HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Érted jöttünk elvtárs, nem ellened...

2008.02.22. 18:31 sasika61

Vadonatúj igazságügyi és rendészeti miniszterünk gyors intézkedéseivel keltett figyelmet.

Felemelte a Molotov-koktélos támadások „vérdíját” 10 millió forintra, továbbá határozott hangon a Magyar Gárda  elleni per mielőbbi lefolytatását sürgette. Ehhez társul az a legfrissebb, egyre inkább botrányszagú hír, ami reggel még úgy hangzott, hogy a rendőrség megtalálta a Magyarok Nyilai szervezet tagjait, „megvannak a koktélosok”, mostanra azonban kiderült, hogy az egész kamu, tisztelt rendőreink melléfogtak, a kihallgatottakat szabadon máris engedték. Nyilvánvaló, hogy alapos indok nélkül vittek be hajnalban (!) mintegy tucat embert, ha megállt volna bármilyen gyanú, alig hiszem, hogy ilyen könnyen elengedték volna őket, tekintettel arra, hogy miniszterünk gyors eredményt kíván felmutatni. Ez az igény az oka, hogy a jogállami normákat felrúgva, úgy tűnik, ártatlanokat hurcoltak meg. Nem először.
Egy tisztességesen működő jogállamban miniszterünknek még ma le kellene mondania.

 Érdekesek ezek a tüzes támadások. Nem zárom ki, hogy a kormányellenes oldalon lehetnek olyan kótyagos, frusztrált, ezért agresszív vagy csak egyszerűen hülye alakok, akik így akarják kifejezni elégedetlenségüket: mindenképp elítélendően.

Megnyugtatóbb lenne azonban, ha a provokációt ki lehetne zárni.
Néhány gyanús körülmény: a támadások nem egy településen történtek, nem reflektorfényben lévő politikusok házai ellen (Kókát kivéve – ha ő még egyáltalán jogszerűen politikusnak nevezhető), s hál’ Istennek csekély anyagi kárral jártak. Gyanús továbbá, hogy bizonyos típusú bűncselekmények felderítési mutatója nem túl magas: támadás a rendőrpalota ellen, nemzeti ünnepeken/választási nagygyűléseken robbantani szándékozók, különféle porokban utazók, „csuklyás fiatalok”, akik a semmiből előtűnve kordont bontanak stb. Nem lehet, hogy az alany és a tárgy ugyanaz?

A jogérzékem szerint a Magyar Gárda elleni fellépés is igazolhatatlan. Többször is írtam már róluk, nem épen dicsérő szavakkal. De a feloszlatásukat követelni? Milyen alapon? Azzal a mondvacsinált ürüggyel, amit egyik szóvivőtől hallottam, miszerint a Gárda alapszabályában nem szerepel a parlagfűirtás, tehát törvénytelen a működésük? Vagy azzal, hogy félelmet keltenek az emberek egy csoportjában? Vertek meg egyetlen embert is a gárdisták?( Remélem, ilyenre nem is kerül sor.) A cigányokat félemlítik meg? Legyek demagóg? Kérdezzem meg, hogy csak egy megyémbeli példát hozzak: Tarnabodon a Magyar Gárdától kellett félnie annak az öregembernek, akit többszöri vegzálás után február elején agyonvertek? ( A rendőrség ez esetben hatékonyan, elfogta a gyilkosokat, a megyei sajtó lehozta a tettesek származását – lehet találgatni.) S hány ehhez hasonló esetet lehetne még felsorolni? A Gárdát feloszlathatják, nálunk minden elképzelhető. Amíg a létrejöttét kiváltó okok fennállnak, amíg az állam nem hajlandó ezt a problémát a helyén kezelni a többség akaratának megfelelően, addig azonban számolhatunk ilyen félresiklott kezdeményezésekkel.

Megkérdezném még, hogy milyen objektív mérőszám, műszer van a félelem mérésére? A hajnalban letartóztatottaknak ezek után nem kell félniük a rendőrségtől? S a társadalomnak, amely azt az üzenetet kapja már másfél éve, hogy bármit megtehetünk veletek? Mit szól ahhoz a sokoldalú miniszterünk, ha én azt mondom: én meg tőle félek? Követelem tehát a betiltását!

De itt abbahagyom, mert csengetnek….

Szólj hozzá!

Címkék: magyar rendőrség magyarok draskovics gárda molotov koktél nyilai megfélemlítések

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr89350532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása