HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Menedékjogot Mohácsi Viktóriának!

2009.04.09. 18:10 sasika61

 

Valaki hazudik, irgalmatlanul, a legújabb tatárszentgyörgyi gyújtogatás ügyében. Vagy a sértett, Horváth Lídia  vagy Papp Péter, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. Utóbbitól idézek: „A ház a sértettek hazaérkezésekor be volt zárva, az egyik tulajdonos, Horváth Lídia kulccsal nyitotta ki az ajtót a tűzoltóknak. Közben persze odabenn szinte minden égett, miután – bizonyítottan – valaki vagy valakik alaposan fellocsolták a két szoba szőnyegét valamilyen égésgyorsítóval, ami benzin, gázolaj, esetleg hígító is lehetett. Egy bezárt házba a nyílászárók megsértése nélkül bemenni, égésgyorsítóval fellocsolni a szőnyegeket, gyufát dobni rá, majd kulcsra zárni mindent és távozni lehet ugyan, de eléggé életszerűtlen.” (MNO)
 
Valaki nemcsak hazudik, hanem megtéveszti Mohácsi Viktóriát is, aki a Nap-keltében saját információira hivatkozva azt állította: minden be volt zárva a házban, egy ablak kivételével. Ha értelmezzük Pap Péter szavait abból meg az derül ki, hogy minden ablak (és ajtó) be volt zárva, kivétel nélkül. Ez nem mellékes probléma: nagyon is lényeges. Ha Mohácsi Viktória mond igazat, akkor elképzelhető az idegenkezűség. Ha Papp Péternek, akkor öngyújtogatás történt.
 
Jelen állás szerint ez utóbbinak nagyobb az esélye, a többi körülményt is figyelembe véve.(Közvetetten ezt igazolja, hogy a sajtó kezdi ejteni az ügyet: ők is gyanakszanak, hogy nem nagyon lehet ebből kihozni a rasszista szálat...) 
Mohácsi Viktória mást gondol, egyenesen odáig megy, hogy politikai menedékjogot kérne, egy Unión kívüli országtól. Azt is állítja, hogy „összefüggésben van a gyilkossági üggyel a mostani gyújtogatás.” Ez viszont lehetséges, hogy igaz. De nem úgy, ahogy ő gondolja. Ha kiderül, hogy öngyújtogatás volt, ha kiderül, hogy semmiféle nagy fekete autó, Árpád-sávos zászlóval nem járt a környéken (ez is elég életszerűtlen, kivéve, ha szándékosan terelni akarja valaki a figyelmet), ha kiderül, hogy aljas komédia részesei vagyunk, akkor talán elmondhatjuk, hogy Mohácsi Viktóriának állítása igaz: a szörnyű kettős gyilkosság sem rasszista indítékú volt.
 
De akkor tényleg jobb, ha menedékjogot kér, s vele együtt mennek mindazok, akik jobban örültek volna egy kis rasszista foltnak.

18 komment

Címkék: közélet tatárszentgyörgy mohácsi viktória

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr191056302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Corry 2009.04.09. 20:07:23

Ez a dolog egy kicsit szemetebb ennél. Új műfaj van kialakulóban, az angolul tudóknak egy link:
www.upi.com/Top_News/2009/04/07/Hungarys-Gypsies-under-attack/UPI-65301239118162/#comments

Ergó mi magyarok szemét, rohadt rasszista bande vagyunk. Volt is két hozzászólás, amiben valaki két nicknéven be akarta szántani az országunkat és az egész területet a cigányoknak adni. Ezt levették, szerencsére förmedvény írásmű volt.

Igen ám de a Vastagbőrről tudom, hogy a kuruc is foglalkozott a témával, ezek után az ottani olvasók is rámozdultak a cikkre, ezt nem kellett volna.
Amit ott sikerült összehordani, abból egy átlagos, hülye amerikai, (aki már egy nőt előre se engedhet az ajtóban, mert akkor emlékeztetni a női mivoltára) fixen meg van győződve, ha olvassa, hogy mi nemcsak rasszisták, hanem továbbá hülyék is vagyunk a tetejébe.

