babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Kulcsár Attilát a kormányba!

2009.04.16. 15:17 sasika61

 

Ne szépítsük a dolgot: az új kormány még el sem kezdte tevékenységét, a válságűzést, még valójában meg sem alakult, máris „odakozmált” a miniszterelnök főztje egy kissé. Még nem égett le teljesen, maradtak érintetlen területek, de a szag már érezhető, vagy szellőztetni kell, vagy az illatosítót használni: egyik sem jó előjel az étel minőségét illetően.
 
Már az alapanyagok egy része is „másodlagos frissességű” volt, gondolok itt a szakértők sorára Szekerestől Draskovicsig, az újak pedig…, nos, nem állítom, hogy mindannyian használhatatlanok, de némelyikőjük nemigen lehetne kormánytag Magyarországon kívül, legfeljebb a Burundi-típusú fejlett demokráciákban.
 
Kezdődött ugyebár Ficsor úrral, akit a Figyelő szerint a még a szocialisták is „szakmailag alkalmatlannak tartanak a titkosszolgálatok felügyeletére”, s aki tegnap a parlamenti bizottsági meghallgatáson nem kapta meg a többséget: lehetne ilyen ember miniszter pl. Németországban? Ficsor úrból az lesz, nem is akármilyen poszton, ha Bajnain múlik.
 
Vahl Tamás még a meghallgatásig sem jutott el, visszalépett, miután tegnap több cikk jelent meg a jelölt múltjáról, hogy az általa irányított SAP-t a versenyhivatal kartellezés miatt 690 millió forintra büntette. Mit mond Vahl úr? Ó, nem magát vagy Bajnait hibáztatja, hanem „hidegháborús viszonyainkat”. Tetszik érteni? Nem az a baj, hogy cégét elmarasztalták, ez szerinte nem lenne önmagában gond normális helyzetben, de hát a hidegháborús viszonyaink…
 
És itt a legújabb hír: „A Tocsik-ügyben korábban a vádlottak padján ülő  Boldvai László lesz a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkára” (Index). Boldvait, aki korábban az MSZP kincstárnoka is volt, végül a Legfelső Bíróság felmentette, de azért az ellen felhozott vádak (befolyással üzérkedés, zsarolás) sokat mondanak. Hiába, a hidegháború…
 
Innen indulunk.
A többiek vagy teljesen feddhetetlenek, vagy még nem buktak le. Az azonban, hogy nevezettek jelöltek lehettek, sőt, esetleg lesz is belőlük valaki, mégis jogossá teszi a követelést: Kulcsár Attilát a kormányba!

48 komment · 1 trackback

Címkék: közélet ficsor vahl bajnai kormány boldvai

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr631068876

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kifordított ország 2009.04.17. 06:31:19

Szakértő kormány?...na az már biztos nem, legalábbis egy darabig. Hogy lehet egy "válságkezelő, szakértő" kormányt felállítani gazdasági miniszter nélkül?! Mint a madár szárny nélkül, illetve mint a Dallas Bobby nélkül :) Tulajdonképpen kibújt a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.04.16. 15:41:24

Azért Balás Péter nagyon jó szakember.
Érdekes, hogy azután, hogy kicseszett vele a kormány 2004-ben és sajnos nem Ő lett a régiós fejlesztésért felelős EU biztos, mégis elvállalta a külügyet most. Neki legalább van neve és ez jó.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.04.16. 16:02:47

@BálnaUhr:
igen, én is rá gondoltam elsősorban, amikor azt írtam:"nem állítom, hogy mindannyian használhatatlanok".

mbenedek 2009.04.16. 21:41:21

"(Tocsik Márta később visszavont "pizsamás vallomása" szerint Boldvai László a jogásznő 804 millió forintos sikerdíjából 25 százalékot kért az Arány Rt.-nek, amelyet Tocsik Márta át is utalt az ügyben semmilyen munkát nem végző cégnek)."

