HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A Fidesz szolidaritása a kormánnyal

2008.10.22. 18:39 sasika61

 

 Nincs értelmetlenebb dolog, mint amikor egy közéleti vitában az érvek fogytán a szembenállók elkezdik egymást kommunistázni vagy fasisztázni. Nem szeretnék ebbe a hibába esni, megpróbálok higgadt maradni.
 
 „Évtizedeken keresztül hazug állítások sokasága fedte el ’56 igazi tartalmát, az elmúlt években pedig ( …) az egyre harsányabb és agresszívebb radikális szélső-jobboldaliak hazugságai telepszenek rá az ünnepre. (…) Ugyanakkor az is világos, hogy ez a „bátorság”, ami fűti a szélsőségeseket, a jobboldal jelentős részének cinkos hallgatásából is fakad. Abból, hogy mélyebb szolidaritást éreznek saját radikálisaikkal, mint demokratikus riválisaikkal.” E mondatok a miniszterelnök blogján olvashatók, az ünnep előestéjén: http://www.kapcsolat.hu/index.php?cmd=/public/blog/view/id_67954/full_1.
 
 Szálazzuk szét ezeket az állításokat, s akkor talán rájövünk, mi nem igaz belőle, hol van itt a csúsztatás, s talán arra is, mi fűti – a saját hülyeségeiken kívül – a szélsőségeseket.
Igaz-e az első tétel? Igen. Aki felnőttként megélte a rendszerváltás előtti éveket, évtizedeket, tanúsíthatja a hazug állítások sokaságát. A miniszterelnök azonban nem fogalmaz pontosan. Mondatánál lényegesebb az, hogy az a rendszer nemcsak hazudott, hanem egyenesen erre, az ’56-os hazugságokra alapozta egész létét. Bár a Kádár-rendszer a 70-es, 80-as években tagadhatatlanul liberálisabbnak bizonyult a szomszédos diktatúrákhoz képest, ez a liberalizmus nagyon is viszonylagos volt ("Ha a seggünkbe nem csizmával rúgtak, / azt tiszteltük volt liberalizmusnak / ha virágnyelven küldtek el a francba / a Repression átment Toleranz-ba" – írta Petri Görgy), és semmiképpen nem terjedt ki 56 értékelésére. Mondhatnám, a forradalom ellenforradalomként való értékelése (vagy a cinkos-néma hallgatás) és a megbonthatatlan szovjet-magyar barátság elfogadása előfeltétele volt a karriereknek, különösen humán területen. Na ezek után kérdezzünk rá: miként is kezdte karrierjét Gyurcsány Ferenc? Felső KISZ-vezetőként. Nagyjából egyidősek vagyunk, magam tapasztalataiból tudom, hogy a 80-as években már KISZ-tagnak lenni sem volt kényszer. Vezetőnek pedig pláne nem. Aki ezt vállalta, az bizony inkább nyíltan, mint rejtetten, de vállalta mindazokat az 56-ról szóló hazugságokat, amelyek a rendszer alapjait adták. Idézett mondata akkor lenne tisztességes, ha így szólna: „Éveken keresztül hazug állítások sokaságával fedtem el ’56 igazi tartalmát.” Egészen a rendszerváltásig, sőt tovább.
 
 Most nézzük blogbejegyzésének további részeit. Rátelepszenek agresszív radikálisok az ünnepre? Igen, látszólag ebben is igaza van. Jelenlétük tagadhatatlan. Ebben az összefüggésben felidézi Göncz Árpád kifütyülését, azt a látszatot keltve, hogy az effajta szélsőségességnek nagy múltja van. Ez viszont már csúsztatás. Kétségtelen, hogy soha nem tudtuk / akartuk 56-ot együtt ünnepelni, mi, mindnyájan magyarok: bal-és jobboldaliak s egyebek. Az utcai randalírozással egybekötött ünnepek viszont 2006 ősze óta „terjedtek” csak el, s az ismert okok miatt ebben is elévülhetetlen szerepe van a miniszterelnöknek. Tisztességes jobboldali nem vállal szolidaritást senkivel, aki tör-zúz, Molotov-koktélozik stb. De nem könnyű szolidaritást vállalni azokkal sem, akik hirtelen döbbentek rá 56 valódi tartalmára, mert él bennünk a gyanú, hogy ez is puszta érdekből történik: akkor az biztosított karriert, most ez.
 
 A jobboldal, illetve annak vezetője, Orbán Viktor pedig igenis tesz gesztusokat, hogy elkülönüljön a szélsőségesektől. A Fidesz ünnepi megemlékezését felvitték Budára, a Várba. A hely és az időpont maga is üzenet. Azt üzenik a szimpatizánsoknak: lehetőleg ne gyertek el (a meghívójukat nem kell komolyan venni, csak az illem kedvéért olvasható a honlapjukon), vidékről semmiképpen ne, elég, ha a budapestiek és az aktivisták itt lesznek (legfeljebb Philip kicsit felturbózza ezt is 50-70 ezer emberré). De üzennek a kormánynak is: nem kell félni, nem akarunk mi itten balhét (még bedőlne a forint ugyebár).
Kell ennél nagyobb szolidaritás?

