HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Válságcsúcs

2008.10.12. 13:24 sasika61

 

 Hát mégis begyűrűzött! Hiába nyugtatgattak hetek óta, hogy ide aztán nem, itt megáll, nem lesz probléma, az egész aligha volt több, mint mágikus ráolvasás, amely nem érte el a célját. Olyannyira nem, hogy ma már maga a miniszterelnök is váratlan lépésre kényszerül. Válság van, s még inkább lesz – ezt sugallják a gyors döntések: az adócsökkentés elhalasztása, a javaslatok a bérbefagyasztásra, s most pedig a nemzeti csúcs kezdeményezése:http://www.mno.hu/portal/590552.
 
 Gyurcsány Ferencet lehet utálni, megvetni (ezek az érzések tőlem sem állnak távol), nem lehet azonban megtagadni tőle, hogy nagyon is okosan, ravasz ügyességgel próbálja fenntartani hatalmát. A nemzeti csúcs kezdeményezése is elsőrendűen ezt a célt szolgálja.
 
 Kétségtelen persze, hogy a válság bennünket sem hagy érintetlenül. Az is világos, hogy valamilyen módon fel kell rá készülni. A miniszterelnök azonban mindezt úgy kívánja elérni, hogy közben pozíciói inkább javuljanak, mint romoljanak. Ennek eszköze a „nemzeti csúcs”.
 
Miért is?
Egy kormánynak, ha végzi a feladatát, akkor vállalnia kell olyan döntéseket is, amelyek érdekeket sértenek. Úgy tűnik, hogy Gyurcsány kormánya a „kisemberekkel” kívánja megfizettetni a válság árát. Ez tovább növelné népszerűtlenségét, ezért tehát szét kívánja teríteni a felelősséget, a csúcs résztvevőivel (közjogi méltóságok, pártvezetők, szakszervezetek stb.) akarja kimondatni, hogy újabb megszorításokra van szükség, amit a kormány kénytelen végrehajtani, ha már a „nemzeti közmegegyezés” ezt kívánja. Arról sem igen lehet kétségünk, hogy a résztvevők nem a milliárdos vagyonokkal rendelkezőkre, nem a korábbi prosperálás haszonélvezőire, nem az állami - és pártkorrupció nyerteseire kívánják a terheket rakni, már csak azért sem, mert maguk is érintettek, de legalábbis egy sem lesz köztük, aki az átlagjövedelem vagy az alatt keresne.
 
 A felelősség elhárítása, a meghozandó döntések esetleg még azzal a haszonnal is járhatnának, hogy egy füst alatt ki lehetne elégíteni a szabaddemokraták azon igényét, hogy bizonyos alanyi jogon járó juttatásokat korlátozzanak, tegyék azokat jövedelemfüggővé, így aztán a minimálbéres Mercédesszel furikázó vállalkozó kaphatna mondjuk családi pótlékot, a bérből élők jelentős része pedig nem, mert nálunk ők gazdagnak számítanak, hiszen az átlagbér is a legfelső adósávba tol szinte mindenkit.
 
 Mivel nem vagyok gazdasági szakember, még az is elképzelhető, hogy egyébként valóban nincs más út, mint a megszorítás. Ezt azonban Gyurcsány nem képes már hitelesen végrehajtani, a társadalom nem fogja elfogadni az esetleg tényleg szükséges javaslatait sem. A megoldás csak az lehetne, ha a kormány lemond, új választásokat írnának ki, s akkor az új kormány megkísérelhetne egy hasonló csúcsot, megköthetne egy széles társadalmi egyezséget. A régi nem. Mert válság nemcsak van és lesz, hanem nálunk volt is. Akkor is az volt, amikor egyébként a világgazdaságban nem mutatkoztak problémák. Ez kormány azt sem tudta hitelesen kezelni, a mostani megoldására pedig esélye sincs.

