babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Ki lesz a következő áldozat?

2008.11.04. 19:13 sasika61

 

 Hallgatom reggel a Kossuthon Mohácsi Viktória nyilatkozatát a nagycsécsi gyilkosságok ügyében http://www.mr1-kossuth.hu/, hallgatok, s egyre elkeseredettebb leszek. Még az is megfordul bennem: van-e joga nyilatkozni? Van, természetesen. Az ügy súlya, romaként való érintettsége szinte kötelességévé is teszi ezt. Mégis szomorú vagyok, mert az foglalkoztat: van-e erkölcsi alapja nyilatkozatának?
 
 Azon kívül, hogy a brutális támadás megtörtént, semmit nem tudunk egyelőre az indítékokról. Csak találgatások vannak, gyanúsítgatások. Nem a bárkinek való megfelelési szándék mondatja velem: mélyen elítélem a történeteket, s ha kiderül, hogy tényleg pusztán az áldozatok cigány származása miatt történt mindez, a legpéldásabb büntetést követelem, bárki is legyen az illető. Egy kettős gyilkosság persze egyébként is súlyos büntetést vonhat maga után, így talán ez a mondat nem is elég. A többségi társadalom tagjaként elhatárolódom mindenkitől, aki bármilyen társadalmi konfliktust így akar elintézni.
 
 Arra kérek azonban mindenkit, nézzünk magunkba: nem volt ez várható? (Most tegyük fel, hogy tényleg rasszista szándék volt a gyilkosságok mögött.) Elég, ha - mint Mohácsi Viktória teszi – részletesen, szám szerint nyilvántartja a cigányokat ért hasonló támadásokat? Nem kellene mélyebbre és máshová is nyúlnia? Elég felelőssé tenni a Gárda-járásokat, a növekvő cigányellenességet, s teljességében mellőzni az ezeket kiváltó okokat?
 
 Nem akarok odáig eljutni, hogy azt mondjam: végső soron ezért is a cigányok a hibásak, távol álljon tőlem. Egy teljesen félrekezelt betegségtünetet nem lehet megoldani azzal, ha egy másik bajt szabadítunk a szervezetre. Ráadásul ezzel a gyógymóddal az eredeti bajunk is megkettőződik. De az sem megoldás, hogy csak a helytelen gyógymóddal foglalkozunk, miközben az alapbetegségünk továbbra is pusztít.
 
 Mohácsi Viktória nyilatkozatából úgy tűnik: semmit sem akar tanulni. A lelke rajta. Megítélésem szerint tevékenysége inkább árt a cigányságnak, mint használ. Azok sem használnak a cigány-magyar együttélésnek, akik most farkast kiáltanak, de mélyen hallgattak és hallgatnak a többségi társadalom elszenvedte sérelmekről. Pedig a kettőt együtt kell, kellene kezelni.
 
 Különben még mélyebbre zuhanunk mindannyian, cigányok és magyarok. A legszomorúbb pedig az, hogy az áldozatok az „ártatlanok” lesznek, mint most vagy Olaszliszkán.
Mindez akkor is igaz, ha az derül ki, hogy nem rasszista indíték állt a támadások mögött. Ha semmi nem változik, csak idő kérdése, mikor lesznek újabb áldozatok. Azután lehet egymásra mutogatni, cigányozni, „gárdázni”, mindent lehet, kivéve egyet : a halottakat feltámasztani. Ez kell?

192 komment

Címkék: cigányok magyarok rasszizmus gárda nagycsécs mohácsi viktória

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr9749870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boka · http://csaszu 2008.11.04. 22:01:41

"Princz csak simán korrupt volt"

hála isten még van pármillió társa ! én is az vagyok, ha valaki felajánl egy nagyobb összeget, nem ugrom el előle. Sőt korrumpáltam már orvost ( szülész) , katonát ( hogy ne hívjanak be ) , beszerzőt ( hogy tőlem vásároljon ). Mindegyiken csak nyertem valamit. Valószínüleg az ellenérdekeltek veszítettek, de mint mindig leírom, ez egy "cserélhető szopófejes rendszer", van, hogy én vagyok a vesztes

Valaki a sok közül 2008.11.04. 22:01:59

Ez a "magyarok meg sikkasztanak" érv nem vezet sehová, liberálisainkra jellemző, hogy hasonló hülye érvekkel vannak tele. Képtelenek felfogni, hogy a színesfémlopás nem alapból jellemző a cigányokra, hanem egyszerűen a legkisebb ellenállás ebből az irányból hat. Hasonló mint a terménylopás.

Elterjedése annak köszönhető, hogy az ország állapota hat éve egyre rosszabb, a ballib kormány bedobta a gyeplőt némi pénzzel a cigányputrikba, ez a pénz egyre kevesebbet ér.

Az MSZP-s szociális miniszter hat év után próbál valami értelmesebb dolgot kidolgozni, de ez egyrészt meg fog bukni az SZDSZ-en, másrészt erősen elkésett

Julius Frey 2008.11.04. 22:02:00

Alvarez,

"Az, hogy cigányokkal van tele a börtön, csak a magyar igázságszolgáltatás torz működésére utal."

Az előbb agyonmagasztalt USA börtönei négerekkel (bocs: afro-amerikaiakkal) vannak tele. Ott is gond van? Torz a magyar ig. szolgáltatás, de az a 90 százalék feletti véderedményességi mutató alapján jelenthető ki, nem a lesittelt romák százalékos aránya alapján!!!!

Egy kis statisztika az Obamistáknak:
A társadalom 12%-át alkotják a feketék (50 millió ember)
13,6-szor annyi fekete ül börtönben és tölti a próbaidejét, mint fehér....

2008.11.04. 22:02:31

Alvarez!
"ezek szerint a korrupció (százmilliárdos nagyságrend évente) "fehér" bűnözés? Mutass egy cigányt, akit korrumpálnak, persze biztos ő is szeretné, csak nincs is abban helyzetben."

Ott a hiba, hogy senki sem ágáll az ellen, hogy van fehérbűnözés. Marha gyenge érv, igen van. Van fiatalbűnözés, van kínaibűnözés (látogass ki a Józsefvárosira), van fehérgalléros bűnözés. csak az a helyzet, hogy amíg lehet mondani a kábítószerrel való visszaélés vétsége jellemzően fiatalokra vonatkozik, addig a kábellopás+cigány tabu, mert az rasszizmus. Az összes ellen küzdeni kell, és valaki a származása miatt ne tudja magát kihúzni a felelősség alól. Majd ha egy suttyó tizenévest enyhébb büntetésben részesítenek egy füves cigi után, mert azt mondja, de bíró úr, én rossz sorsú 16 éves vagyok, akkor megvéded ugyanígy?

Egyébként ha roma-magasabb rendű pénzügyi bűnözést akarsz, nézz után a pár évvel ezelőtti osztrák roma-holokauszt kártérítéssel kapcsolatos lehúzó szerveződéseknek.

Alvarez 2008.11.04. 22:03:24

IIgazad van Boka, van még pár millió társa az adócsalóknak és a korruptaknak. De pusztulnia a cigánynak kell.

Julius Frey 2008.11.04. 22:05:36

Parolee,

Moldova György: Bűn az élet

boka · http://csaszu 2008.11.04. 22:07:25

Alvarez! Legyünk keresztényi megbocsájtók ! Tanuljanak inkább ( ne Győzikétől ) !

Bejjja asszonyt hallottam élőben beszélgetni az utcán , nem fogjátok elhinni, de szebben beszél, mint jópár fehér bőrű honpolgárunk ! Ez a zárt magánhangzós dikmán, csak a show része.

boka · http://csaszu 2008.11.04. 22:10:29

"Moldova György: Bűn az élet "

Legjobb ! Onnan tudtam meg, hogy A.I. televíziós személyiség meg M. Gy. operaénekes a román fiukkal tartott kapcsolatot. Igaz, nem tudtam, hogy kit takar a két monogram

prolee 2008.11.04. 22:11:37

Alvarez!
Nem a cigánynak kell pusztulnia, hanem annak az álszent, mocskos bagázsnak, amelyik mesterségesen szít ellentétet, gerjeszt problémát csak azért, hogy ennek "megoldásából" megéljen, mégpedig közpénzből degeszre tömött pénztárcával.
S milyen érdekes, hogy ez a probléma egyszerűen évtizedek óta nem akar megoldódni, pedig mennyien törik magukat érte.

Valaki a sok közül 2008.11.04. 22:12:42

Genetikalilag tönkretett társaság a cigányság nagyobbik része. Tul.képpen "félbolondok". A gyerekgyártást náluk kurvára nem támogatnám, mert 30 év múlva afrikai állapotok lesznek itt. (A négereknél hasonló a gond, túl közelről választják a nemi partnert).

prolee 2008.11.04. 22:13:05

Tényleg! Moldova: Bűn az élet. Ennyi öreg van itt? :)

peca1000 2008.11.04. 22:15:02

Ugatol az agyadba

Ha te, és a néped nem tud, és nem akar beilleszkedni ebbe a társadalomba, akkor nem kellene felvenni a segélyeket, és el lehetne húzni a picsába, nem kell itt rontani a levegőt.
Szólj a társaidnak, hogy készülődjenek.
Mehettek vissza Indiába

Julius Frey 2008.11.04. 22:15:02

"A mult héten a Rózsakert bev. központban a postán kidurrant a lányom lufija."

Boka, ha oda jársz postára, te is csak tv-ből ismerheted a cigányokat-)

boka · http://csaszu 2008.11.04. 22:15:46

"négereknél hasonló a gond, túl közelről választják a nemi partnert)."

Csak hosszu a......

Valaki a sok közül 2008.11.04. 22:16:17

Pedig 30 éven belül a Rózsadombra is elérnek.

Julius Frey 2008.11.04. 22:16:26

Prolee,

1977 az annak számít? A könyv asszem Magvető Kiadó és 1986.

Julius Frey 2008.11.04. 22:19:45

Most hallottam, megosztom:

Részeg sétál a körúton, odamegy hozzá egy roma kurva és megszólítja:
- Haza jössz velem szivi?
Mire a részeg:
-Mi a faszt keresnék én Indiában?

pvclacika 2008.11.04. 22:20:03

Engem valahogy nem bánt, hogy meghaltak. Nem nagyon sajnálom.
Legalább nem szenvedtek annyit, mint szegény Szögi Lajos, nyugodjon békében!

boka · http://csaszu 2008.11.04. 22:20:16

"tv-ből ismerheted a cigányokat-)"

csak egy éve gazdagodtam meg! 1980 óta kőbányán a kőrösi csoma úti lakótelepen laktam.

Szilveszterkor a ház előtt vágták a disznót, a fürdőkádban zsigerelték. Ott töményen vannak most is, de már higulnak kínaiakkal ( már azok is szotyiznak a buszmegállóban, tehát lehet tanulni a kisebbségtől)

prolee 2008.11.04. 22:20:20

Bejjjja a kedvencem. Tényleg. Nagyon bírom azt a nőt, jól játssza azt a "só"-t. Jól játssza a kikupálódott cigányasszonyt.(Csak magát a műfajt gyűlölöm, ezért ritkán nézem.)
Győziért nem vagyok oda.

Azt meg kell hagyni, hogy ezek ketten többet tesznek a cigányság elfogadásáért, mint az ezeregy cigányszervezet ballibsis gyanúsított kolompárorbánostul.

prolee 2008.11.04. 22:21:42

Elővettem, Magvető, de1988-ból.

prolee 2008.11.04. 22:23:40

A könyv elkészítéséhez a segítségnyújtást Ladvánszky Károly r.altgy rendelte el 1986. március 10. keltezéssel.

boka · http://csaszu 2008.11.04. 22:23:43

Szerintem ezeknél a dolgoknál sokkal összetettebb probléma, hogy pl. egy sellőlány hogy esik teherbe ?

Julius Frey 2008.11.04. 22:23:57

Prolee,

Valami biztosan 86. Talán akkor kezdett hozzá a kutatáshoz. Valahol az én polcomon is fent van, de nem látom innen:-(

fehérgallér 2008.11.04. 22:24:45

A szegénységgel mindig együtt járnak az erőszakos bűncselekmények. Mindehol, ott is ahol nincsenek cigányok. Csak nézzétek meg pl. a tőzsde mutatók és a bűnözési statisztikák alakulását mondjuk amcsiban.

A gazdasági bűncselekményekkel, amit jellemzően fehér magyarok csinálnak (nem állítom, hogy cigányok vagy japánok nem csinálnák, ha ott lehetnének) az a baj, hogy nem segít előrelépni az országnak, konzerválja a szegénységet. Az évente ellopott 1000 milliárd forintból hány kisvállalkozás működhetne, ahol rendes fehéreknek rendes cigányok dolgozhatnának?

Nem állítom, hogy nincs cigánybűnözés. Van. Ha tényleg durva lesz a recesszió, akkor sajnos még durvább lesz. És ha progromok jönnnek, akkor minden durvább lesz. Amerikában sem azért pozitív diszkriminálnak, mert hűde sajnálják a feketéket. A társadalom felismerte, hogy kurva nagy bajban lesznek, ha nem emelik fel a tömegeket. Miért? Mert a szegénységben mindig nagyobb a népszaporulat. És végén megeszik a többséget. Emlékeztek a los angelesi zavargásokra, ahol a gárdát kellett bevetni?

Nincs más megoldás, fel kell emelni őket. Nem szőnyegalá söpörni a problémát segélyekkel. Oktatással és munkalehetősséggel kell segíteni. Nem 1-2 év alatt, hanem két-három emberöltő alatt.

Ha van ennyire értelmes a társadalmunk, hogy ezt belássa, akkor legalább a gyerekeinknek jobb lesz. Az ő gyerekeiknek még jobb.

Alvarez 2008.11.04. 22:28:19

köszi fehérgallér, végre egy értelmes hozzászólás, ami a problémát akarja megoldani az üres rasszizmus helyett.

boka · http://csaszu 2008.11.04. 22:29:45

"évente ellopott 1000 milliárd forintból hány kisvállalkozás működhetne"

Működik, ha pedig kiviszik az országból, akkor ott működik. Ha svájci bankba teszik, akkor az ad hitelt az Otp-nek, az otp ad hitelt az autómra, gépemre,stb, tehát visszajön. Ha megölnek, akkor a gyerekeim gazdagabbak lesznek pénzben, de szegényebbek egy családtaggal.

dr.justice 2008.11.04. 22:29:48

I. Az áldozatokat sajnálom.

II. Az elkövetőket elítélem.

III. Azt mondják a szélsőségesek voltak. Szélsőséges emberi magatartásnak minősül-e, ha valaki

- számára az utcára sz@rni természetes dolog,

- önhibájából nem járul hozzá a közteherviseléshez, de elvárja, hogy eltartsák,

- soha nem vet, csak arat

- csak a jogait ismeri, a kötelesség szót még nem hallotta,

- a legkisebb sérelmet erőszakkal torolja meg,

- képes emberek közé menni büdös, mocskos ruhában,

- képtelen arra, hogy az ajándékba kapott háza udvarán minimális rendet tartson ?

boka · http://csaszu 2008.11.04. 22:31:41

"Kentaurtól?"

Hova dugja ?

Amikor a Frédi-Béni karácsonyozott azt sem értettem.

