babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Modern Képmesék - állami ajándék az érettségizőknek

2008.06.12. 18:00 sasika61

 

Emlékezetem szerint tanári pályám alatt háromszor fordult elő, hogy a végzősök valamiféle útravaló ajándékot kaptak, kb. másfél évtizede Csomor Lajos könyvét a Szent Koronáról, az Orbán-kormány időszakában egy kétkötetes olvasókönyvet, a harmadik pedig most van folyamatban. Egész nap vizsgáztattam, délután néztem be a tanáriba, s látom, hogy néhány asztalon DVD-k állnak feltornyozva. Megnézem, mi ez, s mit látnak szemeim? A Modern Képmesék DVD-változatát. Ezt kapják érettségizőink útravalóul.

Kezdjük azzal, hogy örülök én, ha az iskolától búcsúzó, a közoktatásból kikerülő gyerekeket valamiféle ajándékkal lepik meg: a Csomor-könyv emlékeimben úgy él, hogy egy alapítvány akciója volt, az orbáni állami pénzen futott (kapott is érte eleget…, mármint kritikát), a Modern Képmesék is nyilván állami ajándék, talán a Miniszterelnöki Hivatalé. Nem is lenne kifogásom tehát önmagában az ajándékozás ellen, semmiképp nem számolnám át az árát lélegeztetőgépekre.

Amiért mégis írok, az Tóta W. Árpád szerepe. Pontosabban beszédes hallgatása. Nyilvánvaló, hogy a sorozat emblematikus figurája ő volt. TWÁ írásai alapján vérkapitalista, magát függetlennek tartó gondolkodó, aki kíméletlen éleslátással leplezi le „banánnépköztársaságunk” fonákságait, nem kímélve egyik „oldalt” sem, legalábbis ezt a képet igyekszik magáról elhitetni. Valójában persze végletesen elfogult, egyoldalú, kritikája szándékosan bántó, minden szövegéből sugárzik a beképzeltség, nagyképűség. Ezzel együtt szórakoztató. Nagyjából olyan, mint Bayer Zsolt, a másik táborból. És ezzel van az első gond. Mit szólna vajon TWÁ, milyen kegyetlen blogbejegyzést jelentetne meg, ha mondjuk 4-5-6 év múlva, a leendő Orbán-kormány idején Bayer Zsolt összes műveit kapnák ajándékba a végzősök? Tudom én persze, hogy magát különbnek tartja Bayernél, vagyis eleve tiltakozna az összehasonlítás ellen, viszont be kellene látnia, hogy az olvasók egy jelentős része róla éppúgy gondolkodik, mit egy másik jelentős rész Bayerről. Ezért az összevetés és a föltett kérdés is jogos.

Kérdezzük meg azt is, hogy ő, a tiszta átlátható piaci viszonyok, a szabad verseny megszállottja miért tűri, hogy ilyen indokolatlan előnyhöz jusson állami segédlettel? Nem közvetlen anyagi haszonra gondolok, még azt is elképzelhetőnek tartom, ezért az akcióért ő semmit nem kaszált. Legyünk ez egyszer naivak. Közvetett módon azonban mindenképp előnyhöz jut, kb. 100 ezer diák kapja meg „írásait”! Nem nézték elegen az adásokat (pedig naponta háromszor is volt hozzá szerencsénk)? Nem sikerült a társadalmat eléggé a megrendelők igénye szerint átformálni? Éppen ez a maradandó emlék kell egy érettségizőnek?

Kedves Árpád, ez így rendben van? Mert ha igen, akkor kérlek, ne papolj tovább piacról, kapitalizmusról, „banánról”, másságról, mert te sem vagy más, mint akiket tollhegyre tűzöl.

 

 

FRISSÍTÉS: 2008.május 14.

 

Két, az írás lényegét nem érintő dologban pontosítanom kell magamat:

1)      Az Orbán-kormány alatt nem az érettségizők, hanem az akkor elsősök kaptak olvasókönyvet a az államalapítás 1000. évfordulójára való tekintettel.

2)      A mostani akció nem a Miniszterelnöki Hivatal, hanem a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium nevéhez fűződik.

133 komment

Címkék: tóta modern w. képmesék

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr26516963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária 2008.06.13. 08:43:16

Hejesírásbakynok: mi lett volna a megfelelő ajándék?

Miért kell EGYÁLTALÁN ajándékot adni???

Ha csak nem politikai marketing megfontolásokból...

A ballagás magánügy, az érettségi letétele szintén magánügy.

Ajándékot majd vesznek a rokonok :)

józan' 2008.06.13. 08:46:11

FELHÁBORÍTÓ.

Még több liberális taknyot az amúgyis segghülye középiskolások pici agyába.
Jesz,jesz!
Csináljunk még több ál-elitet, még több eltorzult világnézetet!

Hajrá Magyarország, hajrá tótavé(k).

Mária 2008.06.13. 08:46:33

Persze az is lehet, hogy rosszul mérték fel a sorozat jövőbeni népszerűségét és legyártattak hozzá egy vagonnyi dévédét, hogy majd eladják könyvesboltokban, piaci árusoknál, ilyen helyeken...

A kereskedők meg elhajtották őket a gagyi cuccukkal együtt :)))

Csavarhúzós 2008.06.13. 08:47:20

-Középiskolában tanítok, nálunk eddig semmi nyoma Képmesék DVD-nek....

-Van azért némi különbség Bayer Zsolt és TótaW között. Bayer Zsoltot inkább Kende Péterrel (a könyves...) állítanám párhuzamba.

wynarsky1 2008.06.13. 08:52:23

Sziasztok !
Én sem szerettem a Modern Képmeséket, de ismertem egy embert, aki azt mondta, tök jó, szereti, mert elmagyaráz neki egy csomó dolgot, meg érthető, stb...
Ennek ellenére azt jó tudni, hogy pályázni lehetett a szövegírásra...bárki nyerhetett volna, ó igen Tóta biztosan azért nyert, mert "megvették kilóra"..és melyik írásáért????Amelyikben masszívan gyalázza az MSZP-t, a SzaDesztstb. Ja, hogy azt mondta, a Fidesz meg a Viktor IS tök hülye, igen hát ezért nem Bayer Zsolti...vele összehasonlítani nagy baj lenne.Ja, ugyanannyian nem szeretik, ez mekkora f**ság.Sajnos van még néhány Fideszes, aki úgy gondolja, az ország Fideszesekből és nem fideszesekből áll. Ez így hülyeség...És egy kicsit bonyolultabb:)))Bayer Zsolt egy seggnyaló, elég alapos seggnyaló, az engem nem vigasztal, hogy az én oldalam seggét nyalja e, vagy a másik bohócbanda valagát.De idézzen nekem valaki BZS részéről csa EGY MONDATOT, amelyben a Fideszre tesz kritikus megjegyzést,(Ne a Népszabis időkből:)))és akkor lesz miől beszélni.
Szentkoronás könyv, ajándékozta Orbán Viktor miniszterelnök...(a saját pénzéből vette a miniszterelnök bácsi??? legalább a kormány, vagy valami..)de mindegy, az is hülyeség.Szentkoronáról három mondat is elég nem kell egy egész könyv...Akkor már inkább az állampolgári ismeretek.Hol a jegyző, mi az ÁFA, meg mennyi a jegybanki alapkmamat:)

scsaba1 2008.06.13. 08:54:15

Bayer nagyon jókat írt régen. (Pl. a népszabinál) Kérdezzétek csak meg Új Petit. Nem volt miníg ilyen sültbolond.
Eltelt tizensok év, és ez lett belőle.
Árpi még csak most lépett rá a bayeri útra. Meg kell majd nézni 10 év mulva.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.13. 08:58:00

Sasika, gratula, jól megtaláltad a témát. LOL

Viva Bayer, lesz még az mtv kuratórium elnöke, csesszétek meg libbancsok!:-PPPPP

states 2008.06.13. 09:00:09

nmegmondom

Egyetértünk, tótavét valóban nem lehet egy napon említeni Bayerrel, sem mint, írástudót, sem mint embert. Bayernek számos szépírodalmi műve, novelláskötete is megjelent, ellentétben tótavével, kinek "írói" munkássága kizárólag az Zindexes gagyiból áll. Azzal pedig, hogy elszegődött Gyurcsányhoz bértollnoknak, önmagát minősítette..

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.13. 09:01:06

Csavarhúzos

Kendét épp a minap magasztalta fel tótán egy fletófan, aki magát orbánmentesítőnek hívta!

Bayer sokkal bátrabb újságírást csinál, mint Kende, aki egy hatalmas fasz a széteső állkapcsával együtt, s aki azért nyúlt az orbánfikázáshoz, h arasson vele a kasszájába, de bazmeg hazudik benne és csúsztat végig. Bayer legalább nem hazudik, tényből indul ki, és véleményt mond. Mi van, nem teccik? Hol itt a libsizmus, he?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.13. 09:02:47

Én azért bírom tótát is, tehetséges, és okos, azonkívül ő sokszor nyúl nagyon jó helyre, jó időben, másokat megelőzve.

Legyünk libsik, szeressük Bayert is és Tótát is!:-))

tepertő 2008.06.13. 09:03:29

Én egyetlen részt láttám a Nagy Meséből. Abban azt taglalta az "okos" Árpád, hogy ugye most én, mint kereső, tartom el a jelenlegi nyugdíjasokat. Ez eddig tényszerű is, bár azt hiányoltam a filmecskéből, hogy hova lettek a mostani nyugdíjasok befizetései... De attól már kicsit kiakadtam, hogy az igazságosságot úgy akarja helyreállítani, hogy én most aztán gyűjtsek a saját nyugdíjamra, mert ha nem akkor népellenség vagyok.
Egyike vagyok a kétmillió adófizetőnek aki még két gyerekét neveli(né) havi 140 000 Ft-os fizetésből és még én vagyok a genyó, hogy ennyi pénzből nem tudok félretenni a majdani nyugdíjamra??? Hát a faszom az! nem kéne???
És akkor most azt akarjátok megmagyarázni, hogy a gyerekem is ezt a baromságot nézze???

razzia (törölt) 2008.06.13. 09:05:22

Csak azt felejti el, hogy már rég kapitlizmus van ...

suo tempore 2008.06.13. 09:07:11

ha vki legalább nagyvonalakban követi az eseményeket, megvan a maga véleménye...akkor meg nem mindegy,h ki mit írkál?

a hülye meg hülye marad, akármit is olvas

üjjéle 2008.06.13. 09:10:00

miért nem egyből mszp párttagságot kaptak a kedves 18 évesek?

razzia (törölt) 2008.06.13. 09:13:13

üjjéle,

ez honnan lett levezetve?

baggins 2008.06.13. 09:14:28

Kedves poszt író!

1. TWÁ nem tagja egyetlen pártnek sem, itt bukik is a gondolatmeneted fele! Hogy a fenébe hasonlíthatod össze így Bayer Zsolttal? Ő egy újságíró, felkérték, hogy legyen ennek az okító sorozatnak a "reklámarca". Ők fizettek, Árpád írt mi a baj ezzel?
2. Mi abban az arrogáns, hogy szó van környezetvédelemről, mikró, makrogazdaságról, úgy elmagyarázva, hogy még egy olyan gyerek is megértse (mondjuk egy mai érettségiző) akinek az a legnagyobb problémája hogy ki kit csalt meg éppen a brátok köztben, vagy hogy milyen buliba menjen és ott mivel üsse ki magát! Egyszerűen nem fogom fel mi a baj ezzel fejtsd már ki kérlek! Az, hogy kicsit elfogult az egyik oldallal szemben ugyan már ki nem az? Esetleg hiszel a szubjektív újságírásban? Én meg a tündérmesékben...

amiferink,amitótavénk 2008.06.13. 09:16:34

Nem hiába,nem fölösleges azorbánviktormocskos fideszezés Árpád(hej!)
A politikai megrendelők immár több mint 50 éve rendesen és időben fizetnek.
Hajrá Pikuci ,tovább a fröcsögő,fizetett úton.
Neked és a hozzád hasonló "újságíróknak"mindig lesz Magyarországon munkája.

sourcerror 2008.06.13. 09:17:09

"Ennek ellenére azt jó tudni, hogy pályázni lehetett a szövegírásra...bárki nyerhetett volna, ó igen Tóta biztosan azért nyert, mert "megvették kilóra"..és melyik írásáért????Amelyikben masszívan gyalázza az MSZP-t, a SzaDesztstb."

Az már nagyon régen volt, amikor a MSZP-t, SZDSZ-t kritizált. Nézd meg az elmúlt egy évben megjelent írásait. (Ha beszólt valamelyiknek azzal általában csak az adott párt belharcaiba avatkozott bele.)

A képmesék egyértelműen a gyurcsányi "nem kell félni nem fog fájni" reformok kommunikálására lett kitalálva. Alapvetően propagandaanyagot adni ajándékba ízléstelen dolog. Aki meg meg ebből tudott meg új dolgokat, ... hát az nem lehet valami bonyolult ember.

Márészt meg Tóta folyton arról prédikál, hogy nem az állami csöcsön kell lógni, miközben ő masszívan ezt teszi.

"Ennek ellenére azt jó tudni, hogy pályázni lehetett a szövegírásra...bárki nyerhetett volna, ó igen Tóta biztosan azért nyert, mert "megvették kilóra".."

Nagyon naivnak tetszik lenni.

tepertő 2008.06.13. 09:17:20

Kedves baggins. Nekem mit ajánlanál, hogy ne hányjak Tótavé megközelítésétől?

üjjéle 2008.06.13. 09:19:54

varjú,

azért az nyilván neked is feltűnt, hogy ez a mese miről szól. ha nem látsz tovább az orrodnál, akkor azt hiszem, hogy felesleges bármiféle magyarázat.

razzia (törölt) 2008.06.13. 09:20:07

Ha valami probléma van Tóta W-vel, akkor ezt miért nem lehet a saját blogjában közölni vele? Nem megy a nyílt pályás letámadás?

razzia (törölt) 2008.06.13. 09:20:57

Ahhoz talán vennem kellett volna a fáradságot, hogy végignyálazzam az összes kommentezőt, ugyebár ...

sourcerror 2008.06.13. 09:21:05

Tóta egyébként már régebben is kifejtette, mennyire szeretne népnevelő tevékenységet kifejteni, hogy megoszthassa a sok sötét surmóval a liberális gazdaságpolitika áldásait.
És milyen véletlen, rüvidesen kiírtak egy ilyen pályázatot, hát nem csodálatos?

riksafutam 2008.06.13. 09:21:35

minimum egy autoriksát kellett volna kapniuk
riksafutam.blog.hu/

lala 2008.06.13. 09:23:25

Sasika61, te láttál akár egyet a Modern képmesékből? Tájékoztatlak, hogy nem Tóta W. blogjának cikkeit tartalmazza. A szabad piac és a köztársaság olyan alapvető elveit magyarázza el közérthető nyelven, mint az adózás, vagy az öngondoskodás. Borzasztó vérliberális ideák, nem?!

És Tóta W. összehasonlítása Bayerrel durva csúsztatás, hogy finoman fogalmazzak. Tóta ésszerű, racionális, világosan érvelő ember. Bayer nem.

sourcerror 2008.06.13. 09:23:49

"Ha valami probléma van Tóta W-vel, akkor ezt miért nem lehet a saját blogjában közölni vele?"

Talán mert,
- ezt már kismilliószor megtették már, de ő nem reagál ezekre
- mert a blogjában emiatt csak az elvakult fanklubja maradt

Van még kérdés?

Sütemény1975 2008.06.13. 09:24:10

"A Bayer féle összehasonlítás erősen sántít, TWÁ nem egy politikai oldal seggét nyalja teljes erőből."

ez a hét vicce! hát mi mást csinál? legfeljebb nem olyan nyíltan és ettől még unszimpatikusabb.

baggins 2008.06.13. 09:24:51

tepertő, újászületést és világnézet váltást! :)

sourcerror 2008.06.13. 09:26:00

Én a Tóta W.-t csak akkor szeretem, mikor György Péterrel vitatkozik. Nyilván ő is úgy lett egyetemi oktató, hogy kiérdemelte ... ;)

Lövenhorn 2008.06.13. 09:26:03

Régen Lassie hazatér járt év végén,most Tóta W-valami kulturális környezetszennyezés mindig jut a szegény diáknak....

Sütemény1975 2008.06.13. 09:26:33

És Tóta W. összehasonlítása Bayerrel durva csúsztatás, hogy finoman fogalmazzak. Tóta ésszerű, racionális, világosan érvelő ember. Bayer nem.

az ilyeneken már csak nevetni tudok :)) te már annyira agymosott vagy, hogy a zöldet is pirosnak látod :))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.06.13. 09:31:33

"Ha valami probléma van Tóta W-vel, akkor ezt miért nem lehet a saját blogjában közölni vele?"

Igazad van, és én ezért ott be is szólogatok neki, másfelől nincs igaza annak, aki azt írta, h oda már csak a fanklub jár...

Kérem szépen, elfogultságunkban ne mondjunk hülyeségeket!