39 komment

Címkék: gyurcsány válság nemzeti csúcs

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr35709743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

looser 2008.10.12. 14:45:04

Nézzük hát: (hosszú lesz)

A .Környülállások :)
1: "A jelenlegi piaci környezetben a magyar hatóságok csupán a károk enyhítésére lehetnek képesek, mégpedig a következő

eszközökkel.
- jegybanki , rövid távon korlátozott mértékű közvetlen intervenció
- jegybanki kamatemelés szükség esetén .
- államkötvény-kibocsátás csökkentetése
Facit:1 " Az ország korlátozott mennyiségű devizatartalékai miatt a gazdasági döntéshozók akarata nem elég a stabilitás megteremtéséhez, ahhoz a nemzetközi piaci környezet javulása is szükséges

2. Magyarország a befektetők szemében a leginkább kockázatosabbak között van. Ennek oka, hogy az ország külső adóssága nagyon magas, ez elsősorban az erőteljes lakossági, illetve vállalati devizahitelezési folyamat miatt alakult ki"... "A magas adósságráta a gazdaságot a sebezhetővé teszi, a magas adóteher pedig az általános versenyképességet rontja" A hitelezési
aktivitás jelentősen lassulhat, a meglévő devizahitelek törlesztéséből fakadó tőkekiáramlás meghaladja majd a forrásbevonást"

Facit 2: A lakossági és vállalati devizahitelek beszűkülhetnek, azaz
Facit 3 : Forráshiany léthet fel, a forint poziciói romlanak, árfolyama várhatóan alacsonyabb szinten stabilizálódhat.

3. Együttes hatások:
- A jegybanki esetleges kamatemelés + a lakossági és vállalati devizahitelek beszűkülése (Facit 2) szűküsebben osztott és drágább pénzt jelent
- a forintárfolyam romlása nagyobb lakossági terhet jelent a visszafizetésnél
- a forintárfolyam romlása árfelhajtó/inflációnövelő belföldi piacon
- a forintárfolyam romlása megakadályozza, hogy a alapanyag és energiahordozók árának kedvező világpiaci alakulásából profitálhassunk, ill. a drágább pénz elviszi a maradék hatást is... ( Azt hiszem ez az, ami a stagflációhoz vezető út stációit kijelöli.

B. Folyamodványok:

- a lakossági terhek növekedése (devizaalapú hiteltörlesztések, növekvő importárak )
- elmaradt tehercsökkenés az alapanyag/energiahordozó árai területén.A terhek maga szinten rögzülnek.
- Zeró vagy negativ növekedési pálya, versenyképesség romlása.

C. GYF 12 pontja, azaz "Mit kiván az MSZP" (www.hirado.hu/cikk.php?id=303115)

Kéretik figyelembe venni, hogy az államadósság a forintárfolyam miatt jelentősen ( kéthelyiértékes %-ban) változni várható.

A terv 1,2,3, 410, 11 és 12 a mindenkori kormány házi feladatai közé tartozik: megnyugtatni a lakosságot, és megtenni a szükséges PÉNZÜGYTECHNIKAI lépéseket.
Az 5. pont szintén a kormány feladata, Veress J szerint erre már most meg van minden fedezet, intézkedésre nincs szükség ( előkerül a 450 Milliárdos nyúl a kalapból ?:)
6. pont: ezért tartjuk a kormányt..." készítsünk új elemzéseket" .. mán nagy baj lenne , ha ez elmaradna.
7. pont " javaslunk további kiadáscsökkentést a halasztható kiadásokra." .. vajon melyek ezek??

Na és itt jön a bunkó:
8. Halasszuk el a 2009. évi adócsökkentésre vonatkozó döntést: ha a kitűzött hiány teljesítése mellett a költségvetésnek maradnak még további forrásai, akkor 2009-ben, év közben lehet majd eldönteni, hogy azt a hiány további csökkentésére vagy adócsökkentésre lehet felhasználni."

Miért is kellene az adócsökkentést elhalasztani??????????? Az A és B pontok ABSZOLÚT az ellenkezőjét mondják....
Ja, értem: a választási év előtt majd eldöntjük mi a legelőnyösebb...

