babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Műbalhé az ORTT-döntés miatt

2009.10.29. 16:01 sasika61

 

Elképesztő, micsoda sápítozás folyik itt két igénytelen rádióért. Mintha életünk legfontosabb kérdése lett volna, hogy a Sláger meg a Danubius a helyén maradjon: reggel műsor a közrádióban, este a tévében, újságcikkek, tiltakozó blogok stb. Valóságos henger indult el az új győztesek ellen: a vesztesek hengerelnek ( és hergelnek): minden alap nélkül, röhejes érvekkel. Hol van az alkotmányba iktatva, hogy a két frekvencia az örökös tulajdonuk? Miért hivatkoznak pártmutyikra, ők talán nem annak révén jutottak lehetőséghez, nem annak révén kaptak hosszabbítást? Szakmaiság? Borossal és Bochkorral? Ki menne át közülük komoly szakmai vizsgán, nem az igénytelenség példaképei ők? Máskor, máshol nem játszottak még szerepet pártmutyik? Hisz még egy kisváros gimnáziumi igazgatója sem lehet az a személy, akit nem támogatnak háttéralkuk! Mi ez a műbalhé, meddig fogjuk még hallgatni a rinyálást? És egyáltalán: kit érdekel ez?
 
A nagynak láttatott felháborodásból az az érzésem, hogy azok a gazdasági érdekcsoportok mozgatják az akciókat, akik most kiszorultak, s az is kiderül: mely politikai csoportok buktak velük együtt. A liberálisok. Talán azért kürtölik tele vélt sérelmükkel a nagyvilágot, mert előre látják további sorsukat, hogy mi várhat rájuk más területen a választások után. Bukni fognak más területen is: ki sajnálja őket?

268 komment · 1 trackback

Címkék: közélet ortt danubius sláger frekvencia elosztás

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr21484292

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megegyeztek 2009.10.29. 19:23:04

Megoldották a médiatörvény anomáliáit, hibáit és tévedéseit. Sikerült felszámolni a működésképtelen és csak kádertemetőnek használt megyéket. Hatékonnyá tették az önkormányzati rendszert. Most már nem lesz 39 fős településnek önkormányzata.   Si...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fecó · http://sexchat.hu?ref=1822 2009.10.29. 16:30:58

Balhé az hogy ezt te nem tartod botránynak.
továbbá...

1., olyan nyert akit az ORTT előző döntései alapján ki kellett volna zárni. (Nincs jogbiztonság, van akit x dologért kizárnak, van aki pont az a bizonyos X dolog miatt nyer! Ez elfogadhatatlan egy jogállamban.)

2., anyagilag sem vizsgálták meg melyik döntéssel jutnak több pénzhez, semmilyen hatástanulmány nem készült a döntéshozatal előtt

Ezek önmagában elegendőek kéne hogy legyen egynormális országban a döntés megsemmisítéséhez.

De a legnagyobb botrány hogy pártkatonák döntenek arról, mit hallgassak...

lifelike 2009.10.29. 16:32:59

engem elso perctol kezdve hidegen hagy az egesz, egyaltalan ki hallgat radiot????

Judy Epokit 2009.10.29. 16:36:14

@Fecó: Már bocs de szimplán butaságokat beszélsz. A pártkatonák nem döntenek arról, hogy mit halgassál. Azt te döntöd el.
Abszurdisztán? Nem, csak a mai magyar valóság. Amíg az embereknek könnyebb azt megkeresni, hogy más hol rontotta el az ő sorsukat addig így is marad.

Csapszeg 2009.10.29. 16:36:20

Nem is az a lenyeg hogy mit kell hallgatni. Hanem hogy nem az nyert akivel mondjuk az allam tobb bevetelt szerez. Hanem az akivel szinte garantaltan keves bevetelt fog szerezni mert Sales House-on keresztul eltuntetik a beveteleiket.

Pont az lett volna a palyazat lenyege hogy nyerjen az akivel jobban jar az allam anyagilag. De az uj radiokkal csak a partok jarnak jobban.

snorbi 2009.10.29. 16:37:37

@lifelike: Miért szólsz hozzá, ha ilyen szűk látókörű vagy?!? Nagyon sokan hallgatnak rádiót, pl. reggeli készülődéskor, munkába menet közben, néhányan melóban is, autóban, stb.

ügyeske 2009.10.29. 16:41:13

@lifelike: nagyonnagyonsok ember hallgat rádiot , sokkal többen , mint akik tévétnéznek.
@sasika61: Idefigyelj, amiért neked nem a kedvenced ez a két rádio, attól még több millio ember hallgatt.
milyen szakmaiságot kérsz te számon a boros-bocskor pároson?
Nemtudom feltűnt-e , hogy a bumeráng elődjével a Cappuccino-val kezdték , tizensok évvel ezelőtt és azóta minden mérés alapján , ők a leghallgatottabbak reggelente.
A "cikkedből" süt az előítélet , na abból aztán hiányzik mindenféle szakmaiság, ez látszik.
Ez az egész eljárás gyomorforgató, de sajnos nem meglepő kishazánkban a dolgok igy intéződnek, és ahogy elnézem, sok sansz nincs rá, hogy megváltozik belátható időn belül.

Azért maradjunk pártatlanok mi legalább, ha már ez az egész eljárás pártos volt és még a lóláb is kilóg.
Éppen most mondta be a rádio, hogy az ORTT elnöke lemondott , mert nemtudta megakadályozni ezt a fűalatt meghozott döntést !!
Azért ez is jelent valamit, és azthiszem lesznek még itt perpatvarok, fellebbezések !!
Na , röviden ennyi, mert a vélemény szabad !!
Valaki még ?? :):)

lifelike 2009.10.29. 16:41:30

@snorbi: es akkor ez most mit bizonyit? sose ertettem miert akarja valaki azt a zenet hallgatni amit ele raknak ahelyett amit szeret, plusz a szovegeles...

Rob67 2009.10.29. 16:41:57

Azon gondolkodom vajon egy ilyen balfék Saslika a minta, aki megmondja mely rádió/médium a tuti?
Ez az ORTT-nél tanult vagy gyárilag ilyenM
Jesszusom.
Egy rádiót lehet szeretni vagy nem szeretni, de könyörgöm ne már egy nevenics, másodvonalbeli firkász mondja meg megfelel-e szakmailag.
Sepregessünk már egy kicsit a portán?
Ez a bejegyzés, széljegyzet, firkálmány megfelel valamiféle szakmaiságnak?
Nem török pálcát senki felett, nem is hallgatom egyik rádiót sem, mégcsak az ország közelében sem vagyok, de ez a 'magyarvagyokmindenttudok' mentalitás kiakaszt.
Sasika, tedd jobbá a kereskedelmi rádiózást, reformáld meg. Tedd, de ne megmagyarázd.

vizicickány 2009.10.29. 16:44:09

Az a baj, hogy még a képzettebbnek számító emberek jelentős része is úgy gondolkodik, mint a posztíró. A felháborodás nem a rádióadókról szól, hanem az ORTT-ről, vagyis inkább a hazai közéletről. Arról, hogy itt egy országos hatáskörű testület következmények nélkül felrúghatja a saját szabályait egy nyilvánvaló álpályázat keretében, és ennek, megelőlegezem, jó eséllyel semmiféle gyakorlati következménye nem lesz. Én pont az ilyen posztok és cikkek olvasásakor regisztrálom szomorúan, milyen erős bástyája Magyarország a klasszikus balkáni értékeknek ;)

lifelike 2009.10.29. 16:44:17

@ügyeske: 2005ben 20% alatt volt a radion keresztul elerhetok szama, a tv 77% ugyanekkor
a gyakorisag es a hatekonysag is kb ugyanilyen aranyban all egymassal
a bumerangot hallgattak sokan, mast nem
ne altalanositsunk kompletten a radiokra

Fecó · http://sexchat.hu?ref=1822 2009.10.29. 16:45:17

@werem: ez hülye duma...

csak hogy aktualitásokat említsünk, a Jobbik a Youtube-on reklámozza magát.

Most akkor büdös a liberális globális maszlag... hát persze. Mondjon le a globalizáció, mondjon le a tőke....

De közben Youtube-ot nézünk és Tesco kenyeret veszünk.

Erröl a ballib maszlagról ennyit.

aachi2 2009.10.29. 16:45:29

segítek: itt nem a rádiókról van szó sasika, hanem a döntésről magáról. na írj arról valami okosat.

lifelike 2009.10.29. 16:46:46

@aachi2: es a tobbi dontesnel is ekkora a felhaborodas? meg a sajtovisszhang? tenyleg?

Fecó · http://sexchat.hu?ref=1822 2009.10.29. 16:47:41

@Judy Epokit:

szerintem ha november 18-án 23:50-kor bekapcsolom a Slágert mert azt akarom hallgatni, akkor bő 10 perccel később már a ezt nem tehetem, pedig így döntöttem.

A döntésemet pedig az MSZP és FIDESZ pártdelegáltjai írták felül.

pirlo2 2009.10.29. 16:48:00

Tisztelt Sasika!

Véleményed tiszteletben tartva,de válaszolnék más megközelítésből is.

Egy olyan országban, ahol egyébként európa közepén kellene éreznünk magunk, remekül megválaszoltad, hogy milyenek is a magyar emberek.Azonnal pénzügyi háttérmutyikról, összefüggésekről óriási érdekekről beszélsz mind a két "vesztes" csatornával szemben...de

az igazi vesztes az a valóban vastag rétege Magyarországnak, akik az amúgy is borús és depressziós hiteltörlesztő banki csapdáktól és nehézségektől terhes szántszándékkal szétrombolt országban a létükért küzdenek.
Nekik,NEKÜNK hidd el több örömöt okozott sok-sok perc ezeket a KIALAKULT Családokat hallgatva, mint azok gondolnák,akik csak árbevételek felajánlásának összehasonlítását alapul véve döntöttek.
Nincs ellenemre hogy más rádiók is működjenek, de azt nem értem miért kell a MAGYAROKTÓL mindig elvenni azt, ami működik?
ABBAN A PERCBEN VETTÉK SEMMIBE NAGYON SOK MAGYAR EMBER REMÉNYBE VETETT HITÉT, HOGY IGEN, TALÁN MAGYARORSZÁGON NEM LEHET MINDENT MEGTENNI.

Meglehet..és ez azért szomorít el nagyon, mert lehet most Neked más a véleményed erről a döntésről, de ezek után biztos vagyok benne lesz olyan döntés ami a maradék ITT Magyarországon még boldognak tartó embert is megtöri lélekben...ami elér TÉGED IS.

NEM BÁNTOK SENKIT..CSAK MAGUNK OKOLHATJUK..EZEK VAGYUNK MI.

BALSORS AKIT RÉGEN TÉP...minden benne van, volt és lesz.

loláb 2009.10.29. 16:48:31

Igaza van a psoztírónak, ezek a rádiók is pártmutyikkal jutottak frekvenciához, szóval éppen nekik telesírni az összes műsort marhára nem kéne.

Ezzel a döntéssel kapott a jobb is, és a bal is egy-egy frekvenciát, majd meglátjuk, mit hoz ki belőle. Az econetes, radiocafés FM1 konzorcium garantálhatóan magasabb szinvonalú rádiózást fog csinálni, mint a Sláger féle igénytelen szarság.

Szóval ha pártmutyi az ára annak, hogy legalább valamennyire hallgathatóak legyenek az országos rádiók, akkor felőlem mutyizzanak, ebben az esetben nem haragszom rájuk.
A slágert, meg a danubiust pedig igyekezzünk marha gyorsan elfelejteni, mehetnek a süllyesztőbe, ahova valók.

Anselmo 2009.10.29. 16:49:44

Nem tudom, a blogger mit értett szakmaiság alatt. A Slágerrádió feladata nem népoktatás, hanem szórakoztatás. Ha sokan hallgatják, mert szórakoztatónak tartják, akkor Boros és Bochkor szakmailag megfelelnek. Ennyi a dolguk.

Két jól menő bizniszt, azaz két népszerű rádiót szétkúrtak, hogy pártpolitikai szarral cseréljék fel. Ez valóban felháborító.
Persze minek Magyarországra jól működő vállalkozás, ami profitot termel? Pokolba velük. A lényeg hogy néphülyítésre lesz lehetőség az új rádiókkal.

Térspecialista 2009.10.29. 16:50:53

Pártmutyi volt, van , lesz, de miért kell ebbe beletörődni? Volt akasztás, háború, meg magyarok nyilai is, de a többség kinőtte... A másik, hogy lehet, hogy tényleg szar a Boros - Bochkor, de reggelente valóban szórakoztat, feledtet sok pillanatnyi fa...ságot és szerintem nincs is más célja, és ráadásul mit találni helyette? Talán még van gazdaságis, párt elemzős, idióta, stb...Hát ezekhez képest ha nincs minden reggel melletted egy sztendapkamedis vagy egy Einstein, akivel érdemben töltheted a napkeltét, akkor szerintem a célnak megfelelt a BB páros .

lifelike 2009.10.29. 16:51:06

attol nem kell felni hogy a bumerang megszunik vegleg, valahol ujraindul, ha csak emiatt megy az orszagos para akkor felesleges

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.10.29. 16:54:28

Nem azért nagy a felháborodás, mert itt "bárki is mozgatna bárkit", hanem azért, mert a két rádiót "kurva sokan" hallgatták. Lehet, ugyanazt a pár számot játszották, lehet, hogy sok volt az idétlen duma benne, sőt, kétségtelen, hogy az eredeti összeghez képest később jóval alacsonyabb koncessziós díjat fizettek, de valahogy mégis működött az egész, s az emberek többsége szerette a két rádió valamelyikét. Pedig megvolt a lehetőség az "elkapcsolásra", meg ma már elérhető áron kapható az mp3 lejátszó is, ennek ellenére nagyon-nagyon sokan nem kapcsoltak el. Ez azért elgondolkoztató.

