babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Levél az ékverőnek

2009.06.29. 12:07 sasika61

 

Csákabonyi Balázs, az MSZP szakpolitikusa nekiállt kihúzogatni azokat az ékeket, amelyeket Orbán Viktor vert bele a szocialisták és a nyugdíjasok közé, megbontva a megbonthatatlant. Nyílt levelet tett közé, új epitheton ornanst ragasztva a Fidesz politikusára: Orbán, az ékverő.
 
Mivel Csákabonyi úr politikus, így megszólalásának igazságtartalma erősen tendál a nulla felé, ezért érdemes kissé lerövidítve, a valódi szándékokat viszont nem homályban hagyva átfogalmazni írását. Ez nagyjából így hangzana:
 
Tisztelt Elnök Úr! Egyszerre vagyok az MSZP választási sikeréért aggódó politikus, és mint ilyen, a válságkezelő kormány programját fogcsikorgatva támogató honatya, valamint a nyugdíjasok szavazatát begyűjteni akaró szakpolitikus.
 
2002-ben győzelmünket igen jelentős részben nyugdíjas szavazatok megvásárlásával szereztük meg. Meghirdettük a 13. havi nyugdíjat, be is vezettük, s hiába mondják egyes, politikához nem értő tekintélyek, „aljas, gonosz lépésnek” mindezt (Hamecz István), a siker bennünket igazol: győztünk, más meg nem számít. Ugyancsak nagy összegeket fordítottunk az Ön által a nyugdíjasoktól „ellopott” pénzek visszafizetésére (átlagosan személyenként 19000 forintot), volt olyan képviselőnk, aki 2002-ben a kampány során csekket küldött a nyugdíjasoknak, bizonyítva, hogy hatalomra jutásunk után azt be fogjuk váltani. Nem cifrázom tovább: jó pénzért szavazatokat vásároltunk, természetesen tisztességesen és törvényesen.
 
Sajnos időseink feledékenyek, hajlamosak elfelejteni, hogy volt néhány jó évük más pénzén, s most, hogy visszavontuk a 13. havit, úgy tesznek, mintha semmit sem köszönhetnének nekünk. Nem szép dolog Öntől, hogy erre a feledékenységre épít, és magához akarja édesgetni a mi nyugdíjasainkat! Akkor kik fognak ránk szavazni? Erre nem gondolt?
 
Elnök Úr! Tudom, hogy veszteni fogunk, de ezt igazán nem várhatja, hogy nyíltan bevalljam! Szeretném, ha a nyilvánosság előtt elmondaná Ön, hogy milyen tortúrának kívánja alávetni a nyugdíjasokat, lehetőleg válogatott kínzásokat említsen, hogy minél többen forduljanak vissza hozzánk! Muszáj valahogy elrettenteni Öntől szavazóinkat, ezért írom ezt a levelet. Kicsit még hablatyolok hozzá, cifrázom a dolgot, hogy ne legyen mindez annyira feltűnő, de a lényeg mégiscsak az, hogy egyetlen reményünk a nyugdíjasokban van. Az antifasiszta harc kérlelhetetlen elkötelezettjei nincsenek elegen, akik pedig vannak, azok megoszlanak köztünk és más pártok között: csak a nyugdíjasainkra számíthatunk!
 
Elnök Úr! Értse meg, ezért kellett megírnom ezt a levelet, mert hát – magunk közt maradjon - a nyugdíjasok annyira azért nem érdekelnek, hogy egy következetes gazdaságpolitikát kényszerítettem volna ki, amellyel hosszabb távon a nyugdíjasok is jobban jártak volna. Engem a párt érdekel, a párttal tűzön-vízen át.
 
 
* * *
 
Természetesen ez fiktív levél nem teszi meg nem történtté a Fidesz 14. havi nyugdíjígéretének bűnét.

