HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Borsóleves, lencsefőzelék, Magyar Hírlappal körítve

2009.02.09. 18:48 sasika61

 

A hét két napján olyan sokáig vannak óráim, hogy nem tudok utánuk megebédelni. Viszont a 4. órám „lyukas”, így kénytelen vagyok 11-re átmenni a menzára, akkortól már van ebédkiadás elvitelre, én meg szinte mindig egyedül eszem a nagy üres étteremben. A leves rettenetesen forró, mire kihűl és végzek a második „fogással” is, szinte teljes órám elmegy.
 
A tanári asztalok közvetlen a konyha mellett vannak, kölcsönösen látjuk és halljuk egymást. Így volt ez ma is. De ma valami szokatlan történt. Amíg én hűtöttem a levest, váratlanul megkezdődött egy szokatlan zaj: valaki felolvasott. Az egyik konyhás néni jó nagy hangon olvasott a többieknek, akik megjegyzéseket fűztek hozzá, helyeseltek, morogtak, közbeszóltak. Eleinte nem fordítottam rá figyelmet, nem illik belehallgatni mások beszélgetéseibe, de a felolvasás hangereje miatt egy-egy mondat, mondatfoszlány mégis elérte a fülemet: „Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset? Hát hol élünk mi, a szentségit neki!”, „Hát most tényleg elég volt! Most betelt a pohár!”, „ A rendőrök kapjanak tűzparancsot!”- csupa ilyen mondattöredék. Mi van itt, gondoltam magamban? Biztos voltam benne, hogy újságból olvas fel a néni, s nem volt nehéz rájönni, hogy a veszprémi gyilkosságot tárgyalják, mint valószínűleg az ország valamennyi munkahelyén. A lapot természetesen nem láttam, azt azonban érzékeltem, hogy a cikk állításaival teljes mértékben egyetértenek, szitkozódásaik, morgásaik nem annak szóltak, hanem a veszprémi esetnek.
 
Hazajövet átolvasom a sajtót, rátalálok Bayer Zsolt cikkére, nem volt nehéz rájönnöm: ezt hallottam: konyhás néni a Magyar Hírlap írását olvasta fel.
 
Nem akarok Bayer cikkével foglalkozni, nincs kedvem kifejteni, miben értek vele egyet és miben nem. Biztosan tudom azonban, hogy ha netán néhány hónap múlva valamely jogvédő értelmiségi kör összegyűjti majd az olaszliszkai esethez hasonlóan („újkorcsoport”) a veszprémi gyilkosság sajtófogadtatását, Bayer írása elrettentő példaként fog abban szerepelni.
 
De – mondom – ez engem már nem érdekel. Az érdekel egyedül, hogy ezek a kedves konyhás nénik mind kivétel nélkül egyetértettek vele és írása minden sorával. Nem nagy kockázat megjósolni: az ország polgárainak nagy többsége hasonlóan érez, gondolkodik erről a konkrét esetről éppúgy, mint a cigánykérdésről. Lehet Bayert hibáztatni, felelőssé tenni, lázítással vádolni, de tagadhatatlan, hogy közelebb áll a társadalomhoz, mint kormányunk bármely tagja. Beleértve a közbiztonság végzetes romlását frissen felfedező miniszterelnököt.

198 komment · 1 trackback

Címkék: közélet magyar hírlap bayer zsolt veszprémi gyilkosság

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr77932966

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.10. 10:04:18

TűzparancsA hétvégén történt tragédia kapcsán felbolydult az ország, jogosan. Egy ilyen bűntett felkavaró, és bosszúért kiált. Szerencsére a rendőrségünk most - sajnos azt kell mondanom, szokatlan módon - jól teljesít, és az elkövetők egy része már előzet…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bazsesztoni sziligan 2009.02.09. 23:38:24

@dark future:

Na, láss neki, magyarázd el, hogy én is értsem.

Érdekes módon amikor volt egy kis miegymás a TV székház előtt Bayer nem szorgalmazta olyan vehemensen ezt a fajta rendőri védekezést. Akkor inkább mintha a jogos felháborodásukat kifejező forradalmárokra támadt volna rendőrség. Persze, még a vízágyúból is kimentették a szegény rendőröket, nehogy bennégjenek.

Te mit írtál akkor?

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.02.09. 23:39:01

@beavereater:

Igen, világos, hogy mi miért, de azért, ha megnézed, mégiscsak van ebben valami elképesztő. Hogy a „nemzeti érzelműeknek” az a legnagyobb reménye, hogy majd a szerbek. Nem, ez iszonyú mélység, akkor is ha tudom mik az összefüggések.

És van egy másik összefüggés. Hogy a közszemlélet az, hogy majd mindig valaki más intézi el helyettünk. Ugyanez volt abban is, amikor egy csomóan Habsburg Ottót szerették volna elnöknek, azzal az indokkal/elképzeléssel, hogy „Majd hoz pénzt”. Szinte mindenben ez van. Mint aki nem akar a maga sorsa fölött úr lenni. lemond. Majd valaki más. Vagy valami más. Nem az, hogy MI csináljunk valamit. (Tudom, Londonból könnyű. De nem könnyű.)

beavereater [AT] 2009.02.09. 23:42:30

@Bereznay András: addig örülj, míg a magyarok a szerb martalócokra várnak. A következő alkalommal nem biztos, hogy nem veszik kezükbe az "igazságszolgáltatást". És akkor bizony lesznek ártatlan áldozatok is...

beavereater [AT] 2009.02.09. 23:44:39

@Carnivora:

" "A magyar társadalom - azt látjuk - nem tesz különbséget cigány és cigány között" - fogalmazott a roma vezető."

Ez nem igaz. Nekem például eszembe sem jutna egy rossz szót szólni a gyerekem cigány csoporttársára vagy a szüleire. Mert tisztességes dolgozó polgárok, és a gyerek sem egy zsebszandokán. És ezzel mindenki így van. Viszont ha a következő alkalommal ezeket a ganékat meglincselik, nem fogok értük könnyeket hullajtani...

kafferbivalybalamber 2009.02.09. 23:45:10

@Carnivora:

. "Mária-Terézia óta a Magyarországi romungró cigányok békében, és a magyar népet tisztelve, azok társadalmi normáit betartva, a magyar nép szolgálatában, egyetértésben és biztonságban élték az életüket" - olvasható a közleményben."

Ejyne, ejnye. És az oláhcigányok? A beások? Meg a többi?
:-)

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.02.09. 23:58:59

@beavereater:

Ettől a leghatározottabban tartok, igen. A kézbevevést nem is ilyen értelemben szeretném, várnám. És nem a cigányokkal szemben. Messze nem az a fő probléma. Öntudatossággal tisztánlátással, egységgel. Elmondtam máshol.

boj (törölt) 2009.02.09. 23:59:54

"Érdekes módon amikor volt egy kis miegymás a TV székház előtt Bayer nem szorgalmazta olyan vehemensen ezt a fajta rendőri védekezést. "

Konkrétan élő, egyenes adásban nézett nagyokat és kérdezgette a riportert, hogy ezt miért teszik, ez őrület...

Mondjuk ha már MTV: az már kiderült, miért nem kaptak az ott beáldozott rendőrök erősitést?

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.02.10. 00:17:15

@bazsesztoni sziligan:

Keress rá az index fórumon, nekem nincs rá időm.

Mi a francért olyan furcsa, hogy elítélem a rendőrök megtámadását, bárki is az elkövető? (Elítélem még akkor is, ha a rendőr esetleg feleslegesen és jogsértő módon inzultálja az állampolgárokat, mert ennek nem ez az elintézési módja.)

Mi a francért kell azt gondolni, hogy aki a cigány bűnözők megfékezésére és a közbiztonság helyreállítására vágyik, az szélsőjobbos (meg árpádsávos, meg gárdista)?

Idióta szűklátókörűségre vall ez.

odamondok 2009.02.10. 00:32:41

Rendre, na arra szükség van. No de nem ám a Jobbik meg a Magyar Gárda rendjére.

Ők is csak a csak magával foglalkozó elit miatt hanyatló ország válságtünetei, mint az egyre nagyobb arányban jelen levő bűnözés. (Nem csak a cigányoké - gondoljunk csak a bankrablások számának emelkedésére!)

Konzervatív, erős kormányra lenne szükség, amely eltakarítaná a szennyet, együttműködő és nem struccpolitikát (etnikai arányok letagadása a bűnözésben) folytató baloldali ellenzékkel. Erre jelenleg semmi remény.

A sok tolvaj politikust, kisstílű tolvajt és zavarkeltő szélsőségest (vajon miért nem kerül börtönbe egy prominens sem?) a börtönbe, igen kemény büntetés mellett.

El kell kerülni mind a Dél-Afrika-szerű lezüllést, mind a weimarizálódást.