Julius Frey 2008.11.04. 22:32:52

"Ha van ennyire értelmes a társadalmunk, hogy ezt belássa, akkor legalább a gyerekeinknek jobb lesz. Az ő gyerekeiknek még jobb."

Kezdd el a gyereket svédre taníttatni mihamarabb mert itt szar se lesz.

"Nincs más megoldás, fel kell emelni őket."

Ez így nem PC! Ma Mo-on nem nevezheted nevén az "őket". Nem írhatod le a körülményeiket, szokásaikat, holott ez az első lépés. Namost, ha nem azonosíthatod a problémát, honnan a f..szból óhajtod megtalálni/ megindokolni gyógymódot?

Julius Frey 2008.11.04. 22:35:20

"Amikor a Frédi-Béni karácsonyozott azt sem értettem. "

Nem kell mindent érteni!

prolee 2008.11.04. 22:40:02

Fehérgallér!
Qva nagy tévedésben vagy. A kisebbségi problémák megoldása folytán elveszítené létalapját és ezzel megélhetését az a politikusgárda, amelyik parazita módon rátelepedett erre a problémakörre.

Miért gondolod, hogy itt mindenki teljesen hülye és nem fogja fel, hogy neki is érdeke, hogy a környezete a lehető legmagasabb életszínvonalon éljen, mert akkor őt is élni hagyja?

Részemről lesz@rom, hogy kinek milyen a származása, meg a bőre színe. A társadalom többsége így van ezzel. Nem a bőre színe és a származása irritál, hanem az életmódja. Meg az, hogy ezen senki nem változtat érdemben. A cigányprobléma megoldására szánt pénz elfolyik út közben, elkopik és oda jut belőle a legkevesebb, ahol a legnagyobb szükség lenne rá.
Ezzel van tele a tököm.
Utálom ezeket a kommersz lózungokat, amit Alvarezzel nyomtok.

misc · http://misc.blog.hu 2008.11.04. 22:42:20

azért az vicces, hogy a felemelés egyik fő akadája pont az, hogy még a problémát sem szabad észrevenni, mert az rasszizmus.

Julius Frey 2008.11.04. 22:42:58

Boka, Prolee, Alvarez, fehérgallér!

Jó éjszakát nektek!

csendes vortex csak a jó vortex....

bye

Roth Mano 2008.11.04. 22:43:48

vicces, hogy "még a problémát sem szabad észrevenni, mert az rasszizmus" hozzászólások váltakoznak "a halott cigány csak a jó cigány"-okkal.

Alvarez 2008.11.04. 22:43:59

Egyszer hallottam egy történetet. Egy magyar asszony átjött Erdélyből a gyerekével, aki HIV fertőzött volt. Ez gyorsan elterjedt a környezetében, a gyereket kiutálták az óvodából, ha lement vele a játszótérre 2 perc múlva már nem volt ott senki rajtuk kívül. Egy népcsoport volt, aki befogadta őket, és azok a cigányok voltak. Nyílván nem azért, mert ők tudták, hogy hogyan terjed a vírus és hogyan nem, inkább nem érdekelte őket a kérdés. Szóval a fene nagy retkességüknek köszönhetően képesek voltak valami jót is tenni.

boka · http://csaszu 2008.11.04. 22:44:58

Prolee! Igazad van, de amit régen tanultam az úttörőszövetségben hogy , ha négy kis úttörö átkiséri az öregnénit a zebrán, de a vén qrva sehogy sem akar menni, az nem jó cselekedet !

misc · http://misc.blog.hu 2008.11.04. 22:50:19

Roth Mano

erre megint nyilvánvaló a válasz. Természetesen egy internet anonimitása mögött lehet beszélni bármiről, csak semmi értelme nincs. A közéletben viszont a cigányság problémájáról nem egyoldalúan (nem a polkorrekt, EU-konform szemlélet mentén) beszélni lehetetlen anélkül, hogy az embert ne azonosítsák a "halott cigány jó cigány" gondolkodásmódú csoportokkal.

prolee 2008.11.04. 22:51:56

Kedves Alvarez!
Be kell vallanom neked, hogy én sem engedném HIV fertőzött gyerekkel játszani a gyerekemet. Meg pestisessel, meg ebolással sem.Te engednéd???????????
A felelőtlenség jócselekedet? Ész megáll és visszanéz!

Roth Mano 2008.11.04. 23:00:43

ez ebben a formában nem igaz, volt pl. a Debreczeni-cikk, és senki se azonosiitotta a fent emliitett csoportokkal.

arch 2008.11.04. 23:01:10

"vicces, hogy "még a problémát sem szabad észrevenni, mert az rasszizmus" hozzászólások váltakoznak "a halott cigány csak a jó cigány"-okkal."

Vicces, hogy emberek másként gondolkodnak, mint más emberek.

Még viccesebb ezeket megpróbálni összemosni.

Tudom én, hogy könnyebb úgy nézni a világot, hogy van a sötétben bújkáló rasszista csőcselék, s velük szemben a lánglelkű, bátor liberálisok, ám a helyzet nem ilyen egyszerű.

Roth Mano 2008.11.04. 23:03:44

arch, neked meg szövegértési problémáid vannak.

arch 2008.11.04. 23:05:03

Igen így átnézve lehet :p

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2008.11.04. 23:38:48

Na megint kezdi sasika a szaloncigányozást. Én meg megyek aludni.

Johny 2008.11.04. 23:45:04

Fehérgallér azt kérdezed:
"Az évente ellopott 1000 milliárd forintból hány kisvállalkozás működhetne, ahol rendes fehéreknek rendes cigányok dolgozhatnának? "

Sehány.
Először is: ez nem így működik. Az a pénzt amiket ellopnak, akkor sem kerülne vissza a kisvállalkozások támogatásába ha nem lopnák el. Akkor meglenne a helye.

Nagyon naiv vagy ha azt hiszed, hogy a vállalkozások támogatása úgy megy hogy odaadnak nekik milliárdokat. Ki adna és miért csak úgy? Ez sehol a világon nem így megy hogy adnak pénzt. Csak a cigányok veszik fel az ingyen segélyt.
A kisvállalkozások pénzt a bankok adnak kölcsön hitelbe. Az állam azzal segíthetne rajtuk hogy nem nyuzza le a bőrüket is adóba és ezért nem kényszeritené őket adócsalásra. Ha ma itthon minden adót mindent kifizet egy kisvállalkozás, akkor éhen döglik. Ennek semmi köze ahhoz hogy ki hány milliárdot lop el.

Másodszor azért nem menne mert a cigányok NEM ÉRTENEK SZINTE SEMMIHEZ. Mindenki ezt szajkózza hogy munka kellene munka de MILYEN MUNKÁRÓL BESZÉLTEK?

Hova milyen munkára alkalmazol több száz ezer cigányt akik írni olvasni alig tudnak, legtöbbnek nincs szakmája és nem szokta meg a fegyelmezett, tisztességes munkát? A Kádár rendszerben felszivta őket segédmunkásnak az építőipar, a bányaipar, a fakitermelés. Rakodónak voltak jók. Ritkaság volt a cigány szakmunkás.

Ezekre a segédmunkákra ma már NINCS SZÜKSÉG. Nem értenek semmihez, a képzetlen munkaerő pedig nem kell. Szakmunkások, nyeleket beszélő diplomás emberek is alig találnak munkát. Miből gondolod hogy akkor tömegével elkezdenének alkalmazni képzetlen analfabéta és antiszociális embereket?

Vagy úgy gondolod hogy nagy állami támogatással hozzanak létre gazdaságtalan, veszteséges, értelmetlen munkahelyeket csak azért hogy legyen hova elszegődni a cigányoknak? Ezt már kipróbálták a szocializmusban és nem működött, azért van most kapitalizmus. Ezt felejtsd el. Erre nem lehet a cégeket, a vállalkozókat kényseríteni többet.

Sajnos szembe kell nézni azzal hogy a cigányság óriási tömegei gyakorlatilag életképtelenek. Ha nem kapnának segélyt és nem rabolnának lopnának mellette, akkor éhen halnának mert a világ megváltozott és ők nem tudnak alkalmazkodni. Az állatvilágban ilyenkor kipusztul a fajta. Mi emberek próbáljuk életben tartani ezt a dinoszaurusz társaságot akik hálából tönkre teszik a falvainkat, letarolják az erdőinket, ellopják a szobrokat, terrorizálják az iskolákat orvosokat tüzoltókat, lakhatatlanná teszik a lakóházakat, meglincselik az autósokat, veszélyeztetik a közlekedést a lopásaikkal, soroljam?

Ezzel az emberanyaggal akarsz te munkát? Jól írta az a cigány itt hogy észre kell venni, ezek az emberek nem önhibájukon kíül elszegényedett és munkanélkülivé változott emberek akik ha munkát kapnának dolgoznának mint a kis angyal.

Nem tudnak nekik munkát adni mert nincs ma már olyan egyszerű munka amire alkalmasak lennének. Árokparton gazt kaszálni, ahhoz is kell értelem hogy a motoros kaszát kezelni tudja és kell hozzá kulturáltság hogy ne adja el hanem használja, és akkor még arról nem is beszéltünk hogy a cigány addig nem fog elmenni dolgozni amíg helyette van alternatívája.

A segélyezés, az elnéző birka ítélkezés amikor a gyilkoló cigányt is csak tessék lássék ítélik el, hogy ejnye nem szabad rosszalkodni biztosan mélyszegény vagy, azért teszed, ezek mind alternatívák.Ezzel a társadalom azt üzeni hogy téged sajnállak te szegény vagy én adok neked sok pénzt ingyen és ha kicsit lopsz még hozzá rabolsz hozzá, akkor sem szidlak meg érte, megbocsátok (ha fehér ember csinálja, azt megbüntetem, de téged ha lehet akkor nem büntetlek meg).

Miért menne el tanulni ahol megszerezhetné azt a minimális tudást amivel esélye lenne a munkaerő piacon? Minek? Felesleges. Megél így is. Csak szar lapátolásra lesz alkalmas de oda nem megy. Apja se dolgozott semmit.

Nézd csak meg, hajléktalan cigányt alig találsz. Munkanélküli, de hajléka van, segélye van, parabola antenna és nagy tévé a lerohadt házakban van. Milyen munkáról beszélsz? Csak kiröhögnekha ezzel a programmal odamész.

Semmi mást nem lehet mint azt hogy a segélyeket csak akkor és addig adni amíg a gyerekeket eljáratják az iskolába, és nem követnek el bűncselekményt. Közben közmunka. Az első bűncselekmény esetén segély azonnal megvonva, gyerek azonnal elvéve. Súlyos életellenes bűncselekményekért 15-20 fegyház, gyilkosságért életfogytiglan. Kisebb bűncselekményekért munkával és kötelező szakma tanulással kibővített sitt. Sitten kedvezmények elvonása és elkülönítés hogy ne egy szállodában érezzék magukat és ne is terrorizálhassák a többieket.

Falvakba, városokba pedig igen erős és állandó rendőri jelenlét, a bűncselekmények csírájában elfojtása, azonnali intézkedés és irány a kaptár. Játékgépeket a kocsmákból kitiltani. Cigi pia árusítását jegyre korlátozni. Amelyik kocsmáros megszegi az mehet a sittre közéjük. Ezek tönkre teszik a cigányságot.

Első lépés hogy a cigányok megtanulják hogy itt nem lehet visszaélni a társadalom jó szándékával és nem lehet rabolni, lopni, gyilkolni. Nem lehet és pont.. Akármilyen szegény, ha kopog a szeme az éhségtől, akkor sem. Ezt csak erő felmutatásával lehet náluk elérni.

Második lépés a tanulás hogy legyen mire támaszkodni ha munkát keres. Megtanítani azt is hogy a társadalomban dolgozni kell. Erre kell berendezkedni, nem a segélyekre meg a szerencsére. A törvényhozóknak is ismerni kéne hogy a cigányoknak a szerencse jár az eszükben. Mindig arról álmodnak hogy nagy szerencséjük lesz amiből meglesz a gazdagság. Úgy is köszönnek hogy taves bahtalo legyél szerencsés.Ezért játékgépeznek annyit, hátha nyernek. Pedig ezeken a gépeken soha nem lehet sokat nyerni, úgy vannak programozva. Ők ezt nem tudják nem is fogják fel, elvágják az öregemberek nyakát 20 ezer forintért és viszik a játékgépbe. A munkára nem is gondolnak pénz megélhetés forrásként. Meg kell tanulniuk hogy ez nem megy.

A harmadik lépésben jöhet a munkahely. A cigány szépen megtanul szakmát, elmegy munkát keresni ahogy illik és becsületesen dolgozik. Ha sok ilyen példa van akkor majd a vállalkozóknakis nagyobb lesz a bizalma és szívesen alkalmazzák ha azt látják hogy a cigányok milyen megbízhatók és szorgalmasak.

Ideje felébrednie a cigányoknak és nem követelőzni hanem csendesen és rendesen dolgoznia, békében élnie. Vegyenek példát a svábokról, székelyekről, az általuk gyalázott, kirabolt, terrorizált és lenézett parasztemberről. Szégyelljék el magukat és vezekeljenek a népük által elkövetett sok bűnért.

loface 2008.11.04. 23:50:15

Igen, képzésre kéne fordítani a pénzt és nem arra, hogy eléldegéljenek. De hát mint láttuk, ha a segélyt valami feltételhez kötik, máris fellázad a félország... és majd neked kell mondanod az önkormányzatban, hogy azé' nem kapok, mer' magyar vagyok...

eu 2008.11.05. 00:36:48

ahol én lakom, nagyon sok roma él. az egyik szomszéd falu 99%-ban roma. a segélycsomagot a földre szórják, nekik pénz kell, nem liszt. az iskolában tanítjuk a gyereknek, hogy "ki szeretnék menni wc-re" -vel kéretőzzön ki óráról, de mivel otthon csak azt hallja, "sz*rnom kő", felesleges. ha a gyerek feketepontot kap, jön a család, hogy "biztos utálják itt a romákat, azért" és fenyegetőznek. emellett nem kapni egy napszámost, mert a segély épp elég, és egyébként is, "ennyi pénzér' nem dógozok". a cigány sosem volt az a nép, aki letelepszik valahol, és munkával, tanulással gyarapszik. hiába akarjuk ráerőltetni. ezt kéne már tudomásul venni. amúgy anno a pesti kardozós esetnél is egyből rasszistázott mindenki, aztán kiderült, hogy egymást ölték... a gyilkolást elítélem, akármilyen színűek követik el, félreértés ne essék.

fehérgallér 2008.11.05. 00:57:30

johny: szerintem nagyjából egyformát mondtunk, pár helyen nem jól fogalmaztam.

Isten ments, hogy a nem ellopott 1000 milliárdot bármilyen támogatásra fordítsák! Akkor csak visszakerülne a nyúlógépezetbe. Az van amit te mondasz: kevesebb adó, több vállalkozás. (a nyúlás kezelése a cigánybűnözés problémájával vetekedő nehézségű. Ráadásul a kontraszelekció miatt a kár jóval nagyobb, mint 1000 milliárd. nade ez másik téma).

A cigányok meg tanulatlanok, ezt is értem. Pont ezért beszélek oktatásról. nem tudom hogyan, sajnos csak rossz példákat ismerek. Képzési támogatások mennek a nyúlógépezetbe. A nyúlóláncban pártoldaltól és bőrszinttől függetlenül különböző szinten sokan vannak.

