HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Romokban az MDF

2008.12.21. 17:32 sasika61

 

„Fáj az istent roncsokban látni” – hosszú ideje már ez az érzés kerülget, amikor az MDF soros ügyeiről hallok. A párt mai vezetői persze nem istenek, legfeljebb napkeltés bölcsek, akikért nem kár: nincs az a politikai csapás, amit többé-kevésbé meg ne érdemelnének.
 
A pártért azonban kár. Aki az én szellemi fejlődésemben számított, az nagyrészt e párt körül mozgott a rendszerváltás körüli években: Csengey Dénestől Elek Istvánon át Csoóri Sándorig. Nyilván sokan csatlakoztak hozzájuk kalandorok, ügynökök, karrierlovagok, hamis próféták is, de ennyi jó szándékot a legfelső szinttől a postaládákra matricát ragasztó önkéntesig én azidőtájt sehol, egyetlen más pártnál sem láttam. Éppen ez a tisztesség volt az, ami feledtette később egyes kormányzati baklövéseiket 90 és 94 között, mert nem érdekelt különösebben az a vád, hogy hiányzik belőlük a szakértelem: a szakértelem ugyanis elsajátítható, a tisztesség, a tartás azonban nem.
 
Ma ez a párt már romokban hever. Lehet ábrándozni persze 10 %-os majdani választási sikerről, az utóbbi eredményeik inkább azt mutatják, már az is nagy győzelemnek számít, ha a parlamenti küszöböt átlépik. S most itt van az újabb pofon, amibe beleszaladtak: a IX. kerületi januári időközi országgyűlési választásokra jelöltjüknek elsőre nem sikerült a 750 kopogtatócédulát összegyűjtenie, majd kiderült, lehetséges, hogy a két részletben leadott 1015 ajánlószelvényéből 669 hamisítvány:                                                 http://index.hu/politika/belfold/kilenckerdm0/.
 
Ennél is szánalmasabb Herényi Károly frakcióvezető, aki közleményben jelentette be, hogy a Magyar Demokrata Fórum feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a választás rendje elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, "mivel az MDF által gyűjtött ajánlószelvények egy részének hitelességét megkérdőjelezték". Jelezném neki, a tettes nem ismeretlen: a 12. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság jelenlévő hét tagja egyhangúlag fogadta el a Jobbik jelöltjének kifogásait: http://www.ferencvaros.hu/idokozi_2009/hatarozatok/26_2008.doc. Ez mégiscsak azt mutatja, nem puszta vádaskodásról van szó csupán, amelynek semmi alapja nincs.
 
Valamikor hittem bennük, s most egyszerre érzek csalódást és elégtételt, mint aki rajtakapta valamilyen pitiáner bűnön az istenét, s maga sem tudja: a kiábrándulás miatti fájdalom nagyobb-e benne, vagy az afölötti öröm, hogy az bizony soha nem is volt isten, csak ember, tehát gyarló.

72 komment

Címkék: közélet mdf időközi választás

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr9835318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2008.12.21. 19:28:51

Egy ilyen, vagy ehhez hasonló bukta egyértelműen várható volt. Almássyék kizárásával a teljes korábbi HÖOK-os csapat szembefordult az MDF-vezetéssel, ezzel elvesztették az utolsó valamirevaló erőközpontot, ami még a felszínen tarthatja a pártot. Külön csapás, hogy a korábbi höokosok nemcsak egyenként váltak riválissá, hanem elég erejük volt ahhoz, hogy szervezeti keretek között is fellépjenek és az egész IDF-et az elnökség ellen fordítsák.
Most már nem áll rendelkezésre az emberi erőforrás, aki kimegy a terepre kampányolni - ez szemetgyönyörködtetően megmutatkozott a Ferencvárosban.

Herényi e.t. meg gondolom mostanság már fomanyomtatványon hozza a kizáró határozatokat, meg teszi a feljelentéseket. Mondanám, hogy egy fax, de ő már ezt a szintet sem éri el. Herényi már csak egy "herényi" méretű és minőségű jelenség a politikában. :P

2008.12.21. 20:19:38

Hát igen , ők is összementek mint Samubácsi gatyája a mosás után!De megérdemelték, mert aki a multból akar megélni ugy hogy közben nem csinál semmit--az sajnos igy jár. Az antali örökség--amelyre hivatkoznak az nem is volt, csak valakik beszéltek róla, hogy valaki mondta hogy látta, .......Amellett az Mdf pártvezetése egy nagy nulla.Herényi azt hiszi hogy 1992-t irunk, Boros meg ott ragadt valahol féluton 92-94 között. Ibolyaról meg nekem más nem jut eszembe, csak az hogy kuka a focihoz(is)!Amellett hogy mindig ,hol a fideszt, hol a szadeszt, vagy a szocikar cseszegették, mit csináltak ? Semmit de azt jol és jól elöadták. De csak egy darabig! Igy aztán kiismerték öket, mert a "zemberek" már nem eszik meg a szöveget.Hát a megnevezettekröl( akiket megneveztél) jót nem tudok mondani bántani meg nem akarom őket.Erröl a pártról is ugy fognak majd megemlékezni valamikor hogy volt egyszer egy Mdf.( de minek!) A választáson a 3%-ot ha megszerzik akkor térdre és imához, lehet megköszönni a megmaradt szinpatizánsoknak a szavazatokat!De ettöl több nekik sem lesz, mint ahogy a szadesznek sem!

