babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Párhuzamos valóságok

2009.02.21. 15:57 sasika61

 

Az ember már-már azt hihette az utóbbi hetek miskolci és veszprémi eseményei után, hogy végre a közéletből ki fog szorulni azok véleménye, akik a cigány–magyar együttélést problémáit kizárólag az utóbbiak felelősségeként értelmezik. Ez persze naiv optimizmus volt. Történhet itt bármi, mindig lesznek, akik a kétségtelenül meglévő bajokat csak úgy tudják láttatni, mintha csak a nem romáknak lenne itt tennivalója, mintha csak a romák lennének veszélyben, csak nekik kellene félniük.
 
Most éppen magukat értelmiséginek mondó köz-és magánemberek csoportja kavarja a szart, mint Piszkos Fred a „málnaszőrt”. Levelet fogalmaztak Sólyom Lászlónak, hogy szólaljon már meg, mert az „elszabadult indulatok veszélyeztetik az amúgy is sok nehézséggel terhelt együttélést Magyarország nem roma és roma népessége között”. Kérik, hogy „tegye nyilvánvalóvá, hogy aki a romák ellen fordul, az egyszersmind a magyar nemzet ellen fordul.” A megszólalásra legalkalmasabbnak március 15-ét találnák a levél megfogalmazói, mely ünnep új tartalommal töltődhetne fel, újra kifejezhetné a „haladó” nemzeti eszmék melletti hitet (már a "haladó" kifejezés is sokatmondó).
 
A helyzetértékelésük siralmasan, siralmasan egyoldalú. Szerintük a romákat a többségi társadalom fosztotta meg a legális megélhetés lehetőségétől, folyamatosan szorítja ki őket az oktatásból, a szociális ellátásból, a legális munkaerő-piacról, ma már ott tartunk, hogy a romák a társadalmi erőszak prédái lehetnek.
 
Az aláírók többsége a maga módján „tudós” ember. Néhányukat leszámítva (mint pl. a közéleti kérdésekben magát teljesen lejárató Vágó István) nem feltételezek róluk rossz szándékot. Helyzetértékelésük viszont oly mértékig különbözik az enyémtől, hogy azt kell hinnem, nem ugyanabban valóságban élünk. Ezt nem humornak szánom, hanem komolyan gondolom. A valóságot mindannyian másként érzékeljük, ezért bizonyos mértékig természetes az arról alkotott kép különbözősége is. De eddig azt hittem, a tények apró elefántjait lehetetlen másként érzékelni. Ha pl. ez a bizonyos állat egyformán rátapos két emberre, lehetetlen, hogy az egyik úgy értékelje, hogy ő tiporta össze az elefántot.
Tévedtem. Lehetséges.
 
Lehetséges, hogy egyesek szerint annak kell félnie, aki kezében késsel (karddal) közlekedik; azok vannak kiszorítva a szociális ellátásból, akik havonta nagy csapatban gyülekeznek a segélyosztásra várva; a többségi társadalom teszi lehetetlenné iskoláztatását azoknak, akiknek szülei nem hajlandók még annyi fáradságra sem, hogy reggelente őket útnak indítsák.
 
Hogy melyikünknek van igaza, ettől kezdve nem ténykérdés. Március 15-én az azonban kiderül, hogy Sólyom László melyikünk valóságának részeként értelmezi magát.

 

27 komment

Címkék: közélet cigány magyar együttélés méltóság.net

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr94956725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.21. 17:13:01

Kik írták ezt a levelet? Mert hogy nettó hülyék és fingjuk nincs a nagy büdös realitástásról, a kormány által támogatott cigányterrorról, az ziher.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.21. 17:16:25

@icelpro:
a belinkelt levél oldalán ott vannak a fogalmazók és az aláírók is.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.21. 17:30:47

A lista magáért beszél. :(

Ez a post nem lesz címoldalas. :D)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.21. 17:57:32

@icelpro:"A lista magáért beszél. :("

pl: Adolf Hitler, gázszerelő Berchtesgaden

Egy kis náczulás, amit nem tudok megállni: Érdekes lenne megnézni, hogy mennyire korrelál az, hogy valaki zsidó származású, illetve, hogy ott van a neve a listán. Van egy olyan érzésem, hogy erősen közelít az 1-hez.
"aki a romák ellen fordul, az egyszersmind a magyar nemzet ellen fordul."
Szép amikor a zsidók akarnak minket kiszorítani a magyar nemzetből.

OFF: ma lopták el a biciklimet a cigányok a sufinkból (3adszorra). Értem mikor írnak levelet?

