önérzetes, hogy nem akarja nekik odaadni a diskmanjét, és akkor te is másként gondolkozol majd.

Elfogultság? Lehet. De hát ez van. 1 szavazat.
És továbbra is liberális vagyok. Itt nincs szó részemről az egyenlő bánásmód megkérdőjelezéséről. Itt egyszerűen óvatosságról van szó.

Sipi 2008.09.10. 22:48:55

Champace!

1. Nem találtam ki;
2. Szerintem mindegy, hogy ki a cigány és ki vallja magát annak, mert mindenkit a cselekedetei minősítenek és ez alapján pedig én nagyon jól körül tudom írni ezt a kört;
3. Nekem nagyon fáj az, hogy a bruttó fizetésem felét sem viszem haza (pedig hidd el, hogy tanultam eleget és minden nap rendesen elmegyek dolgozni)
4. Szeretném, ha a városnak ahol lakom nem lenne olyan szeglete, ahová a gyerekeimet nem merem elengedni este 7 után.
5. Szerintem ehhez lassan nagyon messze kell költöznöm :)

Poha 2008.09.10. 22:50:04

4:1 YEEEEEEEEEEEEEEAAHHHH!
na, olvasok....

liszka 2008.09.10. 22:53:01

Ezt írja freestyler:

"az a probléma,h amelyikőtök képes kézzel-lábbal kommunikálni egy külföldivel, azonnal zsidózni meg cigányozni kezd.

és én égek az ilyenektől, mint ti "

Vagyis, mucsaiak vagyunk, nyelveket nem beszélünk és leégetjük a freestyler kaliberü ajropéer entellektüeleket a külföldiek előtt, ,akiknek ő annyira meg akar felelni, mert ők annyira de annyira toleránsak, kulturáltak, egyszóval példaképek. Milyen civilizáltan viselkedtek például az angolok ,az írekkel, pedig nem hinném, hogy létezik az a kifejezés, hogy írbűnözés.
Freestyler valószínüleg szemüveges, ikszlábú, énekelve beszél és nagyon tiszteli a saját véleményét.

vakablak 2008.09.10. 22:59:18

"A rasszizmus máshol van. A hétköznapokban, amikor valóban nem kapnak munkát: egyik jóbarátomtól (Orsós vezetéknevű letagadhatatlanul sötétbőrű), a személyzetis hölgy szelíden megkérdezte hol vásárolta az érettségi bizonyítványát. Amikor valóban kilátástalan a helyzetük és számos esetben azért, mert a legkisebb lehetőséget sem kapják meg. Az rasszizmus."

Egy jó barátom fogorvos. A múltkor arról beszélgettünk, hogy vajon asszisztensnőnek felvenne-e romát, pusztán elméletben. Kijelentette, hogy nem rasszista, és valóban, én is úgy ismerem, hogy csak átlagosan előítéletes, mint én magam, vagy közületek bárki, de mentes mindenféle szélsőségességtől. Sohasem zsidózik, cigányozik, nem uszít, nem gyűlölködik, teljesen normális ember. Azt válaszolta, hogy semmiképp sem venne fel roma származású asszisztensnőt, hacsak nem olyat, akin nem látszik, hogy roma, és tökéletesen integrálódott a többségi társadalomba, és elszakadt a többi romától. Okként azt hozta fel, hogy ha volna akár csak egy ilyen asszisztensnője, a betegei jelentős részének rövid úton búcsút mondhatna. (Nem körzetes fogorvos, csak magánbetegei vannak.) Önmagában a tény miatt, hogy a rendelőbeli egyik asszisztens roma, már sokan más orvoshoz mennének. Ha ehhez még hozzájönne az, hogy pont a roma asszisztensnő hatására betegként romák is elkezdenének nagyobb számban járni hozzá, egészen biztosra mondta, hogy becsukhatná a boltot, mert gyakorlatilag minden betege elfutna messzire. Mégis, a tény tény marad: ez a fogorvos barátom pusztán a származása miatt elutasítana egy romát, még akkor is, ha tökéletesen kvalifikált is. Ilyen értelemben bizony rasszista. Ott vagyok zavarban, hogy mit is tartsak erről én? Feltételezve, hogy a dolog valószínű kimenetelét illetően igaza van, ítéljem-e el mégis a viselkedéséért, tudván azt, hogy ha romát alkalmazna, akkor becsukhatná a boltot? Vagy értsek vele egyet, noha nyilvánvalóan rasszista indíttatásból nem venne fel romát?

Sipi 2008.09.10. 23:00:04

Tényleg igaza van sasika61-nek, mert amíg mi nem tudunk közös álláspontra jutni, addig egymást szapuljuk, aminek nincs túl sok értelme (ugyanis nem én loptam el a buxádat). :)

FPéter 2008.09.10. 23:00:07

amennyiben a "művelt nyugat"-ba Olaszország is beleértendő, csak csendben jegyezném meg, hogy ott épp idén tavasszal telt be a pohár... nem mintha egyet értenék, de baromi kíváncsi lennék, milyen lenne a visszhangja kis hazánkban, ha itt is megjátszanának egy-két Berlusconi féle játékot a cigányokkal kapcsolatban...

Roth Mano 2008.09.10. 23:00:49

liszka,

nagyszerűen illusztrálod a fenti idézetet:D

Pelikán József 2008.09.10. 23:01:31

Már bocsánat! Amíg beülve a szokásos nyugodt belvárosi helyemre arra kapom fel a fejem, hogy 30 leszek és még nem dolgoztam egy napot sem aztán kikér a haveroknak még egy kört, majdan mikor a nagy hangon folytatott/ordítva/"beszélgetés" közben kidöntött sörök láttán udvariasan rá szól a tulaj, hogy kicsit viselkedjetek, mi a reakció? Az mint a dedóban: Azért mert cigányok vagyunk??? Már villannának is a bicskák... de mégis csak egy megyeszékhely főutcáján vagyunk. Van cigány kollégám, ismerősöm, haverom. Ők a beilleszkedett egy ezreléket képviselik. De a fentiek alapján ki is kelti a gyűlöletet. Csődbe ment az ország így is,mi lesz húsz év múlva, ha már csak 800ezer-1millió ember fizet tb-t és nyugdíj előleget? Nem szeretném megélni...

zkw 2008.09.10. 23:05:09

Szerintem pedig borzasztó egyszerű megítélni a rasszizmust: ha valakit a származása miatt ítélnek meg (lop, mer' cigány), rasszista, ha a tettei alapján, akkor nem. Sajnos sokkal nagyobb probléma ma a társadalom számára, hogy megfelelő választ tudjon adni az egyre inkább leszakadók gondjaira. Az ilyen hozzáállás, mint a "A cigányok NEM akarnak dolgozni" ostoba, és vak. Meg kellene oldani, hogy a szegénység (nem csak cigányok, de többségében ők) ne termelje magát újra. Lehetősége, igénye legyen ezeknek a családoknak a gyerekeik tanittatása. Erre persze a legkevésbé megfelelő módszer a szegregáció. Ja mégegy tisztelt nfajvédő hozzászólók. Mi is arról a környékről származunk, ahová vissza akarjátok zavarni őket. Jelentkezzen az a bátor hozzászóló, aki tesztet töltött ki annak idején, hogy milyen nemzetiségű legyen, és persze hát a tuti magyart választotta. Gondolom ezért nagy volt a sorbanállás. Akárki nem lehetett...

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2008.09.10. 23:05:25

> az objektivitás akkor maradna fenn, ha egyszer
> elhangozna: Magyarországon egy cigány se követett még
> el milliárdos nagyságrendű áfacsalást, pedig évente
> megtörténik tíz
Ez teljes mértékig igaz, s azért, mert ők valóban nem jutnak el a milliárdos adócsalás lehetőségéig.
De ez most nem tartozik ide, mert a probléma nem ez. (Az átlagember nem az áfacsalótól szenved, vagy fél, hanem a közvetlen agressziótól)
Ez a post nem arról szól, hogy pro és kontra megvitatjuk, ki a nagyobb hulligán, hanem arról, hogy ki kellene már mondani az érintetteknek is, hogy probléma van és nem lerasszistázni másokat, akik kimondják.
És nem válaszoltál a kérdésre: ugye Te magad is arra gondoltál a hírt olvasva? Pedig állítom, hogy nem vagy rasszista, ez biztos. Ez viszont elgondolkoztató. Hát ezért nem kellene a szőnyeg alá seperni a problémákat. Ez a post ezt nagyon jól látja!

