babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Nagyszüleinket gyilkolják!

2009.11.29. 10:09 sasika61

 

Az elmúlt napok sajtója tele volt a pécsi gyilkossággal. A közfigyelem érthető, ilyen jellegű iskolai lövöldözés szerencsére nálunk még nem mindennapos esemény. Remélhetőleg nem is lesz az, a pécsi eset pedig megmarad a rendkívüli ügyek között.
 
Sajnálatos azonban, hogy másfajta kivégzések, gyilkosságok legfeljebb pár soros felületet kapnak, annyira megszokottak. Pénteken Tolnanémediben brutálisan agyonvertek egy 82 éves idős nénit, s mint mára kiderült: ugyanazon a napon Helvécián is megöltek egy idős házaspárt: a férfi 83, a neje 74 éves volt. Szüleinket, nagyszüleinket. Nincsenek szakértői nyilatkozatok, pszichológiai elemzések, kerekasztal-beszélgetések, felháborodott blogok, csak pár sor a lapokban.
 
Megszoktuk már: tegnap ők voltak soron, ma valaki más. Talán a te nagymamád, édesanyád. Az enyémek már nem, mert nem élnek. Ha élnének, minden nap félhetnék, mert abban a kis faluban – mit beszélek: ma már város! -, ahol leélték életüket, ugyanolyanok a körülmények, mint Helvécián vagy Tolnanémediben. Vagy bárhol a vidéki Magyarországon.
 
Megszoktuk már. Talán még a rágógumit sem köpjük ki, nyeljük le felháborodásunkban. Értük nem demonstrál senki, nem jelennek meg a jogvédők, nem teszi tiszteletét Draskovics, vagy azok hasonszőrűek, akik egyéb esetekben mindent megígérnek: pénzt, paripát, fegyvert, és százszor elmondják: ilyet nem tűrünk tovább. Úgy tűnik: mégis tűrünk, csak szelektíven.
 
A vidéki Magyarország végzetesen magára maradt. A közbiztonság nulla: csoda-e, ha sok helyütt megváltóként tekintenek a Jobbikra és a Gárdára?

9 komment

Címkék: közélet közbiztonság vidéki gyilkosságok

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr411560282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kartal (rezervált) 2009.11.29. 10:58:37

Mondani is akartam, hogy dehogynem. Eddig egyedül a Jobbik és a Gárda emelte fel a hangját, no nem mintha védeni, vagy fényezni akarnám őket, de ez az igazság.
Egyébként most olvastam különböző magyar nagyvárosok pályaudvarairól az ott élők beszámolóit: állandó a terror, lopások, rablások, kötekedés, verekedés, és mindez persze csoportosan, magányos áldozat kárára elkövetve. A rendőrség tehetetlen, mert vagy kiskorúak az elkövetők, vagy mire odaérnek, már senkit nem találnak. Tanúskodni meg senki nem mer. Megismétlem: NEM MER!
Nem tudom hová vezet ez, de lehet, tényleg egy polgárháború küszöbén állunk, és nem Sajóbábony, hanem az ilyen mindennapi terror miatt.

tothmari 2009.11.29. 17:04:51

Kicsit csalódtam most, vártam a véleményed a pécsi ügyről, de ügyesen elcsavartad. Összemostál két dolgot, egyikről sem mondtál valódi véleményt.
Tanár vagy, tudnod kell, hogy szükségszerűen következett be a lövöldözés nálunk is, és az csak egy álom, hogy egyedi eset lesz.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.11.29. 17:38:43

@tothmari:
talán álom, de az az érzésem, a pécsihez hasonló esetek kivédhetetlenek, akármilyen a közbiztonság.
Amiről viszont írtam, azok visszaszoríthatók lennének, szerintem.

Corry 2009.11.29. 20:44:47

Sasika,

én is sajnálom ezeket az embereket, de lássunk tisztán: mindkét eset előfordul sajnos a nálunk sokkal, de sokkal jobb közbiztonságú országokban is.

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy én elégedett vagyok a közbiztonság mai állapotával, természetesen sok a tennivaló, de ezekből az ügyekből akkor lehetne következtetést levonni ha megsokasodnának, reménykedjünk, hogy ez nem fog bekövetkezni.

Azt persze nem hagyhatom ki, hogy szerintem a rendes állampolgárok többsége nem örülne egy ilyen esetben Draskovics úr megérkezésének, mert gondolom sokan vagyunk úgy azzal, hogy nem szeretnénk egy fotón szerepelni ezzel az emberrel.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.11.29. 22:41:12

Jogos, és jó poszt!

Én már Gadna után sem értettem, hogy hol késik a holokauszt.
Hogy tudja valaki magára hagyni a terroristák között a saját anyját, nagymamáját?
Miért nem égnek a cigányputrik, hogy válhattunk egy ennyire ocsmánymód gyáva "nemzetté"?

Agyalap 2009.11.30. 11:48:06

Nem félelemkeltő ez a poszt? Vigyázzatok...
@tothmari: Nem gondolom, hogy ez az iskolai leszámolássorozat kezdete lesz. Több okból:
- Iskolarendszerünk egyelőre még nem termeli az amerikaihoz hasonló mélyen filozofikus, gyermekkorától pszichológusra szoruló tömegeket.
- A fegyvertartás hál' Istennek sokkal jobban korlátozott nálunk.
- Akinek gondja van az iskolában, az manapság nem pisztolyt visz magával, hanem 30 rokont-ismerőst :(

Tündér_Lala 2009.11.30. 18:33:12

Kicsit más a véleményem. A Pécsett történt tragédia valóban kivédhetetlen, de nem véletlen.

Az egyre inkább fegyelem és önkontroll hiányában felnövekvő gyerekek szélsőséges esetben ilyen tragédiát okozhatnak. Középiskolában már voltak súlyos sérüléssel járó verekedések. (Verekedések persze mindig voltak, de azok nem léptek túl egy bizonyos testi épséget veszélyeztető határon.)
A pszihiátriai rendszerből betegen is el lehet tűnni.

Eddig ez nem így volt és nálunk nem is fordultak elő hasonló cselekmények. Sajnos ez a jövőre vonatkozóan nem sok jóval bíztat, plusz a példa is meg van már.

Agyalap 2009.11.30. 20:47:35

@Tündér_Lala: Ebben van valami. Kíváncsi leszek az első olyan emberre, aki menteni akarja az állást mielőtt a vonat elé áll próbából...

Chalabre (törölt) 2009.12.01. 19:10:21

Én örülök, hogy nem úgy szólalt meg Sasika, mint most rengeteg kollégája, féltve a bundáját munkája közben (miközben furcsamód diákok ebbéli félelmektől nem rinyálnak, pedig ők mennyivel többen járnak ugyanoda)...

Miközben ilyen elmebeteggel valóban bárhol, bármikor összefuthatunk és akár áldozatai lehetünk, nem kizárólag oktatási intézményekben. Sajnos! Köztünk élnek! Bejutnak egyetemekre, méghozzá orvosira, még fegyvertartási engedélyt is kapnak, miközben pszichiátriai esetek.

Az általad említett tragédiák között mégis ezernyi különbség van (magánterület-közintézmény, 83 éves-19 éves stb...). A legnagyobb ezek közül számomra az, hogy míg az egyik leplezve, szemtanúk nélkül zajlott le, addig a pécsi nyíltan, gátlástalanul, fényes nappal, a nagy nyilvánosság előtt történt. Már ez sem tart vissza embereket! Már nem csak egymagunkban kell félnünk, tartanunk, hanem egy többezres embertömeg által látogatott épület egyik termében is, ahol nem egyedül, hanem csoportosan vagyunk.

Azok a szerencsétlenül járt idős emberek meghaltak. Otthonainkban sajnos nem vagyunk mindig biztonságban, főleg az idősek nem. De mi történt volna, ha egy idősek otthonában vagy egy kórházban végzik ki őket??? Nem még ijesztőbb lenne???
süti beállítások módosítása