Másrészt ott a "félelem" az emberekben, hogy mégis, milyen lesz a két új rádió, mert ezzel kapcsolatban eléggé nagy titkolózás van. Van itt szó szélesebb zenei választékról (ez jó) ugyanúgy, mint hosszú stúdióbeszélgetésekről (ez is jó lehetne akár, de ma már az emberek többsége a rádiót háttérzenének használja). Ráadásul valószínű, hogy a két új rádió - kötődése miatt - nem éppen tárgyilagosan fog beszámolni dolgokról, illetve a beszélgetések során is fellelhető lesz a pártosság. Nem mintha a Danubiusnál vagy a Slágernál ne lehetett volna utolérni ezt a dolgot, de ott legalább adtak a látszatra.

Szóval bonyolult dolog ez. :-) Eleve, az lenne logikus, hogy ma már, az internet meg az mp3 lejátszók korában a két hagyományos frekvencián sugárzó rádiónak nincs semmi jelentősége. És mégis van, lásd hallgatottság.

Fecó · http://sexchat.hu?ref=1822 2009.10.29. 16:59:05

@werem: nincs itt hülyézés.

egyszerűen téged nem háborít fel az hogy zenei csatornák helyet két pártrádiót kapsz, másokat meg igen

A jobbik meg úgy jön ide hogy szidod a liberalizmust, illetve hogy a slágert a liberálisok nyomták, utalva arra hogy a gonosz nagytőke.

de kicsit körülnézve ez a libealizmust és nagytőkét szidó szöveg szánalmas, mert közben akik ezt teszik ők is a nagytőke és liberalizmus vivámnyain keresztül jutnak szóhoz. lásd ezt a blogot amit fizetés nélkül működtethetsz

...persze lehet holnap az MSZP és a FIDESZ ebben összekacsintva bezárja a blog.hu-t (pl. államosítással mint a pécsi vízművet:)), és elindítja rajta a gyúrcsányblog 2.0-át, meg az orbánfigyelőt...

ethnografus 2009.10.29. 17:00:37

Csak azt nem értem, hogy ha az egész ügyből mindössze ennyit fogtál fel, akkor minek írsz róla?

magyar állampolgár 2009.10.29. 17:02:15

@Fecó: Nem ez az első eset hogy az ORTT ilyesféle döntést hozott. Akkor nem lehetett hallani a te hangod sem. BÉRENC VAGY!

NEmáááá 2009.10.29. 17:02:47

"Ezzel a döntéssel kapott a jobb is, és a bal is egy-egy frekvenciát, majd meglátjuk, mit hoz ki belőle. Az econetes, radiocafés FM1 konzorcium garantálhatóan magasabb szinvonalú rádiózást fog csinálni,"
DE NE BASSZA MÁR MEG AZ KURVA7SZENTSÉG A
HALÁL FASZÁT !
PONT arról van szó , hogy NE kapjon a 2 ótvar párt
(meg a többi se) rádiót magának !!!
NE hozzon ki semmit belőle ! Az országból is mit hoztak ki bazdmeg ? EZT A SZART !!

magyar állampolgár 2009.10.29. 17:03:37

@ügyeske: "amiért neked nem a kedvenced ez a két rádio, attól még több millio ember hallgatt."

Muhahah!

Senki fia 2009.10.29. 17:05:08

Nehogy azt gondoljátok, hogy BorosBocskorosék nem az egzisztenciájukat féltik. Dehogy érdekli őket a SlágerRádió. Kapnak máshol szerződést, mennek. Volt már ilyen cappucino/bumeráng. Emlékeztek?

egymilliopicikrisztus 2009.10.29. 17:05:53

Sasika ez öngól!
Jól benézted, most meg a huszonkettedik féle poszt ugyanabban a témában sikeres tulajdonosa címet is megkaphatod.
Grat.

Bacchpapucsban Balatonfüredre 2009.10.29. 17:06:20

teljesen igaza van a posztolónak

pályázat nélküli frekvencia haszn. meghosszabbítás ok?

pályázat után vesztés már nem?

miért is?

direkt v. simán sz@arul megírt pályázatban nem azok a csalók nyertek, akiket szerettek volna.

ezért megy a sírás? pfff

nem kár értük, sőt!

endre69 2009.10.29. 17:06:27

Le a kommunista-fasiszta-neokolinilista-imperialista-rasszista-anarchista-feketelista-lusta rádiókkal! - "hé anya, rossz ez a rádió, hogy egyik csatorna sem jön mára virradóra be?"

übi 2009.10.29. 17:07:44

Majtényi lemondott

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2009.10.29. 17:07:46

Én gyűlölöm a kereskedelmi rádiókat, meg azt a fost, ami belőlük folyik zene címén.

geniusgenie 2009.10.29. 17:08:50

Meg kell várni, hogy az új rádiók elinduljanak, aztán lehet hallgatottsági felméréseket végezni. Két eredmény lehet:
1. Új rádiók mocskosul népszerűek, jól járt a nép.
2. Új rádiókat nem hallgatják, kib....tak a néppel.
Ha a kettes változat jön be, akkor felmerül a gittegylet
(ORTT) tagjainak felelőssége, persze következmények nélkül.

endre69 2009.10.29. 17:10:01

Most jövök a Váci útról, Jáksóékat már lövik tankokkal, az ellenállók elkeseredetten tüzelnek vissza az ablakokból. Kisebb torlódás van arrafelé a médiaharcok miatt.

safranek 2009.10.29. 17:10:07

Szakmaiságot mi alapján kéred számon? Milyen vizsgát vársz el Tőlük? Ez egetverő baromság. Inkább azt kellett volna írni, hogy neked nem tetszik amit csinálnak.
Én rádióztam egy vidéki adónál, (amit egy másik rádió a gazdasági erejével visszaélve felvásárolt, azért, hogy növelje a lefedettségét) Voltam tanfolyamokon, előadásokon. Szóval hidd el nekem, EBBEN A MŰFAJBAN PROFIK.
Nem kell minden műsorvezetőnek komolynak lennie, nem kell minden adón a komoly, mély kultúrát nyomni, Kell ilyen is és olyan is. Azért van a csatornaváltó gomb, hogy oda kapcsolj, ami éppen akkor tetszik.

Épp Te vagy aki a műbalhét csinálja!

Egyszerűen bizonyos körökben divat a kereskedelmiket szidni, persze úgy, hogy egész nap azt nézi az illető. Másnap meg fikáz, hogy : láttátok tegnap a Győzikét, ezt meg ezt csinálta, hát én nézni se birom.....

lifelike 2009.10.29. 17:11:07

@übi: fosik hogy kitekeri valaki a nyakat :) inkabb felaldozza magat, szinjatek ez is

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2009.10.29. 17:11:42

Minden tanár ilyen korlátolt hülye, vagy csak ennek a blognak az írója?

Judy Epokit 2009.10.29. 17:12:05

@Fecó: Így van. És hol a hiba? :)

sfi 2009.10.29. 17:15:09

"Jópofába csomagolt kemény liberális tőke, nem?"

Én másképp tudom. Szerintem a Sláger eddig is szoci volt. Legfeljebb másik érdekcsoport.

changebug (törölt) 2009.10.29. 17:15:47

Próbálj egy kicsit kimászni a gubódból...
Sláger/Danubius szar?
Lehet de nem ez a kérdés - legalább 3-4 millió ember hallgatta/szólt neki. Olyan mint a kannásbor - igényt elégít ki és te nem vagy ízlésrendőrség.
Szóval lehet szembehúgyozni 3-4 millió embert meg magaslatról beszólni nekik mondván igénytelenek - mert éppen ezt teszed - de ha elküldenek a francba ne csodálkozz. Persze, hogy a régiek kapálóznak és próbálkoznak - de ettől még paraszt módon csinálták és szartak a hallgatóságra. Csak ennyi a "parasztlázadás" oka. tudod paraszt =szavazópolgár akinek kenyér kell meg cirkuszi játék.
A kutya nem foglalkozna az egésszel ha kijelöltek volna 2 másik országos adónak való hullámhosszt azt ott bohóckodnának a köcsög politikusok.

********** - ide találj ki magadnak valami ócsmányságot

min 2009.10.29. 17:16:38

Minek kellene átmenni bármilyen szakmai vizsgán. A vizsga maga a hallgatóság akik azért jócskán sokan vannak mindkét rádiónál. Én egy kereskedelmi adónál kurvára nem vagyok kíváncsi a leendő több beszélgetős műsorra meg a mégtöbb gagyi magyar zenére.. Arra ott az MR2 meg az MR1
Ez is ugyanolyan gyenge poszt amilyeneket éppenséggel szíd...

Grafter · http://grafter.blog.hu 2009.10.29. 17:19:14

Az a durva, hogy a Sláger pont néhány hete indította el az új kampányát: grafter.blog.hu/2009/10/29/slager_veled_vagyok

magyar állampolgár 2009.10.29. 17:22:18

@blabla001: Anno hol voltál te kis csicska? Több millió? Nevetséges kis bérenc vagy te is!

gusztavotot 2009.10.29. 17:23:04

Sasika61
Komolyan muszály neked itt ilyenförmedvénekkel megjelenned vagy te is egy népuszító pártkatonácska vagy???? Miért baj az ha az ember ragaszkodik ahoz ami már bevált nála és megszokott és még szórakoztatta is???? Kit érdekel,hogy a számodra ez mennyire bugyuta vagy nem,nem kötelező oda hangolni. Szerinted reggel ki a f...zt fog érdekelni,hogy ki-kire szavazzon és melyik politikai oldal is a leg f....zább,és hogy az ellenzék mekkora f...sz??? Höö?
Az eljárás ahogy erről a dologról is döntöttek na az is felháboritó,kívánom soha ne halgass jobbat mint eza cafe(FM1)radió lesz.

Őszinte sajnálattal,
G.

Kopasz Szuzukis 2009.10.29. 17:25:39

Sasika: te másutt büszkén leírod, hogy diplomás, széleslátókörű emberke vagy. De pont ez esetben nem veszed észre a "nagybüdösnépátbaszást".
Mivel "pártrádiók" lesznek, garantáltan kisebb lesz a bevétel, mint az eddigi rádióknak. Az üzemeltetési költség pedig ugyanannyi. Azt a pénzt pedig valahonnan elő ell keríteni. Vagyis a pártkaszákból. Azokat, meg honnan szokás "feltölteni"? Állami pénzek elsíbolásából! Vagyis az adófizetők zsebéből. Így akár szoci szavazó, akár fidesz-szavazó, fizet mindkettőért. Duplán-triplán!!!

lasszko 2009.10.29. 17:27:02

Akárki akármit mond a Bumeráng,és a Sláger,szórakoztató /volt/.
Ez után meg kapunk egy politikai beszélgetőset ):
Ha választhatnék,biztos a rádiózás istenei mellé tenném a voksom!
Üdv

FuckORTT 2009.10.29. 17:30:11

A poszíró szerint az az igénytelen, ami neki nem tetszik. Remek. Akkor szerintem meg a posztíró is igénytelen, mert nekem meg ő nem szimpi.

Azt meg már nem jutott el az agyáig, hogy ez az egész ügy nem a Slágerről és a Danubiusról szól, hanem arról, hogy a politika meddig mehet el.

MiKeyRuLeS 2009.10.29. 17:30:57

Talán azért hallgatta több millió ember, mert más adó egyszerűen nem volt. A Kossuth ugye más kategória, ezen kívül országos rádió nem is volt, csak a Sláger és a Danubius. Így könnyű hivatkozni a hallgatottságra.

Másrészt ebben a letöltögetős időkben aki zenét akar hallgatni akár kocsiban, akár munkahelyen elég könnyen megteheti, bespájzolhat rengeteg zenéből, nem kell mindig arra a pár tíz számra hagyatkozni, amit ez a két rádió nyomat.

Tavaly még azért nyomultak, hogy ne is kelljen kifizetni a koncessziós díjat, most szerintem kellett is a pofáraesés.

Johnny Fiama 2009.10.29. 17:31:20

Sasika, úgy látom, téged nem nagyon zavarnak a tények a véleményed megalkotásában. Mert ugye te sem gondolod komolyan, hogy a Sláger meg a Danubius csak a pártmutyik segítségével tarthatták meg eddig a frekvenciáikat. Ha annyira gagyi lenne az általad annyira gyűlölt két adó, akkor már réges-rég bedőltek volna. Van választék rádióállomásokból, ha nem tetszik az embereknek átkapcsolnak, de ezt a két adót valami rejtélyes oknál fogva több millióan hallgatták. Hála az ORTT-s haverjaidnak már nem sokáig.

jozicsenko 2009.10.29. 17:31:33

@Fecó: @ügyeske: hmmm, én emlékszem rosszul, de pont ez a két rádió volt, akik lealkudták és kitolták a konc. díj kifizetését, nem?

volt, hogy csaka Sláger másfél MRD Ft-tal tartozott az ORTT-nek

lehet ezeket védeni, de nem kellene elfelejteni valamit: ennek a pártmutyinak hiba nélkül a haszonélvezői voltak idáig - most akarnak hirtelen tiszták lenni, amikor nem jutottak a fazékhz?

ugyanmár...

piszok alfréd 2009.10.29. 17:32:51

hát ez a kis szösszenet igen erőltetettre és nívótlanra sikerült.annyi kiderült belőle, hogy a szerzőnek fogalma sincs a kereskedelmi rádiózás lényegéről.itt találkozott a kereslet a kínálattal és azért hallgatták ennyien, mert erre volt szükségük.marháskodás, zene (ízlések és pofonok...) és semmi politikai hablaty.most lesz egy új lánchíd és klub rádió, amit kevesen hallgatnak,ebből következően kevesebb bevétel és kevesebb adó.az új adók50 % bevételarányos ajánlata valószínűleg a felét sem fogja hozni az államnak, mint a jelenlegi adók 12-15 %-a,mert ezekből az adókból eddig sem kért a hallgatók többsége.

