HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Az új "labdaházi eskü"

2009.03.22. 08:30 sasika61

 

„Ha most elvétem, nem kár értem” – mondhatná Orbán Viktor Cseh Tamás-Csengey Dénes sorait, és valóban így van: a legfontosabb döntéseket nem Gyurcsány Ferencnek, nem az alig mérhető támogatással rendelkező pártocskáknak, hanem Orbán Viktornak, illetve a Fidesznek kell meghoznia.
 
A magyar társadalmat a rendszerváltás elvileg felhatalmazta a sorsába való beleszólás jogával, ugyanakkor arra kárhoztatta, hogy ezzel a jogával legfeljebb négyévente éljen. Ráadásul háta mögött gyalázatos paktumok köttettek már az első hónapokban, kezdve az MDF-SZDSZ egyezménnyel egészen Medgyessy megpuccsolásáig. Többek között ez is az oka a politikától való távolságtartásnak, a kiábrándultságnak, undornak, amit még jogosnak is hihetnék, ha nem lennék meggyőződve, hogy valakiknek éppen ez a céljuk, mert addig is halászhatnak a zavarosban.
 
A Fideszt felkészületlenül érhette annak idején Medgyessy leváltása, reakciójuk érthetően óvatos volt, így lényegében asszisztáltak a kormányváltáshoz. Ma csak látszólag vagyunk hasonló helyzetben, helyzetünk lényegesen rosszabb: a gazdaságunk a padlón, a kormánypárt elutasítottsága minden korábbinál nagyobb. Meggyőződésem, hogy amennyiben a Fidesz hagyja, tűri ezt a kibontakozó gyalázatos színjátékot, akkor megérdemli, hogy eltűnjön a süllyesztőben. Pozitív fejlemény, hogy elzárkóznak a tárgyalásoktól s új választást követelnek. Ez azonban korántsem elég. A választások szükségességét ugyanis nem elég naponta százszor elmondania a szóvivőknek, azokat ki kell kényszeríteni. A szóra-bátrakból elég volt. Igazat kell adnom a Jobbik felhívásának: ha kell, akkor utcára kell vonulni.
 
Egészen konkrét javaslatom is van: már a legközelebbi hétvégére hatalmas nagygyűlést kell Budapestre szervezni, nem este hatra, fáklyával, hanem délután két órára, hogy mindenki odaérhessen Battonyától Nemesmedvesig, s aki akar, az még haza is mehessen. Meg kell mozdítani legalább kétmillió embert azok közül, akiknek elege van a kamarilla-politikából, abból, hogy megint nélkülük, a hátuk mögött döntenek, s nyakukba akarnak akasztani valakit, aki lényegében Gyurcsány bábja lesz, s el fogja végezni azt a piszkos munkát, amire már Gyurcsánynak sem volt gyomra vagy bátorsága. Ugyan semmi garancia sincs rá, hogy egy ekkora tömegdemonstrációnak közvetlen hatása lenne, de egyrészt nem lehet kizárni az ellenkezőjét sem, másrészt nem érheti az a vád Orbán Viktort, hogy gyáván tétlenkedik.
 
Továbbá: ha mindennek semmi hatása sem lenne, a Fidesznek akkor is van mit lépnie. Nem kivonulni kell, ha Gy. F. megszólal, hanem ki kell vonulni egészében a parlamentből. Átvonulni valami más terembe, afféle modern „labdaházi eskü” mintájára kimondani, hogy „mi képviseljük a nép többségét”, s addig innen nem mozdulunk, míg a nép nem nyilváníthatja ki akaratát, hogy ki vezesse az országot.
 

Semmi nem lenne olyan kiábrándító az ország Fideszben bízó, nagy tömegei: a többség számára, mintha azt látnánk, minden marad a régiben. Leginkább ezt kellene elkerülni.

45 komment

Címkék: közélet fidesz orbán viktor kormányválság

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr191017487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kissertés 2009.03.22. 09:18:59

Szerintem meg, ha már 4 évre megválasztották ezt a vezetést, akkor bírjon ki mindenki még egy évet. Tudom, Gyurcsány hazugsággal került hatalomba, csak ő ezen a szent bolygón, mert egyébként a választásokat igazmondással és nem 16. havi nyugdíjjal szokták nyerni. Meg egyébként is, a politikusok állandóan az igazat mondják, mert amúgy nem érdekli őket, hogy hol tart a népszerűségük és akad-e munkájuk az új ciklus alatt...

Ha már ez a remek demokrácia dübörög a világ boldogabbik felén, akkor talán nem kéne elfeledni, hogy mik a játékszabályok. 2010-ben jöhet majd a Viktorka, aztán remélem akkor a társadalmi frusztráció is enged egy picit. Más se hiányozna, minthogy évente választásokat rendezzenek.


Ami meg a konkrét cikket illeti: Orbánnak a lehető legkevesebb érdeke fűződik hozzá, hogy most a nyakába szakadjon az ország, a felgyülemlett szart elkotorni nem lesz hálás feladat, akárkire hárul is (igen, megint a népszerűség, a politikai pártok ebből élnek). Orbánék sem hülyék, tisztában vannak vele, hogy most egy kormányzati erő sem lenne könnyű helyzetben, jó eséllyel arra játszanak, hogy 2010-ig a leggázabb lépéseket muszáj lesz meglépniük a szociknak az államcsőd elkerülése miatt. Addig nyugodtan fújolhatnak, hogy milyen népnyomorítás zajlik, ellenzékben most sokkal könnyebb.
Sajnos mivel a szartakarítás alaposságával kapcsolatban szkeptikus vagyok, a Fideszre feltehetően így is marad elég majd 2010-től, ami egyenesen vezethet majd egy ellenzékben lényegesen népszerűbbé váló MSZP 2014-es győzelméhez.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.22. 09:30:11

@kissertés:
nem lenne példa nélküli Európában, hogy előrehozott választásokat tartanak. Továbbá azt hiszem, a taktikázásból elege van a Fidesz-tábornak is.Nemcsak a kormányéból, a sajátjukéból is.

HAT 2009.03.22. 09:41:46

@kissertés:
Szerintem meg az agyonbukott kormány vezére és pártja nem érdemli meg, hogy a négy évet teljesen kitöltse. Erre valók azok az alkotmányos eszközök, amelyek rendelkezésre állnak, lemondással, bizaltmatlansági indítvánnyal, előrehozott választásokkal.
@sasika61
Feleségem szerint Gyurcsány nem csinál mást, mint a "Mentés másként" funkciót alkalmazza, ugyanazt dumát, stratégiát mentegeti, minmális változásokkal. Most a kongresszus hitte el neki, hogy új helyzet van, pedig minden változatlan.
Gyurcsány azt a szart, amit 8 éve alatt létrehozott, eddig az emberekkel, meg a vállakozásokkal, meg az ellenzékkel akarta eltakaríttatni. Most már a saját pártja, frakciója, kormánya a soros, őket nyomja bele a budiba.
Sasikával egyetértve, megfontolandó a feloszlatási javaslat leszavazása után az ellenzék kollektív lemondása a mandátumról. Ennek hátrányai vannak: az antidemokratikus, nem konstruktív, hataloméhes, program nélküli ellenzék kommunikációja indul be. Gyurcsányéknak létérdeke egy kvázi háborús helyzet bemutatása, amiben az ellenzék ellenség.
Ennek ellenére ez átgondolandó lenne.

kissertés 2009.03.22. 09:54:04

@sasika61: Az lehet, hogy a nép unja a taktikázást, beleértve a Fidesz-tábort is, de az a veszély nem fenyegeti Viktorékat, hogy 2010-ben elbukják a választást. S bármennyire is mítikus személye vagy pártja a tábor szemében, azért elsősorban ők is politikusok.
Kíváncsi leszek (vagyis annyira nem, mert elég egyértelműnek tűnik), mit szól majd az istenadta nép, ha Orbán homlokegyenest mást csinál majd, mint amiről eddig papolt, s meglépi az elkerülhetetlent.

Corry 2009.03.22. 09:55:12

@sasika61:
A más országok választási rendszere olyan, hogy jobban támogatja, lehetővé teszi az idő előtti választásokat. Volt idő amikor nagyon büszkék voltunk arra, hogy nálunk a kormány kitölti hivatalát és ez előnyös is volt nekünk, a kilencvenes években.
Most megláttuk az ellenkezőjét, amikor ez nem volt jó nekünk, nagyon nem.

Nem akarok ünneprontó lenni, de eddig az egy Varga Mihály kivételével nem sok biztatót látni a FIDESZ tájékáról sem, én lennék a legboldogabb, ha ebben most tévednék.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.22. 10:29:09

jó ötletek...
de nem tudjuk, hogy mi lesz...
addig is vergődjünk tovább a zavarosban...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.22. 11:37:53

@kissertés:
bármi történik is a jelenlegi kormány háza táján, azt én sem hiszem, hogy 2010-ben a Fidesz elbukná a választást. Meggyőződésem ugyanakkor, hogy nem szabad addig várni, még egy olyan évet, mint amilyenek az eddigiek voltak, nagyon nehéz lenne elviselni, gazdaságilag és morálisan is.

borsikm 2009.03.22. 11:45:35

Na, ha egy olyan mérsékelt figurában is, mint a szerző, megérett az egyébként az őszödi beszéd óta maximálisan és halaszthatatlanul aktuális gondolat, miszerint az utcáról kell kikényszeríteni a változást, akkor a legjobb úton járunk.

Előreheozott választást!

Kartal 2009.03.22. 12:26:49

Nem tudom feltűnt-e, de a Fidesz nem akar kormányozni. Egyet kell értsek az előttem szólókkal: nem hiányzik nekik ebben a helyzetben egy ország gondja-baja. Se programjuk, se felkészültségük, és itt az Orbán által mantraként hajtogatott "Gyurcsány a hibás", "csökkentsék az adókat", "ne a zemberekkel fizettessék meg" tartalmú ráolvasások nem segítenek. Itt olyan lépéseket kell tenni, amibe bármelyik kormány belebukna. Cselekedni kell(ene), de ettől Orbán a kényelmes ellenzéki létben elszokott.
Egyáltalán: nyilatkozott tegnap óta? Mondott valamit a nagy nyilvánosság előtt? Miért hallgat???
Ha ilyen teszetosza, akkor inkább a Jobbik! Szerintem nem fog ártani a sok szájkaratéban elpetyhüdt öreg f.sznak egy kis radikalizálódás! :P

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.22. 13:15:52

@Kartal:
nem értek veled egyet, hogy a Fidesz ne akarna kormányozni, ugyanakkor elismerem, hogy OV-nak meg kellett volna már szólalnia.

kissertés 2009.03.22. 14:00:52

Kormányozni nyilván akar, hiszen ezért van a párt, de a jelenlegi helyzetben sokkal kényelmesebb az ellenzéki lét. A mantrázás meg sajnos már régóta bevett viselkedési forma - szintén pártállástól függetlenül.
Amíg azzal lehet szavazatokat szerezni, hogy két táborra osztjuk az országot és bődületes hülyeségeket szajkózunk, addig ez fog működni. Olyan politikusokat kap ez az ország, amilyet megérdemel. Ha nem az döntene el egy választást, hogy ki ígér több havi nyugdíjat vagy ilyen-olyan szépen hangzó támogatást, ha nem lenne elég a hatalomban maradáshoz, hogy az ellenfél minden javaslatát élből elutasítjuk vagy irreálisan rálicitálunk, akkor, csakis akkor majd változhat valami. Ez csak egy szakma. Ha az emberek szakpolitikai vitát akarnak hallani az ellenfél vezére a patás ördög típusú élelmes szlogenek helyett, akkor majd azt kapnak. De amíg az utóbbival lehet szavazókat mozgatni, addig marad ez. A különféle értékrendekhez való kötődés meg a máz, hogy legyen hova felsorakozni.

kissertés 2009.03.22. 14:17:43

@sasika61: ami meg a hátralévő egy év elviselését illeti, gazdaságilag tényleg nagy szar van, amit nem hiszem, hogy sokban enyhít, ha térfélcsere jön, de ezt nem zárom ki teljesen.
Morálisan meg, bár nem voltam soha MSZP szimpatizáns, engem személy szerint ezek az őszödi hitelvesztéses dolgok nem különösebben kavartak fel, bár ha emiatt lemondott volna, az se igazán zavart volna. (Politikus. Hazudik. Erről szól a kampány.) De ha attól lenyugszik az ország frusztráltabbik fele, hogy most legalább négy évig turul fog repkedni és nemzetállam leszünk trikolor pántlikával, ám legyen.