9. Azt javasoljuk a társadalmi partnereknek, hogy a 2009-es bértárgyalásokon arra vállaljunk kötelezettséget, hogy 2009 januárjától a bérek megőrzik reálértéküket, és az év első felének végén, az addigi folyamatok ismeretében lehet majd arról dönteni, hogy 2009 júliusától van-e mód reálbéremelésre. .

... ami az jelenti, hogy a B ( Folymodványok) teljes terheit MÓDÓSÍTÁS nélkül tessék elviselni + szeretni is mindent mert ez a Nemzet Felemelkedési Csomagja......


Szumma szumarum:
1. adót növelünk (lásd aktuális adótábla terv)
2. nem csökkentünk adót, de visszaszeretjük az SZDSZ--t
3. csökkentjük a szociális támogatásoknak az adófizetókre vonatkozó részét, megemelve azok terheit, akik egyébként is leginkább szívni fognak
4.fenntartjuk a szociális osztogatást
5. alkalmas időben, a választás előtt majd csökkentjük a terheket a mostani szintre, kiérdemelve a a Haza Bölcse címet...
6. az egészet ráöntjük az ellenzékre is, hiszen nem magyar az aki nem támogatja a Nemzet Felemelkedési Csomagját..

Hát nem mondom. hogy nincs benne rendszer.......

HA lenne szakértői ellenzék, Ha lenne vér a pucájában, akkor EZ AZ AZ ALKALOM, ahol meg lehet mutatni miben több és a minőségileg jobb az elképzelése.

Bizony mondom: ha ezt nem teszi meg, nem méltó a hatalomra.

Cukorfalat 2008.10.12. 14:46:19

Sasika, Te mindent úgy érsz el, hogy inkább romoljanak a pozícióid?

Örülnék, ha 2010-ben Ti lennétek a kakasok a szemétdomb tetején. Unom már ezt a minden sz@r ideológiát. Gondolom, nem esik majd nehezedre ugyanezekről a dolgokról hozsannákat írni.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.10.12. 14:51:39

Looser,
ha az ellenzék belemegy ebbe a színjátékba, az számomra is azt jelenti: nincs megoldási javaslata.
És akkor bizony nem méltók a hatalomra.

Cukorfalat 2008.10.12. 14:54:59

Looser:

Egyetértek, legalább most, ebben a helyzetben meg kellene mutatni, hogy miért ők lennének a jobbak. Az üres duma kevés máskor is.

sztrugackij 2008.10.12. 15:05:40

sasika! ha nem vagy gazdasági szakember(saját bevallásod szerint)akkor miért foglalkozol gazdasági aspektusból az általad hőn áhított kormányváltással?.Nyiss 1 blogot "Gyurcsány takarodj" címmel és dőlnek a kommentek.Ez így álságos kissé! Ráadásul tényleg fogalmad sincs az egészről,csak orbánt akarod mert ő majd szétcsap a sok globális nagyhatalom között és mindent megold

Vawel · http://ns4pdg 2008.10.12. 15:13:27

Azért ez igazán szánalmas.
A post arról szól, hogy GYF éppen maszatolja szét a felelősséget, erre már az első kommentek megerősítik, hogy sikerül is neki...
Senki nem a 6 éve impotens kormányról beszél, hanem arról, hogy az ellenzék! miért nem váltja meg a világot. Hát csak azért mert nem ez a dolga. Ha ez lenne a dolga, akkor úgy hívnák hogy Felelős Magyar Kormány.

looser 2008.10.12. 15:35:02

Van annak előnye, hogy a kommentelők jelentős része nem olvas, csak ír... Így nem kell a leírt tényekkel foglalkoznia...

Mert miről is ír a Tanár úr?

1. Egy Nemzeti Csúccsal kívánják beédesíteni a döntés keserű piruláját, ami ettől a természeti törvények szintjére emelkedve elkerülhetetlennek aposztofáltatik.
A kormány mossa kezeit, a felelősség szétosztva,. GYF pedig a " népfenségtől ránk ruházott hatalom révén" új programcímen törheti fejét. Eközben

2."Aranyhidat" nyit az SZDSZ felé, pártján belül és a belföldi politikai fórumon is a "Nagy Negotiator" szerepében tetszeleghet. a la "Látjátok pupákok, igy kell ezt csinalni"...