Corry 2009.02.21. 18:38:51

Az a baj, hogy ez egy lejárt lemez, ebben a formában. Az élet is bizonyította, hogy az együttélés így nem fog menni. Eddig a miniszterelnök hívott össze antifasiszta, antirasszista, meg antimittomén konferenciákat, demonstrációt, de ahogy az várható volt, lényegi eredmény nélkül. Most a közt. elnököt akarják bevonni, mert ő egyrészt nincs teljesen lejáratva, továbbá neki még ilyet nem is nagyon küldtek. Még lesz pár kör amíg bele fognak nyugodni a dologba. Sajnos az "Adolf Breshtesgadenből" az ő tévhitüket erősíti tovább.
Abban teljesen igazad van Sasika, hogy ezen a vonalon nem fog megoldás születni, illetve ha lesz megoldás, annak semmi köze nem lesz ezekhez az emberekhez, akik aláírták.
Teljesen másképp állna a többség a dologhoz, ha legalább azt látná a jónép, hogy a tényleg kirívóan viselkedő embereket akkor is rendesen megbüntetik, ha éppen cigány. Példának okáért nem nagyon érthető, hogy az olaszliszkai ügyben mi tart több évig.

Ja a másik fele a dolgoknak meg az, hogy az se lenne rossz ha ezeket a chartákat, felhívásokat, meg hasonlókat nem mindig ugyanaz a "liberális értelmiség" írná alá, akikkel már azért sokunknak tele van a Hócipő -je...

Corry 2009.02.21. 18:44:19

Elnézést az elírásért: Berchtesgaden....

lobellone 2009.02.21. 19:16:28

@sasika61: Igen ott van az aláírók listája, de tartalmaz néhány furi szignálót is:

aaaaaaaaaa.ez egy baromság, esőkabáthegesztő vasbovdenröcsöge
Cigányok lusták dolgozni,, a társadalommal tartatják el magukat csakhogy nekünk már elegünk van.
Forduljanak fel a retkes cigányok, dolgozom, hogy eltartsam a retkeseket mindenhol van ilyen
Gyurcsány Böszme Feri, Notórikus hazudozó Pápa mellett a kiserdőnél balra
Lakatos Géza, bűnöző, magyar emberekből élő és őket megnyomorító. ahol lehet magyartverni
Lákáttos Izóra, hivatsásos rettegő Ószd
OrsósíJános, Pedagógus Dzsaj Bhim közösség elnöke Mánfa-Sajókaza-Budapest
Rákosi Mátyás, A Magyar Dolgozók Pártjának főtitkára Nagybudapest

AsgardV 2009.02.21. 20:21:24

"Ha pl. ez a bizonyos állat egyformán rátapos két emberre, lehetetlen, hogy az egyik úgy értékelje, hogy ő tiporta össze az elefántot."

Itt inkább arról van szó hogy a Vágó és Tsai úgy értékelik, hogy az egyik ember tiporta össze az elefántot. Nem hinném hogy ők valaha is szenvedői voltak a 'jelenségnek'.

mig8 (törölt) 2009.02.21. 21:17:34

Azért ne általánosságban beszéljünk a cigányokról!

A cégemnél vannak cigányok, kettő közülük elég közeli kolléga. Melósok, akárcsak sokan mások, igaz, én nem az vagyok. Ugyanúgy dolgoznak, mint a többiek. Nem szépítem: ugyanannyira akarnak kibújni a munka alól, mint a többiek.

Én becsülöm őket, mert őket visszahúzza a környezetük. És ennek ellenére dolgoznak!

Szóval ha cigányokról beszélünk, akkor is tegyünk különbséget! Mert vannak közöttük tisztes emberek is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.21. 21:23:25

@mig8: És ki állította ennek valaha is az ellenkezőjét?

Azt is szögezzük le most azonnal, hogy a víz 100 fokon forr. Mivel Sasika ezt nem tette meg eddig egyetlen posztjában sem, ezért azt hiszem joggal feltételezem, hogy egy műveletlen bunkó, aki a legalapvetőbb természettudományos tényekkel sincs tisztában.

Chalabre (törölt) 2009.02.21. 21:50:57


Csak, hogy fokozzam a kedélyeket... Egyetértek... Voltak gyerekkoromban cigány osztálytársaim, ismerem a vidéki életet, külön cigánysorral, velük egy városban élve, ahogy nagymamám szomszédjai egy kis községben is cigányok voltak, ahol rendszeresen nyaraltam. S rengeteget sétáltam diákkoromban a VIII. ker-ben éjszaka, számos romával összefutva. Ismerem hétköznapi értelemben is a cigány fogalmat. Mind a vidékieket, falvakban élőket, mind a fővárosiakat.

