HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Szorul a hurok Gyurcsányék körül

2009.03.25. 16:08 sasika61

 

Holnap kiderül, hogy csütörtököt mond-e ez alkalommal is az annyiszor becsődölt jogállamiság, vagy végre tiszta lappal kezdhetünk hozzá a romeltakarításhoz, Kovács László egykori szép szavával élve: a kármentéshez. Vannak persze bennem kételyek, főleg amiatt, hogy a döntés – mint oly sokszor- most is az SZDSZ kezében van, s Fodor Gábor nem késlekedett kijelenteni, hogy ők nem azért ellenzik az előre hozott választást, mert félnek, hanem mert az ország érdeke nem ezt kívánja. Az ország érdeke – szerinte - nyilván azt kívánja, hogy még egy évig folytatódjon a semmittevés, az ötletelés, mert hát addig is biztosak a képviselői helyek. Ugyanakkor szabott egy meglepően szűk határidőt az egyeztetésre: csütörtököt mondott. Ez a dátum holnap lejár.
 
A miniszterelnök-jelöltek börzéjén jelenleg az SZDSZ Surányi-részvényeket ajánl megvételre, amitől az MSZP egy része láthatólag ódzkodik, s bár nem tudom, mi folyik a színfalak mögött, de nehezen tudom elképzelni, hogy egy Karsait, Szanyit stb. rá lehetne venni a „bevásárlásra”, a határidő pedig egyre szorít. Gondolom, egyrészt ígérnek egymásnak fűt-fát (leginkább a MSZP az SZDSZ-nek), kölcsönösen sakkban tartják és fenyegetik egymást (jön a patás ördög!), kérdés, hogy ki fogja felrúgni a sakkasztalt, lesöpörve a bábukat.
 
Ma az asztalborításhoz egy fokkal közelebb kerültünk, hála Sólyom László köztársasági elnöknek, aki figyelmezette a játékosokat, hogy nem teljesen komilfó, ahogyan játszanak, s egyébként is új partit kellene kezdeni, talán más játékosokkal. A köztársasági elnök urat ezért dicséret illeti. Ilyesmit vár el az ember tőle: mondjon határozott véleményt, s ne féljen attól, hogy szemére vetik: hogy jön ő ahhoz, hogy beleszóljon a nagyok játékába. Hát úgy, kedves Lendvai Ildikó, hogy Önnel szemben az ország nagyobb részének elege van a mutyikból, s azt akarja, hogy „öntsünk tiszta lapot a pohárba” - s ennek szellemében nyilatkozott Sólyom László. Ja, hogy ez nem esik egybe az Ön véleményével? Akkor valaki tévúton jár.
 
Holnapra okosabbak leszünk. Remélem, a parti nem úgy fog végződni, hogy a felek kölcsönösen megállítják az órát, s megkezdődik az örökcsütörtök. A Megáll az idő ugyanis filmek elsőrangú, dalnak már giccses, a politikában pedig egészen undorító.

23 komment · 1 trackback

Címkék: közélet választás mszp gyurcsány szdsz csütörtök sólyom lászló

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr911025104

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.03.25. 18:33:53

Darwin díj az MSZP-nek, orrkoppintás SólyomnakNem hiszem el! Hogy juthat eszükbe olyat kitalálni, hogy a szakértői kormányba be akarják erőltetni azt a Verest, aki a Gyurcsány mellett a legemblematikusabb alakja volt az elmúlt néhány év nem éppen sikeres…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.03.25. 16:58:07

Egyre szánalmasabb, ami folyik, rossz bohózat. Szerintem a KE éppen nem kéne, hogy nyíltan állást foglaljon (különösképp nem az egyik pár véleménye mellett).
azbeszt.blog.hu/2009/03/25/polhiszti

mbenedek 2009.03.25. 20:10:37

Már két hétnél tartanak, nem csütörtöknél...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.25. 21:00:23

„öntsünk tiszta lapot a pohárba”

ez jó... :))

különben pedig, a hurok úgy lesz megoldva, ahogyan a gordiusszi csomó..., átvágják (mint a 'lakosságot', a népet), azt kész... :(

kamasuka 2009.03.25. 21:22:09

Addig húzzák, míg valaki közgazdász diplomával el nem vállalja, vagy, míg a tömeg egy nagygyűlés után - ha lesz - be nem megy a parlamentbe ...