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.21. 20:52:03

Janos551,
a megnevezetteket ma is tisztelem és nagyra becsülöm: Cs. Dénes már nem él (sajnos), a másik kettő rég eltávolodott tőlük, vagy ők maradtak azok, akik voltak, s tőlük távolodott el az MDF.

johnplayer 2008.12.21. 21:05:03

Ha ebola és bandája nem indítja a Fővárosi polgármester választáson a Katonát, akkor most lehet, hogy valamit már rendbe tettek volna arrafelé a Tarlóssal (bár őt sem rajongom) és nem hívnák Budapestet demszkigrádnak.
Szvsz ebola egy sima Mszp stróman, mint Kupa a középpárttal, megvették. (kábszert csempészett a fia, oszt elkapták, de hagyták elmenni ausztráliába, de persze ha nem úgy szól, ahogy mondják, akkor máris megy az interpol kiadatási?)
A fidesz már egy szót sem veszteget rájuk.

veny 2008.12.21. 21:19:07

Merem remélni, hogy semminek nem vagyok része, amiben hiszel... :-P

VIKUNYA 2008.12.21. 21:23:55

Majd ha országosan tudnak ennyi kopogtatócédulát összegyűjteni, akkor érzek elégtételt. Reméljük nemsoká az az idő is eljön.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2008.12.21. 21:26:33

Az EP-választással ez az idő nagyon gyorsan eljöhet.

Kivlov 2008.12.21. 21:28:07

megérdemlik. Reméljük 2010-ben a szadesszal 1ütt mennek a levesbe.

Proszektura · http://proszektura.blog.hu 2008.12.21. 21:30:51

Nem hiszem, hogy Dézsi csalt személyesen. Inkább az a helyes kifejezés, hogy "beleszaladtak egy pofonba", vagyis ügyesen eltervezett provokáció volt. De ez nem menti őket, hiszen egy kopogtatócédula hamis vagy valódi voltáért mégis a leadó felel. Egyébként azért nem lesz ebből nagy botrány, mert az MSZP-nek elemi érdeke, hogy ha már botrány, az csak az igazi jobboldalon történhet. Ibolya és Herényi hetente egyszer legalább a Napkelte vendégei, sőt újabban a Mokka is kedveli őket. Az Antalli örökség pedig már akkor elveszett, amikor Boross főpincér úr lett az utódja.

phaidros 2008.12.21. 21:36:12

Kivlov,

esetleg egy SZDSZ-MDF közös lista... :)

Avraham NetJézus (törölt) · http://tinyurl.com/a-zsido-valosag 2008.12.21. 21:36:19

Kivlov

Sajnos a szadinak telavivból nyomják a gombot, ők akkor is bekerülnek ha egy plakátjuk nincs az utcán.

jacint70 · http://jacint.blog.hu 2008.12.21. 21:37:11

Azért Antalléknak volt egy nagy baklövése... Elfelejtették elmagyarázni a népnek, hogy minek is kell következnie... Ma is ennek a levét isszuk:
jacint.blog.hu/2008/02/28/level_29

Shore 2008.12.21. 21:39:50

'Aki az én szellemi fejlődésemben számított, az nagyrészt e párt körül mozgott a rendszerváltás körüli években: Csengey Dénestől Elek Istvánon át Csoóri Sándorig."

Nem akarlak megbántani, de a Csoóri, Csurka, Csengei triónál nem volt nagyobb gáz abban az időszakban.

jozicsenko 2008.12.21. 21:46:03

becsültem őket, de amit a höokkal, Almásyval csináltak, no az undoríto volt

vitt volna végig ibolyka egy korrekt versenyt, verte volna meg - és rakta volna utána helyre kornélékat

de nem, ő az antali örökség mellett az mszmp örököse is: eleve 101%ig biztosnak kell lennie a dolgokban, már az elött elkaszálja az ellenfélt, hogy a startpisztoly eldördül

s az az emlegetett höok-os társaság nagyon-nagyon ott van, szervezettek, ügyesek, de lássuk be:

egyenlőre tehetséges amatörök a nagyok között (viszont kb 10 év és még lehet is belőlük valami)

Konegafi (törölt) 2008.12.21. 21:49:07

az mdf tagok, szavazók és szimpatizánsok épp úgy bűnösök, mint Gyurcsány. Talán a halálos ítélet lenne rájuk is a legmérsékeltebb.

Dr Milton 2008.12.21. 21:52:52

janos551 olyan fura volt az írásod, mint egy temetési beszéd, de nagyjából megfogalmaztad a lényeget.

Szerintem Antall személye az örökség, ő, meg Csurka volt az a 2 ember aki programot tudott felmutatni, valamint részben Lezsák, bár ő már inkább csak ideologiát. Az ő megválasztása után már nem volt saját program, eleinte az Mszp, aztán a jobboldal programjaira adott válaszaikban merültek ki a megnyilvánulásaik, aztán ebből is lejjebb adták. Közben kb. 2 évente kirúgtak 5-10 képviselőt, általában olyanokat, akiknek kevés közük volt a régi MDF-hez. Szerintem a Lezsák-szárny kizárása után már nem is illette volna meg őket az MDF név, mert közük nem sok volt hozzá semmilyen téren.

samprass 2008.12.21. 21:53:12

Véleményem szerint az igazi elégtétel az lenne ha az egész magyar parlamentet szétzavarnák és többet a politika közelébe sem engednék egyiket sem, mert ezek úgy is csak lopni járnak oda.
Csak arra vagyok kíváncsi meddig hagyja ez a nép, hogy ilyen hülyének nézzék.
Érdekes, hogy mikor lopni mennek kéz a kézben akkor mocskos nagy az egyetértés, meg mikor a saját járulékukat kell megszavazni és érdekes ez teljesen párt semleges.
Ameddig ezek itt vannak addig ez az ország nem fog fejlődni, mindegy, hogy mszp-nek vagy fityesznek hívják.