A oktatást valahol nagyon kiskorban kell kezdeni, akkor lehet még valamit talán alakítani. Itt is vannak érdekes példák. Rengeteg ausztrál benszülöttel csinálták azt, hogy kiszakították a családjukból csecsemő korukban, hogy majd jó fehér családban milyen jól szocializálódnak. Eredmény, sarkítva: rablógyilkós heroinisták.

prolee: nem tudom mivel vitatkozol én nem mondtam mást mint amit mondasz. A segély nem jó. A nyúlás minden szinten megy.

borzzz 2008.11.05. 01:17:46

Bobby 2008.11.04. 20:02:21
"A nincs semmi gond, csak a romákat "el kell tüntetni innen.
Egyik sem értelmes hozzáállás, és egyik sem vezet előre."
"Pedig lehet előre vezetne. Egy próbát megérne, nem??? "

T. Bobby! Mit lépnél akkor, ha egyetértenénk veled és egy füst alatt megbíznánk a cigánykérdés "végső megoldásával"? Te hogy kezdenél hozzá? Hogyan tüntetnéd el őket? Törvényt hoznál a kitoloncolásukra? (Hová? Egy bizonyos országba vagy szétosztva? Természetesen a diplomáciai, nemzetközi jogi és logisztikai részét is meg kéne oldanod, de magabiztosságodat látva ez nem lehet gond.)
Esetleg azt preferálod, hogy saját kezűleg, egyenként "tünteted el" őket? Vagy tömegesen, szervezetten?

Gondolkoztál te egy másodpercet is, mielőtt ezt leírtad? Gondolkoztál te már valaha?

nfdnfdn 2008.11.05. 01:38:14

"Fehérek és feketék,
100 tény és egy hazugság
Írta: Roger Roots

Bilbo szenátor figyelmeztetése
"Ha épületeink, útjaink, vasútjaink ronccsá lesznek, újra fölépíthetjük õket. Ha városainkat lerombolják, a romokból újabbakat és nagyobbakat építhetünk. Ha fegyveres hatalmunkat felmorzsolják, fiainkat fölneveljük akik visszaszerzik uralmunkat. De ha a fehér faj vére elromlik és afrikai vérrel keveredik, akkor az Egyesült Államok jelenlegi nagysága elpusztul és minden remény hiábavaló a civilizációra a negroid Amerika számára, mert az afrikaival kevert fehér vért nem lehet visszaállítani vagy megjavítani."
(Theodore G. Bilbo szenátor, Mississippi, 1947 évben)

Ebben a brosúrában száz tény található, melyek túlnyomó többsége könnyen föllelhetõ a lexikonok, évkönyvek, pszichológiai szöveggyûjtemények és más forrásmûvek lapjain, melyekhez bármelyik nyilvános könyvtárban hozzá lehet jutni.
Komolyan biztosítom az olvasót, hogy szándékom nem valaki megbántása vagy gyûlölete, de a legmélyebb szeretet az emberiség iránt és a szívbõl jövõ aggodalom annak jövõjére nézve. Célom nem csalás, hanem informálás, és remélem, hogy ez a munka segíteni fog az olvasónak abban, hogy újra rendezze és újra megvizsgálja nézeteit a fajokról.

TÉNY #1: A fehér faj tengereken hajózott át, folyókat tett hasznossá, Hegyekbe utakat épített, sivatagokat tett lakhatóvá, és a legpusztább jégterületet is gyarmatosította. Õ fedezte föl a könyvnyomtatást, a cementet, az elektromosság hasznosítását, a repülést, a rakétatechnikát, a csillagászatot, a teleszkópot, az ûrutazást, a lõfegyvereket, a tranzisztort, a rádiót, a televíziót, a telefont, a villanykörtét, a fényképezést, a mozgóképet, a fonográfot, a villamos elemet, az autót, a gõzgépet, a vasúti szállítást, a mikroszkópot, a számítógépet, és más technikai csodák millióit. Számos gyógyeljárást fedezett föl, hihetetlen kezelési módokat, a tudományos haladást, stb. Olyan nagyokat adott a világnak mint Szokratész, Aristotelész, Plátó, Homérosz, Tacitus, Julius Cézár, Napóleon, Hódító Vilmos, Marco Polo, Washington, Jefferson, Hitler, Bach, Beethoven, Mozart, Magellan, Columbus, Cabot, Edison, GrahamBell, Pasteur, Leeuwenhoek, Mendel, Darwin, Newton, Galileo, Watt, Ford, Luther, DaVinci, Poe, Tennyson, és más jelentõs alkotók ezreit.

TÉNY #2: 6,000 éves ismert története során a fekete afrikai néger semmit sem fedezett vagy talált föl. Nem volt írott nyelve, szövött ruhája, naptára, ekéje, útja, hídja, vasútja, hajója, mérõeszköze, vagy akár csak kereke. (Jegyzet: Ez a tisztavérû négerre vonatkozik.) Nem ismeretes, hogy valaha is bevetett volna egy darab földet, hogy háziasított volna egyetlen állatot is (noha sok erõs és jól kezelhetõ állat él körülötte). A dolgok szállításának egyetlen módja ismeretei szerint azoknak a fején való vitele. Házainak építéséhez soha nem használt mást mint sarat, aminek használatára a hód vagy cickány is képes

INTELLIGENCIA

TÉNY #3: Az amerikai négerek IQ-ja átlagosan 15-20 ponttal marad az amerikai fehérek intelligenciakvótája mögött.

TÉNY #4: Ezeket a fekete/fehér különbségeket minden olyan teszt újra meg újra kimutatta, melyeket az US hadserege folytatott bármelyik városban, államban és az amerikai közoktatási minisztérium a helyi iskolában. Ugyanez az arány volt igaz egy negyven éves idõszakban.

TÉNY #5: A 85-ös átlagos intelligenciakvótával csak a négerek 16%-a éri el a 100-as számot, míg a fehérek fele eléri ezt. A négerek IQ-ja 10-25%-ig fedi át a fehérekét - az azonossághoz legalább 50% lenne szükséges. (31) (27) (16)

TÉNY #6: Feketéknél hatszor nagyobb a valószínûsége annak, hogy az 50-70-es IQ kategóriában vannak, azaz a lassan tanulók (visszamaradottak) közé tartoznak, a fehéreknél tízszer nagyobb annak a valószínûsége, hogy IQ-juk 130 vagy afölött van.

TÉNY # 7: AZ USA kormányának PACE vizsgálatán, mely 100 ezer egyetemi hallgatót vizsgált meg, akiket a jövõ adminisztratív vagy polgári vezetõ állásaira képeznek ki. A jó eredményt elértek között még föltûnõbb a fehérek és feketék teljesítménye közti különbség: a fehérek 16%-a 90%-os vagy afölötti eredményt ért el, míg a négerek egy százalékának csak egy ötöde érte el a 90 %-ot. A fehér/fekete siker aránya 80/1.

TÉNY #8: A néger és fehér gyerekek közti különbség növekszik a korral, a különbség legnagyobb a középiskolában és az egyetemeken.

TÉNY #9:A fehérek és négerek közti különbséget állandóan a környezeti különbségekkel próbálják igazolni. De legalább öt tanulmány, amely egyenlõ a társadalmi-gazdasági háttérbõl jövõket hasonlított össze sem jutott lényegesen más eredményre. Ahogy javul a környezet, a néger teljesítménye javul, de a fehéré is. A különbség nem csökken. Sõt, Dr. G.J. McGurknak, a Psychology a Villanovet egyetem pszichológia társprofesszorának részletes kutatása kimutatja, hogy az intelligenciakülönbség fehérek és feketék között NÕ, ha mindkét faj társadalmi-gazdasági háttere a középosztály szintjére emelkedik.

TÉNY #10: 1915-ben, Dr. G.W. Ferguson Virginiában 1000 iskolás gyerekbõl indult ki, akiket 5 faji osztályba sorolt, és szellemi képességeiket tesztelte. Átlagosan a tiszta négerek a fehérek teljesítményének 69.2%-át érték el. A négerek kétharmada elérte a fehérek 73%-át, a négerek fele elérte a fehérek 81.2%-át. A négerek negyede elérte a fehérek 91.8%-át. Környezetük, "elõnyeik" vagy hátrányaik pontosan ugyanazok voltak.

TÉNY #11: A hadsereg beta tesztje, amelyben több mint 386 ezer analfabéta katonát teszteltek az I. vh során, kimutatták, hogy a néger sorkatonák "a hadsereg minden tesztjénél alsóbbrendûnek mutatkoztak a fehéreknél". Továbbá teszteket folytattak tiszta négereken, mulattokon és negyedvérûeken. Úgy találták, hogy "a fehérebb csoportok eredményei jobbak".

TÉNY #12: Egypetéjû ikrek esetén, akik különféle faji környezetben nõttek fel, mutatja, hogy a származás befolyása kb. három az egy arányban meghaladja a környezet hatását.

TÉNY #13:Akkor is, ha a fehérek és feketék háttere ugyanolyan ami a család jövedelmét és a gyerekkori lehetõségeket illeti, a feketék IQ aránya még mindig átlagosan 12-15 ponttal az összehasonlítható fehéreké alatt marad. Ebben olyan esetek vannak, amikor fehér szülõk fekete gyerekeket adoptáltak. Lehet hogy IQ-juk megjavult a környezet hatására, de még mindig közelebb vannak biológiai szüleikhez, mint adoptív szüleikhez.

TÉNY #14: Egyenlõsdit hirdetõ ideológusok gyakran azzal próbálják az IQ teszt eredményeit lekicsinyleni, hogy ezek kulturálisan befolyásolt tesztek. De egyetlen egy sem, sem a NAACP, sem a néger középiskolák szövetsége, sem a NEA nem volt képes olyan tesztet kifejleszteni, amelyben a feketék és fehérek eredménye azonos lett volna.

TÉNY # 15: Az amerikai indiánok, akik gyakran sokkal rosszabb körülmények között élnek, mint az amerikai négerek egész életükben, mégis állandóan jobb eredményt érnek el az IQ teszteken a négereknél. (3) (27)
TÉNY #16: A vegyes házasságokból jövõ gyerekek IQ szintje a fehér szülõénél általában alacsonyabb

A NÉGER AGY

TÉNY #17: Sok emberi fajokkal foglalkozó tanulmány hasonlította össze a fehérek és négerek agyát, és az eredmények szerint a néger agy súlya 8-12%-al alacsonyabb. mint a fehér agyé. Ilyen tanulmányokat írtak Bean, Pearl, Vint, Tilney, Gordon, Todd, és mások.

TÉNY #18: Az agy súlyának különbsége mellett a néger agya kevesebbet nõ kamaszkor után, mint a fehéré. Noha a néger agya és idegrendszere gyorsabban érik, mint a fehér agy, fejlõdése hamarabb zárul le, amely akadálya a további szellemi fejlõdésnek.

TÉNY #19: A legkülsõ réteg vastagsága a néger agy esetén 15%-al vékonyabb, és tekervényei általában kisebb számúak és egyszerûbbek, mint a fehér agy esetében.

TÉNY #20: A néger agy elülsõ lebernyegei, amelyek az absztrakt okfejtés központjai, kisebbek a testsúlyhoz mérve, kevésbé tekervényesek és egyszerûbbek, mint a fehér agy esetében.


ANTROPOLÓGIA

TÉNY #21: A Homo Sapiens nevet elõször a 18. században élt svéd botanikus, Linné Károly használta. A "sapien" szó "bölcset" jelent. A nevet elõször a fehér emberrel kapcsolatban használták és az "európai" rokon értelmû szava volt. Ennek eredményeként sok késõbbi osztályzástannal foglalkozó tudós és genetikus úgy vélte, hogy a négereket és más fajokat más fajba kell sorolni. Darwin "Az ember eredete" c. könyvében az emberiség fajait olyan különfélének ábrázolja, hogy ha állatoknál ekkora különbségek állnak fönt, azokat más fajok és nemcsak más fajták közé sorolják.

TÉNY #22: A 'Fajok eredete' c. hatalmas munkájához Carleton Coon professzor, a fizikai antropológusok amerikai bizottságának elnöke és a világ legelsõ genetikusa, a földrajz, anatómia, genetika, fiziológia, fogazatösszahasonlítás, nyelvészet, archeológia és õslénykutatás területérõl 300 oldalt írt össze, hogy igazolja elméletét a sapiens elõtti fajokról. Más szavakkal a homo erectus már fajokból állt, mielõtt a homo sapiens állapot létrejött volna.

TÉNY #23: Dr. Coon szerint míg a kaukázusi faj (a fehérek) fejlõdött Európában, a néger faj Afrikában nem fejlõdött tovább, és ma 200 ezer évvel hátra van maradva a koponyai és agyi fejlõdésben.

TÉNY #24: A néger koponya, a kisebb agytérfogat mellett és a vastagabb koponyacsontok mellett elõreálló, azaz az alsó arc elõre irányul, mint egy állat pofája. ennek következtében a néger állkapcsa lényegesen hosszabb szélességéhez mérve, mint a fehér állkapcsa. A néger alsó állkapcsának egyik sajátossága a "majompárkány" maradéka, amely egy csontos rész rögtön a metszõfog mögött. A majompárkány a majmok jellemzõje és hiányzik fehéreknél.

TÉNY #25: A néger bõre vastagabb és valószínûleg jobb a fehér bõrénél, mert megakadályozza a baktériumok behatolását és védi a nap ultraibolya sugarai ellen.

TÉNY #26: A négerek fekete színe a melanin pigment következménye, amely a bõr minden rétegében megvan és még az izmokban és agyban is kimutatható.

TÉNY #27: Egy afrikai fogorvos egy pillantással meg tudja különböztetni a néger fogát a fehér emberétõl.

TÉNY #28: A négerek karja hosszabb testükhöz képest, mint a fehéreké. Ez, és sokkal vastagabb combcsontjuk elõnyt jelent a fekete sportolóknak bokszoláskor. A négerek lábszárának csontozati és izomzati sajátosságai sikeressé tette a néger rövidtávfutókat, de nem ez tette sikeressé õket a hosszú távoknál.