Azért a soksok komment végén beírtam, hogy valszeg biztosítási csalás volt az egész és kértem az UPI-t hogy majd ezt is írja meg legyen szíves.

Corry 2009.04.09. 20:08:22

Ja, a lényeget nem írtam: honnan szedi a UPI, hogy mi rasszisták vagyunk?

mig8 (törölt) 2009.04.09. 21:03:10

Az a baj, Sasika, hogy miközben ez az egész zajlik, nem tesszük fel azt a kérdést, ami talán a legfontosabb: kinek jó ez az egész?

Merthogy nekünk, nem-cigányoknak nem: akarja a fene, hogy rásüssék a "rasszista" bélyeget. A cigányoknak szintén nem: persze lehet panaszkodni, meg lehet mártíromkodni, de meg kell élni holnap is, a gyereknek ételt kell adni. És azt igazán nem tudom elmondani, hogy a cigányok semmibe veszik a gyerekeiket.

Akkor már csak az egyes emberek maradnak. Lehet, hogy tényleg biztosítási csalás. De az is lehet, hogy "terelés", csak nem úgy: vmi sokkal fontosabból akarják a figyelmet elterelni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.04.09. 22:38:49

Azt tudjuk, hogy az szdsz hungarofób, azt is, hogy az mszp megszokta, hogy évente kétszer ki kell menni Moszkv akarom mondani Brüsszelbe, és a saját hatalmuk érdekében le kell fasisztázni a magyarokat.

Én azt nem értem, hogy a mélyen tisztelt ellenzék miért nem lép ezekben az ügyekben?

f.m.j. 2009.04.09. 22:55:29

Biztos nagyon szemellenzős vagyok, de én egyszerűen nem tudom elhinni, hogy Mohácsi V. komolyan hiszi is amit mond. Ezek után mindenki gyanús, aki fekete ruhát hord, de legalábbis potenciális rasszista gyilkos is.
Más trükkel kéne már próbálkozni, mert ez a heccelés nem jön be, úgy értem a magyarok még mindig nem akarnak nyiltan roma embert koncolni...

wladyslawsky (törölt) 2009.04.10. 03:06:31

rasszista indítékú cigányok elleni támadások nincsenek - de igény az lenne rá (mint látjuk)

Corry 2009.04.10. 10:11:33

@TaTa86.:
az ellenzék teljesen jogosan és taktikusan hallgat. Most a Strabag demokraták és a cócalisták is be vannak pánikolva, jól látható módon. Azt, hogy az ő vagdalkozásaikba nem avatkozik be az ellenzék, jól teszi.

A cigány témakörben, meg szerintem az a követendő út, hogy az ilyen megélhetési antirasszistákkal nem kell foglalkozni, tőlük különböző, de a cigányság felemelkedni akaró rétegével mégis korrekt hangot megütő politikát kell folytatni.
És ahogy nézem, a külföldi sajtóra is oda kell figyelni, mert most ott fogják az országot eláztatni a hatalomból kikerülők.

Agyalap 2009.04.10. 10:28:32

A ház pedig 30 millóra volt biztosítva. Ha láttátok a kétet róla, ez csak akkor lehetne érthető, ha belül a WC ülőkét is japán hitech elektronika mozgatta.
Rasszista vagyok-e, ha azt mondom - ez bizony öngyújtogatás volt...?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.04.10. 10:49:27

@Corry: Én nem az belföldi reagálást hiányolom. Itt úgyis tudja már minden épeszű ember mi a helyzet. Aki meg hisz még Mohácsinak, az olyan mint az SS, annak beszélhetsz ítéletnapig.

Én a külföldi reakciót hiányolom. Ha már úgyis ott vannak az ajrópajúnióban... Mi az hogy minket mindenki szabadon mocskolhat?!