Rob67 2009.10.29. 17:32:57

@FuckORTT: meddig mehet el a politika, hogy reggel-este beférkőzzön az életbe.
Kérdezd Saslikát, szerinte bármeddig.
Helyes.
Nem a Saslika.

woodo1 2009.10.29. 17:33:14

Az ortt-ben pártpolitikusok vannak! Tényleg csodálkozunk hogy politikai döntés született!! Hihetetlen!!!

aya_nielsen 2009.10.29. 17:35:02

@pirlo2: te normális vagy? :D

és ha nem fognátok fel, meg hát épp ti írjátok: a kereskedelmi rádió NEM népművelés, NEM jótékonyság. hanem üzlet. és hát vége van, mondta valaki, hogy örökké lesz lesz sláger rádió? nem. elvesztették a frekvenciát, és jön helyette más.

@gusztavotot: és még sokan mások, jó hogy ti már most tudjátok, milyen egy olyan rádióadó műsora, ami még el se indult...

gusztavotot 2009.10.29. 17:35:12

@jozicsenko: Menj te a tökömbe okoska!!!

wazzu 2009.10.29. 17:35:28

Na, ezért a cikkért kár volt. Aki egy kicsit gondolkodik, rájön hogy nem a két rádióról van szó, mégis folyton ezt hajtogatják, hogy igy gagyi az a rádió meg úgy gagyi. Nem... Itt egy hibás pályázati kiírásról van szó, ahol nem konkrét pénzügyi számítást kértek be, hanem a bevétel %-át. Ez elég vicces, mert ha én is jelentkeztem volna, és felajánlom bevételem 60%át, akkor nyerek, csak mivel a bevételem 0 ft 0 ft annak a 60%-a még 0 ft ellentétben a sláger 600 milliójával. Tehát ebben a hibás eljárásban az nyert, aki a kevesebbet ajánlotta. De végezzünk valószínűségszámítást. Kezdjük velem: az első dolgom lesz eltekerni arról a frekvenciáról, és majd hallgatok mást. Ami majd lesz helyette, ahová átmennek Bochkorék.. Persze ettől még lehet utálni a bumerángot, de ettől még nem lesz nagyobb az állam bevétele, az új ismeretlen adó ismeretlen árbevételétől. Én viszont nem fogok ehhez asszisztálni, mint magánember. Mást végülis úgysem tehetek. Lehet fikázni, ez csak 1 vélemény volt 10 millió közül.

8510 (törölt) 2009.10.29. 17:36:50

Mi ez a sírás, emberek? Ha egyszer akkora igény van a két bukott rádióra, akkor a hallgatók dobják rá össze a pénzt, hisz ilyen kereslet mellett tuti pénzügyi nyereség. Vegyenek maguknak rádiót, és annyi.

Mi magyarok meg se mukkantunk, mikor a rezsim karhatalmi erővel leszerelte a Pannon adóját, ezek meg mit hőbörögnek akkor most?
Tessék, vegyenek maguknak adót, piacgazdaság van.

Takszi 2009.10.29. 17:38:26

VÉGRE!!!! Épp elég volt a népbutításból, meg a "változatosságból" Szaromle kit melyik oldal támogat, gondoljátok hogy ez a két kereskedelmi rádió teljesen objektív volt? Nyílván...
23 illetve 11 éve 60%-ban ugyanazok a fospop zenék szóltak mindkét adón...
Nem egyszer hallottam műsorvezetőket leszólni más zenei stílusokat.. olyan stílusokat amelyekhez kell egy kis zenei érettség...
"Én be sem megyek olyan üzletbe, ahol TUCTUC zene szól, sokmindent elárul az adott boltról..." és társai...
Egy visszakézből kapott sallerral döbbentették rá az összes "kiafaszagyerek" felfogású műsorvezetőt meg rádiós munkatársat, hogy nincs olyan hosszú, hogy vége ne lenne...

safranek 2009.10.29. 17:38:50

Minimum egy elővásárlási jog (mondjuk alapból 10 pont előny az elbírálásnál) megillette volna a két adót, mint ahogy az a bérlakások esetében jár a benne lakóknak.

gusztavotot 2009.10.29. 17:38:52

@sasika61: Te ilyen undoritoan nézel ki wazzee..?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 17:39:57

@Rob67:
nem törekszem megmondani, melyik rádió a tuti, A B-B párostól hányingerem van, mint neked tőlem. Te is kifejezted ezt, én is.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 17:41:01

@aachi2:
amikor nevezettek elnyerték a frekvenciát, nem ilyen döntést hoztak?

Takszi 2009.10.29. 17:41:19

Egyébként meg az élet melyik területén nincs jelen a politika? Pont két ilyen fostubus "cég" adja az apropót a felháborodásra? Nyomassátok akkor! Tüntessetek egy olyan dologért, amit bárhol bármikor megkaphattok... legalábbis ami a "változatos" zenét illeti...
kommersz köcsögök.

2009.10.29. 17:41:38

sasikának tökéletesen igaza van. hasonlóan gáz mutyival kapták meg a most vesztesek is anno, érdemes utánanézni, hogy a Sláger milyen pályázattal nyert, na abból semmit sem valósítottak meg, eredetileg szó sem volt náluk slágerről, lásd Hungária Rádió. Aki meg azt képzeli, hogy most egy balos és egy jobbos Klubrádió jön, bolgárurakkal, az tájékozatlan vagy ostoba. Ugyans a két országos freki kincs, senki nem fogja lebontani a hallgatottságot pofázós műsorokkal, parlamenti közvetítéssel vagy rétegműsorokkal. Bármit ígérnek az újak, pár hét akármilyen működés után visszaáll a rend, és szólni fog az igénytelen, ezerszer játszott slágerek tömkelege, mert eddig is ez kellett, ezután is ez fog kelleni. A kereskedelmi rádiózást a piac tartja életben, a piac, vagyis a hallgató azt a szart akarja hallani amit eddig, és mivel profitra dolgoznak az újak is, evidens, hogy hogy a szart kajuk ezentúl is. Más néven ugyanazt fogjuk kapni, csak a pénzt egy másik banda söpri be, ez meg a hallgató szempontjából tökmindegy. Úgyhogy nyugi, újra hallhatja majd mindenki a Hajnalt, Lady Gagát, a Republicot és Demjént éjjel-nappal.

wazzu 2009.10.29. 17:42:53

@8510: szerintem az lesz.. Át is fognak mozgatni pármillió embert, úgy, ahogy annak ideján a danub-ról "áttekertek". Az ember nem frekvenciát hallgat, hanem rádiót. Persze ki ki azt, ami szívéhez közelebb áll.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 17:43:00

@Anselmo:
unalmas a példa, de ha meztelen feneket mutogatnának pl. bármelyik tv-ben, a nézettsége igencsak nagy lenne. Ez szakmaiság?

VilMarci 2009.10.29. 17:44:08

Valaki tényleg homályosítson fel, mert erre nem találtam választ eddig:
1. Az ORTT csak a frekvenciát ítélte oda másnak, nem? Tehát a rádiók elvileg működhetnek tovább, csak máshol?
2. Interneten azért még lehet majd Slágert hallgatni?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 17:45:10

@Fecó:
a maga módján a két rádió is pártrádió volt, ügyesen álcázva. A nyertes kettő sem Orbán meg Gyurcsány vagy valaki beszédeit fogja sugározni.

wazzu 2009.10.29. 17:45:13

@VilMarci: ott biztos, hogy lehet majd. Már ha lesz persze. Bár ki tudja, lehet a netet is felosztják a pártok :)

Talon 2009.10.29. 17:45:22

Hihetetlen ez a sok kúltúrfelelős Aczél elvtárs. Majd ők megmondják, hogy mit hallgasson a bunkó magyarja. Nesze nektek, színvonalas zene, majd kaptok operát reggel 7-kor, azt szopogassátok a kifli mellé. Jaaaaaaaaaaaa? Már volt ilyen? 60-70-es években, de érdekes. Azt mi lett belőle? Semmi. Csak tudonásul kéne venni, hogy az hogy sokan jól szórakoznak akkor az már önmagában is értékes. És van távirányító meg tekerőgond, ha nem tetszik KAPCSOLJ EL. De ne nyomasd, hogy érték így meg úgy, mert HAMIS.

És ha nem veszed észre, hogy 3-an egyforma irreális ajánlatot adtak. A nem párthoz kötődőt már kizárták az elején, a két másikat, aki ugyanolyan üzleti tervet adott be, bennhagyták, sőt meg is nyerték a pályázatot, és szerinted ez rendben van, akkor GRATULA

BKV reszelő 2009.10.29. 17:45:38

Sasika egy pattanásos szűzfasz. ...és még hülye is szegény.

piszok alfréd 2009.10.29. 17:47:51

amikor nevezettek elnyerték a frekvenciát, akkor nem 2 párt mutyizott össze magának rádiót. tudomásom szerint a sláger amerikai kezekben van és sosem éreztem, hogy valamelyik párt szekerét tolnák.megszólalt benne minden oldalról politikus és zenész, de gondosan kerülték a pártpolitikát, inkább más témákról beszélgettek és ez így volt rendjén...hagyni kéne az embereket szórakozni és nem a pofájukba tömni minden oldalról a mocskos propagandát.

gusztavotot 2009.10.29. 17:48:25

Takszi: Te sem vagy normális...háát NormáLIS!!!

raly 2009.10.29. 17:48:38

totál igaza van a posztírónak, csak sajnálni tudom azokat, akiknek hiányozni fog ez a két rádió

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 17:49:23

@Kopasz szuzukis:
de észreveszem, csak azt állítom, hogy az is az vlt, amikor anevezettek megkapták s frekvenciát.

gusztavotot 2009.10.29. 17:49:45

piszok alfréd for president!!

2009.10.29. 17:50:01

@VilMarci: Elvileg igen, de nincs több országos frekvencia, így esetleg valamilyen regionális sávot csíphetnek meg, nyilván nem akarnak visszalépni, ez anyagilag is rossz lenne nekik.
Netre vihetik a műsort, de a célközönségük főleg a 40+os korosztály, ebben a szegmensben jóval gyérebb a nethásználat, ráadásul így a munkahelyi, autós Sláger-hallgatás ugrott.
Úgyhogy jelen helyzet a két nagy rádiónak tulajdonképpen a végét jelenti.
De meggyőződésem, hogy a mindkét rádió műsorstruktúrája szinte egy az egyben átöröklődik az újakba, itt nem a politizálás a lényeg, egyes érdekcsoportok kilobbiztak maguknak egy hatalmas bizniszt, ez főképp a pénzről szól, nem a politikáról, vagy a radikális változtatásról. A politikai irányultság max. a híreknél lesz tettenérhető, ott is csak moderáltan, hisz a hallgatottság a lényeg, látványos oldalrahúzással meg kb. feleződik a hallgatóság.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.10.29. 17:51:15

Én teljes mértékben egyet értek.

Olyan elefántok generálják a műbalhét, akik szeretik magukat egérnek láttatni, és a többség be is veszi.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2009.10.29. 17:51:25

A rádió kevesebb vizet zavar talán. Én az RTL-lel meg a TV2-vel csináltam volna ezt inkább.

MiKeyRuLeS 2009.10.29. 17:52:48

Budapesten lehet, hogy van választék, de vidéken semmi: Kossuth, Petőfi, Danubius, Sláger a menün. Na meg a helyi adók, de azok nagyon amatőrök.

Három zenei csatorna, ebből kettő közel ugyanolyan zenét ad, pont a Sláger és a Danubius. Ha nem csak zenét akarsz hallgatni (erre ott van az iPod is egyébként), akkor marad a Kossuth, ami azért nem tökéletes.

Itt volt az ideje megpróbálni mást stílust is.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 17:53:44

@BKV reszelő:
nem lehet mindenki olyan okos, mint te vagy.

Talon 2009.10.29. 17:54:32

Szeretném halkan megjegyezni, hogy egy pártrádiónál nincs jelentősége a hallgatottságnak. Mert az fog történni, hogy mindkét párt utasítja a saját környezetében álló vállalkozásokat, hogy rendeljenek reklámokat a sales-housoktól, ahonnan simán kiviszik a profitot a kampányba. Teljesen mindegy ezért, hogy hányan hallgatják. Úgyhogy simán igérhettek több közszolgálatot, magyar zenét, jazzt, operát technot vagy egyéb nem mainstream zenét, mert nem hallgatottságra pályáznak.

Fat Jew Biatch 2009.10.29. 17:54:39

Hát, nálunk a feleségem kocsijában mostanság valami kuki szokott menni. Azzal mi lesz? Ja, és ha olvasod, most nem az új pasidra értem (aki nem mellesleg talpig úriember - ja, persze, a földtől...), hanem a rádióra. És nincs pénzem tartásdíjra, ennyi. Nincs munka, nincs pénz. Und die Vögel singen nicht mehr...

gusztavotot 2009.10.29. 17:55:21

@sasika61: Bocs nem akartam személyeskedni csak baromira nem értek egyet valad és ez kihozta az állatot belőlem:(. Tényleg nem értem miért fáj neked haz emberek csak könnyeden akarnak szórakozni a napi nyüglődések mellett...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 17:55:21

@piszok alfréd:
eddig még nem toltak semmi mocskos propagandát győztesek, de már megelőlegzed nekik. Ez nem a negatív prop. része?

magyarÁZZ 2009.10.29. 17:55:42

Néhány kérdés:
1. Azon kívül a 20-30-40 emberen kívül, akik részt vettek ebben a partiban, tudja-e valaki pontosan, hogy mi is történt? Mert ha nem akkor csak véleményekről lehet szó, amiket szívesen olvasok, de végképp nem ítélek el senkit azok alapján.
2. Tényleg jól értem, hogy sokan azt fikázzák, ami még nincs is? Ez legalábbis bátor dolog, van más neve is: előítélet. Dehát, az is lehet mindenkinek, miért is ne...
3. Melyik rádiót hallgathatom, hogy ne köpjön le valaki miatta?
Üdv mindenkinek!

