babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Politikai célú herevizsgálat

2009.03.17. 08:01 sasika61

 

Ha azt mondanám, hogy minden rendőrben van egyfajta rejtett hajlam a szadizmusra, valószínűleg éppoly igazságtalan lennék, mintha a tanárokat vádolnám látens pedofíliával. Ennek ellenére elgondolkodtató, honnan veszik a bátorságot egyes rendőrök az állampolgárok megalázására. Aki valamilyen bűnt, vétséget követ el, azzal szemben járjanak el a kellő szigorral, de még a legelvetemültebb bűnözőnek is kijár az emberi méltóságának tiszteletben tartása. Az pedig, hogy nevetséges indokokkal („szájzártörvény”) bevitt személyt megalázzanak, nem pusztán felháborító, hanem ha én lennék a rendészeti miniszter, azonnal kivágnám a „hatósági közeget”a testületből, s eljárást indítanék ellene.
 
Rosdy Tamás ügyvéd vasárnap a Parlament előtt követelte ordibálva Gyurcsány távozását. A hatóságok bevitték (miután lelkes nyuggerek kicsit sem agresszíven megpróbálták már a helyszínen betömni a száját – őket persze nem vitték be…), bent, az őrszobán „egy „nagydarab, gumikesztyűt viselő smasszer” utasította, vegye le minden ruháját, majd más mellett felemeltette vele herezacskóját, hogy nemi szervét megvizsgálhassa.” (MNO)
 
Hereverés nem volt, egyelőre, de ha mindez így folytatódik, talán attól sem állunk távol.
Ha az esetnek semmi következménye nem lesz, akkor azt kell gondolnom: mindez nem egyszeri ballépés (ilyet 2006 ősze óta egyébként is aligha lehetne gondolni), hanem tudatos hatósági akció volt. (A hatóságokba beleértve a rendőrséget éppúgy, mint a politikai vezetést.) Célja pedig nem lehetett más, mint a megfélemlítés: így jár mindenki, aki nem hagyja békésen pihenni rendőreinket; így jár mindenki, aki hangos szóval követelni meri annak távozását, akinek egyébként már rég el kellett volna tűnnie a színről, örökre.
 
Mivel én még sosem voltam őrszobán, nem voltam még „intézkedés alá vonva”, nem tudom, meddig lehet elmenni ilyenkor az ellenállásban. Lehet-e azt mondani egy kihallgatás alkalmából, hogy nem. Ne haragudjon, biztos úr, de nem vetkőzöm, nem engedem, hogy testüregi motozásnak vessenek alá (nem példa nélküli eset: Berkecz Mária!), nem engedem, hogy megalázzanak! Mi lenne az ellenállásnak következménye? Mit mond ilyen esetekben a jog? Vagy a jog kevés, ha beindul a tanúk nélkül dolgozó pokol?
 
Bent nem biztos, hogy ilyen nagylegény lennék, mivel azonban egyelőre „kint” vagyok, nem mondhatok mást: ha már elővetettétek, akkor kapjátok be! Ezt érdemlitek!

9 komment

Címkék: közélet rendőri túlkapások

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr811006890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.03.17. 12:05:11

Az enyém mellett sem áll forglami rendőr (egyelőre...)! Azt is bekaphatják. De persze csak a csinosabb rendőrlányok, mert nem vagyok buzi...

Chalabre (törölt) 2009.03.17. 13:22:08


Szomorúan olvastam én is a hírt. És örömmel, hogy mindezt ostoba mód egy ügyvéd ellen követték el (bár épp ezért nem értettem miért engedelmeskedett), aki kinyitja a száját és él a jogaival, riasztott és értesített minden szükséges hatóságot, médiumot. Jól tette. Remélem, hogy kampánya sikerrel jár és a hatalmukkal visszaélők meglakolnak, hasonló előállításban részesülnek, és jó lenne, ha ilyen többet nem fordulhatna elő, de ez hiú ábrándnak tűnik. Mindenesetre már az óriási eredményt jelentene, ha a köztudatba kerülne ezen eset alapján, hogy meddig merészkedhetnek el a rendőrök, és mikor mondhatjuk azt, hogy: "Ezt már nem!"

Csodálkozunk, hogy nem vagyunk érettek a demokráciához. Alapvető jogainkkal és kötelességeinkkel nem vagyunk tisztában. Persze hol tanítják? Az iskolában nem. Magunktól kell szépen, sokszor busás tanulópénzeket fizetve megtanulnunk mi merre, mennyi. Időnként biztonsági kamerák bizonyítják, hogy hogyan élnek vissza hasonlóképp biztonsági emberek a hatalmukkal, miközben ők nem hatóság. És sok ember levetkőzik, ha gyanúba keveredik, vállalja a megaláztatást. Vagy ahogy 10 évvel a rendszerváltás után megtanulta a budapesti lakosság, hogy nem köteles odaadni a személyi igazolványát a BKV ellenőrnek, hiszen szintén nem hatósági személy. Diákkoromban nem láttam senkit, aki ne adta volna át. Most meg kikérik maguknak, tudva meddig mehetnek el.

