babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Formálódik a Baloldali Blokk?

2009.02.28. 16:44 sasika61

 

A Baloldali Blokk 1946 kora tavaszán jött létre a kommunisták, a parasztpárt és a szociáldemokraták részvételével, a szakszervezetek támogatásával, az előző választásokon győztes „szélsőséges”, „jobboldali” kisgazdák ellen.
 
A történelemben nincsen két teljesen egyforma helyzet, de bizonyos analógiák azért megfigyelhetők. Gyurcsány Ferenc Rákosi szerepét irigyelte el, amikor akarva-akaratlan a Fidesz elleni együttműködés lehetőségét vizionálta a Népszabadságnak adott interjúban:
„Az MSZP, az SZDSZ és az MDF nagyjából azonos struktúrájú, jelentős átalakításokat tart fontosnak. Vitánk nem az irányban, hanem a változások mértékében és tempójában van. Szerintem ez a három párt most együttesen a progresszív, demokratikus közepet képviseli.” „Az MSZP-nek két irányban kell egyszerre kompromisszumot teremtenie. Egyrészt a szakmai, politikai többség eléréséhez nyitnia kell az MDF és az SZDSZ, illetve a Reformszövetség felé, például az állami kiadások további lefaragásával, másrészt hogy ne veszítse el társadalmi cselekvőképességét, kompromisszumot kell teremtenie a munkavállalókkal, a szakszervezetekkel is.”
 
Ezek az idézetek világosan bizonyítják, hogy a miniszterelnök részben megtanulta a leckét, lényegében együttműködésre hívja fel a három pártot és a szakszervezeteket, új blokkot hozna létre a „szélhámos”, „gagyizó”, „felelőtlen”, „hazug” Fidesz és annak vezetője, a rendszerváltás óta eltelt időszak legveszélyesebb politikai szélhámosa, Orbán Viktor ellen. Az ellen a Fidesz ellen, amely egyébként is a legnagyobb felelősséget viseli minden bajunkért. Nem elég, hogy a gazdaság miattuk van ilyen helyzetben, hiszen megfúrták azokat a nagy ívű reformokat, melyeket a progresszív kormány akart bevezetni, pl. a 300 forintos vizitdíj formájában, de most az is kiderült, hogy az is a Fidesz bűne, ami a cigánysággal történik. Az erőszak kultúráját ugyanis a Fidesz teremtette meg 2006 őszén, ebből egyenesen le lehet vezetni mind a cigányokat ért atrocitásokat, de még talán a Cosma-gyilkosságot is. Legalábbis így látja Gyurcsány Ferenc.
 
A miniszterelnökről már nem lehet elmondani, hogy szánalmas lenne. Ebben a szóban ugyanis van némi sajnálkozás. Inkább egy veszedelmes vadállat, aki vesztét érzi, kétségbeesetten keresi a kitörés lehetőségét, és támad. Eszeveszetten, vicsorítva.
A Baloldali Blokk végül a maga szempontjából sikeres volt: a kisgazdákat felőrölték, idővel kiszorították őket a hatalomból. Viszont a siker nem kis részben a Blokkot támogató szovjet szuronyoknak is köszönhették, erre most a miniszterelnök nem számíthat (bár az EU egyes tisztségviselői olykor mintha hasonló szerepet játszanának).  Na és nem mellékesen a Blokk áldásos tevékenységének lett az eredménye részben a közszeretetnek örvendő Rákosi pajtásnak a hatalomra segítése.
 
Ki az, aki utólag, ha döntenie lehetne Nagy Ferenc és Rákosi Mátyás között, az utóbbit támogatná? Na, akkor így fogadjuk a miniszterelnök indulatrohamát.

8 komment

Címkék: közélet miniszterelnöki interjú baloldali blokk

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr65971798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

burian 2009.02.28. 18:26:36

A tömbösödésben nem hiszek, ez egy one-man show, ha nincs Gyurcsány, nincs tömb. Se kicsi, se nagy.

Arra viszont értetlenül várok magyarázatot, hogy egy ilyen alak mögé miért áll fel a baloldal és lassan már mindenki, aki nem Fidesz és Jobbik. Mert ha így tekintjük a tömbösödést, akkor valóban érzékelhető valami. De ha úgy, hogy a különböző pártok által képviselt filozófiák, világnézetek és programok összefésülődnek és kirajzolódik belőlük valami egységes baloldali izé, nevezzük mondjuk válságforgatókönyvnek, ami mögött egységfrontba tömörülnek a szervezetek, akkor ilyen nincs és nem is lesz. Senki nem gondol semmiről semmit. Senki nem akar csinálni semmit. Mindenki túlélni akar.
Sajnos én csak primer érdekszövetségeket látok. Itt bárki bárkivel szövetkezik, hogy maradhasson a pénzesmalac mellett. Én egy amorális hiénafalkát látok, ahogy köröz a konc körül. Ez nem tömb, csak egy falka. A falka élén egy pszichopatával, akiről valamiért a többiek elhiszik, hogy megvédi a koncot.

Elnézést, nem szoktam linkeket betűzni, de a miniszterelnök reakciói ezen a videón egy nagyon „különös” embert mutatnak.

www.youtube.com/watch?v=E-j0R_2pREk

Vessük ezt össze a kényszermozgásokkal, hazudozással (most nem az őszödire gondolok, hanem az olyasmire, hogy száz kilóval fekvenyom) és azzal, hogy néha-néha elsírja magát, máskor meg megment másokat, igaz, ezeket előre megszervezi.