Üdv.

tepertő 2008.06.13. 09:32:39

Az ujjászületésem érdekében maximum öngyilkosságot követhetnék el. Remélem ilyet nem kívánsz tőlem :-)
Ha világnézetet váltok (legyen az bármilyen irány is), akkor a pénzem lesz több? kevesebb adót kell majd fizetnem vagy ingyen lesz a kenyér a boltban? Vagy Te is csak annyit tudsz, mint Tóta? Szövegelni?

johevi 2008.06.13. 09:34:01

TWÁ valóban próbál ( főleg az utóbbi időben ) semleges maradni, beolvasni erre is, arra is, de azért 60:40 % a labdabirtoklás aránya, hogy aktuális legyek... Ettől függetlenül bizonyos dolgokban teljesen objektív és eszempontból teljesen összehasonlíthatatlan Bayerrel. Ez a projektje meg születhetett volna bármelyik kormány alatt, ezen a DVD-n megfogalmazott dolgok általános érvényűek, csak kicsit szájbarágósan lebutítva.

Beau de Noir · http://beau.freeblog.hu 2008.06.13. 09:42:17

TWÁ nem semleges :-) sosem volt az; és erős a gyanúm, hogy szabott ára van kis testének.

hajjakend 2008.06.13. 09:43:27

sourceerror
Tota a sajat blogjaban nem ir errol, mondjuk mit is irhatna arrol okapitalistaja (ami veszteseges azt be kell zarni) arrol, hogy a cdje csak akkor fogy ha ajandekba adjak szazezer erettsegizonek. Ketszer is megtamogatta az allam azt a cdt, mutyiban pont ugy ahogy totaszerint nem kellene semmit tamogatni.

Tota meg azert vett vissza es kezd latszolag semleges lenni, mert egyebkent a sarokbaszorulna. Egyszeruen vedhetetlen a pozicioja. Hogy kutyazza a masik oldalt, mikozben a sajat oldala olyan szaros hogy a teljes szovjethadsereg se lenne kepes ellapatolni.

egyebkent tota regota kurva, penzert ir, azt amit mondanak neki.

baggins 2008.06.13. 09:46:44

tepertő, azt kérdezted tőlem, hogy tudnád elérni, hogy ne hányj TWÁ-tól. Akkor úgy mondom fogalmam sincs, de ez a kettő biztos segítene!
Amúgy mit szeretnél mit csináljak? Kapjak fel utcaköveket és hőzöngjek, hogy monnyon le?
Megmondom mit csinálok, minden hónapban odaadom a fizetésem 47%-át állam bácsinak! Ami nem kevés sem pénzben sem %-ban...

Waldi! 2008.06.13. 09:47:03

Nehezen kaphattak volna jobb ajandekot az eretsegizo/elso szavazok. Ha csak 1 %-uk megerti az uzenetet, hogy az egeszsegugyi jarulek 10 szazalekpontos csokkentesebol kurvara nem lehet 14 havi nyugdijat fizetni, hogy egyszerre nem lehet kovetelni az adok csokkenteset, a kiadasok noveleset, a hiany csokkenteset, eurot es EU-n kivul is van eletet. Hogy nem a kormany kegyen mulik, hogy ad vagy nem ad, mert ha ad, akkor azt valakitol elveszi.
Hogy nevetseges, hogy 300 kurva forintot sajnalunk az orvostol, akit meg is alaz a 300 forint, de 30.000 meg 300.000-ret nem sajnalunk, es azt nem is erzi megalazonak az orvos.
Hogy lehet adot csalni, de aki adot csal az mindannyiunkat lop meg, a bankrablo meg csak a bankot. Hogy ha nem fizetsz adot, akkor miert jar a pofad, hogy nem kap semmit az allamtol?

B. Zsofikat es Tota W.-t egy lapon emliteni? Bayer egy egyszeru megelhetesi naci. ("Most itt az idõ az árulásra: igen, én, az alapító atyák egyike dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot. Ugyanis nem szerettem õket. Nagyon nem. Dr. Simicska körül egyre több lett a fegyveres õr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia-alsón." De azert vissza somfordalt a meleg olbe) Mondjal mar az ugynevezett balliberalis mediabol valakit, aki csak megkozelitoen olyan alpari, vulgaris hasznal mint Zsofika, meg a viktorianus media jo resze.
Tota W. viszont a kepmutatas ellen kuzd es igen viccesen figurazza ki a hulyeseget, megha sok mindenben nem is ertek vele egyet.

hhh. 2008.06.13. 09:54:18

ha ez igaz, nagyon húzós:

1 dvd tényleg nem biztos, hogy minden érettségizőnek van otthon. miért nem inkább floppyn? vagy egy jó kis pendriveon? annak talán jobban örültek volna.
2 ez a dolog ebben a formában teljesen ellentétes azzal, amit twá elvileg képvisel.
szabad piac van, adhatnak kupont, reklámozhatnak, de ajándék dvd...
3 valszeg tényleg az az oka, hogy senki nem veszi a nézhetetlen szart azzal az irritáló hangú affektáló narrátorral.
arra kiváncsi lennék, hogy vajon a dvd-n is rajta marad a hosszú és értelmetlen intro a jó hangos zenével.
4 cserébe ingyen bayer zsolt dvd-t mindenkinek!!!!

Kazi (törölt) · http://redmond.blog.hu/ 2008.06.13. 10:00:34

Én csak egy részt láttam a sorozatból, a Budapestről szólót, ha a többi is olyan (mindenféle konkrétum nélküli ömlengés), akkor vérlázító ezt tájékoztató műsornak nevezni.

yo 2008.06.13. 10:01:35

nyilván nem véletlenül nyalja a baloldal seggét nagy erőkkel tótaw. vettek tőle vagy 90000-100000 szartalicska DVDt, amennyit 4000 év alatt sem adna el. azt a kezet még nem harapja meg ami eteti...

Tyl3r 2008.06.13. 10:02:33

Tota W. a Modern Kepmesekben sem lattatott es mondott olyat, ami szembemenne azokkal a nezetekkel, amik ujsagiroi palyafutasat es a blogjat jellemeztek. Tehat, ha lehetosege nyilik ezek publikalasara, az akar allami penzen tortenik, akar nem, tenyeken alapulo velemenykozles marad. Szoval nem az a kategoria, amikor odaallsz reggel a furdoszobaban a tukor ele, es lekopod magad, hogy "hogy mondhattam/irhattam ilyet?"