Az index.hu cikkéből. Tehát - pl. a visszavont vallomás miatt, (bár a vallomás visszavonása egyébként nem teszi semmissé a vallomást) - nem volt elég bizonyíték az elítéléséhez, ezért 2003-ban felmentették. Ugyanakkor az átutalás megvolt, sőt a leendő államtitkár sem tett feljelentést Tocsik ellen...

Számomra emellett Vahl, Ficsor - vagy az új jogkört kapó Jolly Joker Draskovics - csak kispályás. És még Veres János (köztörvényes bűnöző cégtárssal) is az. Első fokon letöltendő fogházra és vagyonelkobzásra ítélt (köztörvényes ügyben, nem politikai elítélt) államtitkár a csúcs.

is 2009.04.16. 22:29:19

ide jutottunk.. nincs mit menteni Vahlon, nem is fogom megtenni, Bajnainak jobban utána kellett volna kérdezni, hogy kit is ajánlanak neki (ha ismerte volna, tudhatott volna erről, nem volt titok). mondjuk Obama három adócsaló miniszteri bukása mellett ez még semmi, úgy látszik ez a módi, örüljünk inkább, hogy Obama szintű kormányalakításunk van nekünk is :-)

viszont a hidegháborúban sajnos igaza van. azért is lett ő a miniszterjelölt, mert az SAP-s bukta óta nincs igazi állása, akinek van (mondjuk egy Beck György), az meg már bottal sem piszkálja a politikát. vagy az állástalanok, vagy a megélhetési politikusok maradtak. tessék visszanézni, ez lett abból, ami Bokros démonizálásával indult 1995-ben. a baloldalon most tényleg kapkodás, meg Boldvaik vannak csak, de a jobboldal is csak a megélhetési politikust hozza fel, Chikán pl. villámgyorsan menekült onnan is. innen csak az az út vezet ki, amikor egy népszavazáson a nép megmutatja, hogy hülyeségre nem lehet felhergelni, protestből nem lehet 70%-ot elérni. akkor fognak a pártok megváltozni, és akkor fognak elsőrendű választási lehetőségek felbukkanni miniszteri posztokon. és én azt még 20 évre saccolom, mert még a mostani 20-30-as generáció is inkább a protest irányba gondolkodik, tehát még egy generációnak be kell jönnie. ja, és Gyurcsány is, Orbán is nyugdíjba kell, hogy menjen.

is 2009.04.16. 22:31:13

ja, biztos mindenki emlékszik, amikor a FIDESZ a 2006-os választás második fordulójára miniszterelnökjelölt nélkül állt ki. az egészen pontosan megmutatta, hogy ott sincs kiből, miből válogatni, ha Orbánt elütné a villamos (hosszú, boldog, egészséges életet kívánunk!) a FIDESZ 38 másodperc hullana atomjaira.

balage_81 (törölt) 2009.04.16. 23:12:26

a boldvai-féléket én sem menteném fel, de azért azt vegyük már észre hogy teljesen mindegy, hogy a baloldal kit jelöl minek jelöl. a fidesz és a hozzá csapódó talpnyalók, no meg a küldetéstudatos ifjoncaik seperc alatt rávágják bárkire hogy "nem legitim"

rockjano 2009.04.16. 23:15:53

Szerintem a Fidesz nem legitim és le kéne mondaniuk...valamirôl, még gondolkodom mirôl, de valamirôl mindenképp

marosy 2009.04.16. 23:38:57

Ezekbe a trollokba be van programozva az a szó, hogy Fidesz. Mást nem tudnak.

states 2009.04.17. 00:22:10

Azért az hihetetlen, hogy vannak még ebből a balage fajtákból, ezeket nem rendítette meg sem ez a 7 év, sem ez a két-három felejthetetlen hét, sem, hogy úgy hullanak az alkalmatlan szoci miniszterelnökök, miniszterek, mint a legyek, csak felkapják a fejüket az Internacionálé és Lendvai Ildikó hangjára, s azt hiszik, hogy Bajnai tényleg egy éhes proletár...

átlátó 2009.04.17. 00:49:55

Egyszerű megoldások híve vagyok. Pofánverni őket egy babkaróval. Indoklás nuku.