Mindezekkel együtt tekintve a cselszövéseknek és fondorlatoknak árnyalt praktikáit és a megtévesztés, manipulálás kétségkívül kifinomult készségét, egy súlyosan patológiás személyiségkép rajzolódik ki.
Ezt támasztja alá az is, hogy időről időre eldicsekszik ezekkel a készségekkel, nem bírja magában tartani, hogy csalt, manipulált, és ezt győzelemként éli meg. (Lásd Őszöd, köteles beszéd, családra költött százmilliók stb.)

Komolyan aggaszt, hogy egy ilyen figura uralja a válság közben, az államcsőd küszöbén a közéletet és határozza meg az ország számára legfontosabb döntéseket. Boldogabb lennék egy találomra kiválasztott szocialistával és neki ajándékoznám a választásokig hátralévő időt, csak ne ez az őrült garázdálkodjon. Nem a baloldallal van bajom elsősorban, hanem ezzel az aggasztóan nemnormális emberrel.

És nem tudom megállni, hogy ide ne másoljak egy idézetet:
„A szociopata antiszociális, kórosan torzult személyiségű ember
A pszichopata a többi embert tárgynak tekinti, akiket manipulálni és kihasználni kell, úgy, ahogy többségünk egy csavarhúzót vagy egy papírzsebkendőt használ. A szociopata gyakran agresszív, nem érez empátiát mások iránt (bár megjátszhatja), és nem érez szégyent vagy megbánást a visszaélései miatt.
A szociopaták legnagyobb problémája, hogy nem tudják magukat különféle szerepekbe beleélni, mások helyébe képzelni. Ennek ellenére általában sikeresek, hiszen céljaikat keményen, sőt kíméletlenül megvalósítják. Egyidejűleg a szociopaták sima modorú, gyakran vonzó és spontán személyiségek, meggyőző beszélőkészséggel. Ám hamar elunják magukat, állandó szükségletük van különböző impulzusokra. Hazudozók, manipulálják a többieket, nincs lelkiismeret-furdalásuk, gyenge az emocionális életük, érzéketlenek, csekély mértékben képesek kontrollálni viselkedésüket, impulzívak és felelőtlenek. Azt a tényt, hogy csak saját céljaikat követik, legtöbb esetben jól tudják titkolni …
A társadalomra, környezetre a pszichopátiás beteg jelenti a legnagyobb veszélyt és a szakembert ennek a kórképnek a gyógyítása kecsegteti a legkisebb reménnyel. A veszélyt az is növeli, hogy a pszichopátiás ember nem mindig elvetemült külsejű, riasztó szörnyeteg. Gyakran igen jó intellektusú, simulékony modorú ember, aki kedvességével még a szakembert is megtéveszti. A pszichopata embert leginkább a fejletlen erkölcsi ítélőképesség, a többi ember érzelmeinek figyelmen kívül hagyása, a megbánás és bűntudat hiánya jellemzi. Viselkedésszintjén a pszichopátiás személyiségvonások általában bűnözéssel, hazudozással, sekélyes érzelmi élettel párosulnak …
Az antiszociális viselkedés, illetve a fentiekben leírt tünetek gyakran már gyerekkorban megjelennek és ezekkel érdemes szakemberhez fordulni, mivel felnőttkorra a patológiás viselkedés olyan mértékben rögzül, hogy túl sok eredmény már nem várható a beteg kezelésétől. … A pszichopata tökéletesen szalonképes, pontosan tudja, mennyi szenvedést tud cselekedeteivel okozni környezetének, csak éppen nem törődik vele."

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.28. 19:15:42

@neantropus:
mit fűzhetnék hozzá, a személyiségkép nagyon találó.

A tömbösödés vágyára a szavai utalnak. Ez alapján hirdeti meg a népfrontot a "haladó pártok" között, a Fidesz ellen.

Corry 2009.02.28. 19:58:49

Gondolom azon edz a mi Ferink, hogy a kispártok párszázalékával felemelje a támogatottságát. Mondjuk most már az EU parlamentre elkésett, mert ahogy olvasom most pl. Habsburg György csatlakozott az MDF listájához, magyarán mindegyik párt már listát állított, amit összevonni nehéz lenne. A parlamenti választásokig pedig sajnos dübörög a válság, é abban maximálisan reménykedem, hogy nem dől be az ország, mert az is ott van a pakli szélén.

Egyébként a nap viccét ebben a témában a konzervatóriumon olvastam, gondolom nem haragszanak meg ha ideírom az ötletet: a Ferinket a szoci lista 12. helyére kéne állítani, akkor tuti lenne a győzelmük...

Ja a Ferink emellett még hadjáratot indított az OV ellen, kíváncsi vagyok az eredményre, az ilyesmi fordítva szokott elsülni. Egyébként meg valamit kell csinálnia, most jöttek ki a közvéleménykutatási adatok....

sziligan 2009.02.28. 20:01:18

"a kisgazdákat felőrölték, idővel kiszorították őket a hatalomból"

Ezekre a kisgazdákra rájár a rúd!

mig8 (törölt) 2009.02.28. 21:00:58

@Corry:

Habsburg György az MDF listáján? Hol olvastad ezt?

Tegnap még úgy mentem aludni, hogy Bokros Lajost akarják listavezetőnek!

mig8 (törölt) 2009.03.01. 06:59:01

@Corry:

Kösz. Azóta már megvan, sok helyre kikerült a hír.
süti beállítások módosítása