babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Mennyibe kerül a demokrácia?

2008.11.06. 14:27 sasika61

 

 Most arra kérném minden olvasómat, legalább egy kis időre felejtse el pártszimpátiáját, lépjen túl azon, hogy támogatja vagy ellenzi a magántőke megjelenését az egészségügyben, helyesli-e vagy sem a HospInvest egri megjelenését, ezek ugyanis mellékvágányra futtatnák a témát.
 
 Megjelent ma egy cikk a hvg.hu-n, amely megítélésem szerint a magyar újságírás (és a  demokráciaértelmezés) egyik mélypontja:
http://hvg.hu/itthon/20081105_eger_markhot_hospinvest_biztositas.aspx. Az írás annak járt utána, mibe került az adófizetőknek az egri „kórházvédők” tüntetéseinek, akcióinak eddigi rendőri biztosítása. Végeredményként 46 millió forint „jött ki”, ezt 26 esemény biztosítására költötte el a rendőrség. A szám valószínűleg igaz. Így a cikk is. Mégis azt gondolom, ritkán lehet ilyen rosszindulatú, manipulatív szándékú írást olvasni, különösen fájó, hogy mindez a hvg. hu- n megjelenhetett, amely mégiscsak egy mértékadó lap online változata. Az igazi aljasság ugyanis nem abban van, hogy a cikkíró az összegben hazudna. Nem, nem hazudik, éppen ezért nehéz vele vitatkozni. Ami undorító benne, az az, hogy mindezt kiszámoltatja és nyilvánosságra hozza.
 
 Mindezt azzal a szándékkal, hogy lássuk a tényeket. Legyünk tisztában azzal, mennyibe is kerültek ezek a szemét kórházvédők. A hírt majd átveszi még több lap, még több szerkesztőség, (a heol.hu már lecsapott rá…), hovatovább az egész ország azt fogja érezni: személyesen az ő pénzéből költöttek el 46 milliót a kórházvédőkre. A leghangosabbak pedig azok lesznek, akik egyébként messze kerülik az APEH hivatalait, az adófizetéssel együtt. Ez a cikk nyilvánvalóan hangulatot kíván kelteni a kórházvédők ellen. Ez folyik már napok óta, tegnap állításként az MTV is közölte a Híradóban, fő műsoridőben, kiemelt hírként: „Loptak a kórházvédők!” Így, vagyis mind a hatszázan! A HI régióigazgatója feljelentést tett az OEP-nél, hogy táppénzcsalás gyanúja forog fenn a kórházvédőknél… Ez a hvg-s írás azonban ezeket is alulmúlja.
 
 Már kiindulópontja is csúsztatás. Azt állítja ugyanis, hogy a tüntetésekért kizárólag a kórházvédők felelősek, azoknak pedig, akik a vitatható döntést meghozták, nincs semmi felelősségük. Ilyen alapon a cikkíró arra is helyezhetné a hangsúlyt, mennyibe került az adófizetőknek, hogy a megyei önkormányzat keresztülverje a döntését? Ez sem lenne kevésbé izgalmas téma.
 
 De csak a rend kedvéért számoljuk ki, hogy kinek a pénzén is tüntettek a HI ellen. A kórházvédők akkor még közalkalmazottak lévén, évtizedek óta jelentős adóbefizetői voltak a költségvetésnek, tehát akár a saját adóforintjaikból is kérhettek rendőri biztosítást. Több ezres támogatóik is nyilván adóznak, valószínűleg ők is szívesen „felhatalmazták” volna a rendőrséget a kiadásokra. Ez a cikkírónak nem jut eszébe. Az sem, hogy többek közt ezért is van a rendőrség, ez is a feladata: biztosítani az állampolgári jogokat! Ja, hogy ez nem olcsó? Hát igen, a diktatúra – látszólag – olcsóbb: nincs visszapofázás, tiltakozás, gyülekezés, csoportosulás, csak kuss van. De az aztán nagyon.
Itt viszont van melegek melletti és elleni felvonulás, van cigánytüntetés, demonstrálnak a Tarkák, a Charták stb. Ez mind van, mert ezért is váltottunk többek közt rendszert. Hogy lehessen. Akkor is, ha pénzbe kerül. A rendőrség pedig tegye a dolgát. Biztosítson. Akkor is, ha a kórházvédők tüntetnek. Akkor is, ha netán újságírók. Akkor is, ha az utóbbiak ellen.
 
 Ez a poszt sajátos tüntetés a hvg.hu ellen. Biztosítom a szerkesztőséget: egyetlen adófizetői forintba sem került.

201 komment

Címkék: rendőrség demokrácia hvg kórházvédők

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr78753949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

boka · http://csaszu 2008.11.06. 18:35:14

"kiváló pártcsinovnyik, aki szaré-húgyé magáévá tette"

Ha hülye, akkor hiába tette magáévá, ha jó szakember, akkor meg ugye nyerünk vele .

Gomez 2008.11.06. 18:37:16

Megjegyzem sasika - s tovább nem tartom magamnál a szót - a hvg.hu oldalán az elmúlt hat napban hét cikket találtam az egri kórházról. Ennyit arról, hogy csak egy elemét hozták nyilvánosságra a folyamatnak.

mokka 2008.11.06. 18:38:46

café

Egyetértünk. A helyi választóknak tartozik elszámolással az önkormányzat.

Köv. kérdés: A kórházi munkavállalók nem helyi választók egyben? Felmérte valaki, valamely szervezet, hogy mennyire elégedettek a Heves megyei választók a megyei önkormányzatukkal? Egyáltalán átlátják a munkájukat? Tisztában vannak vele mikor mit tesznek? Te tudod pontosan, hogy a helyi önkormányzatod éppen mit tesz és annak milyen következményei lehetnek? Értesítenek róla? Minden oldalról alátámasztva, indokolva? Én nem vagyok értesítve. Csak utólag nagy vonalakban dobnak nekem valamit, és az embert a morzsák, és a már lejátszott eredmények már nem is nagyon érdeklik, hisz már úgysincs beleszólásunk, változtatni nem tudunk, és nincs is nagyon időnk rá. Mindenkinek van elég problémája. Nem tud másokéval is foglalkozni, például az egészségügyi dolgozókéval, akármilyen hevesen is képviseltetik magukat. Nem tanítják a demokrácia gyakorlását sem. Mikor meddig mehetünk el, mivel élhetünk? Nem is csoda. Hátha még élnénk vele. Így kényelmes a képviselőknek, és így kényelmes nekünk, tohonya választóknak is. Négy évre ez is letudva. Gyermeteg módon szeretjük áttenni a felelősséget mások vállára és kussolunk. Nem vagyunk még érettek, felnőttek, tanultak a demokráciához. És ez csak részben a mi hibánk. Addig elaprózzuk magunk, és minden kísérlet felőrlődik.

"Ha a heves megyeiek nem elégedettek a megyei önkormányzat többségi döntésével, akkor majd elküldi azt a többséget." Ez akár a rendszerváltás óta a mindenkori kormányra is vonatkozhatna? Láttál Te már ilyet??? És azt tapasztalod, hogy oly elégedettek lennének a választók? Vagy inkább hogy jobb híján beletörődőek? Tudunk szebbet-jobbat?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.06. 18:42:40

PostScript,
kösz. Igyekszem legközelebb megfogadni.

Kopi 3.14.
Elnézést, ha alulbecsültem:)

Gyurika 2008.11.06. 18:44:40

Itt nem a csőcselékról van szó BOKA! Hanem arról,hogyha artériás vérzésed lesz és nem lesz nálad aranyvisa v. elég vastag köteg eper a helyszínen akkor lehet,hogy addig szólt a határozatlan idejű szerződésed ebben a földi létben. Mert hülye az ,aki azt hiszi a magántőkés puszira fog üzemeltetni valamit,de az is ,aki azt ,hogy ingyen lehet. Csak az a kérdés hogy ki húzza le jobban az embert. De ezek tutira nem kicsit,hanem NAGYON.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.06. 18:46:04

Gomez,
ezt én is tudom.De hány cikk szól más költségről?