Bambano 2009.04.17. 00:53:16

@is: volt igazi állása, az egyik legjobban fejlődő magyar szoftvercég vezére volt.

Engem az érdekelne, ha valamiről bírósági határozat van, az Fodornak miért csak feltételes mód?

Jenecsek Miklós 2009.04.17. 02:38:10

Nekem meg az tetszett, hogy Vahl azt nyilatkozta, hogy nem akarta, hogy ilyen apróságokat felnagyítsanak és támadhatóvá tegyék a kormányt. 2004-ben az egyetemek számítógépes rendszeréért kapott SAP kartellbüntetése az addigi legnagyobb volt. De lehúzták az Atomerőművet és volt még egy ügye. Apróság... Egy biztos, a következő miniszterjelölt zsidó lesz, és ezzel elérhetjük a 70%-os zsidóarányt a kormányban...

Szűcs Edina 2009.04.17. 05:09:30

Jól mondtad - az alapanyaggal van a probléma. Moszkvai emlőn nevelkedett megélhetési kommunisták mindahányan. Kivéve a Hebroniak.
És mikor 89-ben a mértékletes elképzeléseim között hangsúlyos szerepet kapott az akasztás, akkor többen is megkérdőjelezték annak szükségességét.
Haha.

Corry 2009.04.17. 07:09:49

@mbenedek:
Valahol itt van a probléma az országban. Egy ilyen megviselt nevű ember, akit "bizonyítékok hiányában' mentettek fel, miért akar olyan pozíciót betölteni, amelyet elvileg és jobb helyeken csak makulátlan előéletű embereknek kéne betölteni.

Tegnap szerepelt Mesterházi úr az Estében, előtte meg volt egy beszélgetős műsor a köztévében. Az volt markánsan megfigyelhető, hogy a mostani hatalomhoz kapcsolódó emberek igen nagyon idegesek. Itt a széthullás nem a jobboldalon fog bekövetkezni záros időn belül, ez világosan látható. De térjünk vissza a széthullás témakörre az EP választás után.

Corry 2009.04.17. 07:13:25

@balage_81:
azt hogy legitim, vagy sem, egyszerűen le lehetene ellenőrizni: tartsunk választást.

Azt megértem, hogy most erre nincs idő, avagy pontosabban fogalmazva, a szokásos magyarországi választási "faszkodásra" most nincs lehetőség.

De nézd meg a cseheket, megoldották, ott lesz választás, addig is van kormányuk, tehát nem lehetetlen a dolog, csak akarni kell.

mig8 (törölt) 2009.04.17. 07:38:49

@Corry:

Szerintem mindenki tudja, hogy csak porhintés az, hogy túl sok időt veszítünk az előrehozott választásokkal. A jobboldal mindenképp. A szocik meg inkább mondják ezt, csak hogy a mézesbödön közelében maradhassanak. Az sem utolsó szempont, hogy félnek a megtorlástól.

Egyedül talán a liberálisok azok, akik elhiszik ezt. De ahogy látom, ők sincsenek teljesen meggyőződve erről. Viszont számukra meg hízelgő, hogy ők a mérleg nyelve.

retroflexus 2009.04.17. 08:12:07

Mi a baj Draskovits Úrral????? Már megint micsoda rosszindulatú célzás volt ez! Ő az az Ember, aki alázattal szolgálva hazáját, több minisztériumban is emberfeletti produkált. 10 Draskovits-csal a világot ki lehetne forgatni a sarkából, nem lenne válság... Csak hagyjuk végre Dolgozni!

