HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Rendőrökre támadt a jogosítvány nélküli autós

2009.04.26. 09:28 sasika61

 

Harsog a média a tegnapi érdi eseménytől, s számomra meglepő, hogy akármelyik internetes újságban keresem a hírt, mindenhol azt emelik ki, hogy „rendőrök lőttek meg egy férfit Érden”. Legtöbbször ezt emelik ki a címek, aztán persze a cikkek beszámolnak a részletekről is, a  tv2 még azt is közölte, hogy a meglőtt férfi cigány volt, s lincshangulat alakult ki a helyszínen.
 
A címek alapján akár azt is gondolhatnánk, hogy egy érdi illető békésen sétálgatott az utcán, mikor a szemét (esetleg rasszista) rendőrök váratlanul hátba lőtték, csak úgy, passzióból. Holott ha alaposan végiggondoljuk, a lövés csak ellenreakció volt, a férfi előtte többször is súlyosan megszegte a törvényeket: jogosítvány nélkül vezetett, a felszólításra nem állt meg, majd a rendőrök életét veszélyeztetve elsodorta őket. Ezek voltak az elsődleges cselekmények, a lövések csak ezek után következtek. Vagyis nem a rendőr lövését kellene kiemelni, hanem inkább azt hangsúlyozni, hogy „rendőrökre támadt a jogosítvány nélküli autós”. Egyetlen ilyen cikket sem találtam.
 
Mi lehet ennek az oka?
Lehetséges ok –jóindulatú megközelítésben-, hogy a címben a súlyosabb sérülés okát emelik ki, a rendőrök ugyanis hál istennek megúszták ilyen nélkül. Kevésbé empatikus megközelítésben ok lehet, hogy nagyobb szenzáció, ha a rendőr meglő valakit (mert ritkán fordul elő), mintha az intézkedő rendőrökkel valaki szembeszegül (ami viszont –sajnos- gyakori jelenség). Akármi is a valódi ok, feltűnő, hogy jobbra és balra sorolt médiumok ugyanúgy közlik a hírt, s így szerintem a címben mindannyian torzítanak: áldozattá teszik a bűnöst, a rendőrök ellen pedig hangulatot keltenek.
 
Remélem, odáig nem fogunk eljutni, hogy színre lépnek majd a jogvédők is, kimutatják az intézkedés jogtalanságát, meghurcolják a rendőröket, mert a mostani képlet egyszerű: a rendőrök tették a dolgukat, ahogyan azt kell.

238 komment

Címkék: média közélet rendőrök érd

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr331086851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

natuck 2009.04.26. 13:20:30

@Borenbukk:
Oké, ne legyen cigánybűnözés, legyen minden bűnözés egyszerűen bűnözés.
Akkor legyen minden áldozat is egyszerűen áldozat.

A híradásokból az elkövetők származása szinte sosem derül ki. Ha viszont az áldozat cigány származású, akkor azt fennhangon kürtölik minden csatornán, kimondva-kimondatlanul riogatva a rasszista veszéllyel.
Az ország sok terültén sok ember azt tapasztalja, hogy pl. nincsenek biztonságban az értékei még a saját udvarában sem. Miközben azt hallja, hogy Magyarországon rasszizmus van, aközben pont neki vannak félelmei a helybeli néhány bűnöző cigány családtól. Ezeknek az embereknek a felháborodását teljesen meg lehet érteni.
Hosszabb távon szerintem pont avval lehet igazi rasszizmust szítani, ha folyton rasszizmussal fenyegetnek, és valós problémákból pedig tabut csinálnak.
Ha az emberek azt látják, hogy az állam pontosan tisztába van a cigány elkövetőkhöz kapcsolódó speciális problémákkal, és igyekszik rendezni a helyzetet, akkor nincs hiányérzetük. Most viszont érzékelnek egy komoly problémát, és azt látják, hogy ezt még megnevezni sem szabad...

Egyetértek vele, hogy a bűnnek nincs nemzetisége, és mélyen ellenzek mindenféle erőszakot.

hogolyo78 2009.04.26. 13:20:36

@hogolyo78:
Hozzáteszem, mert félreérthető volt: semmilyen esetben sem tartom jogosnak a büntető jellegű "utánlövést". Ha az autó már elhaladt, vagy a bűnöző már eldobta a követ, akkor azt el kell fogni és nem lelövöldözni.

Akárki Akármit Mond 2009.04.26. 13:22:32

@hogolyo78:

"Korábban egyesek utcakövekkel dobálták a rendőröket, ami szintén gyilkossági kísérletnek számítana egy átlagos hétköznapon. A sajtó egy része meg még a gumilövedéket is sajnálta az elkövetőktől. Mer'hogy demonstráció."

Ne keverd már a dolgokat! Azért mert ki megy több ezer ember tüntetni, majd 20-30 ember nekiáll rongálni, erőszakodkodni, rendőrökre támad azért mindenkit le lehet géppuskázni?
Pont az volt a lényeg hogy a rendőrök a tömegbe löttek és azt verték, fogták el, akit tudtak függetlenül attól hogy valóban békés szándékkal ment-e ki.

Elég sajnálatos hogy sokan függetlenül a történésektől állandó állást foglalnak az egyik vagy másik tábor mellett. Jelen cikkben a rendőrök valószínüleg helyesen cselekedtek, a tüntetéseken pedig rengeteg visszaélés történt. Legyünk már felnőttek és tudjunk különbséget tenni dolgok között.

Kalmár 2009.04.26. 13:24:38

Tényleg sokan keverik össze a 2 esetet.


A TV SZÉKHÁZNÁL pár száz veszélyes bűnöző megrohanta és felgyújtotta az épületet.

Minden normális politikai erő azt várta volna a rendőröktől, hogy megnyomva a vészcsengőt, egy közeli laktanyából 1000 rendőr menjen ki és szakszerűen állítsa meg és fogja el az elkövetőket.

Ezzel szemben az történt, hogy magára hagyták a tv dolgozóit és azt a pár rendőrt órákra, hátha megölnek közülük valakit. Jól jött volna a szociknak. (igen meggyőződésem, hogy nem volt gátlásuk életeket áldozni a céljaikért)

Október 23.-án egy békés, normális párt emlékezett meg a nemzet egyik legnagyobb ünnepén. Egy ettől független, tiltakozó rendezvény pedig néhány utcával odébb kezdődött.

A rendőröktől minden normális politikai erő azt várta, hogy a megemlékezés résztvevőit megvédik minden atrocitástól. A két rendezvényt elkülönítik és ha valami miatt úgy kell dönteni, hogy az egyiket felszámolják, akkor szakszerüen a 2 rendezvény közé helyezkedve (nem lett volna nehéz) felszámolják a törvénytelenségeket, és előállítják a rendzavarókat.

Ezzel szemben az történt, hogy a rendőrök, egy radikális csoportot elkísértek, behajtottak a rendezvényről hazaindulók közé. Ezekután egységesen elkezdtek mindenkit ütni, verni, lőni. Igen egy ilyen rendezvényre sokan a gyermekükkel mennek ki, ez Európában természetes kell legyen.

Ezt sokan igyekeznek összekutyulni így mocskolni be mindenkit, aki máshogy gondolkozik.
Bár a blog témájához csak áttételesen kapcsolódik, de úgy gondolom fontos, hogy a rendőröket vezénylők felfogását lássuk.

A blogot ihlető esetben az a szomorú, hogy ha jogosan ha jogtalanul használták a fegyvert, akkor is hiányzik ismét a szakszerűség. Vagy tényleg véletlenül lőtt, az szégyen, vagy hazudnak az meg ismét csak szégyen. Szóval nem jó ez sehogysem.

Egyébként lehet, hogy többször sül el egy fegyver, ha túl finom a sütése akkor még olyan is előfordulhat, hogy az első lövés vissza rugása váltja ki a következőt, így válhat sorozatlövővé egy pisztoly is. Bár nehezen tudom elképzelni, hogy egy földön lévő fegyver úgy sül el, hogy átmegy a lőszer a karosszéria lemezén, a hátsó ülésen, az első ülésen és az emberkén. Ha meg az ablakot éri a földről az nem éri el az emberkét, szerintem.
Na mindegy majd csak kiderül.

flatus 2009.04.26. 13:28:33

@Akárki Akármit Mond:

A rendőrök könnyű sérüléseket szenvedtek, a kocsi távolodóban és "véletlenül" elsült az egyik fegyver ami véletlenül hátba is találta a menekülőt.
Megértem ,hogy te szeretnél önfeledten lövöldözni az utcán, de a rendőröknek nem szolgáltat erre jogalapot ha valaki járművel menekül.
Talán nem tűnt fel a fegyverhasználat fogyatékos indokoltsága-->véletlenül sült el, azaz a rendőrök is elismerik ,hogy ebben a helyzetben bizony nem lett volan szabad "lövöldözni".

Astronomy Domine 2009.04.26. 13:32:38

@sasika61:

Nézd, Sasika, nyugodtan fejezd be velem, attól én még nagyon nyugodtan fogok aludni.
Szerinted én alattomosan céloztam, szerintem pedig te alattomosan álszent módon csodálkoztál, hogy rendőrök ellen hangulatot keltenek.
Nincs ezzel semmi gond, jogod van hozzá, de ha megsértődsz azon, hogy valakinek más a véleménye, mint a tied, akkor írj inkább egy zárt fórumon, ahol csak olyanok szólhatnak hozzá, akik egyetértenek veled.

longlife · http://testepitescsakitt.blog.hu 2009.04.26. 13:33:45

hasonlóról írtam a múltkor egy cikket, ott is eltorzítva volt a hír...

SLacc 2009.04.26. 13:34:10

Nem bánom, hogy meglőtték. Jól tették. Milyen érdekes, hogy a nem menekülőket nem lövik halomra, ugye? Sajnos a menekülőket sem túl gyakran.

hogolyo78 2009.04.26. 13:38:49

@Akárki Akármit Mond:
A tömegbe lövés szerintem is aljasság. De a média úgy kezeli az akkor történteket, mintha csak erről lett volna szó. Pedig nem pár 10, hanem pár 100 olyan ember is volt ott, akkor jócskán kiérdemelték (minimum) a gumilövedéket. Az egy másik kérdés, hogy - szerintem is - nem csak ők kapta lövéseket.
Ami az autó esetet illeti: a hírekből nekem úgy tűnik, hogy ez sem volt éppen jogszerű, hanem dühből utána lőttek. Érdekes, hogy ezek a véletlenül elsült fegyverek mindig pontosan találnak. Mi lesz, ha egyszer mondjuk a te gyereked köti el jogsi nélkül a kocsit és pánikba esik a rendőrök láttán? (Nem mondom, hogy most is ez történt, csak tegyük fel.) Nem szép dolog, de azért csak nem kéne "legéppuskázni".