A Magyar Gárdát fel kell oszlatni, de ha ezt valaki a rendőrség nagyarányú megerősítése és jogkiterjesztése nélkül teszi, az csak az ország sírját ássa.

prometheus_X 2009.02.10. 01:05:22

@odamondok: A Parlament 20 éve szarik a választóra, a magyar állampolgárra. Két dolgot tudok mondani azoknak, akiknek a f***a kivan ezzel a ténnyel: kibulizottorszag.net és lehetmas.hu

Előbbi kihagyhatatlan, utóbbiban a megoldást látom. Abban, hogy a jelenlegi elitnek és csecsszopóinak bármi köze is lehet bármilyen fellendüléshez, én már pont 8 éve nem hiszek. És amiben nem hiszek, arra én nem X-elek.

Amúgy többnyire egyetértek azzal amit írtál ebben a hsz-ben.

prometheus_X 2009.02.10. 01:07:42

Bocsánat, a Parlament cirka 70 éve szarik a választóra, csak én balgamód a rendszerváltásnak hívott hatalom-átmenekítéstől számoltam. Hülye reflexek...

odamondok 2009.02.10. 01:20:39

Prometheus: szvsz a Parlamentben egy időszak volt, amikor teljesen függetlenül választhattak az emberek, és képviselték is őket, az 1945-ös demokráciacsíra, amit elfojtottak. Se előtte, se utána nem volt független a választás, vagy nem volt megfelelő a képviselet.

A kibulizottorszag.net-et unom, nem ad semmi receptet, amellett, hogy igaza van.

Az LMP engem is érdekel, jó dolog, de most egy zöldpárt (ami ugye ez a baloldali-jogvédő kategória) nem biztos, hogy jó választ tud adni a kérdésekre. Persze támogatni kell, mert tényleg semmi más előremutató nincs.

Egyébként Sarkozy példáját kell venni, ő belügyminiszterként értett a rendcsináláshoz, mégis, aki rasszizmussal vádolja, magát járatja le. Értékeket képvisel, a konzervativizmus jópár értékét, amelyek Magyarországon csak amolyan Horthy-féle beütésekkel tudnak megjelenni.

Természetesen nem a bezárkózott ultrakonzervatív programját szándékozom hirdetni, a liberális értékek közül jópár: az egyház távoltartása a politikától, a szabadságjogok (abortusz, eutanázia), a tolerancia hirdetése (no persze nem az álságos SZDSZ szintjén) szintén fontosak.

odamondok 2009.02.10. 01:28:10

Egyébként tényleg feltűnő, hogy a két éve megvert, rendőrállamot kiabáló kődobáló tüntetők most hogyan követelik az erős, keményen fellépő rendőrséget. (Most nem az ártatlanul megvertekről beszéltem, többnyire ők sajnos amúgy is csendben maradtak.)
Hiába no, bűnöző és zavarkeltő: zsák meg a foltja.

hasszán 2009.02.10. 01:32:02

mitől szélsőjobb? az egész országot elldták! az ilyen Bárdos féle médiaszemetek együtt mulatnak a kitartóikkal. pár millióért havonta hirdetik, hogy nekünk milyen jó, ha rossz.
egyébként dübörög az antiszemtizmus, amiből pár tetves szemét állat kurva jól megél havonta. Kossuth-díjjal meg heti hetes milliókkal. közben az országban emberek halnak éhen, de nincs cigánybűnözés, csak szarfaszú 10 millió, akit le lehet húzni a wc-n. az összes újlipótvárosi szemétládát a szocikkal együtt beköltöztetném egy cigánytelepre, ott ugathatnának, de ha ennyire szar itt, miért nem húz el az összes a fenébe??? jól megélnek belőlünk...

boj (törölt) 2009.02.10. 01:44:56

"Mi a francért kell azt gondolni, hogy aki a cigány bűnözők megfékezésére és a közbiztonság helyreállítására vágyik, az szélsőjobbos?"

Azt mégsem gondolhatják h igazuk van...hova vezetne ez?!

Werwolf 2009.02.10. 06:04:39

Bayer Zsoltnak megint teljesen igaza van.
Az elvtarsak eltakarodnak legkesöbb jövöre es ujja lehet epiteni az orszagot olyan elvek, törvenyek menten, hogy lehessen letezni benne.

Ezeket a törvenyeket pedig ugy kell meghozni, hogy a(z ilyen-olyan) magyarellenes bünözök ebben az orszagban ne erezzek jol magukat es eltakarodjanak - mindegy hova.

vauvauvau 2009.02.10. 06:08:58

Nézzétek meg az MTV Szólás szabadságának múlt vasárnapi adását.

Ha így folytatódik, ki fog törni a magyar-cigány polgárháború!

Én ezt reális veszélynek tartom.
Az elmúlt 20 évben nem foglalkoztak a cigányok leszakadt rétegeivel- gyárok, üzemek zártak be, munkanélküliség van- több generáció óta.
A gyorsvonat rohan a szakadék felé, miközben már kitört a vulkán és a Föld is remeg!

Szupadupafláj 2009.02.10. 06:12:19

@Corry: Én igazából nem értem hogy mért egy mondjátok hogy egy cigányokon belüli kisebb csoport.
Vannak ezek a fajta cigányok nagy mercikkel, amcsi terepjárókkal, benne rokkantkártyával, akik védelmi pénzeznek, lányokat fttatnak, drogot árlnak, és kézilabdásokat gyilkolásznak. Az Olaszliszkaiak például nem ilyenek voltak, hanem sima, mezei csórócigányok. Aztán vannak azok akik uborkalopás közben annyira csonton vannak hogy nem tdnak átlépni egy harminc centi magas villanykábelt... Ok másik kisebbség.. Vannak azok akik iskolában tanárokat fenyegetnek, diáktársaikat veik meg mint boxolók, elszedik a kisebbek - nagyobbak értékeit, csapatokba verődve terrorizálják a társaikat. Aztán vannak akik büszkék arra hogy a tescoból lopnak, ezt egy Origos videón vállalják is, még egy kisebb csoport. Aztán van amelyik lekampózza az ipari áramot a vezetékről (vagy a 220v-ot, nem tudom), de hát ők mélyszegények, ellenük sem lehet mit tenni. NA akkor... ez a sok kisebbség már lassan kiteszi ha nem is a száz de a majdnem 90%ot biztos... Akkor hogy is van ez?
ÉS akkor még jön a Cadillac Escalade-del munkanélküliért és egyéb szoc támokért jelentkező mélyszegény. Meg nézd meg a kertvk ismeretterjesztő műsorait, péel Maunika, meg józsi barát. Az is mind mélyszegény..
ÉS még sorolhatnám.

Hefe 2009.02.10. 06:12:31

Nagyon jo latni hogy bayer hordoszonok mekkora nagy baratja lett a romanoknak. Merthogy eddig nem volt az. Ilyen uszitas utan siman sittre kellene vagni.
El kellene inkabb gondolkoznia mit tett o szemely szerint azert hogy ilyen dolgok ne forduljanak elo? Azzal hogy valaki uszit, nem old meg semmit.

mnmnbkhj 2009.02.10. 06:14:04

a józan paraszti ész átlát az okosnak hitt buták tömegén.

Szupadupafláj 2009.02.10. 06:14:52

@Werwolf:
A BAyernak tényleg igaza van... Szerintem sokadszorra.
De ki fogja újra élhetővé tenni ezt az országot?? Mert én jelen pillanatban őt még nem látom.

joungen 2009.02.10. 06:42:42

Bayer Zsolt valóban közelebb áll. Sajnos. Mert ha így van és úgy tűnik igen, akkor ez az ország morálisan is odafejlődött ahol Bayer áll. A legutolsó kocsmai bölcselkedés szintjére, innen már csak 1 ugrás a hétköznapi, brutalitás és a végeletes gyűlölködés, de ahogy alnézem az országot már ez az utolsó ugrás is megtörtént. Nincs itt szó fasizmusról, hanem csak szánalmas, lesüllyedt, morálisan nulla embertömegekről akiknek 20 éven át hazudtak, ők meg élvezték, most elfogyott a lé végleg, kell a cirkusz, kell az ellenségkép - és ez tényleg vezethet olyan dolgokhoz, mint ami a fasizmus volt. Bayer ostoba és primitív, de ilyen végletes állapotban mint amiben magyarország van bölcsnek tűnik, mint ahogyan azis, hogy a cigányok az ellenségek, hogy mi az igazság az ezt az embertömeget egyáltalán nem érdekli, hiszen fontosabb a bosszú a gyűlölet és, hogy 20 év kudarcát valahol le lehessen vezetni...én csak azt nem értem, hogy hogyan süllyedhetett ide Magyarország??? Hiszen már évek óta szajkózzák, hogy baj van, milliónyi előjele van és volt pl. a gazdaság csődjének és mégsem történt semmi. Remélem nem igaz, de azt hiszem, hogy ennek az országnak lőttek. Nem végleg, de hosszú időre.