Egyébként meg mindenkinek figyelmébe ajánlanám a legújabb Heti Válasz utolsó oldalán Borókai Gábor cikkét a kórházügyről (egyelőre csak nyomtatottan van meg, de előbb-utóbb felkerül az online változatra is).

Gomez 2008.11.06. 18:52:50

Valszeg nem minden témánál érdekes, hogy mennyi a rendőri biztosítás. Ennél a témánál sok más mellett ez is érdekes lehet. (Mondjuk nem számomra, de az mindegy.)

boka · http://csaszu 2008.11.06. 18:53:46

"ki húzza le jobban az embert."

Igazad van. Egyetértek, de ne arany Visa kártyában gondolkodjunk, hanem mondjuk azt, hogy van érvényes biztosításom vagy megtakarításom arra az ídőre, amikor várhatóan jönnek a problémák, a sok magánkórház versenyezni fog értem ( biztosítómért ), mert nekik is meg kell éli valamiből. Én pedig annyit tehetek, hogy igyekszem nem cigizni,inni, sportolni , ezzel kevés munkát adni a gyógyítóknak. Most az a baj, hogy az ingyennel nem lehet versenyezni. A telki magánkórházban 400 ft egy vérvétel, a jános-kórházban 1200 ft ( téritésmentesen ) . Ha a magánosításnak köszönhetően a kórházak fejlődnek, akkor a nyírségi marika néni is csak jó kórházba tud menni közpénzen ( lehet, hogy meg is gyógyul )

énvagyokazakinemjó 2008.11.06. 18:54:39

Már bocsánat de ez egy teljesen korrekt lépés a HVG részéről. Már miért én fizessem néhány barom tájékozatlanságát. Tanuljanak közgazdaságtant, azt szívesen fizetem!!

Rántott máj (törölt) 2008.11.06. 18:59:47

Most nem értem, hogy aki panaszkodik, hogy a közalkalmazottakat az ő pénzéből tartják el, utána mi jogon ágál bármilyen szinten ingyenes/állami egészségügyért. Másrészt mi az, hogy a közalkalmazott nem állit elő értéket? Sasika példája is jó a magántanárral, de szerintem egy meggyógyitott - tehát nem halott, nem munkaképtelen - beteg dolgozó anyagilag is elég jól kifejezhető érték, főleg, ha a tisztelt hozzászólóról van szó, nem?

BandW (törölt) 2008.11.06. 19:00:23

Ejnye no sasika61, nincs azzal semmi baj, ha valaki pártszimpátia alapján blogol.

Vannak vele így jópáran az országban.
Mondhatni mindenik.
:-)))

(Hogy én mennyire nem vagyok kíváncsi Borókai cikkére a HV-ból. :-)))))

gargoyle 2008.11.06. 19:03:24

reszemrol ugy gondolom teljesen jogos a post, pont ugyanugy felesleges ezt a korhazvedoknel kiszamolni, mint ahogy nyaron a sok megazseni kiszamolta hogy a melegfelvonulas biztositasa mennyibe kerult. lehet vitazni azon, lehet-e sporolni ezen az osszegen, de magan a tenyen hogy lesz ilyen tetel a rendorseg koltsegveteseben nem hiszem hogy haborogni kellene, nagyon helyes hogy biztositjak a tunteteseket, felvonulasokat stb.

café 2008.11.06. 19:05:31

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.06. 18:46:04

Borókai cikke akkor érdekel, ha szóvá teszi azt is, hogy az ózdi önkormányzat a kórházát a MedCenter Kft.-vel akarja működtetni. Vagy azzal nincs baj, ha a Fidesz csinálja ugyanazt?

Ahogy a hevesi szakrendelőt adta el?

Ahogy Kósa a debreceni repülőtérrel teszi ugyanazt, mint amit a kormány 3 éve a Budapest Airporttal?

Suum Cuique · http://magyarkodo.blog.hu 2008.11.06. 19:07:31

"A demokrácia mindig és mindenütt a felbomlás és a rombolás princípiuma. Arra alkalmas, hogy az embereket elválassza egymástól, és a társadalmat felbomlassza."

(Metternich)


„Érezzük mi, hogy népszerütlen eszméket fejtegetünk, mert természetüknél fogva csak az lehet népszerű, a mi az egyesek hiúságának tömjénez.”

(gr. Dessewffy Aurél)

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.06. 19:08:39

Café,
előbb olvasd el a cikket, addig ne nyilatkozz!

café 2008.11.06. 19:09:37

Mokka!

"Láttál Te már ilyet???"

Igen, eddig néhány kormányt elküldtek már a választók + jó néhány polgármestert.

Ha annyira utálják a hevesiek, hogy a Hospinvest működteti az egyébként mostani körülmények között finanszírozhatatlan, több száz milliárd forintos adósággal működő kórházat, akkor 2010-ben leváltja a helyi döntéshozókat. De ki váltja le a néhány önjelölt tiltakozót, ha a hevesiek még is elégedettek lesznek azzal, hogy a Hospinvest rákölt néhány milliárdot a kórházukra?

ben2 2008.11.06. 19:10:45

Az a vérlázító a dologban, hogy ha pl. valaki kiszámolná, hogy a börtönbüntetésüket töltő roma származásúak iskoláztatása és segélyezése mennyibe került, a HVG.hu-lenne az első, ami - jogosan - felháborodna a számítás manipulatív és uszító jellegén.
Arról nem is beszélve, hogy mondjuk az antifasiszta PR-ra épülő "mentsük meg Gyurcsány Ferencet" utcai rendezvénysorozatok költségeit sem tartják fontosnak közzé tenni.

café 2008.11.06. 19:11:36

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.06. 19:08:39

A megjegyzés borókai független. Várom a Fidesz kirohanását az ózdi kórház vagy a debreceni reptér privatizálása miatt. (Amit egyébként jól tesznek, csak gusztustalan, hogy az ellenkezőjét mondják)

Cs. Sz. 2008.11.06. 19:11:52

Tisztelt Közalkalmazottak!

Hőbörgés, Elégedetlenkedés, Sírás, Mellveregetés, Szitkozódás helyett, be kellene mutatni a sokoldalú páratlan tehetségeteket, munkaszereteteket a VERSENYSZFÉRÁBAN!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.06. 19:15:44

Café,
ne menjünk már bele a HI-ügybe, annyit írtam róla, hogy már én is unom. Hallottál olyanról, hogy Ózdon, Debrecenben meg kellett venni egy képviselőt a döntéshez? Hogy a bíróság a pályázatot jogtalannak ítélte, erre mégis megkötötték stb?

boka · http://csaszu 2008.11.06. 19:16:22

"mentsük meg Gyurcsány Ferencet" utcai rendezvénysorozatok költségeit sem tartják fontosnak közzé tenni. "

Közzétették....

ben2 2008.11.06. 19:17:05

café:

1998 és 2002 között az RTL klubon Heti Hetes néven balos kampányműsor indult és megy mind a mai napig. (Akkoriban Farkasházyék pl. még lélegeztetőgépben mérték a kormányzati kiadásokat, 2002 óta már nem teszik.)
A Heti Hetest ki választotta meg és ki fogja leváltani?
Pedig ők lényegesen több embert manipulálnak országos szinten, mint az "önjelölt tiltakozók". A helyzet az, hogy egy demokráciában mindenkiken joga van kommunikálni a véleményét, akár kormányon van, akár nem, akár támogatja a többség, akár nem.
Különben a kisebbség sohasem tudná meggyőzni a többséget a saját igazáról, így alternatíva nélkül maradna a többségi álláspont, és azzal vége is lenne a demokráciának.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.06. 19:18:03

café,
a milliárd nem azonos a millióval. Az utóbbi is sok, de nem ugyanaz.Több száz millárd tartozása az ország össze kórházának nincs.