SINtelen 2009.04.26. 13:43:20

Igenis a rendőrnek jogában áll olyan dolgokat tenni amiket az egyszerű állampolgárnak nem. Azért rendőrök,persze utálhatjuk őket de ha véletlen veled vagy velem történik valami és rendőri intézkedésre van szükség akkor meg sírva könyörgünk nekik. ez paradoxon. A rendőr ha kell csapjon oda akár cigány akár magyar az illető elkövető. Igenis fegyverhasználati előnyt kell adni minden rendőrnek azt hiszük ,hogy kurva sok jogunk van mert elhitették velünk a liberálisok és ha valami olyan történik velünk akkor meg szaladunk az ombudsmanhoz ugyan már ébredjünk fel. Ha te szart teszel a palacsintába vállald a következményeit.

Astronomy Domine 2009.04.26. 13:44:57

@Kalmár:

"A TV SZÉKHÁZNÁL pár száz veszélyes bűnöző megrohanta és felgyújtotta az épületet."

És mi lett a következménye? Mi lett ezzel a pár száz veszélyes bűnözővel? Mit hallottál róluk?
Mert arról én évek óta pl. a rendőrséggel kapcsolatban egyebet sem hallok, mint hogy a brutális rendőrterrornak ártatlanok estek áldozatul, a rendőrség a mocskos bolsevikok szemkilövő hordája, a pár száz veszélyes bűnöző meg a törő-zúzó ünneprontó csürhe pedig csupán a népnyúzó kommunistákkal szembeni véleménynyilvánítás szabadságával él.

Aztán jön Sasika, és nem érti szegény, miért keltenek hangulatot a rendőrök ellen.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.04.26. 13:47:39

@bat4: te hülyéskedsz,vagy hülye vagy tényleg?!
Mire föl volnék bolsi?!
Olvasod,amit más ír,vagy csak leírod,ami a kis agyadban fölvillan?
Ne blogolj ittasan!

Dinsdale Piranha 2009.04.26. 13:52:38

Elég nehéz megítélni, hogy a rendőrök melyik pillanatban lőttek, hogy még mindig veszélyben voltak, vagy már menekült az autó. Viszont kérdem azoktól akik felelőtlenül lövöldöző cowboyoknak titulálják a rendőröket, hogy mi lenne a véleményük abban az esetben, ha a 120-al száguldó autó a következő utcában lesodródik és halálra gázol néhány buszmegállóban várakozó gyereket. Akkor gondolom azért fikáznák a rendőröket, hogy nem állították meg az autót.

sourcerror 2009.04.26. 13:52:40

@Kalmár: és társa:

"Nem az a baj, hogy lelőtt egy cigányt a rendőr. hanem hogy a lövés állítólag esés közben történt, véletlenül!!!!!
Mindez az utcán!!!
Tehát az eltévedt lövedék bárkit eltalálhatott volna!!!!

Nyilván, hogy "véletlenül" sült el, mert esetleg szándékosság esetén meghurcolnák őket.
Volt nemrég egy hasonló eset, akkor drogdílerrel. Ott is véletlenül elesett a rendőr és jól fejbelőtte a bűnözőt.

cambridge.on 2009.04.26. 13:53:25

@Féldecis Rezsim: Magyarul is ki tudnád fejteni a véleményed,vagy csak erre a halandzsa szövegre vagy képes?

sourcerror 2009.04.26. 13:54:53

@Astronomy Domine: "És mi lett a következménye? Mi lett ezzel a pár száz veszélyes bűnözővel? Mit hallottál róluk?
Mert arról én évek óta pl. a rendőrséggel kapcsolatban egyebet sem hallok, mint hogy a brutális rendőrterrornak ártatlanok estek áldozatul, a rendőrség a mocskos bolsevikok szemkilövő hordája, a pár száz veszélyes bűnöző meg a törő-zúzó ünneprontó csürhe pedig csupán a népnyúzó kommunistákkal szembeni véleménynyilvánítás szabadságával él."

Ne keverjük már a tévészékház ostromot a 23-ai eseményekkel, jó? Ugyanúgy csúsztatsz, mint a ballib sajtó.

manes 2009.04.26. 14:05:45

Ha lelötte hát lelötte.tölem az összes cigót lelöhetik.Egyikért se ejtenék könnyet.Ja,és lehet lenácizni.

Astronomy Domine 2009.04.26. 14:11:56

@sourcerror:

Te érted, miért "kelti a hangulatot" a média a rendőrök ellen?

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.04.26. 14:19:39

@Féldecis Rezsim:
Na,akkor sorban...l- a -s- s- a- n í- r -o-m, jó?
Ezt írtad:
"2.)Máriusszal kapcsolatban pedig a mentelmi jog nem ruház fel az ittas vezetésre,a diplomatákat ilyenkor vissza szokták hívni, büntetni nem lehet ,de nem hallottam volna hogy ő visszaadta volna mandátumát,gerincességről téve bizonyítást!"
(Erre írtam én:"Merthogy a mentelmi jog azt jelenti,hogy az illetőt eljárás alá sem vonhatják,ergo nem bizonyosodhat be róla blablabla..." vagyis semmiféle eljárás alá nem vonható a mentelmi joggal rendelkező.Akkor meg hogyan bizonyítható be róla bármi?)

Révész Máriuszt pedig nem azért verték meg a rendőrök,mert ittasan vezetett,hanem mert OTT VOLT azon a tömegmegmozduláson,amit a zombi rendőrök szétvertek...vágod már?!

Ha eztán sem értenéd,kérdezd meg orvosodat,gyógyszerészedet...

Cesare 2009.04.26. 14:20:00

kimondottan rühellem a rendőröket. Sajnos a családba is jutott belőlük. De:

1. jelen esetben a fegyverhasználat szerintem a jogos kategóriába esett. Minden feltétel adott volt: bűn a büntetés elkerülésére tett erőszakos kisérlet és ennek következménye. Sőt ha még ismerték is mint bűnözőt akkor hajrá. Lőhették volna fejbe is.:)
De szükséges a helyzet pártatlan kivizsgálása is. És ha nem volt jogos akkor bakó!

2. cigánybűnözés van! Az létrejöttének oka már más kérdés. De ettől függetlenül van.Ezt nem kimondani hiba. Sőt! De ennek nem szabad erőszakba kitelepítésekbe torkolnia. A saját ország nem lenne rossz ötlet tekintve a roma nyelv-zászló-törvényt:) De sajnos minden ország foglalt. És lásd palesztin-izrael konflikzust, nem olyan jó az. Nem kellenének újjabb cipők a dunapartra. A "ha békét akarsz készülj a háborúra" nem azt jelenti hogy háborúzz!!!

3. az okt 23-án történtek folyamatos szajkózása undorító. Én kint voltam és nem vertek meg. Ugyan én egyik csoporthoz sem tartoztam csak mentem haza és láss csodát a kutya sem vert meg. Igaz botor módon nem is üvöltöztem nem dobálóztam. Lehet hogy hiba volt. Ellenben láttam öreg néniket családos embereket(gyerekkel) teli torokból k*rva anyázni, dobálózni( nem labdát és nem a gyerekek) és rendőröket sértegetni. Nos őket le is zúzták rendesen. Szerintem megérdemelték. Mert az a békés tüntetés annyira nem is volt békés. És ha már öszeesküvéselmélet. A jobboldal igen előrelátó módon véletlenül a radikálisoktól néháyn utcányira tartotta megemlékezését. Muhaha véletlenül. Persze. Viktorék nem is számítottak ilyen helyzetre. Lol. Ugyankkor a túlkapásokat rendőrök esetében 100x szorzóval büntetni. Nem csak a rendezvényeken hanem bármilyen bűn elkövetése esetén. Vezető rendőrök esetében ez 1000x + jószágvesztés a családban is.

4. a fasizmust és az erőszakos rasszizmust támogató szervezetek és csoportokat azzonal fel kell számolni. Ha kell napalmal.

5. a megaliberális világképet támogatókat összezárni az általuk védett egyedekkel. Mert valóban senkit nem szabad büntetni vallása-származása-bőrszíne miatt. de azt állítani hogy egyformák vagyunk ugyanolyan bűn. Külömböző emberek vagyunk és más igényeink vannak rasszonként. Ez tény. Hiába állítom hogy ugyanolyan vagyok mint a melletem álló elefántcsontparti kolléga, ha egymás mellé állunk azért látszik hogy van egy hangyányi külömbség. Neki akárhogy is nézem de 35 centis a kópéja:)

szóval a rendőröknek jelen esetben igazuk volt szerintem és ide keverni faji kérdést politikai kérdést fölösleges. Ezért nem tudjuk meg soha hogy mi történt mert ha az igazságot is halljuk nem hiszük el mert biztos csak a "másik oldal" találta ki. Ezen kéne változtani. Szerintem.

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.04.26. 14:22:39

:-)
...az előző beírásom meg Szalo-nak szólt -természetesen...:-)

flatus 2009.04.26. 14:22:50

@Astronomy Domine:

Mert a rendőrség szar, nem nagyon lehet dicshimnuszokat zengeni a tevékenységéről.
Hogy miért?Mert a politikai elitnek nem célja egy erős rendőrség létrehozása, mert szinte kivétel nélkül bűnözők.
A média ezt meg kis is használja és csak rugdos a döglött oroszlánba.A rendőrség kommunikációjáról meg ne is beszéljünk, finoman szólva nem is létezik.
Amikor külföldi hírcsatornákon magasrangú rendőröket látok egy-egy eseményt követően nyilatkozni, akkor elcsodálkozom ,hogy ilyen is van?

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.04.26. 14:25:27

@Astronomy Domine:
Nézd, a következők között kell künönbséget tenni :

1. Ha a törekvő és dolgoz középosztály ( megelégelve a komcsi lopkovicot és elkürást ) tüntetni merészel a komcsik ellen ( előre bejelentve, törvényeket betartva stb ) és a rendőrök ezt szétverik

és

2. az egy vas adót nem fizető, de többemeletes palotában lakó ( egyébként deviáns életmódot folytató, destruktív, törvényekre köpő ) gyorshajtó cigányt a rendőr hátba lő.

Szerinted melyik hasznosabb társadalmilag ? Ha azt aki dolgozik, de az elkúrás ellen tüntet, jól szemen lőjük, vagy az ha a bűnöző, antiszociális cigányokat megregulázzák ?