2009.02.10. 06:45:39

Nem szeretem Bayer Zs.-ot, de attól még igaza lehet. Lehet a stilusával vitatkozni, de a lényeget kimondta--a rendörségnek semmi jogköre nincs! A magyar liberális politika elvette a jogot, hogy rendet tegyenek, és itt az eredménye. Mert ennek a liberális ballibás, társaságnak többet jelent az anarchia,-amit szabadságnak hivnak- mint a rend és a jog!De a jobboldal se legyen büszke magára. Lehet kiabálni és vitatkozni, ám tudomásul kell venni, pont a jobboldal volt az, aki még az agonizáló rendörökbe belerugott, de keményen ám. Mert nézzük a Tv székházi cirkuszt. Egy amerikai városban, mindezt megtenni kész öngyilkosság lett volna, mivel a rendörök szétlöttek volna mindent és mindenkit! De a hevesi példánál is --ha mindez az USA-ban történik--legalább 2-3 embernek nem kellett volna uj ruhát venni többet.Amikor arról megy a vita, hogy a rendörök gyengék, semmit nem tesznek, akkor sokan kiabálnak--ám amikor a rendörök tesznek valamit--( nem a Zsanett ügyre, a korrupt autópályás rendörökre, a védelmi pénzt beszedöket támogató rendörökre, nem a maffiásokat elnézö és mosolygó, magyarázó, velük barátkozó rendörökre gondolok)--akkor még többen kiabálnak! Ám jó lenne eldönteni, hogy kell-e nekünk, egy határozott és a törvényeket betartó és azt betarttató-- jogkövetö és alkalmazó --rendörség, vagy nem. Ha kell, akkor senki ne szidja az anyjukat amikor ellenöriznek( tudom, mostanában csak a sebesség mérés a legnagyobb gond) , ha meg nem, akkor lehet menni fegyvert venni, mert nem lesz, aki megvédjen bennünket. Sokat és sokszor hangoztatom és leirom, hogy a sok süket és ostoba megélhetési politikusok--mind két oldalról--ne ugassanak bele szakmai kérdésekbe, mert nem értenek hozzá, sajnos.Döl némelyikböl a hülyeség, beszélnek össze-vissza és szitják a tüzet. Még ök is, akiknek a dolguk nem ez, hanem a rend, a jog, a törvények betartása és betarttatása volna a feledatuk.Ha csak ennyit tudnak és ennyire telik magas és nagytudásu képességükböl, akkor bizony jön egy másik áramlat, nézet ,aki rendet akar és mer tenni,-- vagy elkezdödnek az önbiráskodások, a szemet szemért-fogat fogért elvek gyakorlatba való átültetése, és akkor lesz ám igazán nagy baj. Én azt mondom--kivétel nélkül--hogy aki a rendörre kezet emel, annak törjék el a kezét--aki vagy akik pedig megtámadnak egy vagy több rendört -azokat löjjék le! Mert rendnek lenni kell! Ha ezt egy párt vagy egy kormány nem tudja garantálni, vonja le a következtetést.Mert a 20 éve tartó liberalizmus gyümölcse itt van, Olaszliszkán, Kiskunlacházán és mint látható Veszprémben is beérett!. Akik ezt szeretnék megkapták.Tisztelt ballibák, kérem lehet magyarázni a bitonyitványt!De azok, akik ennek a hülye szabadosság áldozatai lettek és meghaltak, ök már ezt nem hallják soha!

Werwolf 2009.02.10. 06:51:50

joungen,
hat ugy süllyedhetett ide az orszag, hogy a szerinted nyilvan nagyon okos mszmp-szdsz kormanyzas mindent elbaszott, amihez csak hozzaert.
A penz is elfogyott, hitelt is nehezen kapnak, recseg-ropog a fal, döl a haz - több területen egy idöben jött el az igazsag pillanata.
A szoconistakra mindig jellemzö volt, hogy barmekkora szart is csinalnak az alkalmatlan, mutyizo, tolvaj, korrupt ügyetlenkedesükkel, a vegen meg ök oktatnak ki mindenkit, (mert ök mindig jobban tudjak) hogy a kialakult helyzetre minden esszerü megoldas csak populizmus, majd ök "tudomanyosan".
Ez a beketürö tarsadalom, nagyreszt elhülyitve, kölcsönkenyeren tartva kb eddig eleg siman megkajalta ezt a maszlagot, de mar egyre kevesbe.
Ha gondolod, te kajald tovabb...

szempontpuska 2009.02.10. 07:34:42

ha gyűlöletről van szó Bayer mindig kéznél van...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.10. 07:36:19

@bazsesztoni sziligan: 2009.02.09. 22:26:03
Nem állítottam, hogy Bayer írásában nincsenek logikai bukfencek: nagyon is vannak.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.10. 07:39:03

@states: 2009.02.09. 22:59:37
Kösz a helyesbítést, én is a valóságot értettem alatta elsősorban.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.10. 07:41:01

Bereznay András · www.kibulizottorszag.net/ 2009.02.09. 23:08:32
"Egyébként tudok mit gondolok. Ezt is, mint minden más megosztásra alkalmas dolgot szándékosan gerjesztették/hagyták ide fajulni. És sejthetően fogják hagyni még tovább. "

Teljesen egyetértek.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.10. 07:47:09

Kb. négy hozzászólást kimoderáltam: akik cigányok gyilkolására szólítottak fel, akik ugyanezt akarták tenni, csak a magyarokkal, kettőt pedig azárt, mert anyázott.

annacsek 2009.02.10. 07:50:12

Szerintem tévedés azt gondolni, hogy a magyar társadalom így gondolkodik, mint Bayer. Ez a társadalom többségében senkit sem akart kicsinálni úgy a honfoglalás óta. 44-ben is egy meglehetősen törpe kisebbség német fegyverek segítségével hajtotta végre mészárlásait, ahogy 48 után a kommunisták esetében is ez történt. Most fel vagyunk heccelve (jelzem én is), de majd akkor is fel leszünk, ha a nevünkben vérszomjas barmok, majd azokhoz is hozzányúlnak, akikhez mi nem tennénk erős felháborodásunkban. Ugyanis aki mészárolgatni és kiírtani kezd, az nem válogat. Ahogy a veszprémi állatok is tették.

Szerintem a magyar társadalom többségének ez az indulata, amely sajnos kellőképpen megalapozott talán nem is cigányok ellen irányul valójában, hanem a tehetetlen, képmutató, a társadalmi problémákat leszaró, funkcióját betölteni, ellátni képtelen állam miatt kulminálódik. Ugyanis az államvezetés (már túl régóta) a felelős azért, hogy ilyen helyzetek(elnézést a túl gyenge kifejezésért) kialakulhatnak.

Most éreztük meg, hogy ugyanúgy el vagyunk hanyagolva (értsd: le vagyunk szarva), mint azok a társadalmi problémák, amelyek kitermelték a veszprémi mészárosokat és bennünket is, mint potenciális áldozatokat. Hagyták, hogy idáig zülljenek a viszonyok, s talán olyanok is voltak köztük, akiknek ez tetszik.

Az állam funkcióinak biztosítása olyan szükséglet, amit egész egyszerűen ki kell harcolnunk, ki kell kényszerítenünk az államvezetésre pályázó elitekből, legyen az a közbiztonság, az egészségügy, vagy bármi más.

Röhej, hogy én kamaszkori anarchistaként az állami funkciók ellátásáért ágálok, de ténylegesen csak ez lehet megoldás. A veszprémi gyilkos kését az a magyar állam fogta, ami egyben a miénket elengedte (műveltebbeknek: elhanyagolásos abúzus).

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.10. 07:51:51

@annacsek:
"Szerintem a magyar társadalom többségének ez az indulata, amely sajnos kellőképpen megalapozott talán nem is cigányok ellen irányul valójában, hanem a tehetetlen, képmutató, a társadalmi problémákat leszaró, funkcióját betölteni, ellátni képtelen állam miatt kulminálódik. Ugyanis az államvezetés (már túl régóta) a felelős azért, hogy ilyen helyzetek(elnézést a túl gyenge kifejezésért) kialakulhatnak."

Egyetértünk.

Bert Sels 2009.02.10. 08:24:30

szerintem meg kene alapitani a Roma Gárdát hogy legyen jogos önvédelmi szervezetük a romáknak, mert ez mar tulzas amit veluk csinalnak. fenyegetik oket nem hagyjak dolgozni es tisztesseges elni oket.

Salsa · http://gondolatimunkafazis.blog.hu/ 2009.02.10. 08:32:52

Nem tartom szerencsésnek, hogy egy olvasott, híres publicistából az artikulálatlan düh, és meg nem gondolt gondolatok szóljanak. Még ha ezt így gondolja az emberek többsége is. Ha egy közéleti újságírónak van küldetése, akkor az az, hogy -a politikusokkal ellentétben- ne meglovagolni akarja a mindenkori közhangulatot, hanem azt a szerinte helyes irányba próbálja terelni.

nyílméregbéka 2009.02.10. 08:34:08

nokesavilag: meg kéne kérdezned néhány, romák között lakó embert, ők mennyire érzik fenyegetve magukat, és mennyire tudnak tisztességesen élni? Mert egyelőre hallani olyant, hogy hajnali 4-ig dáridóznak, miközben a rendes ember hajnali 6-kor kelne, hogy dolgozzon. Mikor kihívják a rendőrt, még a roma szomszéd fenyegetőzik. Ez rendszeres. Ja, kéne roma gárda, mi...