Ügyes, sőt súrolja a zsenialitást. Ám

3. EKÖZBEN a javasolt programpontok részben szögesen ELLENTÉTESEK a hazai és külföldi szakma megállapításaival, részben
4. egyszerű kormányzati feladatokat habosít fel "össztársadalmi szintre", valamit
5. Tovább nyomorítja a teherviselő réteget és
6. kellő tartalékokat igyekszik teremteni a választás előtti nagy osztogatásra pártja részére.

No hát erről szólna ez bejegyzés.

Nem volt itt "monnyonle" meg "mi majd okosabban" meg " bezzeg a Zorbán".

Ha ez nem vonatkozik mindnyájunkra, akkor semmi.

Torquemada 2008.10.12. 15:48:14

looser

Kamat emelés amikor éppen mindenki csökkenti, hogy az emberek és a befektetők ne államkötvényekbe fektessék a pénzüket, hanem kerüljön ki a piacra? Így is rohadt drága finanszírozni az államadósságot, feltehetően a jövőben még többe kerül. Ezzel lehet, hogy ideiglenesen több tőke jelenhet meg az állam kezében, de a vállalkozások terhei megnőnek a drága hitelek miatt, így valószínűleg kevesebb lesz a bevételi oldal lásd GDP kilátások.

Az is vicc, hogy ha a híreknek hinni lehet az usaban az állam által juttatott pénzekből a bankok államkötvényt vásárolnak. Jó móka. Adj pénz amit a másik kezemmel oda adok és utána kérem vissza kamatostul.

Torquemada 2008.10.12. 15:50:55

@looser

Bocsanat az első mondat után durrant az agyam. Mea culpa. Vissza vagyok vonulva

Ear 2008.10.12. 16:07:20

Ön tart attól, hogy a pénzügyi válság hatásai érezhetők lesznek a mindennapjainkban is?

Szavazás: wita.hu/index.php?show=wita&wita=77

Hát úgy néz ki, hogy kell tartanunk ettől.

marosy 2008.10.12. 16:10:24

Lehetséges, hogy Gyurcsány és Veres az öszödi beszéd után sem bontották ki a valóság részleteit. Lehetséges, hogy azóta is hazudtak úgymond "államérdekből" ?

Eljött az igazság és a copás pillanata. Aki tovább nyújtózott mint a takarója ért (lásd a devizahiteleseket) most copni fog.

(c=sz)

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2008.10.12. 16:15:02

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.10.12. 14:51:39 ,

Az én szememben ez nagyon régen egyértelmű, mert abból a fölállásból amit 19-20 éve együtt vittek keresztül következik, hogy azóta egyfolytában nincs kormány és ellenzék csak a hatalmat egy trükkel közösen kisajátított, azóta szembenállást színlelő látszólag ellenfél bagázs. A nép meg a künböző típusú mindössze jelszavaik vonzatában szalad egyikre - másikra szavazni, hogy ezzel adjon magával szemben, csapdában vergődve demokratikus legitimációt az áldemokratikus rendszernek.

Erről szóló írásom (más is adott meg linket, de miért ne én is azok kedvéért akik nem látták) itt:

www.kibulizottorszag.net

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.10.12. 16:40:29

Ez megint a szokás Gyurcsány-csapda.
ha elmegy az ellenzék akkor az a baj, ha nem megy el akkor meg az ...

nick 2008.10.12. 16:40:58

András ugye nem azt akarod bemagyarázni ,hogy "A nép te vagy " nick az másvalaki????