TÉNY #29: TOVÁBBI KÜLÖNBSÉGEK
• A haj fekete, göndör és "gyapjas" szövésû, sík és elliptikus és nincs központi csatornája mint az európaiak hajának.
• Az orr vastag, széles és lapos, gyakran fölfelé irányuló orrlyukakkal, melyek megmutatják, hogy az orr belsõ szövetének vonalazása hasonló a majmokéhoz.
• A néger keze és lába hosszabb, mint az európaié. A válla kicsit rövidebb és így a hosszabb alkar hasonlóvá teszi a majomhoz.
• A szemek kigúvadnak, a szivárványhártya fekete és a szemüreg nagy. A szem körül gyakran van egy sárgás szaruhártyatakaró, mely a gorilláéhoz hasonló.
• A néger törzse rövidebb, a mellkas közepe kerekebb. mint a fehéreknél. A csípõ keskenyebb és hosszabb, mint a majmoknál.
• A száj széles és nagyon vastag, nagy és kiálló ajkakkal.
• A néger bõrének van egy felszíni vastag szaruszerû rétege, mely a karcolások és akadályok, valamint a baktériumok behatolása ellen véd.
• A négernek vastagabb és rövidebb nyaka van, mint a többi embernek.
• A koponyai varratok egyszerûbbek, mint a fehéreknél és hamarabb forrnak össze.
• A fej kerek inkább kicsi, álló, valahogy fölmagasodó és különálló így hasonló a majmokéhoz.
• A csípõ alatt a néger erõteljesebben fejlett, és a fehér fejlettebb mellkasban.
• Az állkapocs hosszabb és erõsebb és kifele nyúlik, amely a hátrafele álló fejjel együtt 68-70 körüli arcszöget képez szemben az európaiak 80-82 fokos arcszögével.
• A kéz és az újjak arányosan keskenyebbek és hosszabbak. A csukló és boka rövidebb és robusztusabb.
• A koponya elsõ és oldalcsontjai kiképzése egyszerûbb és ûrtartalmuk kisebb. A koponya vastagabb, különösen oldalt.
• A néger agya általában 9-20%-al kisebb mint a fehéreké.
• A fogak nagyobbak és távolabb állnak egymástól, mint a fehéreknél.
• A gerinc görbéi kevésbé hangsúlyozottak a négernél mint a fehérnél, azért majomhoz hasonlóak.
• A néger combcsontja kevésbé van betakarva, a sípcsont hajlottabb és elõre hajlított, a vádli magas, de kevésbé fejlett.
• A sarok széles és elõreálló, a lábfej hosszú és széles de alig boltíves, emiatt a talp egyenes, a nagylábujj gyakran rövidebb, mint a fehéreknél.
• A két orrcsont néha össze van nõve mint a majmoknál.

TÉNY #30: A II. világháborús során végzett vércsoportvizsgálatok azt sugallják, hogy az amerikai néger gén 28%-ban fehér. Mindez az intézményes és társadalmi elkülönülés, stb. mellett. Jegyezzük meg, hogy az afrikai négerekkel való összehasonlítás még nagyobb különbségeket mutatna a fehérekkel szemben.

BÛNÖZÉS

TÉNY #31: Feketék tizenháromszor gyakrabban követnek el gyilkosságot, mint fehérek. Erõszakos bûntényt vagy nemi erõszakot tízszer gyakrabban. Ezeket a számokat az FBI jelenti, és évrõl évre módosulnak, de megbízhatóan mutatják az utóbbi évtized tendenciáját.

TÉNY #32: Az igazságügyminisztérium jelentése szerint a 20 és 29 éves közti feketék közül minden negyedik van börtönben vagy fölfüggesztett büntetését tölti.

TÉNY #33: Noha õk csak az USA lakosságának 12%-át teszik ki, õk követik el a megerõszakolások és erõszakos cselekmények felét és a gyilkosságok 60%-át az USA-ban.

TÉNY #34: A fekete férfiak kb. 50%-át fogják börtönbe vetni komolyabb bûnök miatt életük során.

TÉNY #35: 546-szor valószínûbb, hogy egy fekete megtámad egy fehéret mint az, hogy fehér feketét támad meg.

TÉNY #36: A fekete erõszakolók több mint fele fehér áldozatot erõszakol meg (54.9%), 30-szor olyan gyakran, mint fehérek választanak néger áldozatot.

TÉNY #37: Az igazságügyminisztérium évi jelentése szerint fehérek az esetek 2.4%-ában követnek el erõszakot feketék ellen. A feketék ezzel szemben több mint az esetek felében.

TÉNY #38: New York City-ben egy fehér esetében 300-szor valószínûbb, hogy fekete banda erõszakoskodik vele, mint az, hogy fehérek bandája erõszakoskodik egy feketével.

TÉNY #39: Sokan azzal érvelnek, hogy a feketék bebörtönzési aránya azt mutatja, hogy a rendõrségek a fekete bûnözést akarják elsõsorban leküzdeni és ignorálják a fehérgalléros bûnöket. De a feketék arányukon felül követnek el fehér galléros bûnöket is. 1990-ben feketéket háromszor gyakrabban ültettek le csalás, hamisítás és sikkasztás miatt mint fehéreket.

TÉNY #40: Sokan azt hiszik, hogy a bûnözés a szegénység és az "elõnyök" hiányának következménye. De Columbia kerülete, ahol a legmagasabb évi jövedelmek vannak és csak Alaszka mögött marad el az egy fõre jutó jövedelemben, vezetõ helyet foglal el az országban szinte mindenfajta bûnözés területén, köztük rablásban, gyilkosságban, fokozottan erõszakos cselekményekben és gépkocsilopásban. D.C.-ben van a legszigorúbb fegyverellenõrzés, a legmagasabb rendõrségi kiadások, a legnagyobb számú rendõrség egy lakosra, a legnagyobb rendõrségi jelenlét és javító tisztek egy lakosra, és a legmagasabb bebörtönzési arány. Állandó lakossága 80%-ban feketékbõl áll. West Virginia, ahol a legalacsonyabb a bûnözés, szegény terület, és itt van az USA legtöbb munkanélkülije. Itt jut a legkevesebb rendõr egy lakosra. West Virginia lakosainak 96%-a fehér.

A FEKETE CSALÁD

TÉNY #41 A belvárosban élõ 16 és 62 év közötti fekete férfiak 46% -a munkanélküli.

TÉNY #42: A néger gyerekeknek több mint 66% -a születik házasságon kívül. Az analfabéták aránya köztük tízszer magasabb mint fehéreknél.

TÉNY #43: A feketék esetén négy és félszer valószínûbb, hogy szociális segélyre szorulnak.
TÉNY #44: Az USA-ban élõ fekete férfiak több mint 35%-a kábítózik vagy rendszeres alkoholfogyasztó.

SZÉPSÉG

TÉNY #45: A journal of Ethnic and Racial Studies c. újság 1996 januárjában "Bõrszín iránti elõszeretet, nemi kétalakúság és nemi választás; a gén kultúra velejárója?" címmel cikk jelent meg, írói Peter Frost és Pierre Van der Herghe, azt állították, hogy minden fajnál a nõk világosabb színûek, mint a férfiak. 51 társaság etnográfiai adatait használva öt világrészrõl, amelyben a kedvelt bõrszínrõl nyilatkoztak, azt találták, hogy 30 kedvelte a világosabb bõrû nõket és 14 kedvelte a világosabb bõrû nõket és férfiakat. Az indiai, kínai, brazíliai és balii kultúra, valamint az arab és néger a legvilágosabb nõt tekintik a legszebbnek, örökérvényûvé téve az elefántcsontszínû bõrû, pirosarcú, kékszemû, szõke "északi ideálját" a nõi szépségnek, pedig belõlük hiányzik a genetikai képesség az ilyen elõállítására. A tanulmány szerint idõvel minden faj felsõbb osztálya világosabb bõrû lett, mint honfitársai, mert fokozatosan fehérebb bõrû nõkkel házasodtak az alsóbb osztályokból. (Lásd #11)

TÉNY #46: Az emberi szépséggel foglalkozó tudományos kutatás fényképeket mutatott és megkérdezte, hogy mennyire találják szépnek az illetõt, megmutatta, hogy az északi fehéreket találták a legszebb embereknek, még a feketék is. A bírók fölszólították a nézõt, hogy kizárólag "személyes elveik szerint osztályozzák a szépséget, és nem az általános elvek szerint". A tanulmány: "Kor, nem, faj és a szépségideál" eredményeit a pszichológiai fejlõdés c. lapból, 5. szám, 1971 november 5-rõl, 433-439 oldal, adjuk az alábbiakban vissza:
CSOPORT SZÉPSÉGI SZAVAZATOK
CSOPORTOK KÖZÖTTI TANULMÁNYOKBÓL
Ítélõ csoport & Legmagasabbra értékelt csoport
--------------- --------------

7 éves fehér fiúk fehér serdülõ fiúk

7 éves fekete fiúk fehér serdülõ fiúk

7 éves fehér lányok fehér serdülõ lányok

7 éves fekete lányok 3 irányú kötõdés: fekete serdülõ lányok, fehér serdülõ lányok, fehér kislányok

12 éves fehér fiúk fehér serdülõ lányok

12 éves fekete fiúk fehér serdülõ lányok

12 éves fehér lányok fehér serdülõ lányok

12 éves fekete lányok fehér serdülõ lányok

17 éves fehér fiúk fehér serdülõ lányok

17 éves fekete fiúk fehér serdülõ lányok

17 éves fehér lányok fehér serdülõ lányok

17 éves fekete lányok fehér serdülõ lányok

Fehér felnõtt férfiak fehér serdülõ lányok

Fekete felnõtt férfiak fehér serdülõ lányok

Fehér felnõtt nõk fehér serdülõ fiúk

Fekete felnõtt nõk fehér serdülõ lányok

TÉNY #47: Egy kísérlet során, ahol fekete gyerekeket egyedül hagytak fekete és fehér babákkal, azt találták, hogy legtöbbjük fehér babákkal szeret játszani. Ez a világon mindenütt igaz, még Tobagóban is.

AMERIKAI TÖRTÉNELEM

TÉNY #48: A függetlenségi nyilatkozat, mely a gyakran ismételt kifejezést tartalmazza: " ... minden ember egyenlõnek születik ... ", amit Thomas Jefferson írt le, akinek kb. 200 rabszolgája volt akkor, és soha nem szabadította föl õket, a mulattokat és negyedvérûeket sem. Jefferson szavai biztosan nem vonatkoztak a négerekre, akiknek akkor nem volt helyük az amerikai társadalomban, csak mint tulajdonnak.

TÉNY #49: Az alkotmányt "Mi a nép" írtuk, és ez "magunknak és utódainknak" ajánlottuk. Az 55 küldött, aki Philadelphiában találkozott, hogy aláírja az alkotmányt, és a szövetség 13 állam szövetségének minden tagja aki megerõsítette azt, a fehér fajhoz tartozott.

WEBSTER 1828-as szótára az utódokat így definiálja (posterity) 1. Leszármazók: Gyerekek, azok gyerekei, stb. végtelenül, a faj, mely az õsapától származik. 2. Általános értelemben a követõ nemzedéke, ellentétben az õsökkel.
TÉNY #50: A 14-es kiegészítés a következõ okokból érvénytelen:
• Soha nem ratifikálta az államok háromnegyede az US alkotmány 5. cikke szerint. 37 államból 16 elutasította azt.
• Sok állam, amely ratifikálta, a katonai megszállás kényszere alatt állt. Minden jogi cselekmény, amelyet erõszakkal vagy kényszer alatt vittek végbe, automatikusan semmis és érvénytelen.
• Az a tény, hogy 23 szenátort törvénytelen módon kizártak az US szenátusból, mutatja, hogy az egyesült határozatot, mely javasolta a kiegészítést, nem adták tovább az alkotmányozó bizottságnak.
• A 14. kiegészítés szándéka ellentmond az eredeti US alkotmánynak és az ország szerves jogának. Nem törölt el, és nem is tudott semmit sem eltörölni az eredeti törvénybõl. Ezért a precendensjog és a stare decisis érvénytelenítik azt.

TÉNY #51: Abraham Lincoln egyenjogúsítási nyilatkozata 1862 szeptemberébõl ezt mondta: "Sürgettem a négerek kolonizációját (vissza Afrikába) és tovább fogom sürgetni. Egyenjogúsítási nyilatkozatom ehhez a tervhez csatlakozik (kolonializáció). Két különféle fehér faj számára sincs hely Amerikában, nemhogy két különféle színû faj számára, mint feketék és fehérek. Nem tudok nagyobb zûrzavart elképzelni, mint a néger beleolvadását társadalmi és politikai életünkbe mint egyenlõ felet. Húsz éven belül békésen kolonializáljuk a négert, olyan körülmények között, hogy föl tud emelkedni a maga erejébõl az emberiséghez. Itt ezt soha nem tudja megtenni. Soha nem tudjuk azt az ideális egységet elérni, melyrõl apáink álmodtak egy idegen alsóbbrendû faj millióival, akik köztünk vannak, és akik asszimilációja sem nem lehetséges sem nem kívánatos."

TÉNY #52: Lincoln egy olyan kiegészítést javasolt az alkotmányhoz, amely a kongresszusnak megadta volna a jogot, hogy visszaszállítsa a szabad négereket Afrikába. 1862 augusztus 15-én a kongresszus több mint fél millió dollárt szavazott meg erre a célra. Négerek ezreit szállították vissza, mikor Lincolnt lelõtték.

WASHINGTON D.C.

TÉNY #53: District of Columbiában, ahol kb. a lakosok 70%-a fekete, az USA-ban több területen vezet:
• A nemzet legnagyobb bûnözési aránya
• Legszigorúbb fegyverellenõrzés
• Legmagasabb bebörtönzési arány
• Legmagasabb születési arány
• Legmagasabb halálozási arány
• Legmagasabb a fogadott állami segítség aránya.
• Legmagasabb a szociális segélybõl élõk száma.
• Legmagasabb a házasságon kívül született gyerekek aránya.
• Legmagasabb középiskolai kihullási arány, noha a tanárokat itt fizetik a legjobban az USA-ban
• Legmagasabb a gonorreások és szifiliszesek aránya.
• Legmagasabb az AIDS elterjedtsége

PORTUGÁLIA

TÉNY #54: A fehérek lakta Portugália négy évszázad alatt a világ egyik leggazdagabb és leghatalmasabb országává lett. Nagy kereskedelmi és tengerészeti ereje volt, nagy gyarmatai voltak Ázsiában, Afrikában és Amerikában. Tengerészei elsõkként fedezték fel Nyugatafrikát és néger rabszolgák százait hozták vissza. 1550-re, mikor Portugália a leghatalmasabb volt, lakosságának egytizede volt fekete *. Mára Portugália lakossága, melyet mint Európa egyik leghomogénebbjét írják le, magába szívta a néger géneket. 1975-ben elvesztette minden külsõ területét. Munkásai Európában a legrosszabbul fizetettek, köztük a legmagasabb arányú az analfabetizmus, és magas a gyermekhalálozás. A mûvészet, irodalom, tudomány és filozófia terén az "új" Portugália szinte semmit sem produkált az utóbbi száz évben és sok szempontból Európa egyik legelmaradottabb népe. *Jegyezzük meg, hogy az USA néger lakossága kb. 13%.

HAITI

TÉNY #55: Haiti köztársaság, A nyugati félteke egyetlen teljesen néger köztársasága szintén a legszegényebb nyugati ország. Itt a legalacsonyabb a várható életkor, a legmagasabb az analfabetizmus, a legkisebb a fejenkénti nyomtatványfogyasztás, a legalacsonyabb az egy lakosra jutó nemzeti termék és a legkisebb a politika stabilitás mértéke is.

TÉNY #56: Haitinak valaha sokat ígérõ volt a jövõje. 1789 elõtt mint fehér uralom alatt álló francia gyarmat, San Domingo (Haiti) olyan gazdag, vagy gazdagabb volt, mint a 13 amerikai gyarmat együttesen. Haitit tartották a francia gyarmatbirodalom "legszebb gyémántjának", és valóban, ez volt a leggazdagabb gyarmata a világnak. 40 ezer fehér és 27 ezer fölszabadított mulatt lakta, és 450 ezer fekete rabszolga, termékeny klímája és jó talaja révén ellátta egész Franciaországot és fél Európát cukorral, kávéval és gyapottal. De 1791-ben a francia kormány elrendelte, hogy a mulattoknak is szavazati joguk van és hamarosan egy másikat, amely minden rabszolgát fölszabadított. Az eredmény véres polgárháború lett, amelynek során az egész fehér lakosságot (40 ezer franciát) lemészároltak, az utolsó asszonyt és gyereket is. Nemi erõszak, lefejezés és csonkítás volt napirenden.

