babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Egy vidám tábornok

2008.11.24. 17:04 sasika61

 

Nomen est omen – tartja a híres szállóige, s ki ne hinne benne, amikor átolvassa a mai híreket, s a címlapokon találkozik Lusztig Péter nevével:                                             http://index.hu/politika/belfold/zsch7765/; http://www.mno.hu/portal/599153. Lusztig úrnak irigylésre méltóan vidám múltja s jelene van. Felőle összedőlhet akármilyen politikai rendszer, jöhetnek-mehetnek gazdasági válságok, ő a felszínen marad, s rendületlenül szolgálja a hazát.
 
A rendszerváltás előtt BM-alkalmazottak keserű kenyerét ette: volt operatív tiszt, a Baranya megyei hírszerzés főnöke, később főkapitány, mindehhez súlyosbító körülményként 22 évig tartó MSZMP-s tagság is járult. Vagy fordítva: az ég tudja már, mi következett miből. A rendszerváltás után - mint sokan közülük – sikeres fordulatot hajtott végre, 94-98 között országgyűlési képviselő, építési vállalkozása van, ügyvédi oklevele, felügyelőbizottsági és igazgatótanácsi tag is itt-ott, de annyit hallhatta április 4-én meg nov. 7-én állománygyűléseken szegény Váci Mihály versét, hogy azóta vérévé vált: „Még nem elég!” Így fordulhat elő, hogy bár nyugállományú dandártábornokként valószínűleg egyébként is van mit a tejbe aprítania, a most 62 éves Lusztig úr tovább dolgozik: „eseti jellegű tanácsadásért havonta 300.000 forintos fizetést kap az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumtól”.
 
Mi 300.000 forint? Semmi. A költségvetésben ábrázolhatatlanul kicsiny pont. Csakhogy külön-külön egy –egy közalkalmazottól elvenni szándékozott 100-120 ezer bruttó is az: semmi. Naggyá, jelentőssé a tömege teszi. És vajon hány ilyen Lusztig-féle személy csócsálja még az állam emlőit? Hány álláshalmozó, mindenhez – de leginkább a pénzfelvételhez – értő kiváló szakember tanácsait nem tudják nélkülözni minisztériumaink?És valóban ennyire fontos, értékes  tanácsokat tud adni? Csakis így lehet, különben alkalmi szerepvállalását aligha díjaznák magasabb összeggel, mint egy állandó szolgálatot teljesítő közrendőrét! Kicsit zavar persze, hogy előbb-utóbb minden hasonló szakértőről kiderül, hogy nevezettek a Pártban Is Valakik, néhány rosszindulatú ember meg is kérdezhetné: nem az új, érdemtelen arisztokrácia épül / bővül itt? Dehogynem, kedves Olvasóim! A te gyereked, az enyém még javában törleszteni fogják a hiteleiket – már ha kapnak majd egyáltalán -, amikor Lusztigék még mindig bőven megélnek egykori kapcsolataikból s a „törvényesen és tisztességesen” szerzett vagyonukból.
 
Hérodotosz szerint van az emberi dolgoknak egy bizonyos körforgása, mely nem engedi, hogy mindig ugyanazok legyenek boldogok. Ez így is van, Lusztig úr aligha boldogabb, mint én. De mi az a kényszer, ami viszont azt eredményezi, hogy mindig ugyanazok legyenek legfelül? Vagy itt is érvényesül a körforgás, csak egy emberi életnél hosszabb távon? Hérodotosz valószínűleg ennél nagyobb időtávlatban gondolkodhatott. Ez az egyetlen reményünk.

10 komment

Címkék: közélet lusztig péter

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr95786219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lescor 2008.11.24. 19:01:26

Arisztokrácia? Az! Nézz csak körül, hányan élnek itt munka nélkül úri módon! "Celebek", "szakértők", "politikusok", "sztárok"... Milyen értéket termelnek ők, amit így meg kell fizetni? Mennyivel többel járulnak hozzá a nemzetgazdaság gyarapodásához, mint pl. én vagy Te? És ha semmivel, akkor mire ez a fizetés? Az alkalmatlanságuk okán leváltott igazgatók mire fel kapnak húsz milliós végkielégítéseket?
Az arisztokrácia már régen kiépült!

