babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A kormány utolsó előtti ülése

2009.04.08. 16:15 sasika61

 

„Gazdag vagyok,
határtalan.
Azt sem tudom,
hány ingem van!
Hány ingemen
hány gomblyuk van,
hány gomblyukban
hány gombom van!”
Tamkó Sirató Károlynak ezt a rövid kis versét dúdolgatom, mióta csak olvastam, hogy Gyurcsány Ferenc az utolsónak hitt kormányülésen megajándékozta kormányának tagjait: a férfiak ezüst mandzsettagombot, a hölgyek tollat kaptak, emlékül a közös ü…, hú, ez így disznóság, szóval röviden: ajándékot kaptak emlékül.
 
Rendben van, különösen, ha nem a kormányfői protokoll legújabban megemelt 115 milliójából fizette a miniszterelnök az apróságokat: én hiszek benne, hogy saját zsebből ment a dolog, mert így illenék, Gyurcsány Ferenc pedig ismeri az illemet, pénze is van hozzá, gondolom, ő is gyakran dúdolgatja ezt a kis versikét, legalábbis az első két sorát.
 
Én mindemellett mégis reménykedem, hogy a kormánynak nem ez volt az utolsó ülése. Álmaimban gyakran megjelenik előttem egy látomás: a Gyurcsány-kormány utolsó üléséről. Ó, ez nem érne véget néhány óra alatt: évekig tartana, hosszú évekig. Közösen bevonulnának egy tágas terembe, előtte mindenki megkapná a szép, fémesen csillogó ajándékot, egy finoman megmunkált, ám nehezen nyíló karperecet, „Neked is van?”, kérdezhetnék egymástól, „Képzeld, igen! Nézd, milyen szépen simul a csuklóra, s hűvös, mint egy brüsszeli kormányfői fogadtatás!” – dicsekednének egymásnak.
 
„Te miért kaptad?” – így érdeklődnének, s aztán sorolnák: én 2006 őszéért, én az irtózatos államadósságért stb. Lennének ugyan páran, akik nem érdemelték ki az ajándékot, de gondolom, ők már csak szolidaritásból is részt kívánnának venni ezen a nagy, hosszan tartó kormányülésen.
 
De ez csak álom. Addig is marad az ezüst mandzsettagomb és a toll.
Legalább fémből vannak ezek is.

16 komment

Címkék: közélet kormányülés ajándékok gyurcsány kormány

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr221054105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.04.09. 00:29:09

A vágyd érthető és jogos, de bent a börtönben már nem hordanak bilincset, csak ha kiviszik őket valamiért. Mondjuk, a következő tárgyalásra, ahol az újabb kiderült svindliért kapnak megint 8-10 évet...

mig8 (törölt) 2009.04.09. 08:59:24

Már nem tudom, hogy ki mondta a következőket (lehet, hogy nem szó szerint idézem):

"A rossz kormányzást a törvények nem bűntetik."

Itt is kb erről van szó. GYF-ék rosszul kormányoztak, csak épp ezt elmismásolják, majd "megkérik" a népet, hogy húzza meg egy kicsit a nadrágszíjjat. És persze megígérik, hogy legközelebb jobban fogják csinálni.

Na, ez megy már évek óta. És persze igéretből nincs hiány, csak épp mindig sikerül elrontaniuk megint. És a nép mindig ad nekik egy újabb lehetőséget, miért?

Egyrészt, mert sosem derül ki feketén-fehéren, hogy ki is rontotta el, ki volt balek. Másrészt, mert a népet mindig sikerül megvezetniük. Kedves baloldali politikusaink egy dologhoz nagyon értenek, és az a felelősség elkenése. Harmadrészt azért, mert a törvényeink is számtalan kiskaput hagynak meg. És még lehetne sorolni...

Pelso.. 2009.04.09. 12:34:19

A vágyak és a reális lehetőségek különbözősége...

Sasika,

Miért nem tesz már valaki (mondjuk Te) feljelentést?

kissertés 2009.04.09. 13:55:58

@mig8: Kérdem én, az is a kormányzat, baloldal, szocik, kommunisták hibája, ha a népet megvezethetik? Nem kötelező egyik pártra sem szavazni, sőt, még szavazni sem. Ha a választók könnyedén manipulálhatóak, akkor hülyék lennének nem manipulálni.

Corry 2009.04.09. 14:54:26

Szerintem így egyben nem lehet őket majd felelősségre vonni, ezért amit írsz Sasika az egy utópia.
Ráadásul most még korai erről beszélni, de eljön ennek is az ideje, majd. Addig is érjük be a szoci polgármesterekkel a hűvösön.

Politikai vonalon persze meglesz a felelősségre vonás, szerintem, legközelebb június 7. -én.

Remélem, hogy a Strabag Demokraták Szövetségének összes EP képviselőjelöltje itthon fog boldogítani bennünket...