Dr Milton 2008.12.21. 21:55:38

Bocsánat a fejemben összecsúszott 2 gondolat: Szal általában olyanokat rúgtak ki, akiknek volt közük a régi MDF-hez, többnyire olyanok akiknek kevés közük volt.

Közöd?? (törölt) 2008.12.21. 22:13:17

hátha neked ez volt a szellemi fejlődésed, meg is érdemled xD az mszmp reformszárnya kreálta az egész pártot harmad és negyedosztályú alakokból

rockjano 2008.12.21. 22:19:51

Istenem az alkoholtól ragyogó szemü Csengey, az elképesztôen rossz arcu Lezsák, a tehetséges de idôs korára a szélsôségbe csúszó zavaros Csóri.

Ha ôk a jófejek furcsa egy ember lehetsz. Persze sok marha van mindenütt, kezdve a teljesen debil Mszp-sekkel, és a mérhetetlenül cinikus, demagóg Fidesszel, az önmagát marcangoló szadesszel stb. Meg persze Ibolyáék is megérik a pénzüket

Nem számoltál még le az ideákkal?

Egy ilyen idôközi választáson kisebb pártoknak el se kéne indulniuk teljesen fölösleges erôlködés.

Most a Fidesz úgyis mindent nyer. Egész addig amíg hatalomra kerülnek...onnnantól majd mindent vesztenek...és ez így megy tovább ciklikussan.

cuidado llamas 2008.12.21. 22:22:02

Johnplayerrel értek egyet. 2006-ban az MDF-re szavaztam, mert úgy gondoltam, fontos, hogy ne essenek ki a parlamentből, és szükség van egy józanabb jobboldali politikai erőre az országgyűlésben. Mára az MDF totálisan elkurvult, csak és kizárolag a pártosság mentén képesek politizálni, miközben folyamatosan fennhangon hirdetik, hogy ők az egyedüli párt, amely mindig az ország erdekeit tartja szem előtt. Lásd Demszky kvázi támogatása Katona indításával, a balodallal való rendszeres összeborulásai a budapesti közgyúlésben, a Leisztinger-féle kapcsolat, legutóbb pedig az kisebbségi maszop kormány aljas és kisstílű módszerekkel történő hatalomba tartása, csak nehogy előrehozott választások legyenek, mert haj, mi lesz akkor velük. Arról meg, hogy tartalmát tekintve mennyire színvonaltalan a párt már nem is beszélek. Remélem 2010-ben nem mennek a sunyiba, mert arra, amit 3 éve a parlamentben művelnek nemhogy nem hasznos, de abszolút nélkülözhető. Egy biztos: jobboldali érzelműként soha nem fogok többet szavazni rájuk.

samprass 2008.12.21. 22:27:49

Na nekem pont ezzel a ciklusokkal van bajom.
Ezek már husz évre előre felosztották, hogy mikor ki lop.
Ha a hősnek kikiáltott Antal 89-ben kivégeztet pár száz embert akkor most nem itt tartanánk……

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2008.12.21. 22:42:23

Az MDF szerintem mindig is kétes társaság volt, az egy Antall Józsefet talán kivéve. Eleve azt mondták, hogy nem kívánnak párttá alakulni, aztán mikor a letűnt ideológia MSZP-sei módszerváltásra vágyva nagy demokrata karriert sejtettek, megegyeztek a kirakatjobboldallal. Semmi világösszeesküvés, itt érdekegyezésről volt szó. Pedig be szép is lett volna akkor melegében akasztani egy sort átmenetileg halálbüntizve a sikkasztást, aztán utána békésen demokratizálódni.

VIKUNYA 2008.12.21. 22:43:59

Dr. Miltonnál a pont. A jelenlegi MDF-el az a gond, hogy az igazi, mérsékelt jobboldaliakat kipenderítették meglehetősen gusztustalan koncepciós módszerekkel.

VIKUNYA 2008.12.21. 22:44:01

Dr. Miltonnál a pont. A jelenlegi MDF-el az a gond, hogy az igazi, mérsékelt jobboldaliakat kipenderítették meglehetősen gusztustalan koncepciós módszerekkel.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2008.12.21. 22:44:34

Az MDF szerintem mindig is kétes társaság volt, az egy Antall Józsefet talán kivéve. Eleve azt mondták, hogy nem kívánnak párttá alakulni, aztán mikor a letűnt ideológia MSZP-sei módszerváltásra vágyva nagy demokrata karriert sejtettek, megegyeztek a kirakatjobboldallal. Semmi világösszeesküvés, itt érdekegyezésről volt szó. Pedig be szép is lett volna akkor melegében akasztani egy sort átmenetileg halálbüntizve a sikkasztást, aztán utána békésen demokratizálódni.

states 2008.12.21. 22:52:16

El lesz tussolva a ferencvárosi bukta, mert ez Gyurcsányék érdeke, Ibolyka szállítja a Gyurcsány-mentő voksokat a Parlamentben, és a Demszky-mentőket a Fővárosi Közgyűlésben, tehát szükség van rá. Antall meg hadd forogjon a sírjában...

VIKUNYA 2008.12.21. 22:54:06

samprass, lehet, hogy veled kellett volna kezdenie...

amize 2008.12.21. 22:57:35

A gerinctelen és pénzéhes árulók nem kerülhetik el sorsukat.
Azt fogják kapni, amit megérdemeltek.
A történelem szemétdombján fogják végezni.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.21. 23:02:07

Shore,
szerintem felületesen ítéled meg azokat, akikről írsz, vagy nem ismered őket: Csengey és Csoóri értelmesebb, tisztábban látó alakok, mint mi együttvéve (az egyik sajnos már csak volt). Csurkáról pedig nem írtam semmit konkrétan, de azért rá lehet ismerni egy szókapcsolatban: semmiképp nem ugyanaz a kategória, mint a másik kettő.

samprass 2008.12.21. 23:07:31

Lehet de attól max. csak neked lenne jobb.........

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2008.12.21. 23:36:02

A kivégzéseket talán hagyjuk. Nem tetszettünk forradalmat csinálni és ez jól is van így. Már az is elég lett volna, ha a Zétényi-Takács féle igazságtételi törvény átmegy az Alkotmánybíróságon, és szépen sorjába kirugdossák az elvtársakat a hatalmi pozíciókból.

Shore 2008.12.21. 23:45:21

sasika61

Tényleg nem bántásiból, de az megvan, amikor a 4 igenes előestéjén (amin pl. olyan kérdés is volt, hogy a munkásőrség menjen-é a sunyiba) Csengey ápolatlan, zsíros hajjal, kinyúlt pulcsiban egy üres fal előtt állva arra agitálja a népet, hogy senki ne menjen el népszavazni? (Ez volt az MDF "kampányfilmje")

"Csengey és Csoóri értelmesebb, tisztábban látó alakok"

Úgy látszik más mérce szerint értelmezzük ezt a két fogalmat.

zorglub 2008.12.21. 23:59:08

"Az antali örökség--amelyre hivatkoznak az nem is volt, csak valakik beszéltek róla, hogy valaki mondta hogy látta, " - jessz

"Az Antalli örökség pedig már akkor elveszett, amikor Boross főpincér úr lett az utódja." - Antali örökség soha nem volt, hacsak nem az a gőg és önteltség, amely egész politikai pályafutását jellemezte.

"Azért Antalléknak volt egy nagy baklövése." - egy? folyamatosan, számtalan: hogyan sikerült a mélybe taszítania az MDF-et röpke 3,5 év alatt. Hóbagoly mafiózó (nézzetek vagyoni érdekeltségei után) Boros lett ennek a pökhendi embernek a méltó utódja.


"Szerintem Antall személye az örökség, ő, meg Csurka volt az a 2 ember aki programot tudott felmutatni" - a gyűlölet, a demagőg programját igen. Karcsú Tapsival egy kvalitásúak voltak, csak Antal volt magasabb pozícióban. Csurka sokkal inkább Antal szellemiségének utódja.

"Az MDF szerintem mindig is kétes társaság volt, az egy Antall Józsefet talán kivéve. " - Ugyanmár, ez egy ugyanolyan eposz, minthogy Petőfi elmondta a Nemzeti dal-t március 15-én a Nemzeti Múzeumnál.

Jó lenne már nem a mai "utódok" által propagált Antali nagyság helyett ennek a törpének a tényleges tehetségtelenségét feleleveníteni, mert az emberek, akik nem a hatalom mágkus imádatában élték meg azt a korszakot, gyűlölettel élték meg ennek a tehetségtelen gazembernek a megnyilvánulásait. Más országokban egy igazi, eredményes politikus pártja egy antalli tragédia után fölényes győzelmet aratna a következő választáson. Ennek a törpének még erre sem tellett.

VIKUNYA 2008.12.22. 00:12:30

Na elő a farbával, mivel ártott neked KONKRÉTAN és SZEMÉLYESEN Antall (a nyilvánvaló baklövésein túl), mert szemmel láthatóan nagyon be vagy rá rágva, bébibogyó! Talán nem köszönt neked az utcán, annyir pökhendi volt, stb...

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.12.22. 00:12:36

Na hát Almássynál sunyibb karrierlovag is kevés van e kis hazában. Ahogy mondani szokés, volt az már minden csak akasztott ember nem..
Ugyanmár! A két gengszertváltó párt elsimertsége ma a nullát verdesi - alulról. A két nagyvad meg ismert módon korrupt és önérdekű.
Itt az ideje egy harmadik erőnek. Persze nem a tomcat féle álzöldeknek.

VIKUNYA 2008.12.22. 00:21:50

Tomcat meg mitől (ál)zöld? Köze sincs a zöldhöz, még ál szinten sem, hacsak nem szívja vagy beszéli a ~séget!

por 2008.12.22. 00:23:03

antallal indult: "tetszettek volna forradalmat csinálni". neki kedve nem volt: paktumozott, osztogatott. a legelső átvágás a "tavaszi nagytakarítás volt". nem folytatom. gyors csalódás, lassú agónia, a végén - remélem - a megkönnybbülés, hogy eltüntek. orbán is gyakran a léc alatt gyalogol, a bátorság neki sem erénye. azon az őszön szart egyet még az ellenfelei fejére is. az már világos, hogy ő sem hoz megtisztulást. hozott viszont meghasonlást, és esélyeket a hagyományosan gátlástalan posztkommunistáknak.

por 2008.12.22. 00:32:02

elek egy nagy szar volt mindig is, aztán még szarabb. csurka nem bírta a tesze-toszaságot, de a zsidók mindig jobban érdekelték, mint a magyarok. dénes nagyvad volt, és az első, akire a posztkommunisták igazán vadásztak. halála tisztázatlan. vannak, akik nyugodtabban alszanak nélküle. orbán és dénes nem egy súlycsoport.

emdé_old · http://emtv.blog.hu 2008.12.22. 00:38:27

Túl sok a cikkben az "isten" szó...