Corry 2009.03.25. 21:34:12

Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit lép holnap az SZDSZ.
Ha meglépi azt, amit meg kellene, akkor bárki bármit mond itt ebben a posztban fogok elismerően nyilatkozni róluk, akár ki leszek emiatt moderálva, akár nem. Én persze félek, hogy ennek a veszélynek nem leszek kitéve.

Amit viszont az MSZP művel az már röhejes. Ahogy a Lendvai asszony rendreutasította a közt. elnököt már a jóízlés határát súrolja, de már a túloldalról ...

Nagyon érdekes és tanulságos, ahogyan a pénz és befektetési piacok reagáltak és reagálnak erre a hacacáréra. Kábé sehogyan. Végülis az IMF hitel életben tart, a szocik eddig sem csináltak semmit, hiába volt közjogilag kormánya az országnak, mert a gyakorlatban már legalább féléve nincsen olyan nekünk (mármint kormányunk). Ezért tökmindegy, nem hozott a piacok szempontjából újabb rizikót a mi szeretett Ferink lemondása.
Ergó nagyobb zűrök nélkül át lehetne vészelni azt az időszakot, amig meglenne a választás és új kormánya lenne az országnak.

Karácsony Benő 2009.03.25. 23:03:59

'A magyar embernek évszázadnyi időbe tellett, amíg a lovaglástól elgörbült lábával megtanulta az eke utáni egyenes testtartást, és leszokott arról, hogy gyönyörűségét lelje az asszonyok és a gyermekek lemészárlásában.'
(Glatz Ferenc: 'A magyarok krónikája', Budapest, 1996. 9. oldal.)

tripanek (törölt) 2009.03.26. 01:25:41

Tisztazzuk: a KE joga es dolga beleszolni a nagypolitikaba, ha gaz van (vö. Alkotmany).

Az h ez most egybeesik a Fityesz velemenyevel, hat elég gyenge erv az elfogultsagra...foleg, hogy a jobbos velemenyeket (Feri alkotmanyellenesen tavozik), elutasitotta.

Szegeny Ildi...

kamasuka 2009.03.26. 11:42:09

Úgyis lesz valami jelölt, csak azért, hogy még egy évig lophassanak, lenyúlják az EUs pénzeket, kiárusítsák a maradékot. Leszarják az országot, mert vsz egy év múlva is qurva nagyot fognak bukni, meg most is, max. négy-öt mandátum különbséggel. Úgy érzik, hogy akkor inkább maradnak, bár ezzel megpecsételik az ország sorsát, de ez kb. ugyanúgy leszarják, mint eddig, látva az egész hét éves kormányzásukat.

Két dolog lehetséges:
1. Vagy egy tömegtüntetés után távoznak, és vissza se néznek (ha mákuk van nem fajul majd el a dolog);
2. Előkerül pár tisztességes(ebb)nek látszó MSZP-s képviselő, akik tényleg komolyan gondolják amiért odaültek (enyhe LOL, de hátha van ilyen ... :D), és benyújtanak a saját kormányuk ellen egy bizalmatlansági indítványt és velük együtt lesz elég ember az ellenzékben, hogy feloszolhasson a parlament. Bár nagy rá az esély, hogy az MSZP-ből mindenki agyonkorrumpálta magát az elmúlt 7, vagy 11, ill. a rendszerváltozás előtti években, mert zsarolás nélkül ennyire összhangban szavazni már túl átlátszó, de azért "hátha" ..., és mégis csoda történik. Bár a csodákban nem hiszek, de merem remélni, hogy egy valaki észhez tér az MSZP-ben is, elzavarják Gyurcsány(i)t, és elkezdenek egy új korszakot, aminek nem az a lényege, amit most képviselnek.

Corry 2009.03.26. 13:08:23

@kamasuka:

A második gondolatod komoly lehetőséget képviselne. Meg kéne szólítani azokat a szocialista polgármestereket, akik képviselők is egyben és már teli van a hócipőjük a tulajdon pártjukkal. Nekik érdekük lenne a mostani választás, mert ha a parlamenti választás jövőre lesz, annyi esélyük lesz a polgármesteri székre, mint trójai falónak az epsomi derbin...
Végül is ha segítenének most, azt minden választó pozitívumként értékelni ott helyben a 2010 -es önkormányzati választásokkor.

u.i.: a Sasika kedélyét borzoló dícséretek elmaradnak az SZDSZ irányába, hiába, kutyából nem lesz szalonna.

kissertés 2009.03.26. 15:22:14

Nyilván megy most a taktikázás ezerrel, se az SZDSZ, se az MDF nem tudja pontosan, hogyan jöhetnének ki a legjobban a helyzetből. (Az SZDSZ szerintem sehogy, egykori szimpatizánsként is ki merem jelenteni, hogy ezúttal kizártnak tartom, hogy önállóan bejussanak 2010-ben a parlamentbe, talán majd úgy, mint a KDNP.)