Chalabre (törölt) 2009.03.22. 14:46:04


"Meg kell mozdítani legalább kétmillió embert..."

"Van-e 200 001... szavazó? Magyarországnak szüksége van rájuk."

Én sem izgultam be... Mire?

Corry 2009.03.22. 15:49:38

Az egész dolgot még cifrázza az ország gazdasági állapota és továbbá az is, hogy bizonyos kényszerpályán mozgunk és fogunk is mozogni, függetlenül attól, hogy ki irányítja az országot.

Szerintem meg úgy egyébként egymillió embert kéne megmozgatni. Ennyivel többen dolgoznak a hasonló méretű Csehországban.

kissertés 2009.03.22. 18:22:58

Én már egy ideje kezdek örülni a válságnak, legalábbis némi bizakodásra okot ad. Anyagilag meglehetősen kedvezőtlenül érint, de azt remélem, talán beüt egy akkora ménkű, hogy államcsődveszély miatt vagy újabb hitelszerzés végett az aktuálkormányzat kénytelen-kelletlen meglépi, amit muszáj lesz, ha más nem, IMF-kényszerre.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.22. 18:35:27

@kissertés: Stockholm-szindróma powa!
Komolyan nem értem, hogy miért jó akárkinek is, hogy az mszp még egy évet vergődik? Azok akik hisznek még a fideszben, azoknak jó az előrehozott választás mert végre az a párt kormányozik aki szerintük tud tenni. Az orbánfóbiások szintén jól járnak. Épeszű ember már tényleg nem gondolhatja, hogy egy évvel a választások előtt (plusz ep) akármilyen lényeges reformot végre lehet hajtani, amit eddig 7 évig nem sikerült. Az is világos, hogy 2010ben a patásördög nyer. Akkor meg nem mindegy? Miért nem jobb hamarabb túl lenni rajta?
Most lenne egy választás fél év múlva már mosolyogva mondogathatnák a természetesennemmszpsek, hogy lám lám Viki sem tud csodát tenni.

Nem tudok, egyetlen józan indokot hogy, miért szenvedjen még a kormány 1 évig.

"Ha már ez a remek demokrácia dübörög a világ boldogabbik felén, akkor talán nem kéne elfeledni, hogy mik a játékszabályok."
Amúgy feltűnt, hogy itt 45(49)től folyamatosan demokrácia van, mármint elvileg? Csak a népen nem kérdezték meg egyszer sem, hogy mit gondol erről...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.22. 18:38:57

@sasika61: Szerintem a fidesz nem fog tenni semmit. Szijjártót kiküldik, hogy mondja el a régi lemezt. ("Előrehozott választást", "ne a zemberekkel...") Ha ránézel a közvélemény kutatásokra láthatod, hogy a fidesznek egyenlőre bejön ez a taktika. Nem hiszem, hogy kockáztatni fognak.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.03.22. 18:52:12

Ez a tömegnyomás nem rossz ötlet a házigazdától,de ha OV összetrombitálna egy csomó embert,akkor senki sem mosná le róla,hogy hataloméhes puccsista.
Így is annak mantrázzák az OLYANFÉLÉK....de hogy hogyan lehetne úgy dugni,hogy közben szűz is maradjon az ember...azt még nem tudom,de törpengek egyet a projekten.

kissertés 2009.03.22. 19:00:18

@TaTa86.: félreértesz talán. Egyrészt tényleg nem voltam soha MSZP-szavazó, másrészt a patásördögös és egyéb mantrákat mindkét oldalra értettem. Véleményem szerint lényegében mindegy, milyen párt van hatalmon, max. egyszer hazafias jelszavakkal megy a körítés, míg máskor a gondoskodó állam vagy a néhány hátbaveregetés a melegeknek az aktuális népbutítás. Ez csak a máz, az esetek nagy részében majd mindenki elégedett, ha az ország állapota rendben van, vagy legalábbis nincs túl nagy szarban, a változó kizárólag az, hogy most épp a "mieink" vannak hatalmon, így elnézünk ezt-azt.
Ha a konkrét beállítottságomra vagy kíváncsi, alapvetően liberálisnak tartom magam, valaha némi szimpátiám is volt az SZDSZ felé (amíg rá nem jöttem, hogy ezek a különféle címkék teljesen lényegtelenek, csak szavazatszerzésre valók), egyszer még szavaztam is rájuk 18 évesen, s a nagy nemzetieskedés nem igazán volt szájam íze szerinti soha. Ennek ellenére tökéletesen kiegyeznék egy akármilyen kormányzatban, ha az tenné a dolgát. Más kérdés, hogy ez utópia.
Nem a jelenlegi kormányt védem, amikor azt mondom, ezt az egy évet már bírják ki. Csupán azt mondom, ha egyszer törvényes keretek közt megválasztották őket, akkor egye meg a nép, amit főzött. (Mert nyilván a mostani Fidesz-szimpatizánsok igen tekintélyes hányada is az MSZP-re x-elt akkoriban.) Forradalmat meg a hátam közepére se kívánok.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.22. 19:13:31

@kissertés: "Véleményem szerint lényegében mindegy, milyen párt van hatalmon, "
Szerinted ugyanolyan az ország helyzete most mint 1998-2002között vagy azért mégis van különbség?

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.22. 19:36:53

@TaTa86.:
hát az nagyon nagy szegénységi bizonyítvány lenne, ha csak Szíjjártó mondaná a süket dumát tovább, valami rejtélyes okból azt hiszem, most nem fogja a Fidesz beérni ennyivel.