Corry 2008.11.24. 21:17:49

Azért van egy kis különbség egy "celeb", "sztár" és a tábornok úr között.
Mégpedig a következő. Az RTL Klub, TV2 részvénytársaság. Tőlük mi csak annyit várhatunk el, hogy rendesen fizessék az adót és a koncessziós díjat, amiben megállapodott állam bácsi képviselője velük. Ezután ha ők a "celebeknek" irdatlan gázsit fizetnek, lelkük rajta, ez nem a mi pénzünk és ne szóljunk bele, mint ahogy abba se szóljunk bele, hogy a szomszéd milyen drága játékot vesz a gyerekének, aki nem is játszik vele. Ha úri jókedve ezt diktálja, tegye, de visszatérve a tévétársaságokra, ott a közterhek befizetése az elvárható.

A Lusztig úr esete az teljesen más. Ő az én adómból duhajkodik ehhez viszont van közöm, nagyon is, mert azt az adót többek között én fizettem be!

boka · http://csaszu 2008.11.24. 22:18:35

"mert azt az adót többek között én fizettem be! "

Meg Lusztig úr, amiből én kapok családi pótlékot, meg a gyerekeim orvosi ellátást, oktatást, közvilágítást. Még mindig ne felejtsük el, hogy a jövedelem adót fizető emberek 30%-a fizeti az összes szja 70 %-át.

Az senkinek sem tűnik fel, hogy mindig ugyanaz az unszimpatikus népréteg jár vadászni, fogadásokra már évtizedek óta ! Mindegy most milyen pártállású. Szerintem aki egyszer "szakértő" volt, az már sosem fog futó szalag mellett dolgozni, mindig dörgölődzik a hatalomhoz, ami egyáltalán nem olyan misztikus, mint ahogy beállítjuk. Zárt kör, de vadásztársaságok, szenilis professzorok ( Batthyány Kör ) ,borpincészetek , vagyonkezelő részvénytársaságok nagyon jó táptalajt teremtenek ezeknek az elit közösségeknek.

Ha eseti jellegű megbízás, akkor nem kap többet, mint egy közszolga rendőr, mert a járulékok, juttatások, az átlag közszolga 10 hónapot dolgozik, egy hónap szabi, egy hónap betegállomány, amit szintén fizetünk, szemben egy leszámlázott 300 ezer ft-al, ami netto kb. a fele, de csak akkor lehet leszámlázni, ha elvégezte a ( kamu ) munkát szabadság , betegség alatt nem.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.11.25. 08:47:00

Kötél!
Erre nem lehet mást mondani. Az ilyen tetvek normális országban már nem élnének.

Corry: "ha ők a "celebeknek" irdatlan gázsit fizetnek, lelkük rajta, ez nem a mi pénzünk és ne szóljunk bele, mint ahogy abba se szóljunk bele, hogy a szomszéd milyen drága játékot vesz a gyerekének, aki nem is játszik vele."

Hát kinek a pénze, az RTL behoz az országba pénzt és azt szórja szét? Vagy teleszórja az étert Provident-reklámokkal, amit a kádárproli beszop (mert senki nem tanította meg rá, hogy nem kéne), majd az ucsorakamatból fizetik a reklámok költségét.
Attól, hogy a proli szórja a pénz, és nem közvetlenül te, azzal az országnak, és ezen keresztül neked is árt.
Úgyhogy rtl monnyon le!

Corry 2008.11.25. 12:52:23

Ha a Provident valami törvénytelenséget művel, akkor majd a PSZÁF elintézi, mint a Máv biztosítót.