30 komment · 3 trackback

Címkék: közélet nyugdíjasok csákabonyi balázs

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr681215327

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mindenes 2009.06.30. 09:09:24

Mesterházy szembenézése - nevetségesAttila, bár nem ismerjük egymást, de fiatal vagy, szóval engedd meg, hogy tegezzelek. Most tök komolyan bemondod az én arcomba is a médián keresztül, hogy az MSZP szembe mert nézni a válsággal?! Jó, persze, ez is e…

Trackback: Mindenes 2009.06.30. 09:09:16

Mesterházy szembenézése - nevetségesAttila, bár nem ismerjük egymást, de fiatal vagy, szóval engedd meg, hogy tegezzelek. Most tök komolyan bemondod az én arcomba is a médián keresztül, hogy az MSZP szembe mert nézni a válsággal?! Jó, persze, ez is e…

Trackback: Mindenes 2009.06.30. 09:03:57

Mesterházy szembenézése - nevetségesAttila, bár nem ismerjük egymást, de fiatal vagy, szóval engedd meg, hogy tegezzelek. Most tök komolyan bemondod az én arcomba is a médián keresztül, hogy az MSZP szembe mert nézni a válsággal?! Jó, persze, ez is e…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Corry 2009.06.29. 17:28:04

Az utsó választás eredményét ismerve én értem, hogy paráznak a szocik, de most nincs választási kampány, így most kormányprogram kell, arról kell beszélgetni. Szervezze meg ez az MSZP-s uriember azt, hogy legyen előrehozott választás és akkor kérdezzen ilyeneket a Fidesztől. Most meg koncetnráljon a saját pártjára, mert nagy szükség van erre.

Amit írsz sasika, az nagyon tetszik, most új frontot kell nyitni a demagógiában, az antifasizmus nevű fegyver visszafele sült el, jobb lett volna nem játszani vele. (Ja itt Morvai Krisztinának a játszás területén igen jó ötletei vannak, meg köllene fogadni...)

MPéter 2009.06.29. 18:41:59

Teljesen egyetértek Corry hozzászólásának első felével. Azonban Morvai Krisztina játszással kapcsolatos ötlete szerintem egy politikus szájából semmiképp nem hangozhat el, de már egy egyetemi oktatótól is eléggé elfogadhatatlan véleményem szerint, arról nem is beszélve, hogy az még csak súlyosbítja a helyzetet, hogy ezt egy nő mondta. De igazából nem is emiatt írok, hanem, hogy sasika írásához gratuláljak. Ami pedig a 14. havi nyugdíj ígéretét illeti, nekem sem tetszett, de nem hiszem, hogy ezt fontos lenne felhánytorgatni...
A másik, ami miatt írok, hogy figyelmetekbe ajánljak egy cikket "Ha eljön Orbán Viktor.." címmel, ahol összegyújtöttek néhány "várható intézkedést". Szerintem megéri elolvasni! Tanulságos és még humoros is!!!
A cikk itt található:
kettosmerce.blog.hu/

Silcon 2009.06.29. 18:48:25

Nem értem, hogy mire várnak a szoclib urak, ennél jobb úgysem lesz a helyzet, rosszabb viszont biztosan. Olyan sokat lehet még lopni abban pár hónapban?

jaegtoer 2009.06.29. 18:54:58

Megkerestem, ki is ez a csákabonyibalázs.

www.unioscsatlakozas.hu/parval2002/ve02/oneletrajz/217c95cb6bf7d1e93ddc37196c82310c.htm

Atyaúristen! Szegény nyugdíjasok!
Szajpolitikus. Ez. (a "j" tetszés szerint behelyettesíthető, én elírtam, aztán úgy hagytam:-) Szóval ez...Ez. Sose érdekelte őt a nyugdíjasok sorsa. Egyszerűen kellett egy megbízható káder a brancsba.

Astronomy Domine 2009.06.29. 18:55:28

@MPéter:
" Ami pedig a 14. havi nyugdíj ígéretét illeti, nekem sem tetszett, de nem hiszem, hogy ezt fontos lenne felhánytorgatni... "

De nem ám, kopna kicsit a nagy gonddal fényezett glória.

states 2009.06.29. 18:59:02

Most nem jó lenni nyuggernek, már mindent visszavettek a szocik, amit adtak, sőt annál jóval többet is, és még a bosszú sem az igazi, csak egy kis kóstolót tudtak adni Pécsett és 2 hete, hogy mi vár a szocikra, ha igazán dühbe jönnek. Otthon ülnek...