Kis-Dudi 2009.10.29. 17:56:19

Egyet értek mindkét oldal érveivel. Sajnálom is, és valahol nem is bánom. Kell a változatosság is, mert már agyhúgykövet kaptam néha a rongyossá hallgatott slágerektől, az egyes műsorvezetők erőltetett nevetésétől. De nagyon sokszor jól esett odakapcsolni, egy-egy zenét elkapni, beszélgetést meghallgatni.
Ami a politikai-részét illeti, tény, hogy az elmúlt 10 év eseményei után már meg sem lepődhetünk efféle, érdek-döntéseken.
Ám amondó vagyok, hogy rövid időn belül úgy is teljesen át fog alakulni a magyarországi rádiózás, rádió adóstul, piacostul, mindenestül, amikor digitális műsorszórás lesz csak az "éterben".

wazzu 2009.10.29. 17:56:57

@Môžeš mi pomôct'?: kukival? Tiltakozásul feláll, és elmegy :D

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 17:57:07

@gusztavotot:
nem fáj, csak nem értem a szelektív felháborodást.

Kis-Dudi 2009.10.29. 17:57:58

Ja, egyébként a Bochkor Gábor S-osztályú mercedes-szel, a Balázsunk pedig amikor nem gyújta fel a bélgázát, akkor Q7-es Audiban plöttyeszkedik.

Tomivagyok · http://www.genital-herpes-relief.org 2009.10.29. 17:57:58

érdekes módon akkor nem volt politikai döntés, amikor megkapták a frekvenciát... csak amikor nem ők nyerték meg :)))))

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2009.10.29. 17:58:34

borosbocskor a rádió győzikemónikái

wazzu 2009.10.29. 17:59:49

@Kis-Dudi: Hát igen, de a DAB már évek óta létezik, itt mégsincs se híre se hamva. Kiváncsi leszek, mikor hozzák végre rendszerbe, legalább a minőség is jobb lenne stb, dehát.... Lassan őrölnek a malmok.

MiKeyRuLeS 2009.10.29. 17:59:50

Ha majd az RTL és a TV2 jogdíja is lejár, és más tévék lépnek a piacra, valószínűleg ugyanazok az emberek fogják visszakövetelni, mint amennyien most ezt a két rádiót.

2009.10.29. 18:00:14

@tróger.gyerek: mókamiki, a "mindenkivel" csak óvatosan bánj.
Kérdezném, hogy hallottál-e már Klubrádiót, pont ugyanaz a felháborító gányos szar ballib-felől, amit te a jobbról vizionálsz.
A pofád meg mocskosabb mint két Morvaié.

BarneyStinson · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/353-fiat 2009.10.29. 18:03:27

ott a nagyszerű kérdés: "kit érdekel ez?" hát engem biztosan nem.

Kis-Dudi 2009.10.29. 18:05:53

@wazzu: Nagy reményeim vannak nekem is a DAB-bal kapcsolatban.
Magyarországon egyik jelenlegi rádiónak sincs egész országban egységes frenkvenciája. Budapest-Sopron oda vissza autózás: Agyrém. Az autó hi-fi-je hiába küzd az auto-frenkvenciakereséssel, mindig van olyan szakasz menet közben, amikor elmegy az adó. Ez inkább idegesítő, mint pihentető rádiózás. MP3 forever. :)

piszok alfréd 2009.10.29. 18:09:40

sasika61

tudod,ezt mutatja a gyakorlat. persze lehet,hogy még sosem hallottad a klub vagy a lánchíd rádiót, de a naívitásod akkor is megmosolyogtat.a leendő tulajok műsortervében egyértelműen benne van,hogy a zene mellett főleg beszélgetések lesznek.nemsokára indul a kampány, nem marad média,ahonnan nem a szenny árad majd ránk.ezekből majd 24 órán át.szerintem a hallgatóság töredékére fog csökkenni,ami ezeknél a frekvenciáknál több, mint blama.akkor majd megint írhatsz egy jó kis cikket, amiben megmagyarázod, miért jó ez a népnek...szoktam olvasni az írásaid, általában egyet is értek velük, de ma bakot lőttél. kapitálisat...

Gyurma73 · https://plus.google.com 2009.10.29. 18:13:09

NEM SZÜNIK MEG A BOCHKOR BOROS!!!
CSAK BUDAPESTI KÖRZETŰ RÁDIÓ LESZ KB 3,5 MILLIÓ EMBER HALHATJA EZUTÁN IS.CSAK AZ ORSZÁGOS FREKVENCIA SZÜNIK MEG.ELÉG A HATTYÚDALBÓL.

hátsó szándék 2009.10.29. 18:13:27

Én aztán nem bánom, hogy eltűnt a köcsög BB a rádióból. Persze lehet azt mondani, hogy erre volt igény, mert hány százezren hallgatták, de attól, mert sokan szeretik a szart, attól az még szar marad. A siralmas magyar közállapotokért, a bődületes ostobaságért, igénytelenségért, ami az emberek fejében van, nem csak a politikusok felelősek, hanem a kereskedelmi média is.

Persze jobban örülnék, ha azért radírozták volna le őket, mert szimplán gusztustalanok, és nem azért, ami valójában a dolog mögött volt: pártpolitikai mutyi.

hbernadett 2009.10.29. 18:13:30

tökéletesen egyet értek az írással!!! ott a pont!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 18:14:19

@piszok alfréd:
ha végigolvasod a hozzászólásokat, sokan egyetértenek velem, mások pedig nem. Ez így természetes. Azt viszont nem lehet biztosra mondani, hogy mit fognak sugározni a győztesek. Várjuk meg az első adásaikat, aztán ítélkezzünk.

vmaast 2009.10.29. 18:20:01

Azért különítsünk el két dolgot!
A legnagyobb hallgatottság nem egyenlő a színvonalas rádiózással, bár kétségtelen, hogy üzletileg az előbbi a fontos. Utóbbiért, az a kis százalék, aki igényli, hallgasson CD-t ugye... :)

levee 2009.10.29. 18:21:14

VÉGRE egy írás, ahol nem azt kell olvasni, hogy "JAJSZEGÉNY SLÁGER", meg "MILESZVELÜNK". Két szar rádióval kevesebb... a slágeren már tízéve is ugyanazok mentek, bár ott még el lehetett kapni 1-2 jó dallamot. Viszont kifejezetten utáltam őket, boros-bocskor (kisbetűvel) párosával volt szerencsém egy "átverésük" alkalmával találkozni, hát nem túlzom el, ha azt mondom, hogy lincshangulat volt.

Ja, és ők hogyan szereztek frekvenciát? Nem ugyanígy? Dehogynem. Az RTL Klub annak idején formahibás pályázattal nyert - ebből is látszik, mennyire álságos és hazug a pályáztatási rendszer.

És vajh' - költői kérdés - miért kell egy rádióadónak örökké fennmaradnia? Amikor a Pannon megszűnt - aminek egyetlen bűne, hogy radikális/szélsőjobbos volt - szinte mindenkit csitítottak, hogy van más rádió, ahol játszanak magyar zenét. De most, hirtelen kötelező lett sajnálni a lágert meg szarubiuszt.

bandeirante 2009.10.29. 18:21:35

Ez egy jó cikk, és igaz, egyetértek.

MP 2009.10.29. 18:23:37

Tudod itt nem a pártmutyi a baj elsősorban. Hanem hogy két normális kereskedelmi rádiót azaz zenét adó vagy nagy részben zenét sugárzó adók helyett most lesz megint két hallgathatatlan elfogult egyáltalán nem tárgyilagos politikai szemetet sugárzó adó. S persze megint mindent a mi fejünk felett döntöttek el "valakik".

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.10.29. 18:23:46

Sasika:

Beállták a hülyék közé, sajnállak. neked valaha több eszed volt, mintsem ilyen ordenáré baromságokat irogass.

Béke poraidra.

drkovax 2009.10.29. 18:24:44

Sasika !
Egyetértünk.
Megkérdezném még, hogy a "pártmutyi"-t hőbörgők konkrétan kire, milyen szervezetre bíznák a döntést ?
A feladat: állami monopólium bérbeadása kereskedelmi célra. A döntéshozónak az államot kell képviselnie, nem lehet a palotabozsoki asszonykórus. Marad lehetőségként egy parlament által felállított testület, amely a hatályos törvények szerint jár el. Az-é az ORTT? Igen. A törvények szerint járt-e el? Igen.
A Sláger/Danubius koncessziója lejárt-e? Igen (sőt, ha egy a kormánnyal kötött politikai alkuval el nem érik a hosszabbítást, már rég lejárt volna).
Akkor miért "pártmutyi" ez így ? Mert nem Lendvai/Kuncze/Vona döntött ? Vagy mert az Szdsz nem tudta megtartani/kiterjeszteni a politikai befolyását ? Mert ami miatt Majtényi most tiltakozik, azt ő maga tette bele a pályázatba, igaz ő egy szdsz-es csapat érdekében. ...

gonoszzsiga 2009.10.29. 18:25:18

A vitaindító szöveg egy komplett marhaság, úgy ahogy van. Először is a tisztelt írónak azt kéne felismerni, hogy sajnos mindent így döntenek el ebben a rohadt banánköztársaságban, a saját maguk alkotta szabályokat teljesen áthágva, a köz véleményét és érdekeit teljesen figyelmen kívül hagyva, összegezve egy az egyben az ország fejére szarva!
Ami a szubjektív véleményemet illeti, én meglehetősen sokat hallgatok rádiót, ha alkalmam van, meghallgatom a kossuthon a krónikát meg egy két műsort, aztán utána a kereskedelmieket, mert a pártokból ennyi is elég. Nekem fél évvel a választások előtt nincsenek illúzióim az erősen pártkötődésű üzemeltetők műsorkészítési terveivel kapcsolatban. inkább a félórás zenei blokk, addig se kell percenként ötször a gyurcsányozást meg orbánozást hallgatni. Aki szerint meg ugyanazt kapjuk mint eddig, annak egy apró analógiát említenék. Anno a TV3 műsorszolgáltatását hasonlóan botrányos körülmények között szüntették meg, jött helyette az ATV. Na ez jön ki abból a pártok kereskedelmi médiát akarnak csinálni, azért kíváncsi lennék, hogy a blog olvasói közül akad-e valaki, aki szerint a Tv3-ATV váltás szigorúan nézői szemmel jól sikerült!?
Nekem nincs kedvem ezentúl ezeken a frekvenciákon is betelefonálós-anyázós műsorokat hallgatni, arra van már egy két hely annak, akinek arra van igénye! Talán a többiekre is tekintettel kéne lenni!

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.10.29. 18:25:38

az nem volt balhé, mikor a sláger közölte, hogy nem fizeti be az esedékes koncessziós díjat.

az lett volna a szemétség ha maradnak. 2 sz@rrakás.

kölcsön 2009.10.29. 18:25:52

Sasika! Hallgattál volna, bölcs marad (-hat-) tál volna! Te 3 M ember nevében ne mondj véleményt. De a véleményeddel magadról állítottál ki -igen szar- bizonyítványt. Látszik, hogy még nem nőttel fel a "demokráciának" nevezett dologhoz. Ha a többség egyet akar, akkor abba más -jelen esetben a politikai mutyi- ne avatkozzon be! Mert ezzel egyik párt sem "nőtt" a szememben, ellenkezőleg, ............... Gondolom, ezért a szösszenetedért legalább 1 évig nem kell párttagdíjat fizetned + perselypénzt.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 18:28:52

@anti_troll:
nem lehetek egyszerre szép is meg okos is :)

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.10.29. 18:29:03

@drkovax:
Jóember!

A hallgatókra bíztam volna a döntést! Ugyanis ez volna a normális te együgyű!

Nézz már körül hogy mekkora a felháborodás minden szinten, és fórumon!

Ha nem látod süket, és vak vagy.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.10.29. 18:30:32

Hmm fél hét van,nyolcig eljutunk 9 millió hallgatóig(über danubius/sláger FAN) is?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 18:31:13

@kölcsön:
"Gondolom, ezért a szösszenetedért legalább 1 évig nem kell párttagdíjat fizetned + perselypénzt."

Én is ebben bízom. Az adót nem úszhatnám meg?

drkovax 2009.10.29. 18:31:30

"Élvezem" ezt tökéletes SZDSZ-Jobbik együttműködést, ami ez ügyben a tiltakozásokban kibontakozik ...

Összenő, ami összetartozik ?

Shore 2009.10.29. 18:31:33

" Miért hivatkoznak pártmutyikra, ők talán nem annak révén jutottak lehetőséghez, nem annak révén kaptak hosszabbítást?" "Máskor, máshol nem játszottak még szerepet pártmutyik? Hisz még egy kisváros gimnáziumi igazgatója sem lehet az a személy, akit nem támogatnak háttéralkuk!... És egyáltalán: kit érdekel ez?"

Eddig is voltak pártmutyik, a jövpben is lesznek, így van ez jól - mondják az ilyen sasika-félék.