britanick 2008.12.22. 03:52:28

Igen, ahogy mondani szokás: "Isten nem ver bottal", az MDF, no meg az SZDSZ is addig-addig nyilatkozott, kerülte a kását, el-el határolódott ettől attól, hogy a kis választópolgár is végre be tudta azonosítani őket.Már tudhatja,hogy egy konzervatív,kereszténynek hitt nagy párt hulláján férgeskedik (mdf) A létező legaljasabb eszközöket is eszköztárukban tartva, mindent a hatalomért...2010-ig. Akkor remélem a 2-3% eredménnyel kitessékelődnek a köztudatból.Addig alszunk még rá persze néhányszor.

britanick 2008.12.22. 03:57:00

Köszönünk mindent az mdf szavazóinak. 2010-ben már nem lesz szükség rájuk. Adio, mdf!

britanick 2008.12.22. 03:58:38

Mindent nagyon komolyan moderálni kell, ugyebár!

dark future · http://www.andocsek.hu 2008.12.22. 04:02:18

Az MDF mehet a lecsóba.
Tőlem mehetnének a többiek is, kivétel nélkül, egyikért sem lenne kár. Legyenek egyéni képviselők, pártokra meg semmi szükség.

britanick 2008.12.22. 04:33:23

Antall Józsefet és emlékét nem kellene bemocskolni, mert szerintem meg vannak a maga pozitív érdemei.Ezek pedig nem az akkori mdf-et magasztalják.Sajnos ő sem látta a helyes utat, nem talált megfelelő embereket a legfontosabb pozíciókba, ezért nem is tudta elérni azt amit talán szeretett volna.Persze ebben súlyos betegsége is később közrejátszott...és halála. Amire még tisztán emlékszem az, hogy szilveszteri beszédét anno, 10-ből 7-8 egyerűen nem értették. A hétköznapi magyar ember nem értette miről beszélt. Sajnos.Ezért "volt szükség" egy Horn Gyuszira 94-ben, aki tudott beszélni a plebejus nép nyelvén. Az Antall örökség egy 5-6 éve kitalált hazugság.A mai mdfre nem hagyott semmit hátra, forogna a sírjában, ha tudna hogy mit művelnek a drága Ibolyka és Herényike,meg a talpnyalóik.Ez már majdnem kimeríti a halottgyalázást.

Kopiás Attila Steve 2008.12.22. 04:37:33

Hogy kicsit on is legyünk. Személyesen is gyűjtöttem cédulát a kliencedikben. Ha van ismerősötök, aki szintén, kérdezzétek meg őt is: aki kint volt az utcán, tudja, hogy kik voltak kint a kerületben. Ha kb egy hónapon keresztül pártonként negyven ember járja a fél kerületet, akkor naponta többször belefutsz a többiekbe. Köszönés, kiktől vagytok, soksikertnektekis. Voltak kint fideszesek, mszp-sek, szdsz-esek, munkáspártosok, jobbikosok, humanisták. MDF-fel vagy a tomcat féle álzöld párttal nem találkoztunk. És mi a meglepetés? Hogy az MDF és az álzöld párt céduláinak 25-35%-a érvénytelen, míg a többieknél átlag 2,5-3,5%. Az MDF-en egy kicsit meglepődtem, tomcatéken nem. Amikor mi már hetek óta az utcán voltunk, ő meg "pár embert, egyszeri pár órás munkára" keresett kopogtatócédulagyűjtésre, akkor azért lehetett sejteni, hogy nem a hagyományos módon akarja összegyűjteni, bár magamtól eszembe nem jutott volna, hogy nekiáll fénymásolózni hisz az instant lebukás...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.22. 06:54:56

Zorglub, Por:
szerintem indulatból minősítgettek. Ha csak kicsit tárgyilagosabbak lennétek, látnátok, hogy Antall és Csurka nem ugyanaz a kategória;Elek pedig a legtisztességesebbek közé tartozik ma is.

2008.12.22. 07:02:23

Hát ha ma visszagondolok azokra az idökre, nem is biztos hogy Antall kormányfö akart lenni,de sajnos ezt hozta az élet. Azt hiszem -utólag- nagyon megijedt mind az eredménytöl, mind a feladatoktól és saját pártjától is , ahol egyre több embere követelte jussát--a jó zsiros helyet vagy a miniszteri széket! Hiszen ha megnézzük abban igazad van Sasika, hogy sok kókler csatlakozott hozzá, ki ezért, ki azért. Ám ha csak egy pár nevet még hozzáirok az általad leirtakhoz--Lezsák, Jeszenszky--,akkor mindent leirtam!De legnagyobb hibájának azt tartom, hogy sikerült szétverni az amugy is gyenge, és ijedt államapparátust,valamint, hogy gazdasági téren elindultunk a szakadék felé vezetö uton( felszámolások,privatizáció, kárpotlás, keleti piacokról kivonulás,stb) amit ö és szakértöi jelöltek ki! Nem látta át az átalakulás folyamatát és veszélyeit,elhitette a jövöbeni vesztesekkel, hogy a kapitalizmus--maga a kánaán, a tökéletes társadalmi forma-amely csak jót hoz majd nekünk! Hát elhozta, de nem azt amit vártak az emberek, hanem az ellenkezöjét !Igy utólag, ha a "zemberek" ezt tudják, hát nem biztos hogy tapsoltak volna ennek a létrehozott formának--a vadkapitalizmusnak!