A kormánynál semmi sem drágább 2008.11.06. 19:18:39

az egri korházvédők számlája, kijönne a kormány által okozott kár egy másodpercre vetített részéből.

Hogy a kormány mennyibe kerül azt nem számolja ki senki?

Ésszelteli 2008.11.06. 19:20:43

Csak azt nem tudom a Metróépítés költségét mikor fogja HVG kiszámolni,illetve,a megemelkedett írdatlan költségnövekedésre is fel fogja-e hívni a figyelmet illetve felelősöket is meg fog nevezni.Azt már most elkezdheti mert már így is ismerünk számokat.Miért kerül nálunk többe minden mint máshol nyugat európában.Spanyolországba kevesebb mint feléért építenek metrót.
Ha ezt a HVG nem veszi napirendre,akkor az újságírás pártatlansága megszünt,valamint írásai már hírértékkel sem bírnak.
Akkor megásta a saját sírját az újság mert csak ha ingyen osztják akkor lesz jó tüzelőnek a kisnyugdíjasoknak.

café 2008.11.06. 19:20:47

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.06. 19:15:44

Na ez az igazi mellébeszéd. Most akkor büdös, tolvaj, kapitalista fúj dolog a szegény orvosok kórházát magánműködtetésbe adni vagy nem? Mert, ha Egerben az, akkor Ózdon is az. Ennyire nem lehet elfogultnak lenni. Szerintem egyik helyen sem az, jól teszik, hogy eladják. Ahogy a repteret is Debrecenenben. Csak akkor miért kellett egy éven át hallgatni, hogy a reptér az az aranytojást tojó meg az állam mennyivel jobb tulajdonos és ilyesmi?

boka · http://csaszu 2008.11.06. 19:21:13

"ne menjünk már bele a HI-ügybe,"

Az a baj, hogy , ha holnap az egri kórházban az egyik takarítónő több ultrát tesz a felmosóvízbe és valaki emiatt elcsúszik a folyosón, akkor a már másnap ott lesznek a zsíros hajúak a főtéren, hogy: lám-lám, a szemét tőkés, hogy akarja a beteget a kórházban tartani ?! Túl kell élni ezt az első időszakot, de minden vitát le kell folytatni, az is igaz.

2008.11.06. 19:22:24

Na aztán ki a fenét érdekel hogy mennyibe került a rendbiztosítás? Kussojj má mer sokba kerül!?
Ennek a pénznek egy része visszakerül a piac vérkeringésébe mert a rendőrök kapják meg akik valószínű elköltik. Ergó : minél többet tüntetünk annál jobban élnek a rendőrök(jobban is vigyázhatnának a tüntetőkre).Meg is gazdagodhatnánk tüntetésből. Az inkább érdekel hogy miért kell az orvosnál elő jegyeztetnem magam hetekkel előbb és a sorszám sem ér szart sem mert kiskapu mindíg van.Ezt az egész korházosdit a t. fehérköppenyes társadalom érte el mert szét lopták az agyukat korábban. Nem véletlenül van hogy csak 1998-tól tudod megnézni az ÜGYFÉL portálon(Mo.hu-n) hogy milyen ellátást kaptál mert a korábbi időszakot senki nem merte vállalni. Az is érdekes h. csak az tudja megnézni személyesen aki kapott belépőt az oldalra DE akinek fingja sincs róla h. mi ez és nem tudja ellenőrizni annak a nevére bármikor elszámolhatnak mindenféle orvosi ellátást , gyógyszert stb.

skizofren 2008.11.06. 19:23:37

A cikkel ilyenformán egyetértek. Ha már írnak a legtisztább az ha leírják a számokat és kész. Megjegyzés nélkül. Mindennek ára van. Egy kórházeladásnak, ha nem adják el annak is, ha felszámolják annak is egy tüntetésnek, a mindent átitató politizálásának - igen az idő alatt lehet tanulni, képezni magunkat.
Bár ezek szerintem akkora összegek amely miatt nem kéne cikket írni. 46 milla. 10ft/adófizető. De valamiből csóró újságírónak is meg kell élni, ha már nem akar más szakmát tanulni...

OkoskaTo:rp 2008.11.06. 16:41:28
DE igen, adófizetők. Ilyenformán az a rahedli (magán)cég amelyik csak állami megrendelésből képes megélni, ugyan úgy tekinthető közalkalmazottnak. Abba kéne már fejezni ezt a közalkalmazott baromságot. Ugyan annyira tart el az állam egy csomó ilyen magáncéget mint közalkalmazottat... (már rohadtul fáraszt ez a dolog, nem tudom mi lenne, ha ezen cégeknek egymásnak kéne szolgáltatniuk - nagy éhezés)

café 2008.11.06. 19:24:09

ben2 2008.11.06. 19:17:05

Mondtam én, hogy azok az orvosok ne mondják el a véleményüket? Mondják el, hogy ők nem értenek egyet a működtetés átadásával. Rendben. De azt ne mondják, hogy nem adják a kórházukat, mert az nem az övék. Hanem az önkormányzaté, legitim (leváltható) vezetéssel, amelynek jogában áll eldönteni, hogy a saját tulajdonának a működtetését (!) saját maga végzi el vagy átadja másnak.

café 2008.11.06. 19:25:25

Ésszelteli 2008.11.06. 19:20:43

Hát a neved itt kevésbé volt találó. A HVG számtalanszor írt a metróépítés költségeiről.

café 2008.11.06. 19:27:33

ben2 2008.11.06. 19:17:05

Ja, és még valami. Az rtl reklámbevételekből és, azt csinál, amit akar. Heti Hetest az egyik oldalnak, Fábrit a másiknak. Nem is értem, hogy jön ide.

Ésszelteli 2008.11.06. 19:30:08

Miért ne lehetne tüntetni,ha a meggyőződésük,hogy a magántőke zsíros profitot akar a gyógyítás kárára zsebre tenni.Márpedig nem 0 szaldós korházban érdekeltek.Már van egyéb korházujk is(HostInvestnek),ott is leromlott az egészségügyi ellátás.
Helyes öntudatos polgári magatartás,ráadásul már bíróság is kimondta,hogy nem kaphatja meg mert szabálytalanul pályázott.
Nos erről mikor ír a HVG ?

Fech 2008.11.06. 19:33:44

Én Már rég kitaláltam, mint köztisztviselő, hogy nem kell..., nincs se ránk, se a közalkalmazottakra szükség.

Ha majd a versenyszférában dolgozó "nagyadózók" esetleg balesetet szenvednek, nem kell " ingyenélő" orvos aki kiszedi a vasdarabot a mellkasából, majd lehet öngyógyítani.

Tanárok sem kellenek, mert majd ha hazajönnek a 8-10 órás napi munkából akkor majd 4-5 órában magyarázhatják a gyerekeknek, hogy 80-100, az mér -20, vagy Afrika miért nincs északon.

A rendőrőkkel ugyan senki nem elégedett, de ha esetleg kirabolnak és az 117 helyett max a szomszédot hívhatod, az se baj.

Az APEH-re meg főleg nincs szükség, mert ha az előbbiek is zsebből mennek, akkor minek beszedni a pénzt arra, hogy ezekre meg GYES-re is legyen lóvé, ha állapotos leszel majd kirúgnak, és kipróbálhatod, hogy milyen tuti az élet...

Watchman 2008.11.06. 19:33:54

énvagyokazakinemjó 2008.11.06. 18:54:39
"Már miért én fizessem néhány barom tájékozatlanságát."

Úgy érzem ez a mondat fejezi ki legjobban, miért volt aljas húzás ez cikk a hvg-től, és miért nem lehet semmiről leírni Mo.-on, hogy mennyibe került.