BTW - a tisztelt posztíró a megénekelt gimnáziumi igazgató, vagy csak lesz, ha jövőre jönnek a magukfajták?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 18:33:24

@anti_troll:
erős a gyanúm, hogy a felháborodás részben gerjesztett, másrészt az magánszorgalmú háborgók akaratlanul (és tudatlanul) is mások céljait szolgálják.

drkovax 2009.10.29. 18:34:13

@anti_troll: Esetleg a lebonyolítás módjáról valamit ?
Népszavazás ? Hogyan kell igazolni részvételi jogosultságot (hogy nehogy olyanok is szavazzanak, akik nem szokták hallgatni) ?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 18:35:10

@Shore:
nem mondtam, hogy jól van ez így, csak azt, hogy máskor is így volt, s akkor nem volt balhézás.

Nem kívánok igazgató lenni, ne félj.

drkovax 2009.10.29. 18:38:01

@sasika61: Azt hiszem nem is részben gerjesztett. Két párt lát az ügyben jelentős politikai hasznot (ez a nickek alapján is kirajzolódik): az Szdsz és a Jobbik. Az érvrendszer is innen eredeztethető ...

hapcika 2009.10.29. 18:38:32

@sasika61: Olvastad? Majtényi lemondott. Ezt most benézted!!!

Qukás 2009.10.29. 18:39:24

Reggeli rihegős -röhögős adókkal, meg észt osztó Márta nénikkel ,már a fax ki van.Jó zenét szeretnék halgatni.

drkovax 2009.10.29. 18:40:23

@hapcika: Természetesen. Elcseszte, ezért lemondott. Nem a megbízói által kívánt eredmény jött össze...

Misa76 2009.10.29. 18:41:19

Először azt gondoltam : Hát ezt most így hogyan?
Aztán gondolkodtam: Danubiust arra használtam, hogy az autórádión beállítsam automatán az órát. A Slágeren a bumerángot néha hallgattam, de a Bochkort ki nem állhattam a Borosst meg utáltam a hasonszőrű kirobbanthatatlan kispajtásaival együtt (Vágó, Farkasházy, Gálvölgyi stb)
Szóval nem szép hogy így, de hulljon a férgese.
De sajnos úgyis visszatérnek ezek még...

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.10.29. 18:41:32

@sasika61:
Ez nem igaz. A két rádiót valóban több millióan hallgatták, és igen sokan fel vannak háborodva.

Természetesen nem gondolom hogy alapból a Slágernek és a Danobiusnak örökre jár a frekvencia, de ennek a több millió hallgatónak az ilyetén módon való szembeköpése bizony sok embernél kiverte a biztosítékot.

Voltak korábban nagyon jó írásaid, de itt most nagyon melléfogtál.

piszok alfréd 2009.10.29. 18:42:20

ha valami gerjeszti a felháborodást,az a pártmutyi és az ennek tapsikoló posztok.nem lehet, hogy sok ember egyszerűen csak tovább szeretné hallgatni a kedvenc adóit ?

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.10.29. 18:42:34

@drkovax:
Szerintem bölcsebb maradsz, ha csendben maradsz.

drkovax 2009.10.29. 18:43:27

@anti_troll: Na, Okoskatörp, hogy kell lebonyolítani a hallgatók megkérdezését demokratikusan ? Meséld már el ...

gezabá (törölt) 2009.10.29. 18:45:09

jó cikk, nem csoda hogy indülatokat gerjeszt. régi dolgok is előgyönnek (suba alatti koncesszióhosszabítás sírásra-rívásra, ahogy fentebb említette egy hozzáértő). akkor bezzeg csend volt.

statez 2009.10.29. 18:45:39

Na végre, hogy valaki a lényegről beszél. Úgy beleélte magát a gyászba a média egy része, észre sem vették, hogy az mikor fordult paródiába. Már rögtön akkor, amikor elkezdték a Fidesz-MSZP pártmutyit zengeni. Kérdem én: mitől jobb egy MDF-SZDSZ pártmutyi.? Attól, hogy két olyan párté lett volna a két freki, akiknek az együttes támogatottsága nem éri el a parlament alagsorát sem, nemhogy a küszöbét? És egyáltalán, mi az, hogy pártmutyi? Most döbbentek erre rá? Húsz éve a pártok delegáltjai döntenek a frekvenciákról, ha eddig jó volt, akkor most mi a gond? Megjegyzem, az úgynevezett civilekkel megrakott kuratóriumokban még röhejesebb pártmutyik zajlanak , mint az ORTT-ben. Ami a színvonalat illeti, Boros-Bocskornál úgysincs lejjebb, akinek meg az kell, megfogja találni, a többi gagyi adón, van még belőlük vagy féltucat...

Gyurma73 · https://plus.google.com 2009.10.29. 18:45:53

"NEM SZÜNIK MEG A BOCHKOR BOROS!!!
CSAK BUDAPESTI KÖRZETŰ RÁDIÓ LESZ KB 3,5 MILLIÓ EMBER HALHATJA EZUTÁN IS.CSAK AZ ORSZÁGOS FREKVENCIA SZÜNIK MEG.ELÉG A HATTYÚDALBÓL. "
ezt senki nem fogta fel??? nem szünik meg ,csak nem lesz országos.!!!!

El Argentino 2009.10.29. 18:47:28

Még 1 hét és lecseng ez az egész, utána visszatérünk, a megszokott problémákhoz, nincs elég munkahely.

vmaast 2009.10.29. 18:47:29

@piszok alfréd: sajnos a kedvenc adó mint olyan, nem jár alanyi jogon. Jönnek, mennek. Én is sajnáltam, mikor az Est FM ment a zúzdába, de azért valahogyan csak túléltem :)

joszip 2009.10.29. 18:48:41

Két dolgot lehet egy rádióban csinálni: beszélni és zenélni. Most őszintén nem kurva mindegy hogy hívják azt a rádiót? Akinek az "Istenek" (JÁÁÁJJJ) bejöttek, azok megnyugodhatnak, bizonyára lezs munkájuk egy másik frekin. A zene meg ugyanaz a hányadék lesz az új rádión is nyilván.

Tényleg nem értem, ki nem szarja le, hogy mi a rádió neve.

nyg 2009.10.29. 18:51:58

Bravó sasika! Most, amikor hivatlosan 10 százalék fölé emelkedett a munkanélküliség, néhány embernek az a legfőbb gondja, hogy visszakapja kedvenc bumerángját. Meg a versenyben vesztes pályázók is munkálkodnak a háttérben. Ahelyett, hogy versenyképes árajánlatot adtak volna, nekik ez a frekvencia jár, mi? A most tragédiát átélő hallgatóknak ajánlom Uj Péter posztját erről, ha már sasikának nem hisznek. index.hu/velemeny/jegyzet/2009/10/29/kabbe/

piszok alfréd 2009.10.29. 18:52:31

vmaast

ebben igazad van.nekem a módszer nem tetszik. ha jön két új, független adó, aki többet fizet, ám legyen ! itt azonban nem erről van szó...itt újabb átláthatatlan pénzáramlások jönnek, mint az összes többi pártmédiánál és mi finanszírozzuk!

joszip 2009.10.29. 18:52:44

Amikor a PontFM megszűnt ideges voltam mert azóta sincs rockzenei adó. A hányásig unt slágerek meg a diszkó miatt nem kell félni, arrébb kell tekerni csak egy picit.

mindenolyanzavaros 2009.10.29. 18:53:24

Mindenesetre sikerült Index főoldalra kerülni a blogírónak..

Most ez a menő téma, kellett az önreklám.. Mindenesetre a fölfújt lufit pumpálod Te is, mint sokan mások. Ugyan olyan vagy, mint akikről írsz, mutyizó, unalmas, ötlettelen szélhámos..

Uff

hapcika 2009.10.29. 18:54:09

@sasika61: Mi lenne? Gyökér vagy!!!

drkovax 2009.10.29. 18:56:06

@piszok alfréd: De arról is szó van. A Sláger/Danubius duó kevesebbet ajánlott mint az újak (meg korábban is voltak problémák a fizetési fegyelmükkel). Más leosztásban, az igaz és ezért most lehet mutogatni, de ők is adhatták az ajánlatot abban a struktúrában mint a többiek, senki nem tiltotta meg nekik ...

Taxomükke (UK) 2009.10.29. 18:56:08

Nem értem a problémát.
Ha borosbocskor annyira jók, akkor majd általveszi őket egy másik adó és nyomják tovább a sok idétlenséget.
Holittenaprobléma kéremalássan?

flegman · http://usazzunk.blog.hu/ 2009.10.29. 18:58:02

ja, mer ha eddig szar volt a rendszer, akkor okés, legyen továbbra is szar??
te agyhalott

gonoszzsiga 2009.10.29. 19:01:01

@nyg: "versenyképes árajánlat" -ot emlegetni egy olyan országban, ahol a közbeszerzés végén szinte mindig az derül ki, hogy a legolcsóbb a legdrágább, itt meg majd az jön, hogy az ortt nem úgy értette a koncessziós díj összegét, mint a pályázó, stb.
Felelős meg nuku, jó magyar szokás szerint!

Butabi 2009.10.29. 19:01:28

Egyet kérdeznék azoktól akik akármelyik rádiót fikázzák (pl sasika61): honnan a francból veszik a véleményüket, csak nem hallgatják ezeket a rádiókat?

1. igen. ha szar akkor miért?
2. nem. akkor honnan veszik, hogy szar?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 19:05:39

@mindenolyanzavaros:
épp a fölfújt lufit akarom leereszteni.
Uff

szobatars 2009.10.29. 19:07:36

Azért a Sláger eldönthetnél mivel is akar érvelni (vagy hergelni, kinek mi tetszik):

1. A nyertesek irreálisan magas árat vállaltak, amit nem lehet kitermelni.

2. A nyertesek olyan alacsony árat vállaltak, hogy 670 milla kár éri az "adófizetőket"

Ez a két állítás, egymástól pár sorra a nyílt levelükben, finoman szólva is jelzi, hogy tesznek ők a demokráciára, meg a sajtószabadságra..ez részükről sem más, csak üzlet, a többi csak parasztvakítás...mert mindenki tudja, hogy EZ az ÜZLET, ebben az országban ilyen...

Tetszettek volna gondolkodni a választásokon és nem szarni bele a politikába. Ezek a "politikusok" a mi "gyermekeink". Mi választotuk őket, mi nem választottunk mást helyettük, mi nem néztünk a körmükre...

Most aztán esszük a közösen főzött levest...

piszok alfréd 2009.10.29. 19:08:28

drkovax

egyetlen olyan véleményt sem láttam,ami szerint ez több bevételt jelent a mostaninál. neked mi kellene inkább, 1 millió 50%-a vagy 100 millió 10%-a ? úgy tudom a 10-15 % körüli ajánlatnál többet külföldön sem tudnak sehol kigazdálkodni,ezért tűnik az egész átverésnek.egy nem létező bevétel 50%-át ajánlották, ami enyhén szólva is parasztvakítás...

Thulsa Doom (törölt) 2009.10.29. 19:09:13

Míjj szánalmasak ezek a bocskorék! Még emlékszem, amikor a választások előtt Gyurcsókot nyomták ezerrel! Most meg a szocik adták a szájukba a hosszúcsöcsöt! Vehehehe!!!
Náluk már csak azok szánalmasabbak akik azért rinyálnak mert megszűnik egy adó. Akinek ez a legfőbb gondja azt azonnal az uránbányába kéne zavarni, oszt' jónapot!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.10.29. 19:12:41

@ügyeske: Szomorú, hogy ennyire igénytélelen az ország. Én örülök, hogy ezentúl még véletlenül sem hallhatom.

É2I 2009.10.29. 19:14:47

Próbáltad megcsinálni a tizenöt perced.

"Műbalhé az ORTT-döntés miatt."

(De legalább ért egy index főoldalt. Ezek szerint bejött ;P)

Ja és amennyire én a mostani értelemben "liberális" vagyok, annyira mehetsz buzifelvonulásra canabist szívva...

Lasombra 2009.10.29. 19:18:55

hogy ki mit szeret, magánügy. én elvagyok a WinAmpos tematikus rádiókkal, ahol olyan zene megy, amit én szeretek, változatos is, és még Boros-Bochkor, Jáksó, Sebestyén - Vadon szösszeneteket sem kell "élveznem".

ezért szeretnék inkább a tényekre szorítkozni.

1. itt mindenféle 4-5 milliós hallgatószámok röpködnek. erre tud valaki forrást is mondani? én leszopom magam, ha ötmillióan hallgatnák bármelyik adót is.
egy ilyet találtam (nem tudom lehet-e / szabad-e linket betenni, próbacseresznye)
adattar.ortt.hu/radionavigator/200904
itt lesz lentebb egy Rádiók elérése nevű ábra. megfigyelhető, hogy csúcsidőben 2,5M ember hallgat rádiót. az összeset! ezt tessenek osztani a részesedésekkel.

2. konkrétum után a konkrétum hiánya.
honnét a véres faszból tudják egyesek, hogy pontosan milyen műsorstruktúrája lesz az új rádióknak??? de tényleg. miért hőbörögnek olyasmiről, amiről zéró tapasztalatuk van? Fidesz/MSZP lesz a tulajdonos. so what? egy csomó dolog párttulajdonban van. szerintetek nonstop pártpropaganda fog menni? ki néz hülyének kit?
lehet, hogy leigazolják a kedvenc rádiósaitokat, és észre sem veszitek, csak a szignálból, hogy más adón vagytok.

Új Péter szösszenetét is érdemes átfutni a témáról.

hapcika 2009.10.29. 19:27:51

@sasika61: Ne nyalogass! Csikis vagyok!