A Fidesz igyekszik kerülni a szart, tisztában vannak vele, hogy nem lesz előrehozott választás, addig meg próbálnak minél távolabb kerülni a szarlapátolástól.

Sasikának, meg a Fidesz-rajongóknak mondom, hogy ha Orbán Viktorék valóban kitűnnének a politikai paletta kinálatából és nem a hatalom és pénz okán politizálnának (mint bármelyik párt széles e világban), itt lenne a helyzet, amikor megmutathatnák, hogy nekik "az ország érdeke" a legfontosabb. Ebből a trutyiból konszenzus nélkül kijutni, meg eleve, tartós fejlődésre belőni egy országot, nem lehet. Megállapodhatnának a szocikkal, lehetne szakértői/válságkezelő kormányzat, stb-stb.
Idővel persze a Fidesz is erősen rá fog baxni, mert amint kormányra kerülnek és elkezdik gyógyítani az állapotokat, elvihetik egyedül a balhét. (Hiába nem ők egyedül csinálták, a választó ennél egyszerűbben gondolkodik, ha Orbán veszi el a nyugdíjat vagy a családi pótlékot, akkor Orbán lesz a főszemét.)

kissertés 2009.03.26. 15:23:22

Nyilván megy most a taktikázás ezerrel, se az SZDSZ, se az MDF nem tudja pontosan, hogyan jöhetnének ki a legjobban a helyzetből. (Az SZDSZ szerintem sehogy, egykori szimpatizánsként is ki merem jelenteni, hogy ezúttal kizártnak tartom, hogy önállóan bejussanak 2010-ben a parlamentbe, talán majd úgy, mint a KDNP.)

A Fidesz igyekszik kerülni a szart, tisztában vannak vele, hogy nem lesz előrehozott választás, addig meg próbálnak minél távolabb kerülni a szarlapátolástól.

Sasikának, meg a Fidesz-rajongóknak mondom, hogy ha Orbán Viktorék valóban kitűnnének a politikai paletta kinálatából és nem a hatalom és pénz okán politizálnának (mint bármelyik párt széles e világban), itt lenne a helyzet, amikor megmutathatnák, hogy nekik "az ország érdeke" a legfontosabb. Ebből a trutyiból konszenzus nélkül kijutni, meg eleve, tartós fejlődésre belőni egy országot, nem lehet. Megállapodhatnának a szocikkal, lehetne szakértői/válságkezelő kormányzat, stb-stb.
Idővel persze a Fidesz is erősen rá fog baxni, mert amint kormányra kerülnek és elkezdik gyógyítani az állapotokat, elvihetik egyedül a balhét. (Hiába nem ők egyedül csinálták, a választó ennél egyszerűbben gondolkodik, ha Orbán veszi el a nyugdíjat vagy a családi pótlékot, akkor Orbán lesz a főszemét.)

kissertés 2009.03.26. 15:23:58

bocs, vacakolt a kommentelés, nem akartam ennyiszer.:)

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.26. 15:29:54

@Corry:
ha azt mondták volna, én is írtam volna egypár elismerő szót. De már csak volna, sajnos.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.26. 15:32:56

@kissertés:
a megállapodásban nem hiszek, és célravezetőnek sem tartanám. Világosan láttatni kell, hogy a fő felelősség itt a szociké, húzni kell tehát egy vonalat: eddig vitték ők, ide jutottunk.

kissertés 2009.03.26. 16:36:58

@sasika61: Ha az ország érdekét néznék. Ez volt a hangsúlyos. De ez elmondható a másik oldalról is.
Ha az MSZP az ország érdekét nézné, lemondana és így megválasztódhatna egy olyan kormány, amit ideig-óráig nem piszkálnak a választók.
Csak épp, a konzenszus egyáltalán nem buta államépítő gondolat. Szerinted mi lesz, ha a Fidesz elkezdi szanálni a kiadási oldalt? Az emberek hőbörögni fognak, a szocik meg majd fújják, hogy "ne a zemberek fizessék meg". Legalább nagyvonalakban meg kellene állapodni a hozzátávra ható változásokról. Így marad minden továbbiakban is, egymást marják, s mivel ilyen szépen kibővült a paletta népszavazásokkal meg előrehozott választásokkal, az eszközök is nagyon szépek lesznek.