42 komment

Címkék: közélet 1956

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr85726883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.O.S. 2008.10.22. 18:56:42

Magyar tanár a mocsárban segítségért kiabál.
Véletlenül arra jár a Fidesz vezetője is.

- Húzz ki engem, elsüllyedek, nagy bajban vagyok.

- Látod, ha most nem hazug GY. F. lenne a kormányfő, most megmenekültél volna.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.10.22. 20:35:43

S.O.S.
sajnálom, hogy nem érezted az utolsó bekezdés iróniáját.

morph 2008.10.22. 20:52:40

sasika, én sem éreztem iróniát. előző bejegyzéseid alapján azt hittem, hogy ezt komolyan gondolod.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.10.22. 21:03:19

morph,
ezek szerint valószínűleg elrontottam valamit.
Eredetileg ugyanis iróniának szántam (és kritikának).

jozo 2008.10.22. 21:28:11

tisztelettel jelzem, hogy két éve a fidesz hivatalos ünnepségének a vége után 50 Másodperccel már lőtték a könnygázt a rendőrök

mocskos fasiszták,százezren nem tudnak egy perc alatt eltünni...

ezek után Gyurcsány áldemokráciájában miért veszélyeztessék a szavazókat, főleg ha tudjuk, hogy Debil és baráti köre bármikor rájuk húzza a rendőrséget?

rosszmájú 2008.10.22. 21:34:27

KISZ ország vagyunk.

Kenneth 2008.10.22. 21:55:51

Már más fórumokon is szívesen használtam ezt a kifejezést veletek kapcsolatban kedves békésen tüntető városromboló fidesz bérencek: csőcselék, ez vagytok ti.

közlekedési bűnöző 2008.10.22. 22:21:12

Kenneth:

te egy vakbarom vagy.... :-)

Aki 300 gyújtogatót a Fidesz-szel azonosít, azt nem lehet máshogy hívni:

média által problémamentesen irányítható vakbarom.

tata86 2008.10.22. 22:31:18

A családomnak, és a több százezer ártatlan embernek akik bíztak bennük, akiket szétlőttek könnygázzal az Asztórián meg üzenik, hogy "Le vagytok szarva a saját hazátokban, akkor lőnek szét titeket és aláznak meg amikor akarnak. 3%ért magam taposnám ki a beleteket."

Kenneth: Csőcselék? Mutatnál nekem egy betört kirakatüveget 2006 okt 23áról?

Julius Frey 2008.10.22. 22:49:15

Gyurcsány Feri az MSZP és az ő 56 iránt érzett emelkedett ünnepi hangulatuk nekem annyira őszinte, mintha a kuruc infó töprengene a holokauszt embertelenségén.
A radikális szélsőjobb úgy értelmezi az 56-ig terjedő időszakot, mint a zsidók bosszúját a 45 előtti időszakért. Tetézi a dolgot, hogy nincs módunk a történelem organikus visszafejtésére, mert a kádárrendszer gusztustalanságai nem juthatnak napvilágra lassan húsz éve. Egyszóval mindenki külön ünnepel, mert nincsenek egységesen elfogadott válaszok 56-ra. Ajánlott irodalom: Kiszely Gábor- ÁVH, Koós Anna- A nem kívánt hagyaték, a békülékeny lelkűeknek: Moldova- az elbocsátott légió

Fekete Fekália 2008.10.22. 22:49:51

Fel nem foghatom. Komolyan...
Ha annyira fontos lenne az ország jelenlegi helyzetében, hogy ne kerüljenek a nemzetközi médiába pesti utcai zavargásokról készült képek, akkor gyűjtsék már be azt a néhány tucat főkolompost, akik évek óta ismertek a rendőrség előtt. Aztán majd pénteken kiengedik őket. Ennyi szabad hely csak van még a fogdákban... Úgyis mártíroknak tartják magukat, ez a pár órás elzárása a vérmagyaroknak csak a kurucinfon verné ki a biztosítékot, ott pedig egyébként is fognak óbégatni a 23-i rendőri terror miatt. Mert nekik ott jobbszélen ez a kényszerképzetük.
Mint balszélen Kennethnek a csőcselékezés...

Julius Frey 2008.10.22. 22:50:47

Jaa majd' elfelejtem: Kenneth egy buta fasz

states 2008.10.22. 23:05:54

Régi közhely, hogy ezek az úgynevezett radikálisok Gyurcsány szövetségesei, és teljesen mindegy, hogy téglák vagy csak úgy maguktól hülyék. A valóság nyilván az, hogy van köztük bőven mindkettőből. Az eredmény számít. Fletó sokat köszönhet nekik, lehet, hogy nélkülük már rég elvesztette volna az állandóan rogyadozó trónját...

Imádom a hazug kiskirályt 2008.10.22. 23:11:43

Szent Péter előtt

A visegrádi négyekből három képviselőt magához szólít az Úr. Szent Péter egyenként engedi be őket. E…S..a megáll a fényes trónus előtt:

- Ismersz engem, fiam?

- Ismerlek, te vagy az Isten.