Ringlósztár 2009.04.17. 08:26:29

Nem látok semmilyen különbséget:
kék sarok - Az Ember Aki Még Sohasem Hazudott
piros sarok - Sok Ember Aki Még Nem Lopott Eleget
ezek között választhatunk.
A szegedi napilapban megjelent Újhelyi keresztapa Istvánnal egy cikk, miszerint nem akart kormányzati szerepet vállalni, de az MSZP vezetése csak akkor bízik meg a kormányban (miszerint az új kormány is hagyja eleget lopni), ha a mi Pistink legalább államtitkár, de jobb, ha miniszter lesz.
Ne legyenek kétségeitek, ki volt Zuschlag főnöke a kiskunhalasi maffia sejtben: bizony Újhelyi Pisti.
A lebukás után büntiben volt 1/2 évig, de ekkor nem vitte a lóvét, ezért rehabilitálták valami szakértőként/kormánybiztosként, most pedig államtitkár lesz. Minimum.
OV-t én is a pokol magyarországi helytartójának tartom, de a szocikat még rosszabnak.

Medencefűtés · http://sun-pool-heating.com 2009.04.17. 08:31:28

@Corry: "Mondd, te kit választanál?" -(István a király)

A választások után egy magyar emberre sem tudok majd jóindulattal nézni, mert vagy a Fideszre vagy az MSZP-re szavazott. Persze, ha 50% alatt lesz a részvételi arány, akkor minden másodikkal lekezelek azért :)

nyekk 2009.04.17. 08:32:08

retroflexus 2009.04.17. 08:12:07 Bizony! Hagy munkálkodjon, és a haza (Izrael) fényre derül.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.04.17. 08:54:30

Hogy mennyire aljas tud lenni a média,az szépen kiderül a mai Index főoldalas cikkből: a Szonda Ipsos (na,ez még egy sötétlelkű bagázs,de erről másutt!) felmérése alapján a "magyarok 35%-a szerint Bajnai programja javítani fog a helyzeten." - még a kormány sem állt össze!

Kormányprogram dettó nuku!!!

Mert amit eddig elvartyogott -"ein Vahlschag - ein forint - ein GyurFer" - az még messze-messze nem kormányprogram.

A kijelölt pénzügyér meg mostan kénytelen lesz egy seggel úgy megülni két lovat,hogy az a két ló egymásnak fejtől-lábtól áll és úgy mennek kétfelé!
Merthogy az adóelkerülés trükkjeit tanítja az intimszférában,közszolgaként meg az adóprés felturbózása lesz a feladata...vagy tán nem azonos a két célcsoport?
Ez ám a skizofrénia!

Akárhogy is van:ez a kormány becstelenségben és bűnös szándékban fogant,tudjuk,ki az apja - nincs mit ragozni tovább.
"Alámerülök és kibekkelem őket."

retroflexus 2009.04.17. 09:03:58

@nyekk: nem kell ez a kirekesztő duma!! miért fáj neked, hogy valaki az országért akar tenni???

Mária 2009.04.17. 09:11:28

Embert barátjáról...

Mégis mit várhatunk a "libás" Bajnaitól? Azt, hogy majd csupa feddhetetlen előéletű szakembert gyűjt maga köré?

Mária 2009.04.17. 09:13:04

@retroflexus:

Klónozni kellene az ilyet... vagy baltával szaporítani...

Ainult Mina 2009.04.17. 09:22:56

@states:
Lehet, hogy ezen az oldalon is vannak olyanok, akik dolgozni akarnak az országért? Olyan hihetetlen volna?