XYZ!
Izraelnél nincs fasisztább állam. Rossz példa.

RedRiot 2008.09.10. 23:06:29

"az objektivitás akkor maradna fenn, ha egyszer elhangozna: Magyarországon egy cigány se követett még el milliárdos nagyságrendű áfacsalást, pedig évente megtörténik tíz, és sokszoros kárt okoz, mint az összes cigány bűncselekmény együttvéve"

Honnan tudod, hogy nem így történt? A napokban ítéltek el vmi norvég származású úriembert, bizonyos brókerbotrány miatt... A "kamatospénz" üzletágban tevékenykedő urak sem fillérekben játszanak. Az oroszlános kerítés már megvan, a legnagyobb Merci a garázsban áll, - lassan elkezdik magukat bevásárolni a kistérségi politikába, aztán ha ott kihasználták a lehetőségeket, majd továbblépnek, építik a mafiájukat. Itt ne Macskajaj-féle cigányromantikára gondoljunk.

kapupánt 2008.09.10. 23:09:18

Miért van az, hogy zsidó és cigány gyűlölet létezik (még néhány más is)? Miért nincs abban az értelemben finn, japán, eszkimó gyűlölet?
Amúgy éppen volt bepillantásom "jól menő" zsidó vezette cég működésébe. Most már tudom a választ, mitől az.
Talán az is elgondolkodtató, hogy miért "öröklődik" generációkon keresztül az ellenérzés szerte a világon velük szemben. Ahogyan az állatvilágban az egyedek ösztönösen fölismerik a mérgező, stb. környezeti veszélyeket, úgy az emberek is a rájuk évszázadok óta leselkedő veszélyt ilyen módon kerülni próbálják. Nem kell tanulatlan, ostoba, stb. jelzőkkel illetni bárkit is, mert így ítéli meg a helyzetet. Ez tapasztalat csupán. A társadalmak ma korlátok közé szorítják a többséget, ettől még gyűlölni, utálkozni - nyíltan vagy kevésbé nyíltan - sokan fognak. Én is. Vért ezért nem adok. Csak annak, akit ismerek és belefér az értékrendembe.

Poha 2008.09.10. 23:09:24

vakablak:
Nnna, ez az igazi kerdes, amit felvetettel ...
Oszinten, en is itt ulok es gondolkodom.
Szoval, felvenni es akkor ugrott az uzlet, vagy megtartani es szinten ugrott az uzlet, de esetleg a ciganyokbol megelni.
Na jo, ez tenyleg nagyon nehez kerdes szerintem. Azert az elvakult forumozok is elgondolkodhatnanak...
Erre tenyleg nemtok valaszolni... En a "backend" teruleten elek, ahol nagyn szamit a szaktudas, de nem kell ugyfelekkel kontaktalni. Ez a szitu viszont mas....

a17d12is 2008.09.10. 23:11:58

A mai helyzet nem az utobbi 10 ev kovetkezmenye. Az hogy ma nem tudnak munkat kapni emberek azert is van mert mar regen lemaradtak es csak azt a lemaradott eletvitelt tudjak tovabb adni.

Miert nem tud az ember szuletese utan angolul/nemetul/olaszul ha csak magyart hallott? Miert van hogy ha magyarul tanult meg eloszor es utanna volt szerencseje/ambicioja vagy csak belevertek egy masik nyelvet akkor is neha magyar szofordulattal fog a masik nyelven is megnyilvanulni? Mert sokaig nem hallott mast. Ha eleg idot tolt el az adott nyelv kulturajaban akkor megtanulja idovel, hogy ezt az adott nyelven igy vagy ugy mondjuk.

Ez egy nagyon mely problema. Ciganysag ide vagy oda a magyar nep szerintem rasszista, bunbak kereso. Az en apam soha nem latott fekete embert, de utalja oket (sorry, dad, de igy van, nem?). Egy ismerosom (tavoli, es ha lehet nem keresem a kapcsolatot vele ha nem muszaly - na jo ismerem az illetot csak, de barcsak ne tennem) soha nem talalkozott meleggel, de utalja 'OKET', mert undoritoak.

Csak Pohanak:

Go Sverige!

Roth Mano 2008.09.10. 23:14:47

kapupánt ,

és mért van magyargyűlölet?

(te fasz)

PeZe 2008.09.10. 23:14:58

Roth Mano: nagyszerűen illusztrálod a provokátor szerepkör leírását :)

Sipi 2008.09.10. 23:15:09

Basszus!

Nehogy már előny legyen az, hogy aki standard módon lop azt meg kell védeni a milliárdos lopás lehetőségétől!

Azért érdekes, hogy genetikailag nagyjából egyezünk és mégis (hála istennek) másképpen gondolkodunk.

Sipi (aki dolgozik, nem lop, nem öl, gyerekeket nevel, meg fizet, ..)

PeZe 2008.09.10. 23:17:37

csongorbela 2008.09.10. 23:05:25
>Ez teljes mértékig igaz, s azért, mert ők valóban nem jutnak el a milliárdos adócsalás lehetőségéig.

Honnan tudod ilyen jól? Bizonyos roma bűnözői körök igenis eljutottak ennek a lehetőségéhez, és ki is használták. Persze nemcigány magyarok is....

a17d12is 2008.09.10. 23:17:49

Azt mar egyszer egy masik topikon megjegyeztem, hogy a legjobb a magyar vitakulturaban, hogy mindossze nagyjabol annyibol all, hogy ki ordibal hangosabban, kidagado nyaki erekkel nagyobb durvasagot a masik arcaba.

Ugy latom, hogy itt is felutotte a fejet ez a hangnem.

a17d12is 2008.09.10. 23:18:29

Mennem kell AC power-re, mert merulok.

Poha 2008.09.10. 23:18:56

mindazonaltal, h egyetertek veled, ezt nem ertem:
Go Sverige!
in english: Go Sweden! Magyarul: Hajra Svedorszag!
ideznek:
Poha:
4:1 !!!!!!!:-)
a meccs utan refektalok ... sajnalom a 2:1 magyar vereseget :-(

a17d12is 2008.09.10. 23:19:49

Svedul+Angolul vagy forditva volt. En a Svedeknek szurkoltam.

Poha 2008.09.10. 23:24:06

a17r15:
jaaaa :-)
Okes
Sosem felejtem el, mikor a ZTE jatszott a MU-val. Ugye csak a ZTE taborba kaptam jegyet es ertszeruen a Man U golokat lott, en pedig mindig ugraltam volna az oromomben, de nem tudtam ... lol
Most mar ertelek mate! :-)

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2008.09.10. 23:24:53

vakablak!

A fogorvos barátod nem rasszista, hiszen elmondja, hogy akin nem látszik elsőre, azt felvenné. Legfeljebb enged a rasszizmusnak, mert attól félve nem vesz fel olyat, aki annak néz ki.
De akkor nézzük csak meg, hogy mi az, ami ezt az (elő)ítéletet hordozza, s látni fogjuk, hogy nem a bőrszín, s nem a valódi rasszhoz tartozás az első, az emberek nagyrésze az általános MEGJELENÉS alapján ítél. Akinek pedig az általános megjelenése a leszakadt, agresszív, segélyezett cigányé, azt nem fogja felvenni a fogorvos, akkor sem ha nem cigány, de ugye látjátok, milyen irreális példa ez? Elképzelni sem tudom ezt a munkaügyi helyzetet. Két háziorvosomnak is volt cigány segítője, de nyilván a jólszituált fajtából, így eszébe sem jutott senkinek róluk a cigánykérdés.
A fogorvos tehát nem rasszista, de bután gondolja azt, hogy egy jólszituált cigány asszisztens problémát okozba az ügyfélkörében.
Ha viszont lenne olyan páciense, azért nem is kár, mert az a páciens valóban faji alapon és nem megjelenés alapján viszolyogna, s ez a rasszizmus kitűnő példája. Magamra valamit is adó fogorvosként pedig semmi szükségem nem lenne ilyen baromra. Még elriasztaná a jól szituált cigány/nemcigány pácienseimet.

kapupánt 2008.09.10. 23:25:48

roth
ésszel, ne indulattal!
baromfiudvarban miért tartanak a rókától? (az erdőbe nem jár tyúkanyó rókára portyázni!)
szemét kakas meg miért rikácsolsz! amikor úgy, de úgy szeretem a húsotokat! mondá Vuk
Már, ha érted...