Corry 2009.03.22. 20:04:00

@sasika61:
Én nagyon kíváncsi vagyok és belül nagyon drukkolok, hogy igazad legyen!

kissertés 2009.03.22. 20:53:00

@TaTa86.: Kissé nehéz helyzetbe hoz a kérdés, mert most aktív kereső vagyok, akkoriban meg még egyetemre jártam, így nem ugyanolyan szemszögből nézem. De az természetesen világos, hogy most jóval nagyobb szarban van az ország, csak abban nem vagyok maradéktalanul biztos, hogy a válasz pofonegyszerűen redukálható a szegfű vagy narancs tárgykörbe. Más volt a világgazdasági helyzet és azt is mondják, hogy a '98-2002 közti felfutás jelentős mértékben Bokrosnak köszönhető. Arra bevallottan nem emlékszem, hogy Orbánék mit tettek az ügy érdekében vagy sem (nem igazán foglalkoztatott ez akkoriban), de az kétségtelen, hogy az MSZP igencsak sokmindent elkúrt. (Csak épp szerintem másképp, mint az itteni olvasótábor zöme gondolja. Teszetoszáskodtak, ahelyett hogy tényleges reformok történtek volna, bár ebben jelentős szerepe volt az ellenzéknek is.)
De ha azt is hozzuk ki a dologból, hogy Orbánék annak idején faszán csinálták és jó világot hoztak, akár teljesen saját jogukon is, nem menti fel őket sem semmi az elmúlt években képviselt politika alól.
Kicsit naívan, azt szeretném egyszer megélni, hogy olyan választópolgárok lakjanak ebben az országban, akik érdemi politizálást követelnek és nem dőlnek be a nevetséges előadásoknak. Azt szeretném, ha kedves politikusaink ne a saját maguk által is nyilvánvalóan ostobaságnak tartott kommunikációt vigyék tovább (mert azért abban majdhogynem biztos vagyok, hogy a képviselők zömében tanult, intelligens emberek), hanem kénytelen legyenek tehetségük megmutatására. Vagy legalább egyszer azt halljam, hogy: igen, Viktor/Feri, ezt ugyan nem mi találtuk ki, de egyetértünk, mert ez épp rendben van, s csak azért nem hurrogunk, mert nem a mi kútfőnkből jött.
De azért annyira nem vagyok naív, hogy ne tudjam, ez erősen utópisztikus képzelet. Sajnos a helyzet javítására érdemi ötletem nincs, amíg a választópolgárok olyanok, amilyenek.

mesmithy 2009.03.22. 21:00:53

@sasika61: Sajnos ebben a pillanatban nem sokat tud tenni a Fidesz anelkul hogy a baloldal "farkast" nem kiabalna. Okosan kitalaltak ezek a szemetek ezt a jatekot, hiszen az alkotmanyelleneseget surolva meg a koztarsasagi elnokot is megkerultek, a Fidesz nem hivhatja az utcara az embereket, mert az rossz fenyt vetne ra. De nem kellenne elfelejteni, hogy az emberek is szervezhetnek onalloan tiltakozo megmozdulasokat (lasd taxi sztajk, gazdatuntetesek stb) es az apr. 4-ere meghirdetett szakszervezeti megmozdulasok celjat is meg lehet valtoztatni es mindenki szabadon csatlakozhat.

mesmithy 2009.03.22. 21:19:08

@kissertés: A valasztopolgarok tobbsege sehol a vilagon nemigazan ert a politikahoz vagy a gazdasaghoz jobbara szimpatia alapjan dont, de mashol ha a politikus rajon hogy elb...ta, akkor felall es elmegy, ha nem akkor az emberek az utcara mennek es igy kenyszeritik tavozasra.

2009.03.23. 07:05:57

Üdv, Sasika ! Ujra itthon, bár nem voltam jelen, de igérem-bepótolom és elolvasok mindent visszamenöleg, de a kórház, az nem a csetelés háza! Amit vártak, vártuk megtörtént, Gyurcsány lemondott. De nem hallottam a Fideszt megszólalni, egy karizmatikus vezetö szintjén sem. Konkrétan nem Szijártóra gondoltam, mert ö bár szólt, de minek.Nagy a gond a Fidesznél és most hogy nincs Gyurcsány, már tenni kéne valamit, mert a " Gyurcsány takarodj" ,már nem ér--elmegy, és nincs még javaslat sem .Azóta hallottunk valamit ? Nem! Csupán mindenki azt találgatja hogy miért tette. De ez a legnagyobb baj a jobboldalon, nem inkább az hogy nem tudnak a váratlan helyzettel mit csinálni,nem tudnak mit mondani, és nem akarnak kormányozni sem! Ez ugyanis egyenlö lenne a jövöbeni bukásukkal, mert megszoritások lesznek, drasztikusak és hosszu idötartamra szólóak. Ugyanis, ma már nem a magyar politikai elit mondja meg hogy mit kell tenni, hanem--mint ahogy Gyurcsánynak is megmondták odakint--az uj kormányoknak is kint mondják meg a tennivalót. Ezt még Stumpf is elismerte, de legalább benne volt annyi gerinc, hogy azt is hozzátette, amit ma leirnak, az már holnap kevés,és minden bizonytalan.Most fizet az ország a politikai elit buta és ostoba játszadozásáért, az egymás elleni licitálásért,-- a személyes konfliktusok fontosabbak voltak mint az ország helyzete!Minden oldal be akarta bizonyitani, hogy a másik a hülye, az eredmény látható.Lassan nincs Magyarország, csak civakodó ostoba politikusok és a hatalomért harcoló pártok.Mert a lényeg--mint mindig--a hatalom, és az abból származó elönyök érvényesitése,és a jol megfizetett képviselöi helyek mellett a kapcsolati töke okozta haszon megszerzése. Én várom a jobboldal válaszát , amit elöbb- utóbb --program formájában le kell tenni az asztalra--mert ha nem, akkor a Fidesz sem komolyabb, mint a szocik.Mert ha csak a kifogások fognak jönni, ismét -hol innen, hol onnan, akkor a jó Isten mentheti meg az országot, ha még megmenthetö egyáltalán, ilyen politikai pártokkal és pártvezetökkel és ilyen ostoba parlamenttel!

