HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

VÉSZ-helyzet Egerben

2008.11.14. 19:58 sasika61

 

Újabb kiábrándító fejleményekkel bővült az egri „kórházvédők” kontra HospInvest ügy. Nem volt elég a kéretlen támogatókból, most újabb szervezet állt a „kórházvédők mellé”: a VÉSZ, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szervezete. A VÉSZ megszállással fenyegetőzik, a HI-székház vagy a cég tulajdonosainak lakásai lehetnek a célpontok. Vészhelyzet van: http://index.hu/politika/belfold/hospinvesztv/?main&rnd=519
 
Úgy érzem, jogom van megszólalni ismét. Annyiszor írtam már az ügyről a „kórházvédők” mellett, többször Index-címlapos cikkeket, támogattam ellenállásukat, mert a HI egri megjelenését nem tartottam és ma sem tartom minden elemében törvényesnek, a legújabb Heti Válaszban jól nyomon követhető a mutyizásuk az egri kórház ügyében (ugyanakkor érdekes Fidesz-kapcsolatokra is fény derül). Most azonban azt kell mondanom, hogy ebből a VÉSZ-helyzetből nem kérek.
 
A „kórházvédők” eddig sem tudták maguk mellé állítani a város /megye lakosságának jókora részét, ki ilyen, ki olyan indokkal, de szembeszállt velük, nem támogatta fellépésüket, most el fogják veszteni maradék rokonszenvüket is. Nem ismerik a magyar közhangulatot, mentalitást: mi, magyarok, a többség, nem szeretjük a balhét. Nem szeretjük a randalírozókat, tüntetőket, sztrájkolókat, tiltakozókat, még akkor sem, ha fellépésük jogos. Ilyenné váltunk, ezt jobb lenne mindenkinek tudomásul venni. A fotelben esetleg mérlegeljük, hogy egy-egy vitában kinek van igaza (de az is lehet, hogy ott sem, hanem „meggyőződésből” döntünk), de azt már ki nem állhatjuk, hogyha valaki, valakik az utcán keresik az igazukat. Az őszi tüntetések részvevőinek nevetségesen alacsony száma, a 2006-os őszi események megítélése, de akár legújabban a dunaszerdahelyi magyarverés és az azt követő itthoni események értékelése elég jól bizonyítja ezt. Hogy miért alakult ki ez a közmegítélés, azt én nem tudom megmondani, ehhez nem vagyok eléggé felkészült, de a tényt látom.
 
Ebben a helyzetben harakirit jelentene a „kórházvédők” számára a VÉSZ fellépése. Bár nem hiszem, hogy olvasnak, de innen figyelmeztetem őket, állítsák le „támogatóikat”, míg nem késő. Bízzanak az igazságszolgáltatásban. Több per van folyamatban a HI ellen, várják ki a végét. Ha igazuk van, kizártnak tartom, hogy az valamely perben ne derülne ki. Hozzanak létre önsegélyező alapítványt, támogassák egymást, kérjenek támogatást a mellettük levőktől, a várostól stb., de ne engedjék szabadjára a VÉSZ-t, mert az csak nekik árt!

4 komment

Címkék: közélet hospinvest kórházvédők vész

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr14769341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lescor 2008.11.15. 00:14:02

Nagyon szépen, majdnem költőien írtad le, hogy mi magyarok nem szeretünk gondolkodni, mi magyarok birkák vagyunk. Sajnos azt kell mondanom, hogy - a birkák közé értve magamat is - ebben igazad is van.
Azt sem tudom viszont elhallgatni, hogy nincs is sok választásunk. Mint korábban rámutattam, az üvöltés nem tesz farkassá senkit... de mást nem tudunk tenni. Az meg nem ér semmit.
Egyébként én sem támogatom a VÉSZ jellegű akciókat, még ha elvben egyet is értenék velük, de megértem azt az elkeseredést, ami szüli őket. A hatalommal szembeni tehetetlen, évek óta felhalmozódott düh azonban ki akar törni. És ha ez megtörténik, akkor ott tényleg törni fog valami. És attól csak még rosszabb lesz mindenkinek...
Kivéve persze azoknak, akik meggazdagodnak rajta.

Gonda László 2008.11.15. 09:57:47

Elolvastam soraikat... :) Én is civilizáltan, fékezve a személyeskedést, ügyelve a sítlusra, megakadályozva az emberi méltóság sértését stb., moderáltam a Kossuth teret. Ma már üvölteni tudnék, de csak bekiabálok. Igazad van a farkassal kapcsolatban, de soraim csak hatottak Öbre is. Sasika61 önkritikát gyakorol és rávilágit a többségi viselkedésre, de aztán visszakozik...

Ördögi terv áldozatai leszünk (vagyunk) ha nem teszünk többet. Az egész politikai szinpad rendezőit alig látjuk, csak sejtjük. A HI háttere sem világos és több mint furcsa.
Mindig meggyőzzük magunkat,h. mit miért ne tegyünk...

Gonda László 2008.11.15. 11:11:06

Tanulságos interjú Makovecz Imrével, ide illő részek vannak benne; pl. "mit tettek volna az Írek, Olaszliszka után"!

www.oktober23bizottsag.hu/Hun/index.php?option=com_content&task=view&id=1524&Itemid=32

Panni 2008.11.15. 18:09:05

A "balhésok" soha nem lesznek szimpatikusak a kívülállóknak. A rossz módszerek eleve azt sugallják, hogy nincs is igazuk. Meg kell várni a bírósági döntéseket. Az utóbbi 10 évben a bíróságról és az ügyészségről biztosan lehet tudni, hogy nem balra húz. Ha a HI nyer, tessék elfogadni. Elég a ciruszból!
süti beállítások módosítása