Kalmár 2009.04.26. 14:26:00

@Astronomy Domine:
Látom a stílusodból, hogy nem egy tanulatlan hülye vagy, így nem tudom máshogy értelmezni azt hogy tendenciózusan nem AKAROD érteni a dolgot, csak úgy, hogy szándékosan csúsztatsz és sározol be ártatlanokat. Ez a rosszabb.
2 különböző eset. Ahol kellett volna nem keménykedtek, ahol nem kellett volna ott meg ártatlanokkal is. Ez 2x2 de tudod ezt te nagyon jól.
Egyébként valóban nem hallottam a székház eset elkövetőiről azóta, végre egyet értünk!! Szarul dolgoztak ott is a rendőrök, időben, kellő erővel el kellett volna fogni mindenkit aki tevékenyen részt vett benne, de sajnos ott is szakszerűtlenek voltak.
Ha akkor, ott begyűjtenek a helyszínen 50 idiótát, rögzítik filmre amit tettek bizonyítéknak, akkor egy normálisan vezetett országban, már régen 4.5 év börtönre vannak ítélve. Szóval rosszak a törvények (50% os), rosszul vezetett e rendőrség. (minisztériumi hatáskör). felkészületlenek a rendőrök(dettó). Ezek után érdekelne szerinted ki a fene a hibás?? Kinek kellen elhúzni a p..ába és átadni hozzáértőbbeknek? Eza mostani eset is azt bizonyítja, hogy tisztázatlanok a rendőrök jogkörei, nem tudják mikor kit lehet, kell ütni, lőni, elfogni.
Éppen az utolsó parancs szerint igyekeznek dolgozni, ez nem felkészült, jólképzett csapatmunka így. Valaki valamikor keményen benyomult a politikával a rendőri munkába, azóta nincs rend!
Biztos emlékszel rá, hogy volt valaki aki a rendőröket utasítgatta akció közben, telefonon. Igen a miniszterelnök személyesen!! Miféle szakmaiság ez?? Szerencse, hogy egy nagyobb tűznél nem hívta a tűzoltókat, hogy megmondja merre locsolják a vizet.
Nem ez a módszer.
Tiszta törvények
Tiszta jogkörök.
Képzett rendőrök.
Szakmai vezetés.

Reméljük megérjük.

oberka 2009.04.26. 14:28:21

@Borenbukk:

nem azért beszélünk cigánybűnözésről mert csak ők követnek el bűneseteket, hanem azért mert a cigányság kb 90%-a bűnözésből él. a "nemcigány" emberek hány %-a bűnöz? a maradék 10% normális romát meg már ezért is előítélettel illetik.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.04.26. 14:32:29

@Cesare:

"Ugyan én egyik csoporthoz sem tartoztam csak mentem haza és láss csodát a kutya sem vert meg. Igaz botor módon nem is üvöltöztem nem dobálóztam. Lehet hogy hiba volt. Ellenben láttam öreg néniket családos embereket(gyerekkel) teli torokból k*rva anyázni, dobálózni( nem labdát és nem a gyerekek) és rendőröket sértegetni. Nos őket le is zúzták rendesen. Szerintem megérdemelték. Mert az a békés tüntetés annyira nem is volt békés."

Mert ugye a Kruchina fivérek, az olasz áldozat meg a perui áldozat olyan sokat csinált ?
Nézd, csúnyán beszélni nem szép. De a kurvaanyázást, mint jól tudjuk, nem a tömeg kezdte. Hanem az a félnótás paprikajancsi, Öszödön.
A tanulság : nem kell hazudozni, nem kell elkúrni, nem kell kilencezer milliárd HUF államadósságot pluszban felhalmozni, akkor nincs kurvaanyázás.

Jó lenne, ha a rendőrség végre disztingválna. Van a középosztály, amely gyereket nevel, dolgozik és gyarapodni akar, békében. Őket békén kell hagyni.
Vannak a redves cigányok, akik palotában laknak, miközben egy vas adót nem fizetnek, akik bűnöznek, Siofokon "demonstrálnak", akik a saját törzsi normáik szerint élnek ( míg a mi útjainkat használják, tölűnk kapják a segélyt, stb ). Nos, ŐKET kell lezúzni, mert károsak a társadalom számára.

Tudom, a szitut egy kissé leegyszerűsítettem, de csak azért, hogy mindenki megértse.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.04.26. 14:35:30

ja igen és a slusszpoén: pártunk és államunk pont a cigányokat pátyolgatja míg minket, dolgozó középosztálybelieket tekint kimondva, kimondatlanul ellenségnek.

a két eset ( érd, okt 23 ) között a missing link tehát a "haladó" magyar baloldal.

Bangjohansen (törölt) 2009.04.26. 14:43:13

@Scaramella va alla guerra:
"Vannak a redves cigányok, akik palotában laknak, miközben egy vas adót nem fizetnek"

Nekem az egész riportból, amit a tévében láttam a háttér tetszett a legjobban. Olyan hatalmas ház volt a háttérben (ahol a gépjármű vezetője lakott) hogy beszartam. Biztos ez is bodzázásból jött össze.
Tudom, biztosan csak irígy vagyok, de már unom az adófizetést, én is akkora házat akarok inkább.

Astronomy Domine 2009.04.26. 14:45:47

@Scaramella va alla guerra:

" Ha a törekvő és dolgoz középosztály ( megelégelve a komcsi lopkovicot és elkürást ) tüntetni merészel a komcsik ellen ( előre bejelentve, törvényeket betartva stb ) és a rendőrök ezt szétverik "


Konkrétan mikor és hol verték szét a dolgozó középosztály előre bejelentett, tövényeket betartó, komcsiellenes tüntetését?
Csak hogy tudjam, miről beszélsz

Cesare 2009.04.26. 14:50:58

Értem én. Viszont az nem tiszta hogy ha a demokrácia szabályai szerint élünk akkor azok a szabályok biza oda vissza érvényesek.
Igen Ferenc elkúrta. Pont annyira mint bármelyik politikus az országban aki jelenleg dolgozik bármelyik oldalon.Nem vagyok szakember így a munkáját megitélni szakmailag nem tudom hitelesen. És mivel világválság van ami ha tudomásul vesszük ha nem Mo.-ra is hatással van. Így a válásgot a baloldal számlájára írni megint csak ostobaság.
Az öszödi beszéden soha nem értettem hogy miért háborodtak fel ennyire az emberek. Mert azt az illuziót dédelgetni hogy a másik oldal nem hazudott nem folytat egymás között nyaralóban akárhol ilyen tartalmú és szóhasználatú beszélgetéseket szerintem az idiotizmus felsőfoka. Már csak ilyen ez a popbiznisz. Szóval az hogy kiderült bizony nem szép dolog. Uána nem lemondani elegánsan szintén. De a beszéd arról szólt hogy:
Most már elég! Dolgozzunk meg azért pénzért amit így nyertünk.Mert ezt így tovább nem lehet csinálni. Legalábbis nem hallotam olyan verziót ahol azt mondta volna Feri hogy:
Jó elkúrtuk és kúrjuk el tovább is mert így jó és kényelmes. Mert ez a tutti.
Végre valaki munkára szólította fel a tespedő politikusokat.
És vannak törvények amiket lehet és kell is alkalmazni következetesen ilyen helyzetben. Utcára vonulni bármit felgyújtani nem megoldás. Demokráciában semmiképp! Ha más nem a következő választáson lebüntetni őket 0 szavazattal. 0 parlamenti hellyel.

És ha középosztály ha felő tizezer akkor is éljen a demokrácia szabályaival, ne csak követelje azokat a maga részére.

A cigánybűnözést összehasonlítani a tüntetésekkel meg szintén érdekes. Olyan mintha a disznót és struccot, állat mindenkettő de itt meg is állnék.

Kalmár 2009.04.26. 14:52:30

@Cesare: Sok mindennel egyetértek az írásodban.
Egyedül a tüntetésnél érzek defektet.
Az nemzeti ünnep volt NEM TÜNTETÉS. A tüntetők voltak odébb pár utcával. Való igaz nem kellett volna nekik engedni, hogy elinduljanak bármerre, de ez akkor politikai cél volt.
Mindaddig békés volt az ünneplő tömeg, míg a rendőrök nem ütöttek rajtuk.
Nem is lehet kérdés, hogy ez, nem a jobboldal érdekeit szolgállta, hiszen összemosták őket egy radikális tüntető csoporttal, mint ahogy te is teszed ezt.
Szép lenne, ha egy több millió ember szimpátiáját bíró társadalmi szervezet (párt) nem tarthatna Okt 23.-án megemlékezést mert ugyanabban a városban tüntetnek pár százan.

V i l á g v á r o s, nem?

Kalmár 2009.04.26. 15:06:59

@Cesare:
1.
"Utcára vonulni bármit felgyújtani nem megoldás. Demokráciában semmiképp! Ha más nem a következő választáson lebüntetni őket 0 szavazattal. 0 parlamenti hellyel."

Az rendben van, hogy folytassák tovább még 2 évig a szakszerűtlen, hanyag, bűnös tevékenységet ?

Nem hiszem. Persze a tűz sem segít, nem is tudom a megoldást, ha az elkövető nem mutat minimális tisztességet és nem mond le.


2.
"A cigánybűnözést összehasonlítani a tüntetésekkel meg szintén érdekes. Olyan mintha a disznót és struccot, állat mindenkettő de itt meg is állnék."

Nem is a 2 jelenséget hasonlítjuk össze, hanem az időnként felmerülő nagy sajtóvisszhangot kiváltó esetek RENDŐRSÉGI KEZELÉSÉNEK SZAKSZERŰSÉGÉT. Ott sajnos egyaránt tetten érhető a bizonytalanság, hol túl sok, hol túl kevés, de nagyon ritkán elfogadható.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.04.26. 15:07:07

@Cesare:
off

1. Nézd, a miniszterelnök az ország egyik első polgára és mint ilyen életével és tetteivel példát kell hogy mutasson az országnak.
Kérdésem, hogy egy bazmegelő senki hogy mutat példát jó magaviseletből ? Egy adócsaló ( fittelina, nomentana ) milyen jogon emel adót és kíván tőlünk adómorált ? Egy hazug ( "reggel délben és este" ) milyen jogon akar közmorált változtatni ?
2. "Ferencnek" nem a világválságot rovom fel. Hanem azt, hogy előtte ( tudod, a "világgazdaság pénzbőségében" ) annyira elkúrta a dolgokat, hogy most nem tudunk anticiklikus gazdaságpolitikát folytatni.
3. Nézd, az mszp nem a saját erejükből, tudásukból és munkájukból gyarapodni kívánó emberek pártja. (A járadékosok : a cigányok és a nyugdíjasok szavazzák őket mindíg meg.) 2oo6ban azt hittük, hogy végre megszabadulunk tőlük, eltűnnek a redvesbe, és végre ( jobban ) lehet kapcsolatok nélkül, "mi kutyánk kölke" mentalitás nélkül is vinni valamire.
Erre tessék : megnyerték a választást.
Megnyerték, mert
1. trükköztek az áfával
2. a költségvetés helyzetét lehazudták
3. és még a választás után van pofájuk a "rossz helyzetre való tekintettel" adót emelni ( v.ö "dübörög a gazdaság" ).
Ez sokak számára olyan frusztrációt okozott, hogy ennek így adtak hangot.
Számomra nem, de mondjuk a helyzetem "egyedi".
Tudom, hazudozni kell, csalni kell, le kell nyúlni az öszödi üdülőt. Csak azt kérdezem, hogy ha mindenki üdülőt akar "privatizálni", akkor vajon ki építi azt fel ?
4. az öszödi beszéd interpretációjában sem értek egyet veled.
Szerintem arról szól, hogy "11társak, nagy a szar, leminősítenek minket, itt a nagy államadósság, most mit csináljunk" ? Ha a te olvasatod lenne igaz, akkor a beszédet miért nem nyilvánosság előtt mondta el drága jó Ferencünk ?
És valljuk be, a 2oo6 utáni események ( elkúrt e.ü., kisebbségi kormány, kommandóshisztériák, rasszistahisztériák, stb ) az én verziómat erősítik.

on

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.04.26. 15:10:02

Megjgyezem, így okos ember nem csinál "forradalmat".