Egy közös valami , hatalmi tröszt? Te beteg vagy... Az érzéseidet vetíted ki ,mintha valóság lenne! De nem az!!!

looser 2008.10.12. 16:42:31

ÚJ NEMZETI VÁGTA

"A Nemzeti Csúcsra meghívást kap az öt közjogi méltóság, s a rendszerváltás utáni időszak valamennyi volt köztársasági elnöke, miniszterelnöke, házelnöke, a parlamenti pártok jelenlegi elnökei, frakcióvezetői, az európai parlamenti delegációvezetői, a Magyar Nemzeti Bank rendszerváltozás utáni és jelenlegi elnökei, illetve az Országgyűlés illetékes bizottságainak elnökei, valamint az MTA rendszerváltás utáni és jelenlegi elnökei, az önkormányzati szövetségek vezetői, valamint az OÉT munkáltatói és munkavállalói szervezetei."

1. Többen lesznek mint egy normál országgyülési ülésen.
2. Ha mindenki csak 5 percet beszél, akkor a vége már nem emlékszik mit mondott az eleje
3. Minden döntéshozási strategiáról szóló elmélet 7 fő körül határozza meg a valódi döntést lehetővé tevő maximális létszámot.

A végén ki kellene adni az obsitot :)

marosy 2008.10.12. 16:54:16

Looser:
Az a helyzet, hogy valakik elkúrták és most nem tudják helyrehozni amit elkúrtak.

GAME OVER!!!!

IT'S PAYBACK TIME!

A külföldi hitelezők kérik vissza pénzüket.

Ahogyan Gyurcsány mondta az öszödi beszédben:
"Magyarországnak annyi."

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2008.10.12. 17:07:13

nick 2008.10.12. 16:40:58

Nem tudom mennyiben van jelentősége és kinek a számára, hogy az idézett álnév én vagyok- e vagy sem. Ha nem, akkor mi van? Ha igen, akkor mi van?

A közlésed második részét nem tudom világosan értelmezni. Az írásom tartalmára célzol? Lehet. Majd mindenki, aki olvassa, eldönti a saját tapasztalai alapján mit gondol róla. Ha te ezt, akkor ezt. Annyit mondanék, hogy ott sok minden van amit nem lehet egy ilyen odavetett két szóval elintézni. Jó hír lenne, ha igazad lenne, mert akkor biztosan jobb állapotban lenne az ország. Ezzel együtt azt gondolsz, ami jólesik.

Mint ott mondtam: „Hogy amit itt látnak, honfitársaim megszívlelik-e, átgondolják-e, kezdenek-e vele bármit, kizárólag rajtuk múlik.”

Ez rád ugyanúgy áll.

Ez vagyok 2008.10.12. 17:10:49

Bereznay András: elolvastam a "kibulizottorszag"-ot :) Örülök, hogy "személyesen" megköszönhetem. Eddig számomra ez a legnormálisabb írás, amit e tárgyban olvasni lehet.

nick 2008.10.12. 17:11:50

Kedves András! MUHAHAAA
Kezeltesd magad!
"Erről szóló írásom (más is adott meg linket, de miért ne én is azok kedvéért akik nem látták) itt:"

Az a más ,aki pont te voltál???:) Meddig szemetelsz még az írásoddal???? Persze csináld , bohócra mindig szükség van...

nick 2008.10.12. 17:13:22

Ez vagyok 2008.10.12. 17:10:49
Akkor a gabonakörök is érdekelnek gondolom!:)

Ez vagyok 2008.10.12. 17:13:58

nick: Én is ajánlottam már az írást és én BIZTOSAN nem Bereznay András vagyok

Ez vagyok 2008.10.12. 17:16:20

nick: Neked fizet valaki azért, hogy pocskondiázzál?

nick 2008.10.12. 17:17:21

Igen az "mszpfidesz" :):):) Te jóóóóóóóóó ég...

IS 2008.10.12. 17:27:56

hát ha 1990 óta nem utálnád az összes hatalmon lévő kormányt, azaz 18 év alatt nem bizonyítottad volna be, hogy ez a 'majd a következő kormánynak hiszek' szöveg csak duma; ha nem utáltad volna ugyanígy Bokrost, amíg miniszter vollt, miközben ma meg mindenki őt akarja miniszterelnöknek, akkor érdemes lenne egy ilyen felvetésen elgondolkodni.

felnőni, az ország sorsával foglalkozni ahelyett, hogy a sértett büszkeségünkből építünk rezisztenciát, lehetne már?