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.10.29. 19:30:22

@sasika61: Isten hozott az internet Új világában.

joszip 2009.10.29. 19:30:39

"A Sláger Rádió közel 4 milliós családja fantasztikus ajándékokat kap támogatóink jóvoltából!"

Hahhhahhahaa! Rátkaji Filipp kéne oda nektek, az ért a milliókhoz.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 19:33:41

@hapcika:
nem értetted meg a célzást, sajnálom.

hapcika 2009.10.29. 19:36:29

@sasika61: Honnan tudod, hogy édes vagyok? Hát, nyalogatsz!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 19:38:49

@hapcika:
magamra értettem a megnevezést, ami egyben egy célzás is volt, idézet a komédiából, ezt nem értetted meg.

S. Annyi 2009.10.29. 19:43:11

Sajnos nem kell örülnünk, visszajönnek más adón.
Ez az ő szavaikkal: Ne ürülj, visszagyövünk parasztok.

Corry 2009.10.29. 19:46:47

Sasika, sok szempontból igazad van, sőt elméletileg teljesen, gyakorlatilag viszont nem.
Tényleg jó lenne, ha egy színvonalas rádió is meg tudna élni a piacon, de ez nem fog moatanában bekövetkezni.
Ma az van, hogy a lantművészete kapcsán (gondolom) mindkettőnk által tisztelt ember bohóckodik a képernyőn a női nem legaljának társaságában.
Ha durva akarok lenni, akkor azt mondom, hogy a Benkőt milliók nézik, hogy megdugta e már a Micukát, de a kutya sem hallgatná meg, ha pl. eljátszaná gitáron az Ave Mariát.
Sőtmitőbb majdnem biztos vagyok, hogy kevesen mondanák meg a most neki drukkoló milliókból, hogy milyen hangszeren játszik.
Ez a piac hatása barátaim, ami a médiában az igénytelenség irányába húz.

Ami miatt viszont nincs talán igazad az meg az, hogy az új rádiók a bevételük jelentős részét kínálták fel koncessziós díjként. Ha ezt hozni akarják és mellette még meg is akarnak élni, akkor a műsornak olyannak kell lennie, hogy visszasírod még a BorosBocskort... :-)

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 19:56:25

@Corry:
arra azért nem esküdnék meg, hogy visszasírom a B-B párost, s arra sem, hogy eltűnnek az éterből. Ne is tűnjenek, csak ne állítsuk be őket a szakma csúcsiként (nem rólad van szó).
Ami engem írásra ösztönzött az az, hogy milyen következetlenek vagyunk az ördögkiáltásban. Mutyi volt a döntés? Biztosan az. Amikor ők vagy a két nagy kertévé jogot kapott, az nem volt mutyi? Dehogynem. Volt akor balhé? Nem volt. Legalábbis ilyen nem. Egyébként pedig adjunk legalább pár hétnyi lehetőséget az új rádióknak, s azután felháborodhatunk, ha valami nem tetszik.

izlésrendőrség 2009.10.29. 20:10:00

sasika

ez szép volt, öröm látni hogy az igénytelen marhacsorda bőg az tápért:))...sasika pezsgőt tölthetek egy pohárral?..egyedül nem ünnepelek

peca1000 2009.10.29. 20:11:13

Azért kicseszés, hogy nem hallgathatom majd reggel a Bumerángot, mert nem Pesten élek. Hiába lehet majd az Interneten is hallgatni, a kocsiba nincsen.

Alvarez 2009.10.29. 20:13:47

Azért arra kiváncsi vagyok, ha mindkét frekvenciát mszp-s rádió nyerte volna el, akkor is ilyen megengedő lennél-e Sasika.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 20:17:14

@Alvarez:
félreértesz: nem vagyok megengedő, csak azonos reagálást elváró: korábban ők is mutyiztak - volt balhé? Akkor most mit akarnak?

Sanya1965 2009.10.29. 20:20:40

@joszip: Ne is említsd a Pont FM -et!
Azóta is sírok...
Ha reggel elegem volt a BB párosból mert épp valami öngerjesztő marhaságot nyomtak átkapcsoltam oda. Fiala egy kicsit kiakasztó volt (bár néha voltak hallgatható riportjai), de fél tízkor már végzett és jöhetett Deep Purple, AC/Dc, Metallica, Led Zeppelin stb.
Bár állítólag páran itt-ott megjelentek az ottani társaságból.
Parzizánbál Rádió, mondjuk az netrádió, ma hallottam, hogy Engi és Viora a Rádió.Q-n lesz ha minden igaz kedd este tiztől, a Puzsér Robinak (ex Demokrácia Részvénytársaság, Demokrácia Zrt.) van egy filmekről szóló műsora a Rádió Cafén talán szombat délutánonként. És a Puzsér Robiék műsora tényleg odacsapott.

gonoszzsiga 2009.10.29. 20:28:15

"igénytelen marhacsorda bőg az tápért", nézőpont kérdése, én erre meg azt írnám , inkább tartozom ebbe a marhacsordába, mint a bamba birkák gyülekezetébe, ami arra megy amerre hajtják!

Brigi \"B. A.\" főnöke 2009.10.29. 20:29:57

Egy ideig nem írtál. Az tök jó volt. Megint az kéne.

(Igen, én jobban szeretem a politikánál a BB-párost. Nem fogok reggelente az autópályán agymosát hallgatni. Akkor inkább előveszem az Apollo 440 CD-t, és kivilligok mindenkit a belső sávból, az lesz ám a móka!)

Lincoln7 2009.10.29. 20:40:19

sasika, meg-e (!) éri főoldalra kerülni?

Több marad ... · http://www.penzgazda.hu 2009.10.29. 20:41:12

És még ez is itt van!

Valaki nagyon komolyan gondolta:

klasszradio.com (tiltakozó oldal)

tamasoft 2009.10.29. 20:53:22

Én egyetértek a post írójával. Senkinek sincs örök helye az éterben. Már csak az RTL klubot, meg a Tv2-t kellene valahogy lapátra tenni.
Besavanyodott, kritikán aluli műsorok, ugyanazok a zenék, előre felvett anti-élő rádióműsorok kellenek? Nekem ugyan nem. (Ez a 2 reggeli műsorra nem vonatkozik, mert az valamennyire élő.)

rszvsz 2009.10.29. 20:59:19

Sasika: korrekt írás.

Félreértések elkerülése végett, a Danubius és a Láger is megkapta a lehetőséget a hosszabbításra - és itt nem az összemutyizott zsdsz-törvénytervezetről beszélek. Ők miért nem ajánlottak jobbat? Eddig is csak ajánlgattak, aztán rejtélyes módon nem teljesült lófasz se belőle. Csak éppen a libsi pártpolitikusok nem feszegették a témát.

Bezzeg most... Hány utolsó féreg bérkommenter jön még elő? Pusztuljatok vissza a bölcsészkarra!

Más: 3-4 millió hallgató. Na ezt levezetném:

Magyarország lakossága kb 10 millió. Ebből minimum 600ezer cigány. Na azok nem hallgatnak rádiót, csak a bodé gusztit meg az ifjabb lakatos (ll junior álnevű) gyökeret.
Van 3-400ezer kínai, viet, stbstb. Nekik van saját zenéjük, amúgy se értenének semmit Boschkorból.

Maradt 9M. Ebből 4M nyugger és 2M gyerek. Vagyis 3M hallgathatná a 2 rádiót. Legább 1M nem autózik/nem rádiózik. 1M utálja Bokros-Bocskort és az igénytelen műsorukat, mint a szart, akárcsak Sebestyén Blamázst.

Maradt 1M, akikből 4-500ezer néha odakapcsol. A maradék 5-600ezer fix hallgatója. De melyiknek?!

A pártrádiók meg majd jól megtalálják a 4M nyuggert és 1-2M otthonülőt. Akkor ki a hülye? Mert a reklám nem az autóban 30percre odakapcsolókra van tervezve...

bretman 2009.10.29. 21:02:35

@sasika61:

Részleteznéd, milyen mutyi volt, amikor a Danubius meg a Sláger megkapta a frekvenciát?
Amikor a két kertévé megkapta a frekvenciát, az valóban mutyi volt. Legalábbis az RTL esetében. Ugyanúgy ki kellett volna zárni őket, mint most az Advenio-t. És balhé volt. Nagyobb, mint most. Veled ellentétben máig emlékszem rá. A vége az lett, hogy a Legfelsőbb Bíróság megállapította a törvénysértést, majd hozzátette, nem tud mit csinálni.
És még valami: bár láthatóan te is azok közé tartozol, akik zsigerből mindenre a liberálist használják szitokszóként, de a kertévés mutyi is MSZP-Fidesz mutyi volt az Íriszt támogató SZDSZ-el szemben.
Amúgy pedig lehet, hogy te szívesen élnél az ízlésednek megfelelő kultúrájú diktatúrában, de én maradnék az ízlésemmel ellentétes kultúrájú demokráciában.

Punxsutawney Mormota 2009.10.29. 21:04:10

Még az a szerencse, hogy blog-ot minden hülye írhat, ugye? Fel-fel proletárok, akiket nem vettek fel az újságíró-iskolába (még fizetősbe sem!) és akkor is könnyűnek mérettettek meg, amikor az ELTE trombita-filológia szakára felvételiztek, mert sebaj, itt van ez a remek lehetőség, hogy kiírjátok magatokból a frusztrációtokat és büszkén hírdessétek, hogy mi merünk szembeszélben vizelni!
Mert ugye a szakmaiság csúcsa az, hogy fikázunk mindenkit, aki nálunk egy paraszthajszálnyival is sikeresebb, vagy többet tett a közjóért és szórakoztatásért.
Írom ezt mindazok mellett, hogy velem Bochkorék gyűlöltették meg a Rebuplik-ot és még néhány magyar előadót, aki a kedvencük volt.
DE! Nagyon sok ember hallgatta őket reggelente és sokaknak szereztek jó pillanatokat. Felesleges ezek mellett azzal elsiklani, hogy mennyire voltak szakemberek, vagy jó rádiósok. Természetesen egyikük sem egy Szilágyi, de nem is az volt a feladatuk.

?aztaaa? 2009.10.29. 21:04:56

hat , eleg nehez letagadni hogy partpolitikai dontes szuletett.
Az hogy sokaknak nem tetszik a Boros/Bocskor paros, az egy dolog. Nekem sem tetszik a Dacia Logan, megsem fogom felgyujtani, hanem tudomasul veszem hogy letezik ilyen auto, es kesz. Csak azert mert nekem nem tetszik, masnak meg tetszhet.
Es ne felejtsuk el: sok/sok adot fizet a ket csatorna.
a most palyazatnyertes csatornak pedig hogy mennyit igertek, es abbol mennyi fog megvalosulni, majd meglatjuk.

betyár (törölt) 2009.10.29. 21:08:57

Üdvözöllek:)))

igen-igen, egyetértek a poszttal

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 21:09:54

@Brigi \"B. A.\" főnöke:
ezek szerint akkor is "olvastál", amikor nem írtam...

joeramirez · http://automeo.blog.hu/ 2009.10.29. 21:10:02

ÉLJEN ÉLJEN ÉLJEN

Már csak a Heti tetves, és a Naplopó műsoridejét kellene elvenni
( Bónuszként Palikot kirúgni az RTL f1 speaker ülésből)

És felvirágozna a Nemzet!!!

8510 (törölt) 2009.10.29. 21:11:06

@wazzu: Akkor meg mit kell verni a nyálat? Műbalhé az egész.

@kdlla: december 5-e óta nem kérdés

8510 (törölt) 2009.10.29. 21:12:10

@Punxsutawney Mormota: Ja, tök jó pillanatok voltak azok is, mikor a kerékpárosok kiirtásáról futtattak eszmét ...

Punxsutawney Mormota 2009.10.29. 21:12:10

@rszvsz:
Gondolom, hogy amikor egy nevet nem tudsz/akarsz pontosan leírni, akkor már játszol a micsodáddal... Mert az olyan jó érzés, nem? Húúú f@sza gyerek vagyok, most aztán jól megmondom a frankót...

Amikor ott tartasz, hogy "libsi", akkor ejakulálsz, ugye?

Nem tudom, hogy a Fidesz, miért nem lehet, Fidesz (figyelem baloldaliak), az MSZP pedig csak szimplán MSZP, az SzDSz pedig SzDSz, hogy a többi szinonímájáról már ne is beszéljek, ugye kedves jobboldaliak?
Ezek a jófejkedő átnevezések és taknyolódások sokat elárulnak az ember jelleméről és intelligenciájáról illetve annak hiányáról.

joeramirez · http://automeo.blog.hu/ 2009.10.29. 21:12:20

@elinnen: "Es ne felejtsuk el: sok/sok adot fizet a ket csatorna.a most palyazatnyertes csatornak pedig hogy mennyit igertek, es abbol mennyi fog megvalosulni, majd meglatjuk"

Hja, hogy van akinél már AZ IS ERÉNY, HA FIZETETT ADÓT ... :P :DD

Nyugodj le, a nyertes is be fogja fizetni az adót.

A frekvenciahqsználati díjról meg soha nem hallottál, de háborogsz Bocskórékkal kánonban

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 21:13:38

@Punxsutawney Mormota:
a még hülyébbek el is olvassák, ugyebár.

Punxsutawney Mormota 2009.10.29. 21:14:17

@joeramirez:
Szerencsére egyéb irányú elfoglaltságai miatt Palik egyre kevesebbet kommentál... Természetesen szakmainak őt sem nevezném, de legalább lelkes :)

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 21:14:29

@bretman:
nem hallottál SZDSz-es mutyiról még? Hajjajjajajajaj.