Poha 2008.09.10. 23:29:46

csongorbela:
Tenyleg igazad van + respect, amit mondassz.
De sztem tenyleg nem mindenki gondolkodik igy.
Oszinten ezt az oldalat a dolgoknak en sosem gondoltam at, mert sosem gondoltam, h eljutnak erre a szintre...
Legalabbis en sosem talalkoztam ilyennel, de gondolom azert vannak ...

xyz 2008.09.10. 23:31:04

Azt tudjátok miért van az, hogy az összes közép-kelet európai országban, ahol cigányok élnek, mindig ugyanazok a tünetek jellemzőek rájuk?

Pedig a befogadó országoknak különbözik a történelme, kultúrája, gazdasági helyzet stb.

a17d12is 2008.09.10. 23:32:37

ABH - meg akkor is ha jobbra fordulnak az eredmenyek. Nekem mar mindegy. En elvesztettem az erdeklodesemet valamikor Mexicoban.

Ahhoz meg ami itt megy - TIH.

Egy roma szarmazasu asszisztensno, aki valamiert tanult annyit, hogy megkaphassa azt az allast a fogorvosnal miert vonzana a tobbi roma szarmazasut oda? Es ha esetleg megjelenne a rendeloben egy az aszisztensnohoz hasonloan kepzett/integralodott kuncsaft, az elijesztene a 'tisztesseges' emberket?

Mindig altalanositunk - neha jo, mert egy egy sztereotipia segithet az eletben, de gyakran szellemi bekjot rak rank.

Poha 2008.09.10. 23:34:59

xyz
"Azt tudjátok miért van az, hogy az összes közép-kelet európai országban, ahol cigányok élnek, mindig ugyanazok a tünetek jellemzőek rájuk?

Pedig a befogadó országoknak különbözik a történelme, kultúrája, gazdasági helyzet stb. "
Nu, ebben pedig nagy xyz baratomnak adok pontot!
Minden nyugat europai orszagban letezik rasszizmus, de nalunk ez sokkal inkabb igaz, mert az emberek 90%a a sajat boren tapasztalja. Nem veletlenul!

kapupánt 2008.09.10. 23:38:19

roth
próbáltam a vita témájánál maradni, azt a vonalat követni.
a magyargyűlölet országhatáron túli(?) értelmezése itt off.
arról is lehet(ne) indítani vitát, bár szerintem már volt az.

a17d12is 2008.09.10. 23:41:09

xyz

A kelet europai orszagok tortenelme, kulturaja es gazdasagi helyzete nem kulonbozik oly nagyon - egyutt eltek egy Osztrak Magyar Monarchiaban sokan - figyelem Nagy Magyarorszag rajongok! Horvatorszag annyira volt akarmikor Magyar, mint Wales, Anglia!

Hasonlo a konyha, a nepszokasok, a nepzenek, stb. Nem ugyanaz, de hasonlo. Es a hatarok koryeken - gyakran ossze is mosodik, eppen azert mert az emberek keveredtek, szlovak, magyar, roman, ukran, nem szamitott ha a falubeli lanykanak megtetszett a legeny vagy forditva. Na jott majd a politika es elkezdodott a 'minden szlovak/roman/ukran/magyar/cigany/whatever lusta/ostoba/csalo/eroszakos,stb - a szomszedom is az, csak az rendes ember, ot ne erje a pogrom, csak a tobbit, mert azok mind blablabla.'

Roth Mano 2008.09.10. 23:42:55

nem off, az is rasszizmus.

müszi 2008.09.10. 23:43:06

én nem mondhatom magyar létemre, a közuti e
llenőrzésnél,hogy megélhetési gyorshajtó vagyok?

a17d12is 2008.09.10. 23:45:11

Muszi:

Ha akarod es meg mered tenni tedd.

a17d12is 2008.09.10. 23:46:41

Poha, hetvegen Manchuriaban leszel vagy Derby-ban?

vakablak 2008.09.10. 23:46:49

Az eredeti blogbejegyzéshez még: "[...] arra teszek javaslatot, hogy ezentúl senki ne kaphasson semmiféle lóvét valamiféle teljesítmény nélkül. Aki ugyanis a feltételek nélküli segélyezés híve, az valójában az örökös alávetettségeteket akarja." és: "Javasolni fogom, hogy aki ezek után valamilyen börtönnel büntetendő cselekményt követ el, az a továbbiakban ne kaphasson semmiféle támogatást."

Ezek nyilván nagyon népszerű gondolatok, mennél jobbra, annál inkább, a szélső-ultrajobbos droidok meg egyenesen eksztatikus örömtáncot lejtenének, ha így lenne. Valójában egy dilemmáról van szó, amit nem lehet csak úgy lesöpörni az asztalról. A segélynek valóban van/lehet egy olyan hatása, mint amilyet a cikkíró közöl, mármint hogy az a tespedtséget és depriváltságot konzerválja. Ahogy az is igaz, hogy pusztán igazságossági alapon is felbuzog az emberben az indulat, ha arra gondol, hogy bűnözők, kontrázzunk rá: visszaesők, többszörösen visszaesők, aszociálisok, szubverzívek is kapjanak segélyt az adófizetők pénzéből. Nem helyes, ugye?

Abba tessék belegondolni, hogy - a fentiek igazságtartalmának megmaradása mellett - pontosan hova vezet az, ha bárkitől is teljesen megvonjuk a segélyeket. Ésszerű módon senkitől nem lehet elvárni, hogy éhenhaljon vagy ő, vagy a családja, ezt fogadjuk el tényként. Empirikus tény (bár nagyon szomorú hogy így van), hogy romák tömegeinek nincs munkája, munkához való képzettsége, és sokuknak származásuk, életmódjuk, beszédjük, kultúrájuk, kinézetük, lényük okán gyakorlatilag nulla esélye van munkahelyhez jutni. Ragozhatjuk ez így vagy úgy, boncolgathatjuk hogy de kinek a hibájából jutottunk el ide, de mindez a tényeket nem írná felül. Akkor hát lássuk be azt is, hogy aki bárki rászoruló a segélyét nullára (vagy egy elviselhetetlen minimum alá) csökkentené, az egyben arra ítélné az illetőt, hogy az lopjon vagy raboljon. Más lehetőség az adott helyzetben nincs. Ezért be kell látni, hogy bármennyire is népszerű a segélycsökkentés gondolata, és ez bármennyire is átlapolódik a "cigánybűnözés" elítélésével, paradox módon az pont a segélyek kurtítása-megvonása adna csak igazi nagy löketet egy új, ezúttal igazán és hamisítatlanul megélhetési cigánybűnözésnek.

Poha 2008.09.10. 23:48:41

a17r15: Londonban... nem szokasosan
Te ismersz engem,innit? :-)

a17d12is 2008.09.10. 23:50:56

Vakablak

Egyetertek.

Over and out.

a17d12is 2008.09.10. 23:51:38

N ugynok visszatert mar a BP bazisra?

Storyteller 2008.09.10. 23:53:19

Volt már itt szó mindenről a liberalizmus szidásától a büdös cigányokon át a szegény cigányokig.

Nem értem meg, de értem azokat az embereket (köztük öcsémet), akik kisebb-nagyobb mértékben rasszisták azért, mert cigányok támadták meg őket/gyerekeiket/gyerekeik tanárait/gyerekeik barátait stb.

Nem értem meg, de értem azokat az embereket, akik helyzetükből adódó frusztrációjukat abban próbőálják levezetni, hogy a szar helyzetért a zsidókat/a cigányokat en bloc teszik felelőssé, megkülönböztetés nélkül.