TÉNY #57: Miután a feketék kiirtották 1804-ben a fehér lakosságot, Haiti Santo Domingo része maradt 1844-ig, amikor önálló "köztársasággá" lett. 1844 és 1915 között csak egy Haiti elnök fejezte be kormányzását normális körülmények között. 14-et a hadsereg lázadása mozdított el, egyet fölrobbantottak, egyet megmérgeztek, és egy másikat darabokra tépett a csõcselék. 1908 és 1915 között a forradalmak és gyilkosságok olyan gyorsan követték egymást, hogy az Egyesült Államok katonai beavatkozása volt szükséges a rend helyreállítására. Ez 1915-tõl 1934-ig tartott. Ezután 12 évig egy mulatt elit uralkodott, majd a fekete hadsereg újtra átvette az irányítást 1946-ban. Azóta teljes mértékû korrupció és politikai gyilkosságok jellemzik az országot.

INDIA

TÉNY #58: India negroid népeit nagymértékû fehér inváziók igázták le 5000 éve, elindítva egy civilizáció fölemelkedését, majd hanyatlását, ahogy a nem fehér tömegek beszívták a fehér megszállókat. Ezután, kb. Kr. elõtt 1800-ban újra árják jöttek északnyugatról, és most egy zárt kasztrendszert alapítottak, ("varna" jelentése szín), mely fehér vezetés alatt állt, és amely a hindu vallás alapító része lett. A faji keveredés tilos volt, és halálbüntetés járt érte.

TÉNY #59: Az árja uralkodó osztály vezetésével a klasszikus indiai nagy kultúrává virágzott ki, ahol a filozófia, költészet, tudomány, matematika és irodalom magas szintû volt. Az ország virágkorát élte.

TÉNY #60: A kasztrendszer 2000 évig fönnmaradt (talán hosszabban, mint bármely más civilizáció hasonló faji összetétel mellett). De végül a kasztok kezdtek megszûnni a fajkeveredés miatt és a mai idõkre szinte egyetlen tisztán fehér sem maradt meg.

TÉNY #61: Ma India 834 millió lakosa 150 különféle nyelvet és tájszólást beszél. Ha kevés az esõ egy évben, évente 2 és 6 millió közt hal meg éhhalál miatt. India születési aránya a legmagasabb Ázsiában, fejenkénti jövedelme a világon a legalacsonyabbak közé tartozik, az analfabetizmus közel 70%-os.

EGYIPTOM

TÉNY #62: Az õsi Egyiptomot Mediterran kaukázusiak (fehérek) alapították Kr. e. 4500-ban. Egyiptom nagyságának ideje Kr. e- 3400 és Kr.e. 1800 között volt, melyet nagyszerû építészet, piramidok, templomok, a matematika és mûszaki tudományok ismerete jellemzett, melyeknek maradványai ma is láthatóak. A fehér egyiptomiak úttörõk voltak az orvostudomány, a kémia, a csillagászat és a jog terén. Sok esetben teljesítményeik páratlanok voltak. (37) (39) (21)
TÉNY #63: De 3400 körül Egyiptom civilizációja a Nílus folyó mentén terjeszkedett, melynek során kapcsolatba kerültek a délen lakó fekete núbiaiakkal. elkezdték a feketéket rabszolgának használni, és Egyiptom lett a történelem elsõ keverõtégelye.

TÉNY #64: A néger vér az egyiptomi társadalom minden rétegében helyet kapott alulról fölfelé. A rabszolgákat apránként fölszabadították , ezek politikailag egyenlõk lettek és a kormányban is állásokat foglaltak el.

TÉNY #65: Tut fáraó idején (Kr. e 1370-1352) az uralkodó osztályok is elkorcsosultak és Egyiptom elékezdett lecsúszni a lejtõn. Ma a valaha hatalmas Egyiptom egy teljesen harmadik világbeli ország, elvesztette mûvészetét, orvostudományát, építészeti képességét és helyzetét a világ ügyeinek intézésénél.

Azt az abszurd hír, hogy az õsi Egyiptom a néger zsenialitás terméke volt, ma széles körben oktatják iskolákban. Noha a tudósok tudják, hogy ez szemenszedett hazugság, igazolják a csalást úgy gondolva, hogy ez növelni fogja a fekete gyerekek "önbecsülését".

DÉLAFRIKA

(Megjegyzés: Ezek a tények erõsen meg fognak változni most, hogy Délafrika fekete uralom alá került.)
TÉNY #66: A fehérek sokkal régebben élnek Délafrikában mint a négerek. Több mint háromszáz éve laknak fehér telepesek Délafrikában, kb. olyan régen, mint Európaiak élnek Északamerikában. Még 150 évvel azután, hogy az elsõ telepeket építették Fokváros körül, a 19. század kezdetén, 500 mérföldön belül nem voltak a területen négerek. A feketék késõbb vándoroltak oda Középafrikából valószínûleg a rabszolgakereskedõk ellen menekülve vagy éhínség miatt. Valójában Délafrika néger lakóinak többsége más országokban született.

TÉNY #67: Délafrika messze a legfejlettebb ország és a leggazdagabb Afrikában, itt termelik a földrész össztermékeinek 75%-át. Majdnem teljesen önellátó, úgyhogy bojkottok nem befolyásolják gazdaságát túlzottan. A legtöbb afrikai ország függ Délafrikától. Délafrika kormánya a nyugati parlamentáris demokrácia elvei alapján mûködik és fajilag a szigorú elkülönülés híve. Délafrikában a feketéknek teljes önkormányzatuk van saját területeiken.

TÉNY #68: Noha Délafrikát állandóan kritizálja a világ fajelkülönítõ politikája miatt, a feketék jobban élnek itt, mint más afrikai országokban, és gyorsan és egészségesen szaporodnak. A fehér ember fizeti a feketék jóléti költségeinek 87%-át. Ebben benne vannak az élelem, a ruházkodás, az tanítás, a lakás, az oktatás és az egészségügyi kiadások, sõt a nyugdíjak is.

TÉNY #69: Délafrikai feketék ezrei tanulnak fõiskolán évente, több mint háromszor annyian, mint Afrika összes többi országában együttvéve. Minden fekete gyerekhez olyan közel van az iskola, hogy gyalog mehet oda. Afrika legnagyobb kórháza mely szinte kizárólag feketéket kezel, és havonta több mint 1800 operációt végez, Délafrikában van.

TÉNY #70: A Délafrikai feketéknek több autója van, mint a Szovjetunió összes lakosának.

TÉNY #71: Délafrikának több fekete orvosa, jogásza, szakmunkása és milliomosa van, mint a világ többi részének együttvéve.

TÉNY #72: A körülmények valóban olyan "rosszak" Délafrikában, hogy az országnak hatalmas problémát jelent az illegális fekete bevándorlás, és egy millió illegális munkás dolgozik ott.

IZLAND

TÉNY #73-75: Izland, a világ egyetlen csak fehér országának van a legmagasabb írástudó aránya, 100%. Az ország lehûlt vulkánmagmán van, és a sarkkörtõl délre fekszik. Nincs szene, fûtõanyaga, nincsenek ásványkincsei, természeti kincsei, és hajózható folyói. A terület 75%-a lakhatatlan és a földnek csak 1%-a mûvelhetõ. Ez Európa legfiatalabb népe és a világ legelszigeteltebb országa. Ennek ellenére Izlandon a második legmagasabb a várható életkor a világon és az életszínvonal és a jövedelem a világ legmagasabbjainak egyike. Nagyon jó az orvosi ellátás és a nyilvános közlekedés Izlandon. Szinte minden családnak van telefonja. Mikor elvégzi a középiskolát, minden Izlandi öt nyelvet tud.

MARTIN LUTHER KING

TÉNY #75-77: 1977 január 31-én Martin Luther King FBI aktáját lezárta a bíróság és 2027-ig lezárva foggja tartani, mert, ahogy felesége mondta, "ez tönkretenné a jóhírét". Ezekben az iratokban állítólag a legbizarrabb nemi perverziókról és homoszexualitásról van szó, és annak bizonyítéka, hogy Kinget szovjet kémek közvetlenül irányították és a kommunista párt pénzelte.

TÉNY #78: A Wall Street Journal (1990 nov. 9-én) nyilvánosságra hozta, hogy a Stanford Egyetem szerkesztõi, akik King papírjaival foglalkoztak régóta tudják, hogy King 1955-ben a bostoni egyetemen szerzett doktori disszertációját más tanulmányokból illetve végzõs diákok munkáiból másolta.

TÉNY #79: Martin Luther King gyakran élvezte prostituáltak szolgáltatásait és egyháza pénzébõl fizette õket. A kongresszus mégis megszavazta, hogy King születésnapja nemzeti ünnep legyen, legtöbb helyen Columbus napja vagy Washington születésnapja helyett.

TÉNY #80: A szövetséges államok szinte minden állama megünnepli King napját, és szinte minden városban van King sugárút vagy King városközpont. De a közvéleménykutatás eredményei azt mutatják, hogy szinte minden polgár leszavazná Kingre való emlékezést, ha lehetõsége nyílna erre.

VEGYES

TÉNY #81: Az afrikai földrész, talán a világ leggazdagabb földrésze csak a világkereskedelem 3%-ában vesz részt.

TÉNY #82-84: Szinte minden négernek, aki a sporton és zenén kívül más területen vezetõ állásban vol fehér õsei is voltak: Fredick Douglas, W.E.B. Dubois, Booker T. Washington, George Washington Carver, Alex Hailey, Thurgood Marshall, Bryant Gumbell, Colin Powell, Carl Rowan, Ed Bradley, Doug Wilder, stb. Dr. E.B. Reuter szerint " . . . A néger faj sikeres és ismert képviselõi legalább tizenhárom tizennegyed részben kevert vérû emberek. "

TÉNY #85: 50-szer nagyobb a valószínûsége, hogy egy feketének szifilisze van, mint egy fehérnek.

TÉNY #86: Kétszer annyi feketét mint fehéret dobnak ki szolgálati vétség miatt az US hadseregbõl

TÉNY #87: Ha egy fehér nõ négerrel szeretkezik, 15-ször nagyobb az esélye hogy AIDS-et kap, mintha ezt fehérrel teszi. (US járványellenõrzõ hivatal)

TÉNY # 89-92: 195-ben az amerikai iskolák színvonala a világon a legjobb volt. Szóbõ elemek javasolták, hogy az iskoláknak társadalmi javító szerepük is legyen, ne csak oktató. A legfelsõbb bíróság elrendelte az amerikai oktatás színvonalának erõteljes csökkentését, hogy ledöntse a társadalmi gátakat. 30 év alatt az amerikai iskolák sok pénzt öltek az erõltetett integrációba, kvótákba és buszoztatásba. (Kevés ember veszi észre, hogy milyen drága a buszoztatás. Az évi költségek tízmilliárd dollárra is rúghatnak. 1990-ben egyedül csak Kalifornia évi 500 millió dollárt költött integrációra. Sok iskolakerület költségvetésének több mint negyedét költi szállításra. Csak Milwaukeeben egyetlen iskolaévben a személyzet 30 ezer órát fordított annak kiszámítására, hogy milyen fajú tanulók milyen iskolákba járjanak.) Az eredmények? A mai diákok a világszínvonal alsó felén vannak a tudományok és a matematika terén, az amerikai felnõttek 40%-a gyakorlatilag analfabétának tekinthetõ, és a standardizált tesztek folyamatosan csökkentették mind a fehérek mind a feketék színvonalát. Ma az átlagos fehér még mindig 200 ponttal többet ér el a kombinált SAT-on mint az átlagos fekete. Az amerikaiak hosszabb ideig tanulnak mint bármely más ország lakói és eredményeik rosszabbak. Minden fõ amerikai város adóbevétele jelentõsen csökkent a fehérek menekülése miatt, hogy elkerüljék a faji zónákat. 1983-ban, miután majdnem két nemzedéken át folytatták a faji kísérleteket, hogy egyenlõséget hozzanak létre, az oktatási minisztérium egyetlen tanulmányt sem tudott bemutatni, amely kimutatta volna, hogy a feketék jobban tanulnának, mint a keverés elõtt.

TÉNY #93: Fekete Afrikában az átlagos uralkodó 7 hónapig uralkodik.

TÉNY #94: 1995-ben az USA egyetemi hallgatói egyharmada nem fehér lesz és 5 állam iskoláiban a fehérek kisebbségben lesznek.

TÉNY #95: Dr. William Shockley, a tranzisztor Nobel díjas feltalálója és a Stanford egyetem ismert genetikusa azt mondta: "Az amerikai négerek milyenségének fõ oka származásuk, és ez nem javítható a környezet semmiféle változtatásával.".

TÉNY #96: 1930-ban a világnak kb. 33%-a volt fehér. Ma az UN becslése szerint a világ lakosságának csak kb. 9.5%-a kaukázusi (fehér). A százalék állandóan esik.

TÉNY #97: 1988-ban az USA-ban 9,406 esetben erõszakolt meg fekete fehér nõt, és kevesebb mint tíz esetben erõszakolt meg fehér férfi néger nõt.

TÉNY #98:Raymond Cattellnek az "intelligencia és nemzeti eredmények" c. könyve számára három kiváló amerikai tudós hasonlította össze a nemzetek átlagos IQ-ját, és óvta azokat, akiknek népessége csökkenõ intelligenciát mutatott. Az amerikai fajok különbözõ születési arányainak figyelembe vételével arra a következtetésre jutottak, hogy az amerikai intelligencia gyorsan csökken.

TÉNY #99: Az amerikai adófizetõk 2.5 trillió dollárt fizettek a feketék támogatására 1960 óta.

TÉNY #100: IDÉZETEK "A négerek durva nemtörõdömsége soha nem fedezett föl semmiféle hatásos védelmi vagy pusztító fegyvert. Úgy tûnik, hogy képtelenek bármiféle nagyobb méretû kormány vagy hódítás megtervezésére. Szellemi képességeik nyilvánvaló alacsonyabbrendûségét fölfedezték és kihasználták a mérsékelt éghajlat lakói." --Edward Gibbon, ismert történész, a "római birodalom hanyatlása és bukása" címû mû írója (V.III, 277 oldal) "Ha négert látsz, minden romlik körülötte, és ahol fehéret látsz, körülötte minden javul.";--Robert E. Lee, Thomas H. Carter, tábornoknak. 1965 májusában."

Árpád 2008.11.05. 01:41:23

" HUNGAROCÍDIUM
Történelmi igazságtétel, büntetőjogi felelősségre vonás és pénzügyi kártérítés.
Szeretném javasolni, hogy a HUNGAROCÍDIUM alapján indítsunk országos és nemzetközi mozgalmat, amely a magyarság létének és megmaradásának ügyében tevékenykedne és érhetne el nagyobb szükséges változásokat, kedvező eredményeket. E mozgalom résztvevői gyűjtenék összmagyar nép ellen az elmúlt több mint hetven év alatt elkövetett bűntettek részleteit. A csonka ország határain belül, a Kárpát-medencében és más államokban történt, és még ma is folytatódó magyarirtást. Ezekről, úgy gondolom, magyar kormánynak és országgyűlésnek, politikai és társadalmi szervezeteknek meg a nyugati magyar emigrációnak is van tudomása. Tehát elengedhetetlen, hogy a magyar nép létének és megmaradásának érdekében valamit csináljunk, együttesen azokkal a magyarokkal, akik aggódnak és gondolkodnak ez ügyben a Kárpát-medencében és nyugati emigrációban.