Az RTL Klub pedig milyen okon utasítsa vissza a törvényesen működő cég hirdetését?

(Persze ennek ellenére én is ki vagyok akadva a Providenten, mert aggódom, mi lesz amikor a mi kis lufink fog kipukkadni. De nem ez lesz az első amit a jogi háttér esetén nem fogok érteni...)

Ja még egy dolog: az RTL még egyszer sem jött hozzám pizt kérni, mig állambácsi bevezetett már az extra adókat is, hogy legyen mibő pénzelni a vidám (Lusztig) társaságot.

Corry 2008.11.25. 12:55:33

Ja még a valami nemcsak a jogi hátteret nem értem, hanem az emberek hülyeségét senem...

tata86 2008.11.25. 14:21:17

Corry: "Ha a Provident valami törvénytelenséget művel, akkor majd a PSZÁF elintézi, mint a Máv biztosítót."

Lol, ebben az országban 100milliós tőke fölött senki nem üti meg komolyabban a bokáját, hagyjuk ezt a törvényes - nem törvényes marhaságot. A Provident ugyanúgy törvényes, mint a náci munkatáborok, az okt 23ai oszlatás, vagy az olajszőkítés, vagy a kossuth téri mészárlás.

Szerinted az állambácsi miért vezet be extra adókat? 1) A nép elhülyült, meg lehet vele etetni. Ebben segít az rtl is. (Nem kicsit nagyon.)
2) A reklámok, műsorok külföldi luxuscikkek vásárlására bíztat, ami deficitessé teszi a gazdaságot, így a kormánynak muszáj adókat kivetnie. A Magyar Államnál, már csak a magyar emberek vannak jobban eladósodva. Ezt az adósságot pedig nem mindig tudják kifizetni, következésképpen neked kell besegíteni.

boka · http://csaszu 2008.11.25. 15:25:53

'A reklámok, műsorok külföldi luxuscikkek vásárlására bíztat, ami deficitessé teszi a gazdaságot, így a kormánynak muszáj adókat kivetnie. '

Megelőzhető úgy, hogy a jegybank brutálisan elgyengíti a forintot, nem éri meg külföldről behozni, a magyar termelő pedig el tudja adni itthon a portékáják, a felesleget pedig exportálni tudja ! A rossz hír, hogy az energia árak megnőnek, a pazarlást abba kell hagynunk. Járai Zsigmond óta tudjuk, hogy erős forint a mi istenünk, kit érdekel, ha a magyar gazda nem tudja eladni a búzát, állami pénzen majd betároljuk, az unió úgyis kisegít. Bár lehet, hogy a devizahitelesek, átmenetileg rosszul járnának, de lenne munkájuk ( a versenyszférában ) . Az infláció nőne, de majd jövőre meglátjuk, hogy az infláció hasznosabb lett volna , mint a defláció ( amikor nő a pénzünk értéke, ha van ).

Corry 2008.11.25. 21:45:51

tata86:

a 100 millió feletti megütésben nagyjából igazad is van, mondjuk persze most Kunos Péter megsértődne Rád, mert ő bizony ült. A MÁV bizti vezérére kiváncsi leszek, majd ott is lesz egy ügyész, aki elfelejt vádat emelni. Láttunk már ilyent, még régebben, jó trükk volt, utána asszem még államtitkár is lett az ürge.

Persze távol álljon tőlem, hogy én az RTL klub színvonalát védjem (brrr....) csak azt próbáltam meg levezetni, hogy ertéelék annyit fizetnek Győzikének és a többieknek, amennyit a tulajdonosuk megenged. A reklámozás meg egy meghírdetett szolgáltatás, amit ha a Provident akar igánybe venni és az ertéel nem engedi, mert úgy érzi, hogy ezt mégse, akkor abból ha jól tudom baja lehet.

Csak oda akartam kilukadni ilyen bonyolultan, hogy a törvényeket kéne szidnunk, meg azokat, akik nem tartják be...
süti beállítások módosítása