- Jól van, gyere, ülj a bal oldalamra!

R...F…nak is felteszi a kérdést az Úr:

- Ismersz engem, fiam?

- Ismerlek, te vagy az Isten.

- Jól van, ülj a jobb oldalamra!

A következő O. V., neki is felteszi a kérdést az Úr:

- Ismersz engem, fiam?

- Ismerlek, csak azt nem tudom, miért ülsz az én helyemen?!

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2008.10.22. 23:12:59

Szerintem nincs igazad, bocs. Most már tesz gesztusokat, mert húsz év alatt egyszer tudott nyerni, ilyen béna baloldal mellett. Lehet hogy rájött, mégiscsak középről kellenek a szavazók? Ha jól emlékszem még ő is mondott beszédet a Kossuth téren, csak aztén a többiek ott maradtak egy kicsivel tovább, mondjuk hetekig, akkor már ciki volt. Hát már az elején is. De mondjuk azon is érdemes elgondolkozni, hogy hogyan nyilatkozott a legelején a Magyar Gárdáról!! Most már arról is máshogyan nyilatkozik. Ő mondta hogy puskaporszagot érzek...stb. Szerintem nem kell ennyire egyoldalúnak lenni, és érdemes belátni, hogy most itt tartunk, abban vasatgon benne van a jobb oldal. Azért a tv székháznál nem csak huligánok voltak ott kispajtás. Ha visszabézed, tele volt fiatal teljesen értelmes Fidesz szavazókkal, akik elhitték: hogy a demokratikusan megválasztott miniszterelnők nem legitim, és csaltak a szavazáskor, satöbbi. Aki malomba megy, lisztes lesz a lába. Ez ilyen. Aki kurvának,áll, azt megbasszák. A fidesz egy normális, egyszerű konzervatív higgadt politikával szétnyerte volna az agyát. Demost már késő. Én nem hiszek nekik. Képesek azt állítani hogy az egész hőbörgés az MSZP műve? Azért van bőr a pofikájukon. Kire szavazzak? Mit ünnepeljek? NIncsenek értelmes politikai kilátások!

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2008.10.22. 23:14:31

Ja, és még egy dolog. Lehet KISZezni, de a Fidesz tagjai közül jelentős számban vannak volt KISZ tagok, és egyikük sem 90-ben született. Ők is az előző rendszerben jártak felsőoktatásba....Nem különbek. Ez tény.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.10.22. 23:15:08

"Ha annyira fontos lenne az ország jelenlegi helyzetében, hogy ne kerüljenek a nemzetközi médiába pesti utcai zavargásokról készült képek, akkor gyűjtsék már be azt a néhány tucat főkolompost, akik évek óta ismertek a rendőrség előtt."
Szvsz semmilyen hatása nincsen annak, hogy legénykedik-e 200 focihuligán vagy nem, a forint árfolyamára. Ez egy primitív szarkenés és démonizálás. Az elit nem akarja elvinni a balhét, inkább iqbetyár "forradalmárokra" akarja kenni. Tök mindegy, hogy holnap lesz-e balhé vagy nem. Ha lesz akkor 5 kukát és egy rendőrautót ki kell cserélni, ha nem akkor nem. Ennyi történhet.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.10.22. 23:26:10

Kenneth,
veled nem érdemes szóbaállni.
Gigafika,
itt nem mezei KISZ-tagokról volt szó, hanem a felső vezetőikről.Nagyon nem ugyanaz.

IS 2008.10.22. 23:36:01

Fekete Fekália: te visszasírod a kádári időket, ez akkor volt ott szokásban :-). most másnap tele lenne a TASZ közleményével, hogy ez milyen, és Sólyom László is nyomná az alkotmányos alapjog kifejezést ezerrel.

Csak egy gondolatra reagálnék: "Tisztességes jobboldali nem vállal szolidaritást senkivel, aki tör-zúz," Ezt passzívan nem lehet, hogy csöndben ülök, és kivárok. Ezt csak aktívan lehet, megmondom, hogy nem értek vele egyet. Aki meg az ilyen törés-zúzásoknál olyanokat ír, hogy 'szegény elkeseredett magyarok' az bizony szolidáris is velük.

a 2006-os rendőrségi fellépés hibás volt. nem tudok róla, hogy bárki is azt mondaná, hogy nem volt hibás. de mostanra kijavították magukat. tovább kell lépni, nem lehet egész életre leragadni mindenféle sérelmeken.

IS 2008.10.22. 23:39:31

sasiks61: egy, a Szovjetúnióban vörös diplomázó, gimnáziumi KISZ-titkárhoz mit szólsz? és a FIDESZ prominens, és közismert tagja.

boka · http://csaszu 2008.10.22. 23:46:36

"Ha lesz akkor 5 kukát és egy rendőrautót ki kell cserélni, ha nem akkor nem. Ennyi történhet."