hufnagel@citromail.hu 2008.12.22. 07:16:47

Az egész rendszer- és hatalomváltás, amint az utólag felsejlik, az mszmp házatájáról indult el, gondoljunk csak Pozsgai elvtárs '56-ot átértékelő, "népfelkelés"-es szövegére. Hogy akkor véletlenül hozzájuk csapódott néhány lelkes akkori antikommunista (Csengei, Csurka?, Solt, stb.), az csak egy dolog.
Antall mindigis a saját emberük volt, nem egy börtönből kihozott és hosszú évek óta politikai elitéltként raboskodó "rendszerellensége" volt, hanem egy béna kacsa. A nyugodt erővel sosem lehetett és nem lehet politizálni, Antall meg folyton ezzel érvelt a békés átmenetre hivatkozva! Ez nagy hiba volt tőle, bár bizonyára ezekben egyáltalán nem ő döntött. hisz a báb mindig úgy mozog ahogyan mozgatják.
A magyar nemzet jobban járt volna, ha valamelyik könyvtár rejtett szegletéből nem ez a nép-nemzetieskedő, nyugodt-erős könyvtáros bújik elő megváltóként, hanem egy fiatal, harcosan radikális antikommunista forradalmár,
akinek aztán nem kellett volna azt mondani - "teccettek volna forradalmat csinálni", - mert az bizony megtette volna.
Az állítólagos 800 ezres mszmp-s pártlétszámban sorokat kellett volna vágnia akasztófákkal vagy lámpavasakkal. Egyáltalán nem békésen hagyni azt az ádatlan helyzetet, hogy vérkommunisták utódai, fiai vagy épp unokái a mai hatalom népnyúzó vazallusai lehessenek. Talán abban az egyben igaza volt tomcat-nek, hogy '90 után még az írmagot is ki kellett volna irtani a magyar történelemből, és bár "lehet hogy nem szép dolog egy akasztott gyermek látványa, de akkor nem kell odanézni".
A mai kormányzati rendszerben egyáltalán nem lehetnének körmös-bauer gyerekek vagy ávós-pető fattyak, nem lenne senki sem, ami arra a szégyenletes kommunista 60 évre utalna.
Viszont a XXI. század magyar közéletének szégyenévé lett a Dávid-Herényi féle, az "antalli örökségre" rendszeresen hivatkozó, magát pofátlanul magyarnak és demokratának aposztrofáló törpe-szatelitpárt.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.22. 07:46:49

"Lehet ábrándozni persze 10 %-os majdani választási sikerről..."

itt már nincs ábrándozás...
kőkeményen kiszámolták, hogy 2010-ig bent tartják fletót, és addig mennyit lehet zsebre tenni...
az adófizetők pénzéből --természetesen--
de nem tőlem, mert úgy tartom, hogy nagyon sötét az, aki adót fizet... az mdf-nek...

Szarka Varro 2008.12.22. 07:51:06

Csoóri, Elek, Csengey.?

Jaj de nagyon nem szeretném, hogy a gyermekeimet tanítsd Sasika.

Csoóri: Nappali Hold, talán Ő kezdte ezzel Magyarországon a kirekesztősdit.

Elek: állami pénzen összegründolt Heti Válasz, vezénylő tábornok stb. hát ha te ezt tisztánlátásnak nevezed a szíved joga.

Csengey: egy küldetés tudatos, magát prófétának, megkérdőjelezhetetlen vátesznek képzelő költő, akinek semmi de semmi keresnivalója nem volt anno a politikában.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.22. 07:59:36

Szarka Varro,
az az érzésem, te nem olvastál tőlük eredetiben semmit, csak a lózungokat nyomod. Én viszont alighanem minden írásukat is ismerem, s ez alapján meggyőződéssel állítom: a kirekesztés szándéka mindegyikőjükből hiányzik, hiányzott.
Nem bosszantásodra írom, de szerintem Csoóri a XX. századi magyar közélet egyik legnagyobb, legfelelősségteljesebb alakja.

2008.12.22. 08:23:12

A legnépszerűbb dolog mindenért a "tolvaj" politikusokat szidni, de önmagába senki sem néz. Én Demszkygrád helyett azon gondolkodnék inkább, hogy miért járnak még a WC-re is autóval az emberek, miért szemetelnek, miért tesznek tönkre mindent maguk körül, miért lógnak a BKV-n és miért sikk utálni az ellenőrt? Miért nem hajlandók alkalmanként 300 Ft-t fizetni a kórházban, és miért nem kérnek és adnak számlát? Miért jó hecc átverni az államot, ahol csak lehet, de igényt tartani minden támogatásra? Utálni a szomszédot, az üzletembert, a cigányokat, a zsidókat, az idegent, a bankárt, a sikereseket, ez a magyar sajnos.

Cartman (ex Cartman) 2008.12.22. 08:41:37

"Miért jó hecc átverni az államot, ahol csak lehet, de igényt tartani minden támogatásra?" Bocs a személyeskedésért, de hol/mit dolgozol? inkább ne is válaszolj, egyben (a lényegben) így is biztos vagyok: nem vagy vállalkozó, vagy ha mégis, hát EVÁs. Amit felsoroltál, az is mind a bűnöző politikusok miatt van. Élhetetlen körülményeket teremtettek nekünk. Mi meg megpróbálunk túlélni...