Csak a fogalomzavar-elharitas erdekeben: a kurva nem szexualis felindultsagbol szokott baszni, hanem penzert. Ha valaki elvezi a szexet, plusz meg penzt is kap erte, az nem kurva, hanem szerencses. A fanyalgoknak az a resz fajhat, hogy nem keresnek penzt azzal, amit egyebkent is gondolnak. Azt alairom, hogy ez ket labbal tapossa a fuggetlenseg latszatat. Es bar nem tudom, hogy Worluk mit gondol errol, en a Kilimandzsaro magassagabol szarnek ra.

A romantikus, XIX. szazadi elkepzeleseken alapulo velemenyeken mondjuk mindig jot szoktam mosolyogni. Ilyen az a habzo szaju uvoltes is, hogy: "De hat penzt kapott erte!" Ja, rohadt dolog. En se varom el majd a fizetest a munkamert, ha a ket szep szemem lesz a konvertibilis valuta, es nem kell fizetni a kenyerert a boltban.

Kazi (törölt) · http://redmond.blog.hu/ 2008.06.13. 10:08:34

bad_rock: egyetlen szépséghiba a dologban, hogy az államtól kapta azt a pénzt, azaz segget csinált a szájából.

Szalahadin 2008.06.13. 10:09:10

Erika Zangolna!
Azt írod, hogy "nyílt pályázaton dőlt el a MKM szövegírói posztja."
Ezt valóban komolyan gondolod? Nagyon megható lenne, ha valóban így működne a dolog, de ez sajnos egyelőre csak a platoni ideák magasságában létező, Tóta-félék közéleti szereplése nélküli "Better Magyarland"-ban működik így. Mielőtt ezzel támadsz, nincsenek bizonyítékaim, egyszerűen csak nehezen tartom elképzelhetőnek, hogy ezen a pályázaton csak szakmai érvek döntöttek, már csak azért sem, mert "reformmagyarázónak" nyilván eleve csak az egyik oldalról jelentkeztek versenyzők, itt ha más nem, maga a feladat erősen szelektálta a jelentkezni vágyókat. Még az is lehet, hogy a ballib talp- és seggnyalók közül TWÁ a legtehetségesebb, mert tényleg nem ügyetlen, csak szélsőségesen elfogult, és vitriolis tölteteit kizárólag jobbra hajlandó lődözni. Olvasd el az írásait, ha balra kioszt egy kisebb pofont, legalább ugyanannyit fényez is két mondattal odébb. Ezt hívják úgy, hogy manipuláció, kár, hogy ennyien bedőlnek neki.

matty 2008.06.13. 10:10:18

Nem azon van a hangsúly hogy tótaw, hanem hogy olyat kaptak amit ingyér meglehet nézni a neten/tvbe.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.13. 10:11:33

"Tótawé meg most vágja el magát a következő 20 évre, sztem..."

Allati buszke ra.
Lasd:
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2008/06/kretnvircsaft.html
Elso komment.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.13. 10:12:44

"Tota W. a Modern Kepmesekben sem lattatott es mondott olyat, ami szembemenne azokkal a nezetekkel, amik ujsagiroi palyafutasat es a blogjat jellemeztek."

Lasd fizessenek a gazdagok.
www.youtube.com/watch?v=NiFRZun36GI

wynarsky1 2008.06.13. 10:12:46

ááá, értem, nem olyan nyíltan, aha.
Azt hiszem megint egy perc alatt kiszorulok innen, de sebaj.
Az a függetlenség, hogyha látok egy f*szt, akkor szólok, hogy az egy f*sz.
Ez alól nem menti fel az sem, ha az én csapatomban játszik.
Az, hogy a Lendvai Ildikó, Lamperth Mónika vagy a Szekeres Imre stb. tök hülyék, az nem menti fel Szíjjártó Pétert.De nem ám.
Azért mert a Szadesz lop, azért még a mieink lopását is annak hívjuk, mert az ugyanúgy lopás.
Sokszor próbálok azzal érvelni: azért mert Sztálin tízszer annyi ember haláláért felelős mint Hitler, attól Hitler is egy iszonyat görény volt, csak kevesebb ideje volt neki...
Aki fan, annak Tóta W. a másik oldal fizetett ügynöke, hiszen ha a Viktor f*szságot mond akkor szemét módon bátnsa a Viktort.
Ha meg a Feri mond f*szságot, akkor őt is bántsa, de ez már nem számít, mert azt csak azért csinálja, mert fizetett ügynök...Jaja..
De ez a dolog nem is a Tótáról szól. Ő nyilván vidáman leszarja, hogy ki fikázza meg ki szereti őtet.Az Indexnek lassan nagyobb hatalma lesz, mint a két kereskedelmi televíziónak összesen, nem érdekes.
Az azonban annál inkább, hogy miért nem lehet elhinni, hogy azért mert valaki nem Fidesz-rajongó, attól biztosan a komcsik embere. Lehet ám egyszerre rühelleni mind a 368-at.Együttesen, mert f**szok.

KCB 2008.06.13. 10:13:17

A modern képmeség egy kimondottan öttletes és jó alkotás. Nem érdekel ki csinálta mert hasznos, érdekes és humoros. Szerintem jó öttlet.

Béna post. Akartál valami hűdenagyot írni, de nem jött össze. Majd máskor.

Lepedő 2008.06.13. 10:13:51

A Modern Képmesék egy jó nagy adag propaganda. Szerintem ne szopjuk be.

matty 2008.06.13. 10:15:15

és szeretni mind a 368-at?

matty 2008.06.13. 10:16:40

"A modern képmeség egy kimondottan öttletes és jó alkotás. Nem érdekel ki csinálta mert hasznos, érdekes és humoros. Szerintem jó öttlet."