A magyar nép ellen elkövetett bűntettek végrehajtóinak a büntetőjogi felelősségrevonásához alapul szolgál a nemzetközi törvényekben. meghatározott népirtási fogalom. E téren szükséges idézni Fekete Gyulát (Magyar Fórum, 1994 július 14): A népirtás bűntettét meghatározó ENSZ-egyezmény szerint: "valamely nemzeti, népi, faji vagy vallási csoport" sérelmére történhet, "teljes agy részleges megsemmisítés" szándékával. Például: "a csoport tagjainak súlyos testi vagy lelki sérülést okozó csoportra, megfontolva, oly életfeltételek ráerőszakolása, amelynek célja a csoport teljes vagy részleges elpusztulásának előidézése. "Olyan intézkedések, amelyek célja a csoporton belüli születések gátolása." Az efféle cselekmény, továbbá "a közvetlen és nyilvános felbujtás népirtás elkövetésére" büntetendő, függetlenül attól, hogy "államvezetők, hivatalos vagy magánszemélyek" elkövetőik:

A népirtás e meghatározása alapján a HUNCAROCÍDIUM mozgalom által szükséges lenne kérni, követelni a történelmi igazságtételt, a büntetőjogi felelősségre vonást és a pénzügyi kártérítést.

Szükséges kérni, követelni a trianoni és párizsi békeszerződésekben meghatározott határok módosítását, mivel:

A) Trianonban új országokat alapítottak, szemenszedett hazugságokra alapozva és Wilson e1nök deklarációja ellenére: A nemzetiségi Magyarországot feldarabolták, és csináltak három másik országot, amelyekben még magasabb arányban vannak különböző nemzetiségi csoportosulások. Az utódállamok, melyeknek. tagjait beengedték vagy betelepítették a történelmi Magyarország területére, ezer vagy kétezer éves hagyományokra hivatkoznak hazug módon e területi igényeiket igazolva. Nem szükséges többet mondani, mint azt, hogy nézzék meg a Kárpát-medence térképét elmúlt ezer év alatt. Hol voltak 200, 400 vagy 800 évvel ezelőtt!

B) A Trianonban kijelölt határokat a bécsi egyezmények (amelyeket nemcsak Mussolini és Hitler, de Nagy-Britannia és Franciaország is jóváhagyták) megváltoztatták, és jelentős magyarlakta területeket csatoltak vissza Magyarországhoz. A párizsi békeszerződés visszaállította a trianoni határokat, kivéve, hogy Kárpátalját a Szovjetunió kebelezte be, így az orosz(szovjet) államnak sikerült benyúlni a Kárpát-medencébe.

C) A trianoni és párizsi békeszerződések által meghatározott és a helsinki egyezményben létesített határok az elmúlt pár évben egy kissé megváltoztak. Nincsen többé Csehszlovákia, Jugoszlávia, és Románia a Tiszáig akarja kitolni a határait, meg Moldovát beolvasztani! Emellett Szlovákia (Csehszlovákia) önkényes módon megváltoztatta a magyar-szlovák határt a Duna elterelésével! Tehát Magyarországot sem a békeszerződések, sem más egyezmények, amelyeket minden más állam semmisnek vett az elmúlt pár év folyamán, nem köteleznek semmire a szomszéd államokkal szemben, és így elengedhetetlen és szükséges, hogy a magyar nép érdekében követeljük a trianoni határok felülvizsgálatát. Büntetőjogi felelősségre vonást szükséges kezdeményezni a magyarság ellen elkövetett népirtási bűntettek tervezői és elkövetői ellen, legyen az állam, diktatúra, kormány, kormányzati hivatal vagy szerv, hivatalos vagy magánszemély.

A) A. 1944-től a kommunista rendszer által meggyilkolt, kivégzett, börtönbe vetett, megkínzott, internálótáborokba és kényszermunkára elhurcolt, kitelepített magyar állampolgárok szenvedéseiért felelősöket. Feltétlenül részletezni kell a második világháború után a "dicsőséges, felszabadító" Vörös Hadsereg garázdálkodó legényei cselekedeteit, a nyomukban hirtelen megjelent kommunista pribékek bűntetteit, akik ezer mészárolták le a magyar értelmiség tagjait és közéleti vezetőket, papokat, tanárokat stb.; a Rákosi rendszer koncepciós pereinek áldozatait és a börtöneiben agyonvert, megkínzott áldozatait; Kádár barbár bosszúállásának áldozatait, a. sortüzek és karhatalmi szervek más áldozatait.

B) A hadifoglyokkal együtt a második világháború és az 1956-os szabadságharc után a Szovjetunióba hurcolt magyar polgári személyek száma összesen megközelíti az egymilliót. A szovjet gulágok e rabjainak nagy része az életét vesztette, a többiek fizikailag és szellemileg megrokkanva tértek haza. E tevékenységek tervezőit és kivitelezőit szükséges felelősségre vonni magyar vagy nemzetközi bíróságokon.

C) Az abortusztörvény tervezői, érvénybe helyezői és érvényben tartói 3-4 millió magyar magzatot öltek meg az elmúlt évtizedek folyamán, Az 1990-ben megválasztott magyar országgyűlés az abortusztörvény érvényét megerősítette, és a jelenlegi kormány minden adókedvezményt megvont a többgyermekes családoktól! Ez a magzatgyilkolás az évszázad legeredményesebb magyarirtása, ezt azonnal meg kell állítani és e rendelkezések kezdeményezőit s végrehajtóit felelősségre kell vonni, és a legszigorúbban megbüntetni! Itt talán szükséges fene egykét kérdésre is választ találni. Akik ezt a nagyon eredményes magzatgyilkolást kigondolták és még mindig érvényben tartják, miért akarják a magyar népet kiirtani, és ezt kiknek az érdekében teszik?

D) Az elcsatolt területeken az utódállamok a magyar népirtást a legváltozatosabb és leggonoszabb módszerekkel gyakorolják 1918 óta. A tömeggyilkosságok, kivégzések, "öngyilkosság" megrendezések, bebörtönzések, kínzások, internáló- és kényszermunka táborok; deportálások, kitelepítések, mind a népirtás módszerei közé tartoznak még ma is. Emellett a politikai, közigazgatási, társadalmi, kulturális, közoktatási, gazdasági, pénzügyi és kereskedelmi életben a magyarság és más nemzetiségi csoportok tagjait másodrendű állampolgárként kezelik, A lakosságcserékkel, az etnikai tisztogatással, a történelmi és kulturális hagyományok, épületek, emlékművek, templomok, temetők, anyanyelvi iskolák és egyetemek, könyvtárak és archívumok megsemmisítésével a demográfiai és szellemi népirtásra a legkegyetlenebb módon gyakorolták, és még ma is gyakorolják az elcsatolt területeken. Az utódállamok alkotmányai, törvényei a nemzetiségi csoportok jogai és érdekei területén a nemzetközi törvényeket és egyezményeket még ma sem közelítik, és a nemzetiségi csoportok megsemmisítésén, beolvasztásán dolgoznak, emellett területeket hódítanak a legbarbárabb módszerekkel. Az utódállamok múltbeli és jelenlegi vezetőit nemzetközi bíróságon kell felelősségre vonni a magyarság és más nemzetiségi csoportok ellen elkövetett népirtási bűntettekért!

Összegzés szükséges; a magyarság áldozatainak száma több millióra rúg, és megközelíti a bűvös hatmilliós számot, amelyre naponta emlékeztetnek bennünket, amelyért még ma sincs megbocsátás, és amelyért még ma is hömpölyögve ömlik a pénzügyi kárpótlás! Ám a hatmilliónyi magyar áldozat mellett még több millióra rúg azok száma, akik rokkantak lettek, akiknek az életét tönkretették, megélhetésüket elvették, társadalmi és kulturális életüket megsemmisítették, és még ma is rabszolgaságban tengődtek úgy a csonka országban, mint az utódállamokban!

A magyarság ellen elkövetett, és a fentebb részletezett népirtási bűntettek áldozatainak, rokkantjainak és meghurcoltjainak, vagy azok leszármazottainak pénzügyi kárpótlást szükséges követelni egy összegű kielégítés vagy nyugdíj formájában. Kártérítést kell követelni minden magyar részére, akiktől államosítás, kitelepítés, deportálás, tsz-alakítás néven, vagy akármilyen más csalárd módon elrabolták a magántulajdonukat, ingatlant és ingóságot. Ezt a károsodást a magántulajdon egyenes visszaadásával, vagy teljes értékű kárpótlásával lenne szükséges orvosolni. Szükséges pénzügyi kárpótlást kérni az utódállamoktól és a volt Szovjetuniótól a két világháború után elrabolt állami és magánvagyonért, a leszerelt gyárak és üzemek, ipari és mezőgazdasági eszközök és műkincsek elrablásáért. Pénzügyi kárpótlást szükséges követelni a volt Szovjetuniótól az ország és a magyar nép több mint negyven éves kizsákmányolásáért, a megszálló szovjet hadsereg eltartásáért és az általa okozott környezeti károkért, Végül szükséges lenne minden felelősséget megtagadni és visszavonni a nyugati kölcsönökkel kapcsolatban, és azok visszafizetését azonnal le kell állítani. A nyugati kölcsönzők követeljék vissza pénzüket Kádár, Grósz és Németh elvtársaktól meg kommunista bérenceiktől, akik a kölcsönökből nagy összegeket Moszkvába vittek, vagy nyugati bankszámláikon helyeztek "nyugovóra"!

A HUNGAROCÍDIUM mozgalom elsődleges feladata lenne a magyarság ellen elkövetett népirtási bűntettek listázása, részletezése és azok támogatása iratok és tanúvallomások által. Ezzel egyidőben, vagy ezután, kezdeményezni kellene egy nemzetközi konferencia összehívását a békeszerződések felülvizsgálatára, elindítani a büntetőjogi eljárásokat és kárpótlási követeléseket. Ehhez szükséges lenne a magyar kormány, kormányzati szervek, politikai és társadalmi szervezetek, jogi, politikai és történészi szakértők, a nyugati magyar emigrációs szervezetek és szakértők támogatása és szorgos munkája. Ha a mai pufajkás kormány nem hajlandó a mozgalmat támogatni, akkor az otthoni politikai, társadalmi szervezetekre, aggódó magyarokra és nyugati emigrációra fog hárulni ez a feladat!

A magyar nép irtását minden feltétel, minden szerződés elfogadása nélkül elengedhetetlenül szükséges megállítani! Lehet, hogy a magyar pufajkás kormánynak, az utódállamok soviniszta, népirtást és etnikai tisztogatást gyakorló kormányainak nem tetszik, de a magyarság ellen bűnözőket felelősségre kell vonni! Mert a magyar népet sem tehet irtani büntetlenül! A több milliónyi áldozat igazságszolgáltatást követel.

dr. Jajczay Frigyes Edmonton
HUNNIA"

Árpád 2008.11.05. 01:42:19

Szlovák cigányok - 2004. 03. Magyar Nemzet

Jókora felháborodást váltott ki egyes nézők körében a TV2 Napló című műsorában múlt vasárnap sugárzott riport a szlovákiai romák "éhséglázadásáról". A több mint tízperces tudósítás a kereskedelmi televíziózásban használatos hatásvadász trükkök zömét bevetette: kilassított, zenére vágott képek, ágyban fekvő gyerekek és könnyező felnőttek, bombasztikus mondatok, demagóg összehasonlítások erősítették az események azon olvasatát, miszerint a - boltok kifosztását megelőzendő - kivezényelt karhatalom csupán fajgyűlölő indíttatásból cselekszik.
Hadas Kriszta riportja következő szavakkal indult: "Éhséglázadás Szlovákiában. Háború az utcákon. Kő- és üvegzápor, könnygáz, riasztólövések, vízágyú és gumibot. Ez történt Tőketerebesen, ahol a romáknak már nem volt mi veszíteniük, csak az életüket. Mert éheznek, mert munkanélküliek, mert képzetlenek és mert náluk a remény halt meg először." A riporter szerint az országban "évek, évtizedek óta csak nőtt a feszültség - csak a vak nem látta, hogy ennek harc lesz a vége", és a szociális konfliktust úgy oldották meg, hogy kétezer gumibotos katonát vezényeltek ki a helyszínre.
A készítők lefilmezték a Terebesről kivonuló karhatalmi erőket, amint magállnak egy vendéglőnél, "mert, ugye, egy kommandósnak is enni kell, ezalatt az éhes romák Terebesen egyre dühösebben adják elő sérelmeiket".
A TV2 internetes fórumán a műsor sugárzása óta több mint ezernyolcszázan szóltak hozzá a témához. Illetve sokan csak szerettek volna, mert a hozzászólások jelentős részét a "moderálási elvek" miatt törölték. Akiknek mégis sikerült véleményt nyílvánítaniuk, azok zöme sérelmezte a riport tendenciózusságát és egyoldalúságát. Többen arról is érdeklőttek, a riportban miért nem hangzott el, hogy csak azoknál a polgároknál csökkent felére a szociális segély összege, akik nem vállalták a közhasznú munkát, és azt is megjegyezték: a fosztogatók többnyire kávét, dohányt és cigarettát loptak a kifosztott üzletekből. AZ egyik hozzászóló hiányolta az egyik üzletben megsérült dolgozók megszólaltatását, mások az újságírók felelősségét vetették fel, szerintük ugyanis a hasonló riportok további törvénysértésekre sarkallhatják a romákat.
Lapunk megpróbálta elérni Hadas Krisztinát is, hogy a felmerült kérdéseket a tudósítással és az újságírók felelősségével kapcsolatban feltegyük neki, de lapzártánkig nem sikerült a riportert elérnünk.

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.11.05. 03:17:45

RE: nfdnfdn 2008.11.05. 01:38:14

Elég komoly az az írás, amiben olyan megállapítások vannak, mint pl.:

"Olyan nagyokat adott a világnak (mármint a fehér faj) mint (...) Hitler (...) és más jelentõs alkotók ezreit."

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.05. 05:54:33

Ja, ha megérdemelték a büdös cigányok, akkor jó. Csak tudnám, minek kell ezt hat bekezdésben? Már azt leszámítva, hogy legalább saját magának bebizonyítsa az ember az alapfelvetést, miszerint "[n]em akarok odáig eljutni, hogy azt mondjam: végső soron ezért is a cigányok a hibásak, távol álljon tőlem".

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.11.05. 05:58:55

Nézd, emlékszem egy esetre, talán te is. Monorierdőnél történt. 4 halott. És emlékszem mit írt arról egy portál, gondolom te is emlékszel. Köszönjük cigányok.

Senkit sem érdekelt, hogy az első pillanattól tudni lehetett, hogy kábellopás nem okozhatta a balesetet. Nem azért mert a magyar politika azt mondja. Hanem azért, mert a kábel elvágása, sérülése, hiánya, megszakadása (függetlenül attól, hogy cigány szakítja meg a kábelt, egy lezuhanó tárgy tépi el, vagy a természetnek köszönhetően elrohad, elrágják, stb) nem okozhat balesetet.