Meg az, hogy a gyerekemnek beleég a retinájába, hogy magyar zászlóval a nyakában megtámad egy magyar embert a turbo kollega.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.10.22. 23:57:07

IS: 10 haverral elmegyek hozzád és félholtra verünk, meg órákon át meztelenül guggoltatunk. Majd nyilvánosan ünnepeltetjük magunkat a kurucinfón, begyűjtünk egy kis pénzt is.
Aztán lépjünk tovább jó? Beismerem hibáztunk, de kijavítjuk! Válság van, meg vizsgaidőszak is lesz, béküljünk ki. Hiszen te is hibáztál a kommenteddel. Ugyanúgy bűnösök vagyunk!
Majd ha Gyurcsány, Gergényi, Demszky, a bűnös rendőrtisztek, és a szadista kisrendőrök dutyiban ülnek. Az hazug uszító ballib médiamunkások mind az utcán kéregetnek akkor továbbléphetünk.

boka: Ezért jó, ha van a családban magyar zászló. Akkor a gyereknek több pozitív élménye lesz a hazája szimbólumaival mint negatív.

boka · http://csaszu 2008.10.22. 23:58:26

Szerintem lehetett érezni az iróniát a blog végéből.

1956 egy baloldali, ha úgy tetszik kommunista forradalom volt. A Wittner Marika saját szájával elégítette ki a fegyveres harcba induló kiskorú fiukat ( a nagyapám szerint ) .
Pongrátz Gergelyt pedig elkapták a határnál, úgy engedték el, hogy beköpött 8 társát.

Minden igaz ellenállót tisztelek, de félő, hogy ők 1960 után már nem éltek. Pechükre nem tudtuk meg soha, hogy igaz ügyért harcoltak, vagy csak valami rögeszme mentén cselekedtek.

Ha tudnám, miért olvasok ilyet ... 2008.10.22. 23:58:30

Tény, hogy biztos győzelem lett volna 2010-ben, ha hagyják ezt a tutyi-mutyi bandát nyugodtan tevékenykedni.

Már az ultimátumnál (ha negyvennyolc órán belül önként és dalolva nem szalad el, akkor ...) lemondtam róla, egy óvodásnak hatékonyabb ötletei vannak.

boka · http://csaszu 2008.10.23. 00:01:08

"Ezért jó, ha van a családban magyar zászló. Akkor a gyereknek több pozitív élménye lesz a hazája szimbólumaival mint negatív."

A zászló fétisizmussal semmi bajom ! Akkor látom a problémát, ha valaki azzal a nyakában megy ellened az utcán !

boka · http://csaszu 2008.10.23. 00:03:19

Éjfél van, jó éjt mindenkinek

Netuddki. 2008.10.23. 00:11:40

Sasika, elárulok valamit. Én megéltem a rendszerváltozgatást. Az első pár évben már megkezdődött az "állami" vagyon szétlopása. 18 éve folyamatosan ez megy. Amikor elfogyott a "vagyon" akkor a becsületesen dolgozó emberek lenyúlása következett a horribilis adók formájában.
Ehhez képest '56 kismiska volt.

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2008.10.23. 00:44:00

Jó kis történeteid vannak kisboka, vagy már nagyboka.? Tiszteltetem a nagypapát. Sok mindent tudhat még, igazi "adatközlő". Tele volt hasonlóakkal a börtön. Az ilyeneket kitünően hasznosította a konszolidációban reménykedő rendszer. Egyszerűen csak vamzereknek nevezték őket. Esetleg téglának.
Üdvözöl egy "kiskorú" fegyveres", két év hat hónap. Semmiség.
Téged is üdvözöllek sasika! Félrement az iróniád, de nem baj, manapság mindenki összevissza beszél.

Pszt! 2008.10.23. 01:08:21

Én még 56-ban nem éltem, de az ismerőseim többsége azt meséli, hogy nem is volt ez olyan igazi forradalom. Mostanában fújják fel úgy a dolgot. Azt mondják, akkor is úgy történt minden, mint pár éve. A csőcselék elkezdett randalírozni, a hatóság próbálta megfékezni őket, és az egész átfordult valami elképesztő, abszurd anarchiába. Kiengedték az összes rablógyilkost, és más köztörvényes bűnözőket, a tisztességes emberek félve mentek az utcára, mert ha valakinek a kabátjára vagy a pénzére fájt a foga, elég volt rámutatni, hogy ávós, már lógott is, az értékeivel meg boldogan távoztak a lumpenek.

CrL 2008.10.23. 02:43:25

a fasisztázás és nincs programjuk baller trükk már több mint 50 éve. miért változtatnának rajta ha bevált?

lószarnagy 2008.10.23. 06:41:29

Nocsak, a többi közismert volt KISZ titkárnak (Kövér, Orbán), meg volt MSZMP tagnak (Matolcsi, Stumpf) - hosszú lenne mindenkit felsorolni - nem kellene tisztességben bevallania, mit gondolt '56-ról a rendszerváltás előtt, vagy legalább annyit, hogy egzisztenciális érdekből (előléptetés, ösztöndíj) nyalta a Nagy Vörös Segget? Mint szegény, sorsüldözött Schmitt Pál, akinek a családját jól fizetett tévészereplésre, butiknyitásra, őt magát pedig 1983-ban NOB tagságra kényszerítték, miután letöltötte súlyos vezérigazgató-helyettesi büntetését az Astoria szállóban, és sikeresen szabadult Népstadion-beli főigazgatói sanyargatásából. A többi elkötelezett jobbos '89 előtti karrierjét is érdemes vizsgálni.
Az egyet nem értőknek: igen, tudom, az én kurva anyámat.