Jó de olyanér pénzt adni ami ingyér van? Kiváncsi lennek ki nyomta azokat a dvdket...

verapo 2008.06.13. 10:24:21

bezony-bezony, a szüzességet csak egyszer lehet elveszteni...

wynarsky1 2008.06.13. 10:25:55

szeretni, EZEKET???
azt már nem, ahhoz hülyék. egy darab értelmes pénzügyminisztert tudott kitermelni a 18 év..a Bokros Lajost. a saját komcsijai nyírták ki, mert adni kell a zembereknek, nem elvenni.
EZEKET???
amikor mindig minden kampány belefér éppen pont 385,99 millióba, amikor alaphangonkerül 4-5 milliárdba???honnan a többi pénz. lopták, MINDANNYIAN lopták.
amikor a mai napig b**sztak a képviselők költségtérítéses kérdését megoldni?bemondásra 18 millió????
EZEKET, amikor a hülye szlovákok, meg románok értelmesebben politizálnak nálunk??
Ezt a 386 embert, akik 18 év alatt, a saját elitjükre holdudvarukra támaszkodva elhitették az országgal, hogy mi mindent jól csinálunk csak a csúnya MÁSIK OLDAL nem hagyja????
kérem tisztelettel, ne viccelődjünk egymásal. fehér kocka, vagy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.
örök élet, ingyen sör!!!
Lendvai Ildkikót szeretni, még most is azt állítja, hogy nagy ötlet volt a 2x száz napos program???
A Viktort, akinek azon túl hogy "legyek má miniszterelnk minél előbb" semmi nem számít??
A Ferit, aki "mostmár harmadszor is megválasztatom magam szarok az országra éljenek a nyuggerek" elvet kezedte el hirtelen vallani???
kit szeressek?
Horn Gábort?
Herényi Károlyt?
van kb. három értelmes ember: Rogán (ki is rakták a kör közepéről, nehogy a Viktor ellen tegyen..)
Kósa néha.
Bauer Tamás(apját leszarom), ki is tették a szűrét nehogy már olyanokat mondjon, hogy az SZDSZ szarik az országra...
Meg talán ez a Gráf, őt még a fideszesek sem útálják annyira.Az eddigi legjobb mg. miniszter..nade a többieket szeretni?életük párja, az szeresse őket.

n' 2008.06.13. 10:29:49

nem értitek. több tízezer fiatal ballag el, ez több tízezer CD. ezek után szerzői jogdíjat kell fizetni. miután ennyi cd-t magában senki nem ad el itthon (zene v. film) így helyből felugrik az artisjuk belső lista tetejére, azaz az éves leosztás esetén jó eséllyel tízmilliókat kaszálnak közpénzből.

helyzet 2008.06.13. 10:32:59

TWA-t az ország minimum 70% legszívessebben szájba b*szná. Nem kicsit, nagyon. Egy szánalmas kis humanoid akinek nem jut nő vagy inkább fiú és ezért az elfolytott frusztráltságát a förmedvényeiben vezeti le. Ha nem lenne az Index a dilettáns ballib melegágya akkor nem is publikálhatna. De hát ilyen intelektuálisan lecsúszott a mai Magyarország. Erről meg nem kell képmese, mert mindenki nap mint nap szembesül vele.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.13. 10:33:08

Ugyan mar, n'.
Hiszen meg lett mondva.
A Mester nem penzert csinalja, hanem meggyozodesbol.

matty 2008.06.13. 10:33:37

"életük párja, az szeresse őket." :D
csak szarkasztikus akartam lenni, hogy pont az elenkezője van mint amit 89-ben vártam, és pont azt érzem (megint) amit a rendszerváltás elött éreztem a politikusok iránt, és ennek nem így kéne lennie

hajjakend 2008.06.13. 10:34:35

bad_rock
Mindegy mit mondott a kepmesekben, az allam fizette ki, aztan lejatszatta a tvben majd szazezres darabszamban. Pont ezert szokott fikazni Tota.

Kurva az aki penzert csinalja, azt is es azzal is akivel egyebkent nem tenne. Nem fuggetlenul ir, hanem megrendelesre. Megint csak mindegy hogy mit, aki fizet az rendel. Nyilvan barati korben meg elmondja a velemenyet arrol is ami nem tetszik a megrendelonek. Bayer is baratsagos faszi egyebkent, csak a mediaban mas a munkaja, kurva o is.

Nem arrol van szo hogy baj, hogy penzt kap erte, hanem azzal hogy o az aki habzo szajjal uvolt, ha mas azt csinalja amit ebben az ugyben konkretan o. Raadasul nem is erte varatlanul, mert elore tudta hogy ez lesz, megirta! (azt is hogy kurvul es azt is hogy ugatni fogjak miatta, de penzert bevallalta)

dzsó 2008.06.13. 10:41:51

az érettségizőkre ráfér hogy kicsit reálisabban lássák a világot maguk körül. a modern képmesék meg akármennyire is nem tetszik, többnyire nem beszél hülyeségeket.

józan' 2008.06.13. 10:42:42

Ironikus kérdés következik:
akkor már miért nem inkább a Bibliát kapták útravalónak az érettségizettek,hemm?

2008, Biblia éve, poltikusoknak is osztogatták

hirszerzo.hu/galeria.178

Ketelkedo 2008.06.13. 10:44:37

Nem tudom, hogy emlékeztek-e saját iskoláskorotokra, de az ilyen ajándék könyveket, ma már DVD-ket a kutya nem nézi meg, sőt..
Ha valamit így osztogatnak, az inkább ellenreklám.

matty 2008.06.13. 10:46:19

én meg szoktam nézni régen, sőt még örülni is szoktam neki.