akakukk 2009.03.23. 10:25:28

Sajnalom, hogy a Szijjarto/Narasics nevevel femjelzett Fides kommunikacio ilyen bena. A "Bizamivalsagvanmegbukottapartesagyurcsany" mostanra idelyet multa. OV a teveben szvsz sokkal ertelmesebben ervelt, azzal lehet vitatkozni, de amit mondott van ertelme: Egy ev mulva igy is, ugy is valasztasok lesznek, minek huzzuk az idot addig? Egy kormanyfelallasi idot megsporolhatunk, na meg mire az uj miniszterek belejonnek..... Hozzateszem, a mostani lemondas valahol nagy reszben az oszodi beszed kovetkeznye is, tehat a becsuletes dolog is az volna ha valasztanank. egy extrat, nem is szolva ugye hogy az EP valasztasokkal egyutt lehetne megrendezni. Nem egyertelmu az sem, hogy a valasztasokbol ki milyen egyenleggel jonne ki. Lehet a Fidesz nagyot nyerne, de az onkormanyzati valasztasokon megszivhatja. Es ha a szakertoi kormany vegrehajtja mondjuk a reformszovetsegi programot? Felek, megint sok lesz a molotov koktel az utakon, radikalizalodik a tarsadalom. Nem lesz ez jo senkinek se. Valasszunk!

akakukk 2009.03.23. 10:27:23

Bocsanat a temerdek hibaert, uj billentyuzet van.

kamasuka 2009.03.23. 10:38:18

Értem én Sasikát, csakhogy!: ha 1x valaki kivonul, akkor más is ki fog. Így is a Fideszre mutogatnak, pláne fognak. Ha 2/3-os lesz 1x a parlament, akkor tuti nem hagyják majd dolgozni, mert ők is ki fognak vonulni. Erre várnak, ezt akarják.

A nagygyűléssel egyetértek. Simán össze lehetne szedni 2 milla embert, aki kimegy a Kossuth térre és nagygyűlést tart, aztán vagy működik vagy nem. Két milla (de még egy milla) ember qurva sok! Ha Milosevicsnek anno összejött egy lightos diktatúrában, itt is össze kell jönnie, egy annál ligtosabb rendőrállamban. Azért ha a parlament előtt már kétszázezer ember követeli a váltást, akkor egy buci SZDSZ is képes összeszarni magát, és mivel ők a mérleg nyelve ...

Persze vsz az van, hogy már jó két hete, amióta Busht bedobta rIbi, azóta tudják, hogy ezt Fletó meglépi (megj. nem mondott semmit, csak lebegtet), ki van ez találva. Ebből így első blikkre a Fidesz jöhet ki rosszul, DE!!!, azért ott van az a faktor, hogy ha jön egy balfék Bokros tipusú megszorító majom, akkor nem a Szemlőhegy utcában fog nyomorogni a főnök és a sleppje, hanem Kolompár Barnabást meg Tóth Józsefet fogja megviselni leginkább a dolog, és ők még inkább tökön akarják majd rúgni a jelenlegi bandát.
Ha a Fidesz kitart az alkotmányos kereteknél, amire FELESKÜDÖTT, akkor max. az MSZP-s forgatókönyvírók útmutatásában fog szopni egy évig, de valójában jól jön ki belőle, ellenben az MSZP-vel, aki ha ezt a "szagértő" kormányt erölteti, akkor fel kéne fogni, hogy nem jöhet ki belőle jól, akármit csinál, ugyanis egy év alatt egy össze-vissza szavazó és érdekeket képviselő parlamentben nem lehet végigvinni semmit, ami hasznos lehet, különösen annak fényében, hogy koalícióban SEM SIKERÜLT!!! Azon kívül, hogy privatizálnák az egészségügyet, lenyúltnák a maradék eus pénzeket és újabb hitelt vennének fel, nos, ennél többet egy év alatt nem tudnának csinálni, különösen úgy, hogy minden vitára kéne bocsájtani és talán először, minden képviselő saját elvei szerint szavazhatna (jó-e ez a népnek, a választóimnak, jó dolog-e ha én pl. egyfajta kisebbségi választókerületből jöttem egyéni listán és megszavazom a segély eltörlését, stb.), szóval több gond lenne egy mixes parlamentel, mint egy új töbségűvel.
Állandóan ismételgetik ezt a fogjunk össze dumát.
Kérdezem én, ha tízszer megdugom sutyiban a legjobb barátom feleségét, beteszek neki mindenhol, csak azért mert tetszik a neje, és meg akarom szerezni, akkor ő vajon összefogna velem, vagy máshoz lenne-e kedve? Nos, ugyanez a helyzet. Egy Fletó egy tévé"vitában" össze-vissza hazudozott. Majd Ösződön ugyanezt nagydobra is verte, a pártja meg asszisztált hozzá, majd közös koalíciós partnerükkel együtt elqurták az országot (hatalmas slepp, átlagban minden projectből negyedét-ötödét mentették ki haveri cégekhez), stb, stb. Na most ugyanezzel a bandával, amelyik közül az egyik ellenzéki szerepben tündököl, de állandóan helyéhez és ellopó potenciáljához (főleg az utóbbihoz) ragaszkodva képtelen megújulni, nos ezekkel kéne egyezkedni, ezekkel kéne "közös" jelöltet állítani úgy, hogy eljátszák, hogy ők az ország érdekét nézik, de a tévében meg kijelentik, hogy ők nem az ország hanem az SZDSz érdekét nézik. :)

A következő választásnak egy tétje lesz, amit fel is fogott az illető párt, főleg az egyik: bejut-e az SZDSZ és rombolhat-e még tovább. Van-e 200000+1 sszavazójuk? Ha ők kikerülnek, a világ összes frusztrálstsága elköszön a parlamentből (egy olyan pártról van szó, akinek sohasem sikerült választásokat nyerni még a nemzetközi tőke támogatásával SE és ez megbélyegezte minden cselekedetüket ->1994-ben eltüntettek minden őket kompromittáló iratot, 2002-óta meg kilopják az ország vagyonát). Az az igazság, hogy felőlem akár az MSZP is nyerhet egy év múlva. Leszarom, szophat egyet a Fidesz, jöhet tíz Jobbik szintü párt a parlamentbe, bármi, csak az SZDSZ tűnjön végre el és még LMP képében se tudjon visszatérni. Ezzel elindulhatna egy párbeszéd, és valahogy - mint már annyiszor - kilábalhatnánk a legnagyobb szarból is. Persze azért picsán rúgnám azt a balfasz sleppet, aki ekkora adóságállományt halmozott fel, ez pedig a tehetségtelen MSZP egy része volt, de, ha elkotródik az SZDSZ, akkor még ettől is eltekintenék, mert végre tényleg történne valami.