-----------

konkrétan: az egész világban elmaradnak az adócsökkentések, sőt mindenütt emelések lesznek, mert azt a pénzt, ami most a deleveraging (tőkeáttétel-csökkenés) miatt eltűnik a rendszerből (nem lopják el, eltűnik), azt legalább részben vissza kell pótolni. ahol nem emelnek adót, ott az államadósságot fogják megdobni, mind az USA, mind Németország már 5%-kal megdobta azt. nálunk az elmúlt 8 év 30%-os reálbéremelésében (meg a hozzá kapcsolt nyugdíjban) van az ország pénze, hitelből, mi már az államadósságot nem emelhetjük. ha ezt nem érted, akkor ne nyilatkozz, ha van kedved, akkor kérdezz, olvass, elmagyarázzák ezt szépen.

pontosan azért van összehívva az ellenzék is, mert fontos, hogy Te is elhidd valakinek. Gyurcsány nem is akarja, hogy neki hidd el, ha népszerűségre játszana, akkor tényleg maga csinálná meg, hogy learasson vele, amit le lehet. pont azért vonná be az ellenzéket, hogy ne ilyen írások szülessenek. persze ehhez az kell, hogy az ellenzék olyan pillanatokban, amikor kívülről támad a (gazdasági) ellen, ne Zápolyát játsszon, hanem jöjjön a mohácsi síkra. meglátjuk odajön-e, és a törökkel fog küzdeni, vagy inkább a király személyéről fog a vita folyni. egyelőre az adócsökkentési populista szólam, meg a kisemberek szó használata nem ad reményt.

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2008.10.12. 17:28:57

Ez vagyok 2008.10.12. 17:10:49,

Kösz szép! Ha szabad ilyesmivel itt dicsekedni (kétségtelenül nem része a posztnak, úgyhogy bocsánat), jöttek ilyen tartalmú levelek elég rendesen. Igaz, egy-két más is, beleértve egy bevallottan volt „komcsit” -ahogyan magát leírta -, akinek nem tetszett, de akivel ennek ellenére nagyon jól meg tudtam találni a hangot egymás nagyon különböző politikai vélemyénének összeegyeztethetlenségét elfogadva, de egymást azért emberileg kölcsönösen becsülve. Ezt a kommunistát ajánlom a „nick” szerű acsarkodóknbak követendő például. Ritkán mondok pedig ilyet kommunistákról. Nem ellenség a másik magyar csak azért mert van amit másképp lát.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.10.12. 17:32:25

Nick,
én egyáltalán nem bánom, ha András megadja a kibulizott-linket. Én nagyon jó írásnak tartom, ha nem is értek 100%-osan egyet vele. de gondolom, ő sem az én írásaim minden sorával. Örülök, hogy itt van, s hagy döntsem el, ki linkjének örülök, s kiének nem.

Pszt! 2008.10.12. 17:38:56

Könyörgöm, legyenek már választások! Jöjjön már a viktor és mindjárt jó lesz minden! Kőgazdagok leszünk és minden ingyen lesz. És nem lesz szükség ilyen blogokra. A blogírók a felszabaduló idejüket hasznos munkavégzéssel is tölthetik. De jó lesz! Viktor=kánaán

Ez vagyok 2008.10.12. 17:45:59

Pszt! te pont annyira vagy idealista, mint aki azt gondolja, hogy a választásokra nem mennek el az emberek.

DD 2008.10.12. 18:06:06

gyurcsány egy kispöcs.
majd szépen magmagyarázza, hogy kizárólag a vg. válság miatt megy szarul megy az gazdaság, és nem az elbaszott politikájuk miatt.
Ehelyett el kéne takarodnia és átadni valami szakértőnek a hatalmat, mert ezt sem fogja tudni jól megoldani.

cseszneki1 2008.10.12. 18:06:27

Mi van faszistákok, náczik. Hát persze, hogy a hatalom fenntartását szolgálja. Le lehet még híni az EU-s pénzek 90 százalékát. Ti jobbratolódott neonáczi Indexes fasisztaliberálisok! Szilynek még egyszer köszi az ágybavizelős cikkét. De a Rómát nem szeretem. Hajrá Kolozsvár!