Megértem azokat az embereket, akiknek hányingerük van attól, amit egyesek manapság liberalizmus címszó alatt megengednek maguknak, de elnézést kérek: messze nem csak a cigányok élnek vissza a meglehetősen puha és kevéssé betartatott szabályokkal.

Ami itt zajlik éppen, az meglátásom szerint Kanadában már végetért ott az angol többségi és a francia kisebbségi társadalom gyakorlatilag egymás mellett, párhuzamosan él gyakorlatilag kapcsolatok nélkül. Persze, béke van (pedig voltak ott robbantások, emberrablás, terrorizmus, erőszakhullám stb.), de nincs kommunikáció. Elbaszták a politikusok. És persze mondhatjuk - és igazunk is van - hogy a magyar cigányság helyzete összehasonlíthatatlan a kanadai franciákkal (akik egyébként utálják a franciaországi franciákat is.:), én csak annyiban tartom ezt megemlítendőnek, hogy Kanada a kezdetektől fogva kétnemzetiségű volt, mindig szabad volt, és a franciák SOSEM tudtak beilleszkedni.

Franciaországban ugyanez zajlik, ott az arab és a frankofón fekete kisebbség kb. hasonló helyzetben van, mint nálunk a cigányok. Nicolas "rendpártivagyok" Sarkozy meg persze kitakarítaná őket, ahogy lehet. Csak nehéz kicsit a harmadik generációs arabokkal, akik franciaországban akarnak élni, de a saját szabályaik szerint, és mivel a többség felől (ők kb. 4,5-5 millióan vannak) csak elutasítást, kvázi gettósítást kapnak, naná, hogy szembeszállnak vele. Franciaországban egy átlagos éjszaka kb. 100 autót gyújtanak fel arab fiatalok. És azt láttátok már, hogy a francia rendőrség hogy oszlat tüntetést? A mi kossuth térieink sírva könyörögnének ama emlékezetes okt. 23-áért. Válogatás nélkül ütnek fiatalt-öreget, ami belefér. Nem, Franciaország sem fenékig tejfel, és Sarkozy csak azért undorodik tőlünk mert francia, nem azért, mert cigányozunk.:)

Magyarországon pedig a folyamat elején vagyunk. Itt van előttünk két példa, ami nem működött (hogy-hogynem, mindkettőben szerepelnek franciák... hogy van ez...). Magyarországon két dologra van szükség. Az egyik a felelős roma vezetés, aki nem játssza ki minden kibaszott délelőtt 10:21 perckor a rasszizmuskártyát, hanem a gyakorlatilag nem létező roma értelmiség felhasználásával próbálja az asszimilációt vagy legalább a békés egymás mellett élést propagálni (kis gonoszságoktól eltekintve, mint pl. a cigányok és a magyarok szinte természtetes elválasztása - holott ők mindössze cigány nemzetiségű magyarok, erre kitűnő példa volt a poszt), másrészt pedig a rasszizmust a helyén kezelő (azaz nem mással összemosva, nem azzal takarózva használó, előfordulása esetén szigorúan büntető), intézkedéseivel a két közösséget nem egymás ellen hangoló, hanem a békés egymás mellett élést alapos, átgondolt, rendszeralapú és nem alkalomszerű módon elősegítő magyar vezetőkre. Ja, meg úgy két generációnyi időre.

Lehet ütni, megyek sünt szarni.

kapupánt 2008.09.10. 23:58:02

rendben. tiszta vizet a pohárba: van zsidó, arab, afro, cigány ismerősöm, akik jártak már az otthonomban. őket és más ország fiát-lányát is el(be)fogadom addig, míg meg nem lop, életemre nem tör, meg nem károsít vagy ellenem tesz.
Ha igen, akkor vége mindennek, akkor pusztuljon.
Ha arra okot ad, az is aki magyar. én ebből indulok ki.
ezek után most hogyan, minek minősíted ezt?

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2008.09.10. 23:59:18

vakablak!
Valóban ilyen rossz következményei lennének.
Egy darabig. Aztán LEHETNEK jobb hatásai is. Láttuk ezt a "nem is különbözik annyira" szomszédban. De szerinted nem lesz muszáj megtenni?

a17d12is 2008.09.10. 23:59:45

Megyek Bedfordshire-be. Kellemes meddo vitat.

patkány 2008.09.11. 00:00:15

Itt hagyom ezt az egész kibaszott Kárpát-medencét! Hol van az a régi jó béke? magyarok, cigányok, tótok, mindegyik mutogat a másikra.

Joe 2008.09.11. 00:01:41

Megoldás: munkatáborba a cigányokkal... dolgoztatni kell őket, más hasznukat nem látom.

vakablak 2008.09.11. 00:03:46

csongorbela: ha valakitől, aki körülményei okán de facto munkaképtelen (és ilyenek a romák egész tömegei) teljesen megvonod a segélyt, az vagy éhenhal, vagy az életbenmaradásért bűnözni fog, rosszabbik esetben kínjában pusztít, vagy forradalommal próbálkozik (pl. "éhséglázadás". Pontosan milyen "jobb hatásokról" beszélsz "aztán"?

macska 2008.09.11. 00:05:59

szerintem az alföldön csinálni kell nekik egy rezervátumot és bezárni oda minden cigányt
ebben a társadalomban csak a kárt csinálják, igy nincs értelme probálkozni a beillesztéssel

de emberileg jobb megoldás lenne egy részt az országbol nekik adni
cigányországot a cigányoknak, nem hiszem hogy egy darab föld tul nagy ár lenne a nyugalomért
vesztettünk má sokkal többet is

Storyteller 2008.09.11. 00:08:47

kapupánt: részemről ember vagy, életben maradhatsz.:)

komolyra ordítva a sót: szvsz a Te hozzáállásod liberális (kivéve mondjuk a pusztuljon részt, de tőlem még az is átmegy.)

Megfelel?

Csongorbela:

ugyan nem tőlem kérdezted, de nem hiszem, hogy muszáj lenne valamit megtenni azon kívül, hogy változtatni kell. én úgy gondolom, hogy mivel a nemcigány a cigánynak szinte sosem ad munkát, jól ellenőrzött (haha) módon, állami támogatással (haha) gyakorlatilag cigányok által működtetett cégeket kell létrehozni, ahol a munkára képes, a munkaerőpiacra bejutni kívánók megfelelő tapasztalatot szerezhetnek, és idővel beszivároghatnak más cégekhez is.

BIliben a kezem.

Storyteller 2008.09.11. 00:10:27

másrészről pedig: amit vakablak mondott. világos.;-)

tommygun 2008.09.11. 00:17:22

Marhavagon. Jó sok. Egy irányba. Az kell.

vakablak 2008.09.11. 00:18:01

Storyteller, ecsém, gyakorlatilag 100%-ig ugyanezen gondolkodom már hónapok óta ("jól ellenőrzött (haha) módon, állami támogatással (haha) gyakorlatilag cigányok által működtetett cégeket kell létrehozni, ahol a munkára képes, a munkaerőpiacra bejutni kívánók megfelelő tapasztalatot szerezhetnek, és idővel beszivároghatnak más cégekhez is.")

Az én elgondolásom szerint 100%-ig állami tulajdonban lévő, ám egyidejűleg nonprofit és 100%-ig a teljes pénzforgalmát naprakész állapotban az interneten megjelentető cég (ill. cégek sorozata) kellene (ez garantálná a korrupció-mentességet), mégpedig lehetőleg egy olyan szegmensben, amely ilyen körülmények között nem csapja agyon valamelyik mo.-i iparágat, és ráadásul a képzetlen cigány tömegeknek is tudna munkát adni. Elsőre megoldhatatlannak látszik.