füligjimmy77 2009.06.29. 19:00:55

Jah, a magyar nép nagy vezére nagyobbat akart hazudni, de ennyire azért tényleg senki nem hülye. De amjd, most, akkora friss erő lesz, hogy nagyon friss. Olyan változást hoznak, hogy nagyon nagy változást. Mert ugye kb. ennyi a program. Én maradok a seggemen, mert az is véleményalkotás, ha nem szavazol.

is 2009.06.29. 19:01:37

"az antifasizmus nevű fegyver visszafele sült el, jobb lett volna nem játszani vele"

hiába, hiába. még ha milliószor is írják le, mégha teljesen odavetett félmondatba rakják, mintha ez annyira nyilvánvaló per szé dolog lenne, ez sajnos akkor sem igaz. és ez még a jobbik eset. mert ha igaz lenne, az ugye azt jelentené, hogy a magyar választópolgárok jórésze inkább hülyeséget csinál, csak hogy hisztizhessen. ennyire nem nézheted a magyar választópolgárt debilnek.

ehhez az indokláshoz mit szólsz: a népeket érzelmileg hergeljük, és a tények elhallgatásával tudatlanságban tartjuk. semmilyen információt nem adunk, érzelmi kampányokat folytatunk. hülyítjük, butítjuk, és bután tartjuk a népet. sikerült, sajnos Vona Gábor, Orbán Viktor polgári köréből fiatalabb is már, még a hangja si megvan. Orbán már öreg, ráncos, mégiscsak elvesztett már vagy 4 választást, éppen ideje lenne nyugdíjba vonulnia.

ami a két indoklás közül választ az a Medián közvéleménykutatás: 24% Jobbikos még sose szavazott, 25% FIDESZ-re szavaztt 2006-ban, 14% MSZP-re, 19% meg már 2006-ban is a MIÉP-Jobbikra. de persze le lehet tagadni ezeket a számokat.

is 2009.06.29. 19:02:42

@Silcon: talán a jövő januári fizetési borítékot. ott már látszani fog az SZJA.

is 2009.06.29. 19:07:46

@poszt: a bagoly a veréb, és a nagy fej esete az ígéretekkel vásárolt szavazatokról és a panelprolikról.

jó, legyen inkább a szálka meg a gerenda esete a szemben Tóth Marival.

Astronomy Domine 2009.06.29. 19:10:24

Legfeljebb megint meghirdeti az "Igen, Magyarország" chartát.

jaegtoer 2009.06.29. 19:16:52

@Silcon:

Bizony sokat!

A hétvégén olvastam, hogy a 8000 milliárd forintnyi EU-s fejlesztési pénzből lehívható e_l_ő_l_e_g_keretet 2013-ig már lehívták. Ezután is lehet pénzeket lehívni, csak azokhoz már számla kell. És ha nincs szla, sőt csőd van, akkor a magyar állam fizet. És még ki lehet húzni a fizetésképtelenségig, mert a 20 milliárd € világbanki hitelből, még csak cca 5 milliárdot hívtak le az adósságfinanszírozásra.
Van itt még némi apró:-)) Mire feleszmél a fél ország, kiderül hogy az adókönnyítés valójában trükkös adóemelés. Én kívánom a legjobban, ne legyen igazam.

Corry 2009.06.29. 19:20:52

@MPéter: Jó, abban igazad van, hogy nem túl fennkölt dolog egy politikus asszony szájából hallani mindezt. Én csak arra akartam utalni kicsit szabadosan, hogy az elmúlt időszakban elég sokat játszogattak nyilvánvalóan rosszul és feleslegesen a rasszista kártyákkal, amivel tovább szították az egészet. És hát kéznél volt a politikus asszony idevágó szövegezése, amit felhasználtam.

Egyébként részt vettem a szavazatszámlálási munkában, nálunk főleg az idősek jöttek el.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.06.29. 19:32:30

"volt olyan képviselőnk, aki 2002-ben a kampány során csekket küldött a nyugdíjasoknak, bizonyítva, hogy hatalomra jutásunk után azt be fogjuk váltani"

Egészen pontosan olyan választási szórólapot, amelyen egy csekk fényképe volt látható. Ha azt valaki igazi csekknek vélte, az magára vessen...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.06.29. 20:12:30

@Fedor:
egészen pontosan igazad van, a lényegen viszont semmit nem változtat.

