HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Ferenc testvértől Budaházy bajtársig

2008.09.20. 17:50 sasika61

 

  2006 óta Gyurcsány Ferenc gyakran hangoztatta azt az érvet, hogy akik ellene tüntetnek, ők az ország lakosságának kisebbségét alkotják, a „csendes többség”, azok, akik otthon maradnak, lényegében vele vannak. Még a márciusi népszavazás éjszakáján is mellettük szóló kiállásként értelmezte a szavazáson nem megjelent milliók ismeretlen véleményét.
 
  Most visszafordítjuk ezt az okoskodást: Gyurcsány Ferenc kezdeményezése, a Magyar Demokratikus Charta totális vereséget szenvedett: 9 millió 995 ezer ember, a „csendes többség” vagy azt nem hitte el, hogy a Gyurcsány által megfogalmazott veszélyek valósak, vagy pedig úgy gondolta, hogy azok ellen nem a megfelelő személy hirdetett küzdelmet. Mert ő akkor is elfogadhatatlan, ha éppen most érdekei úgy diktálták, hogy egy álpatetikus, bokrokról és hajtásokról szóló beszédben „barátjának”, „testvérének” nevezett: Ferikém, ha testvérem lennél, már rég kaptál volna egy szeretetteljes maflást, baszki.
 
  Nem büszkélkedhet fényes győzelemmel Kolompár Orbán sem. A „történelem legnagyobb roma demonstrációjára” mindössze néhány száz embert sikerült odaszállítania. Ha lenne kedvünk humorizálni, mondhatnánk: a jászapáti romabálon többen verekedtek, mint ahányan az Olimpiai parkban hallgatták az eligazítást. A szervezők őszinteségére jó példa, hogy miközben a kirekesztés ellen tiltakoztak, a Magyar Nemzet újságíróit nem engedték be a helyszínre, „véletlenül” nem küldték el számukra az üzenetet, hogy a sajtómegjelenést előzetes regisztrációhoz kötik.
 
 Vereséget szenvedtek a Budaházytól Vona Gáborig terjedő front harcos hívei is, őket legalább annyian nem támogatták otthonmaradásukkal, mint a chartásokat. Úgy látszik, nem hitték el a „ránk uszított cigányok százezreiről” szóló rémmesét. De hogy mi várható tőlük, azt megmutatták az Index újságíróin, akiket bemelegítő gyakorlatként bátran megrugdostak, semmivel sem különbül viselkedve, mint az olaszliszkai lincselők.
 
 Még tartanak a vonulások, rendezvények, nem lehet tudni, mivé fajul az este során a mindkét oldalról felhergelt tömeg indulata, szervezett-e valaki egy kis összecsapást: néhány égő autó, felborított, felgyújtott utcai kuka, Molotov-koktél látványa mindkét oldalnak hasznos lenne, a chartások igazolva látnák a fasiszta veszélyt, a harcosok pedig büszkén mesélhetnék unokáiknak, hogy „amikor én halálmegvető bátorsággal megküzdöttem a cigányveszedelemmel”…
 
 Szerény javaslatom is lenne a további kibontakozáshoz: jövőre, ha még aktuális, mindkét rendezvényt meg kell ismételni. Be kell azonban iktatni egy közös vonulást a Puskás Ferenc Stadionba. Ott Hegedüs D. Géza moderálásával a két tábor egymásnak eshetne, no nem késekkel s egyéb ilyenekkel, hanem ahogy gyerekekhez illik: szkanderrel, számháborúval, ipiapaccsal, én azt sem bánom, ha a fütyijüket mérik össze, csak fogadják meg, hogy utána mindenki kussol néhány évig. Hátha elmúlna a fasiszta- és a cigányveszély is.

2 komment

Címkék: közélet gyurcsány budaházy kolompár

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr53673030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibi 2008.09.20. 20:45:46

Sasika TESTVÉR!

Gratulálok, már a címből is látszik, milyen tisztán látod a helyzetet.

cukorfalat 2008.09.20. 20:58:04

Tibi, szerintem Sasika61 nem nyilas, csak nyilasozik. Vagy az majdnem ugyanaz?
süti beállítások módosítása