Az okos ember, ha éppen "forradalmat" csinál, akkor nem bohóckodik, hanem esélyt sem ad annak, aki ellen felkel.
Ha erre nincs mód, akkor a "világforradalmat" prolongálja.
Ez így kontraproduktív és semmi értelme nincs.

Szerintem.

Cesare 2009.04.26. 15:10:52

@Kalmár:

Köszönöm:)

Én "sajnos" egyik politikai oldalt sőt még a politikai közepet sem támogatom. Sőt az év jelentős részében nem is Mo.-n élek.

De a jobboldal jobban megrémít mint a bal vagy a közép. Pedig egyik sem az a megnyugtató tömörülés. De a polgári körök és nyilasokra hasonlító szervezetek amik egyre többen vannak, az utólagos bosszút hirdető nyilatkozatok egy nagyon sötét kort idéznek. És a jobboldal ezekkel nyíltan vagy kevésbé nyíltan de szimpatizál.

Ez ellen fel kell lépni határozottan. Sajnos a 40 év diktatúra alatt elfelejtettünk egy ugyan "csak" 6 évig tartó rettenetet. És azt hogy ezen eszmék miatt majdnem egy őrült szobafestő lett a világ ura.
Egyiket sem szabad engedni újraéledni.

csillagkutya7 2009.04.26. 15:18:28

minden írás felesleges, mert ebben az országban a cigánynak jogaik vannak! semmi más nem vonatkozik rájuk...a média pedig a felsőbb utasításra sem mondja ki az igazságot!
ez az ország halott, mert kimondták rá 20 évvel ezelőtt, amikor hagytuk, hogy a fejünkre nőjön ez a semmire kellő népség! tisztelet a kiv.

cambridge.on 2009.04.26. 15:23:26

@Féldecis Rezsim: Nem vagyok Révész Máriusz fan ,így nem követem a tevékenységét közelről Természetesen elnézést kérek egy általam nem ismert esetből rosz következtetést vontam le.Eredetileg ez egy véhetően többszörös visszaeső (jogosítvány nélkül,ittas állapotban vezetés)ellen elkövetett rendőri intézkedésről készült blog,nem gondoltam,hogy ezt is fel lehet használni politizálásra.Mentségemre szolgáljon közel 25 éve nem élek Magyarországon,csak próbálok informálódni időnként.Régebben nagyon büszke voltam magyar származásomra ,mostanában kevésbé.
Egyébként, aki korpa közé keveredik megeszik a disznók.Ismerős?

Cesare 2009.04.26. 15:26:37

@Scaramella va alla guerra:

off:
Viktor sem ment a szomszédba egy kis korrupcióért. (tokaj, happyend) stb.

"2006-ban hittük megszabadulunk tőle." Hát a többség az mást akart.És hogy a többségbe ki tartozik bele a demokrácia szempontjából lényegtelen. Ha magyar állampolgár és jogosult szavazni akkor mindenképpen.

Én soha nem hiszem el a politikus kampány alatt tett állításait. Mindig egy kis kétkedéssel fogadom. Így meg sem lepődöm ha kiderül igazam volt. Hazudott. Már a réges régi pesti vicc is tudta ezt: "Mikor hazudik a politikus- Ha kinyitja a száját."
Aki elhiszi az megérdemli.

És valóban jobb lett volna akadémiai formában nyilvánosság előtt ez a "vallomás". Ezt nem vitatom.

De az is jobb lett volna ha Árpád legalább amerikáig elviszi a magyarokat és akkor lehet hogy mi nem írtjuk ki az indiánokat.

És a 2006 utáni események húúú nem tudom próbáltál e úgy dolgozni hogy folyamatsoan keresztbetesznek neked minegy jó e vagy rossz amit csinálsz. Nehéz bizonyos körökben lehetetlen. Képzeld el egy műtőben ahol haldoklik a beteg és két orvos rohangál egymás elől eldugdosva a szikéket és a gyógyszereket. A beteg valószínüleg meghal. Ezt történt itt is. Szóval a kialakult gazdasági helyzetért az is felelős aki csak üvöltözött hogy mindenki mondjon le és nem tett semmi konstruktívat.
Szerintem
on

Cesare 2009.04.26. 15:30:35

de ezen kérdéseket inkább máshol tárgyaljuk meg.

szerintem

Kalmár 2009.04.26. 15:58:29

@Cesare: Azt gondolom, hogy a polgári körök nem nevezhetőek egy lapon a nyilasokkal vagy azokra hasonlítókkal sem. A polgári köröket Viktor hívta életre egy választási vereséget követően azokból akik úgy érezték, hogy nemtelen eszközökkel, hazugságokkal és pénz igéretével (pl.19000 ft nyugdíjasoknak) vették ki a polgári erők kezéből az ország irányítását.
Nem csupán a hatalom hiánya miatt, hanem azért is mert sokan éreztük úgy, hogy ebből baj lesz. Kormányra kerül a kiméletlen nagytőke és a pénzeberek gátlástalansága. mindenki döntse el magában jogos volt e ez a félelem.
Egyébként nem volt olyan eset ahol valamelyik polgári kör tagjai megfélemlítettek volna vagy bántottak volna valakit. Nem meneteltek egyenruhában, de felemelték a szavukat, ha úgy érezték szükséges. Egyébként ezeknek a köröknek a tagjai döntően valamelyik polgári párt tagjaivá válltak. Ne felejtsük a pártok eredendően a dolgok irányításának, a civil kontrolljára lettek kitalálva. .
Persze sokszor magáncélok szolgállálatába kerülnek, ami nem jó, de alapvetően szükséges és fontos szervezetekről beszélünk amiket nem szabad hagyni kisajátítani.
Valamelyik irányzathoz márpedig csatlakozni kell, mert különben kikerül a kezünkből végleg a kontroll, nem hagyhatjuk, hogy a politika egyfajta elitista, arisztokratikus irányítássá váljék ahol csak szavazni van jogunk a tv reklámoknak megfelelően, gondolkozni pedig nem.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.04.26. 16:20:18

@Cesare:
"Igen Ferenc elkúrta. Pont annyira mint bármelyik politikus az országban aki jelenleg dolgozik bármelyik oldalon"

Ebben nem értek veled egyet, mert a hibákat mosod össze a bűnökkel.

zsbela (törölt) 2009.04.26. 16:49:47

Már megint bántják a cigányt!" Szegény cigány ember, a beilleszkedési gyakorlatként, jogkövető magatartást tanúsítva , jogosítvány nélkül vezeti a gépjárművet. Az éppen szolgálatban lévő "gaz, rasszista " rendőrök, jogszerűen igazoltatni próbálják "hősünket". Erre Ő megállás helyett a gázra lép és megpróbál meglépni. Mikor a rendőrök elé állnak, akkor megpróbálja elütni Őket. A "gaz" rendőr fegyvert "Mer" rántani és nem által lőni is az Őt és társát elütni szándékozóra. A lövések közül van ami eltalálja hősünket. Majd golyóval a hátában haza vezeti gépkocsiját. Hazaérve a rokonság és a szomszédok felháborodnak a történteken!!! Mi a tanulság mindenki számára? A jogkövető magatartás, az elemi együttélési szabályokat mindenkinek be kell tartania, akár a többséghez, akár bármelyik kisebbséghez tartozik!!!!

Shopping 2009.04.26. 16:59:54


A RASSZIZMUSRÓL csak ennyit:

Veszprémben cigányok öltek meg egy sportolót.
Kérdezem én:
Ha nem tudták volna egyből, hogy kik az elkövetők,
vajon felajánlottak volna 50MILLIÓT, a nyomravezetőnek?
A válasz : NEM

Most hogy egy cigányt öltek meg, már 50M ér az információ.

Nem értem...

-rizs- 2009.04.26. 17:01:36

Ez olyan furi, hogy osszemossak sokan azt, hogy egy erdi rendor kb helyesen eljarva megallitott egy bunozot azzal, hogy tunteteseken vannak rendori tulkapasok. Vannak tuntetoi tulkapasok is, szerintem fair, hogy a tuntetok egy resze tul aggressziv idiota, a rendorok egy resze tul aggressziv idiota. Ha durva tuntetesre mesz, ne ugralj utana.

Itt (Nagy Britannia) most ugyanez van, a G20 tuntetesek serultjei es halalos aldozatanak hozzatartozoi ugralnak. Persze lehet, hogy az itteni helyzetrol is a tolvaj magyar politikusok tehetnek :)

lifelike 2009.04.26. 17:10:56

érd belvarosaban az otp elott igazoltatjak a rendorok az autosokat ezekben a percekben
minden normalisan kinezo embert megallitanak, minden normalis autot
amikor jottek a ciganyok a szar kocka ladaval azt persze nem mertek megallitani, meg a nagy ciganymercist se, ezeknel elfordulnak... LOL

Féldecis Rezsim · http://tisztaudvar.blog.hu 2009.04.26. 17:12:01

@Szalo:
Egy általad nem is mert esetből valóban csakis rossz következtetést sikerülhet levonni - mint látjuk.
Ha nem ismered a Révész Máriusz-esetet,minek szedted elő? Vagy azt is csak rosszul ismerted meg...?
Nem lényeges...a mondásod pedig annyiban módosult az eltelt 25 évben,hogy "aki disznók közé keveredik,azt megeszik a korpákok..."
Poltikát pedig mindenből lehet csinálni,főképp,ha valaki egy rendőri intézkedés jogosságát egy másik rendőr messzemenően jogsértő viselkedésével von párhuzamba.
Sapienti sat.