Mindig lesz pár idióta, aki azt képzeli, hogy a pénzt az ő zsebéből vették ki, hogy az ő nyugdíját, fizetését csökkentik/nem emelik a tüntetések, reklámok, közalkalmazottak miatt. Az emberek vevők a demagógiára. Demagógia volt, amikor a fidesz számolta, hogy hány vizitdíjat költött el a kormány egyik-másik intézkedéssel, és hatásvadász, amikor a tüntetések költségeit boncolgatja a balos média.
A hvg még nem demagóg.. ők nem számolták ki, hogy hány nyugdíjas 13. haviját lehetett volna ezzel a pénzzel megmenteni. De ettől eltekintve tudatosan uszítja az embereket az egriek ellen kihasználva ostobaságukat, és kapzsiságukat.

megfigyelo 2008.11.06. 19:36:37

Dontsuk el, hogy a kapitalizmust epitjuk, vagy a szocializmust. A kapitalizmusban ugyanis az alapeset, ha mindent, ami nem kozhatalmi tevekenyseg (katonasag, rendorseg, allamigazgatas) azt magancegek vegeznek. Egy maganceg ugyanis tobbnyire sokkal hatekonyabb, mint az allami. Az angolok is visszacsinaltak a II. vilaghaboru utani nagy allamositasokat.: nem valt be...A magyar egeszsegugy jelentos reszet is privatizaltak mar - az *osszes* haziorvos maganvallalkozokent mukodik. Pillanatnyilag csak az mukodik rendesen a magyar egeszsegugyben, ami magantulajdonban van (muveseallomasok, muszeres diagnosztikai laborok) - es az OEP-nek vegul ezek olcsobban jonnek ki, mintha allamiak lennenek... A Fidesz gusztustalan kadarista propagandat folytat, valojaban, meg is ertik egymast Thurmerrel...

Ésszelteli 2008.11.06. 19:37:38

Csak az az újságírás ér valamit amely objektív,az adófizetők érdekeit védi ,tényt tár fel, és felelősöket nevez meg.
Az ilyen újságírás hasznos a társadalom számára és önmérsékletre indítja a politikai elitet.

mokka 2008.11.06. 19:42:08

café

"Ha annyira utálják a hevesiek, hogy a Hospinvest működteti az egyébként mostani körülmények között finanszírozhatatlan, több száz milliárd forintos adósággal működő kórházat, akkor 2010-ben leváltja a helyi döntéshozókat." Mondjuk leváltja, de a kórházat már elveszítették. A Hospinvest vissza nem adja ezért.

"ki váltja le a néhány önjelölt tiltakozót, ha a hevesiek még is elégedettek lesznek azzal, hogy a Hospinvest rákölt néhány milliárdot a kórházukra?" Milyen áron költ rá néhány milliárdot? Pontosan tudjuk? Megosztanád?

Vannak alapvető emberi jogok. Köztük az élethez való jog. S ezért egyelőre számomra felfoghatatlan, hogy miért pénz függvénye az egészségügy. Nekem szinte minden privatizálható, de az egészségügy valahogy nem. Bizonyos intézmények (rendőrség, tűzoltóság, bíróság, kórház) állami finanszírozású kellene, hogy maradjon. Mindenkinek joga van hozzá. Akár van épp munkája, épp fizet TB-t, adót, akár nem. Manapság nem jut mindenkinek állás, azokat még mélyebbre taszítjuk. Nincsenek eléggé mélyen? Mi a biztosíték, hogy nem mi leszünk a következők, akik elveszítik a munkájukat, és épp betegek leszünk, ne adj isten súlyos betegek? Ne az számítson, hogy fizet-e épp a közösbe, hogy milyen adózó, hanem csak az emberélet számítson. Az éppen nem fizető lehet még hasznos tagja a társadalomnak, de ha magára hagyjuk, akkor semmiképp. Itt egymást kell biztosítanunk. Aki épp megteheti fizet, mivel soha nem tudhatjuk meddig, s akkor mások fizetnek helyettünk. Így nincsenek különbségek emberélet között, és nem a TAJ-kártyádat, a fizetőképességedet ellenőrzik elsőként, s csak utána állnak szóba veled. Ez embertelen. Legközelebb, először lefuttatják egy rendszeren, hogy jöhetnek-e hozzám tüzet oltani a tűzoltók, vagy sem? Vagy meg kell várnom az ellenőrzést, hogy a rendőrség kiszálljon-e, megvédjen, hogy megtudhassák épp jól fizető adózó vagyok-e, érek-e annyit, hogy megmozduljanak, vagy mennyibe is fog az kóstálni? Vannak dolgok, amelyek alanyi jogon kell, hogy járjanak mindegy ki vagy. Ki kell tudnia gazdálkodnia egy államnak, ahogy a magánszféra képes rá, úgy az államinak is képesnek kell lenni rá, szinte kutya kötelessége. Minden mást lehet vinni a szabad piacra kiárusítani, s fizessünk érte keményen, ki-ki pénztárcájához mérten. Máskülönben milyen védelmet nyújthat egy állam az állampolgárainak?

Ésszelteli 2008.11.06. 19:43:39

Az újabb röhej pedig az,hogy most már nem elszámolatlanul vehetik fel a képviselők a költségtérítést hanem 20% adót is fizetnek.Mivel nincs limit csak 20%-al kell többet felvenni és ugyanúgy élnek mint azelőtt.Jó mi?

mokka 2008.11.06. 19:43:53

Nem létezik abszolút jó és abszolút rossz. Ahogy a kapitalizmusnak, úgy a szocializmusnak is megvannak a jó és rossz oldalai. Minden relatív.

Barnabás 2008.11.06. 19:44:09

Ahelyett,hogy azon vitatkoztok ki fizet adót és ki nem,számoljátok ki,hogy mennyibe kerül nektek,ami ezután következik.Valószinű a kommentezéstől is elmegy a kedvetek.Egyébként ismerek sok embert,akik nem fizetnek adót,de azok nem közalkalmazottak.

banya 2008.11.06. 19:45:48

boka!
"Lehet, hogy ők egy havi lakásrezsijükkel meg tankolásukkal több adót fizetnek, mint a "rendes adózó" ( a kockázatról nem is beszélve ). "
OK. De kéretik az egészségügyi szolgáltatást is nem biztosítotti alapon igénybe venni, illetve remélem, hogy egy se fog nyafogni, hogy neki miért csak ennyi a nyugdíja, pedig dolgozott. Igen dolgozott, de nem fizetett. Ne csináljunk már mártírt azokból, akik ügyeskednek. Vagy inkább sajnáljuk, hogy a lakásukat nem tudják a tótóknál lízingelni?

café 2008.11.06. 19:46:55

Ésszelteli 2008.11.06. 19:30:08

"a magántőke zsíros profitot akar a gyógyítás kárára zsebre tenni."

Tényleg új nevet kellene választanod. A gyógyszergyártók nem tesznek zsebre zsíros profitot a gyógyításon? Mind magántulajdonban van. És a patikusok? Az is mind magántulajdonban van. A betegszállítók? Az is mind magántulajdonban van.

És mire költik a kórházak a pénzüket? Orvosi műszerekre. Minden műszergyártó magántulajdonban van. Áramra, gázra. Ezek a szolgáltatók is magántulajdonban vannak. Ételre. Magántulajdon. Gyógyszerre. Magántulajdon. Ezen felül az ott dolgozók bérére. Ami az orvosok, mint munka vállalók haszna.

Sofian 2008.11.06. 19:51:35

Az általánosítás hogy minden közalkalmazott lusta és naplopó egyértelműen hülyeség. Sztem az a probléma hogy a közalkalmazottak és az "ügyfelek" között nincs meg az a kapcsolat ami a versenyszférában megvan...pl.: Az hogy én bemegyek az okmányirodába, de nem fizetek helyszínen fizikailag az ügyintézésért (illetéket most hagyjuk) attól még ugyanolyan elbánásban kéne részesülnöm mint annak aki egy cég fizető ügyfélszolgálatára megy be, ehelyett az van hogy még én érezzem magam kitüntetve hogy szívesek kiszolgálni. (Ugyanez akár kórházban is) Ebben bárki bármit is mond a közalkalmazotti szférának van mit fejlődnie.

