HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A kétórás képviselő

2009.05.14. 17:31 sasika61

 

Újabb jelenettel bővült a kis magyar közélet abszurditásokat eddig sem nélkülöző forgatókönyve.
Marika besértődött: leginkább ezen a romlott nyelven lehetne megfogalmazni mindazt , ami a Fővárosi Közgyűlésben történt, a romlott viszonyokhoz nagyon is illő ez a nyelvhasználat. Marika letette az esküt, megnyomta az igen gombot, aztán – ha hű akar lenni nyilatkozatához -  még ma lemond. Képviselő volt, egészen két órán keresztül.
Kivágóné Marikáról van szó természetesen, aki zokon vette, hogy aljas emberek anyaként, feleségként rágalmazzák, mivelhogy kiderült róla: a pártállami kémelhárításban dolgozott, hivatásos tisztként.
 
Marika szerint persze nincs ebben semmi kivetnivaló, nem a múltja miatt mond le most sem, mert az rendjén van. Hanem itt vannak ezek a rágalmazók, akik nem értékelik nagyszerű múltbeli munkáját, ami mégiscsak tűrhetetlen! Az ő szempontjából valószínűleg igaza is van: ha jó volt a D-209 az egyik oldalnak, a másiknak pedig pl. Pozsgay, akkor mi baj van vele? Semmi, ugye?
 
Marika ügye engem nem is ebből a szempontból érdekel igazán. Van azonban egy tágabb vetülete a problémának, ami viszont nagyon is izgat. Szeretném tudni, látott-e már valaki olyan személyt, aki a Kádár-rendszer prominensei közé tartozott: politikust, KISZ, szakszervezeti vezetőt, hivatásos vagy magánszorgalmú elhárítót, olyat, aki most nyomorog? Munkanélküli segélyért ácsingózik, órákon át várakozik a munkaügyi irodákban, vagy csak olyat, aki nem tartozik ma is a napos oldalon lévők közé? Azért kérdezem ezt, mert én még nem láttam. Bárhová nézek, mindig ugyanazokat az arcokat látom, akiket már 25 éve is láthattam volna, de ami még fájóbb: nagyrészt ugyanazok az arcok vannak árnyékban is. Szeretnék egyszer belehelyezkedni egy magát baloldalinak tartó átlagember tudatába, aki most éppen a megélhetéséért küzd: nem ereszt el olyankor egy cifra káromkodást, amikor látja ezt a sok-sok Kivágónét? Nem veszi észre, hogy ő akkor is a napi megélhetéséért küzdött, Marikáék pedig a felszínen lubickoltak tegnap is, ma is. Most ráadásul meg is vannak sértve, durcásan képünkbe vágják: tudod, mikor foglak én titeket szolgálni!
 
Egyszer tényleg számot kellene már vetni, mindkét oldalon, hogyan is állunk a kommunizmussal?

13 komment

Címkék: közélet kommunizmus fővárosi közgyűlés kivágóné

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr151121751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.05.14. 19:18:10

Az MDF-nek köszönd. Nem baj, majd a magyar pártok, a jobbik meg a fidesz megcsinálja most a rendszerváltást, ha már antalljóska ezt is elQrta.

Megvagy hadnagy 2009.05.14. 19:47:02

Megjegyzem, lehet hogy most innen lemondott, de tovabbra is onkormanyzati kepviselo es alpolgarmester Soroksaron. Vagyis koztisztseget tovabbra is betolt.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.05.14. 19:55:30

Deutsch Tamás ( 1992 ) : " Mindig a másik kommunistája a büdös "

Corry 2009.05.14. 21:25:03

@sasika61: Ehhez én is csatlakoznék.

Megjegyzem azonban, hogy 1990-ben nem egy olyan utat választott az ország, amelynek során fel lehetett volna göngyölíteni a komenizmust. Először az MDF volt egy álmatag népség, akik még a 3/3 -at sem akarték nyilvánosságra hozni (Demszky-Hack féle törvénytervezet).
Utána meg az SZDSZ állt oda a szocik mellé és azért valljuk be, a Kádár rendszer által biztosított látszólagos biztonság minden választási kampányban és mindkét oldalon előjön.