érdeklődő 2009.04.17. 09:24:52

Nekem ezért voltak mindig is ellenérzéseim az ilyen összeesküvéselmélet-hívőkkel. Mert tisztán látszik, hogy nem a gonosz viálguralomra törő kommunisták akarják visszabitorolni a kommunista hatalmat, ahogy ezt a jobboldalon sokan hiszik. Egyszerűen tehetségtelen, giccses, bomló ( kommunista...) pártalakulat és agymosott hívei teszik tehetségtelenné és giccsessé Magyaroroszágot. Meg persze ezek köztörvényes bűnözők is...
Az, hogy ezekmellett ezek kommunisták és leszármazottaik ( érts: kiszesek...), az mellékes. Én már a 2002-es maszopos győzelemkor is megmondtam, hogy a baloldal önmagát fogja idővel megsemmisíteni, mert ők olyanok mint a rákos sejt. Idővel önmaguk alatt vágják a fát. Lásd a gyurcsányizmus dillemmáit az elmúlt években, hogyan legyünk szocialisták úgy, hogy feszt reformálunk, de bőszen őrködünk a jóléti kiadások felett. Ez maga a tehetségtelenség és a giccs. Mer ugye az állandó fasisztaveszély bömböltetéséből a nyugdíjakat nem lehet kifizetni. Vizitdíjat, meg tandíjat faszom akart fizetni, mikor a nyugdíjasok töméntelenül kapták a "légy szocialista"-apanázst. ( tizenXedik havi nyugdíj és vizitdíjkiegészítés...)
Azt kell látni, hogy a baloldal semmiben sem tehetséges. Már a kommunikációjuk is évek óta nevetséges és csak az eleve agymosottak maradtak nekik mint szavazóbázis.
Az, hogy a jobboldal és Orkbán tehetséges-e, azt nem tudom, de be kell látni a bolsevik szavazóknak, hogy az ő bolsevikjaiknál a fidesz bolsevikjai csak jobbak lehetnek. Ha másban nem is, de hatalomtechnikában biztosan azok lesznek. Mert ha Orbán lesz, akkor kuss lesz. És az országnak most sajnos erre van szüksége. Hadikommunizmus vagy a halál.
( Megjegyzés: kommunistát és bolsevikot itt most nem ideológiai, hanem tehetségtelenségi értelemben értettem...).

csongorbela · http://belaba.blog.hu/ 2009.04.17. 09:28:51

Sasika!
Igen jó írás újfent. A legteljesebb mértékig igazad van, hogy ebben a görcsös kapkodásban semmilyen posztra nincs jó jelölt.
Maga Bajnai sem jó. Sem a szociknak (mert nem az ő emberük - bár azért azt elérték, hogy a legerősebb embereiket, pl. kiss-t odavegye kontrollnak) sem az ellenzéknek, hiszen jól elodázza az elsöprő győzelmüket, sem nekünk, mert egyelőre nem sok jó sülhet ki ebből. Ha újfent csak megszorítás, de megint csak gazdaságélénkítés nélkül (amit nem akar engedni az eu meg az imf a szerencsétlen hiánycéljukat erőltetve - nem is értem miért nem szarjuk már le őket) akkor olyan mélyrepülés jön, hogy már a vajaskenyér vízzel is luxus lesz.
De!
1. Végre valaki aki - bár erős kényszerből - kimondja és felvállalja a túl nagyra nőt "jóléti" rendszer pofánvágását. Nem tudom végig tudja-e csinálni, nem tudom mekkora lesz az erő (erre is kellenek talán a Bajnai torkán lenyomott erős szoci funkcik) a politikai érdekek mentén történő felpuhításra, de az első lépés megvan.
2. Én is üdvözlöm viktorék elsöprő győzelmének elodázását. Nincs az a jószándék (főleg ha nem is tudunk róla sokat) ami feledtetné azt a veszélyt, amit egy kétharmados többség adta demokratikus diktatúra jelent!
Remélem, hogy ez a 70-es 80-as években nevelkedett pártállami második vonalas banda törpévé zsugorodik, sőt remélem meg is szűnik, de remélem azt is, hogy közben valakik beerősödnek annyira, hogy ezt a teljhatalmat fékezni tudják.
Ezek okán én üdvözlöm ezt a Bajnai gyereket - a csúnya neve ellenére - és drukkolok neki, aztán jöjjön a borítékolható viktor-éra. Ők már úgyis bizonyították, hogy egy erős kiigazítás (lásd Bokros) után tudják jól csinálni.
A biztonság kedvéért gyuriferi pedig addig is takarodjon még tovább.

tlac 2009.04.17. 09:30:39

Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata.

Mária 2009.04.17. 09:31:18

@érdeklődő:

Remélem, hogy nem csak kuss lesz, hanem számonkérés is!

érdeklődő 2009.04.17. 09:37:56

@Mária: A kusst a jobboldal irányába értettem. Nyilván, hogy amíg Orbán van, addig egy a viktor egy a tábor...