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.04.26. 17:37:13

@Cesare:

Szintén
off

1. Valóban, a zOrbán nem túl konstruktív.
Nade
2. Az ő ideje alatt legalább lement az államadósság és a középosztályt ( tudod, aktív, nem segélyből élő, hozzáadott értéket termelő, ADÓT FIZETŐ, stb ) támogatta ( Széchenyi terv, kutatásfejlesztés támogatása, témogatott lakáshitelek, stb )
És ami a legfontosabb :
3. A "Ferenc" kijelentette, hogy
NEM a középosztályt,
HANEM
az elitet és a leszakadókat kell támogatni.
Továbbá kijelentette, hogy
Akár a gazdasági növekedés ROVÁSÁRA is
megőrzi a szociális juttatásokat.

Nos, ezért a két kijelentéséért MINDEN ( érted, minden ) amit a Fidesz, a Polg. Körök ( ami szerintem nem volt 6ékony ) stb ellene tettek, az jogos és korrekt volt.
Hogy akarsz úgy normális országot építeni, hogy a léhűtőknek ( "leszakadó", azaz cigány, mszpsűl ) és a tolvajoknak ( az "elit" ) a kedvét keresed, a becsületes, dolgozó emberek ellenében ?

Ettől fgtlenül, igen, a Fidesznek is vannak undorító dolgai, de legalább nem lopnak el komplett autópályákat völgyhidastul. És én inkább azt preferálom, aki pár milliárdot lop, mint aki több ezer milliárdot.

on

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.04.26. 17:44:40

@Cesare:

off

"De a polgári körök és nyilasokra hasonlító szervezetek amik egyre többen vannak"

1. Nyilasok szerintem csak a csillagképben vannak.
2. Bizonyára a nyilasok szövetkeztek a Nyírségben Kabaival, fémlopásra. A nyilasok vettek fel 12 ezer milliárd HUF ot. A nyilasok csalják el az ÁFÁt a csillár után és a nyilasok bűne a Hajdú Bét is.
3. Szerintem a "fasiszta" eszmék éppoly setétek, mint a kommunista eszmék. Sőt : az utóbbi, ha lehet, még rosszabb is az országnak. Ugyanis 5o ( plusz 12 ) évig tartották megszállva és szipolyozták ki.
4. Ha jól tudom, a jelenlegi kormánypárt nem a Horst Wessel Liedet, nem is az Erikát, hanem az Internacionálét énekelte úgy cca egy hónapja.

Na, nekem meg ez az ijesztő. Hogy 5o év után MÉG MINDÍG itt vannak, lopnak, minket nyomorba döntenek, hetediziglen. Hogy 5o év után MÉG MINDÍG övék a gazdasági hatalom ( p.l. hogy lehet az hogy a raiffeisen vezérigazgatója 56ot ellenforradalomnak mondja ? )

Nagyon el vagyok keseredve.

on

mokas_gizi 2009.04.26. 17:56:14

A rendőrök bűnöző cigányt lőtt meg aki elakarta őket ütni, jogosítványa nem volt neki évek óta úgy vezet, többször figyelmezették ez miatt...
Egy Fehér embert már lecsuktak volna ezért egy cigányt nem...!!!

De Magyarországon nincs cigány bűnözés sem kettős mérce...!!!
Azért már elég feltűnően és elég felháborítóan mennek itt a dolgok nem gondoljátok...?
Ezenfelül nem igen dolgoztak azok az emberek még soha sehol sem, de mekkora házuk volt...
Ezenfelül a médiába olyan dolgokról hazudnak, hogy egy egyszerű hétköznapi ember is tudja hogy hazugság amiket állítanak...!!!

mokas_gizi 2009.04.26. 17:56:46

@mokas_gizi:

Lelőtték, mert nincs jogosítványa és cigány:
www.kuruc.info/r/35/39358/

Kalmár 2009.04.26. 17:59:47

@Scaramella va alla guerra: Egyetértek.
Sőt, a holokauszt tagadást csak abban az esetben tartom büntethetőnek, ha az 56-os forradalom tagadás is az.
Na de ez már messze esik a gázoló lelövésétől.
Vagy mégsem?

mokas_gizi 2009.04.26. 18:16:22

@Borenbukk:
Tisztelettel az arányokat azért vegyed figyelembe kérlek...!!!
A fehérek is követnek el bűncselekményt, csak nem olyan mértékben mint a cigányok...de erről felesleges vitatkozni, mert a tények azok tények...
Egész Európában probléma van a cigánysággal egy ország sincs ahová betudtak/be akarták volna illeszkedni...

de egyedül csak nálunk tesznek büntetlenül azt amit csak akarnak...
Az embereknél már kezd betelni az a bizonyos pohár...birka nép a magyar nagyon békés túlzottan is az, de kezd betelni az a bizonyos pohár...!!!

Kivlov 2009.04.26. 18:20:02

ez a b*zi, zsidó média is kelti a lincshangulatot. Mi az anyjáért kell hangsúlyozni, hogy cigó volt a mókus, akit megpörköltek? Hallottatok már olyan bűncselekmény hírt itthon, hogy pl. "a tettet magyarok követték el" ???

mokas_gizi 2009.04.26. 18:27:51

@Kivlov:
Igen ezt én is megakartam említeni a sajtó szándékosan és elég feltűnően hazudozik és kelti a feszültséget, amik igen a zsidók kezében vannak mint itt mind az egész világon...csak nálunk többet engednek meg maguknak mint EU-ban vagy USA-ban...

Az ilyen gazdag bűnöző cigányokat nem olyan nehéz elintézni...alapból rendőröket lefizetik és valóban azt csinálnak kb amit csak akarnak...de ha APEH-nál névtelenül adataikkal feljelentik őket akkor az APEH-nak hivatalból ki kell vizsgálnia az esetet kötelező ott senkit nem érdekel hogy milyen rendőrt vettek meg...Tehát ez a megoldás, most 1-2 helyen ezeket a lépéseket fogják megtenni az emberek...

himpellér 2009.04.26. 18:32:19

mohácsivészviktórijá üzeni:"ráásszistááák váágytóóók!"

egyittlakó (törölt) 2009.04.26. 19:05:26

kalmár@: te összetéveszted a szezont a fazommal... az ünneplés az ünneplés, oda nem nagyon kell rendőr, de a tüntetés meg tüntetés, az nem ünneplést jelent, hanem tiltakozást valami ellen, ez estben kell a rendőr... nem kell fidesznyik módon a fogalmakat elkenni és összemaszatolni, mint ezt a felhatalmazási baromságot is: a nép nem felhatalmaz, hanem VÁLASZT a szar meg a fos között (ezért beszélünk parlamenti VÁLASZTÁSOKRÓL és nem parlamenti felhatalmazásokról)... szóval, ha ünnepelni mész, akkor tedd azt, de tüntetni ne ugyanott akarj.

jpmjpm 2009.04.26. 19:07:07

Nem olvastam el az összes kommentet, de valami elkerülte a kommentelők 99%-ának a figyelmét sztem.

Azzal egyetértek, hogy végre legyen rendes rendőri fellépés a bűnözők ellen. És úgy tűnik most végre ez történt, sokat vártunk erre. De ha figyelmesen elolvassuk a hírt, akkor valami kurva zavaró van benne.

Idézet az Indexről: "Az autó bal elejével elsodorta a rendőröket, akik a földre zuhantak, és egyikük véletlen lövéseket adott le."

Véletlen lövéseket! Nem is egyet, hanem legalább 2-t, de lehet hogy többet is. Ami pont hátba lőtte a menekülő dzsipót! Hát ez jó vicc! Tegyük fel tényleg ez történt. Szerintetek ez nem ugyanolyan aggasztó, mintha valaki száguldozik és vétlen gyalogosokat üthet el?

Ugyanúgy lelőhetett volna bárki mást is, aki éppen arra járt. Mint ahogy a száguldozó bodzás is bárkit elüthetett volna. A két cselekedet ugyanolyan veszélyes volt, sőt egy eltévedt golyót már nem lehet megállítani, letéríteni a pályájáról, nem lehet elugrani előle. Míg egy autót lehet irányítani, elugrani előle stb...

A másik dolog, ami felmerült bennem, hogy már előre mosakodnak a rendőrök, azzal, hogy csak véletlenül lőtték le a bodzást, miután az elsodorta őket, nehogy megint raszizmussal vádolják őket (mint a miskolci rendőrkapitányt). Biztos kurvára félnek a sok szemét álliberális megélhetési jogvédőtől (pl: Mohácsi Viktória + az egész SZDSZ), akik ilyen esetekben rögtön a helyszínen vannak és nyomják a faszságaikat (ráászizmus stb...).

De képzeljük el azt a helyzetet, hogy jön egy autó és elsodor. Ez azt jelenti, hogy szemből érkezik és miután elsodort már a hátunk mögött van és távolodik elég gyorsan. Hogy a faszba lehet hátbalőni vkit. véletlenül, aki 2 másodperce még elöttünk volt, de mostmár mögöttünk van, tehát 180 fokot kell fordulnunk, miközben elsodortak? Ez az egész sztori kurvára bűzlik nekem.

Annak örültem volna, ha az lett volna a cikkben, hogy miután a rendőrök figyelmeztető lövéseket adtak le és a gyanusított nem állt meg, egy célzott lövéssel megsebesítették a gyanusítottat, aki megállt. Így viszont csak az jut eszembe, hogy már megint hazudoznak a rendőrök, és ez a 2006-os eseményeket juttatja eszembe.

egyittlakó (törölt) 2009.04.26. 19:14:28

scaramella@: ne röhögtess, te hittél Fletónak? elhitted, amit mondott Öszödön? amikor ti narancsfejűek hazugoztátok le reggel délben és este mióta kormányfő lett? hittél neki és rájuk szavaztál? ha nem, miafaszér játszod itt burád? foglalkozz inkább a háromszorosan BUKOTT Orbán vezéreddel.

Kalmár 2009.04.26. 19:29:47

@egyittlakó:
Köszönöm a szinvonalas hozzászólást.

Nem tudom, mit nem értesz azon hogy ünneplés?
Minden nagyobb létszámú rendezvényen kell biztosítás. És igen a gyülekezési törvény szerint joga van az ünneplőknek a nyugodt rendezvényhez.Ennek garantálása állami feladat.
Tudatlanságod, a stílussal együtt lehangoló bizonyítványt ad rólad. Azt meg nem is tudom hova tenni, hogy nem érted a felhatalmazást.Választások útján ad felhatalmazást a nép, egy pártnak, vagy pártszövetségnek. Ez annyira alpvető társadalmi ismeret, hogy ennek hiányában, keress egy blogot Győzikéről ott valószinüleg nem fogsz 5 mondatban 3 tévedést leírni. Elég ciki ez így. Jó köpködést .

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.04.26. 19:34:54

@egyittlakó:
kár az indulatokért, a tények beszédesebbek: tedd fel a kérdést, hogy 2002-ben, OV kormányzása után vagy most van-e az ország bármilyen tekintetben jobb állapotban? A többi indulat.