kamasuka 2009.03.23. 10:41:18

@sasika61:
Az a baj, hogy Navrasicsék megszólaltak, ráadásul baromságot. Most kellett volna kussolni, nem Ösződ után vasárnap, mert éppen nyaraltak.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.03.23. 12:07:33

BZS is azt írja a mai MH-ban,hogy oda kell mennie egymillió embernek a Kossuth térre,aztán nincs az a SÜN,amelyik egymillió embert bevisz a Gyorskocsiba...:-)

Chalabre (törölt) 2009.03.23. 15:24:18


@Féldecis Rezsim:

"Meg kell mozdítani legalább kétmillió embert..."
"oda kell mennie egymillió embernek a Kossuth térre..."

Ha már "kell", az régen rossz. Az itt már hivatkozott taxissztrájk és a többi utcára vonulós események során (lásd: 1956) nem "kell"-ből mentek az emberek, hanem önként és dalolva, meggyőződésből. Jelenleg szerintem nincs ennyi ember meggyőzve, olyan káosz van a fejekben. Ha lenne egy pontos cél, egy jól meghatározott program, egy karizmatikus vezetővel tálalva, ami felvállalható, szerintem azért kimennének az emberek a Kossuth térre örömmel. De kincs, ami nincs. A semmi nem mozdít meg, de még a nudli sem.

2009.03.23. 17:33:51

Féldecis Rezsim! Amit leirtál, az megvalósitható, de rossz! Egy ilyen megmozdulás nem tudni milyen eröket mozgat meg és nem látható a végkifejlet. Mert mi van ha az emberek bevadulnak, törnek , zuznak, gyujtogatnak, ne adj isten--lincselnek? Aki odaviszi öket, az vállalja a következményeket is?! Mert ha az utca politizál, akkor a jó isten sem ment meg minket az államcsödtöl! Befektetö már nincs, adóságunk csak nö--ne csináljunk magunknak még több és nagyobb bajt! Chalabre-nek igaza van, nincs kiért kimenni!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.23. 18:18:45

@kissertés: "és azt is mondják, hogy a '98-2002 közti felfutás jelentős mértékben Bokrosnak köszönhető"
Egészen véletlenül ezt csak baloldaliak mondják...
A gazdasági világválságról meg tényleg nem Gyurcsányék tehetnek, de a válság előtt konjunktúra volt, a térségben mindenki dübörgött, és most abból kellett fékezni a válság miatt.
A mszp-szdsz a konjunktúra kellős közepén volt képes seggre esni, és ha nem lettek volt a trükkök százai meg az eu-s pénzek már rég államcsőd lett volna. (Ld őszödi beszéd.) Ahelyett, hogy mi fejlődtünk volt 6-8%al, mi vezettük volna be az eurót 2009 jan 1én.
Szóval elkúrták, nem kicsit, nagyon. És ők, nem Vikiék.
A teszetoszáskodásról: nem tudom te mit vársz az állampárt politikusaitól? Kádár alatt talán jobb volt? Most ugyanazok irányítanak, tényleg azt hitted, hogy ők akármilyen reformot el tudnak indítani?
Az ellenzéket meg kár szidni. Egyrészt mint a neve is sugallja, nekik az a dolguk, hogy ellenezzenek, (persze konstruktív ellenzékiség is van, ott volt pl a Hazafias Népfront, de az msz(m)p akkor is elqrta) másrészt semmilyen érdemi reformkezdeményezés nem volt, amit meg lehetett volna torpedózni. A "vizitdíj nem reform, az politikailag kellemetlen" (vagy valahogy így volt, ld: őszödi beszéd)

Ha osztályozni akarnám a két garnitúrát (csakis kormányzási teljesítmény alapján, mert leszarom mit csinál a mindenkori ellenzék):
fidesz:3/4 (nem volt elqrás, a szekér döcögött, és voltak jó kezdeményezések is, de semmilyen érdemi "reformintézkedést" nem foganatosítottak.) mszp:1/2 (azért nem egyes mert még nem jelentették be az államcsődöt.)

Szóval elég nagy csúsztatás azt mondani, hogy fidesz=mszp.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.03.23. 19:21:44

@TaTa86.:
az osztályzatokkal tanárként is egyetéretek.

kamasuka 2009.03.23. 20:11:01

LOL!

Mészáros Tamás mint MSZPs miniszterelnök jelölt.

:)

Az SZDSZ Békesit és a reformszövetséget erölteti, meg a Surányit. :)

Hiller Haver anno elszólta magát, amikor javasolta a Fidesznek a reformszövetség programjának elfogadását, holott az MSZP "hivatalosan" nem támogatta a programot. .) Szóval az utóbbi kettő közül lesz valamelyik ...

Ennek ellenére, mindenkit hülyének néznek. De ők tudják. Ha marad ez az OGY és "új" ME jelölt lesz, a megszorításokat is a jelenlegi parlamenthez fogják kötni, aminek bár tagja a FIDESZ, ezt a baromságot - helyesen - nem támogatja. Mivel két kampány kellős közepén egyszerűen nem lesz mód kormányozni és választást nyerni (adogatni és válságkezelni, ehhez túl hülyék), előnyben a Fidesz. Szerintem kezd leesni nekik is, hogy ebből nem jöhetnek ki jól, szóval van esély egy előrehozottra is (SZDSZ már egy ideje kampányol). Ennek ellenére max. kiárusítják a maradékot, haveroknak a lóvét.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.03.23. 21:03:15

@janos551:
az biztos,hogy megmozgatná a hivatásos,főállású provókat is...egy Gandhi-féle,szelíd-selymes-össznépi véleménynyilvánításnak már régen nincs semmi esélye.
Ez tuti.
De:ha valaha-valami okból részt vennék ilyesmiben,az nem KIÉRT,hanem MIÉRT történhetne...csakis.