Ha cigány lennék, és olyan esélyekkel indulhatnék az életben, mint ők már régóta, biza forrna bennem az indulat, a tehetetlen düh. Bennetek nem? Bennem iszonyúan, és egy idő után valszeg érdektelenné válnék. Nem érdekelne semmi. Oktatás, iskola, munka. Ugyanmár! Szóval ne rázzuk le a felelősséget a vállunkról! Bűnösök vagyunk. Én legalábbis annak érzem magam nagyon is.

És a hangulat fokozásaként álljon itt még egy hozzászólás.

"A romák kiváló emberek, szorgos munkások. És ha bűnözésre adják a fejüket, az a magyar társadalom hibája. Mint ahogy az elnyomás, a kilátástalanság áldozatai azok is, akik kétségbeesésükben bökődve késelnek halálra másokat. Mind-mind áldozatok.

Mert vajon nem áldozat-e a pitbull, amikor a szomorú szemű kölyökkutyát, aki magzatnyálkásan még úgy akar megszeretni téged, meg az egész világot, ahogy egy fazék tejtől lucskos kenyérbelet, a gonosz emberek hamar futógépre rakják, előtte véres húst lóbálnak, és addig ütik-verik, míg véreb nem lesz belőle?

A pitbullt és Sztojka Ivánt egyaránt mi tettük ilyenné, azaz Önök, mert én Kaliforniában élek, de azt hiszem nekünk is itt van az amerikai behatolástól elkeseredett szomorú Sato (ejtsd: Szató) felebarátom a Fekete esőből, legalábbis láttam a filmet. A jó sajátja, a bűne a koré, mely szülte őt. Ezt jegyezze meg mindenki, minden magyar előítéletes."

M. Péter György, médiaszociológus, értelmiségi

Corry 2009.02.21. 21:54:45

@mig8:
Kérlek olvasd végig az egész szöveget, Sasika posztjától idáig. Hol olvastál a cigányokra általánosító szöveget? Hol írta azt bárki is, hogy a cigányok közt nincs rendes ember? Ilyet mi nem írtunk, barátom.
lobellone néhány aláírót hozott példának, de ez nem a mi gondolataink, csak illusztráció.

Itt mi tök másról beszélünk, nevezetesen a belterjes budapesti értelmiség újabb próbálkozásáról cigányügyben. Hát erről attól függetlenül is lehet rossz véleményünk, hogy egyetlen a cigányokat általánosító mondat elhagyná a klaviatúránkat...

Corry 2009.02.21. 22:03:16

@Chalabre:
Azért halkan hadd jegyezzem meg, hogy a pozitív irányú általánosítás ugyanolyan faszság, mint a negatív töltetű: "A romák kiváló emberek, szorgos munkások." ebben az általánosított formában ugyanolyan nagy baromság, mint az "összes cigány tolvaj".

Kár volt ezt az idézetet beraknod, ha szabad ilyet írnom. Mjadnem beírtam egy általánosítást M. úr szakmájával kapcsolatban, de meggondoltam magam :-))))))))))))))))))))

Chalabre (törölt) 2009.02.21. 22:14:37


Sasika!

"Az ember már-már azt hihette az utóbbi hetek miskolci és veszprémi eseményei után, hogy végre a közéletből ki fog szorulni azok véleménye, akik a cigány–magyar együttélést problémáit kizárólag az utóbbiak felelősségeként értelmezik. "

Először nekünk kell lépnünk. Addig nem lesz változás, amíg nem biztosítjuk számukra a lehetőséget, hogy egyenlő esélyekkel indulhatnak munkavállaláskor, nem csak az alja munkát sózzák rájuk, amit mi már nem vállalunk el, vagy inkább semmit. Ez utóbbi a jellemző. Vajon, ha cigány bőrszínnel jelentkeztél volna állásra Sasika, felvettek volna? Kötve hiszem. Szinte kizárt. Te is oldaloghatnál segélyért. S egy idő után belefáradnál az örökös elutasításba, vagy inkább észre sem vételbe, hiszen még válaszra sem méltatják őket. S csak azt éreznéd, hogy tanulhatsz akár, vagy dolgozhatsz keményen, akkor sem kellesz, mert a munkanélküliség törvényszerű, és valakiknek ki kell azt tölteni, hát elsősorban nekik kell. Így vannak leosztva a lapok. Egyszerűen csodaszámba megy a kiugrási lehetőség. Csodaszámba. Én feladnám egy idő után. Totál érdektelenné válnék. És ez természetes. Még munka iránti lelkesedést várunk mindezek után tőlük? Nekem sem lenne. Neked igen? Ezek után ne csodálkozzunk, ha nem látja sok értelmét annak, hogy a gyereke iskolába járjon, hisz úgy sincs sok értelme, és ott is csak kerülik, másképp kezelik stb... Vagy szerinted?