Kangörény 2008.11.06. 19:52:22

mokka, fingod sincs arról, amiről írsz.
Miért pénz kérdés az eü?
Baszki az orvosok pl. pénzért dolgoznak. Ez az egy válasz már bőven elég is.

Amit a taj ellenőrzésnél csinálnak, az pedig csak az, hogy megnézik, utánad ki fizeti a járulékokat. A munkáltatód, te magad, vagy az állam. Ha nem vagy rászoruló!!!!!!, akkor te magad fizetsz.

café 2008.11.06. 19:55:38

mokka 2008.11.06. 19:42:08

"Milyen áron költ rá néhány milliárdot? Pontosan tudjuk? Megosztanád?"

A Hospinvest jelentette be, hogy több milliárd forintot fejlesztésre költ, ehhez társult az EBRD-vel, mint finanszírozóval.

"Vannak alapvető emberi jogok. Köztük az élethez való jog. S ezért egyelőre számomra felfoghatatlan, hogy miért pénz függvénye az egészségügy. Nekem szinte minden privatizálható, de az egészségügy valahogy nem."

De könyörgöm, már több mint a fele privatizálva van. A gyógyszergyártók, a háziorvosi praxisok, a patikák, a betegszállítás stb. Ezeken a területeken lenne a legrosszabb az egészségügy? Szerintem ezeken a területeken a legjobb, és ott a legrosszabb, ahol még mindig az önkormányzat a működtető: a kórházakban.

Attól, hogy a működtető magántulajdonos, nem fognak pénzt kérni az ott kezelt betegektől, mert nem tehetik meg. Az OEP fizeti ki a beteg helyett.

Egyébként, ha már élethez való jog, akkor a táplálkozás még fontosabb. Most akkor baj van azzal, hogy a teljes élelmiszeripar a búzaföldektől, a pékeken át, a kiskereskedelemig magántulajdonban van? Rosszul működik? Államosítsunk?

skizofren 2008.11.06. 19:55:59

Cs. Sz. 2008.11.06. 19:11:52

Kedves Cs.Sz!

Én örülnék a legjobban, ha ugyanazt a munkáért számlát adhatnék amiért most bért meg juttatást kapok. 30-50%-kal több pénzem lenne. Ja szakmám elég spéci. Egyébként időnként maszekba is dolgozom. Korábban versenyszférában dolgoztam. Nem esem hasra tőlük.
Egyébként támogatom, hogy mindenki magánvállalkozó legyen. Bemész egy ügyfélszolgálatra és kiállítanak neked egy kérvényért 10000 Ft-os számlát. Lehet kevesebb ember lesz, de te így is úgy is fizetsz ezt jó ha tudod!

mokka 2008.11.06. 19:57:13

Kangörény
Semmi újat nem fűztél hozzá, ami ne lenne benne. Nem tudom mit olvastál.

boka · http://csaszu 2008.11.06. 20:05:50

"Helyes öntudatos polgári magatartás"

nyugaton ezt proletár magatartásnak hívják, a tőkeelleneseket meg szélsőbalosoknak, de mindegy !

"nem tudom mi lenne, ha ezen cégeknek egymásnak kéne szolgáltatniuk - nagy éhezés"

Vagy az irodaszer meg a tisztitószer annyiba kerülne, mint normálisan, nem lenne benne " beszerzői felár".

Egyébként az orvosoknál ( tisztelet a kivételnek) egy aljasabb népréteg van, a gyógyszerész . Ők a foglalkozásuknál fogva jutottak vagyonhoz

boka · http://csaszu 2008.11.06. 20:10:12

"remélem, hogy egy se fog nyafogni, hogy neki miért csak ennyi a nyugdíja, pedig dolgozott. Igen dolgozott, de nem fizetett"

"kéretik az egészségügyi szolgáltatást is nem biztosítotti alapon igénybe venni,"

Egyetértek ! Biztosított alapon menjen kórházba, ha van biztosítása ! ( ha elmész sielni és eltörik a lábad, csak egy aláírásba kerül az osztrák kórház )

Gubacs 2008.11.06. 20:11:48

Sajnos gyakran kell "igenybe"vennem az amerikai egeszsegugyi szolgaltatast.Tapasztalatbol mondom,hogy soha nem kellett elore fizetnem.Igaz utolag mindig.

mokka 2008.11.06. 20:15:24

Milyen áron költ rá néhány milliárdot? Pontosan tudjuk? Megosztanád? "A Hospinvest jelentette be, hogy több milliárd forintot fejlesztésre költ, ehhez társult az EBRD-vel, mint finanszírozóval." Nem így értettem a kérdést. Ez így túl egyszerű lett volna. Hanem hogyan óhajtják visszanyerni és mennyi időn belül a befektetett pénzüket? Elvégre magánszektor, a haszonért tesznek mindent, nem a két szép szemünkért vagy társadalmi felelősségvállalásból.

"Attól, hogy a működtető magántulajdonos, nem fognak pénzt kérni az ott kezelt betegektől, mert nem tehetik meg. Az OEP fizeti ki a beteg helyett." Egyelőre az OEP egyen áron, mindenből a legolcsóbban megúszva ugyebár. Azonban ez a magánbefektetőknek nem feltétlen érdeke. Hosszabb távon jobban megéri számukra a több biztosítós rendszer, mert akkor különböző tarifák lehetnek, és nagyobb összegeket gombolhatnak le, drágább kezeléseket is kifizetnek a biztosítók nagyobb árréssel megfelelő ügyfél esetén, és az lesz a preferált. Megéri majd nekik lobbizni ezért. S onnantól minden embernek meg lesz az értéke. Mennyit ér. Mennyit érdemes belefektetni.

"Egyébként, ha már élethez való jog, akkor a táplálkozás még fontosabb. Most akkor baj van azzal, hogy a teljes élelmiszeripar a búzaföldektől, a pékeken át, a kiskereskedelemig magántulajdonban van? Rosszul működik? Államosítsunk?" Nem kell. Erre találták fel a munkanélküli segélyt. Nehogy éhendögöljünk. Jusson legalább kenyérre és vízre :-).

mokka 2008.11.06. 20:16:09

Előző hozzászólásom café-nak címezve!

mokka 2008.11.06. 20:16:49

Előző hozzászólásom café-nak címezve!

café 2008.11.06. 20:23:59

mokka!

Szerintem is jobban megéri a magánműködtetésű kórházaknak a több biztosítós rendszer akkor, ha jól csinálják, azaz a beteg elégedett. De megéri a nem magán működtetésűnek is, ha jól csinálja, mert akkor többen mennek oda, míg ma a szar kórház is kap és a jó is, és nincs semmi ösztönző a jobb minőségre.

A legjobb a betegnek lenne, mert választhatna. Ma meg nem választhat és nem versenyeznek érte.

Az meg engem egyáltalán nem zavar, ha valakinek haszna van, minden eddigi tapasztalatom szerint az a rossz, ha valakinek nincs haszna abból, amit csinál, mert akkor le is szarja.

boka · http://csaszu 2008.11.06. 20:24:58

"Egyébként ismerek sok embert,akik nem fizetnek adót,de azok nem közalkalmazottak. "

Barnabás ! A negyven féle adóból pontosan melyiket nem fizetik?

boka · http://csaszu 2008.11.06. 20:31:59

"Bemész egy ügyfélszolgálatra és kiállítanak neked egy kérvényért 10000 Ft-os számlát. Lehet kevesebb ember lesz, de te így is úgy is fizetsz ezt jó ha tudod! "

Ha ne adj 'isten verseny is lesz, akkor oda megyek, ahol 4000,- ft ( persze, ha gyors, akkor tízezer ). Most, ha a forgalmimat intézem, adok zsebbe a dealernek, aki továbbad az okmányirodásnak (zsebbe). profit most is van, dehát....

khomeini 2008.11.06. 20:41:56

istvan5: szerintem próbáld ki egyszer, milyen a tanárélet, azzal a kurvasok szabadidővel, amit te boldog tudatlanságodban vizionálsz. Azt hiszed, hogy egy tanárnak annyi a dolga, hogy bemegy az iskolába,leadja az óráját, oszt' kalap, kabát? El vagy Te tévedve, kis barátom, de nagyon.

