babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Ripacsok a parlamentben

2008.09.16. 08:11 sasika61

 

 Ezek annyira alkalmatlanok, hogy már oszlatni sem tudnak – így gondolkodhatott az ország a tegnapi szavazásról, senkivel nem találkoztam ugyanis, aki akárcsak egy percre is komolyan vette volna, hogy a parlament ki fogja mondani saját feloszlatását. Nem álltak készenlétben ünneplő tömegek, és olyan nagyon mély bánatot sem lehetett senki arcán felfedezni – csak a szokásosat. Mindenki tudta, hogy ócska színielőadás folyik parlamenti díszletek közt, egy olyan színdarab, amelyet százszor is láttunk már, pedig elsőre is untuk. Még egy ledorongoló kritikát sem érdemel.
 
 Volt viszont két olyan mondat, amely megütötte a fülemet, s amelyért egyes falusi kocsmákban már elővennék a bicskát. Az egyiket az örökké sértődött Dávid Ibolya adta elő. A Fidesz felé fordulva gúnyos-humorosnak szánt módon kérdezte: mikor lakik már jól a „kisgömböc”? A szöveg nem túl ízléses célzás Orbán Viktorra, noha látszólag az ismert mesét eleveníti föl. Visszhangzik ebben a képben nagytiszteletű Kiss Péter „Gömbölini”-je, ezenfelül nyilvánvaló célzás a volt miniszterelnök testi alkatára, amit különösen egy nőtől hallani durva ízléshiányra utal. Navracsics szerencsére nem vette fel ezt a stílust, pedig mondhatta volna, hogy kedves Ibolya, az Ön kiszámíthatatlan hangulatváltozásai, állandó feszültsége, kapkodása bizony a politikai klimax jelei, ha szükségesnek látja, szívesen befizetjük a Táltos Ösvény gyógyító kúrájára.
 
 Míg azonban D.I. mondata legfeljebb ízléstelennek minősíthető, Gyurcsány Ferenc felszólalásakor beindította az árokásógépet, s olyan mélyre fúrt, hogy ha mindezt Makón mondja, máris meg lennének oldva energiaproblémáink. Miközben érvelt a szocialista-szabaddemokrata együttműködés mellett, kifejtette, hogy ha ez nem jön létre, akkor „jön a másik Magyarország, az, amelyiktől borzongani kell, nem nekünk, hanem a gyermekeinknek.” Ócska fogás, de mit várjon el az ember egy olyan bloggertől, amilyen én vagyok, tehát mégis muszáj fölvetnem: a miniszterelnök gyermekének nem a Fidesztől kell borzongania, hanem esetleg attól, mi lesz, ha a felsőoktatásban nem talál egy olyan jó iskolát, mint a Montessori volt, ez az igazi probléma, nem a Fidesz. Merthogy a „másik Magyarország”, ami ilyen fenyegető, az persze a Fidesz. Ami majd jön, és akkor lesz nemulass!
 
 Ki nem állhattam soha azokat a jobboldaliakat, akik a baloldalt egészében véve nemzetietlennek tartják. Legjobb barátom megrögzött szoci-szavazó (istenem, van úgy, hogy pl. a lottón én is rossz helyre teszem az X-et, sőt, eddig még csak úgy volt), eszembe nem jutna kételkedni hazafiasságában, „számtalan” magyar sportsikernek örültünk együtt, s még számtalanabb volt, amikor bosszankodtunk, de tudom, hogy éppúgy magyar, mint én vagyok.
Éppen ezért dühít fel, ha ilyen aljas módon próbálja valaki kétségbe vonni a parlamenti jobboldal demokratikus elkötelezettségét. A Fidesz volt már hatalmon, követett is el számtalan hibát, olyat is, amely feszegette a demokrácia határait, de tárgyilagos szemlélő – ha lenne ilyen – egészen biztosan megállapíthatná, hogy hatalomgyakorlásának demokratikus jellege semmivel nem maradt alatta a jelenlegi kormányénak.
 
 Miféle megegyezésre törekszik az az ember, aki kétségbe vonja az ország legalább felének tisztességes szándékait? Semmilyenre. Ez is csak része a színjátéknak, a kritikusok legfeljebb megjegyzik: a főszereplő a szokásos, émelyítően ripacs módon adta elő a darabot.

2 komment

Címkék: közélet parlament gyurcsány ferenc dávid ibolya

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr77665569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anonymouse 2008.09.16. 22:15:48

Azért találhatnál egy tárgyilagos szemlélőt :).

fazekass · http://fazekass.blog.hu 2008.09.16. 23:13:30

Olyan megegyezésre Tanár úr, ami hatalmon tartja. Semmi egyébre. :)
süti beállítások módosítása