Gabor79 · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.03.24. 07:40:51

@kissertés: az érvelésed megállná a helyét ("ha megették a koncát, igyák meg a levét is"), de láthatóan egy apróság elkerülte a figyelmedet, ami miatt bukik.

"Az 1949-es Alkotmány szerint a képviselők visszahívhatók voltak."
Ezt a wikipédián találtam: hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9pszavaz%C3%A1s

Utánajártam, és valóban, az 1949. évi XX. törvény 62. paragrafusának 3. bekezdésében ez áll:
"A választópolgárok a megválasztott országgyűlési képviselőket visszahívhatják."
www.1000ev.hu/index.php?a=3¶m=8365

Ez a paragrafus az 1983. évi II. törvényben módosult (a listás képviselők visszahívásáról az országgyűlés dönt).
www.1000ev.hu/index.php?a=3¶m=8540
Az Alkotmány korábbi módosításai miatt az eredeti 62. paragrafus itt 71. paragrafus!

Ezt 1990-ben, a már demokratikusan megválasztott országgyűlés módosította az 1990. évi XL. törvényben:
49. § Az Alkotmány 71. §-ának (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
„(3) Az országgyűlési képviselők és a tanácstagok választásáról szóló törvények elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.”
www.1000ev.hu/index.php?a=3¶m=8696

A képviselők visszahívásának alkotmányos lehetőségét így egy huszárvágással törölték választottaink, tehát a jelenlegi rossz helyzetben bizony nem jogos, hogy a nép látja kárát a kötelezően letöltendő négy éves ciklusért.

kissertés 2009.03.24. 15:42:39

@mesmithy: ezt elismerem, csak sajnos a szimpátia nem igazán értelmes szempont egy ilyen kérdésben. Ha rajtam múlna, a lakosság zömének nem lenne választójoga.

@TaTa86.: Ami Bokrost illeti, ha esetleg nem lépik meg, amit akkor léptek, azért elég nagy szart hoztak volna a Fidesz fejére '98-ban. Ezzel együtt tényleg nem akarom az akkori (1998-2002) kormányzat érdemeit kisebbíteni, bár bennem tényleg nincsenek konkrét emlékek az intézkedéseik milyenségéről, hajlandó vagyok elfogadni, hogy jó eséllyel nem tolták rosszul az ország szekerét.
Azt, hogy az MSZP csak azért nem léphetne meg reformokat, érdemi átalakításokat, mert ők az MSZP, erősen kétlem. Más kérdés, hogy tényleg nem csináltak semmi ilyet, de nem hiszem, hogy ez a szociáldemokrata címke miatt lenne. Eleve nem hiszem, hogy egy politikusnak túlságosan nagy szakembernek kellene lennie, mert arra ott vannak/lennének azok a tényleges szakemberek, akiket maguk alatt tanácsadóként foglalkoztathatnak. Nyilvánvalóan bármelyik párt megkaphatja a szükséges szakmai tanácsokat, programokat, amit aztán a politikai szempontok alapján vagy megvalósítanak, vagy nem. (Hisz amíg egy pl. közgazdász elfogulatlanul megmondhatja, h innen-onnan ennyit kellene nyesni, ezt meg azt így kellene átalakítani, addig a politikust erősen befolyásolják más szempontok is, pl. népszerűség).
Na de kicsit elkalandoztam, magam is kezdek belekeveredni.:) Szóval, ha a kormányzati ciklusokat nézzük, nyilván nem ugyanaz történt akkor, mint most, de végső soron nem hiszem, hogy ettől a Fidesz jobb lenne. Vagyis annyiban talán mégis, hogy a köznyugalom javulna, a radikalizálódásra kaphatóbb rétegek frusztrációja engedne. (Valahogy a balos-liberális oldal szavazóbázisa kevésbé tűnt eddig utcára hajthatónak, ha nem is tetszett neki Orbán, azt nem az utcán akarták elhajtani. Remélem, ez így is marad.)

@Gabor79: jogos vagy sem, nem tudom, kinek lenne az jó, ha minden népszerűtlen intézkedés után új választások jönnének (bár talán előbb-utóbb megunnák, mint valamelyik kommentelővel ezt beszéltük korábban). Ha elvonatkoztatunk attól, hogy Magyarországon elvétve történnek fejlődést megalapozó kormányzati intézkedések, jelenleg egy teljesen jó szándékú és hozzáértő kormányzat is a választási ciklus 4 éve miatt kénytelen lenne lavírozni, hisz a 4-ből jó ha 2 éve maradhat kevésbé populista intézkedésekre, mivel utána már a következő választás megnyerése, a szavazók megvásárlása a cél.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.24. 17:16:23

@kissertés: "Más kérdés, hogy tényleg nem csináltak semmi ilyet, de nem hiszem, hogy ez a szociáldemokrata címke miatt lenne."
Nem beszéltem semmilyen címkéről, főleg hogy az mszp igencsak messze van mind a szociál mind a demokratától.
Azért képtelenek akármilyen reformra, mert az állampárt kontraszelektált, erkölcstelen kiszolgálói voltak és maradnak. Tehát pontosan azért mert ők az MSZ(M)P.
(Az szdsz pedig azért képtelen akármilyen reformra, mert olyan távol pont olyan távol vannak a "néptől" mint Makó Jeruzsálemtől.)