Arra, hogy a maszopot elszámoltassa a fidesz, minimum 2/3 adra van szüksége, amit sokakkal ellentétben erősen kétlek. Ahhoz, hogy a fidesz 2/3addal nyerjen, ahhoz olyan újszerű kampányfogás kell, mint az amerikaiaknál Sarah Palin vagy Obama bedobása. Az itt mondjuk azzal érne fel, ha Orbán hirtelen azt mondaná, hogy kilép a politikából és Kósát ajánlaná miniszterelnőknek. Na akkor lenne fidesz 2/3-ad.

Csak akkor meg az elszámoltatás félő, hogy veszélybe kerül...
Meg egyébként a magyar jobboldal, de a baloldal sem olyan okos, mint az USA politikusai, nincsenek jó marketingtrükkjeik, mint Obama, meg Palin.
Ez gáz. :(

fankigruv 2009.04.17. 09:37:58

Ez a Ficsor gyerek meg a bennfentesek szerint még szcientológus is a 29 éve mellé - gyönyörű, mondhatom...
Én meg elkezdtem azon agyalni: lehet, h. én igazából nem is utálom a kapitalizmust, meg a képviseleti demokráciát. Csak itt nem az van...!

tlac 2009.04.17. 09:40:19

mi akadálya a számkérésnek? Szilvásynak, Drazsénak nincs mentelmi joga. Fletó ügyeit akkor vette elő DeutschTomi amikor pont elévültek. A zemberek egy adott pillanatban megválasztották akiket, nem tudták milyen csapat?? ja..
Mondjuk a Boldvai tényleg erős húzás, de belefér :) itt és most. Kocsis Alkotmányosköltség István meg egy BKV-nál szinte parlagon hever egy teljes energiaszektor elpattintásához képest.

milner 2009.04.17. 09:40:49

"Jól mondtad - az alapanyaggal van a probléma. Moszkvai emlőn nevelkedett megélhetési kommunisták mindahányan. Kivéve a Hebroniak."

Nem kell itten finomkodni, büdös zsidó kommunisták mind.
Egyébként Stumpf, Deutsh, Mikola ők micsodák?
És még a baloldal mér kettősmércével...

Silcon 2009.04.17. 09:42:12

Balázs Péter OK. Eleve maradnia kellett volna Kovács Laca helyett az EU-ban, ő biztos sokkal komolyabb pozíciót kapott volna. Eleve olyanban is ült.
Oszkó is rendben van, de neki meg nem a válságkezelés fekszik a legjobban. Egy komoly adóreform az már döfi, csak arra se idő se szándék.

Mária 2009.04.17. 09:46:25

@érdeklődő:
elszámoltatni állampolgári kezdeményezésre is lehet, ha egy helyi közösség úgy látja jónak és az "elvtársat" már nem védi a kormányzó párt ereje és befolyása

tlac 2009.04.17. 09:48:28

visszasírjátok még Fletóékat!

Agyalap 2009.04.17. 09:57:23

@érdeklődő: Ezzel a tehetségtelenséggel kicsit vitatkoznék. Igen tehetségesen kerültek kormányra, és ott is maradtak 8 évig. A kommunikációjuk 1000-rel jobb volt mint a Fideszé, (sajnos mutatja az agymosottak számát az országban) és bizony erre a jobb oldal tehetségtelensége is rátett egy lapáttal - egyszerűen maguk alatt vágták a fát.
Ilyen tehetséggel megtartani a hatalmat, begyűjteni a kulcspozíciókat, lenyúlni a nagy állami pénzeket, milliárdokat tölteni a propagáló médiába stb nem sok kormány tudta volna megcsinálni. Hogy ebbe beledöglünk? Hát az pont nem érdekli a Tisztelt Házat. Sajnos a jobb oldalát sem.

Doubledeceker 2009.04.17. 10:06:39


Az írás minden szavával egyet lehet érteni.

Csak egy a baj, én már nem látok ebben az országban egyetlen hiteles politikust sem.

Aki pedig nem látja, hogy csak rossz és rosszabb (ez útobbi a mostani) között van választás, az egy szemellenzős hülye.