Bert Sels 2009.02.10. 08:37:20

@nyílméregbéka: ehhez minden joguk megvan. nekunk meg turnunk kell. akinek nem tetszik el lehet menni...

states 2009.02.10. 08:38:31

Enying és a Sztojka-tipusú bűnözök esetében nem csak az a kérdés vetődik fel, hogy mivel tölti az idejét a rendőrség és a titkosszolgálat, hanem, hogy hol van az APEH? A kisvállalkozókat agyonsanyargató adóhivatalnak hogy nem tűnnek fel az ujjnyi vastag aranyláncok, a mercik, az audik egy olyan bűnöző esetében, aki életének egyik felét a sitten töltötte, de a másik felében sem dolgozott egy percet sem. A veszprémi brutális gyilkosság az egész magyar állam totális csődjéről rántotta le a leplet, kezdve onnan, hogy az osztrák rendőrség egy óra alatt elkapta Raffaeléket, míg a magyarnak 16 sem volt elég úgy hogy közben luxusautóban lépték át a határt...

Salsa · http://gondolatimunkafazis.blog.hu/ 2009.02.10. 08:40:21

Még valami: a veszprémi esetet nem tartom a cigánykérdés részének, és így politikai-közbiztonsági problémának sem. Sajnos a világon mindenhol vannak ilyen alvilági/fél-alvilági emberek, akik nekiállnak szórakozóhelyen szurkálni. (Ettől persze a cigányprobléma létezik, és azzal is egyetértek, hogy elsősorban a politika tehet róla, mert eddig nem nézett vele szembe, és hagyta, hogy egy kisebbség a társadalom peremére sodródjon.)

Bert Sels 2009.02.10. 08:43:09

@Salsa: "cigányprobléma létezik" ilyet nem szabad mondani! ez maga a fasizmus

nyílméregbéka 2009.02.10. 08:43:28

Bayert nem szeretem, de ezúttal igaza van.
Minden ok, előzmény nélkül gyilkolt egy romákból álló csorda. Ez nem az első eset, de nem is a második! MINDENKI fel van háborodva, és teljes joggal!

Évek óta halljuk, mennyi joguk van. Kötelességük nincs? Mit TESZNEK ők a jogaikért? Megszületnek? Szülnek? És kész?...

És igenis, NEM ÁRTATLANOK A "RENDES CIGÁNYOK" sem. Most félnek, jaj, szegények.... Hol voltak akkor, mikor Olaszliszkán és most, Veszprémben a "balhés csávók" gyilkolni indultak? Visszafogták őket? Nem. Elítélték őket, próbáltak hatni rájuk előzőleg? Nem! Jó fejnek tartották őket, röhögcséltek velük, élvezték, hogy rettegnek tőlük az emberek!
A roma vezetők sem szólnak rájuk soha (tisztelet a kivételnek: Lakatos Attila) - hogy legalább, ha már viselkedni nem tudnak, talán ölni, rabolni, garázdálkodni nem kellene!

Ezért én nem sajnálom az "ártatlan" romákat sem. Most éppen közöttük bújkál Sztojka Iván. (Állítólag Szabolcsban, a rokonság között.)
Nosza: fogjanak össze, és adják fel! Ha ezt megteszik, majd elhiszem, hogy ők is tenni akarnak a saját jóhírükért.

Rúgják ki maguk közül a rablókat, gyilkosokat, mert ha nem, bizony, mi utálni fogjuk őket is. Hiszen ők is ártatlanokat ölnek, nem? (Szögi Lajos, Marian Cozma, Pénzes Henrietta - ártatlan áldozatok!!)

Én őket jobban sajnálom! Ők ugyanannyira nem érdemelték a halált, mint most a "rendes cigányok" az össznépi megvetést. Tessék változtatni a viselkedésükön, MOST!!!

Bert Sels 2009.02.10. 08:47:40

@nyílméregbéka: "romákból álló csorda" a magyar torvenyek alapjan 96 ota se statisztikai felmeresekben se buntenyekkel kapcsolatosan nem szabad a szarmazast firtatni!

egyebkent ebben a liberalis torvenyben mgloztuk meg belgiumot is mert ott szabad! ezert inkabb legyunk buszkek hogy magyarorszag ilyen halado szellemu es ne fideszesedjunk el ha lehet kernem!

Salsa · http://gondolatimunkafazis.blog.hu/ 2009.02.10. 08:48:00

@nokesavilag: én nyugodtan mondhatok ilyet, mivel liberális vagyok, tudom mit beszélek, és nincsenek olyan félelmeim, hogy ha leírom a szót, hogy "cigány", akkor bárki is lenácizzon engem. általában meggondolt gondolatokkal operálok, az individualizmus talaján állok, így esélyem sincs kollektív ítéleteket hozni.

Bert Sels 2009.02.10. 08:49:03

@Salsa: ez a legveszelyesebb amikor valaki ezt hiszi magarol pedig a szavaiban tetteiben meg pont az ellenkezojet teszi...

Bert Sels 2009.02.10. 08:49:47

az a teny hogy valaki liberalis meg nem menti fel semmi alol

Salsa · http://gondolatimunkafazis.blog.hu/ 2009.02.10. 08:50:34

@nokesavilag: az rendben van, de érzek némi rosszhiszeműséget abban, hogy ismeretlenül is ilyet feltételezel rólam.

Bert Sels 2009.02.10. 08:52:12

@Salsa: csak a szavaidbol iteltem, es ovatossagra probaltalak inteni.

éljen"Z" éljen"Z" éljen"Z" éljen"Z" 2009.02.10. 08:59:28

M É R E G I N J E K C I Ó

M É R E G I N J E K C I Ó

M É R E G I N J E K C I Ó

M É R E G I N J E K C I Ó

M É R E G I N J E K C I Ó

M É R E G I N J E K C I Ó

M É R E G I N J E K C I Ó

M É R E G I N J E K C I Ó

M É R E G I N J E K C I Ó

M É R E G I N J E K C I Ó

Salsa · http://gondolatimunkafazis.blog.hu/ 2009.02.10. 09:00:30

@nokesavilag: kösz, ez igazán kedves. tulajdonképpen mitől féltesz?

states 2009.02.10. 09:00:51

@nyílméregbéka:
Pár hozzászólással feljebb írok a magyar állam teljes csődjéről, amelynek része Olaszliszka is. Miképp létezik, hogy 2 és fél év után sincs jogerős ítélet, sőt az egyik lincselőt a napokban engedték ki, mert a törvény szerint nem tartható tovább előzetesben. Arról már nem is beszélve, hogy 20-30 lincselőből már eleve alig néhányan kerültek egyáltalán bíróság elé. És mindennek a tetejébe még a Gyurcsányok és Draskovicsok azzal töltik az idejüket, hogy a rendőrkapitányokat váltanak le, mert kimerészelték ejteni azt a szót, hogy cigánybűnözés. Az embert lassan szétveti a tehetetlen düh...

Bert Sels 2009.02.10. 09:08:00

@Salsa: szerinted ez hogy hangzik ember? "cigányprobléma létezik,"

megprobalom megvilagitani szamodra:
"zsidoprobléma létezik"

na ismeros? hat ettol feltelek

kisdarab állat 2009.02.10. 09:09:49

bayert a mentőben is ütném

states 2009.02.10. 09:15:58

@kisdarab állat:
Maradjunk a nagydarabnál...

zotyikaa 2009.02.10. 09:23:53

Még jó hogy ennyi liberális van itt aki ismeri a cigányokat. Átsétál a minisztériumi 26 fokból a Westendbe majd vissza és már érti is a problémát...Elkeserítő

zotyikaa 2009.02.10. 09:26:48

Én ugyan nem a kommunizmusban tanultam, így nem azt tanultam, hogy az újságok nevelnek, hanem azt, hogy tükröt tartanak a társadalom elé.

A tanultak alapján igaz az írás. (Hacsak nem most tanítanak rosszul)

Salsa · http://gondolatimunkafazis.blog.hu/ 2009.02.10. 09:29:41

@nokesavilag: ja. akkor írjak inkább cigánykérdést? persze abban feltétlenül igazad van, hogy ebben a kérdésben amolyan terminológiai fetisizmus uralkodik nálunk. hogy kimondunk-e szavakat. hát kit érdekel. nem az a lényeg, hogy azt mondjuk-e, hogy "cigányprobléma", "cigánykérdés", a "cigányság helyzete", hanem hogy mit értünk rajta. sajnos Magyarországon ez utóbbi kérdés sikkad el. a Jobbik pedig kiválóan lovagolja meg az artikulálatlan indulatokat, anélkül, hogy bármit is mondanának arról, hogy mit is értenek a szavaikon.