Egyebekben meg az egész hozzáállásod - hogy ti. a közelkalmazottak, tanárok zsebében és idejében turkálsz - nem más, mint a sunyi, mocskos propaganda hatása a tyúkagyadra. Ebben az országban a társadalmi szolidarítás olyan ritka, mint a fehér holló, a politikusok meg röhögnek a markukba. (v.ö. "oszd meg és uralkodj").

Ha meg ennyire hiszel a versenyszféra mindenhatóságában, akkor légy elvszerű és következetes, és ne vegyél igénybe közszolgáltatást.

simonmondja 2008.11.06. 20:43:41

Nem egészen értem az egri kórházvédőket.
Az orvosok képviselője azzal kampányolt évekig, hogy a közalkalmazotti bérek kicsik, és ezért mind elpályáznak nyugatra, mert a piaci áruk sokszorosa az itthoni bérüknek.
Most meg verik magukat a földhöz, ha magánkórházba kell szerződniük.
Féltik a közalkalmazotti státuszukat?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.06. 20:45:46

Khomaini,
kösz.

Simonmondja,
ne kelljen már újrakezdeni. Nézz utána, akár ezen a blogon is.

mokka 2008.11.06. 20:49:02

Szerinted is jobban megéri a magánműködtetésű kórházaknak a több biztosítós rendszer. Szerintem is. Onnantól viszont mi dönti majd el, hogy kinek milyen kezelés jut? A szegénynek a legolcsóbb és ebből adódóan legtöbb káros mellékhatással és rizikóval járó kezelést nyújtják, mert ezt tudja megfizetni, míg a gazdag a drágább, de kevesebb mellékhatással, kevesebb rizikóval járó, gyorsabb gyógyulást biztosító kezelést. Ezt igazságosnak találod? Az egészségünk, az életünk a pénztárcánk függvénye legyen? Nem elég, hogy minden másban ordít a különbség? A szegény BKV-val érkezik, a gazdag luxusjárgánnyal, a szegény farmerben és pólóban, a gazdag Armaniban, a szegény a lakótelepi garzonjából, a gazdag a panorámás, zöldövezeti, madárcsicsergős, úszómedencés luxusvillájából és még sorolhatnánk a kapitalizmus milyen előnyeit élvezve veszi igénybe az élethez való jogát, sokszor egyáltalán nem érdemtelenül. Esetleg megérdemli. Megdolgozott érte. De nem elég ennyi különbség egészséges körülmények között? A kórházban, a beteg, kiszolgáltatott embertársaink esetén nem lenne illendő együttérzést gyakorolnunk és mindenkinek ugyanolyan esélyt adnunk? Ugyanolyan jó, sőt uram bocsá a tudomány állása szerinti legjobb kezelést, emberhez méltó bánásmódot? Nem érdemli meg mindenki anyagi javaitól függetlenül? Még itt is versenyeznünk kell és beérnünk annyival, amit csepegtetnek? Betegen is? Hát mégsem egyenlőek az emberek? Élet és halál kérdésében nem lenne fair az egyenlőség? Vagy tényleg csak a halál tesz egyenlővé mindenkit? Mi erre képtelenek volnánk?

Tudod hogy köszöntik egymást az újgazdagok? "Csak egészség legyen!" Nem mondják hozzá, mert pofátlanság lenne, hogy "a többit megvesszük"!.

Csak egészség legyen!

boka · http://csaszu 2008.11.06. 20:50:35

Csak egészség legyen!

Meg sok beteg !

states 2008.11.06. 20:56:03

Azért az egy érdekesebb adat lenne, ha valaki végre kiszámolná, mibe került az országnak Gyurcsány kormányzása?

boka · http://csaszu 2008.11.06. 20:57:38

"Onnantól viszont mi dönti majd el, hogy kinek milyen kezelés jut? "

Konkrétan az orvos ! Hogy melyik kórházban, az pedig az amelyik a legjobb feltételt adja.

A fiatal generációnak kell valami, ami arra ösztönzi őket, hogy drága lesz, ha beteg leszel ! Ez így jó. A Tv miért van tele " moss hajat és sikeres, boldog ember leszel" reklámokkal ? Az is befolyásolja a jövőnket, ha szépek, egészségesek vagyunk. Az is befektetés, nem csak a " fizess lakáshitelt, magadnak fizeted " a hosszútávú befektetés.

2008.11.06. 21:00:42

Közalkalmazottak. A köznek az alkalmazottai. Tehát, ha a köz (minden más állampolgár) bemegy és szeretne valamit tőletek, akkor alázattal elvégzitek a dolgotokat, segítettek neki. Ahogy elvárjátok a boltban a mosolygós kiszolgálást, úgy tőletek is ezt várják. Mert ők fizetnek titeket. Mindegy mennyire buta, vagy koszos, nem tetsző az ügyfél, akkor is mosolyogva és gyorsan kell az ügyét intézni. Nem ti vagy az istenek, akik elé járulnak a halandók kegyelemért, hanem fordítva. Aki ezt nem tudja megérteni vagy feldolgozni, az ne menjen közalkalmazottnak. Hanem menjen el pénztárosnak a tescóba. Ott majd megtanulja.

Bit Rot 2008.11.06. 21:03:15

Szerintem emeljük fel az adókat 99%-ra, és akkor a közalkalmazottak lesznek a király adóbefizetők, a többiek mind elcsalják, és gazdag lesz az ország!

Merras · http://miyazakijun.hu 2008.11.06. 21:03:51

states: a legérdekesebb viszont az lenne, ha valaki kiszámolná, Orbán Viktor elmúlt 8 éves ámokfutása mennyibe került az országnak.

csb 2008.11.06. 21:05:38

"A kórházvédők akkor még közalkalmazottak lévén, évtizedek óta jelentős adóbefizetői voltak a költségvetésnek" írod te.

hogy mi van???

azt az állam egyik zsebéből teszi a másikba, az nem nettó befizetés. nehogymá hálásak legyünk nekik miatta...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.11.06. 21:06:09

A HVG eljátssza a mértékadó független lapot, de azért ha kell ,akkor tudja hol a helye. Tehát egy dögkút. Mint a Nemzet.

A kórházról. Nem értem, hogy akar HI profitot csinálni. Ugyanannyi pénzt kap az OEP-től, ígéretek szerint több nővér, orvos lesz, magasabb fizuért. Átveszi asok milliós adósságot is. Felújít. Valami itt nem stimmel. Csupán átszervezéssel ez nem fog menni.

café 2008.11.06. 21:10:01

Mokka!

Egy normális több biztosítós rendszerben, ahol van társadalombiztosítás (tehát nem amerika, ahol van több biztosító, de nincs társadalombiztosítás), ott a közösbe befizetett járulékokat kapják meg a biztosítók fejkvóta alapon (idősebbek után többet, mert többe kerül az ellátásuk, a fiatalabbak után kevesebbet) és aztán miután a kórház ellátta a beteget utólag kifizetik az ellátás költségeit. Pénzmozgás a betg és a kórház között nincs. A biztosító nem tudja melyik ügyfele gazdag és melyik nem, mert nem közvetlenül fizetnek az emberek, hanem járulékot fizetnek, és a biztosítók abból részesednek.

Az ellátást az orvosi kollégiumok által meghatározott szakmai protokollok alapján végzik. Ebbe a biztosítónak nincs beleszólása. Ha valamelyik megtenné, felfüggesztik a működését.