Corry 2009.03.27. 07:55:34

@kissertés:
Én úgy gondolom, hogy az sem mindegy, hogy ki szanálja a kiadási oldalt.

Ha ezt a mi Ferink, vagy a pártja teszi, joggal merül fel az emberben az, hogy biztos, hogy itt kell a nadrágszíjon húzni? Ha olyan szerényen éltek, akkor most miért ragaszkodnak foggal-körömmel a hatalomhoz? Visszamennek dolgozni a civil életbe és a szerencsésebbek többet keresnek, mint pl. egy állami főakárki fizetése. Ha meg ez nem így van, akkor ott más is van, ezért elindulnak a gondolatok, melyek mentén a szanálás elfogadottsága is csökken.

Ha viszont valaki olyan szanál, aki eddig nem volt a középpontban, akkor azért teszi, mert egyszerűen ezt kell tenni.

Azért van egy kis különbség a kettő között, nemde?

Corry 2009.03.27. 08:23:36

index.hu/belfold/budapest/2009/03/26/evi_42_milliot_keres_a_bkv_fotanacsadoja/

Tehát, amíg az emberek ezt olvassák, és nem azt látják, hogy a politikus urak saját maguknak is megszorítanak, addig azt nem fogják elfogadni, hogy nekik kevesebb jut.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.27. 12:53:05

@Corry:
hát éppen ez az, ami felháborító: hogy akármilyen szarul állunk, azért a haveri körnek mindig jut néhány millió, esetleg milliárd.

kissertés 2009.03.27. 15:07:22

@Corry: Van különbség, ezért írtam, hogy a Fideszt egy ideig kevésbé fogják csesztetni a kedves választók. De azért olyan sokáig nem fog tartani ez az állapot, az is tuti. Mint valaki valamelyik kommentben írta, a választók zöme nem ért a gazdasághoz, szimpátia alapján szavaz, támogat.
Ha mondjuk a 13. havi nyugdíjnak annyi lesz, az érintett nyugdíjast kurvára nem fogja érdekelni, hogy a frissen hatalomba került Orbánék veszik el, vagy a 7 éve vergődő szocik. Ha csökkentik a segélyeket, az ezen élők szintúgy nem fognak belegondolni, szükség van-e rá, vagy sem. Aki meglépi, az lesz a szemét, nemzetnyomorító, amire az aktuális ellenzék is tökéletesen rá fog játszani. Nem egy pálfordulást láttunk már demokratikus történelmünk alatt, ezúttal sem lesz másképp.

Corry 2009.03.27. 16:03:03

@kissertés: Azt én is sejtem, hogy a választói türelem nem fog addig tartani, amíg jóra nem fordulnak a dolgok. Ezügyben elég nehéz a helyzet.
Az ellenzék elég kicsi lesz a dolgok mostani állása szerint és nagyon csendben is kellene maradniuk, hiszen ők cseszték el nem mindennapi módon az egészet.

kissertés 2009.03.27. 17:46:24

@Corry: És szerinted csak ezért kussolni fog majd az ellenzék?:) Ha jól húzzák az időt és nem lépnek a választásig semmit, akkor majd elmondhatják, hogy ők bezzeg csak adtak, a fidesz meg szükségtelenül elvesz mindent, mert ne a zemberek fizessék meg!:)

Corry 2009.03.28. 08:32:35

@kissertés:
Én most drukkolok nagyon a fidesznek azért, hogy az ország elsüllyedésében ez a miniszterelnök keresési bohózat ne egy intermezzo legyen a folyamatos süllyedés után és a tényleges tragédia előtt, hanem hogy értelmes emberek megmutassák a kiutat.

Azt, hogy a szocik milyen arányban, hogyan fogják átélni a választást, az ő dolguk, a fidesz meg turbózza fel a Szíjjártót mert most jön el számára az igazi feladat...

süti beállítások módosítása