2009.02.10. 09:33:00

A konyhás néni a végletekig leegyszerűsítve látja a világot, és egyetért a szélsőjobbos, populistákkal. Ebben mi az újdonság, és miért kell erről blog bejegyzést készíteni? Ki érti?

Bert Sels 2009.02.10. 09:36:10

@Salsa: ezt kene megertenie mindenkinek vegre hogy ez nem csak terminologia kerdese! nincs olyan hogy cigany problema ciganykerdes zsido kerdes stb.

ember problemak vannak csak. ha te tenyleg liberalis lennel akkor ertened ezt. egyebkent csak egy szdsz re szavazo x vagy aki azt hiszi ez a liberalizmus. nevetseges. Ilyen szavakkal nezetekkel te nyugaton jobbos lennel. hihetetlen szinvonaleseben van a magyar liberalizmus... nevetseges

bridgeman 2009.02.10. 09:43:22

Bayer Zsolt vagy ostoba vagy felelotlen. Ugyanigy mindenki mas is vagy ostoba vagy felelotlen, aki ilyenkor a jogvedoket okolja a tortentekert.

A kisebbsegi jogvedelem nem arrol szol, hogy szabadon lehessen lopni, rabolni, gyilkolni. Ez nem celja senkinek. A sok buncselekmeny ellen pedig fel kell lepni, akar cigany az elkoveto, akar nem. Ez a rendorseg feladata - es nem az elkovetok rassz szerinti nyilvantartasa.

Masreszt a jog elotti egyenloseg, az integrans oktatas, a PC kozbeszed, kisebbsegiek kotelezo alkalmazasa (aka pozitiv diszkriminacio) arra valo, hogy a kisebbseg integralodjon a tobbsegbe. Olyanok legyenek, mint mi. Lehet arrol beszelni, hogy ez a modszer eleg-e vagy sem.

Egy dolgot nem lehet: a ciganyokat szuletett bunozonek kezelni.

szkeptikus vagyok 2009.02.10. 09:44:55

Hah, itt aztán kiélhetik magukat a "megélhetési rettegők". Ők tudják miről beszélnek, mert naponta 24 órát gyakorolnak.

De hallgassátok miniszterelnökötöket. "El lehet innen menni." Melegebb égtájakra. Ott ti lehettek a "csendes többség". Néhány céltévesztett rakétáért cserébe komplett családokat lehet kiírtani, városrészeket porrá tenni. Szigorúan jogos önvédelemből, bűnmegelőzési célzattal. Ott lehet szövegelni az általánosítás ellen, és naphosszat ostorozni és szélsőségesezni.

Jim 2009.02.10. 09:48:16

Fegyverhasználat szabályai (minden fegyveres szervnél ugyanez):

elég gáz...

(Azt már nem is említem, hogy bv esetében szabvesztes fószerek jutalmazására 10 féle, míg fegyelmezésére mindössze 3 eszköz van a jogszabály szerint. Régen több volt, csak ugye a sok ostoba jogvédő és társaik hathatós munkája eredményeképpen egy jó párat hatályon kvül helyeztek)

Lőfegyverhasználat
52. § (1) A rendőrt a lőfegyverhasználati jog - a jogos védelem és a végszükség esetein kívül - az e törvényben foglaltak szerint illeti meg.
(2) A lőfegyverhasználat saját elhatározásból vagy utasításra történhet. Csapaterő zárt alakzatban történő alkalmazása esetén csak utasításra használható lőfegyver.
53. § (1) Lőfegyverhasználatnak csak a szándékosan, személyre leadott lövés minősül.
(2) Ha e törvény szerint a lőfegyverhasználat feltétele fennáll, a rendőr bármely dolgot fegyverként használhat. A lőfegyver használatára vonatkozó szabályokat ebben az esetben is értelemszerűen alkalmazni kell.
(3) * E törvény alkalmazása szempontjából nem minősül lőfegyverhasználatnak a rendfenntartás céljára rendszeresített gumilövedék, a pirotechnikai eszköz, a könnygázgránát, az elfogó háló lőfegyverrel vagy az e célra szolgáló egyéb kilövő eszközzel történő célbajuttatása.
(4) A (3) bekezdésben nem említett, egyéb célra rendszeresített műanyagból készült lövedék használatára csak abban az esetben kerülhet sor, ha - az eset összes körülményeire figyelemmel - enyhébb kényszerítő eszközzel az alkalmazás törvényes célja nem érhető el, vagy az nem vezet eredményre. A műanyagból készült lövedék használatára a lőfegyverhasználat szabályait értelemszerűen kell alkalmazni.
54. § (1) * A rendőr lőfegyvert használhat
a) az élet elleni közvetlen fenyegetés vagy támadás elhárítására;
b) a testi épséget súlyosan veszélyeztető közvetlen támadás elhárítására;
c) * a közveszélyokozás, a terrorcselekmény vagy a légi jármű, vasúti, vízi, közúti tömegközlekedési vagy tömeges áruszállításra alkalmas jármű hatalomba kerítése bűncselekményének megakadályozására vagy megszakítására;
d) bűncselekmény lőfegyverrel, robbanóanyaggal vagy az élet kioltására alkalmas más eszközzel való elkövetésének megakadályozására;
e) lőfegyver, illetőleg robbanóanyag jogosulatlan, erőszakos megszerzésére irányuló cselekmény megakadályozására;
f) az állam működése vagy a lakosság ellátása szempontjából kiemelkedően fontos létesítmény ellen felfegyverkezve intézett támadás elhárítására;
g) az emberi élet kioltását szándékosan elkövető elfogására, szökésének megakadályozására;
h) *
i) * azzal szemben, aki a nála lévő fegyver vagy élet kioltására alkalmas más eszköz letételére irányuló rendőri felszólításnak nem tesz eleget, és magatartása a fegyver vagy más az élet kioltására alkalmas eszköz ember elleni közvetlen felhasználására utal;
j) * az elfogott, bűncselekmény elkövetése miatt őrizetbe vett, vagy bírói döntés alapján fogva tartott személy erőszakos kiszabadításának megakadályozására, az azt megkísérlővel szemben;
k) a saját élete, testi épsége, személyes szabadsága ellen intézett támadás elhárítására.
(2) * Nemzetközi szerződés vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusa alapján más állam területén szolgálatot ellátó rendőr a nemzetközi szerződésben vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusában meghatározott esetekben és módon használhat lőfegyvert.
(3) * Rendőrségi vagy határrendészeti feladatokat ellátó külföldi szerv tagja a Magyar Köztársaság területén e törvényben, a bűnüldöző szervek nemzetközi együttműködéséről szóló törvényben, nemzetközi szerződésben vagy az Európai Unió kötelező jogi aktusa alapján meghatározott esetben és módon használhat lőfegyvert.
55. § Nincs helye lőfegyverhasználatnak - a fegyveresen vagy felfegyverkezve elkövetett támadás, fegyveres ellenállás leküzdése, illetőleg a tömegben lévő személlyel szembeni használat (57. §) kivételével - ha
a) olyan személy életét vagy testi épségét veszélyezteti, akivel szemben a lőfegyverhasználat feltételei nem állnak fenn;
b) a rendőri intézkedés célja tárgyra vagy állatra leadott lövéssel is elérhető.
56. § (1) A lőfegyverhasználatot a következő sorrendben meg kell előznie
a) felhívásnak, hogy a felhívott a rendőri intézkedésnek engedelmeskedjék;
b) más kényszerítő eszköz alkalmazásának;
c) figyelmeztetésnek, hogy lőfegyverhasználat következik;
d) figyelmeztető lövésnek.
(2) A lőfegyverhasználatot megelőző intézkedések részben vagy teljesen mellőzhetők, ha az eset összes körülményei folytán a megelőző intézkedésekre már nincs idő, és a késedelem az intézkedés eredményességét, a rendőr vagy más személy életét, testi épségét közvetlenül veszélyezteti.

Atrox 2009.02.10. 09:50:26

Néhányan itt a háború előtti Németországgal vontak párhuzamot. Bár van némi gazdásagi hasonlóság (világválság), azonban a hasonlítás erős csúsztatás. Ott a válság okait kenték a zsidókra, úgy, hogy erre semmi bizonyítékuk nem volt, csak elég sokszor 'sújkolták' ezt az egyszerű ember fejébe, míg ő maga is (a többség) elhitte, és gyűlölni kezdte a zsidókat.
Itt teljesen másról van szó. Nem kell az embereket megvezetni, hiszen saját bőrükön tapasztalják meg a dolgokat. Sokszor ők az áldozatok, még többször szemtanúk. Itt nincs szó megvezetésről, uszításról, ezek tények, amiket statisztikákkal is alá lehet támasztani. Ne mossuk már össze a náci Németország bűneit a mai Magyar emberek tapasztalataival, érzéseivel, és az ideológiai fejmosást a tényekkel.

nyílméregbéka 2009.02.10. 09:54:39

@nokesavilag: azt Te hogy gondolod, hogy a romáknak "minden joguk megvan" nap mint nap hajnalig hangosan dáridózni?! És másnap hogy menjen dolgozni a rendes ember, ha nem bírja kialudni magát? És ha emiatt kirúgják a rendes embert, akkor majd a cigányok fogják őt eltartani?