Tehát a gyógyulásnak ebben a rendszerben semmi köze a pénztárcához. A biztosítók azért versenyeznek, hogy a közösből többet kapjanak, mert több ügyfelük van. Akkor van több ügyfelük, ha azok elégedettek. Különben biztosítót váltanak. Ma nem elégedettek, mégsem mehetnek el az OEP-től.

Ennek az egésznek van irodalma, hozzáférhető, nem a Fidesz honlapon persze.

dr. orter 2008.11.06. 21:10:30

Őrnagy Őrnagy: pedig lehet, hogy megy.
Ha végre egy felelős tulajdonosa van egy kórháznak, akkor az végre odafigyel, hogy hol öntik ki a pénzt teljesen fölöslegesen. Mert sok ilyen van.
Amikor egyszerűbb diagnosztika helyett lustaságból minden vizsgálatot beikszel az orvos, akár több százezres fölösleges vizsgálatokat is...

Várjuk ki a végét, mert lehet, hogy nagyot fogunk nézni, hogy amit eddig elhitettek, hogy "nem lehet jobban" az nem igaz...

boka · http://csaszu 2008.11.06. 21:19:27

"Szerintem emeljük fel az adókat 99%-ra, és akkor a közalkalmazottak lesznek a király adóbefizetők, a többiek mind elcsalják, és gazdag lesz az ország!"

Hogy lehetsz ennyire smucig ! 101%-ra emeljék, akkor mindenki otthonról még bead 1%-ot ! Az lesz ám Onánia !

Netuddki. 2008.11.06. 21:20:41

Sasika. Számolják is csak ki. Bárcsak mindennel el tudnának számolni mire költötték azt a rengeteg adót amit befizettünk.

nyubocs 2008.11.06. 21:25:29

Én szeretnék egyszer egy kimutatást arról, hogy az orvosok Egerben mondjuk az utóbbi egy év alatt mennyi adómentes forinthoz jutottak mondjuk nem a hálapénzből, hanem az önkormányzati finanszirozású intézményben, a nem az orvos tulajdonát képező eszközökkel folytatott magánrendeléssel.

Majd ha ezt elmondják, akkor lehet tiltakozni.
Meg az adófizetésükre hivatkozni

funfun 2008.11.06. 21:26:29

Sasika, mikor arról volt szó, mennyibe került az adófizetőknek Palcsó Tamás baleseti mentése, miért nem háborodtál fel? Hiszen az is állampolgári jogon jár mindenkinek, hogy az életét megmentsék, senkin nem lehet - a ma hatályos jogszabályok szerint - számonkérni, mennyit költött rá az állam, akár felelőssé tehető a költségekért, akár nem. Akkor most?

mokka 2008.11.06. 21:39:15

café!

Úgy legyen ahogy írod. De ez nagyon csak optimista, szinte naiv hozzáállást sugall a hazai körülmények ismeretében. Eddig azt tapasztaltad volna, hogy nálunk normálisan működnek a dolgok? Azt írod: "Egy normális több biztosítós rendszerben..." Nálunk is normálisan fog ez működni? Semmi kételyed benne?

Szerinted a biztosítóknak akkor lesz több ügyfelük, ha azok elégedettek? Vagy ha különféle adminisztrációs csaláshoz folyamodnak, ahogy az most is működik? Aki után nem kapnak annyi pénzt, azt hazaküldik, aki után többet, azt ott tartják, mégha malmozik is, vagy legalábbis papíron betegük marad. Vagy nem fognak a biztosítók is a kórházakkal, orvosokkal lepaktálni, lefizetni őket az érdekeikért, ahogy azt már régóta a gyógyszergyárak is teszik, hogy az ő termékeiket írják fel, az ő betegeiket fogadják? Hihetetlenül és kivitelezhetetlenül hangoznának ilyen átfonódások? Nekem valahogy nem.

"A biztosító nem tudja melyik ügyfele gazdag és melyik nem, mert nem közvetlenül fizetnek az emberek, hanem járulékot fizetnek, és a biztosítók abból részesednek." Erre miért kell több biztosítót bevonni? Ezt végzi most az OEP?.

Nem az OEP-pel van gondja az embereknek, hanem a kórházak színvonalával. És nem minél több haszonlesőt akarnak látni valszeg, hanem eredményt, minőséget. S erre nem csak a magánszektor lenne képes, hanem az állami is, csak akarni kell. Gondoskodni az állampolgárairól, s nem pedig lepasszolni a feladatot.

beleszolok 2008.11.06. 21:44:21

Nem az embert kellene felelőssé tenni a baleseti sérülésért, hanem a kötelező biztosítását.

boka · http://csaszu 2008.11.06. 21:57:38

"Nem az OEP-pel van gondja az embereknek, hanem a kórházak színvonalával"

Ezzel is meg azzal is ! A kommentek 70%-a pont anyázza az OEP-et ( lásd közalkalmazottak ).

Ez az " Úgysem változik majd semmi" érv neg olyan, mint amikor Csecsenföldön este 10 órától kijárási tilalom volt és 9: 50-kor fejbelötték a járdán sétáló Juszuf bácsit mert : " ismertem az öreget, 10-ig úgysem ért volna haza !

boka · http://csaszu 2008.11.06. 21:59:32

Nyubocs ! Ma te nyerted a sárga selyem mezt !

Logikus

csendestöbbség 2008.11.06. 22:03:39

Fasznak kell ez a drága demokrácia!

Különben meg az embereket meg sem volna szabad tanítani beszélni, mert csak össze-vissza pofáznak mindent, meg folyton hőbörögnek a kormány ellen.

A kezüket, amivel mindenféle transzparenseket szoktak tartani, csak azért nem kéne tőből amputálni mert akkor nem tudnának dolgozni.
A sok rohadt kormányellenes médiát meg mind be kell tiltani, és helyette a kiváló HVG-t meg 168órát olvastatni a néppel!

Koczeka, a pampák királya (törölt) 2008.11.06. 22:08:52

Sasika61!

Elmondanád nekem - mondjuk IQ 70-nek - hogy mos tkp mi bajod is van???

Bevallom, csak úgy átfutottam a kommenteket is, mert látom hogy a szokványos "dögöljmegrohaggymeg" dologról szól...


Ha a blogod címét nézem, aszondom: lóf.szt! Muti a tételes költségjegyzéket, aztán vitatkozhatunk.

De utána mintha nem erről lenne szó...


Divatja lett a Rendőrség "pénzét" mostanában költségként beállítani... csak hát bazze, ezért vannak!!! Ha balhé van (és most ne nézzünk a szűkre szabott kilométer- és üza-keretet) oda menni kell, sőt ha valamelyik túlbuzgó "barom" megfog Egerben egy Z.egerszegi körözöttet, lőttek az egész havi km-nek...

Van egy cég, ami a rendé' felel... Üzemanyag??? Nem kéne... hiszen elvileg "mindenhol ott vannak", ugye a fokozott rendőri jelenlét mára etalon:-)))

Hát akkor meg? Elhagyta valaki a bilincsét? Vagy elpukkant 2 golyó? Ez a tétel, nem az, hogy munkaidőben az egyik közbiztonság helyett egy másik közbiztonságra vigyáznak!!!

Sasika61! Mostanában tényleg úgy érzem, hogy egyoldalúak az írásaid. Vagy nem kéne írnod egy ideig (tudod, pihi), vagy ki kéne állni a farbával, hogy akkor most mit is képviselsz valójában? Ha téma kell, kérdezzél és biztosan akad naponta 10 is, amit a közeledben körüljárhatsz.

Tanácsot adnék én is, csak nem tudom, hogy mi az érdeklődési köröd:-)

Egyenlítő 2008.11.06. 22:24:00

Az egészségért semmi sem drága. Ha más fizeti.