Az államnak sohasem érdeke tanítani állampolgári jogaira az állampolgárait, mert akkor élnének is vele, és megnehezítenék hatalma gyakorlását. Visszaüthet a dolog. Tudatlanokat könnyebb irányítani, orruknál fogva vezetni, ahogy a birkákat a karámba terelni.

Ne bééé-gessünk hozzá!

akakukk 2009.03.17. 14:00:14

@Chalabre:

>Az államnak sohasem érdeke tanítani állampolgári jogaira az állampolgárait, mert akkor élnének is vele, és megnehezítenék hatalma gyakorlását. Visszaüthet a dolog. Tudatlanokat könnyebb irányítani, orruknál fogva vezetni, ahogy a birkákat a karámba terelni.

Rovid tavu gondolkodas. Az ontudatos, jogait ismero polgar betartja es masokkal is betartatja a torvenyeket. Amerikaban a leallosavban elhuzo kocsit kb 100 mobiltelefonrol jelentik fel.... Es tegyek is!
Amit Te mondasz, az a multi cegekre igaz.

kamasuka 2009.03.17. 15:12:56

Akit érint, tessék kibírni még egy évet (ha hetet sikerült, az az egy - hacsak egy számukra nagyon sikertelen EP választás után rá nem jön az MSZP, hogy még rosszabbul járhatnak, ha tovább húzzák - már szinte semmiségnek tűnik), aztán majd lehet bombázni az új kormányt a 2006 óta elkövetett szabálytalanságok/durvaságok/szemétségek felülvizsgálatával, ide értve ha kell az egész illetékes társaság (mégha egy ideig kevés rendőr is lesz az utcán) felelősségre vonását. Ha ez elmarad, akkor ennyi volt. Ha ezzel együtt parkolópályára kerülnek a pártállam működtetői is, akkor az már a kánaán lesz. Kérdés, meg merik-e lépni vagy sem?

Karácsony Benő 2009.03.17. 16:05:55

Mostantól értem,hogy miért védik oly bőszen ezek a biorobotok a "Meleg Méltóság Napján" a felvonulókat...és a "buzirendőr!" beszólás nem egyéb,mint a szolgálati titok kifecsegése.
Mifaszt kereshettek a jogász-golyók alatt?
A kinder-szörprájzt?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.17. 16:10:39

@kamasuka: Kivéve persze, ha Gergényiéknek jó kapcsolatunk van egy-két fideszes főmuftival. Esetleg volt is velük egy-két nem kifejezetten hófehér ügyletük.
(Mondjuk megeshet, hogy egyszer D. Tamást beheroinozva vitték el egy orgiából, és ezt a fidesz vezetősége nem akarja a híradóban visszalátni.)

"nem mondhatok mást: ha már elővetettétek, akkor kapjátok be!"
Hát nyilván ez a jó válasz. De ember legyen a talpán aki tényleg megcsinálja. (Én konkrétan 0 ilyenről tudok, valszínűleg nem véletlenül.) Okt 23a óta tudjuk jól, hogy a bv intézetekben esetenként nem működnek a kamerák. A rendőrök memóriája pedig nem dicsekszik az AK-47es megbízhatóságával. A rendőrök jól ismerik hogy kell úgy megverni valakit az őrszobán, hogy semmi ne látszódjon meg belőle. Aztán próbál bebizonyítani a bíróságon, hogy bántottak.

Chalabre (törölt) 2009.03.17. 18:34:19

@akakukk:

Kár, hogy csak amerikai példával tudtál élni és nem magyarral, ami nem is csoda. Mi már régóta csak rövidtávon gondolkodunk, ahogy mondod, vagy már úgy sem, csak egy helyben toporgunk, vagy inkább egyet előre, kettőt hátra mentalitással hátrálunk.

Corry 2009.03.17. 20:54:01

Nekem a "Felelős kormányt Buda-Pestre!" transzparens lobogtatásáért kiérdemelt előállítás is kiverte a biztit. Maximum Sasika mint töritanár adhatna egy ejnyebejnyét a pontatlan idézésért, már ha az volt a fiúk célja.
De ezért bevinni őket, elvtársak elmúlt a cócalizmus. Egyébként meg szerintem a vesztüket érzik, ezért arrogánsak.

inforadio.hu/hir/belfold/hir-264066

wladyslawsky (törölt) 2009.03.17. 22:39:37

ááá, nem is találok szavakat ezekre... mindez egy úgynevezett "demokráciában" ? mindez az EU-ban ?
hihetetlen...
süti beállítások módosítása