Tudod mit, a te hajnalig dáridózó cigány ismerőseid mehetnének innen el. Azonnal.

Gazz 2009.02.10. 09:55:45

"Beleértve a közbiztonság végzetes romlását frissen felfedező miniszterelnököt."
Na ez itt az egyik legfontosabb mondat.
Igen, a Rózsadombról tényleg nem lehet átérezni, mi van lejjebb. És ez fokozottan igaz a többi fejét homokbadugó potentátról, akik hagyják teljesen elzülleni az országot.
A jó hír az, hogy ez most már nagyon keményen vissza fog ütni rájuk. A cigánykérdés egyesít jobb és baloldalit, akár tudomásul akarja venni az MSZP, akár nem. Ez a probléma ma az egyik legmeghatározóbb politikai kérdéssé vált magyarországon, ami elől tovább már nem lehet kitérni.

amfiteatrum 2009.02.10. 09:56:15

A liberalizmus alapeszménye a "mindent szabad ami nekem tetszik, de semmi ami nem" - lásd minden madaras megnyilatkozást. Ha cigánybűnözőt nem lehet kimondani, miért lehet aggódni, ha valakik - cigányok vagy magyarok - egy cigányt támadnak meg? Lásd a nyomravezetői díj egy cigány családot ért támadás miatt, amit azóta se oldottak meg, vagy nem publikálták.

És egyáltalán, miért a többség alkalmazkodjon a debil, deviáns, alulképzet (ez ám a pc!), csak önös érdekeit képviselő, megjelenésében is kirívó, hangoskodó, erőszakos kisebbséggel szemben.

És tetszik vagy nem a többésg a témában úgy gondolkodik ahogy Bayer leírja. A különbség csak annyi, hogy Bayer meg akik egyetértenek, csak gondolatban teszik ezt meg, a cigányok meg gátlás nélkül azonnal.

A problémákat az nem oldja meg, ha finomkodunk, és aggódunk, hogy jaj istemenem milyen csúnya dolog kimondani hogy cigánybűnözés.

Amúgy baromira érdekelne, hogy vajon mi van a zámolyi romákkal, akiknek a támogatását kérte a sok magy "értelmiségi". Vajon mit szólna sok liberális, ha a szomszédjába beköltözne egy 20 tagú cigány család? Vajon mit szólna a gusztostalan szadesz, ha Kóka villájába benyomulna 30 cigány?

Amíg ez a kormány fletó és a többi vastagbőrű finomkodik addig nem lesz rend, és az emebrek joggal háborodnak fel és mondják amit mondanak.

nyílméregbéka 2009.02.10. 09:58:41

@nokesavilag: A "romákból álló csorda" Veszprémben igenis romákból álló csorda volt!

Azt írod, "96 óta nem szabad a statisztikákban a származást firtatni"? Akkor nem is léteznek azok, akiket annyira véd Kállai, KolompárOrbán, Mohácsiak, Gusztos és a többi?

Vagy csak akkor romák, amikor segély és kivételezett bánásmód kell? Amikor a jellemzően romákra valló elkövetési mód - csoportosan, értelmetlen erőszakkal - kerül elő, akkor hirtelen jajj, ne firtassuk a származást!

Te vagy magad is roma vagy, vagy még nem találkoztál velük. Mindkét esetben fogadd részvétemet. Remélem, a gyereked nem fog úgy megismerkedni velük, mint Cozma.

Gazz 2009.02.10. 10:01:24

@bridgeman: Érdekes, a helyzet mégis egyre romlik.
Az integráció sokkal nagyobb mértékű volt a Kádár rendszerben, amikor diktatórikus módszerekkel kényszerítették őket munkára.
Pontosan tudjuk, hogy amikor valaki a cigány szót kimondja, akkor mire gondol. Igen azokra kedves Bridgeman, akikkel Te sem ülnél be egy vonatfülkében, de itt te nagy megmondóember vagy, és mást meg be akarsz oda küldeni. És ezzel már mindenkinek kurvára tele van a töke!

amfiteatrum 2009.02.10. 10:02:19

@bridgeman: Bridgeman, igazad van a cigányok nem született bűnözők. Kinevelik őket bűnözőknek.
Nézd már meg "szegény Sztojka képét az wiwi-en - ha még ott van - szegény elnyomott roma, áll kigyúrt izmokkal, a nullához aszimptotikusan közeledő IQ-val, ujjnyi aranylánccal, a nagy 20 milliós Mercedes mellett.

Lehet látni rajat, hogy mennyire szeretne feltörni és beilleszkedni, ha nem kellene rettegnie a többségtől. Nyilván a rettegés miatt menekül szegény most is.

nyílméregbéka 2009.02.10. 10:03:46

És csak mellékesen:
Amikor Pécsen és Nagycsécsen emberek haltak meg, akkor miért volt tele azzal a média, hogy
"ROMÁKAT TÁMADTAK MEG!!!"

Akkor nem volt tiltva a származás firtatása?

Amikor romák gyilkolnak, azt ugyanúgy tegyék közhírré; vagy azt SEM, amikor romák az áldozatok.
Nem lehet kiválogatni a finomabb falatokat, ti. hogy csak akkor kerüljön elő a származás, amikor sajnálni kell! Vállalják a felelősséget a bűncselekményekért is szépen, ha már volt arcuk elkövetni!

"Roma áldozat: romaügy.
Roma elkövető: nem romaügy."
(Debreczeni J.)

Igaza volt!

Gazz 2009.02.10. 10:04:33

A PC-vel meg kitörölhetitek a seggeteket jogvédők. Kiírtottátok a magyar nyelvből a cigány szót, érdekes módon a roma már körülbelül ugyanezt jelenti. Dolgozni nem akaró, élősködő, csaló, csoportban támadó, törvényeket leszaró embereket. Ééééérted?

Salsa · http://gondolatimunkafazis.blog.hu/ 2009.02.10. 10:07:30

@nokesavilag: Ne légy ilyen mérges rám. És ne gondolt, hogy félszavakból ismerni fogod a nézeteimet. Van egy helyzet, ami nagyjából úgy néz ki, hogy Magyarországon van egy etnikai kisebbség, amely nagy többségében a társadalom peremére szorultak minden tekintetben. ráadásul ennek az etnikai kisebbségnek látható antropológiai jellemzői vannak, emiatt (és az előbbiek miatt) folyton folyvást rasszista típusú előítéleteket hozunk velük kapcsolatban. ezt a helyzetet nevezhetjük valaminek, ha akarjuk és ha nem akarjuk, akkor nem nevezzük semminek. persze nem mondom, hogy bárminek nevezhetjük, elvégre némely elnevezések sugallnak dolgokat, amelyeket szerencsés lenne elkerülni. ebből a szempontból talán tényleg nem a legjobb kifejezést használtam arra, hogy jelezzem, hogy látok itt problémát.
és most, hogy felvázoltam nagyon-nagyon röviden, hogy milyen jellegű (vagyishogy alapvetően szociális) problémát látok én itt még mindig nem vonhatsz le következtetést arra vonatkozóan, hogy milyen a politikai gondolkodásom. elhamarkodottan ítélsz, és kevés információból próbálsz messzemenő következtetéseket levonni. szóval it szeretnélek megnyugtatni, hogy nálam liberálisabb embert keveset találsz. :)

szkeptikus vagyok 2009.02.10. 10:07:56

Kötöttségek nélkül részére:

a jól teljesítő rendőrség az éppen osztrák volt. A magyar azzal volt elfoglalva, hogy kikocsikázzon megvédeni a romákat az esetleges bosszútól. Ugyan már a Népszabadság is tudni véli, hogy mivel foglalkoztak ezek a díszpintyek, és sokan ismerik a siófoki vonulásukat is, de hivatalosan nincs semmilyen bűnszövetkezet arrafelé. Szóval a kormány meg fegyveres csatlósai hozzák a formájukat.

amfiteatrum 2009.02.10. 10:09:46

@Salsa:
Bayer nem meglovagolja a közhangulatot, hanem leírja.
Tegnap egy squash klubban emberek hangosan beszéltek arról, hogy duplacsövű vadászpuskát vagy pisztolyt szerezzenek be a cigányok ellen. És mindenki megértően bólogatott. Köztük egy sztárügyvég!