Corry 2009.04.10. 11:10:25

@TaTa86.:
Nem tudom, hogy pontosan értelek -e. Az ajrópai unijóban ahogy elnéztem pártkötődések vannak, tehát a Gyurcsány úr országfeljavító intézkedéseiről igen jó véleménye van az ajrópai szocialista frakciónak, és igen rossz a konzervatív frakciónak, és ha majd mások fognak kormányozni, akkor erről fordítva is beszélhetünk.

Tehát ha a Mohácsi asszony egyenlőre kifejti is kint a tevékenységét, az európai liberális frakció meg fogja dicsérni érte.
Ammeg már magyar belügy, hogy ha valaki a saját országát szidja. Itthon is lesznek szavazások és aki sokat szidta a hazáját, annak megfelelő mennyiségű szavazatot fog kani.

Agyalap 2009.04.10. 11:54:30

@Corry: Lehet hogy belügy, de nem mindegy hogy milyen kép alakul ki az unióban úgy általában. Nem igaz hogy nem ér meg egy mondatot, hogy kicsit feljebbhúzzuk az ázsiónkat.
Az ilyen cikkek szerzőit meg nyugodtan beperelhetné az állam.
Persze Mohácsi Viktóriát is ha kiderül, hogy valótlan amit állított.
A második tatárszentgyörgyi esetnél kiderült, hogy a hősugárzó okozta a tüzet. Na akkor sitteltem volna le a hamisan tanúzókat és uszítókat.

Corry 2009.04.10. 14:31:31

@Agyalap:
"Az ilyen cikkek szerzőit meg nyugodtan beperelhetné az állam."
A célodat értem, az eszközödet nem. Ez lenne a legrosszabb megoldás, hidd el. Ha ezt tennénk, akkor abból még nagyobb visítozás, rendőrállamozás lenne és utána senki se mosná le rólunk, hogy nálunk nincsenek rendben a dolgok...
Azt a képet, ami egy ilyen per után kialakulna rólunk, nagyon nem kívánom magunknak...

Igazából a hiteles kommunikáció egy nehéz dolog, bizalmi kérdés és semmi köze nincs a jogi eszközökhöz, szerintem. Nekünk, magyaroknak pedig hitelesen kéne kifelé kommunikálnunk, hogy csak néhány bolond jogvédő hisztizik, mint ahogy teszik ezt más országok esetében is, ott se veszi őket komolyan senki.

wladyslawsky (törölt) 2009.04.10. 14:51:27

@Corry:

Rémhírterjesztés:

BTK 270. § "Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt - vagy való tényt oly módon elferdítve - állít vagy híresztel, amely alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő"

f.m.j. 2009.04.10. 15:45:28

Könyörgöm Kedves Nem Európai Unióhoz Tartozó Állam, szabadítsátok meg Magyarországot ettől a rettegő nőtől, vigyétek, ingyen adjuk :):):) nekünk nem kell, és fogadjátok be azokat is, akiket még vinni óhajt, az nagy sértettségében, és bántottságában...

Corry 2009.04.10. 16:10:13

@wladyslawsky:
Én ezt sosenem vitattam, csak az üzenet értékét elemeztem. Szerintem spontán hülyét fog csinálni a nő magából, csak minden egyes alkalommal, minden lehető fórumon, higgadt hangon és hitelesen helyre kell tenni.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.04.10. 19:05:48

@Corry:
szerintem már hülyét csinált magából rég, csak még nem veszi észre.

Corry 2009.04.10. 20:17:18

@sasika61:
Ezt értem és igazad van, hogy itthon már senki nem veszi őt komolyan.

Ezért próbálkozik külföldön, és ott még valljuk be sikeres. Egy kvaliti assured, agymosott amerikai inkább hisz a hölgynek, mint nekünk. Sok munka lesz, mire ez megfordul.

Agyalap 2009.04.14. 10:31:11

@Corry: Én pont ezt a sok munkát nem látom. Kértünk talán helyreigazítást? Valaki mondott már ellent MV-nak az EU-ban?
Valami történjen már! Itt vagyunk a kabátlopásban, és rajtunk is marad...
süti beállítások módosítása