Egyébként a közgazdász szakma egyáltalán nem olyan mint mondjuk a matematikus szakma. Kb pont annyira szubjektív mint a politikai világnézet. Nincs olyan, hogy valaki elvégzi az egyetemet, és akkor ő olyan mint a vízszerelő, hogy kihívod, és megcsinálja a csapodat, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

"Vagyis annyiban talán mégis, hogy a köznyugalom javulna, a radikalizálódásra kaphatóbb rétegek frusztrációja engedne."
Ebben egyet értek. Annyiban is biztos jobb lesz, hogy nem két párt fog osztozni a hatalmon, nem lesznek piti zsarolási játszmák mint most az szdsz-mszp között.

kissertés 2009.03.24. 18:32:40

@TaTa86.: Tényleg nem kötözködni akarok:), de ennek szerintem az állampárthoz nem sok köze van. (A szociáldemokráciát, mint címkét azért említettem, mert asszem most ez a hivatalos megnevezésük, de ezen ne akadjunk fenn, felőlem kommunistának vagy akárminek is lehet őket hívni.) Abba nem akarok belemenni, hogy a jogutódláson kívül mennyi köze van az MSZP-nek az MSZMP-hez, egyrészt mert magam sem ismerem annyira a pártot, másrészt mert nem igazán érzékelem a jelentőségét. A reformok elmaradására egy nagyon jó indokom van csak, azért nem lett belőlük semmi, mert beszartak a népszerűségvesztéstől. Túl mély reformot persze nem is nagyon akarhattak, hisz senki nem lépi meg őket, ha nem muszáj. Most muszáj lesz.

A közgazdaságtanhoz nem értek, ez a szakterület jutott az eszembe, behelyettesíthető árvízvédelmi vagy családjogi tudorokkal is.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.24. 19:04:25

@kissertés: "Tényleg nem kötözködni akarok:)"
Helyes, ez tőlem is távol áll.

"de ennek szerintem az állampárthoz nem sok köze van."
Szerintem meg csak ahhoz van köze. Az állampártba azokat válogatták be, akik zsarolhatóak voltak, így megbízhatóak is. Mert pl dilettáns az elvtárs, de nem akar elmenni takarítónak (ld: Szűcs Erika), korrupt az elvtárs, de a dutyi mégiscsak rossz dolog (itt végtelenségig sorolhatnám a példát), vagy egyszerűen az elvtárs komplexusai miatt vágyik a hatalomra, és ezért bármilyen alkura képes (pl Gyurcsány).
Az, hogy a kormányba nincs egyetlen becsületes szakember az nem véletlen. Azért nincs mert az állampártba nem kellettek, márpedig ha végignézed a kormányt akkor mindegyiknek ott az állampárti múltja. Vagyis kizárt, hogy becsületes, jó szakemberek legyenek.

"azért nem lett belőlük semmi, mert beszartak a népszerűségvesztéstől."
Ez azért nem ilyen egyszerű. Pl olvasd el Molnárgörény elemzését a magyar egészségügyről.
molnargoreny.blog.hu/2009/03/09/teritett_betli_mikolatol_mengelicaig
Láthatod, hogy ahhoz hogy érdemi javulást érjünk el, nem is kell feltétlenül sarcolni, egyszerűen csak néhány tökre rá kéne lépni. Ez nem jár népszerűségvesztéssel (sőt), viszont a kapcsolati hálót jelentősen erodálja. Márpedig ezt már Kádár alatt megtanulták, hogy a mi kutyánk kölykét nem bántjuk.
Az igazi reformok nem járnak népszerűségveszteséggel. A fűnyírás igen. A baj forrása ott van, ez a társaság képtelen igazi reformok végrehajtására. (És ott, hogy egy jelentős tömeggel elhitették, hogy a fűnyírás a reform.)

kissertés 2009.03.24. 22:38:37

@TaTa86.: azért jópár olyan dolog van, aminek az orvoslása (állami túlköltekezés) megszorítás nélkül nem megy. Önmagában ezzel megoldani persze nem lehet, de mindenképp jelentős érdeksérelemmel jár széles társadalmi csoportok számára. Azt nem állítom, hogy a jelenlegi kormányzat által beharangozott reformok pont úgy értelmesek lettek volna, ahogy megjelentek, ez már tényleg merőben szakmai kérdés, aminek megválaszolására nem vagyok kellően felkészült. De felelős politikusok részéről, amilyennek a jobbos tábor a Fideszt láttatni akarja, elvárható lenne az érdemi vita (ne azért ne legyen mondjuk vizitdíj, mert "ne a zemberek fizessék meg", hanem mert szépen kidolgozott, világos megoldási javaslatunk van ellene). Hozzáteszem, hogy nem hibáztatom kiemelten a Fideszt, mert a politikai kultúra egyelőre ezen a szinten rekedt meg kis hazánkban, ellenkező esetben sem lenne különb a reakció.
Ami a kapcsolati tőkét, hálót illeti, e téren se hiszem, hogy a jobboldal különb lenne, ez persze nem menti fel a másik oldalt sem.

A problémám lényegében az, hogy nem értem, elvileg értelmes emberek hogy tudnak foggal-körömmel, elfogultan ragaszkodni egy politikai párthoz (bármelyikhez), pusztán mert az ideológiai máz kedvesebb a szívüknek. Mert sajnos ez a helyzet.
Ha veszem mondjuk Sasikát (nem akarok kivételezni ezzel az oldallal, de egyrészt ez az ő blogja, másrészt megrögzött szociszavazót szerencsére nem mostanában láttam), írásaiból kiindulva egyértelműen elfogult a Fidesszel szemben. Legyen szó akár az ünnepi honlapoktól kezdve bármiről, azért mindig mindenben a az az oldal viszi a pálmát. Ha a balliberális kormányról van szó, ott csak az elkúrás jön (az esetek zömében joggal, ez tagadhatatlan), ha a Fidesz lő bakot, ott legfeljebb egy kedvesen elnéző megfeddés. S Sasika azért még egy aránylag kritikus támogató mindezek ellenére is.
Valahogy nem értem, hogy a választók miért gondolják, hogy befolyásuk lenne különösebben bármire (a párévenkénti névszavazásokon túl), miért nem látják át, hogy csupán eszközök a politika kezében.

Az az egy bajom van csak az elméleteimmel, hogy megoldást nem tudok.:(

Karácsony Benő 2009.03.26. 20:27:28

Itt látom,minden OK,ilyenkor szoktam a Népszava,meg a 168óra oldalaira mennie,hogy megtudjam,most épp miben ármánykodik az a sátánfattya jobboldal:-)
süti beállítások módosítása