Az MDF témához: én is meghasonlottam. Sokáig, nagyon sokáig bíztam ebben a pártban. Úgy gondoltam, kell egy harmadik út a Fidesz és az MSZP alternatívájaként (az SZDSZ számomra csak egy kalap szar). Ha nem is olyan erős, mint "a két nagy", de ott van, és ha elég lesz ezekből, akkor még feljöhet. De mostanra kiderült, hogy ez hiú ábránd. Még ha fel is jöhetne, akkor is minek? Nem jobb náluk semmivel...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.22. 08:42:46

köszöntelek zoltanius ezen a gyönyörű napforduló utáni napon...
tudod, ezután hosszabbodni fognak a nappalok...
több lesz a fény...
aug. 20.-án vettem egy 10 db.-os gyűjtőjegyet, s bár minden nap használom bkv, mégis csak 5 db jegy használódott el..., hát hogy lehet ez?...
úgy, hogy autóm sajna nincs, de az államot meg -- nem heccből-- de átverem (maradjunk ennél a szónál, ha már ezt használtad)
s hogy miért?...
no, ne pittyeredj el, mögmondom neked...

azért, mert kétféle ember van e sártekén...
ha lebxssznak egy nagy maflást, akkor az egyik eloldalog fülit-s-farkát behúzva...
a másik pedig visszaüt..., keményen, gyorsan, határozottan...
balhorgokkal kezd, aztán előretör, jobbal&ballal is szurkál már, az ütésváltásnál egzakt felméri a helyzetet, kicsit táncikál körbe-körbe, s aztán újra támadásba lendül...

'szegény' politikusok, szerencsétlen államhívők
kiterítve mind..............................................

ctrl 2008.12.22. 08:57:30

Voltam szavazójuk, de Lengyel Zoltán után sosem leszek többé.

wagabound 2008.12.22. 09:10:22

Az MDF - hát igen. Volt, még van, de nem lesz. Elsőből utolsók lettek. Sűrűn előfordult ilyesmi a történelemben...

Antall Józsefet nem kéne lebecsülni. Azért ember és politikus legyen a talpán, aki abban a politikai zűrzavarban távolra mutató rendet tudott volna tenni. Az MSZMP-n kívül nem volt gyakorlott és képzett politikus, Antall sem volt az. Ehhez képest minden hibájával együtt levezényelt egy rendszerváltást anélkül, hogy káoszba taszította volna az országot. (Egyébiránt nem azt mondta, hogy "Tetszettek volna forradalmat csinálni!", hanem azt, hogy "Tetszettek volna megnyerni a választást!" Antalli örökség lehet, hogy nincs, de antalli legenda már van...)

Dávid Ibolya egy politikai kurva. Annak adja el magát, akitől az életben maradást reméli, és ebben kiváló segédje van Herényi és Boross személyében. Csakhogy ez a politika hosszútávon öngyilkosság - az MDF nem is húzza már sokáig, legfeljebb a 2010-es választásokig.

wagabound 2008.12.22. 09:16:25

ufó-nak:

Érdekes, hogy a csalásnak, lopásnak, linkségnek mindig részletes maagyarázata és indoka van. Szeretnék már egyszer hasonlót olvasni, hallani a tisztességes magatartásról is.

Azt ugye tudod, hogy azt az adót, ÁFA-t, villamosjegyet, stb.-t, amit te elcsalsz, rajtam, a bérből-fizetésből élőn hajtják be? Mert a tervezett bevételnek be kell folynia, és ha százból huszan nem fizetnek, akkor a maradék nyolcvan fizeti az ő részüket is.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.22. 09:22:36

"Mert a tervezett bevételnek be kell folynia..."

KELL?

kinek kell?
a politikai kurvának?

majd ha gátakra, nem európa legdrágább autópályájára, bicikliutakra, normális vasúti közlekedésre, oktatásra, eü...
ésígytovább...

üss vissza te is..., ne kushadjál...

Cartman (ex Cartman) 2008.12.22. 09:31:57

wagabound 2008.12.22. 09:16:25

Tudod, ebben a mai magyar "társadalomban" nagyon durván átértékelődnek ezek a kifejezések: csalás, lopás, linkség, tisztesség... Pl. építs otthon medencét, aztán számold el céges költségként. Na, ki is csinálta ezt? És lecsukták érte? Nem. Ő a miniszterelnök!!! És tudnám még sorolni... De ha Te követed el a legapróbb (tényleg a legapróbb) kis hibát (nem bűnt, nem olyasmit, amivel megkárosítod az államot) a vállalkozásoddal, rögtön ott lesz az APEH és nagyon durván megsarcol. Persze, a kommunikáció úgy hangzik, hogy a "vállalkozókért tevékenykednek", azért vizsgálják pl. a frissen alakult cégeket, de valójában csak azt lesik, mibe lehetne belekötni, hogy bírságolhassanak. Pedig egy átlagos cég a nettó nyereségének 38%-áról (!!!) rögtön lemondhat!!!

Szerintem a tisztességes ember ma amit lehet, a családjára költ. Amit ki tud menteni a vállalkozásából, amit vissza tud igényelni az adójából, azt mentse. Nemcsak azért, hogy legyen mit ennie a családnak, de azért is, hogy minél kevesebbet lopjon tőle (törvényesen) Gyurcsány és bűnbandája!!!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.22. 09:37:40

kösz c-man

egyetlen apróság...
"...hogy minél kevesebbet lopjon tőle (törvényesen) Gyurcsány és bűnbandája!!! "

Törvényesen?

az biztos, hogy nem az én törvényem...
az én törvényem, visszakanyar..., az, hogy mdf eltűnik, mint a szar a klotyóban..., és olyan gyorsan is..., az qrvafix...

Cartman (ex Cartman) 2008.12.22. 09:41:47

Azt írtam, hogy törvényesen, de azt nem, hogy tisztességesen.