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.04.09. 19:01:08

Tudom, hogy mindez utópia, álom, s talán egészében véve nem is igazságos mindenkire nézve, de legalább álomnak szép...

Corry 2009.04.09. 20:10:20

@sasika61:
Szerintem az elérhető cél és talán meg is valósítható, hogy politikai leprásként kezeljük a mostani államcsőd megvalósítóit.

mig8 (törölt) 2009.04.09. 21:10:20

@kissertés:

A létező legnagyobb hiba az, ha nem mész el szavazni. Ezzel ugyanis kiadod a kezedből azt a darabot az eseményekre való ráhatásból, amivel te rendelkezel. Ugyan picike, de mégiscsak a tied.

Szerintem Corry fogalmazta meg jól. Politikusainknak mi az Élet küzdelme? Szavazni, betartani a pártfegyelmet, és megnyerni a választásokat - ha sarkítani akarok. De a leprás nem gyógyul meg már soha - a megbillogozott politikus karrierje derékbatört, mehet a süllyesztőbe.

És ez sokkal nagyobb veszteség nekik! Mert mi, ha kirúgnak egy munkahelyről, elmegyünk máshová. De ha ők buknak, nem marad semmijük.

Corry 2009.04.10. 09:31:58

Ezen betegre röhögtem magam, van még hova fejlődnünk banánköztársaságilag, de a motívumok (korrupció, indiai kisebbség) már nálunk is megvan...
www.168ora.hu/globusz/ezuton-kozlom-az-orszag-nepevel-hogy-kinevezem-magamat-allamfove-33936.html

akakukk 2009.04.10. 14:00:27

@kissertés:
Igen, az is a kormányzat, baloldal, szocik, kommunisták hibája, ha a népet megvezethetik. Mert a hatalommal felelosseg is jar, a hatalommal rendelkezoknek peldat is kell mutatni, mert letezik egy orok emberi torveny, es nem lehet mindenre paragrafust alkotni. De en benne vagyok, alkossunk torvenyt: Ha miniszter hazudik, 5 ev letoltendo!

kissertés 2009.04.11. 09:33:34

@akakukk: Újra felteszem a kérdést akkor, s igyekszem rá megadni az amúgy triviális választ is, ha komcsigyűlöletes szemellenző mögül nem sikerül meglátni.

Kérdés:
Szóval. Az a kormányzat, baloldal, szocik, komcsik, stb. hibája, ha a népet megvezetHETik?

Válasz:
Nem, az nem ő hibájuk, az a kedves nép hibája, ha hülye és manipulálható (akár a fentebb leírt baloldali paletta által).
A kormányzat, szocik, baloldal, komcsik, akárkik legfeljebb abban hibásak, ha ezt meg is teszik, de hogy lehetőségük is van rá, azért már kéretik nem őket okolni.

kissertés 2009.04.11. 09:35:55

@mig8: Ha esetleg félreérthető volt, nem buzdítottam a nem szavazásra, csupán felsoroltam, mint egyik demokratikus jogunkat. Bár az is igaz, ha holnap választás lenne, elég nagy bajban lennék, mert lövésem sincs, kire kéne szavazni.

kissertés 2009.04.11. 09:43:06

Adott egy nemzetieskedő, populista szólamokkal terhes Fidesz, egy épp eleget bizonyított MSZP, egy faszravaló, programjait megvalósítani képtelen SZDSZ, egy semmilyen MDF, ráadásul ezek ketten jó eséllyel parlamentbe se jutnak. A Jobbikról meg jobb nem beszélni. Most ha eltekintünk az egyéni értékrendektől, szimpátiáktól, őszintén, valamelyik csábító?
Nekem nem különösebben.

Okostojás 2009.04.11. 15:25:14

@kissertés: dehogynem, MDF és Bokros Lajos :) rajtunk csak Bokros segítene, bárki bármit mond is...

kissertés 2009.04.11. 18:04:56

@Okostojás: Bokros alapvetően nem tűnik rossz választásnak, csak ugye akárhogy is nézzük, hiába jelöli őt bárhová az MDF, még egy igazán kiváló és hihetetlen választási eredménnyel - ami legyen mondjuk egy igencsak álomszerű, igazán nem realisztikus 10% (örülnek, ha a parlamenti küszöbön nem botlanak el) - sem mennek semmire. Önálló kormányalakításhoz kevés, ha valami koalícióba be is kerülnek, biztosan nem a kispárt fogja adni a miniszterelnököt és a kormányzati programot. Szóval szerintem a most Bokrosba kapaszkodó MDF sem túl jó választás.

o33o · http://gyep.hu 2009.05.20. 08:51:16

A néppel van a baj. Hihetetlen, hogy pár száz szarházi azt csinál tízmillió magyarral amit akar..

rabok voltunk mostanáig
és még azok leszünk ameddig a világ a világ.
süti beállítások módosítása