Cesare 2009.04.26. 20:37:06

@sasika61:

Valóban kár az indulatokért.
De te is tedd fel a kérdést hogy mikor van világválság akkor vagy most. És ez biza ha akarjuk ha nem nálunk is érzékelteti a hatását.És ez tény.
A többi indulat.

Cesare 2009.04.26. 20:49:38

@Scaramella va alla guerra:
1. Sajnos izomból és düből politizász. Szvsz annyira az nem jó.
És a dunába is csak csillagképek lőtek embereket.
Ha így látod azt nagyon sajnálom. Illetve annak viszont nagyon örülök hogy legalább azt nem tapasztaltuk meg milyen egy náci rezsim 50 éve. Egy szóval sem állítottam hogy a vörös diktatúra jó vagy jobb lett volna a nácinál. Arra próbáltam rávilágítani hogy mindekttő izomból és dühből épített magának ideológiát és sok-sok ember halt ebbe bele. Nem kéne viszarángatni egyiket sem a sírból. Inkább dobjunk még egy kis földet a halomra biztos ami biztos.
2. Ebben az országban mindenki lopja csalja az adóját. Sajnos ez van. Nem csak cigány nem csak komcsi hanem a tarsolyos turulos oldal is. Csak az egyik félnek felróni arcátlan képmutatás.

3. Azt hogy mit és ki énekel annyira nem mozgat. Felőlem Lagzi Lajost is énekelhetnek. Mi a bajod az internacionáléval egy szocialista rendezvényen?

Sajnos a rendszerváltással együtt jár egy csomó régi játék. Ez van. Ebben az országban 40 felett azért a legtöbbeknek oldaltól függetlenül vannak pártgyökerei a vörös oldalon. Így vagy úgy.

egyittlakó (törölt) 2009.04.26. 22:11:48

Kalmár polgártárs,
látom, hogy nem akarod megérteni: a nép a parlamenti választásokon VÁLASZT, nem felhatalmaz. A hozzátartozód felhatalmazhat arra, hogy képviseld vagy hogy felvedd a küldeményét. Ennyi. És hogy jobban megértsd: a parlamenti választásokon nem kormányprogramra szavazol, hanem egy elfogadhatóan hazudó pártra és programjára. Sajnálom, hogy te Fletóra szavaztál és most baromira fel vagy háborodva, hogy hazudtak neked. :-) Legközelebb Első Igazmondó Viktorra szavazz, meglásd lesz itt jólét, Hawaii DJ Bobo...

mokas_gizi 2009.04.26. 23:51:10

Nem akarok okoskodni és lehet hogy én tévedek...
De nem a Stojka család bandája + egyik családtagjuk ölte meg azt a sportolót...?!
Azért szánalom, hogy 2009-ben mi megy ebben az országba...

www.kuruc.info/r/35/39398/

mokas_gizi 2009.04.26. 23:53:11

@mokas_gizi:
Ha ennyire reflektor fénybe kerültek ezek a becsületesen dolgozó jámbor cigány emberek, feltételezem hogy az APEH utána néz, hogy miből építették fel azt a csodás házukat...

tom5811 2009.04.27. 14:30:30

milyen március? miről beszéltek? Annak idején nem túl régen, ha két (akkor még cigány) család összeverekedett elég volt két rendőr rendet csinálni, és mindenki a helyére került. Most a rendőrnek semmi joga nincs. Csak az elkövetőnek. mit vártok?!

tom5811 2009.04.27. 14:34:14

Himpellérnek üzenem, nem vágyok ráásszistá, de utálom a cigányopkat.

tom5811 2009.04.27. 14:36:47

Mellesleg van roma megbízóm akinek dolgozok, és minden tiszteletem az Övé mert nem akar cigány lenni.mert a cigány és a roma nem ugyanaz.

Sodan 2009.04.27. 14:51:22

Az ártatlan cigányok ellen elkövetett atrocitások,gyilkosságok egyre szaporodnak. A rendőrségnek tenni kell minél hamarabb de nem ám lehugyozni a nyomokat.Tisztességes rendőrök kellenek akik nem a bőr színéből ítélkeznek.
A romák toleranciája végtelen.
A rendőr meg ne gyűlöletből lövöldözzön, gyilkossággal való szándék áll fenn,ezt jegyezzétek meg. Ha megteszi rendes romákkal meg teszik ezek a magyarokkal is.

mokas_gizi 2009.04.27. 17:52:45

@feri57:

Azokat az ártatlan cigányokat cigányok támadták ölték meg...ez idáig a legutolsó esetben bebizonyosodott...
Akit meglőttek az egy köztörvényes maffizó az ő bandája és egyik családtagja gyilkolta meg azt a sportolót...

Mikor és hol ért Fehér emberi atrocitás cigányt Magyarországon az elmúlt 10 évben Tisztelettel kérlek, hogy sorold fel ezeket az eseteket... /Én csak egyről tudok ott is furcsa ítélet született és valószínűleg zsebesek ellen védték meg magukat a gyerekek, de többet kaptak érte mint azok a cigányok akik öltek is...!!!/
Utána miután ezt megtetted bemásolom neked az elmúlt pár évben a fehérek ellen elkövetett cigány támadásokat az lesz pár A4-es oldal...!!!

mokas_gizi 2009.04.27. 17:53:27


Gondolom azzal minenki tisztában van, hogy az ilyen hírek mekkora kárt okoznak az országnak azonfelül hogy hazugság az egész és inkább mi vagyunk az üldözöttek NEM a cigányok:

index.hu/kulfold/2009/04/27/cimlapon_a_romak_elleni_tamadasok_a_new_york_times-ban/

mokas_gizi 2009.04.27. 18:12:39

@mokas_gizi:
Azért elég nagy ám arra az esély, hogy azokat a gyilkosságsorozatokat, támadásokat cigányok ellen és a "növekvő cigány ellenességet" nagyon erősen valakik a háttérből irányítják ám, a média és a politikai "elit" segítségével...!!!

Ebben az országban az utóbbi pár évben elég furcsán mennek a dolgok...
Ezek a "cigányok elleni támadások" is elég furcsák...
Olaszországba, Franciaországba,Szlovákiába gyújtották fel a cigány putrikat miután a cigányok gyilkoltak...Nálunk a "Rasszista" "Náci" Magyarországon általában magyar ölésért házi őrizet jár utána jó ha kapnak 1-2 évet,de Olaszliszkai eset tanulsága szerint valószínű hogy mig azt sem...

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2009.04.27. 19:35:15

Sziasztok!

Szerintem "sasika61" szépen megfogalmazta azt, ahogyan a sajtónak tárgyilagosan tálalni kellett volna az érdi esetet. Nem így történt, mert a média derék munkásainak általában fontosabb a szenzációhajhász, közönséget toborzó írás, ráadásul az újságírók többsége csak kontár, fogalma sincsen arról, amiről éppen ír. A lényeg a nézettség, a példányszám, a többi le van ejtve.
Nekem kétségeim sincsenek afelől, hogy a rendőrök jogosan jártak el. A fegyverhasználatot jogszerűnek tartom részint azért, mert egy intézkedést csak így tudtak végrehajtani, másrészt a személyüket ért támadás - gyilkossági kísérlet - elhárítása miatt. Láttam a TV riportokat. Nem előítéletből, hanem tapasztalatból mondom, hogy tipikus, kiskirály maffiózók ellen jártak el, akik azt hiszik, hogy nekik mindent szabad, ha másért nem, hát azért, mert pénzzel megvehetnek mindenkit. Szánalmas volt, ahogyan a családtagok fejtegették, hogy rendőrnek mihez van, mihez nincs joga, de arról elfeledkeztek, valószínűleg soha nem is tudták, hogy mi a jogkövető magatartás. Ilyen alkalmakkor az USA rendőri gyakorlata jut az eszembe, ahol elég egy óvatlan mozdulat és a sheriff máris lő, nem estében véletlenül, hanem célzottan és talál is. Ilyen kellene nálunk is, s olyan rendszer, ahol nem a rendőrnek kell mentegetőznie hasonló esetekben. Én megjártam többször Ukrajnát autóval. Ott és akkoriban a rendőrök gépkarabéllyal teljesítettek szolgálatot az utakon, s megállást csak egy pici gumibot lengetéssel jelezték az autósnak, akinek ha nem áll meg, tucatnyi lyukkal lett volna gazdagabb a bőre. Amennyi vadállat, potenciális gyilkosjelölt szaladgál az utakon, elkelne efféle szigor nálunk is. Ez a mi autósunk előre megfontolt szándékkal, potenciálisan veszélyeztette a közlekedés többi résztvevőjét, gyilkosságot kisérelt meg a rendőrök sérelmére, ellene a fegyverhasználat jogos. Nem kell az ilyen állatokból mártírt faragni, s ha túléli, rozsdásodjon rá a börtöncellán a műanyaglakat! Ha nagyon unatkozna, mellé lehet zárni a rokonságot is, mert nem ártatlan bárányok gyülekezete ők, hanem kőkemény maffiózók!
Aki pedig a tüntetések szétverését ebbe a topikba keveri és uszít a rendőrség ellen, szégyellje magát! Igenis szükségünk van erős, tisztességes, hatékony rendőrségre!

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2009.04.27. 19:45:06

Ez az ügy itt nem cigánykérdés Hölgyeim és Uraim, akkor sem, ha most éppen újra egy cigány ember követett el súlyos törvénysértést. Nem a cigányt kell üldözni, hanem a bűnt, s ez nagy különbség! Éppen elég önmagát törvényen felülállónak tekintő nemcigány ember él e hazában.

Sodan 2009.04.28. 13:30:27

@mokas_gizi: @Dörmögő_Dömötör:

A romák jelenlegi társadalmi állapota Magyarországon
meghatározó 3 dimenziója van.
1,Társadalmi kirekesztettség,
2,Gazdasági kirekesztés,
3,Politikai kirekesztés.
A cigányok elleni atrocitásokból egy pici ízelítő .

2008jun,15.
Fényeslitke egy 40 éves helyi magyar gyilkos több kés szúrással orvul hátba szúrt egy 14 éves roma deákot.

Pátka: Rasszista polgárőrök egy becsületes cigány családra az éj leple alatt sunyin rájuk gyújtotta a házat.

Piricsén 2008,aug.,7-én Molotov -koktélt dobálta békés romák házaikra.Szintén éjszaka.

Nagycsécs:2008,november 19,Borsod Megye: kettős gyilkosság, Molotov koktélt dobáltak egy rendes becsületes roma ház ablakára, majd a rasszisták éles lőszerrel két cigány életét oltotta ki

Galgagyörk,2008,07,22.az éj leple alatt lövöldöztek békésen alvó roma honfitársainkra.