Míg egy nem működő fénysorompó veszélyes (mert a járművezetők nem veszik komolyan), egy sötét jelző egyértelmű utasítást jelent a vasút esetében, és egy hiányzó kábel, vagy egyéb ellopott alkatrész vagy vörös jelzést vagy sötét jelzést eredményez. Mást nem eredményezhet! A vasút, ha a szabályokat betartják, ilyenkor is biztonságos.

Azok akik szabályt szegtek, nem hallgatták meg a balesetvizsgállók javaslatait, stb. pedig nem cigányok.

Mégis megjelent a köszönjük cigányok c. írás. Mégis nőtt a cigányellenesség.

Érdekes. Akkor nem szólaltál meg. Ugye?

Lehet elemezgetni a kurucinfo féle tájékoztatást, hamar kiderül, hogy mennyire torz, hamis. Könnyű kiismerni a módszert.

Nézd meg, mennyi bűncselekmény történik naponta amit felfedeznek. Nyílván a közlekedési bűncselekmények jelentős része nem derül ki, pedig ezekkel is lehet sokkolni.

Gondold el, ha hirtelen elkezdenénk egy portált indítani, ami tanárok által elkövetett bűnökről szól, hazánkban és a világban. Ezek mellett arról is beszélnénk, hogy a társadalom számos problémája is az oktatásra, a tanárokra vezethető vissza. Kapna az adott oldal elég hirdetést az országos publicitásra. Hogy éreznéd magad, mint "szemét magyartanár"?

A cigányok nem többet bűnöznek. Máshogy bűnöznek. Ez nem teszi őket kevésbé zavaróvá, kevésbé irritálóvá a többség számára, nem jelenti azt, hogy az eltérő életmódjuk, eltérő értékrendjük ami sokszor az eltérő bűnözés hátterében van ne sokkolná a társadalmat, ne lehetne a rasszizmus egyik kiváltóoka.

DE látod, hogy ebből a problémából sokan politikai tőkét akarnak csinálni, látható erre a módszer, a szándék.

A gyűlölet lehetséges oka az erőszaknak. Jelenleg a többi lehetségesnek látszó ok ellen komoly ellenérvek szólnak, kizárásos alapon jelenleg ez a legvalószínűbb ok. Ez pedig sokkal több mint amit Monorierdő kapcsán a kurucinfo elmondhatott.

0xFFFF 2008.11.05. 06:16:49

Sasika kisvirág ! Költözz be a VIII. kerületbe ! ...vagy a IX. kerületbe. Ha ott élsz már egy éve, utána írj még a témáról egy kicsit....csak a kontraszt kedvéért.

Cinukus 2008.11.05. 06:22:38

TheElf 2008.11.05. 05:58:55

Azért én szivesen megnéznék pár statisztikát :

1. A bűncselekmények áldozatai/elkövetői között az etnikumok, kisebbségek aránya összevetve a népességen belüli aránnyal.

2. Az "etnikumkeresztezés" (amikor az elkövető és az áldozat más etnikumba tartozik) aránya.

3. Az elkövetett bűncselekmények súlyossága elkövető/áldozat hovatartozása

Erős a gyanúm, hogy a kisebbségek ellen elkövetett támadások messze nincsenek annyival többen (plána ha modnjuk a magyarok által ellenül elkövetett támadásokat nézzük), mint amennyivel nagyobb hiszti van, amikor egy kisebbségebe tartozó embert megvernek mondjuka rendőrök, mintha "simán" egy magyart vertek volna meg.

Bőrszínre, vallásra és nemre való tekintet nélkül az a nagy baj itthon, hogy a jogait (segély, szocpol, gázártámogatás, doktorbácsi) mindenki rettentően jól ismeri és el is várja, de hogy a kötelességét (munka, adó, nemszemetelés stb) is megtegye cserébe, na az már nem megy. Az ilyeneket kellene példásan megbüntetni.

Cinukus 2008.11.05. 06:25:15

0xFFFF 2008.11.05. 06:16:49

ott laktam 3 évet és nem történt semmi.

Cinukus 2008.11.05. 06:33:17

"3. Az elkövetett bűncselekmények súlyossága elkövető/áldozat hovatartozása"

lemaradt a végéről egy szó:

3. Az elkövetett bűncselekmények súlyossága elkövető/áldozat hovatartozása szerint

belekotty 2008.11.05. 06:51:50

A rohadt magyarok meg a gazdasági válság miatt most nem dolgoznak és nem tudják kifizetni nekünk a segélyt.

belekotty 2008.11.05. 06:55:28

"TÉNY #73-75: Izland, a világ egyetlen csak fehér országának van a legmagasabb írástudó aránya, 100%. Az ország lehûlt vulkánmagmán van, és a sarkkörtõl délre fekszik. Nincs szene, fûtõanyaga, nincsenek ásványkincsei, természeti kincsei, és hajózható folyói. A terület 75%-a lakhatatlan és a földnek csak 1%-a mûvelhetõ. Ez Európa legfiatalabb népe és a világ legelszigeteltebb országa. Ennek ellenére Izlandon a második legmagasabb a várható életkor a világon és az életszínvonal és a jövedelem a világ legmagasabbjainak egyike. Nagyon jó az orvosi ellátás és a nyilvános közlekedés Izlandon. Szinte minden családnak van telefonja. Mikor elvégzi a középiskolát, minden Izlandi öt nyelvet tud."

Asszem Izlandra most éppen nem kéne hivatkozni!

belekotty 2008.11.05. 06:58:48

Látom sokan jönnek azzal hogy a cigányok lopnak, mi magyarok + adót csalunk. Mi nem adót csalunk, kevesebb pulyát szeretnént etetni!

Különben meg lehet a cigányságot védeni, ha valaki leírja annak az országnak a nevét ahol a cigányok sikeresen beilleszkedtek!

Cinukus 2008.11.05. 07:19:18

belekotty 2008.11.05. 06:55:28

Nagy hülyeség az a 100as lista, pl Izlandnak a melegvíz igen komoly természeti kincse és kiapadhatatlan (a mi életünkben legalábbis) energiaforrása.

Cinukus 2008.11.05. 07:19:51

belekotty 2008.11.05. 06:51:50

Mintha előtte rendesen dolgoztak volna...

emigrans · http://ssssss 2008.11.05. 07:35:52

az mszp esa titkosszolgalatok allnak a gyilkossagok mogott.ez az erdekuk,hogy a ciganyokat a magyarsag ellen hangolja es szavazataikat megszerezzek.

belekotty 2008.11.05. 07:50:18

cinukus

És ehhez mennyi közük van az izlandiaknak azon kívül hogy oda születtek?
Valóban, ez az ország már régóta hitelből és, ahogy az USA középosztály is. EZ az oka a jelenlegi válságnak.

emigrans

Szóval a cigány akkor nem a fidesz magyarra, hanem az emeszpé magyarra fog szavazni, igaz? Hogy neked mennyi eszed van!

Cactus71 2008.11.05. 07:55:49

Én már annak is örülnék, ha valaki leírná, hogy mely államot alapították a cigányok...

eszkep 2008.11.05. 08:01:38

Kíváncsian várjuk Mohácsi Viktória "bizonyítékait"!

A liberálisok meg a szocik előszeretettel keverik össze az okot és az okozatot. A Magyar Gárda nem ok (a cigányellenességre), hanem okozat a növekvő cigánybűnözésre. Ráadásul mindez a kormány malmára hajtja a vizet (lehet fasisztázni), tehát aktívan-passzívan szítja a feszültséget, és persze az ellenzéket teszi minden rosszért felelőssé (mintha nem ők lennének kormányon 2002 óta...)

A cigánybűnözést mint tényt, most kár is firtatni (már itt is megtették előttem a tények részletes ismertetését). Nálunk szerencsésebb sorsú országban – ahol nincs ennyi elmebajos szoci, libsi – pl. Olaszországban, Finnországban, Angliában, lehet nyíltan írni / beszélni a cigánybűnözésről, és közzé tenni a témával kapcsolatos statisztikai adatokat. A libsik persze rávágják: a BBC is fasiszta média...

Mindettől függetlenül várjuk a nyomozati munka eredményét! Személy szerint nem tartom valószínűnek a rasszista támadást – ilyenre inkább más, "problémás" településre kerülne sor, akárcsak a titkosszolgálati "munkát" (bár a rendőrpalota elleni „merénylet” kapcsán a titkosszolgálat már szerzett tapasztalatot ilyen akciók szervezésében, és megtudtuk, Gyurcsány ettől sem riad vissza!). Mindazonáltal, ha nem lesz meg a tettes, abból már következtethetünk...

Cinukus 2008.11.05. 08:08:58

belekotty 2008.11.05. 07:50:18


Semmi közük nicns hozzá, csak szimplán hülyeség hogy nincs semmijük.

Egy ismerős nemrég volt kint, azt mondta, hogy a péniknak semmi nyoma, az emberek élnek, dolgoznak, nincs felvásárlási pánik, nincs semmi.

Nyugodtak, mert fűtés, melegvíz, hal a tengerben (egyszerű szemlélet, de tényleg igy gondolják) mindig lesz, más meg nem annyira izgatja őket.

Magyarul ezt is csak a média fújta fel nem kicsit. Annyi történt, hogy bedőlt pár nagy bank és esett a tőzsde 80%-ot (nálunk meg 60-at, na bumm), de az élet nem állt meg.


Hozzátenném hogy az össz magyar adósság 34%-a van devizában, mig mondjuk a cseheké 11, a szlovákoké meg 7% vagy ilyesmi, ezért lettünk mi ilyen idegesek.
Nem véletlen hogy pl. Lengyelországban alig van helyzet, mivel ott a JPY hitel nem engedélyezett és a CHF is csak nemrég lett elérhető.

Itthon se kellett volna plazmatévét meg tankhajót meg autót venni CHF alapú "nincsönrészcsakszupertéháemm, irjadmáaláosztvigyedinnét" hitelekre, mondhatni 2003-4 óta erőn felül fogyasztunk és most jön a méltó jutalom érte.

Cinikus 2008.11.05. 08:10:37

eszkep 2008.11.05. 08:01:38

.... következtethetünk, de mire is ?
Arra hogy sokan inkább hallgatnak arról amit tudnak, mert igy jobb nekik? Vagy mire?

eszkep 2008.11.05. 08:17:51

Cinikus
Mindazonáltal, ha nem lesz meg a tettes, abból már következtethetünk, hogy tényleg egy balul sikerült titkosszolgálati akció történhetett.
(A rendőrség nyilatkozata szerint nem célzott lövéseket adtak le)
Ugyanezen akból a rendőrpalotára lövöldöző sem lesz meg soha. (Érdemes belegondolni: ha valaki csőbombákat készít azt lefülelik, ha valaki egy automata gépfegyvert szerez, és lövöldözik vele Budapest belvárosában, azt nem tudják elkapni???)

Cinikus 2008.11.05. 08:27:24

eszkep 2008.11.05. 08:17:51


Azért gondolj már bele...

Ha hoz bárki egy tucatkocsit (Suz, Opel, bármi amiből jó sok egyforma van) mondjuk 200kmről egy faluból, leveszi a rendszámot, maszkban (de elég hajfesték, napszemüveg, szakáll, bajusz is) 60-70-el elhúz ott és közben kilő az ablakon, mennyi a reális esélye hogy tényleg meglegyen? Pláne ha azonnal visszviszi a kocsit oda ahova hozta ?

Nem kell mindig összeesküvést sejteni, főleg hogy titkosszolgailag sokkal egyszerűbb és pont ilyen bizonyithatatlan lett volna pár ember alapos megverése pl vagy ezer más sokkal csendesebb akció.

janos 2008.11.05. 08:29:34

Előrebocsájtom, nem érdekelnek, a kutatások, a felmérések. Egy dolog érdekel:-a tény és a tapasztalat. Sajnos úgy látom megint sokan olyanok mondanak véleményt aki nem itt él,(Mohácsi Viktoria, stb) aki nem tapasztalja a valóságot.Mert igenis baj van a cigányokkal és van cigánybünözés is! Nem én mondtam hanem Lakatos Attila a borsodi vajda.De erről ki tehet? Minden kormány aki elhitette velük és velünk hogy "itt van amerika, ségélyből jól lehet élni". Nem azt mondta hogy ,majd kevesebbet lopunk odafent,és teremtünk több munkahelyet- de dolgozni kell, mert nem lesz mindig segély! Nem! Minden kormány megideologizálta és bátoritotta azt a hiedelmet hogy ha nem dolgozol ,(mert csak 3-4 osztályod van,esetleg nem is akarsz) az állam eltart mert kötelessége,neked alanyi jogon jár minden juttatás-mert itt élsz! Azt sulykolta hogy neked jogod van-mindenhez! De egyet elfelejtett mert népszerü akart lenni,:- a kötelességeidet ellenőrizni! Mert ahogy megettük az aranyat tojó tyukot-mondja a politika, most azt mondja hogy feléltük a jövőt!De ki cseszte el a dolgokat? Ki hozott hülye törvényeket és döntéseket? Na ezek az emberek ma is aparlamentben ülnek.Mi meg tapsolunk nekik.A romák meg ugy gondolják hogy nekik minden jár- ezt erösiti meg a törvény , na meg a különbözö kisebbségi jogvédő szervezetek. Na ezeknek és a politikusoknak javaslom: vigyék már magukhoz őket, vagy lakjanak a szomszédjukban. Majd 2 év mulva mondják el véleményüket! Egy adalék: két roma beszélgetett segélyosztás napján- mikor várták a segélyt:"ne dolgozz komám, dolgoznak a parasztok(magyarok) majd ők eltartanak." De a pénz nem érkezett meg az önkormányzathoz, jött a felháborodás :" mi van nem dolgoztak a parasztok,hogy nincs lóvé? Nekünk ez jár!" Na itt van a baj! De nyugalom mert" lesz még rosszabb"!

Float 2008.11.05. 08:54:57

borsonline.hu/news.php?op&hid=15144

Nem mintha ez bármit is bizonyítana, de sokkal életszerűbb, mint bármiféle etnikai baromság

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.11.05. 08:58:46

Nincs időm végigolvasni a kommenteket, de

sztem totálisan egyértelműen az utóbbi 6 év politikája a hibás, mert

1. Nincsenek az országban megfelelő következményei a dolgoknak, így a cigány- és a fehérbűnözésnek sem;

2. A kormánypártok minden, a cigánysággal szemben felmerülő problémát, rasszista vádaskodással kísérve, lesöpörtek az asztalról;

3. Az elmúlt 6 évben semmi nem történt az ügyben, h a cigányság számára munkalehetőség legyen. Adták a segélyt, és kész. Ennek következtében, az elszegényedő, de dolgozó rétegek szemét egyre jobban csípte az otthon hesszelő, ám a cspótlékból és a segélyből (no meg az időnkénti fekete munkából) megélő segélyezett. A társadalmi feszkó nőtt, már csak azért is, mert az a réteg, aki évekig munka nélkül van, egész másképp éli meg a helyét a társadalomban, mint aki dolgozik, keres. A munkanélküliség, a középréteg lecsúszása és ezzel együtt a helyzet csak fokozódni fog.

Sajnos!