Eddig csak egy ötlet jutott az eszembe, mégpedig az újrahasznosítható hulladék manuális válogatása. Ez cseppet sem igénytelen munka, és jórészt gépesíthetetlen. Mivel a cégnek nem kellene profitot termelnie (a cél a munkával nem bíró tömegek visszavezetése a munkába, mint életstílusba), valószínűleg megoldható volna nullszaldósan az válogatatlan újrahasznosítható hulladék vonattal-hajóval történő tömeges ideszállítása Ny-Európából (ahol az élő munka lényegesen drágább), majd a válogatott (esetleg újrafeldolgozott) hulladék visszaszállítása a származási országba. Mivel ez egy maga nemében példátlan társadalmi felzárkoztató program volna, szerintem még akkor is számíthatna EU-támogatásra, ha amúgy az egész szállítási hercehurcát nullszaldósan ki sem lehetne hozni.

kapupánt 2008.09.11. 00:19:08

storyteller
:) remélem szép és hosszú nyugdíjas évek várnak rám és országunk arra érdemes lakóira még sok generáción keresztül. Éljenek a dolgos, szorgalmas, becsületes Magyarok!
Jó éjszakát, már megint ma van:)

vakablak 2008.09.11. 00:23:51

Ja és a lényeg, a leglényeg az volna, hogy aki az ilyen helyen dolgozik, az nem segélyt kap, hanem fizetést. Nem volna szabad adóengedményt adni. Attól polgár valaki, hogy részt vesz a közügyekben, a közteher-viselésben. A polgárságba való emancipáció része a munka, és az adófizetés is.

További lépésként elképzelhető volna, hogy aki egy ilyen cégnél dolgozik 8 órában annak egy idő után felajánlanák, hogy dolgozhat 6 órában is, viszont akkor napi további 4 órában szakmai továbbképzésen kell résztvennie - változatlan fizetés mellett, ill. a tanulmányi eredmények függvényében akár fizetésemelésért is. Mivel az egész buli egyben a termelésről is szólna, ezzel egyidejűleg óriási mennyiségű segélyt is meg lehetne takarítani, és az egész ügy valószínűleg nagyon jótékony hatással lehetne a többségi társadalom és a cigányság közötti erősen felfokozott érzelmi viszonyra.

Storyteller 2008.09.11. 00:24:35

vakablak: csináljunk rá céget, emeljük le az EUs támogatást, és lépjünk le:D

Komolyan: hm.... elgondolkodtam. Vajon kinek van rá ereje, hogy ezt megcsinálja?:P

macska 2008.09.11. 00:25:57

a cigányoknak genetikailag rühes a normális munka, senki soha nem fogja öket munkára fogni korbács nélkül
csak a kevés befektetéssel nagy lovét leakaszto üzletek érdeklik öket
mint a lomizás, vasazás, antik butorok stb..
persze minden ado nélkül ,
még addig kell megoldani a problémát amig el nem fajulnak a dolgok, mert biztos vagyok benne hogy pár éven belül vér fog fojni sok vér

vakablak 2008.09.11. 00:27:22

"csináljunk rá céget, emeljük le az EUs támogatást, és lépjünk le:D"

:D:D:D bingo

vakablak 2008.09.11. 00:30:13

"Vajon kinek van rá ereje, hogy ezt megcsinálja?"

A dolog természetéből és lényegéből adódóan ez egy állami feladat. Ha az állam nem, akkor senki sem.

rettegettegérfog 2008.09.11. 00:31:07

Volna egy borzasztóan buta és rosszindulatú kérdésem. Miért nem hallok semmi infot arról hogy a cigány értelmiség, a jobb módú cigányság, vagy a dúsgazdagja odaáll a népe elé, vezeti, segíti, felemeli őket? Miért nincs, vagy hol van a cigány elit? Akikkel erről a szaros témáról érdemben lehetne tárgyalni. Akinek valós befolyása van köztük, és tíz percnél tovább meg tudja tartani a megállapodásokban foglaltakat. Hol vannak a vajdák?!

És most nem a kirakatmajomra gondolok Miskolcon aki a kacsalábból játssza a jól fésült kultúrcigányt. Hánytam a riporttól, annyira álszent és kenetteljes volt. Jó hogy a riporter nem szopta le ott helyben a Bodri kutyával együtt. Szóval miért van az hogy egy nagy arctalan, éhes barna bőrű massza készül bekebelezni mindent körülöttünk és nincs működő kommunikáció vele, csak ez a tetves köztörvényes jancsibohóc, ez a Kolompár gyerek. Komolyan mondom röhej, a végén tényleg kirobban valami véres szar itt az országban, és nem lesz senki aki tudni fogja hogy az Ő OLDALUKRÓL ki tehetett volna valamit ellene. Mert ugye "BÁRMI VAN, ARRÓL A SZEMÉT RASSZISTA MAGYAROK TEHETNEK". Komolyan, ha annyira rasszisták lennénk már rég elhamvadt volna az utolsó is közülük. Ennyire sehol sem nyalatja ki a picsájukat a kormányzat a többségi lakossággal mint nálunk. Amúgy a több milliárdos ÁFA csalásos kérdésre az a válasz hogy azért csak magyar elkövetők vannak, mert az APEH felső utasításra nem járhat el a cigány érdekeltségekkel szemben. Mint ahogy a kábítószer ellenes nyomozati szervek sem. Kiváncsi vagyok a Készenlétiek oszlathatnak e majd a nagy megmozdulásaik alkalmával...

Kabaré ez az egész!!

yachtkikötő 2008.09.11. 00:58:33

Aki tud olyanról hogy a gárda valakit megvert, meséljen már.

Mindenfajta gárdázás felesleges hisztériakeltés.

Majd pont ők bántanak valakit csak úgy heccből.

Storyteller 2008.09.11. 01:06:19

Ez egy nagyon érdekes kérdés, egérfog. Bár tudnám rá a választ. Az a bizonyos cigány értelmiség, miért nem segít a népén? Két okból, azt hiszem, mindkettő elhangzott már feljebb:
- az egyik, hogy boldogulni próbál. Márpedig rendes nemcigány HRes ugye tudjuk, mivel genetikailag kódolva van beléjük a munkautálat (muhaha, helló, korlátoltság), nem vesz fel olyat, akin látszik, hallatszik, érződik, hogy cigány. A jelölt tehát igyekszik beugrani a viccben szereplő meszesgödörbe, hogy minél fehérebben jöjjön ki onnan.
- a másik, hogy a saját közössége kiutálja, mert tanul, mert nem úgy intézi a dolgokat, mint ők. Ez egyébként minden közösségre igaz, nem csak a cigányokra. Nem úgy csinálsz valamit, mint az megszokott, akkor az a legkevesebb, hogy ferde szemmel néznek rád.

Aki tehát cigányéknál tanul, az csak két akadályt kell, hogy leküzdjön: a saját közösségét, meg a többségi társadalomét. Ilyen gerinces, kitartó, nyakas, makacs ÉS ebbe nem beleroppanó, hanem sikeres ember kevés van. Olyan közösségben, ahol minimális az akár a gimnáziumot elvégzettek száma, még kevesebb. Olyan ember, aki azok után, hogy átúszta a jeges Dunát januárban, úgy dönt, hogy viszafelé is úszva megy, mert otthagyott valamit, na olyan meg egyelőre egy se. Mert szvsz most ilyenekre lenne szükség, sőt, még ilyenebbekre: akik azután, hogy magára hagyták a 'népüket', visszamennek, és tiszteletet vívnak ki közöttük. Ilyen embernek kell lennie a cigány értelmiséginek. Kurva nehéz dolog, és a nemcigányok nem könnyítik meg ezt. Te sem, én sem.

A többségi társadalom nem azért felelős a cigányokért, mert szegény cigányok nem tudnak vigyázni magukra, és mindenki csak bántja őket. A többségi társadalom csak annyiban hibás, hogy a kisebbség kitörési kísérleteit - alapvető emberi-pszichológiai-társas okokból hajtva - elfojtja.

Szómenésem van, de összefoglalva: igen, kabaré, de egyre kevesebb ember röhög rajta.