Punxsutawney Mormota 2009.10.29. 21:15:39

@sasika61:
Az annál is hülyébb bloggerek meg kommentelik azokat, akik kritizálják őket, ugyebár.

Binsz (törölt) 2009.10.29. 21:16:43

Azzal önmagában nincs bajom, hogy bukik a Sláger és Danubius, azzal viszont igen, ahogyan...

Mert jönnie kellett két pártrádiónak, akik egy-egy kamu üzleti tervvel nyertek is, azaz megszavazta egymásnak a jobb és a bal, hogy legyen egy-egy újabb pénzmosási felületük.

Gratulálok, van itt összefogás, csak akarni kell! :)

rszvsz 2009.10.29. 21:17:01

@Punxsutawney Mormota:

Ja bocs buzikám. Ne magadból indulj ki... :P

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 21:17:24

@Punxsutawney Mormota:
felejtsük el egymást, ennek semmi értelme.

Punxsutawney Mormota 2009.10.29. 21:18:29

@8510:
A kerékpárosok kiírtásáról az új kresz gondoskodik. De ha most az elmúlt 10 évből valamit ki akarsz ragadni, ami végletekig unszimpatikus volt, akkor ez tényleg az volt.
Nekem az a fajta nepotizmus nem jött be, ahogy a haverjaikat tolták. Leginkább zeneileg. Ilyenkor átkapcsoltam a Mária rádióra. Kész.

Punxsutawney Mormota 2009.10.29. 21:19:19

@sasika61:
Egy csendes fohászt követően igyunk a világbékére? :)

Punxsutawney Mormota 2009.10.29. 21:20:39

@rszvsz:
Ez aztán sziporka volt a javából :D

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.10.29. 21:24:51

"komoly szakmai vizsga" a szórakoztató iparban??
az meg mi a faszom lenne? Te csinálnád, mint Jeszenszki úr az dídzsévizsgáztatást??

(amúgy ki ez a szerncsétlen sasika, hogy feszt futtatja az index a marhaságait??)

rszvsz 2009.10.29. 21:26:00

@Punxsutawney Mormota:

És nagy igazság... ;P

Bár a nicknevek alapján is lehetne idiótizmust és szánalmat kiáltani... De mi a fasznak?!

Pelso.. 2009.10.29. 21:29:21

@sasika61: Úgy vélem, nem ártana megerősíteni tényekkel azon állításodat, hogy fenti ügy a liberális bukta része, konkrétan; a két adó mennyiben volt a liberális médiagépezet része. Már csak azért is, hogy ne kelljen már írásod gyenge mellébeszédként elkönyvelni.

1x1 2009.10.29. 21:30:59

A posztíró pár alapvető félreértésre hívja fel a figyelmet, és a kommentekből látszik, hogy rengetegen még mindig nem látják a fától az erdőt:

1. Az országos sugárzási jog óriási hatalom az emberek látásmódjának (nem csak politikai!) befolyásolására
2. Az országos sugárzási jog ezért nem alapulhat életre szóló megelőlegezett bizalmon
3. Azok jogait is figyelembe kell venni, akik nem szimpatizálnak ezekkel a rádiókkal még sincs lehetőségük mást hallgatni, ha olyan helyen élnek vagy utaznak - és valami mást szeretnének
4. A hallgatottság értelmetlen érv: aki versenytárs és valós alternatíva nélkül építheti műsorait, még, jó, hogy magas hallgatottságot ér el. Ha a Sláger a reggeli sávban tücsökciripelést sugározna, akkor is magas lenne a hallgatottsága. 10 év alatt versenytárs nélkül nem nagy kunszt felfuttatni egy műsort
5. Az, hogy eddig pályázat nélkül hosszabbítottak koncessziót a két rádióval, nagyon durva kötelezettség mulasztások ellenére az mi volt, ha nem politikai mutyi?!

Punxsutawney Mormota 2009.10.29. 21:35:11

@rszvsz:

Jó éjt! Alud ki magad, hogy holnap új erővel vághass neki a libsizésnek.

bretman 2009.10.29. 21:36:26

@sasika61:

Ez most mire volt válasz? Nyugtáztam: nincs válaszod arra a kérdésre, hogy milyen mutyi volt a Sláger és a Danubius pályázatánál és nincs válaszod arra, hogy a kertévés pályázat mutyija ennél is nagyobb balhét kavart és az is MSZP-Fidesz mutyi volt.

Ehelyett egy ordenáré csúsztatással mellébeszélsz. Egészségedre.

bretman 2009.10.29. 21:39:32

@sasika61:

Ez most mire volt válasz? Nyugtáztam, hogy nincs válaszod a kérdéseimre, ezért ordenáré csúsztatással mellébeszélsz.

bretman 2009.10.29. 21:40:24

Bocs, az előző üzenet először nem ment át, ezért ismételtem meg.

?aztaaa? 2009.10.29. 21:42:37

@joeramirez:
figyelj, ez egy kicsit olyan mint a magyarorszagi beruhazasok. Elvallalom 100ft-ert , aztan 120ft lesz a vege. De mindegy, mert a 100ft-os ajanlatommal megnyertem a tendert a 120ft-os ajanlattal szemben. Hogy a vegen annyiba kerul,mint a legdragabb ajanlat..? kit erdekel.

Itt is be van kamuzva egy rakas penz, de eros a gyanum ogy amikor fizetni kell, akkor majd mindenfele gazdasagi okora hivatkozva el fognak maradni a befizetesek. Az , aki eladott egy bizonyitottan vallalhato ajanlatot, pedig megy a lecsoba.

Az pedig hidd hogy sajnalaom a Boros/Bocskort. Megvan mindegyiknek a magahoz valo esze, nem fognak ehenhalni.
Ami felhaborito, az az hogy a napnal vilagosabb, hogy bunda az egesz.
Na ,ehhez nem tudok jo pofat vagni

Sanya1965 2009.10.29. 21:46:13

Most kezdődik az M1-en az Este, benne az egyik új adó főembere lesz. Vajon Ő is azt hazudja, hogy jó estét kívánok?

?aztaaa? 2009.10.29. 21:49:54

Kedves posztiro:

annyit azert had jegyezzek meg hogy nem attol lesz egy radiomusor igenytelen, mert te azt mondod. Maximum neked nem tetszik es kesz.
Attol meg masnak tetszhet.

Ha neked nem tetszik a Slager, semmi baj, nem kell odatekerni es kesz. A te valasztasod, a te dontesed.

De szerintem az olyan mint annak idejen volt az Isaura. Soha senki nem nezte, de megis mindenki tudta mi tortent a tegnapi reszben.

bretman 2009.10.29. 21:53:53

@elinnen:

Be fogják fizetni. Papíron teljesíteni fogják a válallást. A hazugság ott van, hogy a Sláger árbevétele tavaly több, mint négymilliárd forint volt, ennek 11 százalékát ajánlották fel. A mostani nyertesek viszont nem direkt adják el a reklámot, hanem kiszervezik sales house-oknak. Magyarán eladják a reklámidőt egy olyan cégnek, aminek papíron csak 25 százalékban tulajdonosai. és nem 4 milliárdért adják el, hanem annyiért, amennyi nekik tetszik.

Mondjuk 200 millióért. És ennek az 50 százalékát kell befizetniük. Vagyis a példánál maradva 300 milliót (mert 200 milliót muszáj, efölött jön a vállalás), ellentétben a Sláger 640 milliójával. Így jár rosszabbul az állam az 50 százalékkal, mint a 11-el járna.

?aztaaa? 2009.10.29. 21:56:04

@bretman:
nalad a pont ! Errol van szo .

szilba 2009.10.29. 22:11:49

Ez gyönyörű, és nagyon fedi Magyarország jelenlegi állapotát!
Lehet szeretni és lehet utálni a jelenlegi két rádiót, de: mindenkinek, aki itt hozzászólt, van róla véleménye, tehát valamilyen szinten hallgatta.
Ez a két rádió éveken át megteremtette a maga imázsát, és megvan a maga törzsközönsége, nem kell tehát ez a nagyképű intellektuális fanyalgás: ezek a rádiók futottak.
Nem hiszem, hogy ún. klasszikusokkal, és mellette rettenetes "közszolgálatisággal" a két új jelentkező tarolni fog, főleg, hogy az egyik az MSZP, a másik a Fidesz-KDNP csókosa. Innen világos, hogy politikai -mit ne mondjak- pártpolitikai kampányműsorokat fogunk hallani, csekély zenei aláfestéssel. A legnagyobb probléma pedig az: megint ocsmány pártpolitikai döntés született: a nyerteseket nem zárták ki olyan feltételek miatt, amelyekért mást (nem politikai pályázót....) kizártak. Nem szerelmem a NapTV, de valahogy azokat is sikerült silány, átlátszó indokokkal kizárni! Ez nem demokrácia, ez nulla, sikerült országos szócsövet találni mindkét ocsmány politikai pártnak, ezzel megszüntetve milliók lehetőségét arra, hogy megpróbálva elszakadni a napi problémáiktól békésen zenét hallgassanak. Magyar Banánköztársaság!!! Gratulálok!

parasztgyerek 2009.10.29. 22:20:13

@vmaast: Húha!
Én többnyire autóban hallgatok rádiót, de valahogy ez az Est FM itt Nyíregyháza környékén kimaradt. Buktam valamit? Csak a nem pestiek nyilatkozzanak, ha lehet...

?aztaaa? 2009.10.29. 22:22:02

Bar ha jobban belegondolok nem is ertem hogy miert vagyok felhaborodva..... megis mit vartam? partsemleges dontest? mutyimentes eljarast? etlathato finanszirozast?

Lehet hogy bennem van a hiba. Tul naiv vagyok.../ voltam...

Shopping 2009.10.29. 22:22:45

Valóban, nem szűnik meg a Bumeráng.

Csak kevesebben fogják hallgatni = kevesebb reklámbevétel=
KEVESEBB FIZETÉS a Boros-Bocskor duónak!!!!!!

Ezért fáj nekik annyira, ezért rinyálnak.

Csabi78 2009.10.29. 22:23:13

sasika: Nem az a baj, hogy az a másik kettő nyert, hanem ahogyan nyertek. Az 55%-ot úgy tudják teljesíteni, hogy a reklámtevékenységeiket (és az érte járó bevételt) kiszervezik egy külső cégnek (ami szintén saját cég), majd ebből kap valami pitiáner összeget a rádió, majd ennek az 55%-át leadják. Gondolom csöppet sem zavar, hogy ez csalás, mégha legális is.

Sanya1965 2009.10.29. 22:27:07

Rövid volt a Neo-s nyilatkozata, semmitmondó és
a tovaris repartyor is gyorsan lezárta, hogy "lejárt az időnk, köszönjük szépen"

??

?aztaaa? 2009.10.29. 22:29:14

@Shopping :
nem feltem a parost. De ha levezetem a gondolatmenetedet, te sem vagnal jo pofat ha holnaptol levesznek a fizudbol.

Ha meg irigyled toluk a penzt, akkor adott a lehetoseg. Tessek jelentkezni egy radiohoz, es majd kiderul hogy mire jutsz..
mert egyenlore ugy nez ki a dolog hogy irigy vagy mas sikerere, de nem gyengen

bretman 2009.10.29. 22:31:29

@szilba:

"világos, hogy politikai -mit ne mondjak- pártpolitikai kampányműsorokat fogunk hallani, csekély zenei aláfestéssel"

Nem feltétlen. Vagy legalábbis nem ez a lényeg. Akkor ugyanis senki nem hallgatná. A pénz a lényeg. Ha csak évi 500 milliót tudnak kivenni pártcélokra a sales house-os trükkel, az egy ciklusban kétmilliárd forint.
Persze a zenék között elrejtve lesznek pártpolitikai kampányműsorok is, de erre nincs akkora szükségük, mint a pénzre. Az üzenetüket ezek nélkül a rádiók nélkül is el tudják juttatni.

allahakbar 2009.10.29. 22:32:33

sláger?danubius?olyan mint a romlott-rothadó kultúra amit képviselnek.el velük.

h4z4rd 2009.10.29. 22:35:08

@elinnen: Nem, nem mindenki nézte, legfeljebb a mintavételezés idejéig. Amint kiderült, hogy szar, nem néztem/hallgattam tovább. És igen, a saját döntésem.
Egy apró példával meg is indokolnám, miért is igénytelen a sláger. A zenei repertoár kritikán aluli, ugyanis pl a Queen-nek nem csak három száma van ám, mégis kizárólag ennyit hallhatsz ott.
Ez olyan, mintha csak tejbegrízt ehetnél onnan kezdve, amint kiderül, hogy szereted.
Azt gondolom, lett volna rá pénzük, hogy még pár játszási jogot megvegyenek. Úgy vettem észre, a teljes műsorrend a parasztvakításra épült, így szerintem nem kár érte.

Hátha lesz valami jobb...

(Az ízlésbeli különbségek problémáján felülemelkedve is szembeszökő, hogy a radiocafe például mennyivel magasabb nívójú műsorokat képes napról-napra összeszegelni, de sajna lassan tényleg belátom, hogy a 'népnek' a középszar pont elég jó. Hogy is volt? "Nincs az a rossz poén, amin a tömeg nem röhög")

?aztaaa? 2009.10.29. 22:39:08

akkor ez most gyakorlatilag penzmosas?

mert nagyon ugy nez ki.

Banana Republik Hungary

h4z4rd 2009.10.29. 22:41:11

@parasztgyerek: hogy nyilatkozzanak olyanok, akik szintén nem foghatták azt az adót?

Amúgy igen, buktál. Szerintem az eddigi legjobb adó volt.