Z 2008.10.23. 07:40:03

boka, pszt! szerintem sok mszp szavazó érzi kínosan magát miattatok...

TheBigMuzzy 2008.10.23. 07:56:27

Látom az elvtársak melegítenek a nagy fasisztázó fröcsögésre estére, holnapra.

1. A randalírozók és kuruc.info köre pont annyira jobb- mint baloldali. A szférikus pontban ülnek a politikai palettán, a totális hülyeségük okán. Mindenesetre jól megférnek ott Kenneth&Co-val.

2. Igazi tömegrendezvényt akkor van értelme tartani, ha van remény arra, hogy az használható mint nyomásgyakorlási eszköz (merthogy a Fidesz céljai közt a randalírozás nem szerepel). Az meg jól látható (főleg az MDF részleges de nyílt metamorfózisa után), hogy nincs az a tömegnyomás, ami Gyurcsány Ferencet változtatásra késztetné. Marad, az, hogy azért az aktivistákat meg kell egy kicsit mozgatni, nehogy teljesen berozsdásodjanak.

3. Tudom, hogy a "damaszkuszi út" létezését kétségbe szokás vonni (főleg a politikai szférikus pontban), de attól még lehetséges (igaz csak egyetlen egyszer lehet végigmenni rajta!). Viszont azt tán nem kéne elfelejteni, hogy amikor azokon a közkézen forgó március 15.-i felvételeken Kis Jánost és Orbán Viktort verik a rendőrök, akkor Gyurcsány Ferenc olyan pozícióban volt, hogy erre a verésre akár személyre szóló megrendelést is leadhatott. Nagyon nem ugyanaz a két szerep.

4. Ha kommunista alatt azt értjük, ami akár csak részben is megvalósult Magyarországon, akkor '56 bármi lehetett csak kommunista forradalom nem: épp az ellen lázadt az ország. Az összes követelés olyan, aminek a megvalósulására egy kommunista rendszerben esély sincs.

tibeti 2008.10.23. 08:08:10

lószarnagy:

Tudod a Fidesznek mindig csak a másik kommunistája büdös, a sját csak "megtévedt".

Találtam egy érdekes cikket a HVG-n.
Teljesen leírja az ország mai helyzetét. Elkeserítő.

hvg.hu/velemeny/20081022_valsag_kormanyzas.aspx

rosszmájú 2008.10.23. 08:10:11

Z! Szerintem Te túl jó reménységgel vagy a regnáló hatalom és történelemszemlélete felé. A szavazóbázisát tekintve is.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.10.23. 08:17:31

boka,
amit Wittner Máriáról írtál, az enyhén szólva nem fair.Légy szíves, mellőzd az ilyen beírásokat.

laja 2008.10.23. 08:32:03

Ugyan... Orbánnak nem olyan "gesztust" kéne tennie, hogy a Várba viszi a naggyűlését, hanem: 1) Egyértelműen és határozottan (már-már durva szavakkal, hogy a kopasz fő célcsoport is értse) el kellene ítélnie az agresszív randalírozókat és zsidózó nácikat. 2) Orbán 2000 óra uszít maga is, és csatlósain keresztül is uszíttat. ("választási csalás", "a nemzet nem lehet ellenzékben" stb. stb.) Arról nem is beszélve, hogy kikkel mutatkozik - pl. a dühöngő félőrült Bayer Zsolt. A zavargásokat tehát nem Gyurcsány hazugságai okozták, hanem a sokéves, folyamatos fideszes agresszív uszítás. Különben is vicces, hogy az az ember hazugozik állandóan, aki maga mondta, amikor hatalmon volt: "egy dolog a kampány, más dolog a kormányzás".

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2008.10.23. 09:43:48

Olvassátok már el Sasika bejegyzésének az első mondatát! Szerintem sincs értelmetlenebb dolog. Bayernek igaza van abban, hogy az állandó minősítgetés (fasisztázás) éppen csak az értelmes párbeszéd lehetőségét zárja ki - kár hogy közben elfelejti, hogy a kommunistázás és zsidózás ugyanez a kategória. Leír egy nagyon értékes gondolatot, aztán a következő mondat zsidózásával meg is semmisíti.
Nagy kár, hogy ezekben a kommenteitekben sem olvasok szinte semmi mást.