Székesfehérvár,2008,08,21.egy cigány kislányt garázda magyar pribékek kővel dobáltak.

Nyíradony:Tamás pusztán,2008,08,06.éjjel cigányok házaira lőttek

Bátaszék:2008,dec.,11.égő benzines palackokat dobáltak neonáci rasszisták cigány hazafiak lakására.

Alsózsólca : Két lövéssel leterítettek egy 19,éves cigány fiatalembert.

2009,február,22-én Tatárszentgyörgy, éjjel Molotov-koktélt dobtak a rasszisták egy roma házára, és a tűz elől menekülő apát és 5 éves kisfiát lelőttek.

2009,április24.egy roma férfi a rasszista faj gyűlölet áldozata lett.


Nyugaton megrökönyödéssel figyelik a magyarországi új nácizmus előre törését.

Állítsátok le a cigány ellenes rasszista uszításokat,a
Égbekiáltó hazugságaitok már bűncselekménnyé vált! Még a holokauszt-ot is letagadják.

Sodan 2009.04.28. 14:54:09

Az Antiszemitizmus a gyűlölködő sikertelen emberek elmebetegsége ,
Az antiszemitizmussal az a legnagyobb baj,
hogy egy ízléstelen kispolgár filozófia.

Az előttünk álló gazdasági válság miatt romlott a romák életkörülménye.
A válság nehézségei miatt Magyarország szegényebb régióiban bűnbakká kiáltják ki a vétlen kiszolgáltatott és ártatlan romákat.

Magyarországot a szervezett rasszista neonáci szélső jobboldal bűnözéseit tartja kezében.

Sodan 2009.04.28. 15:06:35

A hajnalnak napfénye újra megvilágítja a földet,
ahogy tette évszázadokon át.
A nyári hajnali fényben dolgozni mennek a napszámos romák

Soha ne feledjük el,hogy a rasszizmus a háborúk előfutára voltak mindig. A szegények összeugratása az"oszd meg és uralkodj"elv alapján.

Az elszegényedett magyarság és a kitaszított védtelen cigányság, az értelmiségi magyarság és a kisebbségek összetartanak.Magyarság 80% nem rasszista és békében él a cigánysággal az uszítások ellenére is.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2009.04.28. 21:59:26

feri57 2009.04.28. 13:30:27

ad1) Légy szíves, tanulj meg írni és fogalmazni magyarul, utána osztogasd az észt, ha ugyan van neked miből osztogatni.

ad 2) Ez itt egy magyar nyelvű blog. A cigányok úgy nevezik magukat a nyelvükön, ahogyan csak akarják, de magyarul cigány a nevük és nem roma.

ad 3) A cigányság a magyar társadalom minden osztályában képviselve van, de túlnyomó részük szegény és lumpen elem. Ez legalább annyira a cigányok hibája, mint az egész társadalomé. Ez az állapot szégyenteljes, fel kellene számolni, de ez nem megy a cigányok közreműködése nélkül. A cigányok egyáltalán nincsenek a társadalomból kirekesztve, aki mégis, az magának és az életmódjának köszönheti.

ad 4) A gazdaságból sincsenek kirekesztve. Meglehetősen sok tehetős, milliomos cigányvállakozó van, miről beszélsz tehát?

ad 5) Miféle politikai kirekesztésről beszélsz? Hol élsz te? Ott vannak a cigányok az országgyűlésben, működnek az önkormányzataik, se szeri se száma a sok cigányszervezetnek, igaz, hasznuk sincs, legfeljebb a vezetők zsebe telik meg közpénzből, mint az illusztris gazember Kolompár Orbáné.

ad 6) Amiket felsoroltál, nem egyebek üres vádaskodásnál. Nem bizonyított a rasszizmus egyik esetben sem, de a cigány bűnszövetkezeteket nem ártana egy kicsit jobban megkapirgálni. Talán sorold fel a cigányok által a nemcigányok sérelmére elkövetett gyilkosságokat, rablásokat, kurvafuttatásokat, egyéb cigány népi hagyományokat. Meglásd, szűk lesz nekik ez a blog, s utána járjon a szád rasszizmusról.

feri57 2009.04.28. 14:54:09

Csak tudnám, hogy minek firkálsz részeg fejjel? Ekkora hülyeségeket józan ésszel nem lehet képernyőre vetni. :)

feri57 2009.04.28. 15:06:35

"A hajnalnak napfénye újra megvilágítja a földet,
ahogy tette évszázadokon át.
A nyári hajnali fényben dolgozni mennek a napszámos romák"

Ez jobb, mint egy Asimov idézet. :) Ekkora fantáziája még neki sem volt.

A magyar nép nem rasszista. Mindig befogadó nép volt. Őseink azonban jobban megválogathatták volna, hogy kiket fogadnak be országlakosnak. :)

Végül:

Áruld már el, hogy mi alapján dönthető el, hogy ki a cigány és ki nem az? Ha eldönthető, akkor ki dönti el?

Amit nem értek, hogy minek állok szóba egy szemellenzős hülyével, azaz veled?

Corry 2009.04.29. 07:35:39

@feri57:
Ettől tökre meghatódtam:

"A nyári hajnali fényben dolgozni mennek a napszámos romák"

Ezt a mostan tapasztalt életképek ihlették Nálad, avagy még aból a korból valók, amikor élt még a "közveszélyes munkakerülés" fogalma és ennek fényében a cigányok 80% -a is dolgozott vagy valami hasonló ténykedést produkált a többi magyarral együtt?

Ha ez egy mostani kép, akkor nincsen baj itt kérem, csak azt mondja meg nekem valaki, hogy miért is van az, hogy a hasonló lélekszámú és ugyanúgy a komanizmusból kimászó Csehországban 1 millióval több a gazdaságilag aktív ember?

De menjünk tovább:

én is maximálisan igazat adok Dömötörnek, hogy a kiskirályoknak sem szabad mindent. Akár cigány származású a kiskirály, akár nem.

off: Ha gonosz akarok lenni megkérdem, hogy miért is nincs jogsija az illetőnek akit hátba lőttek??
on:

Sodan 2009.04.29. 17:45:34

Sodrásban

Sodrások között is van különbség, Szögi Lajos tanár úr is így sodort el egy elébe ugró gyereket.,
ezért kellett néki az életével fizetni.
Tiszta szívemből sajnálom és elítélem a primitív agresszivitást,ezt büntetni kell.

Egy roma meg rendőrt sodort el és a rendőrök lincseltek.......

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.04.29. 18:07:48

@feri57:
azért ezt semmiképpen nem nevezném lincselésnek.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2009.04.29. 20:09:46

feri57 2009.04.29. 17:45:34

Néhai Szögi Lajos teljesen vétlen volt abban a balesetben. Az a kislány felelőtlenül futkosott az úttesten át, mert a szülei soha nem tanították meg a helyes közlekedésre, s legfőképpen arra, hogy az úttest nem játszótér. A szülei bűnösek, mert felügyelet nélkül, felelőtlenül, őrizetlenül hagyták a gyermeket! Bíróság előtt lenne a helyük kiskorú veszélyeztetése miatt.
Ami a baleset után következett, az nem egyéb aljas kincselésnél, amit a cigányhorda mocskos, rasszista indítékból követett el, mert más oka nem volt. Aki abban részt vett, az nem ember, hanem állat, akik véletlenül hasonlítanak az emberre de csak a megjelenésükben. Önbíráskodásra senkinek sincsen joga, a cigányoknak sem! Milyen mocsok szöveg a részedről, hogy Szögi Lajosnak szükségképpen az életével kellett fizetni? Te nem ember vagy, hanem egy írástudó állat. Talán lépj fel cirkuszban, sikered lesz.

Szögi Lajos meglincselése és az érdi eset között mindössze annyi az azonosság, hogy a súlyos törvényszegő emberszabású ismét cigány volt. A rendőrök nem lincseltek, hanem jogszerűen jártak el. Hová jutnánk, ha minden cigány és nem cigány büntetlenül azt tehetné, amit csak akar? Ez itt nem a vadon, hanem Magyarország, ahol a jogállam van, amiben mindenkit azonos jogok és kötelezettségek illetnek meg, a kisebbségeket meg ráadásul pozitív diszkriminációval óvjuk. A cigányok minden jel szerint csak a jogaikról tudnak, holott kötelességük is lenne. Jó lenne végre észhez térni a magadfajtáknak.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2009.04.30. 13:17:12

feri57 2009.04.29. 17:45:34

Nesze neked lincselés Ferikém! Az érdi fegyverhasználat jogos és szakszerű volt immár nem csak a becsületes többség, hanem az ORFK szerint is. A rendőrökre támadó cigány azóta a rabkórázban van, s nagyon remélem, hogy az Adóhivatal is szorgosan munkálkodik, hogy megállapítsa, miből telt palotára, holott se munka, se becsület. Biztos arrafelé is jól fizetett a bodza, vagy számolatlanul mérték a segélyt, netán a futtatott kurvák sztahanovista szexmunkások voltak. Tanuljon ebből az esetből minden bűnöző!

Sodan 2009.04.30. 17:39:56

Egyes politikusok szerint" Az hogy neonáci jobbik nyíltan cigányozik és zsidózik,egyértelműen oda vezet,hogy ártatlan embereket ölnek meg a származásuk miatt.A Tiszalökön tartózkodó Léder András ,hogy az SZDSZ tőle telhetően segíti az áldozatok hozzátartozóit.

A Kalocsai Gárda gyilkos Bátya utca társasház első emeletén levágta barátnője fejét?majd egy horogkeresztes zászlóval borította be. Egy szélsőjobbos elveket valló Magyar Gárda tag szadista kivégzését követően egy horog keresztet rajzolt áldozata hátába a tőrével,majd a lány száját két oldalt megvágta úgymond" mosolyogjon"
A gárdista semmilyen megbánást nem tanúsított.

Ha egy gárdista ilyen bestiális bűncselekmény elkövetésére képes a barátnőjével, egy 19 éves élete elején álló deák lánnyal, mit várhat a roma társadalom tagja attól ,aki szíve mélyéről gyűlöli a romákat,és a zsidókat, és az emberiségszégyenét megtestesítő Hitleri zászlóval díszíti munkája édes gyümölcsét.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2009.04.30. 19:52:26

feri57 2009.04.30. 17:39:56

Az "egyes politikusok" ritkán tartoznak az épeszű ember kategóriába, amire jó példa a szadesz csapata. Több kárt okoztak már az országnak, mint annak idején a tatárjárás.

A bűnöző Ferikém attól függetlenül bűnöző, hogy mi a nemzetisége, vagy milyen szervezeteknek a tagja. A kalocsai gyilkos nem volt és nem tagja a Magyar Gárdának. Félre beszélsz egykomám, megint sok volt a kannásbor délután?