Szerintem bőven elég lenne, ha valóban bele tudnátok képzelni magatok a helyükbe. De valóban. Nekem borzasztó, fojtogató érzés.

Chalabre (törölt) 2009.02.21. 22:18:00

@Corry:

Nem hiába ékeltem be. Pont ellenpontja az itteni szélsőséges hozzászólásoknak, a másik pólus, csak hogy a mérleg nyelve egy kicsit jobban helyrebillenjen, bár még így is látod...

Corry 2009.02.21. 22:26:19

@Chalabre: Nem értelek. Ki írt itt _saját_gondolatként akárcsak hasonlót?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.02.22. 03:38:56

@Chalabre: hogyne, nagyon polkorrekt vagy, én el is hiszem, hogy neked van felelősséged - ugyanis a magadfajták bátorítják a Sztojka Ivánokat. Amikor konkrét példa van, kiderül, hogy a lehetőség is hiába. Ott volt a karddal átszúrt cigánybűnöző, akinek a seggét kinyalta a média, egy valag pénzt kereshetett csak efféle szereplésekkel, hónapok múlva is munkát jártak ki neki - aztán elfogták mégis éjjel, amikor félig agyonütött valakit rablás közben, ugyanis szegénykét a hiányzó lépe csak a fizikai munkában akadályozta, a rablásban nem...

Ne csak képzeld bele magad. Menj be a putriba, adj nekik pénzt, aztán kész. Jótékonykodj velük, aztán ha a harmadik putriból is még egészben kijössz, akkor már csináltál valamit.

Mindenesetre a mélyszegénység meg a számkivetettség elég furcsa kontrasztot ad a Raffael gyilkos Audijával meg a Sztojka gyilkos BMW terepjárójával. De nyilván ezért is te vagy a felelős... Én nem, én nem érzem magam annak.

mig8 (törölt) 2009.02.22. 08:34:41

@Corry:

Nem sasika posztjára reflektáltam. Azzal semmi gond nincs.

Tata86 és Iobellone kommentjéban azonban igenis ott van az általánosítás a cigányokkal szemben. Ez az, ami miatt írtam az általad kritizált kommentet, "barátom".

Egyébként magával a poszttal egyetértek. Én is voltam már bizonyos romák áldozata. De abban az esetben az volt a keserű tapasztalatom, hogy nem szabad romáktól aluljáróban vásárolni, mert átvernek.

De ez ellen nem a cigányok megbélyegzésével kellene fellépni, emrt ez gazdasági bűnözés. Ez a fajta bűn - és persze a lopás is - szerintem úgy lehet eredményesen fellépni, ha fokozzuk a rendőri jelenlétet, illetve ha szigorítjuk a vonatkozó törvényeket.

Számomra szimpatikus az a megoldás, ha a magántulajdonodba (telek, lakás, stb) hatoló ellen megengedett az agresszívabb fellépés. Szerintem a jelenleg érvényes arányosság elve semmit nem ér, ha egyszerre akárcsak ketten is betörnek hozzád elvinni a tévédet. Mivel ha egyébként nicns náluk fegyver és nem agresszívak, pusztán csak az egyik lefog, akkor ezen elv szerint maximum ordibálhatsz. Azért ez nonszensz...

Corry 2009.02.22. 08:44:27

@mig8:
Én nem örülnék annak, ha a fegyvertartás irányába menne el a dolog, hanem ezt megoldaná a rendőrség. Nomeg a bíróság, szerintem nekik nagyobb a saruk az egész közrend témában, mint a zsaruknak.

A Tata86 nem általánosított a cigányokkal szemben, hanem egy tényt közölt. A lobellone kommentjét meg kérlek, olvasd el mégegyszer, az nem lobellone véleménye, hanem beillesztett néhány aláírót a mittoménhányadik charta aláírói közül...

Pelso.. 2009.02.22. 12:03:00

Nem értem, miért is nem lehet (nem akarva, kellő precizitással összemosva) különbséget tenni a Sztojka-féle társaság , meg a mélyszegénységben élő gettólakók között.