Sasikára visszatérve - postmagyarázás gyanánt - abban feltétlenül igaza van, hogy feri nemá' megmagyarázza, hogy viki a hibás.
Nekem is kinyílik a bicska a zsebemben attól, hogy még mindig ott ülnek következmények nélkül a BŰNÖSÖK - igen minden pártban! ezt már istenített Antal József is megmondta a "teccettek volna forradalmat csinálni" kezdetű arroganciájában. Egyedül talán csak szadeszünk mentes ettől (az ejtőernyősöktől), csak azóta már ők is keblükre ölelték egykori elnyomóikat.
Nem érdekel, hogy megyó volt-e ügynök, gyula volt e pufajkás is, igenis bőven elég, hogy miniszter és központi-bizottság tag stb. voltak. Azaz a diktatúra 100 vezetőjének egyike! Feri pedig kis(z)vezető, akármit is kommunikál ma. Úristenem, ha rákosi élne lehetne ma magyar miniszterelnök?!
Gáz a radikálisok randalírozása de Sasika azt is jól látja, hogy ez 2006. óta pörög. Én is látom, hogy ez nem jó, de ezt ne feri mondja meg, ahogy nem egy kommentelő is megfogalmazta. A különbség köztünk csak annyi, hogy én nem gondolom azt, hogy ettől viki jobb srác. Valóban uszított ő is eleget.
Mindkét oldal elmondhatja magáról, hogy csak a másikkal szemben tudja megfogalmazni önmagát. Azzal pedig a teljes nemlétezésüket bizonyítják.

rosszmájú 2008.10.23. 10:45:28

csongorbela
"talan csak..." az AVH-s csemeték "mentesek" :)))
Szélsőbalról támadni az MSZMP-t bizonyára komoly polgári ellenállásnak számított. :)))

Novák Kitty · http://www.vallalkozokszovetsege.hu 2008.10.23. 12:21:12

(ennek az emailnek a végén egy 19.900 Ft értékű AJÁNDÉKOT találsz)

Tisztelt honfitársaink, tisztelt vállalkozók és jövendő vállalkozók!


Te milyen országban szeretnél élni?

Nem arra gondolunk, hogy Thaiföldön vagy Mexikóban laknál-e szívesebben (habár egyikért sem tudnánk hibáztatni), hanem arra, hogy milyen légkörben érzed magad jobban: ha megbíznak Benned vagy ha minden lépésedet figyelik, sőt, büntetik, mert feltételezik, hogy nem lehet Benned megbízni?

Folyamatosan olyan dolgok mérgezik körülöttünk a levegőt (nevezhetjük őket akár szellemi környezetszennyezésnek), amelyek arról szólnak, hogy nem lehet bennünk megbízni, tisztességtelenek vagyunk, törvényekkel kell minket "tisztességre kényszeríteni".

Csak hogy egy néhány példát említsünk:

- a "zenelopási adó" (a kis hologramos cimke az üres CD-ken amit megveszel - fizetned kell érte, mert "úgyis lopott zenéket fogsz felvenni rá"),
- a "telefonhazugság-adó" (a céges telefonszámlád 30%-a "személyi jövedelemnek" számít, mert "úgyis magánbeszélgetésekre használod", még akkor is, ha részletes számlád van arról, hogy minden hívás üzleti volt),
- vagy a "veszteség-adó" (ha nem vagy nyereséges, akkor is adózz a nem létező pénzedből, mert úgyis tudjuk, hogy csaltál).

Milyen hangulatot, milyen elvárásokat teremt ez? Csoda ezután, ha sokan "már csak azért is" kalózkodnak a zenével, a DVD-kkel? Hiszen azt tanítják nekik, hogy "már kifizették"...

Szerintünk többre mennénk akkor, ha nem arra a feltételezésre épülne az ország, hogy "mindenki tisztességtelen". Senki nem AKAR tisztességtelen lenni. Ha lát tisztességes megoldást, a többség azt fogja választani. Egy olyan közösség (legyen akár egy cég, egy focicsapat, egy baráti kör, vagy akár egy ország), ahol jól érezzük magunkat, a BIZALOM atmoszférájára épül.

Nem könnyű ebben az országban "csúnya, gonosz vállalkozónak lenni". A kis- és középvállalkozások tulajdonosai, vezetői, akik a magángazdaságban foglalkoztatottak 60%-ának a munkahelyét biztosítják, ki lettek kiáltva minden rossznak, amire csak szó van a szótárban. Csak arról az apróságról feledkeznek meg néhányan, hogy nélkülük megállna az élet. Nem lenne kitől adót beszedni, nem lenne tej és kenyér az üzletekben (a fantasztikus ketyerékről és azokról a cuki ruhákról nem is beszélve).

Mintha valakinek az lenne a hobbija, hogy minél nehezebb legyen nálunk vállalkozni. Példának itt az új "Marketing Törvény", ami új, értelmetlen, betarthatatlan és ellenőrizhetetlen szabályokat vezetett be 2008. szeptemberében. A statisztikák szerint a kéretlen emailek 99.4%-a külföldről, beazonosíthatatlan küldőktől érkezik, akik soha nem tartottak be semmilyen szabályt, és fütyülnek a magyar törvényekre. Rájuk, tehát a kéretlen emailek 99.4 %-ára semmilyen hatással nincs ez a törvény. Az egyetlen réteg, akiket ez az új rendelkezés súlyt, az a legálisan, a törvényt betartva emaileket küldő magyar vállalkozások. Tehát ettől nem nem fogsz kevesebb kéretlen emailt kapni. Az egyetlen dolog, ami változott, az az, hogy megint egy kicsivel nehezebb lett legálisan vállalkozni Magyarországon. A magyar cégek megint egy kicsivel lejjebb kerültek más országokkal szemben a versenyképességi listán.