Hattory Hanzo 2009.10.29. 22:46:09

"Az ugyancsak Brüsszelben tartózkodó Orbán Viktor Fidesz-elnök gazdasági ügynek minősítette a frekvenciapályázatot:
"Sohasem kedveltem azokat az üzletembereket, akik a gazdasági verseny helyett a politikai kapcsolatokat próbálták használni. A gazdasági verseny arra van, hogy az ember ott helytálljon, és ne politikai pártfogás, pártfogók után futkározzon. Itt most volt egy verseny, a versenyben eredményt hirdettek. Ha ez megfelelt a jogi előírásoknak, akkor nekem mint politikusnak nincs dolgom ezzel a döntéssel".

Van bőr a képén ennek a csávónak! Majd legközelebb, amikor disznóvágáskor szokás szerint beugrik hozzá Demján Sándor, akkor majd neki is említse meg, mennyire rühelli a dörgölődző üzletembereket..

halihalo 2009.10.29. 22:50:07

Elképesztő, micsoda sápítozás folyik itt az igénytelen oktatásért. Mintha életünk legfontosabb kérdése lett volna, hogy a közoktatásunk lezüllik-e, vagy magasabb szintre lehet emelni.
Hogy hangzik???? Jó, nem? Csak egy dologban különbözik attól, amit írtál. De bármi behelyettesíthető ide. És ezen a logikán végigmenve, ami nem olyan, mint amit én szeretnék, akkor fel lehet rúgni a szabályokat, és szét lehet osztani a szajrét a haverok között. Mert ők mégis csak ami kutyánk kölykei... Igaz? Veretes, nemes hozzáállás... Gratulálok!!! Remélem, nem tanítasz sehol....

bretman 2009.10.29. 22:59:26

@Hattory Hanzo:

Szerintem félreérted, nem Demjánra gondolt. Hanem Széles Gáborra.

Hattory Hanzo 2009.10.29. 23:05:17

@bretman:

Amit Széles csinál, az jóval túl van a dörgölődzésen, sőt a pettingen is

Funshine 2009.10.29. 23:06:27

Én meg csak most kapcsolódtam be, de már hallottam a rettenetes hírt el is megyek tüntetni az biztos. Vkinek tényleg ez volt a kedvenc rádiója ?
Megőrültem ha bementem vmi boltba és ez üvöltött mindenhonnan az igénytelen duma ócska zene kombó, talán ezért is hallgattam más zenét a fülemben. Szóval bye bye szép éveink voltak. Lehetne vmi igényesebb...persze nem biztos hogy az lesz...ebben a cirkuszországban bármi elképzelhető...
De ez a hiszti ? Elképesztő....

Zzoorroo 2009.10.29. 23:07:12

Eddig se hallgattam őket, ezentúl sem fogom. ÉS most, ahogy elgondolkoztam ezen rájöttem, hogy basszus, én kábé négy éve nem hallgattam összesen 30 percnyi rádiót; a kocsiban lemezeket hallgatok zenével és hangos könyvvel, otthon nincs is rádióm.

És kurvára nem is hiányzik.

Funshine 2009.10.29. 23:07:38

Hattory Hanzo !!!!! :D

Funshine 2009.10.29. 23:13:39

Én csupán véletlenül hallottam őket évek alatt és nem is hiányoznak más rádiók sem. Meg nem a kocsiban töltöm a fél napomat, ami jó. A legjobb rádió :D a 4-6s vili :)))

McK (törölt) 2009.10.29. 23:20:12

A posztíró-amellett ,hogy egy arrogáns seggfej-teljesen rossz oldalról közelíti meg a kérdést.
Egyrészt kurvára nem az a pályázó nyerte meg a tendert,aki a legtöbb pénzt kínálta.
Mielött leír egy ilyen pöcegödörszagút,mindössze utánna kéne olvasni.
Az új pályázó a reklámbevételeinek az 50 és 55 %-kát ígérte,plussz a 200 mulkát.
A zsidók nem hülyék tisztelt uram.
Segítek kicsit.
Rém egyszerű dolgot tettek.
A reklámidejüket EGYBEN értékesítik egy reklámügynökségnek -ami szintén az övék- mondjuk 100 millióért,azaz lesz belőle az államnak 250 illetve 255 milliója.
Majd az ügynökség fogja továbbértékesíteni a reklámidőt a valós több száz milliós értékén..
Azaz szépen beszopattak mindenkit egy testcsellel,amit a világ minden más országában simán kiszúrnak,kivéve itt.
Lehet vetíteni a nagy százalékokkal..csak egy kis számnak a nagy százaléka,kevesebb,mint egy nagy számnak a kis százaléka...ühüm.
Az,hogy valaki szereti-e a Slágert,vagy a Danobiust,lényegtelen,az eljárás az igazán gusztustalan,ami jogállamban megengedhetetlen.
Te pedíg,posztíró,aza a fajta vagy,aki más kárának csak azért is örül,mert más öröme úgysem lenne...ezzel a fejjel.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 23:24:47

@1x1:
kösz a hozzászólásodat, pontosan ez a lényeg.

Goyo 2009.10.29. 23:25:02

Ennyire elbaszott pályázati kiírás után Majtényi mindenkire mutogat, csak a saját hibáját képtelen beismerni. Röhej.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 23:29:12

@halihalo:
ne reménykedj, de anyi különbség van a példáink között, hogy ln nem mutyik révén lettem az, aki.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.29. 23:32:01

@McK:
már mondtam másnak is: nem lehetek egyszerre szép meg okos is: De törekszem :)

halihalo 2009.10.29. 23:42:16

@sasika61: De elfogadod, és véded, és mentséget találsz rá nekik.
Pedig ez velejéig lerohasztja a társadalmat, bármely oldal teszi is... Erre pedig nincs mentség, az sem, ha éppen Te nem mutyi révén kerültél oda, ahol vagy. Talán épp ezért kellene kicsit más példát mutatni a rád bízott gyerekeknek, amíg még talán fogékonyak rá.

halihalo 2009.10.29. 23:54:08

@joeramirez: Gondolom, te meg megmondanád, kinek mi kell tetsszen, és miről álmodhat. És ha nem azt teszi, vagy nem arról álmodik, akkor meg kicsit bezárják valahová...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.30. 08:13:54

@halihalo:
éppen a példát mutatom: mérjünk azonos mércével.

Pelso.. 2009.10.30. 08:43:15

@sasika61: Nézem. Elvonatkoztatva a rádiós ügytől: Tehát, amennyiben valaki helyteleníti, hogy a politika durván és folyamatosan beleavatkozik hétköznapjainkba, -nos, az liberális? Mert, átlagos gondolkodású, egyetlen irányzat felé sem elkötelezett ember hát hogy is gondolhatna ilyet, hogy merje a saját véleményét kifejteni. Innen már csak egy lépés: aki nem a mi nótánkat fújja, az mocskos komcsi libsi hazaáruló.

Corry 2009.10.30. 08:50:37

@sasika61:
Mondjuk én nem nagyon hallgattam a BorosBocskort, mert rühelltem őket, de itt Pest környékén vannak ám adók és műsorvezetők, akikhez képest ők még eléggé decens párosnak tűnnek.

A "szakma csúcsa" fogalom erősen attól függ, hogy mik a kritériumok. Ha a hallgatottság a fő szempont, akkor feltétlenül azok. Habár itt két dolgot el lehet ismerni: egyrészt arról, hogy ez a fő szempont egyikőjük sem tehet, másrészt ha akár Neked, akár Nekem kéne 4 óra hosszat a nyegle hülyét játszanunk nem tudnánk ezt ilyen profin csinálni, mert a spontaneitás nálunk hiányozna, nekik meg ez nagyon meg talán még a meggyőződésük ellenére is.

Valaki írta, hogy nincs versenytársuk, ez vagy egy nagy hülyeség, vagy olyan helyen lakik az illető, ahol csak a Sláger fogható.

Abban igazad van viszont, hogy várjuk meg a végét, de azt előre le szeretném szögezni, hogy a pártrádiónál bármilyen igénytelenség is jobb. Én egyébként arra, hogy az 55% hogy lesz teljesítve, külön kíváncsi vagyok.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.30. 09:49:25

@Pelso..:
nem a magánemberekre gondoltam, hogy nézd meg, kik tiltakoznak, hanem a pártokra.

Pelso.. 2009.10.30. 10:36:58

@sasika61: Értem. Nagy ívben teszek arra, mit mondanak, sulykolnak belénk a pártok az elmúlt 20 évben.Ki kell törni a pártfókuszált csőlátásból.

Kaga · http://autostat.hu/markatoertenetek 2009.10.30. 12:38:21

Én csak azt mondom, jó, hogy azt a két szart kicsit megszorongatják, mivel néhány helyen KÖTELEZŐ ezeket hallgatni. Egyik régi munkahelyemen ÁLLANDÓAN ez ment, mert a köcsög főnök szerette. Fujj, de gyűlölöm.

teemur · http://teemur.blog.hu 2009.10.30. 17:45:40

Én szerintem valamit nem értek. Miért paráznak ezek?

Mért nem pályázik a Sláger és a Danubius egyszerűen egy másik frekvenciára?

Nyilván át kell majd a Sláger-rajongónak programoznia a rádióját, de hát ennyi csak fog menni, nem?!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.30. 18:57:24

@teemur:
úgy tudom, két országos frekvencia van megnyitva mindössze, ezért nem tudnak másra pályázni.

csársz 2009.10.30. 21:19:49

Az ilyet szoktad szeretni, a Demokrata írja:

"Alakítsunk kis házi kommandókat. Három-négy fős csoportokban fésüljük át a könyvtárakat, és lopkodjuk ki, majd semmisítsük meg a ballib hazaárulás és ízléstelenség fekélygócait. Ha a kicsempészés nem megoldható, tépjünk a lapokba, firkáljuk össze, szellemi mérgezésre tegyük alkalmatlanná a futtatott senkiházik mocskait, mit hazaáruló médiánk minden szinten propagál.
Ne becsüljük le ezt a feladatot. A világ sorsa szellemi síkon dől el..."
"Spiró ótvar, Konrád átok, Nádastól meg mindjárt hányok.<< Ez legyen a felállítandó kis szabadcsapatok indulója, kik hősi, szent harcba indulnak a magyar szellemi élet megtisztításáért. Erkölcsi gátlásuk ne legyen."

bretman 2009.10.31. 01:54:59

@sasika61:

"nem a magánemberekre gondoltam, hogy nézd meg, kik tiltakoznak, hanem a pártokra."

Az MSZP-n és a Fideszen kívül mindenki.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.31. 08:03:28

@csársz:
az idióta akkor is az, ha jobboldalinak tartja magát.

csársz 2009.10.31. 11:44:27

@sasika61: akkor lesz dolgod jövőre
Kíváncsian várom.

De talán már most is megérne egy posztot, keress csak utána, mintha egy kedveld szerződ volna, aki írta...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.10.31. 15:43:16

@csársz:
megnéztem: a cikk humoros-gúnyos, a leírtakat a szerző sem gondolja komolyan.

teemur · http://teemur.blog.hu 2009.10.31. 20:03:31

@sasika61: Ja, oké, ez logikusnak tűnik (amúgy meg miért?!)

Másik kérdés, ami végig izgat, hogy miért nem úgy van ez szabályozva, hogy a frekvencia előző tulajdonosának "elővásárlási" joga van. Azaz rendes verseny, pályázat, csak ha alulmarad, a nyertes pályázó feltételei mellett megtarthatja. Normálisnak dolognak ez tűnne (az politikai beavatkozás nélkül is egzisztenciális gondot és operációs rizikót jelentene, ha egyik napról a másika itt állna egy rádió alkalmazottak ezreivel, stúdiókkal, székházzal, és nincs többé médiuma sugározni)...

drkovax 2009.10.31. 21:09:34

@teemur: A kérdést Horn Gyulának (aki utoljára szabályozni tudta 2/3-ad birtokában) ill. néhai Liska Tibornak (ill. fanjainak) kellene feltenni (ld. a Liska-féle vállalkozói szocializmus modellt, amelyet a szabályozás valójában követ).

teemur · http://teemur.blog.hu 2009.11.01. 18:57:27

@drkovax: A vonatkozó törvény mi a f**ne/ak 2/3-os????

Eunika 2009.11.25. 19:13:50

sasika drága, a cikked többi részére nem óhajtok reagálni csak egy dologra:

Mi a Sláger hallgatók egy "kemény magja", néhány százan indítottunk el egy petíciót, ami már nem kifejezetten a két elnémított adóról szól, hanem a sajtószabadságról. Sem pártok, sem gazdasági érdekcsoportok nem mozgatnak bennünket. Civilek vagyunk. Én személy szerint egy vidéki, középkorú, jelenleg munkanélküli átlagember. Én írtam a petíciót. És nem műbalhé, teljesen komolyan gondoljuk.

Én és társaim kikérjük magunknak ezeket a feltételezéseket, ezt a hangnemet. Egész egyszerűen, ha nem érdekel, ne foglalkozz vele.
Csókollak

slagerradioforever(L) 2009.11.25. 19:28:26

Ha nem érdekel akk mi a f****ért írsz róla blogbejegyzést???? :S:S

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.11.25. 20:44:35

@homo politicus:
Csókollak: nem érdekes, hogy a legkülönfélébb lapok foglalkoznak azzal, hogy most mi lesz a B-B duóval, hogyan élik meg eltávolításukat, veled meg senki, hogy munkanélküli vagy?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.11.25. 20:46:19

@slagerradioforever(L):
mert nem a rádiók érdelenek, hanema műbalhé, hogy ilyen ügyet tesznek meg sorskérdéssé.
Gondolom, hogy ha barátok közt megszűnne, másnap kitörne a forradalom. Megérné, ugye?
Életünket és vérünket.
süti beállítások módosítása