Ez a "ki-mi mennyibe került az országnak" hülyeség. Nem lehet végtelen számú párhuzamos országot futtatni, és költség-haszon elemzést végezni rajtuk.

kanyisz 2008.11.06. 22:26:34

Ez a blog a legundorítóbb valami amit utóbbi időben olvastam, mert ritkán lehet ilyen rosszindulatú, manipulatív szándékú írást olvasni. Ami undorító benne, az az, hogy a demokrácia felkent védelmezőjeként megtagadja a hvg-től, hogy más véleménye legyen, mint a cikk írójának. Ami undorító benne, az az, hogy a demokrácia felkent védelmezőjeként megtagadja tőlem azt a jogot, hogy tudjam mennyibe kerültek a tüntetések biztosítása.Ami undorító benne, az az, hogy a demokrácia felkent védelmezőjeként megtagadja, hogy felnőtt emberként ezen információ alapján szabadon döntsek, egyetértek-e azzal, hogy a biztosításra költött pénz az jó helyre, vagy rossz helyre ment. Szerintem jó, mert jó hogy bárki tüntethet, és az is jó, hogy bárki kiszámolhatja és közzé teheti ezt az adatot.
Mert ezért is váltottunk többek közt rendszert. Hogy lehessen. Akkor is, ha pénzbe kerül. A rendőrség pedig tegye a dolgát. Biztosítson. Akkor is, ha a kórházvédők tüntetnek. Akkor is, ha netán újságírók. Akkor is, ha az utóbbiak ellen.
Hogy bármit le lehessen írni. Akkor is, ha az a tüntetők ellen szól. Akkor is, ha az nem tetszik sasika 61-nek. Bármikor és bármit.

U.i.: A hozzászólónak tök mindegy, hogy az Egri korházat ki működteti. Egyetért a tüntetőkkel, mert joguk van hozzá. Egyetért az önkormányzattal, mert joguk van hozzá. Egyetért sasikával, mert joga van hozzá. És egyetért a hvg-vel mert joguk van hozzá.
A kérdés pedig a demokrácia játékszabályai szerint dőlt el. Az ellenzők nem kaptak a lakosságtól elegendő támogatást, hogy megbuktassák az önkormányzat döntését. A Rendőrség meg 46 millió forintért megvédte az ellenzőket.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.11.06. 22:39:53

Kanyizs, én meg azt szeretném tudni, mennyibe van az Szdsz. Az én adómból ne fizessék.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.06. 22:43:01

Kanyisz,
nagyot tévedsz. Az ellenzőkre többen szavaztak, mint a kórházprivatizátorokra, csakhogy utóbbiak valahogyan (vajon miképp?), rávettek egy eredetileg ellenzőt, aki azóta a privatizátorokkal szavaz. Így lett eladva a működtetési jog.Ez neked demokrácia?

Egyébként undorodhatsz.Meg én is.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.11.06. 22:45:24

UnterBahn,
kösz a javaslatot, de nem kell. Arról írok és akkor, ami és amikor érdekel. Egyoldalúan: az én szemszögemből.

boka · http://csaszu 2008.11.06. 23:02:26

"szeretném tudni, mennyibe van az Szdsz"

Azt én is !!!! Meg az egyház mennyiért tapizza le a gyerekünket !

Gezsó 2008.11.06. 23:11:06

„Elment a paraszt a bíróhoz:
- Bíró uram a cigány leszedte a termésemet, pedig nem ő dolgozott meg érte.
- Igazad van, a cigányt meg kell büntetni.
Behívatja a bíró a cigányt és megkérdezi tőle:
- Cigány, miért szedted le a paraszt termését?
- Otthon éhezik hat lurkó, mit adjak enni nekik bíró uram. – feleli a cigány.
Neked is igazad van cigány, menj haza.”

Magukat okosnak gondoló értelmiségiek vitatkoznak itt a nagy semmiről.
Café-nak csak azt kívánom, hogy legyen fele olyan beteg, mint én, és az egri kórházban kezeljék. Nekem erről van tapasztalatom.
Ez a neoliberális link duma, ami itt elhatalmasodott undorító.
Világosan látszik, hogy az itt felszólaló urak életükben még soha nem kényszerültek arra, hogy dolgozzanak. Dumálni viszont minden jó, még fekve is lehet.
Én a villanyszerelő szakmába rokkantam bele és ki merem jelenteni, hogy az olyan tudású embereket, mint a Café a villanyáram igen hamar agyonvágta.
A konkrét tárgyi tudás hiányában, neoliberális dumával a villanyáramot nem lehet meggyőzni, tisztelt urak.
Orvoshiánnyal nem lehet kórházat üzemeltetni.
Egyéként meg a hostpinvest, valószínűleg igen erősen kötődik az mszp-hez és a wallis-hoz.

marci 2008.11.06. 23:16:58

100 hosszúlépés... az kell a parasztnak, ki nem lát a világos vakságban, ja és ÁVO-t fenntartani baszott ócsó, a rendőrők meg egyébként mit csinálnának???
Mégis ki képzeli magát királynak? A sajtó?? Aki nem ismer törvényt, erkölcsöt, józan paraszti eszet sem? Ez a téma, nem az, h a tűznél ki mit nyúl le? Innen üzenem: KURVA KÖNNYŰ EZT "LENYOMOZNI", ezért nem érdem, az előzőek miatt viszont szégyen!

boka · http://csaszu 2008.11.06. 23:20:59

"neoliberális link duma"

A "neoliberális ", az szitokszó ?

A magánosítás mellett kiállók mind jobboldali gondolkodásúak, akik azt szeretnék, hogy a villanyszerelésbe belerokkant embernek legyen jó ellátása, ne a szerencsére legyen bízva, hogy ki hosszabítja az életét !

boka · http://csaszu 2008.11.06. 23:22:22

"paraszti eszet "

:DDDDDD

Gezsó 2008.11.07. 12:05:27

boka
Légy szíves olvasd már el:
Marx A Tőke
Cion bölcseinek a jegyzőkönyve
Hitler Main Kampf
Utána, majd megérted a neoliberális okosságokat.

marci
Egyetértek, de ennyivel azért nem lehet lezárni

boka · http://csaszu 2008.11.07. 12:46:13

"majd megérted a neoliberális okosságokat"

Számomra érthetetlen. Az a három ember az országban, aki olvasta ezeket a könyveket, az vitatkozzon a duna tv-ben este 11 óra után a neoliberalizmusról. Nekem fingom sincs mi az ! Azt kb tudom, hogy a jobboldal a fehér gallérosok pártján kell, hogy álljon, a baloldal meg a kék gallérosok pártján.

anti_troll 2008.11.07. 12:52:32

hvg, mint mértékadó lap...

khmmm

boka · http://csaszu 2008.11.07. 12:54:16

Mérték a vödör ( szar)

őrmester 2008.11.07. 14:01:53

Még jó, hogy kiszámolták, hogy mennyibe került.
Már megint azok a csúnya tüntetők.
Az érdekes az, hogy a rendőröket akkor is ki kellett volna fizetni, ha épp nem a tüntetőkre vigyáznak, hanem mondjuk a sétálóutcán járőröznek. De biztos elkopott szegények cipője, amíg az őrsről kiértek a kórházig, és a váltócipó került 46 millióba.
Gondolom egy pár cipő meg belekerült vagy 2 millába. Mert hát a közbeszerzés meg a garancia...

De a lényeg mégis csak az, hogy a degenerált, félhülye MSZP-tábor megnyugodhatott megint, hogy lám-lám mennyi kárt okoztak megint a szélsőségesek...

boka · http://csaszu 2008.11.07. 15:11:38

"mennyi kárt okoztak megint a szélsőségesek..."

Ezért nem kellett volna biztosítani . Pár biztonsági őr az ajtóba, aztán amikor a zsiroshajúak rongálnak, akkor laza térdrugás mamókának, többet nem megy oda, az biztos. 1 millióból megúsztuk volna.

Gezsó 2008.11.07. 21:25:04

HÚÚÚÚ de bele trafáltam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Most látom,hogy ez meg a Kormányoldal.
Ekkora blamázst!
No viszlát!
süti beállítások módosítása