Az áldozatokat őszintén gyászolom, de vegyük már észre, az eset segélykiáltás, h lépni kell, s ami a legfontosabb: munkát kell adni a cigányságnak, mert ez mind az ő, mind a többségi társadalom szempontjából fesz. csökkentő.

csoli 2008.11.05. 09:01:21

Beleolvasgatva a fentiekbe, megerősödött bennem az a vélemény: a cigányproblémákra NINCS JÓ MEGOLDÁS! Az olaszliszkai limcselés után megjósoltam, hamarosan fegyverropogás lesz... Mohácsi Lívia pedig jobb lenne, ha nem nyilatkozna, inkább súgta volna oda a hüppögő sógornak: ugyan pótold már azt a 3 háztetőcserepet...

Tke 2008.11.05. 09:01:33

Némiképp ismerem a romák és néhány roma értelmiségi gondolkodásmódját, dolgoztam velük. Az a baj, hogy a többségük anyagi megoldást vár, leginkább az államtól. És az a tapasztalat, hogy a feltétel nélküli anyagiak csak rontanak a helyzetükön. Volt néhány év 2000 környékén, amikor a családi pótlék szigorúan az iskolalátogatáshoz kötődött. Bár veszekedtünk a szülőkkel, mégis jöttek a cigány gyerekek és próbáltak viselkedni.
Hiányzik belőlük a közösségi felelősségtudat. Pedig amikor rákérdeztem, akkor belátták: egy gádzsónak sokkal kisebb az esélye, ha meg kell szólítani őket.

ypus 2008.11.05. 09:09:16

Inkább azt mondanám, lehetetlen megoldást találni, amig nem tudunk cigány értelmiséget kinevelni, tanítókat, orvosokat, elkötelezett önkormányzati vezetőket! Ezzel párhuzamosan távol tartani ilyen mohácsi-horváthaladár-féle nyilatkozókat!

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2008.11.05. 09:10:10

theelf:Senkit sem érdekelt, hogy az első pillanattól tudni lehetett, hogy kábellopás nem okozhatta a balesetet...
Kedves elf, úgy látom te
irodalmár vagy, nem műszaki ember...
kábellopás okozhat tragédiát...

2008.11.05. 09:10:17

Ki az "adócsaló", Romákok?!! Mondjátok, wazz!!!!
Aki ahelyett, hogy a ti zsebeteket tömné az adójával - lusta ingyenélők!!! - inkább megtartja magának, a családjának. Ez bűnözés? Ne nevettessetek, köcsög csicskák - mert azok vagytok, és gyávák!

Mit gondoltok, meddig tartanak még el benneteket? Az adózók nélkül megrohadnátok, de hát nemsokára ez is lesz, mert már egyre kevesebben fizetünk adót, és önmagatokban csicska életképtelenek vagytok. :)))

wiseguy 2008.11.05. 09:11:00

mohácsi mónika egy rasszista cigány.
nem lenne szabad hagyni, hogy megszólaljon, mindenkinek csak árt a gyűlölettel átitatott megszólalásaival!

wiseguy 2008.11.05. 09:14:06

ja és a romák először saját házuk táján tegyenek rendet, aztán mutassák meg, hogy szándékoznak integrálódni a társadalomba.
utána lesz miről beszélni, addig értelmetlen.

aPar aLyza 2008.11.05. 09:27:11

A poszthoz tartozó eset:
1. Néhány házból választottak, egy "tömörebben" lakóközösségnél hamar meglenne a lincsléhez szükséges tömeg.
2. A néhány házból az elkülönülő szélsőt választották, tehát készültek az akcióra.
3. A gyújtószerkezet szándékosan a célpontok megvilágitására, megjelölésére készült (a házból tűz esetén ki szoktak menni).
4. A nem célzott lövés (he, be fogják talán bizonyítani, hogy amúgy agyaggalamblövészet volt???) még nem üti a szándékos emberölés tényét, hiszen a sörétes vadászpuska szór, de rendesen, közelről halálos.

Volt egy eset, amiben 4 házra koktélt és golyókat dobáltak bedrogozott fiatalok (romák, de ezt úgy elhalgatták). A probléma, hogy ha bedrogozol, készítesz molotov koktélt (használni még okés)???

Laci 2008.11.05. 09:27:55

A cigányoknak be kellene húznia a farkukat és megköszönni azt a sok pénzt, amit a magyar adófizetők zsebéből vesznek ki az ő rokkantnyugdíjukra meg szociális segélyükre. Menjenek el dolgozni, mint minden más becsületes ember. Ne pedig ilyen egymás közötti konfliktusokkal kavarják a sz*rt.

Az index.hu is megéri a pénzét. A hozzád hasonlóan felbérelt kis újságírókkal...

Ahvel 2008.11.05. 09:33:00

Szevasztok!

Én nem gyakorlom a jogaimat, amiket vki fentebb leírt (segély stb)
Viszont teszem a kötelességemet, mióta csak betöltöttem a 18at, dolgozok és fizetem az adót.
Akárcsak a család többi tagja. Sosem próbáltunk trükközni, vagy kibújni alóla.
Sose bántottam senkit a származása miatt, mégcsak csúnyán sem nézek rájuk. Akárcsak a családom, barátaim, ismerőseim, munkatársaim. Tisztességes, magyar emberek vagyunk! És elegünk van a rasszistázós hisztiből!

Tessék tarkafelvonulást tartani Dunaszerdahelyen! A normális magyar embereket ki védi meg az attrocitásoktól? De nem kell Szerdahelyre menni, itthon is van épp elegendő példa. Mondjuk a média részéről.
Képzeljétek! Kurvára idegesít minket, mitöbb bicskanyitogató, mikor minden reggel álmosan, munkába készülődve megkapom a pofámba, hogy rasszista geci vagyok, csak azért, mert magyarnak születtem! Elég volt!!!
Ti, a médiában dolgozók, vagytok a legnagyobb rasszisták! Ti generáljátok azzal, hogy folyamatosan, kontrollálatlanul provokáljátok a rendes embereket. Is! Én türelmes csávó vagyok, de én is azt mondom, hogy ennek bizony nem lesz jó vége! Stílusosan: Dzsaázod tesókkkám?

A konkrét üggyel kapcsolatban annyit, hogy valóban sajnálatos, hogy ilyen megtörténhet. Én sem szeretném, ha éjszaka belőnének az ablakomon! De vegyük észre, ez nem feltétlenül rasszista indíttatásból történt! Fölösleges rasszistázni. Ugyanúgy mint a Józsikás történetnél pár éve a Moszkva téren. Volt nagy demonstráció, szép beszédek, rasszistázás, magyarozás, nácizás. Aztán jól pofáraestek a szervezők és az újságírók, hogy pöttyet talán elhamarkodtáka dolgot, mivel roma szúrt le romát. De bocsánatot végül senki nem kért a magyaroktól, hogy "szori emberek tévedtünk, kissé elkapkodtuk meg túlspiráztuk a dolgot!"
Nem, attól még sértegessük a magyart, nem árt annak, "az" attól még egy náci fajta. Hát a kurva anyátokat "kedves" antimagyar (antiszemita mintájára) újságírók!

Mégvalami! Nem kell velem egyetérteni!
De aki behány a kommentem miatt, annak már most előrebocsátanám, hogy az rasszista!!!! ;)

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.11.05. 13:05:37

Cinikus: Jó kérdéssel kezdesz, a bűncselekmények súlyosságánál, Mi szerint mérjük? Büntetési tétel? Vagyon elleni bűncselekményeknél nézzük meg mekkora összegre követik el? A cigányok által elkövetett bűncselekmények jelentős része vagyon elleni bűncselekmény, illetve garázdaság.

Induljunk ki elkövetési értékből. Igazán nagy elkövetési érték többnyire csalásnál, sikkasztásnál, hűtlen kezelésnél fordul elő. Ugye ilyenkor az elkövető más bizalmával is visszaél, érthető miért nem jellemző ez a romákra. De Romák ritkán rabolnak bankot, hamisítanak pénzt, bankkártyát. Helyette lop uborkát. Ja, és az a lopás is szabálysértés lesz.

A kábellopások kapcsán: Valóban veszélyeztetik a közlekedés biztonságát, de ehhez az kell, hogy ne tartsuk be a szabályokat, mi magunk is elkövetővé válljunk. Sajnos e téren sem ők vezetnek.

És biztony élet elleni bűncselekményekben sem ők vezetnek, s ha ilyet elkövetnek annak többnyire van előzménye is.

eszkep 2008.11.05. 13:16:51

Cinikus!
Ha elolvasnád amire reagálnál, tudnád, hogy én sem a titkosszolgálati összeesküvést tartom lehetségesnek... Felesleges köröket nem fussunk, inkább nézzük az újabb fejleményeket...

kuruc.info/r/1/30376/

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.11.05. 13:58:36

eszkep: Hülyeség amit a kurucinfo írt, ugyanis a halott nem fizet, attól nem lehet házat elvenni. Egy gyilkossági ügy jelentős kockázatot jelent nekik is, ha lebuknak.

eszkep 2008.11.05. 14:11:35

TheElf!!
Gondjaid vannak az olvasással???
A rendőrség szerint sem célzott lövést adtak le az elkövetők??? Hol élsz?? Ha nem tudod miről van szó, minek irogatsz???

Cinikus 2008.11.05. 15:07:36

TheElf 2008.11.05. 13:05:37

Súlyosság: élet elleni súlyosság: lopás, rablás, csoportos garázdaság, erőszak, gondatlanság (veszélyes/halált okozó), szándékos testi sértés (könnyű, súlyos, életveszélyes, halált okozó), emberölés, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, ugyanaz kiskorú ellen


"És biztony élet elleni bűncselekményekben sem ők vezetnek"

Pont az mondom hogy meg kellene nézni hogy miben kik vezetnek a népességben elfoglalt arányukhoz képest (pl hogy a magyarokat támadják meg a legtöbbet, de a legtöbb közlekedési szabálysértést a filippínók követik el itthon arányaiban)

Cinikus 2008.11.05. 15:08:41

eszkep 2008.11.05. 13:16:51

Elolvastam. Semmilyen összesküvés nincs, nem vagyunk mi akkora nagy maffiózók. Van amikor van persze, de azok a bűnügyek sosem kerülnek be a tévébe...

TheElf · https://www.kalandmester.com/ 2008.11.05. 15:45:56

eszkep: Nem érted, nem csak egy dolog szól az uzsorás ellen. Ugye a ház olyan vagyontárgy amit megszerezhet, vajon megéri felgyújtania? Ugye, nem?

Az életellenes támadás kockázat ÉS csökkenti a megtérülés esélyét ÉS növeli annak az esélyét, hogy esetleg az uzsorást gyújtják fel legközelebb (elkeseredettség okán).

machine 2008.11.05. 20:15:16

Kedves TheElf!

"És bizony élet elleni bűncselekményekben sem ők vezetnek, s ha ilyet elkövetnek annak többnyire van előzménye is."

Azt RTL klub meg TV2 híradóban persze hogy nem.Egyébként meg nem tudom hogy egyáltalán hol laksz vagy honnan jöttél,de erre a mondatodra meg csak azt tudom mondani hogy tájékozatlan vagy.Ez nem hiba.Az a hiba ha valaki tájékozatlan egy bizonyos dologban és azzal kapcsolatban kezd el okoskodni, hülyeségeket beszélni.
Amúgy biztos van előzménye.Elnyelte a játékgép a 20000 ft-ot, mert biztos rasszista volt a gépbeállító.Ezért vágjuk el a Mari néni torkát 1000 ft-ért, mert ő is rasszista, hogy nem adta oda önként a pénzét.
Van előzménye.Elszórtuk a pénzt kávéra, piára cigire.Másszunk át a fasiszta kerítésen, mérgezzük meg a náci kutyát és lopjuk el az uborkát.Ha pedig elrohadt a nyilasfasiszta uborka, síkítsunk az ombuccmanért.
Jelenleg ez a helyzet.Remélem előbb utóbb megoldódik vagy békésen vagy nem békésen, mert már kimondhatatlanul elegem van belőle.

boka · http://csaszu 2008.11.05. 22:24:40

"valaki leírja annak az országnak a nevét ahol a cigányok sikeresen beilleszkedtek! "


india , olaszország, spanyolország ! mind roma !

Olaszo fővárosát is róluk nevezték el.
"

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.11.06. 03:09:41

The Elf, hogy te mekkora marha vagy... Vajon, amikor a vasúti biztosítóberendezés kábeleit lopják ki, akkor szegény mozdonyvezetőnek miféle mulasztást kell elkövetnie? Nem ad pirosat a szemafor, aztán kész.

Ez a logika pedig, hogy a cigány uzsorás kvázi értelmiségiként, a logika szabályai szerint elemezgeti, hogy pontosan mi és hogyan éri meg neki: igazi, vaskos, szemenszedett baromság. Fogja és agyonveri, aki nem fizet - már csak azért is, mert ennek híre megy a többi adós körében, és egy követelés ilyetén leírása a többi behajtását mérhetetlenül megkönnyíti.

Életellenesben nem ők vezetnek? Hát ki, a norvégok? Voltál te már fogdában belülről? Ha meg nem, miről beszélsz? Meg hogy előzmény? Szögi Lajosnak milyen előzmény kellett, annyi, hogy eléfusson szabálytalanul a purdé, könnyű sérülést szenvedett (mert a tanár lassan hajtott), aztán verték is agyon. Meg a kirabolt és agyonvert falusi öregasszonyoknál mi az előzmény? A rablás, ami után a nyomorult cigány inkább öl is, nehogy a vénasszony rávalljon.

A magadfajtát oda kéne költöztetni, ahol egy-két bűnöző cigány nagycsalád lakik. Ott aztán okoskodhatnál...

jövőbelátó delláscsávó 2008.11.06. 22:16:59

A következő áldozat Kolompár Jakab és családja lesz akik szintén nem hajlandók fizetni a kölcsönkért száz forintra a napi ötszáz százalékos kamatot Hogy a devla essen a májukba!
De majd mi adunk a pofájába a sörétessel, Mohácsi és a többi emeszpés testvérünk meg majd megint a rohadt magyarokra kenik a szart.

Látjátok! Így megy ez nálunk köcsögök! Hogy szíínátok ki a kárémat!

jozo 2008.11.07. 13:34:20

hi!

a liberális újságírók nem azért védik a kurmányt, mert egyetértenek vele

hanem mert tőlük kapták az ekho-t, ami alapján 25 millió Ft-ig lineárisan adóznak!

tessék gugliban utánakeresni: nekem ugyanaz az összehasonlító táblázat kihozta, hogy igy (irodistaként) 45% a nettóbérem, ujságíróként 74% lesz

ugyanazzal a bértömeggel számolva

szóval még szép hogy védik a liberreket: súlyos milliókkal kellene az átlagújságírónak többet fizetnie (vagy riporternek, szinésznek, rendezőnek, stb), ha ugyanugy adóznának, mint én

és pont ezért a naplósok a TV2-n csak azt magyarázzák, hogy Bécsben miért olcsóbb a távfűtés/sonka/pick szalámi, mert arra nem kapnak alanyi kedvezményt...

prolee 2008.11.20. 23:07:36

Az uzsorás ugyanazért gyilkol, mint a maffia. Hogy a jövőre nézve másoknak példát statuáljon. Jelezze, ez történik veletek is, ha nem vagytok hajlandók fizetni.
Ez azért nem olyan bonyolult. ;-)
süti beállítások módosítása