Az előbbiekre életfogytot, kár, hogy nem lehet fellógatni...
Az utóbbiaknak pedig valahogy meg kell oldani legalább részleges foglalkoztatását, mert a helyzet igy csak romlik. Nem a legjobb példa, de az akkori szoc nagyvállalatok adtak erre lehetőséget.
Direkt segélyezni a jelenlegi módon nem szabad, ebben a formában csak tüneti részkezelés, akárcsak a bűnüldöző szervek szükséges hatékonyabb fellépése.

A levéllel a szerzők nem sokat fognak elérni,
egy olyan országban főleg nem, ahol annak egyik megközelítési szempontja az, hogy az aláírók zsidók, akik persze éppen:"minket kiszorítani a magyar nemzetből. "...........

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.22. 12:12:16

@mig8: Kérlek idézd, hol általánosítok én a cigányokkal?

Egyébként ettől függetlenül szvsz lehet általánosítani a cigányokat, mert nagy részük tényleg parazita és/vagy bűnöző (vagy cinkos néma.)
Magyarokkal, zsidókkal, pirézekkel is lehet. Ahogy kutyákkal, oroszlánnal, magasfeszültségű vezetékkel is lehet, sőt erősen ajánlatos.

"Számomra szimpatikus az a megoldás, ha a magántulajdonodba (telek, lakás, stb) hatoló ellen megengedett az agresszívabb fellépés."
Na ezzel tegnap óta egyetértek.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.22. 12:46:15

@Pelso..:
egyetértek a különbségtétel fontosságával, a módjával is.

gidabiga 2009.02.22. 14:45:35

Molnargoreny · molnargoreny.blog.hu 2009.02.22. 03:38:56


Chalabre csak idézett. Én legalábbis úgy látom.
Van ott macskaköröm és egy név, egy olyan ember neve, aki nem Magyarországon él.

Mi lenne, ha végre nem nekünk kéne tennünk a cigányság felemelkedéséért?
Mi már tettünk eleget, miattuk is fizetjük a rengeteg adót, most itt lenne az ideje, hogy tegyenek ők valamit.
Ha pedig nem mutatnak semmiféle hajlandóságot, akkor le kell venni az országnak róluk a kezét.
Én csak azokat a cigányokat sajnálom, akik tényleg rendesen dolgoznak és a mihaszna társaik miatt szívnak.
Lehet, hogy nekik kéne fellázadni "testvéreik" ellen.
Akkor nem lehetne mit mondani.

tothmari 2009.02.22. 17:01:08

@Chalabre: A cigányok kaptak lehetőséget. Volt 40 év, amikor létezett a számukra (végzettségüknek megfelelő) munka. Büntetés járt, ha nem dolgozott.
Ekkor a normális réteg ki is emelkedett, sőt szakmára tanítatta a gyerekeit, be is illeszkedtek.
De a többi: rendőr elkapta, munkát vállalt, 3 nap múlva lelépett, ezt csinálta végtelenségig.
Nincs munka? Mezőgazdaságban nem kapnak napszámost a gazdák! Kórházakban hiány van ápolónőkből! Ja csak rendesen, sokat kellene dolgozni a minimálbérért? Amit ugye megkaphat segélyként is?
Számomra rettenetesen taszító a mocskos udvar, nincs veteményes, nem kapirgálnak a tyúkok. Szóval ne mondja senki ezt a nem kapnak munkát, mert én ezt már gyerekkoromban végigéltem. A cigányságnak sose volt ilyen hosszú és lehetőségekkel teli korszak a beilleszkedésre, felemelkedésre, mint a szocializmus, tanulhattak, dolgozhattak, kaptak tanácsi lakást, gyest, családi pótlékot. Számukra pozitív is lehetett volna. Volt, aki élt vele, de a többségük?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.02.22. 18:48:23

@sasika61: azért nem ennyire egyszerű az a különbségtétel. A "mélyszegény" rétegben is van masszív bűnöző, aki nem a szegénységéért, hanem azért csinálja, mert ezt választotta életmódnak. Legfeljebb bénább, mint Sztojka, lásd a hiéna és a sakál viszonyát Kittenbergernél.

Mindig el szoktam mondani, hogy ha a cigányoknál nem lenne valamiféle hajlam, akkor pusztán a mélyszegénység miatt létezne kisnyugdíjas-bűnözés. De nem létezik. Az éhező nyögdíjas még segélyt is szégyell kérni, és inkább megfagy a fűtetlen lakásában, minthogy más tulajdonára kezet emeljen...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.22. 19:18:13

@Molnargoreny:
igaz, a különbségtételt nem a bűnözés megítélésére értettem.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.02.23. 00:27:49

@sasika61: tudom, hogy nem úgy értetted, csak kissé kétértelműen fogalmaztál (ejnye, tanár úr:-).
süti beállítások módosítása