Kiváncsi lennék te mennyire fogsz kiállni szegény megtévesztett és üldözött cigányokért, ha egyszer téged vagy családodat ér olyan mint most a kéziseket?!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.10. 10:12:14

@nyílméregbéka: Ha számít, hogy milyen származású az áldozat, mert mondjuk feltehetően amiatt támadták meg, akkor számít. Mondjuk ha egy cigány banda azért támadna rá valakire, mert magyar, és egyértelmű, hogy az etnikai másság a motiváció (mondjuk otthagynak egy "Halál a magyarokra" feliratot, vagy mondjuk közismert cigánygyűlülő az áldozat), akkor szintén nem gond a származás taglalása, mert az szorosan kapcsolódik az ügyhöz. De az esetek többségében lényegtelen, hogy a tolvajok, vagy most azok a gyilkosok cigányok-e, vagy nem. Nincs az esethez köze.

states 2009.02.10. 10:13:29

@Kötöttségek nélkül:
Mit teljesített jól a rendőrségünk? 16 órájuk volt, hogy elkapják Raffaelóékat, pontos név, lakcím, személyleírás birtokában, és azok luxusautóban keltek át a határon a magyar rendőrség, határőrség orra előtt. Arra nem voltak képesek 16 óra alatt, hogy lezárják a határátkelőket. Amire nekik nem volt elég 16 óra, arra az osztrákoknak elég volt egy. Ugyanis nem a magyar rendőrség fogta el őket...

Bert Sels 2009.02.10. 10:15:02

@nyílméregbéka: félreértettél! attól hogy valamit nem jelenítünk meg statisztikaban attól még létezhet. Egyszerűen nem szamit a szarmazas. Egyebkent barki vallhatja magát romának, én, te, bayer zsolt, barki.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.10. 10:17:24

@szkeptikus vagyok: Az osztrák rendőrök nem tudták volna elkapni őket, ha a magyaroktól nem kapják meg a névre szóló elfogatóparancsokat. Én inkább arra a párhuzamra gondoltam, amikor a móri eset után többször is hamis nyomon indultak el, és az egyik még jogerős ítéletig is eljutott, mire elkapták a valódi elkövetőket. AHHOZ KÉPEST jól teljesítettek. A többiben persze igazad van, de hát én is azt írtam, hogy kivételes esetről van szó :-(

szkeptikus vagyok 2009.02.10. 10:18:53

bridgeman

Szerinted a kisebbségi jogvédelem valaha el fog érni valamit is azon kívül, hogy teljesen kontraszelektív?
Szerinted mit szül az a (még) többségi társadalomban, hogy:
- segélyből jobban meg lehet élni, mint munkából
- bűnözőként sokkal kevésbé büntetnek, az esetek többségét elkenik, elhúzzák
- továbbtanulásnál a származás annyit ér, mint 2 felsőfokú nyelvvizsga, a tanár mindig hülye, a kisebbséginek mindig igaza van
- ha a munkád gyümölcsét lopják el, te vagy a hibás, az adódból meg mégtöbb kisebbségit tenyésztenek
- stb. (lásd fenti hozzászólások)

És szerinted ebből mit tanul meg a kisebbségi. Szerintem tökéletesen "vizsgáznak".
Jogaikat ismerik, kötelességeiket nem. Minek tanulni, származás alapján minden jár. Ha valamit nem kapok, kirekesztést kiáltok, fasizmust vízionálok. Munka sem kell, segélyből megélek. Szaporodok, azt fizetik meg. Uzsoráztatok, maffiázok, a rendőrség be van fenyítve.

Aki nem látja az összefüggést az vagy hülye, vagy tudatosan rombol.

amfiteatrum 2009.02.10. 10:19:40

@Fedor: ahhoz hogy egy ilyen táblát (halál a magyarokra) ott hagyjanak, kellene tudni írni. De lőni vagy kést rántani egyszerűbb, mint elbíbelődni a magyar nyelv bonyolult karakterkészletével. 4-5 általánossl ám nehéz írni. Jogsit a luxusautóhoz is csak vesztegetéssel vagy fenyegetéssel lehet szerezni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.10. 10:23:46

@states: Talán elkerülte a figyelmedet, de Ausztria fele már egy jó ideje egyáltalán nincs se határ, se határőrség. Kőszegről, vagy Sopronból pont annyi átmenni, mintha a szomszéd megyébe menne az ember. És akkor neked is: viszonylagos teljesítményről beszéltem, lásd fentebb, a szkeptikusnak adott válaszom.

De lényegtelen dolgon rugóztok, mert én egészen másról írtam a blogbejegyzésemben, és ezek csak a bevezető mondatok hozzá. Tessék rákattintani, és elolvasni, mert az a lényeg, és az kapcsolódik szorosan sasika posztjához.

Salsa · http://gondolatimunkafazis.blog.hu/ 2009.02.10. 10:23:58

@amfiteatrum: én a dolog kriminalisztikai részét csak következménynek látom. elhiszem hogy kényelmes dolog nem foglalkozni azzal, hogy ez a helyzet valaminek a következménye. én viszont inkább ezzel a valamivel, az okokkal foglalkoznék, mert nem állhatom, ha egy kisebbség ilyen helyzetben van.
egyébként meg mire is érv az, hogy mit tennék ha konfliktusom lenne egy cigányemberrel? mit akarsz ezzel bizonyítani? mit írtam amire ez ellenérvként szolgál? (egyébként volt már konfliktusom cigány etnikumhoz tartozó emberrel)

states 2009.02.10. 10:27:55

@Fedor: Ne haragudj, de a bár videofelvétele ott volt a kezükben, büntetett előéletűek voltak. Az azonosításuk percek kérdése volt. Mindez vasárnap hajnalban történt és Raffaellóék vasárnap este 7-kor lépték át a határt. Hogy volt az lehetséges, hogy ott ül a volánnál 2 cigány egy feltűnő színű luxusautóban, és simán átjutnak, holott a körözésnek ott kellett lennie az átkelőnél, és fokozott ellenőrzésnek kellett volna lennie. Na ezek azok a kérdések, amire válaszolni kellene Draskovics úrnak, ahelyett, hogy a rendőrkapitányokat baszogatja a cigánybűnözés szavak kimondása miatt...

amfiteatrum 2009.02.10. 10:32:27

@Salsa: igazad van krimialisztikailag csak következmény. Következménye annak, hogy előbb elnézték, hogy a cigányok csak zsebmetszettek a villamoson, meg markecoltak (rezet adtak el aranyékszerként) meg benyomultak lakásokba azzal, hogy vizet kérnek és közben loptak. Ezt mind elnézték, és most amikor brki szerezhet szinte bármilyen fegyvert - na jó tengeralattjárót tán mégse -akkor elnézik, hogy a cigány megveszi vagy megfenyegeti a rendőrt, hogy nyugadtan futtathasson kurvákat, szedhessen védelmi pénzt, tartson fegyvert- Mindennek a balfék hamis, szemforgató és álszent liberalizmusnak a következménye a gyilkosságok sora. Igen ez neked csak kriminalisztika. Másoknak, nekem is az az érzés, hogy a jelenlegi kormányzat hagyja, sőt asszisztál ahoz, hogy egy kisebbség - a CIGÁNYSÁG - tönkre tegye a hazámat.

És lehet finomkodni, hogy a cigány, a néger stb. nem pc. De attól, még hogy vkit afroamerikainak vagy romának hívunk, bizony ettől nem lesz fehér.Marad az ami. Cigány vagy néger. Vagy eszkimó, vagy aboriginal.

szkeptikus vagyok 2009.02.10. 10:33:02

Salsa,

A világban rengeteg igazságtalanság van, aminek a megoldására születnek javaslatok, amelyek ugyancsak igazságtalanságot szülnek. Ugyanígy el lehet még rágódni azon, hogy hogyan oldjuk fel a szerencsétlen cigányság nehézségeit (szerintem akarata ellenére), de ha erre várunk, akkor mi kipusztulunk. Persze mindig el lehetne merengeni, hogy mi lenne, ha a költségvetés felét rájuk költenénk (lehet, hogy a Raffael család már Bill Gates vagyoni szintjét osromolná), de szerencsére más választói rétegre is gondolnia kell a kormánynak. Viszont addig is van egy kriminalisztikai probléma, ami lehet, hogy következmény, de azonnal kezelni kell, mert az adófizetőknek elmegy az életkedve is (meg egyre gyakrabban az élete is).
De mondok valamit: USA, New York. Ugye a liberalizmus mintavárosa volt, de jött a csúnya polgármester és vasszigorral élhetővé tette a csendes többség számára IS. Na ERRE vágynak az emberek, de gyorsan.

Max Ray 2009.02.10. 10:38:50

sokkal mélyebben van a probléma, nem tudom, emlékeztek-e még erre a kutatásra:

hu.wikipedia.org/wiki/Pir%C3%A9zek

amíg nem létező népcsoportokat is gyűlöl a magyar, addig itt nem lesz változás... mondjuk 250 évig.