Miért írtuk le itt mindezt? Mert a Vállalkozók Szövetsége, a Kampány a Sikeres Vállalkozásokért és a Marketingiskola.hu úgy döntött, hogy összefognak és tesznek valamit, hogy javítsanak ezen a helyzeten. Hogy bebizonyítsuk, hogy nem minden vállalkozó gonosz, meg lehet Benned bízni, és vannak eszközök, amelyekkel egy magyar vállalkozás sikeresebb lehet a jelen körülmények között (vagy talán ellenére) is.

Úgy döntöttünk, hogy egy országos kampány keretében TELJESEN INGYENESEN elérhetővé teszünk minden magyar vállalkozótársunk számára egy most megjelent, értékes, 4 CD-ből álló Mini-tanfolyamot. A címe "Az ötlettől a nyereségig", és négy olyan témáról szól, amelyek létfontosságúak egy vállalkozás sikeréhez: Marketing, Piackutatás, Értékesítés, és Pénzügyek. Négy sztár-előadóval, akik lemondtak a tiszteletdíjukról, és az ügy érdekében vállalták, hogy elmondják, amit egyébként jó pénzért tanítanak az ügyfeleiknek.

De itt még nem a happy end következik... Amint kiderült, arra is van törvény, hogy ne legyen egyszerű "csak úgy" elosztogatni valamit... a Törvény hosszú keze megtalálta a módját (a Hírközlési Hatóság képében), hogy újabb akadályokat gördítsen annak az útjába, hogy megkapd ezt az anyagot.

Mivel az volt a célunk, hogy minél több kézbe eljusson ez az értékes anyag, felállítottunk egy automatikus rendszert, aminek segítségével értesíteni tudtad volna az ismerőseidet, hogy ez az anyag létezik, és hogyan juthatnak hozzá. Amint azonban a Hatóság állásfoglalásából kiderült, ez ugyanolyan szabálysértő tevékenység lenne, mint csokit lopni az ABC-ből. Miért? Íme a "hivatalos állásfoglalás": ha Te beírod a mi Gonosz, Automata Rendszerünkbe az ismerősöd email címét, hogy értesítsd egy ingyenes tanfolyam elérhetőségéről, akkor ez az ő személyes adatának (email címének) engedély nélküli "kezelésének" minősül, az pedig törvénysértő.

Értjük. De ekkor jutott eszünkbe, hogy az összes webmail programban (freemail, hotmail, gmail, stb.) be KELL írnod az ismerőseid email címét, hogy emailt küldhess nekik (pont ugyanezt csinálta volna a mi rendszerünk is), de ez bizonyára elkerülte a Hírközlési Hatóság figyelmét, amely ezzel az állásfoglalásával gyakorlatilag... betiltotta Magyarországon az emailt.

Ezért úgy döntöttünk, hogy most már tényleg elég a szabályozásokból, korlátozásokból, ügyeskedésből, bizalmatlanságból. Mi NEM fogunk beszállni ebbe a körhintába. Visszatértünk azokhoz az alapelvekhez, ahonnan ez az egész elindult: egyszerűség, segítség, összefogás, bizalom. Ezért fogtuk a 4 CD-ből álló Mini-tanfolyamot, felraktuk az internetre, hadd vigye, aki kéri. Köszönjük, megleszünk automatikus email küldő rendszerek, szabályzások, ellenőrzések, bürokrácia, és hasonlók nélkül is.

Egyetlen kérésünk van Hozzád: mivel leszerelték a marketing kampányunkat, útakadályokat gördítettek az "információs szupersztrádára", hogy NEHOGY eljusson ez az anyag a magyar vállalkozókhoz... segíts, hogy AZÉRT IS eljusson minél több vállalkozóhoz! A tervünk elég egyszerű: odaadjuk Neked ingyen a Mini-tanfolyamot, és cserébe csak annyit kérünk Tőled, hogy szólj másoknak is róla. Ha sikerül, akkor bebizonyítottuk, hogy a BIZALOM a világ minden szabályánál és automatikus rendszerénél hatékonyabb módszer.

Az email végén megtalálod a linket, ahonnan letöltheted a Mini-tanfolyamot. Cserébe EZT AZ EMAILT küldd tovább azoknak az ismerőseidnek, akiknek szerinted hasznos lehet. Ők így szintén le tudják tölteni a Mini-tanfolyamot ingyen (amit Neked köszönhetnek - ha Te leszel az első, akitől értesülnek róla, máris jó pontokat gyűjtöttél náluk...). Te döntöd el, hogy hány ismerősödnek továbbítod ezt az emailt.

Nem vagyunk babonásak és nem hiszünk a tündérmesékben, semmi rossz nem fog történni Veled akkor sem, ha nem küldöd tovább. NEM ellenőrizzük, nem szabályozzuk, nem kérjük számon, hogy megteszed-e. Tekintsd úgy, mint egy tesztet, amiből ki fog derülni, hogy igazunk van vagy tévedtünk, amikor megszavaztuk a BIZALMAT és azt mondtuk, hogy szerintünk MŰKÖDIK a becsületkassza.