Akarki 2008.09.11. 01:48:19

Az ügyeletes okostojásoknak:
Költözz a szomszédomba, van velem szemben egy a cikkben említett kisebbséghez tartozó emberke, részeg üvölt, mint a sakáll, hajigálja ki az utcára a tányért, poharat, és éktelenül bömbölteti azt a sz@r mulatós zenét, más meg ugye pihenni akarna. Thx úgynevezett libsik, de nyugi, benneteket is nagyívben lesz@rnak, akik "szponzorálják őket"... ti sajna még senkik sem vagytok a szemükben...ezvan tessék megbarátkozni vele. Titeket is utolérnek előbb-utóbb nefélj, én meg röhögök rajtatok ;)

Akarki 2008.09.11. 01:53:36

Ja, tényleg... szerintetek lenne Magyar Gárda, ha nem lenne társadalmi támogatottsága, belépne valaki ??? (erre tessék kiagyalni valamit) MIÉP, Jobbik, stb... egyszer sem érte el az 5%-ot ( O.K. MIÉP annak idején igen, 1x), mostmár sanszos.
Igen tudom..tudom, de "Miért, az SZDSZ létezik ?" ugyammár... 1% ? :D (bocs, igen, 2%)

Az SZDSZ azért nem létezik, mert nincs társadalmi támogatottsága, ami a gárdának van. 10 millió emberből tudod mennyi az 1% ?

Storyteller 2008.09.11. 01:54:26

Nem, akarki, engem már utolértek, szarul jártam, és tudom, hogy egy részük leszar, de azt is tudom, hogy a nemcigányok nagy része is leszar. Ez van, ezzel megbarátkoztam. Mit tehetek még érted?:)

Kovcsiubcsi 2008.09.11. 02:08:04

Nem előítélet, nem rasszizmus a cigányokkal szemben személyes vagy szerzett tapasztalatok alapján... hogyismondjam.. tartózkodni pl. munkaerőnek alkalmazásukban, velük való barátkozásban, üzletelésben.
Egymás mellett élni velük lehetetlen békében, mert nem egy európai civilizált kultúra, hanem egy élősködő nomád típusú. Semmiféle felelősségtudattal nem rendelkeznek. Sem társadalmival, sem személyessel.

Szocializációjukra minden szinten az elhagyatott, buta, jövőtlen érdektelenség a jellemző. Még ma megpróbálják elvenni és elverni amit lehet, a holnap nem létezik számukra. Szubhumán jellemzők ezek, és ha azt mondom hogy közelebb állnak az oktalan állatokhoz mint a gondolkodó emberhez akkor nem lehet ezért fajgyűlölőnek nevezni engem, mivel kevés közük van az emberi fajhoz. Viselt dolgaik alapján bizonyosan.

Akarki 2008.09.11. 03:03:36

Pl. észre kéne venni, hogy ott van az a bizonyos K. O. néven elhíresült képviselőjük, aki, mint az index IS megírta milliós tételben sikkasztott + napi szintű már a kábellopás lsd. kispest és a tömegkatasztrófa előidézése...(síncsavarok) Talán le kéne szólni már az úgynevezett képviselőiknek, hogy ugyan gyerekek, már elég nagy szarban vagytok, talán nem kéne...sőtt már a képviselőiknek maguktól kellett volna rendet tenni...

különvélemény 2008.09.11. 03:19:56

"Molnargoreny: Beszéljünk a rasszizmusról!

Beszéljünk. Már csak azért is, mert az előző poszt (mely a Bombagyárban is olvasható) nyugodtan mondható rasszistának - legalábbis a politikailag korrekt terminus szerint mindenképpen.

Induljunk ki abból, hogy a Földön ezrével élnek a különböző bőrszínű, nyelvű, kultúrájú (vagy épp kulturálatlanságú, ha a cigányokra gondolunk...) népek. Tudományos definíciója nincsen annak, hogy mitől, hogyan egyenrangúak ezek mindnyájan: ez csupán egy politikailag keményen korrekt vélelem, amely szinte megdönthetetlen - legalábbis össztűz zúdul azokra, akik egyáltalán vizsgálni merik a kérdést a "népek egyenrangúsága" axiómájának automatikus, vizsgálatlan elfogadása nélkül.

Én merem ezt vizsgálni. A genetika biztosan nem ad választ: az ember és a csimpánz génkészlete is 99 %-ban azonos, az 1% eltérés pedig a statisztikai hibahatáron belül van. Talán mégse kell a majmot emberré nyilvánítani, de a népcsoportok genomja közötti eltérés olyan kicsi, hogy értékelhetetlen.

Már többször hivatkoztam egy (nagy vihart kiváltott) amerikai kutatásra, melyben az ottani embertípusok egyes tulajdonságait mérték fel. Az ázsiaiak IQ-ja volt a legmagasabb, a négereké a legalacsonyabb (aki nem tudná: az IQ nem függ össze a műveltséggel, az elsősorban a képességet jelzi). Ugyanakkor agresszióban a négerek magasan vezettek. Vagyis: találtak különbséget az egyes emberfajták tulajdonságai között. Nem vagyunk egyformák!

A nem tudományos igényű, de nagyszámú hasonló emberi megfigyelés is kialakít sztereotípiákat a népekről. Ezek döntően megalapozottak akkor is, ha nem túl hízelgőek. Ki meri tagadni, hogy az írek (de a finnek, svédek, norvégok is) isznak, mint a gödény, a zsidók és a skótok fukarok, a cigányok meg lopnak? Közmondások, viccek, szólások ezrei tanúskodnak az ilyen megfigyelésekről, melyek az egyes emberekre lebontva szükségképpen pontatlanok, de az adott nép egészére nézve általában igen pontosak.

A rasszizmus nem az, amikor valaki a cigányoktól azért fél, mert sorozatosan tapasztalta, hogy azok között sok a bűnöző, és rá is veszélyesek. Sőt, ha egy ilyen ember gyűlöli a cigányokat, ettől még nem lesz rasszista. A rasszizmus értelmezését le kell szűkíteni: csakis azt lehet ennek minősíteni, amikor valaki válogatás nélkül gyűlöli egy adott népcsoport minden tagját, azok beigazolt egyéni tulajdonságaitól függetlenül (tehát azokat is, akik a népcsoport rossz tulajdonságaival bizonyítottan nem rendelkeznek). Azt azonban senkitől se lehet józan ésszel elvárni, hogy pl. egy cigánynak meghitelezze a becsületességet - pórul jár, aki ilyen bizalmas. Nemrég hozzám is be akart jönni két cigányasszony egy karonülő purdéval: "csak egy kizs vizset kérünk a gyereknek!" Tekintettel arra, hogy a környékünkön közkutak is vannak szép számmal, elég nylvánvaló volt, hogy lopni akartak - ennek megfelelően megmutattam nekik egy szép nagy dorongot, mire elkotródtak. Tény, hogy nem győződhettem meg arról, hogy csakugyan tolvajok - de ki meri ezt elvárni? Engedjem be, hagyjam lopni, csak azért, hogy politikailag korrekt legyek? Frászkarikát!

Rasszista, aki általában fél a cigányoktól és utálja őket, avagy erősen idegenkedik a zsidók összetartásától, pénzhajhászásától (azért e kettőt említem, mert Magyarországon ezek az akut kérdések)? Nem, ettől még senki sem lesz rasszista! Elvégre ha valaki nem cigány és nem zsidó, miért ne ragaszkodhatna a saját népcsoportja értékeihez, stílusához, és miért ne idegenkedhetne mások eltérő voltától? Miért kellene a másik népcsoportot preferálni? Ha a cigányoktól félő, a zsidókat visszatetszéssel szemlélő (ez talán a legtipikusabb hozzáállás) magyar ember egyébként semit sem tesz, hogy gondolatait a gyakorlatba átültesse, illetve a megismert, és rendes embernek talált cigányt vagy zsidót nem diszkriminálja, nem minősíthető rasszistának, fasisztának, miegyébnek.

Súlyos kérdés az, hogy minek lehet nevezni a saját nemzetüket gyalázó alakokat? Akik fasisztáznak lépten-nyomon; magyarkodásról ordítoznak; tagadják a cigánybűnözést; fasizmust üvöltenek zsidó-, részeg suhancokat keresztény sírgyalázáskor, stb.? Vajon rasszista-e az, aki a saját népcsoportjával szemben fejt ki alaptalan szélsőséges nézeteket? Kíváncsi vagyok, erről mi a véleményetek..."

forrás: molnargoreny.blog.hu/2007/10/16/beszeljunk_a_rasszizmusrol

==T== 2008.09.11. 04:58:12

Azt azért hozzátenném, hogy az általános iskola, a középiskola ésa szakképzés ingyenes, és korábban is az volt, szóval 100%-ig az ő hibájuk a kialakult helyzet.

