HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Beidéztek

2009.02.01. 11:49 sasika61

 

Beidéztek bennünket.
Pénteken arra jöttem haza, hogy a postaládámba be van dobva egy értesítés, amelyben hivatalos irat érkezéséről tájékoztatnak, a kis papíron az állt, hogy „Idézés a Vám- és Pénzügyőrségtől”. Mi a „zisten” ez? – kérdeztem magamban. Végigfutottam gondolatban az elmúlt hónapokat, keresve valamilyen eltitkolt bűnt, holott biztosan tudom, én már csak gondolatban vétkezem, vagy gondolattal… Nem csempésztem, nem voltam orgazda, részemről az ügy lezárva, na, majd ha hazajön a feleség, beidézem én előbb, hogy mi köze neki ehhez a hivatalhoz, adja elő a kartonszám vásárolt, zárjegy nélküli cigarettát, de előbb is abból a jófajta borból töltsön egy pohárkával, amit titokban előállított az egy sornyi szőlőnkből… De ő sem tudott semmit.
 
Szombaton az első dolgunk volt, hogy a főpostán bemenjünk az idézésért, izgatottan nyitjuk ki a borítékot, a „zistenit”- mondom, amikor elolvastam.
Évekkel ezelőtt a lányaink néptáncra jártak egy tehetségekkel foglalkozó mozgalom szervezésében. A szervezők a lányok iskolájában rendezték a foglalkozásokat, két évig táncoltak ott, aztán, mint ahogy gyerekeknél szokás, ráuntak, már 2. éve nem járnak. Hogy a szervezet mit követett el, mit nem, arról fogalmam sincs. Az idézés szerint utánuk nyomoznak, bennünket meg felszólítanak, egy fél oldalon részletezett büntetéseket kilátásba helyezve, hogy jelenjünk meg kedden tanúként a hivatalukban. Vigyük magunkkal a lányok dokumentumait: tandíjfizetési csekket, elismervényt stb. Két év múltán…
 
Nem tudom, ki hogy van vele, de én évente legalább egyszer selejtezem a felgyűlt iratokat, szívbaj nélkül kihajigálok minden papírt, ami „lejárt”, aktualitását vesztette, természetesen ez lett a sorsa a bizonylatoknak is. Ki a fene gondolta volna, hogy pl. olyasmikre, mint egy 2005-ben vagy 2006-ban kapott elismervény a lányok tandíjáról, valaha is szükség lesz? A hivatal nyilván úgy gondolja, ezeket őrizzük, netán be is vannak keretezve, s ott lógnak a falon, s ha nekik szükségük van rá, akkor rámástul bevisszük.
Gondolom, nemcsak bennünket tüntettek ki figyelmükkel, hanem annak a több száz családnak mindegyikét, akinek gyermekei ennél a szervezetnél néptáncot vagy bármi mást tanultak. Most aztán hetekig idézgetnek bennünket, otthon keresgetjük eszeveszetten a cédulákat, papírfecniket, mert a hivatal, az hivatal.
 
Szegény lánykák meghallván, miről beszélgetünk, kissé megrémültek, hogy akkor most nekik valami bajuk lesz? Én próbáltam tréfálkozni, hogy na, Anna, most megfizetsz mindenért, különösen, ha nem akarsz hegedülni, de láthatóan nem volt nevethetnékjük. Addig keresgéltek titkos raktáraikban, míg előhalásztak egy kissé már rongyos, megviselt, összefirkált tájékoztató füzetet valamelyik évből, afféle ellenőrzőt. Ez jó lesz? - kérdezték. -Jó, de még abból baj lehet (különösen, ha nem hegedültök!), hogy a füzetecske össze van firkálva! – mondtam nevetve.
 
Remélem, kedden, a meghallgatás után is lesz még kedvem nevetni.

12 komment

Címkék: hivatal bűncselekmény vám és pénzügyőrség idézés

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr83915752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.01. 12:19:16

ha gyerekem lesz, veszek egy ikerbabakocsit, és azt fogom neki mondani, hogy volt egy testvére, csak nem viselkedett jól.

bazsesztoni sziligan 2009.02.01. 14:18:03

Azok a szemét piszkos cigánybűnözők a lányaidat beírták még két éven keresztül, mintha látogatták volna a foglalkozásokat, és felvették érte az állami támogatást.

Azt, hogy a felvett pénzt eltették a zsebükbe, vagy más gyerekek oktaására, nevelésére költötték, már nem lehet megtudni.

Illetve most megpróbálják megkérdezni egy hibátlan pedigréjű, felelős értelmiségitől, aki rassz szerint is rendben van, mikor, milyen szolgáltatást vett igénybe, amit az állam is támogatott.