Ha érdemesnek tartod rá ezeket a gondolatokat és az ingyenes Mini-tanfolyamot, hogy eljuttasd vállalkozó (vagy legalábbis vállalkozó szellemű...) ismerőseidhez - köszönjük!

Mi bízunk Benned, bízunk a vállalkozói szellemben, ebben az országban, és szerintünk EZ AZ, ami előbbre fogja vinni a dolgokat.

Szóval, Te milyen országban szeretnél élni? Ha jobban tetszik a bizalom, a segítség, az összefogás légköre, és elfogadsz tőlünk egy kis segítséget az innen letölthető ingyenes Mini-tanfolyam formájában, akkor segíts, hogy másokhoz is eljusson ez az üzenet.

Egy sikeresebb, barátságosabb országért,


Üdvözlettel:


a Kampány a Sikeres Vállalkozásokért
és a Marketingiskola.hu munkatársai

Kattints ide ksv.hu/vsz "Az ötlettől a nyereségig" Mini-tanfolyam ingyenes letöltéséhez

Ha a link nem működne, másold be a következőt a böngésződ címsorába:

www.marketingiskola.hu/pages/page.php?sr=vsz&pa=4a1f81b7-a851-e584-30a7-48e1648a9168


X

Ps:Segítséget szeretnél a vállalkozásaidhoz? Vállalkozni szertnél? Keresd a a Vállalkozók Szövetségét:

www.vallalkozokszovetsege.hu

Olcsón vagy ingyen mobiloznál? www.galaxy-card.com/mfd.html

Fillérekért szeretnél, korlátlan ADSL-t? www.businesstelecom.hu/vsz

Az eddigi feléért szeretnél cascot vagy kötelezőt? www.galaxy-card.com/edm.html

Minden könyvet kedvezménnyel vásárolnál? www.galaxy-card.com/konyv.html

Olcsóbban szeretnél gázt és áramot kapni? www.galaxy-card.com/aram.html

Magyar vagy külföldi céget alapítanál, olcsón? www.galaxy-card.com/cegalapitas.html

Nincs cégednek, megfelelő dinamikus honlapja? Megvalósítanád ötleteidet a modern kor követelményei szerint?

VSZ-Galaxy, honlap flotta ajánlatok már 200.000,- Ft-tól.

Hagyományos (egyszerű) honlapok már 40.000,-Ft-tól.


Keress pénzt az internet segítségével!!!

A flotta speciális és egyedi megbízásokra is vonatkozik.

Info: info@galaxy-card.com

Csatlakozz közénk! "Csak együtt sikerülhet"

Add tovább!

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2008.10.23. 14:02:41

Idézet:
"Gyurcsány Ferenc távozását sürgette Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke, Debrecen polgármestere az egyetem melletti 56-os emlékműnél tartott beszédében. A fideszes politikus szerint 1956-ban is kormányellenes jelmondatokat skandáltak az emberek, s a hatalom akkor is, és 50 évvel később, 2006-ban is rendőröket küldött a tüntetők ellen. "Akkor a Kossuth téren dobtáras géppisztolyból lőttek, a Deák téren gumilövedékkel, könnygázzal. Ennyit fejlődtünk ötven év alatt", mondta.
Lehet hogy emiatt gondolják úgy hogy a jobb oldal mintha finoman árnyaltan azért simogatná a szélsőjobb elmebeteg kis gondolatait? Hogyan lehet ilyet mondani???? Kósa nem egy felelős politikus. Szánalémas ha őt tartják Orbán utódjának. Csöbörből vödörbe? Ráadásul butaságot mondani - egy válság idején az tenni igazán jót a forintnak ha elmenne a miniszterelnök. Ha valaki árt az országnak, az most a Fidesz ezzel a buta és unalmas skandálással. Nem tudnak tovább lépni.És egy teljesen szétcsúszott és nagyon gáz MSZP is valahogy talpon marad melettük. Nem az ő érdemük, hanem a Fidesznek köszönhetik, Tényleg kire szavazzak? Egyik rosszabb mint a másik...

Csibesanyi 2008.10.23. 21:11:58

Kósa Lajost régebben felelősségteljes politikusnak tartottam, aki később - amikor felismerik OVI türannomán törekvéseit párton belül - a Fidesz elismert első embere lehet. Pillanatnyilag vagy megfélemlítették, vagy a nyakába akasztotta a gerincét,mert az utóbbi néhány hét idióta nyilatkozatai nem az Ő saját stílusát mutatják. 1956-ot ítélje meg mindenki maga és ne erőltesse rá nézeteit másokra! Az én családom szerepelt egy "nemzetárulók, rendszerkiszolgálók, akiket a forradalom győzelme után felakasztunk, mint egy kutyát" listán, amit a - midegy melyik - egyház helyi szolgája állított össze a maga szempontjai szerint és csak a falubeli "normális" emberek hozzáállásán múlt - akik hetekig bújtatták az otthonlevőket a tiszai nádban -, hogy nem teljesült a vágya. A család bűne az volt, hogy mind a négy 21-25 éves fiú sorkatona volt!
süti beállítások módosítása