Az MDF-et én sajnálom. Sokáig bíztam benne, hogy ők nem dagonyáznak ebben a populista posványban, amit mit itt politikai közéletnek hívunk. De ők is ugyanolyan szennyesek, mint a többi párt...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2008.12.22. 10:13:58

arra emlékeztek?
mikor 2006-ban belevigyorgott a pol.-i kurva a kamerákba és azt mondta, hogy se gyur.-t, se orb.-t nem segítik hatalomba..., mer' hogy ők ezt kőbe vésték...

akkor miért nem volt egy fotós, egy kameraman, vagy egy nyeszlett kis sajtómunkás , aki leugatta volna, hogy mit pofázik itt össze-vissza...?

por 2008.12.22. 10:16:48

zoltanius: "legnépszerűbb dolog mindenért a "tolvaj" politikusokat szidni". ameddig ilyen súlyosan átvernek mindenkit, addig ez méltánylandó. a többire kár bőven reagálni, a felvezetés témája más. a vizitdíj például a politikai hazudozás egyik példája volt: egy olyan rendszer egyik belépője volt, mint az önrészes autóbiztosítás. ennél tisztességesebb lett volna ezt a szándékot bejelenteni. vagy másra köpködés helyett, ismerteteni az állampolgárokkal és a tájékozatlan idegenekkel azokat a körzeteket, ahol az állam nem tud rendet tartani pl. a korrektséget mindig fentről kell kezdeni...

por 2008.12.22. 10:36:49

sasika: amit leírtam, tartom. az indulat nem a személyüknek szól, hanem a száraz történetüknek és az ebből fakadó kínlódásainknak. bár az mdf a téma, fenntartom, orbán alkalmatlan: túl sok hulla fekszik körülötte (lásd: egy a tábor, egy a zászló), a 2006-os cserben hagyást sohasem mossa le magáról, miniszterelnöki teljesítménye ha nem is a legrosszabb, de az összes közül a legfakóbb volt. nem bátor. kitalálták rá a választási taktikákat. a szerencse hatalomba viheti, a küszködés és a kaparás azonban másokra maradt.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.22. 11:12:08

Friss hír: index.hu/politika/belfold/hamisced22/
Ezzel csak az a baj, hogy így továbbra is lehet mondani, hogy 10%-ot szereztek volna, ha indulhattak volna.

szilba 2008.12.22. 12:03:13

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.22. 11:12:08
"Ezzel csak az a baj, hogy így továbbra is lehet mondani, hogy 10%-ot szereztek volna, ha indulhattak volna."
Nem, nem lehet mondani. A kopogtató cédulák eredetiségéért igenis felelnie kell/kellene a jelöltnek. Ez azért nem az véletlen baleset, ami bárkivel megeshet. Persze most majd provokációról fognak beszélni. "Bescületes" Herényi már feljelentész is tett ismeretlen tettes ellen. Csak aztán nehogy fordítva süljön a dolog. Igaz, Magyarországon politikus soha nem volt még felelős semmiért. :-((

Corry 2008.12.22. 13:35:45

sasika, lehet, hogy Neked imponáltak 1990-94 -ig, a tisztességüket nálam igen erősen feledtette a balfékségük és ez sajnos eléggé meghatározta az a pályát, amit az ország azóta bejárt. Ezzel persze nem akarom elvenni a legrosszabb kormányfőnek járó elismerést a mi Ferinktől, de a többi helyre jó eséllyel pályáznak rendszerváltó miniszterelnökeink.
Én még bíztam bennük, hogy tudnak értelmesen politizálni, de ezek szerint mégse. Pont.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2008.12.22. 17:27:04

Corry,
nem a teljesítményük imponált - szellemiségük. S nem is az elsővonalbeli politikusaiké, hanem a háttárembereké.

Corry 2008.12.22. 20:03:01

A háttérembereket nem ismertem, ezt el kell fogadjam, hogy lehet, hogy imponáló volt. Viszont a frontemberek és a kormány számomra egy nagy csalódást jelentett,, mert én azt hittem ott kezdődik az értelmes kormányzás, ha kitessékelik a komcsikat a hatalomból. Hát nagyon nem ez lett, hanem sok esetben gusztustalan köpönyegforgatás a számomra marginális területeken nagy-nagy vita, a gazdaságpolitikában pedig káosz, 30% körüli infláció és az olajszőkítés nomeg a privatizáció indulása. Volt egy törvénytervezet amelyben a Demszky és a Hack szerette volna a titkosügynök kérdést rendezni, ezt nem tették meg, nem öntöttek tiszta vizet a pohárba. Erre nem volt bátorságuk, a Horváth Balázsra emlékszem, hogy azt nyilatkozta belügyminiszterként, hogy hányingere lett amikor belenézett a listákba. Minden ország majdnem rendbe tudta tenni ezt a kérdést is, csak mi nem, ezen akkortájt még csodálkoztam, most már nem teszem.
Az se volt egy túlságosan kultúrált lépés, amikor a tikosügynök-múlttal mégis sakkban akartak tartani az akkori MDF-el már lassan szakítani akaró embereket, mert vagy adják közre a múltat, vagy fogják be a kásalesőjüket.

Dr Milton 2008.12.22. 21:26:41

Hát sasika nem hiszem, hogy olyan irányba ment el a forum amilyenbe esetleg előzetesen képzelted.

Milyen MDF-es háttéremberekre gondolsz? A szememben Antall legnagyobb hibája a területi revizio felmerülő lehetőségeinek ki nem aknázása, illetve a kommunistákkal szembeni nagyvonalú bánásmód volt. Akik meg szidják őt, szerintem összetennék a két kezüket ha most egy ilyen miniszterelnök-jelölt lenne a környéken.
süti beállítások módosítása