Minden alapítványi iskola így van ezzel 2008 nyara óta. Az állam rájött, hogy nincs annyi pénz, amennyit ezek a cigánybűnözők nép- és minden egyéb táncoktatásra igényelnének. Ezért elkezdték megnézni a kötelezően vezetendő dokumentumokat. Na, akkor lehetetlenült el minden művészképző iskola. Kiderült, mennyi az annyi.

Biztos lehetsz benne, akik ott hibáztak, mind börtönbe kerülnek. Már csak az a kérdés, fehígítják-e azt a nemzeiségi tengert, ami odabent hullámzik a rácsok mögött.

A cigánybűnöző kifejezést fel lehet cserélni a megfelelő rassz megjelölésével.

Corry 2009.02.01. 15:28:17

Sasika,


egy poszttal arrébb nem értetted, hogy a cigánykérdést miért is látják bizonyos emberek másképpen.

Szerintem a sziligan itt és most megmagyarázta, legnagyobb figyelmet az utolsó mondata érdemel, mert ottan van ám az egész qtya elásva.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.01. 15:41:17

@bazsesztoni sziligan:
figyelj, engem egyáltalán nem zavarna, ha a helyi főkapitány odanyilatkozna, hogy az utóbbi években jogatalanul támogatást fövett művészeti iskolák vezetői mind "fehér" magyarok, ez még nem jelentené ugyanis, hogy minden "fehér" magyar ilyen. Mint ahogy a cigányok mindegyikéről sem állítható, hogy bűnöző, ettől még a miskolci főkapitány nyilatkozata helytálló. Az viszont, hogy nem vesszük észre körükben a deviáns jelenségek tömkelegét, vagy illmeből hallgatunk róluk, végső soron a közösség egészének, így a tisztességes cigányoknak is csak kárára van.

Corry 2009.02.01. 15:43:17

A poszthoz témájához is kapcsolódva a kiválóan szervezett hatóságaink ahhoz nagyon értenek, hogy a magunkfajta kisembereken gyakorolják a hatalmukat. Az önkéntes jogkövető maximálisan jóindulatú emberek is elkövetnek törvénysértéseket elég gyakran. No, nem szándékosan, hanem azért mert nem olvassák folyamatosan a törvénykönyvet és a törvény közben folyamatosan változik. Ilyen például az adótörvény, amit folyamatosan alakítanak a nemzetközi helyzet fokozódásának függvényében, illetve akkor, amikor rájuk jön.

Azt persze nem tudom, hogy Te mint magánember ma kötelezhető vagy -e a bizonylatok megőrzésére, mert az a gyanúm, hogy nem.

bazsesztoni sziligan 2009.02.01. 19:11:42

sasika61

Az állami támogatás jogtalan felvétele deviáns magatartásna számít?

"Az viszont, hogy nem vesszük észre körükben a deviáns jelenségek tömkelegét, vagy illmeből hallgatunk róluk, végső soron a közösség egészének, így a tisztességes" magyaroknak "is csak kárára van."

Mert be kell meniük a hivatalba , hogy megtudják, visszaéltek-e a nevükkel deviáns egyének egy csalássorozatban.

Rátapintottál a lényegre. Most te is tehetsz valamit azért, hogy kiderüljön, az "adófizetők pénze" hová kerül.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.01. 19:46:20

@bazsesztoni sziligan:
be is megyek (kötelezve vagyunk), ha csaltak, büntessék meg őket, ezt várom el a hatóságtól, minden esetben.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.02.02. 10:34:18

Sasika: lehet, hogy üldözési mánia, de ne nagyon csodálkozz, ha agresszívek-genyók lesznek veled szemben, és nagy eréllyel bevágnak az "adócsaló-gyanús" kategóriába. Ennek az oka pedig a blogod lesz. A magyar rendőrség már olyan mértékben át van politizálva, hogy közvetlenül is teljesítenek ellenzék-ellenes utasításokat. A Btk. is abszolút relatív, hiszen az ügyészség épp most ejtette el Fekete Pákó ellen a hamis vádat (pedig minden szempontból elkövette a műveletlen kőhazug csokifaszos négerje, amikor azt írta, hogy mi kényszerítettük bármire is) - ugyanis ma Magyarországon vadászati tilalom van mindenkire, akinek a bőre nem fehér, ugyanakkor szabad préda mindenki, akinek jobboldali a gondolkodása.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.02.03. 02:08:47

Várjuk. Ha nem írsz, mert bentfogtak, megyünk, és visszük az aknavetőt is. Továbbá felvonulok a flottámmal a Dunára, és lövetni kezdem a Parlamentet.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.03. 19:06:43

@Molnargoreny:
itt vagyok, minden rendben (nálam), korrektek voltak.
süti beállítások módosítása