Ezek után a bratyizó élelmesebbje nyilván jól él, a mai magyar államigazgatás többek között azért van ilyen bő lére eresztve, hogy az ilyenféle emberek jól tudjanak lavirozni benne.

kulalak 2009.05.14. 23:46:26

Vigyazz Sasika mit irsz. Fenti sorok felnottnek nezik az olvasot, szembenezest kernek, gondolatokat ebresztenek. Onallo, szuveren jellemeket formalnak akik " szetneznek konnyeden".
S most en okos fejemmel biccentek es ... nem remelek. Sajat koromben viszont terjesztem nezeteimet, mert 'lelektol lelekig' talan eljut es az ido nekem-nekunk dolgozik. Udv

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.05.15. 08:12:30

És miért tűnt el a blogajánlóból a Vastagbőr,meg Sasika?!
Mi folyik Indexen?!

mig8 (törölt) 2009.05.15. 09:57:50

Ahogy Antall József mondta: Tetszettek volna forradalmat csinálni!

A vértelen váltásnak ez volt az egyik ára: a múlt rendszer haszonélvezőit meghagytuk javaikban. Akkoriban nemes húzásnak tűnt, sokan tisztelték is érte a politikusokat. (Ez kb olyan, mintha Ludas Matyi Döbrögit eltávolítaná a bírói tisztéből, majd mondván, hogy elég nagy érvágás neki ez amúgy is, eltekintene a deresre húzástól.)

Viszont arról nem volt szó, hogy a múlt rendszer képviselői egyszer visszatérnek a hatalomba és ott folytatják, ahol abbahagyták! (Döbrögi ismét bíró lesz, majd ismét deresre húzza Ludas Matyit.)

Másik hasonlat: 1789-es forradalom, majd a jakobinus diktatúra és Napoleon után a Burbonok ismét királyok lettek (kommunistáink ismét hatalomra kerültek), de "semmit se tanultak, semmit se felejtettek". Épp ezért sikerült leváltania őket 3. Napoleonnak.

De! Mint ahogy ma sokan tisztelik a Bourbonokat Franciaországban, lesz mindig olyan, aki tisztelni fogja ezeket a kommunista vezetőket.

kamasuka 2009.05.15. 19:09:59

Ha nincsenek itt a ruszkik, nincs se taxisblokád, hanem szépen megtörténik az elszámoltatás. Mire eltakarodtak, mivel Antall vsz ugyanúgy járt, mint jópár társa akik a Varsói Szerződés "záróbuliján" ittak-ettek az (urán?)fertőzött kajából, már nem volt lehetősége - betegen - elküldeni a picsába a komcsi hálózatos bandát, sőt utóda a barom Boross erre pláne kevés volt.

Az SZDSZ nagy szerencséje, hogy 1994-1998 között ők adták a belügyminisztert, így Árpi bácsit is sikerült tisztára mosniuk, meg minden képviselőjüket.

Kivágónénál meg ugye ő pl. elfelejti azt a bizonyos múltat: elkapott NDK-s határsértők-disszidensek elmeszelése utáni "hazatoloncolás", ill. az utóbbi elmaradásakor (mert az illetők megszöktek Ausztriába) az NDKban maradt családjuk basztatása, miután szépen lejelentették az egészet a Stasinak ... Kb. ezt bonyolította le Kivágóné is, mert az ügyosztálya ezzel foglalkozott. Az, hogy mi van a fiával Berlinben (ugye az a bizonyos ők persze nem nyomorognak szál), az már egy másik történet (lehetne). (http://www.magyarintezet.hu/index2.jsp?HomeID=3&lang=ENG&std_func=STA&id=837&high_art=false&page=1)

Más.
A Bouronokat népszerűségét nem kéne a komcsikhoz hasonlítani, különösen, hogy egy uralkodócsaládról van szó, hisz az MDF szineiben egy Habsburg is indul. (Megj. ő lesz Farkas Berci kettő ..., mármint szopás tekintetében ...)

"Épp ezért sikerült leváltania őket 3. Napoleonnak."
Azért ez nem teljesen így volt. :D

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.05.15. 19:24:01

@Féldecis Rezsim:
valószínűleg rotálás van, legyünk optimisták.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.05.15. 19:51:28

@sasika61: ja-ja...azt mondom én is,hogy "Jó végem lesz,ha beledöglök is..."

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.05.17. 13:21:00

Nem tudom , hol itt a gond.
Nomen est omen.
Kivágónét pedig kivágták.
Case closed.

Agyalap 2009.05.18. 15:59:47

@mig8: Nekem is kedvencem Antall József híres mondata. Mindössze az a bajom vele, hogy a "tetszettek volna" helyzetben nem mi, hanem az MDF volt akkor. Nem is csináltak forradalmat.
Sőt - a megalakuló Parlamentből is pikk-pakkra eltűntek azok a képviselők, akik szót emeltek társaik lobbizása ellen.
Igy intéztük el "magunknak" ezt a mindenki által szeretett rendszert.
süti beállítások módosítása