Bert Sels 2009.02.10. 10:43:34

@ilikeyou: igazan nem szivesen mondok ellent de statisztikailag teljesen hibas felmeres vol az. sajnos abbol semmilyen következtetest nem lehet levonni
se pro se kontra

szkeptikus vagyok 2009.02.10. 10:45:18

ilikeyou

és arra volt példa, hogy a gazdaállatot is gyűlöli a parazita? ("gyilkold meg a magyart, a gádzsóért nem kár, stb.)
Igazából nem tudok haragudni a népre, mert ez egy tanulási folyamatnak a része. Ha bármilyen kisebbség mindig előnyt élvez vele szembe, akkor hamar megtanulja, hogy nincs minek örülnie, ha felbukkan egy újabb idegen (amelyik szükségszerűen szép)
Egyébként csinálj egy felmérést Izraelben, hogy mennyire szeretik az arabokat/palesztínokat. Utána beszélgethetünk...

Salsa · http://gondolatimunkafazis.blog.hu/ 2009.02.10. 10:46:44

@szkeptikus vagyok: Hülyeség. mármint az, hogy a liberalizmus az lenne, hogy hagyjuk elkövetni a bűncselekményeket, meg hogy ne legyen hatékony a rendőrség, stb. ez egyszerűen nem igaz. a dolog annyiról szól, hogy a liberálisank alapból szúrja a szemét, ha egy kisebbség ilyen helyzetben van és nem csak az, ha esetleg még bűncselekményeket is elkövetnek ezen kisebbséghez tartozó emberek. az, hogy valakit érdekel a probléma gyökere, hogy szeretné azt a gyökerénél kezelni, szóval az nem jelenti azt, hogy -úgymond ezért cserébe- azt gondolná, hogy addig is engedjük el a bűnözőket. ilyet úgyszolván senki sem mond.

burian 2009.02.10. 10:59:47

"Sem jó fogalmak, sem jó válaszlépések nincsenek, és szinte mindenki szenved ettől" - mondta a kormányfő az újságíróknak, miután tárgyalt a rendészeti miniszterrel, Draskovics Tiborral. "A régi módon nem lehet beszélni, mert sokan úgy érzik, az a probléma szőnyeg alá söprése, új módon pedig még nem tudunk beszélni a kérdésről"

Had pontosítsam a miniszterelnök szavait.

Ti nem tudtok beszélni róla. Sem régi, sem új módon. Sehogy. Nektek van lakat a szátokon. Hagyjuk az általános alanyt. Mindenki más pontosan és szabatosan beszél, csak ti vagytok képtelenek erre. Megvan ennek az oka, csúf történelmi oka. Ezt értjük. Azt nem értjük, hogy miért a paranoia. Miért a képzelgés egy második holokausztról. Semmi ilyesminek nincs még csak halovány esélye sem.

Valahol olvastam, hogy a cigányságot az országvezetés a háború óta biológiai fegyverként kezeli. Hát most kiszabadult a vírus.

Sajnos nem tudom elhesegetni a gondolatot, hogy ez az egész egy gerjesztett folyamat és a célja az terelés és a megosztás. A harag irányítása.

szkeptikus vagyok 2009.02.10. 11:00:10

Salsa,

Ezért politikusok, hogy ne mondják ki direktbe. De ugyanezt jelenti a "megélhetési bűnözés" fogalma, a pozitív diszkrimináció, az eljáró rendőrök meghurcoltatása (pl. cigányt megbilincselő Siófoki rendőrökre gondolok), a tényeket ismertető rendőrkapitány leváltása, a kettős mérce, a bírósági gyakorlat (cigány megütése - letöltendő börtön 36x-os visszaeső tolvajnak felfüggesztett, de inkább az ügyek elhúzása, elkenése, mostanság eltusolása). Szerintem lehet folytatni.

De még azt is nehéz tagadni, hogy a liberalizmus nem szereti az erős államot, és annak a rendvédelmi szerveit sem (hacsak nem az őket elsöpörni kívánó népharag ellen vetik be). De ha megnézed a liberalizmus az egyén felmagasztalása, bármennyire is káros az a társadalomra. Innentől kezdve a bűnözés is relatív. "Ő így éli meg az egyéniségét." Nincs falfirka, csak művész. Nincs deviáns csak exhibicionista. Nincs pedofil, csak mások a szexuális szokásai. Nincs gyilkos, csak abortusz és önrendelkezési jog. Nincs statisztika a bűnözésről, de van náci és rasszista és kirekesztő és félelemkeltés. Stb..
De sok szónak is egy a vége. Mit tett a liberális kormány / a liberális párt az embereket sújtó bűnözés visszaszorítására?

hepe 2009.02.10. 11:32:26

@annacsek: Teljesen egyetértek és csak avval egészíteném ki,hogy a megosztást még fokozzák avval,hogy az APEH.dolgozók közt kiosztott horibilis jutalmakkal még nagyobb feszültséget generálnak!Egyébként a legszomorúbb az,hogy egy olyan közösség,vagy párt sincs amelyik a megosztottságot enyhíteni,vagy megszüntetni szándékozna!Az egész politikai "elittnek"az az érdeke,hogy ez fenn maradjon,mert így lehet a zavarosban jól halászni.Vajon az APH-nek miért nem tünik fel(vagy a rendőrségnek),hogy egy csomó pénzbehajtó,védelmi pénzeket kicsikaró bűnöző olyan palotákban él,mint a most körözött Sztojka?

nyílméregbéka 2009.02.10. 11:32:30

Raffael János, az enyingi cigányvajda nyilatkozata is igen vicces, most olvastam, valami effélét mondott:

"Néhány cigány elment mulatni, és rosszul végződött a dolog"...

Neki ennyi az egész??
Akkor, ha a szerbek idejönnek tisztogatni, mi is azt mondjuk majd, hogy "Ja, néhány szerb idejött mulatni, és rosszul végződött a dolog?"
Oké...

nyílméregbéka 2009.02.10. 11:37:14

Olvasta valaki Raffael János, enyingi vajda érdekes kis nyilatkozatát?:

"Néhány cigány elment mulatni, és rosszul végződött az este."

Ennyi jött le neki a sztoriból.
Sajnálom szegény cigányokat, hogy ilyen emberek "vezetik" (?) őket, rossz lehet nekik.

nyílméregbéka 2009.02.10. 11:38:01

- bocsánat, véletlenül küldtem 2x, elsőre nem jelent meg!

f.m.j. 2009.02.10. 15:41:04

Én azt nem értem, és ezidáig senki még csak fel sem vetette, 1. hol voltak a magyar kézidek, és ők miért nem segítettek? Persze azt se akartam volna, hogy akkor most +két fő halott, vagy sebesültről beszélnénk, de tényleg: ők miért nem siettek csapattársuk védelmére. Nekem ez valahogy arról beszél, hogy a magunk képzelte nagy fene magyar virtusról, és bátorságról csak hírből hallottunk,
2. és ezzel összeér a következő furaság: hogy hogy mindenki várja, és megváltóként várja a szerbeket, aki persze nem jönnek, de mi mégis gyáva módon másokra várunk. Megintcsak senki ne értse félre: men akarok harcot, polgárháborút, pogromokat, lövetést, vérbosszút.
De fogalmam sincs mit kéne tennünk, az egyértelmű, hogy a hatalomra nem számíthatunk, ezt már cigány, és magyar egyaránt tudja, ugyanakkor hihetetlenül sajnálom az áldozatokat (bocs, igen most a magyarokat, meg a román fiatalembert)-és már ezért is elnézést kell kérnem, hogy őket jobban sajnálom, mint a most házaikban rettegő romákat (tényleg hihető ez?)
És sajnos mégis igaz: gyáva népnek nincs hazája...
és eszembe jut Sütő András drámája, az Advent a Hargitán, ahol az egyik kulcsmondat vmi ilyesmi: még a kiáltás jogát is elvettük tőlünk.
Szóval megalázott, lehajtott fejű népet hagytunk magunkból csinálni.

CzEszter 2009.02.10. 16:41:52

Szia Sasika61, diplomázom nemsokára andragógiából, készítettem egy kérdőívet, amit minél több PEDAGÓGUS kellene, hogy kitöltsön, de nincs sok időm.

Tudnál, (tudnátok) nekem ebben segíteni?

Ide raktam fel:

pedkerdoiv.blogspot.com/

A kitöltött íveken elektronikusan ide várom : cziraky.eszter@gmail.com

Ha van véleményetek a kérdőívről, azt is küldjétek el kérlek!!

Chalabre (törölt) 2009.02.10. 18:08:30


Gyurcsány bojkottot hirdetett a Magyar Hírlap ellen:

"Állami intézmény nem fizethet elő a Magyar Hírlapra, és az állami vállalatok nem hirdethetnek Széles Gábor napilapjában, miután Gyurcsánynál betelt a pohár Bayer Zsolt Betelt a pohár című rasszista publicisztikája miatt."

index.hu/kultur/media/2009/02/10/gyurcsany_bojkottot_hirdetett_a_magyar_hirlap_ellen/

Bárcsak mindig mindenben ilyen tökös legény lenne.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.02.10. 18:36:33

@Chalabre:
Jó reklám ez az egyébként vonagló Hírlapnak. Talán ezek után gyakrabban megveszem.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.02.10. 21:20:55

gyurcsányból kitörtek a kádári reflexek. vagy inkább aprói.
süti beállítások módosítása