Az a baj... 2008.09.11. 06:38:11

Az a baj, hogy ezt a beszéde egy cigány "vezető" sem tudná elmondani, sem kolompár orbán, sem horvát aladár sem a többi, mert nincs benne elég sokszor a: "jogunk van", "nekünk jár" szófordulatok egyike sem.

Zelefánt 2008.09.11. 07:39:02

Champace --
Te valódi futóbolond vagy, ha nem tűnik fel számodra, hogy a cigányság -- és a cigány vállalkozók -- nemhogy ÁFÁ-t, de lófaszt sem fizetnek a közös kalapba. Igen tanulságos lenne -- már ha megtörténhetne -- hogy a csili-vili roma esküvőkön mondjuk az APEH ( a vámkommandóval karon fogva ) is tiszteletét tenné, de erre úgy tűnik, nemigen van bátorsága a hatóságoknak.
Mint ahogy valószínűleg érdekes eredményekre vezetne az uzsorakölcsön-kihelyezők jövedelmének, illetve adózási szokásainak vizsgálata is. Furcsamód az APEH-nek bokros teendői közepette erre sohasem maradt szabad kapacitása.

states 2008.09.11. 07:57:37

Cigánykérdésben amit még a rendszerváltás után el lehetett rontani, azt elrontották a baloldal politikusai, az értelmiségi holdudvaruk. A cigány ma pontosan tudja, hogy teljesítmény nélkül juthat pénzhez, hogy következmények nélkül bűnözhet, mert a fent említett politikusok, ilyen-olyan megélhetési jogvédők biztosítják hozzá a törvényi, szervezeti és kommunikációs hátteret. Visszafordíthatatlan folyamatok indultak el, a többségi lakosság már nem csak a falvakban már a városokban is meg van félemlítve. A minap a lányom azt ordítozták a falkába verődött cigányok a Szondy utcában este tízkor, hogy jól teszed, ha átmész az utca túloldalára, de legközelebb úgyis elkapunk. Itt tartunk...

vakablak 2008.09.11. 08:50:34

Én nagyon megértem a cigány-ellenességet. A véleményem nekem is megvan, bár nem annyira vehemens, mint amiket általában olvasni. Nagyjából százezer ideges leírását olvastam már, hogy milyenek a cigányok. A drasztikus, jelzőkben tobzodó, drámai hangú leírásokban mindenki vérprofi, szemlátomást. Eddig oké.

Csak azt nem látom, hogy ez hogy fog előrevinni minket a probléma megoldása felé.

Jó, Magyar Gárda. Jó, törvényes. Jó, nem vágtak még pofán senkit, és az is lehet, hogy nem is fognak (lásd még: www.hirszerzo.hu/cikk.a_vernemzeti_oldal_uj_torzsfoje.79219.html ). A Magyar Gárda nyilvánvalóan a cigányságból akarja kiprovokálni az erőszakot, ami, ha megtörténik, egyáltalán nem a Magyar Gárdát, hanem nyilvánvalóan és elsősorban teljesen vétlen (legalábbis nem tag) embereket fog érinteni, és akkor majd lehet megint hőzöngeni, hogy így a cigányok meg úgy, ölik a magyart, nyírjuk ki őket mind. Klasszikus felforgató forgatókönyv ez. Nem megoldáshoz vezet ez, hanem vérontáshoz. Nem a helyzet javulásához, hanem a helyzet drámai romlásához. De ha ez kell, ez lesz.

lény 2008.09.11. 09:40:55

champace

te balfasz! ismered azt, hogy akinek nem inge nem veszi magára? a normális cigány eddig is normálisan élt és nem is utálták. sőt, fel sem tűnik, hogy cigány! csak az olyan barmok mint te hiszik azt, hogy minden cigány utálva van. mert kurvára csak a médijából táplálkozol! nekem is van cigó haverom és tudod mit mondok: ő is rühelli az aljacigányt!

Anonymouse 2008.09.11. 10:51:11

elmondtad, gratulálok! :)

Ricccso · http://www.megnincsdemarrajtavagyok.com 2008.09.11. 11:10:21

Üdvözlet!

1. Amikor azt mondjuk "cigánybűnözés", közben a "bűnöző cigányok"-ra gondolunk. Ettől nem vagyunk rasszisták, csak rosszul fogalmazunk, de elegünk van egy kisebbség terrorjából és ez okozza. Indulat. Így is bele lehet nyilván kötni.
2. A Felvidéken, Délvidéken, Erdélyben, stb élő magyarokat is utálják, de nincs ott magyarbűnözés, csak ismert és ismeretlen Malina Hedvigek. Érdekes...
3. Régen sok sváb élt itt, akiket erőszakkal küldtek el.(nem a magyarok, hanem politikusok) "Vonattal megyünk, de tankkal jövünk vissza", mondták indulatból. Még sincs németgyűlölet és németbűnözés, sem németek által kiagyalt összeesküvés. Nem furcsa?
4. Volt egyszer egy Nagy Magyarország, ami már nincs és amíg a politika önös (osszd meg és uralkodj) érdekben nem fordított egymás ellen a népeket, békés volt az egymás mellett élés. Sosem voltak a horvátok magyarok. Ám ha NM-ot mondjuk Középeurópai Uniónak neveztük volna annakidején...
Most sem célja a politikának, hogy biztonság és béke legyen, mert akkor számot kéne adni pl. a többszáz trükkről és beülni egy cellába teljes vagyonelkobzás mellett (persze senki sem gondolhatja, hogy a többi politikus is ártatlan kiscserkész). A "kenyeret és cirkuszt" meg még mindíg működik. Az egyszerű embert könnyebb maga mellé állítani (szavaztatni) azzal, hogy ígérget, "én kiállok érted a téged gyűlölők ellen", mert fel sem tudja fogni, hogy csak beszél róla és közben generálja a problémát, nem tesz ellene. Az egyszerű ember pedig az ígéretből és a fenyegetésből ért.
5. A cigányság régóta itt él Magyarországon. Ha akartak volna, be tudtak volna illeszkedni. Nem akartak. Nem hiszem, hogy a magyarok (németek, zsidók, szlovákok, bárkik) adójából kell ezt rákényszeríteni. Nem azért dolgoznak emberek szorgalmasan, hogy mások ingyen éljenek.
6. Merre tovább?
Az állam elsődleges feladata, hogy felkarolja a gyengét, de az is, hogy ne a koldus legyen a király és az érezze magát kitaszítottnak, aki az adót fizeti. Vakablak által írt ötlet, hogy állami cégeket alapítani, remek. Látszik, hogy megoldást keres. Én sem tartom jó ötletnek, hogy segélyt kapjon, aki nem dolgozik. Sőt a segélyt sem tartom jó ötletnek, hiszen aki nem képes sikeresen irányítani az életét, attól ne várjuk el, hogy a segélyt a saját és gyereke ruházkodására, etetésére és oktatására fogja költeni, hanem a játékgépre és a kocsmára. Ha valakiről gondoskodni kell, akkor gondoskodjunk, kap ételt, ha helyben eszi meg és nem tudja eladni, kap ruhát, de ha elrongyolódott, ugyanitt adja le, beülhet tanításra, ha tanulni akar és mindezekért ad is vissza a társadalomnak, aki felkarolja, közmunkával. Nem ingyen várja és kapja.
Akinek nem tetszik, hogy segítünk, aki továbbra is idegen akar maradni, azt ki kell utasítani az országból. A rákos sejtet is kiirtjuk a testből, hogy ne tegyen mindent tönkre. (Aki ezen felhúzza a szemöldökét, az meg ha neadjisten rákos lesz egyszer, akkor mondja, hogy az is olyan, mint a többi sejtem, hagyjuk élni, nem kell operáció, kemoterápia.) Ne legyünk már amerika, ne az értéktelent védjük az értékes ellenében.
Nagyon fontos a jó példa is. Ha mindenki csak olaszliszkai eseményekről hall a médiából, az hasonló esetekhez vezet. Ha jó és működő eseményekről, akkor meg az gyarapszik. Hiszem, hogy a helyzet miatt háromszorosan kell büntetni az etnikai bűnözést, de háromszorosan jutalmazni a jót is.
7. Senkinek ne legyen illúziója, egy átlag cigány családban 4-5 gyerek is születik, egy magyarban 1,5? Még az életünkben elérik az 50% százalékot és akkor nem szép szóval lesz megoldva a magyarkérdés. Ez nem riogatás, ha többségben vannak, erőszakosak, olvass híreket. Elképzelhető, hogy 35-40% is elég, mert van összetartás, a magyaroknál meg nincs. Egyenlőre. Csak elég sokat kell hallani, hogy a franciáknál gyújtogatnak az arabok, amerikában meg a négerek (párdon, afroamerikaiak) szervezetten és itt is az lesz. És nem lesz elég rendőr, hogy a te lakásod ajtaja előtt is álljon egy, mert kell a politikusok és sleppjük ajtaja elé. Ez időzített bomba. Erősebb kutya baszik.
8 És végül:
Hiszem, hogy az egész Föld az othonom, mert minden mindennel összfügg, de botorság lenne nem először a magam és a szűk családom érdekeit követni, azután jöhetnek a barátok, majd a távolabbi rokkonok, az ismerősök, egyre tágítva a kört. Ebben a felfogásban előbb érdekel a magyarság, mint a többi kisebbség és előbb Magyarország, mint a többi szebb, vagy sem, mindegy. Ilyen szempontból ösztönös, hogy aki látszólag eltérő, azt távolabbi számomra, mint aki hasonló. Erre a filmipar is rájött már, vagy szerintetek véletlen, hogy az elmúlt években a legtöbb filmben felbukkan egy bizonyos vallás valamely szertartása, annak ellenére, hogy például a keresztény, mohamedán, vagy buddhista hiteknek lényegesen több ember a követője? Mindennapivá, hasonlóvá akarnak válni, ez lehet, hogy baj ekkora mértékben, lehet, hogy egészséges és ösztönös önvédelem, de ezt nem tisztem eldönteni. Majd ti.