A kommunistáknak, meg szerintem nagyon szar a kommunikáciojuk, nekem legalábbis annak tűnik, a FIDESZ talán jobb ebben, talán csak a szócsövük mérete kisebb, de jobban csavarják a szavakat, ügyesebben hazudnak.

Ringlósztár 2009.04.17. 10:12:38

@milner: :))) Mit vársz attól a nemzeti, konzervatív keresztény néppárttól, amelyik egy moszkovita kommunistával (Nagy Imre) legitimálja magát?

atomanti_35 2009.04.17. 10:19:57

Gondolkodtok ki az, aki ezek közül hiteles és esetleg el lehet fogadni ?? Szerintem csak egyetlen egy a mai megélhetési politikusok közül, igaz ő sem százas !!! A Horn Gabi !!! Emlékeztek még a híres mondatára ?? Na hát, ezt kellene csinálni és ez rá is vonatkozik, ja és főleg többes számban :

Ugyan menjetek már a picsába !!!!!

Egyébként az írásnak teljes mértékben igaza van.

Arzén Vendel (törölt) 2009.04.17. 10:39:41

Bajnai minőségi előrelépés Gyurcsányhoz képest. Néró gazembersége mellett elmebeteg is, míg Bajnain nem látszanak a háborodottság nyilvánvaló jelei. Bajnairól el tudom képzelni hogy úgy képvseli az országot hogy közben nem röhögik körbe az idétlenségei miatt, ami valljuk be Ferihez képest komoly pozitívum. A külügyi vonalon a semmi Kingát végre egy diplomata váltja, akivel nem mossák fel a folyosót külföldön. Veres úr is megszabadít minket mérhetetlen pénzügyi szakértelmétől, hozzá képest Oszkó félisten, ha nem ért semmihez akkor is... Boldvai, Draskovics, Szekeres, Ficsor...hááát, úgy látszik erősen kell kompenzálni azt a néhány minőségi cserét hogy a szocialisták magukénak érezzék a válságkormányt....

Agyalap 2009.04.17. 10:52:46

Hogy kerül oda megint Draskovics? A polihisztorok ideje lejárt, Leonardo (nem a Di Caprio) szelleme már nem kísért. Vagy csak hívjuk egyszerűen homo universalis-nak?

báró Csekonics 2009.04.17. 11:05:40

Most komolyan, van akár egyetlen olyan _hozzáértő_ magyar politikus, aki nem a hatalom (és azon át a pénz - még több pénz) miatt akar 'kondérközelbe' kerülni?
Akármelyik oldalon...
Mindenkinek van kisebb-nagyobb adag vaj a fején, csak van aki még nem bukott le.

Tudjátok, mint a híres duma: 'nem követtem el semmit, csak f@sz volt az ügyvédem'

érdeklődő 2009.04.17. 11:20:16

@Agyalap: "Ilyen tehetséggel megtartani a hatalmat, begyűjteni a kulcspozíciókat, lenyúlni a nagy állami pénzeket, milliárdokat tölteni a propagáló médiába stb nem sok kormány tudta volna megcsinálni. "

A kulcspozíciók és a hatalomgyakorlás egyfajta átkos örökség a múlt rendszerből. A bolsevik klientúrát nemtetszettünk volna forradalommal eltávolítani. Basztunk rá. Pölö egy Lendvai Ildikó kaliberű funkcionárius multú csöcs nálunk megmondó-ember lehet, (Kelet)Németországban pedig közügyektől el van tiltva...
Attólmég, hogy kulcspozícióban vannak és ezáltal tudnak hatalmat gyakorolni sajnos nem lesznek tehetségesebbek. Egy történelmileg tehetségtelen vezető elit vezet egy kevés tehetséges emberrel rendelkező társadalmat. Kevés a tehetségünk a gyökeres változások végrehatjásához. Asszem ebben megegyezhetünk.

érdeklődő 2009.04.17. 11:26:48

Nameg abban is, hogy tehetségtelenségükről az elmúlt időkben megbizonyosodhattunk.
süti beállítások módosítása