Nincsen cigánytársadalom, legfeljebb lesz Cigányországban, ha lesz Cigányország. Addig be kell érned azzal, hogy van magyar társadalom, aminek nagyon sok cigány tagja van, s ennek nem biztos, hogy felhőtlenül kell örülni.

A cigányok egyre inkább arra számíthatnak a tisztességes többségtől, amit a utóbbinak az előbbiek nyújtanak. Hogy mit? Célszerű lenne felsorolnod, hogy mi mindennel járulnak hozzá a cigányok a haza javához. Azt hiszem, nem sokat kopik a billentyűzeted mire végzel, mert az üres sorokat villámgyorsan lehet írni. :)

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2009.04.30. 19:57:24

@Corry:

Amikor látom az idézett sort, én is nagyon meghatódom. Mindig díjaztam a fűzfapoétákat és a sci-fi irodalmat. :)

Sodan 2009.04.30. 20:41:36

Orsós Viktor az az Orbán Viktor is roma származású
A cigányság a háború után aktívan építette az országot ,hogy nekünk jobb életünk legyen. több orvos, tudós ,mérnök nem meri vállalni származását az előítéletek,és más okokból.Romák nélkül nem ország az ország, éhbérért dolgoztak 50 évig a jobb élet reményében de a magad rassz fajtái mindig is elnyomták őket.úgy irkáltok ide mint ha a kuruc infón lennék. csak sajnállak benneteket, mert aki gyűlölködve él az gyűlölettől övezve fog meghalni is.Én más neveltetésben élek mint ti nékem van gyerek szobám, én tudok tolerálni főleg a vétlent és az elesetteket.mindegy hogy néger vagy zsidó az illető, esetleg nyomorék. ti meg szellemi nyomorék ként viselkedtek felnőtt fejjel gyalázat csá...

Sodan 2009.04.30. 21:11:28


Közös célunk,ki kell harcolni a romákat és a zsidókat sújtó nemzetiségi elnyomást.
Ki kell dolgozni,és meg kell valósítani a romákat ért történelmi igazságtalanságok , és elnyomás okozta hátrányok kompenzálását szolgáló állami esély kiegyenlítő programokat.
Ez a Roma Charta pártpolitika nézete is.
A közoktatásban lehetővé kell tenni,hogy roma közösségeknek ,képviseleteknek módja legyen ellenőrizni a roma deákok oktatásának színvonalát
Diszkrimináció észlelése esetén legyen mód a felelőségek megálapítására.

Gondoskodni kell a tartós munkanélküliségbe szorult elnyomorodott roma családok lakhatási biztonságának visszaszerzéséről.
ösztönözni kell a munka világába történő visszatérésüket.

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2009.05.01. 09:05:18

feri57 2009.04.30. 20:41:36

Orbán Viktor ex-miniszterelnök nem cigány. Ezt mindössze a politikai ellenfeleinek az alja állította róla. Ugyanilyen hírek terjengtek Tompikáról, vagyis Deutsch Tamásról. Fel kell homályosítsalak, hogy a két nevezett urat nem azért szeretik, vagy gyűlölik, mert cigányok, vagy nem cigányok, hanem azokért, amiket politikusként és emberként tettek.

1945 után olyan rendszer jött, amely büntette a dologtalan, henye, csavargó életet, vagyis a hagyományos cigány életformát. Segélyeket sem fizettek, ám helyette biztosítottak munkát. Ezek az intézkedések és a rendőrség hathatós fellépése kényszerítette a cigányokat a munkavállalásra, s nem az országépítő munka lelkesítette őket a dologra. Nem véletlenül él a magyar nyelvben a "cigánymunka" kifejezés. :)

Ez az ország cigányok nélkül is ország lenne, minthogy azonnal megnőne a közbiztonság és kevesebb közösségi kiadás lenne segélyekre, s a cigányok által okozott károk helyreállítására.

Én még cigány orvost, tudóst, mérnököt nem láttam. Ha van ilyen, annak nem kell titkolni az eredetét - a külső rasszjegyek alapján nem is tudná -, mert akkor bizonnyal a társadalom megbecsült tagja. Cigány értelmiségi talán nincs is, különben nem primitív, iskolázatlan, bűnöző múltú személyek képviselnék a cigányságot mint Kolompár, Farkas, Dancs, stb. A deviánsokkal van baj, nem a becsületes, dolgos emberekkel. Az meg nyilván véletlen, hogy a deviánsok túlnyomó része cigány. A műveltebb cigányrétegek tudásával is van baj bőven. Nem túl rég hangzott el a TV nyilvánossága előtt egy cigány író szájából, hogy a cigányok azért menekültek el Indiából, mert már 1000 körül az angol gyarmatosítók elhurcolták őket Londonba kávéházi muzsikusnak. :) :)

A valóság megírása nem gyűlölködés egykomám, Feri57! Alighanem az ékes magyar anyanyelvvel van bajod, pedig már jól töröd, alkalmasint kerékbe. :)

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2009.05.01. 09:15:12

feri57 2009.04.30. 21:11:28

Ez nagyon tetszik:

"Közös célunk,ki kell harcolni a romákat és a zsidókat sújtó nemzetiségi elnyomást."

Szóval nem vagytok elnyomva, s most azért harcoltok, hogy elnyomottak legyetek? :)

Az egész bejegyzésed merő zagyvaság. Miről hablatyolsz az oktatás kapcsán? Nincsenek szegregált iskolák. A cigány nebuló ugyanazt hallja a tanórán, mint a nemcigány. Az meg külön jó lesz, ha tudatlan cigányok árasztják el az iskolát, ellenőrizendő, hogy milyen színvonalú oktatást kap a cigánygyerek.

Azt hiszem, a saját portátok előtt kellene minél hamarabb sepregetnetek, s igyekezzetek, hogy otthon, a családban pozitív példákat lásson a gyermek. Ne az erőszakos, tolvaj, kurvafuttató és egyéb, szép cigány népszokásokat művelő bűnöző legyen a példakép, hanem a becsületes ember.

Igen, egyetértek, harcolni kell a diszkrimináció ellen, ne legyen se pozitív, se negatív, de ekkor fogtok csak igazán ajvékolni. :)

Sodan 2009.05.01. 09:38:15

Haza pizsamában
Monológ

A haza nekem romának,vajon van -e hazám?
Mert a hazám iránt érzett szeretetet ha lehetne megölnék bennem.

Zsidó vagyok ez bűn?
A Kémények füstje mint ipari gyárból , szörnyű szag terjed. Emberek égnek!

A zsidó rágalmaz, ő akarta a nemzet omlását ?
A zsidó faj : " legjobb zsidó, olyan nincsen !
A zsidó pusztító , az emberiség ellensége!

Ez nem játék!!!
élet halál harca ez!

A zsidók amikor égnek még büdösebbek! nem ?

Náci elv : esküt tettem a saját életemre a hazám érdekében.....
De itt nincs háború ! de el kell végezni ezt a munkát a népirtást ! a faji tisztogatást!
Mert zsidó, cigány! Ezek rá szolgáltak a verésre a kiirtásra! mert zsidó, mert cigány.Táborokat építettek,azért mert jól dolgoztak ?
Nem ! Azért mert ellenségek, veszélyes férgek! Miattuk veszett el a háború.
Gonoszak, veszélyes férgek, ezek valójában nem is emberek.

Von Dem Fűrer

De én nem vagyok hajlandó részt venni benne!!!Nem akarok szörnyeteg lenni!!!

Csík Ferenc

Dörmögő_Dömötör · http://montewehro.blog.hu/ 2009.05.01. 11:01:40

@feri57:

Ferikém, egykomám! Ez már nem a kannásbor, hanem kokain, vagy heroin, netán elmebaj, mégpedig súlyos!

Ebben az országban senki nem akar se zsidót, se cigányt irtani! Ekkora baromságokat józanul nem lehet a képernyőre vetni, s az sem volt normális, aki először kezdett el ilyeneket hangoztatni.

Talán tanulj meg jól magyarul, vagy valami más kultúrnyelven és mélyedj el a történelemtudományban. Ha nem veszi el az eszed a maszlag, akkor megtanulsz látni, bár ebben nem vagyok biztos.

Szedd össze magad, s próbálj a neked adott kérdésekre felelni. Kifejthetnéd a véleményed az érdi rendőrre támadó cigányokról, mert bebizonyosodott, hogy jogosan lőttek rá a rendőrök. Ha netán újra arról értekezel, hogy néhai Szögi Lajost jogosan lincselték meg a cigányok, akkor megkérem Sasikát, hogy az elmebeteg fejtegetéseidet törölje innen. Még a C-press sem adna azoknak helyet.

jaegtoer 2009.05.01. 14:34:23

Szia Feri57!

Írj még:DDDDDDD

Aztán a nagy vagdalkozásban össze ne szabdald magad.

mokas_gizi 2009.05.28. 19:42:22

@feri57:

Örülök hogy ezeket az eseteket leírtad mert 90% bebizonyosodott hogy ezeket cigányok követték el cigányok ellen...!!!

Magyarokat hetente támadnak ölnek meg a cigányok...!!!
Két hetente megtámadnak egy orvost vagy egy tanárt...

mokas_gizi 2009.05.28. 19:45:17

Tudod Kedves Feri57

A Magyaroknál már kezd betelni a pohár...!!!
Birka nép a Magyar és nagyon sokat eltűr többet mint bármelyik körülöttünk élő nép...!!!
Szlovákok, Franciák,Németek,Románok stb-stb...cigány telepeket gyújtottak fel amikor a cigányok gyilkoltak...de a Rasszista Náci gaz Magyarok csak tűrnek...egy darabig...de már nem sokáig...!!!

mokas_gizi 2009.07.20. 07:22:24

@feri57:

Kedves Drága Barátom...
Ezekből a csodás cselekményekből az összeset Roma ember követte el Roma ember ellen...!!!

Tehát te is egy nagyon buta provokátor vagy aki azt hiszi hogy bármit elér az ilyen beírásaival...!!!

Ezenfelül meg nem ártana azokat a fránya arányokat is figyelembe venni...!!!
Naponta megvernek kirabolnak a cigányok valakit...
hetente két hetente megvernek egy tanárt/orvost...

Most kérném a valóban Fehér emberek által elkövettet Roma emberek elleni támadások listáját...
/Lehetőleg amiket Romák követtek el romák ellen ne írd megint le...!!!)

mokas_gizi 2009.07.20. 07:22:56

@feri57:

Ezenfelül meg a Holokamu Dogma is kezd széthullni barátom...

66 KÉRDÉS ÉS VÁLASZ A HOLOKAUSZTRÓL
www.freepress-freespeech.com/holhome/kiscikk1/66kerdholo.htm
süti beállítások módosítása