Ketelkedo 2008.06.13. 10:49:29

Még egy dolog... Ez a modern képmesék, meg az u.n. öngondoskodás programja fájdalmasan távol van a magyar valóságtól. Bizonyos szint felett csak a korrupció, rokonság stb. számít. Ezek után nem lehet kiállni és azt mondani az embereknek, hogy ti játszatok tisztán, ne "élősködjetek" középnzen, tegyetek félre a minimálbérből, csalni, lopni, "privatizálni" csak nekünk szabad. Ez a program, ha az elv szép is, nem illik a mai politikai elit szájába.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.13. 10:55:14

dzsó 2008.06.13. 10:41:51:
"az érettségizőkre ráfér hogy kicsit reálisabban lássák a világot maguk körül. a modern képmesék meg akármennyire is nem tetszik, többnyire nem beszél hülyeségeket. "

Akkor nezzed:
www.youtube.com/watch?v=apNT0UEgErQ

józan' 2008.06.13. 10:55:25

Lehetett volna azt is cd formátumban, képes Biblia meg ilyenek.

Ehelyett odabasznak a srácoknak egy ilyen butító szart, egyenesen a 'mester' tollából.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.13. 10:56:32

Ketelkedo 2008.06.13. 10:49:29:
"Ezek után nem lehet kiállni és azt mondani az embereknek, hogy ti játszatok tisztán, ne "élősködjetek" középnzen,"

Mindezt kozpenzbol, palyazat nelkul, ugye?
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2007/09/kilra-mint-libt.html

tepertő 2008.06.13. 10:58:41

Pontosan fogalmaztál Kételkedő.
Tótavé pedig nem oktató, hanem KIOKTATÓ filmecskét csinált.
Mélyen kívánom, hogy ez a "ajándék hír" kamu legyen...

Gábor 2008.06.13. 11:01:02

Józan... (biztos? ;) )talán mert Magyarország világnézetileg semleges? Miért ne a Koránt? Az állampolgári ismeretek szükséges mindenkinek, de, hogy ki miben hisz az meg erősen magánügy.

Csak nehogy én is Worluk szeretője legyek (ez itt a szint, úgy látom...).

Egyébként a sok fikázó mennyit látott az a képmesékből? Vagy eleve szar ha már a TótaW mondja?

Miss Marple 2008.06.13. 11:01:23

Hát most már hápogni se tudok.

Vajon az egyházi fenntartású intézményekben is kötelező lesz szétosztani a Művet? :) :) :)

Zsurmi 2008.06.13. 11:05:45

Remek ötlet! Csak meg is nézzék.
Bár többet érne, ha valamelyik órán nézték volna meg, aztán megbeszélik.

józan' 2008.06.13. 11:06:24

"Gábor 2008.06.13. 11:01:02
Józan... (biztos? ;) )talán mert Magyarország világnézetileg semleges? Miért ne a Koránt? Az állampolgári ismeretek szükséges mindenkinek, de, hogy ki miben hisz az meg erősen magánügy."

hát te hülye vagy :D

ott írtam fent, Biblia éve 2008, politikusokkal is megcsinálták, hahó.

Magyarország világnézetileg semleges? hahahaha
jahh, azért kapnak most a 18 évesek egy liberális szart az orruk alá ajándékként ;)

matty 2008.06.13. 11:06:41

Gyábor: Magyarországon az állalmvallás a katolikus, én pölö láttam jópár részt képmesékből, és nem éreztem politikailag elfogultnak, szimplán nem teccet, de megértem valakinek teccik nem is azzal van a bajom hogy m1 fizet érte hanem hogy olyan ajándékot adnak amiért az állam fizet és ingyen meglehet nézni neten, mennyivel olcsobb lett volna mondjuk ha a tanár felírja órán a táblára a linkjét?

matty 2008.06.13. 11:07:12

*Gábor y nélkül elnézést

józan' 2008.06.13. 11:09:34

állampolgári ismeretek :DDDDDD
jessssz


www.youtube.com/watch?v=8QSae8t2j0w

"szobatiszta-e vagy?" :(

szlalom 2008.06.13. 11:12:35

"Worluk, bár tök balliberális, igyexik eléggé kiegyensúlyott lenni" ...mondta egykor walaki (talán a mester maga?)
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9104981

ABX 2008.06.13. 11:32:52

Tóta=Bayer? azért ez elég erős.
Tóta beszól a szociknak is. Állandóan. Igaz nem is jár Range Roverrel...

hejjoe 2008.06.13. 11:34:24

matty, a net jó ötlet, csak nem tudom van e minden suliban. És tényleg van olyan, hogy államvallás??:) ne mááááár!

józan' 2008.06.13. 11:36:30

barátkozz meg a gondolattal :

hejjoe 2008.06.13. 11:47:16

Most akkor aki az államnak dolgozik akár egyszer is az korrupt, kétszínű, és kurva??

Waldi! 2008.06.13. 11:47:23

Talan mert Magyarorszag egy szekularis orszag, ahol nincs allamvallas, nemhogy a pont a katolikus vallas lenne az. Ha valamelyik babonakor a sajat mesekonyvet akarja osztogatni, akkor az tegye a hivei penzebol, ne a szekularis allam penzebol. Jo ha van 10 % templomba jaro egyebkent.

józan' 2008.06.13. 11:56:44

persze, de tótavére van keret, ugye?
ezt szerintem te se gondolod komolyan waldi.

hajjakend 2008.06.13. 11:59:24

Ketelkedo

Kit erdekel mit nez meg a diak, az allam kifizet 1ööe DVD-t, valaki sokat keres ezen, pl tota. Az a tota aki az eloskodok ellen legjobban szokott agalni.

hejjoe 2008.06.13. 12:06:06

hajjakend

Miért lenne élősködő, amikor valamit letett az asztalra? Tetszik nem tetszik ott a produktum. Egy jobbos kormány biztosan nem őt találja meg, de valaki nekik is dolgozni fog. A képmesék tartalma pedig kifejezetten hasznos, ha a stílus vagy a forma nem tetszik az más. Szóval ez az élősködő duma nagyon gyenge.