looser 2008.10.12. 18:17:40

re IS

No pont itt a felfogásbeli különbség, azaz lehet-e a kúra ártalmasabb a bajnál? ( ez most túl divatos lett)

1. A már most ellehetetlenülő adófizető - aki botorul vagy pótcselekvésként belehajtotta magát (igen-igen az ő hibája) hitelekbe, mert lakás kellett és kocsit akart - szóval ez az adófizető szivjon még tovább mert
- növekedek a törlesztőrészeletei,
- felsorolták magasabb adókategóriába
- tőle mindig vesznek és "szociális" alapon máshova osztják,
- kifizeti az emelt gázt + Robin Hood-adót
- megveszi a drága üzemanyagot, mert 2 gyereket ( tudom: az ő hibája) nem lehet biciklivel esőben oviba hordani, egyébként is 40 km-t ingázik naponta
- megveszi a drága autót, mert egy jó használtat nem tud behozni ebből a kicseszett szabad Európából, mert ráverik a füstpénztől a hidvámig minden illetéket + ennek az AFA-ját
- nem tud egy kanyi rajzszeget leirni adójából,
- ha túllökik a minimálbér párszorosán a családi pótlék után adózzon,
- de legyen öntudatos és kérjen számlát a fodrásztól, vizszerelőtől, meg a búrtól a búrkalappal, pedig az APEH-nek csak sokkal egyszerűbb lenne megvizsgálni a minimálbéreseek gyarapodását)
- legyen optimista, européer és nyitott,
- a ha ebbeli próbálkozásába beleőrült, már a Lipótmezőt se találja meg....

szóval ez a sok lúzer meg birkaként fogadja, hogy a vállalkozók finanszirozására felemelik az adóját???

Nem barátaim az Úrban, nem. Az a helyzet hogy a bebukott hitelek pénze az ami elégett most, s kipárnázást azért szeretnék idehaza, mert bizony jön itt is a bebukások sora.

A 8 év reálbéremelésből meg nincs itt semmi pénz, egy fillér sem, mert
- egy részét elvitte az energiahordozók, az élelmiszer stb. áremelése ( gondolj csak bele, mennyibe került az élet itt 2000-ben, persze az még csak a demó-korszak volt :(
- a maradék többszöröse meg ott van a hitelekben, amiből nehány ezer milliárd a múlt héten vált füstté. Oh, elfelejtettem: volt Aranyhajónk, van völgyhídunk és lesznek alagútjaink.

Mohácshoz meg annyit: ott is a vezérrel volt a baj, de senki nem tudja,hogy Zápolya vajon győzött volna-e.

marosy 2008.10.12. 18:47:59

Kedves looser, mindjárt krokodill könnyeket fogok hullatni. Amit kapsz az államtól azt aljas módon nem említed meg:
- növekedek a törlesztőrészeletei-miért csökkenne? Tán nem vettél fel az adózók adójából támogatott lakáshitelt?
- tőle mindig vesznek és "szociális" alapon máshova osztják-családi pótlékot, gyest senki sem kap a családodból bazdmeg?
- kifizeti az emelt gázt + Robin Hood-adót -ki kéne kifizesse helyette a gáz árát?? AMit fogyasztasz bazdmeg, azt fizesd ki.
- megveszi a drága üzemanyagot, mert 2 gyereket ( tudom: az ő hibája) nem lehet biciklivel esőben oviba hordani, egyébként is 40 km-t ingázik naponta-midjárt röhögörcsöt kapok, ki a szar küldött 40 kilométerre dolgozni, nincs esernyőtök vazze?

Túl sok a rinyálás és túl sokáig tartod a markod az állam felé.

Etniez 2008.10.12. 19:04:32

Marosy!