off: poha, te nem dolgoztál néhány éve itthon egy it cégnél?

Storyteller 2008.09.12. 00:01:01

Kedves Ricccso!

Hozzászólásod nagyjával egyetértek (az "indulat" felemlegetésével pláne, ezzel adósok maradtunk). A sorrendiséggel sincs semmi gond az égegyadta világon (előbb a család, aztán minden más stb.). Az egyetlen számomra vitatandó állításod a "nem akartak sose integrálódni". Asszem itt van a többségi társadalom sara, hogyaszongya (liberális szólam következik, igény esetén sünnel) szvsz. a többségnek igen komoly beleszólása van abba, hogy kit enged be, és kit nem. Zsidót, cigányt nem, pontosan amiatt a sorrendfelállítás miatt, amit Te is említettél. Előbb a magyarok, aztán mindenki más. (erre basztunk rá korábban is, hogy nem akartunk az ország népességének felét adó kisebbségekkel megegyezni, kivéve persze a horvátokat 1868-ban).

Összefoglalva: tökéletesen igazad van, és mégis változtatni kell. Ha másért nem, a ketyegő biológiai óra miatt. Dejszen ezt is említed.:)

ui: Hollywood nagyrésze meg zsidó tulajdonú stúdiókból áll. Csoda, hogy nincs az amcsi filmekben Mekka felé fordulás?:)

Otegi 2008.09.15. 16:18:59

Sziasztok!

Téphetjük a szánkat a lehetséges megoldásokról, szaporíthatjuk a szót, de ezzel nem oldunk meg semmit.
Én bevallom, hogy igenis rasszista vagyok. Lehet itt játszani az emberbarátot, meg a "semmi bajom a cigányokkal, sőt van cigány ismerősöm is"- típusú dumával lehet ködösíteni, de lóf*sz az egész!
Aki annyira szereti- védi a cigányokat, az vállalja át tőlem (mint adó- és járulékfizető állampolgártól) a cigányok eltartásának terhét, aztán boldoguljon velük, ahogy tud. Költözzön közéjük (mert egy ún. "fajvédő" sem találkozott velük a sötét utcán, nem kötöttek bele a cigány suhancok, stb.), éljen köztük, aztán rájön, hogy mi a gondunk a cigányokkal.
A tököm tele van azzal, hogy folyton én nyeljek, folyton én tűrjek, folyton én alkalmazkodjak. Mi a sz*r ez, Gipsyland? Nem, ez Magyarország!
Ne kapja ingyen a házat, nem kapja ingyen a segílykét! Hol van az megírva, hogy a magyarnak csak kötelességei vannak, a cigánynak meg csak jogai?!?

machine 2008.09.23. 18:10:26

Milyen érdekes, nem utálom a négereket.Az ázsiaiakat sem.Szeretnék velük békességben élni.velük nem volt semmi konfliktusom.A cigányokat viszont rohadtul gyűlölöm.Meggyűlt már velük a bajom néhányszor.Tehát nem vagyok rasszista.Ha az lennék, akkor utálnám a többi embercsoportot is.
Az a helyzet, hogy amikor valaki azt mondja hogy a magyarok is felelősek ebben a kérdésben, akkor nagyon fel tudom kapni a szart.Egy lófaszt!Nem vagyunk hibásak semmiben.A cigányság vándorló népség.Mert sehova nem tudtak beilleszkedni.Több száz év sem volt elég ehhez.Persze, adjunk nekik még több pénzt hogy felemelkedhessenek.Nem változna semmi.
Az értelmes iskolázott cigányok kapnak munkát, őket nem rekesztik ki?Nagyon sokszor nyilatkoznak úgy a tetves cigányok, hogy minek menjen el dolgozni, ha sokkal több pénzt kap azért hogy semmit nem csinál, csak gyereket..Ahol van nekik munkalehetőség ott mindig csak a kibúvót keresik.Sokan mindenféle juttatások címén megkapják a 300.000
ft-ot és szépen elmennek érte a mercedessel a hivatalba.Ami persze megy a piára meg a játékgépre.Meg hogy mélyszegénység van, miközben a ház tetején ott a parabolaantenna meg az LCD-tv a szobában.A fajvédőknek meg annyit üzenek, hogy fogják be a szájukat, ha nem, akkor szólaljanak fel minden esetben.Ugyanis a rasszizmust a cigányok követik el a magyarral szemben és még az a sok liberális baloldali buzi, és a jobboldalon is vannak ilyenek, akiknek az égvilágon semmi nem számít.Kell nekik a cigányok szavazata, mert azokat könnyen meg lehet venni.Ingyenebéd, konzerv meg pár ezer forint aztán ennyi.A magyarok meg dögöljenek meg.
Van néhány lehetőség, de nem tudom hogy melyik fog bekövetkezni.
Vagy az lesz, hogy a parlamentben ülő tolvaj maffiózók nem tesznek semmit és akkor 10-20 év múlva vagy esetleg több, egyre kevesebb lesz a magyar, a fiatalok mennek ki külföldre költözni és dolgozni, az idősek felett eljár az idő, a cigányok elszaporodnak.Akkor majd azt várják el hogy kevés magyar kevés fizetésből egyre több ingyenélőt tartson el, akik ráadásul megverik, kirabolják, meglopják, megölik?Egy nagy lófaszt.Mindenki megy ki innen aztán majd nem tudom hogy miből fogják fenntartani az országot.Sírhat a szájuk de akkor majd késő lesz.Éljenek ők a cigányokkal együtt aztán rabolják ki őket.
A másik lehetőség, hogy még történik néhány dolog, akkor a magyaroknak elegük lesz.Elkezdődik egy polgárháború, vagy egy népírtás.De akkor addig nem fog megállni a magyar amíg az utolsó ingyenélőt is el nem pusztította.Vér fog folyni és akkor majd a drágalátos semmittevő balfasz rendőrségünk is a cigányok mellé fog állni.Nekünk csak a hazaszeretet lesz meg a túlélés ösztöne.
Remélem az utóbbi fog bekövetkezni.Mert én békében szeretnék élni, nem pedig terrorban.
Ahhoz hogy béke legyen, előbb háború kell.
süti beállítások módosítása