Balangó 2009.06.29. 20:21:39

Sokat elárul a Bánáti-Bárándy-féle Magyar Ügyvédi Kamaráról, hogy Csákabonyi Balázs a fegyelmi főmegbízottja...

Alvarez 2009.06.29. 20:34:04

Sasika, mit szólsz hozzá, hogy nem cigány a kiskunlacházi gyilkos? Úgy emlékszem volt egy blogod az esetről, ahol szívből ezt kívántad. Bejött...

Pelso.. 2009.06.29. 20:45:55

Ok, nyugdíjasok letudva...
A nemzedékek egymásnak ugrasztása kiválóra sikeredett, megy is szépen a "nyuggerezés" sokfele.

Aktívaknak mit tud ígérni BÁRMELY politikus? No, a szokásos mellébeszéd s ködösítés nélkül, felnőttem már 90'óta...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.06.29. 21:36:27

@Pelso..:
nekem nem állt szándékomban "nyuggerezni", nem őket bántom, hanem az őket "etetőket".

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.06.29. 21:48:00

@Fedor: "Ha azt valaki igazi csekknek vélte, az magára vessen... "

A nyolc elemit végzett vidéki Manci néni nincs felvértezve gátlástalan politikusok dezinformáiós kísérletei ellen. Ő azt valódi csekknek vélte. Később ráfaragott.

Ezt hívják megtévesztésnek.

Etniez 2009.06.29. 21:49:46

@Pelso..: Neked? 50 évnyi munkát és nulla nyugdíjat... (ne aggódj, nekem is).

De most varázsolnak a fiúk. Kapunk havi háromezret, juhééé. Nem baj, hogy a benzin- és áfaemelés elviszi az egészet, de juhééé.

Corry 2009.06.29. 22:19:33

@is: Ez a választási eredmény több okból lett ilyen. Végül is azt se feledjük el, hogy kormányozni az MSZP "kormányozott" az elmúlt időkben, vagy legalábbis úgy tett mintha kormányozna.
Az antirasszizmussal, mint olyannal egyet kell értsek, de azzal és azokkal már korántsem, akik ezeket a tüntetéseket szervezték, továbbá azokkal a célokkal sem, ami miatt ezt csinálták. Gondolok itt a politikai hátszélre és ott lett ez az egész antirasszizmus elrontva (pardon, szoci terminológiával élve: elqrva) amikor kivonult a politikusok azon csoportja, akit mondanivalótól függetlenül a pokolba kíván a nép igen jelentős többsége.
A közvéleménykutatással meg óvatosabban kéretik duhajkodni, mert valahogy nagyon nem találták megint el a szavazati arányokat, ennek fényében most miért higgyek nekik?? Pont a Jobbik szavazat aránya esetében volt a legnagyobb a tévedésük, ezt ne felejtsük ilyen hamar el...

De visszatérve a szoci politikus aggódására: akkor miért nem aggódott, amikor az előző kormányfő regnált? De megértem őket, be kell még néhány helyen próbálkozniuk, csak szemmel láthatóan nem tanulnak az eddigiekből, majd a választásokon kiderül, hogy miként viszonyulnak a parlamenti küszöbhöz...

Pelso.. 2009.06.29. 22:22:55

@sasika61:

Félreértettél. Nem Rád, nem itt és most értettem.
Amúgy széleskörben.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.06. 14:42:18

amit jó indulatulag néztek el a szociknak, azt örök étig felhánytorgatjátok a fidesznek

persze hogy igérni kell, mindent, amit csak lehet és amit nem,
1. jólhangzik
2. semmibe nem kerül
3.nem lesz következménye
4.ugysem veszi komolyan senki

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.07.10. 09:46:36

off

Kedves Sasika!

Tanár kollégaként jöttem megnézni, írtál-e vmit a tegnapi hírről. Érdekelt volna a véleményed, a hozzáállásod, miképp gondolkozol az esetről te.
No mindegy, biztosan nyaralsz.
Ha megjössz, erről van szó:
agyzaj.blog.hu/2009/07/09/kommentar_nelkul_101

on

Üdv.
süti beállítások módosítása