Az a baj, hogy nem fedezted fel magadtól azt a tényt, mekkora hülyeséget írtál.

marosy 2008.10.12. 19:19:54

Etniez: Miért? Szerinted ki kéne kifizesse helyetted a gáz árát.
Szerinted a pénz a fán terem?
Marha.

looser 2008.10.12. 19:24:42

Kedves Marosy,

tényleg nem árt olvasni is..)

Ha te még mindig azt hiszed, hogy a támogatott lakáshitel pénzbe került, azaz MEGLEVŐ PÉNZBŐL (mit egyébként ÉN is befizettem) ADÓDIK hozzá az általam havonta fizetett törlesztéshez, akkor attól tartok frissitésre szorulnak a pénz modern formájáról, s a hitel szerepéről való ismereteid.
------

Marosi: Miért? Szerinted miért kéne kifizetnem a távfútéses lakások támogatásának árát.
Szerinted a pénz a fán terem?
(replaced)

Etniez 2008.10.12. 19:25:58

Tévedésben vagy!

Én fizetek adót.
Meg mindent.
Tehát ha én veszek fel támogatott lakáshitelt, akkor a saját adómat használom fel.
Ellenben tele van az ország olyan emberrel, aki nem fizet adót, de kap segélyt, adójóváírást, gáztámogatást, stb, stb.
MI ILYENEKET NEM KAPUNK. Pedig nem keresünk kevesebb pénzt, mint azok, akik kapnak.
Csak ők feketén/szürkén dolgoznak.
ÉS EZZEL TELE VAN A TÖKÜNK. Hogy tőlünk mindent elszednek, hogy odaadják a sok ingyenélőnek.
Looser kommentje erről akart szólni, de te nem fogtad fel. Így leírtam szájbarágósan.
TEHÁT KELL AZ ADÓCSÖKKENTÉS. Tessék csökkenteni a kiadásokat, segélyeket, tizeharmadik nyugdíjakat.
3 éve keresek kevesebb pénzt (a bruttóm nő, csak a reálkeresetem csökken). ELÉG VOLT.
Erre a balfasz Gyurcsány azzal mert előjönni, hogy nem volt még elég három év szopás, szopjak csak tovább, hogy a nyugdíjakhoz (a szavazóbázisához) ne kelljen hozzányúlni. Hát a lófaszt, elég volt.
Takarodjon ez a paraszt kapálni, jöjjön a következő kormány.

Bocsánat a csúnya fogalmazásért.

marosy 2008.10.12. 19:29:44

"Tehát ha én veszek fel támogatott lakáshitelt, akkor a saját adómat használom fel." Ezen egy jót röhögtem. Nem kizárólag a saját adódból. Nagyrészt külföldi kölcsönből.
Még a szocpol amit kaptál sem jön ki az adódból, úgyhogy csitt!

Etniez 2008.10.12. 19:32:44

Nem kaptam szocpolt, se lakáshitelt.
Tehát neked csönd.

noob 2008.10.18. 12:46:26

Pilátus-Klub vagy Labdaházi Alkotmányozó Oválasztal?

Nézem a Nemzeti (ál)Csúcsot és nem tok szabadulni a deja vu érzéstől....Ez egy nosztalgia buli.Igaz az öltönyök már nem a VOR termékei és a fogaink is jobbak mint 20 éve. Mégis visszhangzik a teremben a " növekedjen.... fokozottan törekedni kell .. bővül" s a Rossz Szónokok is felolvassák többhasábos körmondataikat. Néhányan tényleg nem tanultak...

Ez a tanácskozás vagy egy az átlagosnál aljasabb játék része vagy a parlamentáris demokrácia ( tágabban: 15 év politikai gyakorlatának ) csődjének látványos beismerése.

Ez a buli egyszeri, senkit nem kötelez semmire, nincs folytatása, későbbi menetrendje. Mindenki kap öt perc válaszadási időt ( telefonos- vagy közönség-dzsókert nincs). Sokan belesnek abba a hibába, hogy komolyan veszik az alkalmat és magukat. Pedig csak "Barrabást" kiálltó tömeg részei...

A "jó étvágyat" köszöntés után pedig a háttérben megjelentek a szolgák a kis kézmosó tálakkal....
süti beállítások módosítása