józan' 2008.06.13. 12:06:54

valóban jobb dolog egyébként a 'magyar faszfej' babonakör _modern_ meséit osztogatni inkább. mindenképp hasznos, belátom.

cayman 2008.06.13. 12:07:44

Igaz, hogy Tóta beszól a szociknak is, de a társadalommal kapcsolatos mittudomén hogyan kialakult felfogásából hiányoznak olyan elemek, mint szolidaritás, szubszidiaritás (vagyis hogy ne mindent Budapesten döntsenek el), egyenlő esélyek, kohézió stb. A "vérkapitalista" jelző sajnos nagyon találó a blogíró részéről, az ilyen dvd-ken szocializálódott diákokból nem lesznek hasznos állampolgárok.

matty 2008.06.13. 12:11:17

waldi: de azér több katolikus van mint képmesék rajongó nem? Szerintem hölyeség ez az ajándékozás mindegy mit adnak, majd ha ott tartunk mint svájc, akkor esetleg, meg egyébként a bibliát is lelehet tölteni netről ingyér, ugyhogy azt se ajándékozzon az állam.

hejjoe 2008.06.13. 12:13:25

cayman

megnézném azt a diákot aki egy dvd-n szocializálódik!:)

countrystudy 2008.06.13. 12:18:37

azért megnézném,hogy magyarázza el nekünk a Mester ezt a dolgot,abban azért biztosak lehetünk,h nagy a kereslet a művei iránt

bad_rock 2008.06.13. 12:19:14

Cayman: lehet a fiatalokat harfat pengeto szeplelkeknek nevelni, de az eletre jobban felkesziti oket, ha annak a valos lekepezeset latjak maguk korul.

A kapitalizmusnak is megvannak a maga hibai, megis ez a leginkabb eletkepes tarsadalmi rendszer; epp ezert jobb is, ha a fiatalok (mondom ezt a magam 26 evevel) meg idoben megtanuljak a mukodesi mechanizmusat. Lehet szidni, de ez volt kepes a leghatekonyabban integralni a termeszet torvenyeit, mint peldaul a termeszetes kivalasztodast. Ugyanilyen alapon az eselyegyenlosegre is lehet torekedni, de csak erre hagyatkozni nem jo; az oroszlannak sem tudod megmagyarazni, hogy adjon neked fel kilometer elonyt, hanem lenyel a szavannan, desszertnek egy antilop utan.

Jobb, ha az erettsegizo - es mindenki mas - inkabb az "unfair play"-ben gondolkozik, mint a "majd csak lesz valahogy"-ban.

cayman 2008.06.13. 12:24:43

bad rock: nem hiszem, hogy a skandináv országok brendezkedését vagy a német "Sozialstaatot" kapitalizmusnak lehetne nevezni. Mégis tudnak gazd. növekedést is produkálni. Azt nem állítottam, hogy a kapitalizmusnak nincsenek pozitív vonásai (magántualjdon tisztelete, verseny stb.), de a kompetíció és a kooperáció egyensúlya nélkül nem sokat ér egyik rendszer sem.

Waldi! 2008.06.13. 12:39:34

Hat talan megertik, hogy ha Csaba kiralyfi reinkarnacioja, aki meg eleteben nem hazudott, megigeri, hogy ha ra szavaznak, akkor a katasztrofalis helyzetbol ugy varazsol tejjel-mezzel folyo Kanaant, hogy mindenkinek tobbet ad es mindenkitol kevesebbet vesz el, es meg az Eurot is bevezeti, akkor Csaba kiralyfinak vagy vizioi vannak (Es mint tudjuk, ha egy politikusnak vizioi vannak, akkor legjobb ha felkeresi a pszcihiateret) vagy a Nemzet miniszterelnoke nem teljesen szavahiheto. Persze ha valakinek ketsegei lennenek arrol, hogy mit gondol valojaban a Vezenylo Tabornok, aki sohasem hazudott!!!, akkor a kiszivargott "oszodi" beszedebol megtudhatja.

Egy vilagnezetileg semleges allamnak nem lehet feladata, hogy Bibliat osztogasson. Vegigneztem a Modern kepmeseket, es nem sok minden volt benne, amivel egy felvilagousult es elfogulatlan polgar vitaba szallhatna. A liberalis minimum.

A szekularis allamnak nem feladata preferalni a 2000 eve egy fara felszogeztek egy zsido bacsit, aki azt mondta, hogy mi lenne, ha az emberek a valtozatossag kedveert inkabb szeretnek egymast, azzal az indiai bacsival szemben aki azt mondta, hogy ha sikerul megszabadulni a vagyaktol, akkor a Nirvanaba jutunk. Es akkor meg azokrol a bacsikrol nem is beszeltunk, akik szerint lepcsospiramisok tetejerol kell szuzlanyok veret lecsorgatni az allamhaztartasi hiany csokkentese es az eso erdekeben. :)

sourcerror 2008.06.13. 16:00:39

"A képmesék tartalma pedig kifejezetten hasznos, ha a stílus vagy a forma nem tetszik az más."

Ugyan már! Talán a 6-14 éves korosztálynak még tud újat mondani, nade felnőtt embereknek? Ne tessék már minet hülyének nézni!

nem várt fordulat 2008.06.15. 12:03:31

sourcerror: mondjuk ebben nincs igazad. én itthon dolgozom, akkor szoktam kilépni a lakásból, amikor elmegyek a kocsmába. a netről tájékozódom, általában olyan emberekkel kerülök kontaktusba, akik megütnek egy bizonyos intelligenciaszintet, az ismerőseimet is megválogatom. de ha néha máshol is van dolgom, akkor megdöbbenek, hogy mennyire sötétek az emberek, és beveszik a sok demagóg dumát. lásd népszavazás.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2008.06.19. 14:28:39

Kazi:"egyetlen szépséghiba a dologban, hogy az államtól kapta azt a pénzt, azaz segget csinált a szájából."

Van különbség a segély és az állami megrendelésből jövő pénz között.
süti beállítások módosítása