babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Egyoldalú véleményformálók

2010.01.12. 14:58 sasika61

 

Olvasom Ónody-Molnár Dóra cikkét a nyírkátai esetről (a falu nem vagy csak késve tudja kifizetni a segélyeket), s azon gondolkodom, hogy kellene egy bátor szerkesztő, aki egy nap, mondjuk április elsején, merne egy olyan lapszámot megjelentetni, amelyikben egyetlen sor írás sincs.
 
Csak nevek. Mint pl. Ónody-Molnár Dóráé. Még cím sem kellene. Ugyanis annyira lehet tudni, hogy ki miről ír, és milyen megközelítésben. Természetesen egyoldalúan. Meg sem kérdezve a másik felet, most pl. a polgármester álláspontját. Aki ismeri az újságírónőt, az neve láttán azonnal tudja, hogy a cigányokról szól majd a cikk, abszolút pozitív megközelítésben, elfogultan velük szemben. Már szinte olvasni sem érdemes, legfeljebb annyi különbség van, hogy éppen milyen ügy kapcsán fejti ki véleményét kirekesztettségükről, diszkrimináltságukról.
 
Persze nem ő az egyetlen ebben a szerepben. Inkább az a kérdés, van-e akár egyetlen olyan véleményformáló értelmiségi, újságíró, aki mást is tud, mint amivel nekiindult a pályának. Mert abban az elképzelt áprilisi lapban sok-sok nevet közölni lehetne: Bayer Zsolt, Tóta W., Bencsik András, Lipusz Zsolt stb. A névsor önkényes és szándékosan indul több irányba. Mekkora tréfa lenne, ha semmit nem írnának, és mégis megindulna a hörgés:pfuj, Ónody-Molnár,pfuj Bayer, már megint milyen gyalázatos dolgot műveltek! Pedig semmit nem művelnének, pusztán a nevük jelenne meg.
 
Persze kérdés, hogy vajon az én nevem olvastán nem éreznek-e ugyanígy sokan?
Jöhet a pfuj, Sasika!

6 komment

Címkék: sajtó közélet ónody molnár dóra

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr81666545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lobellone 2010.01.12. 16:32:29

:-)
Jópofa ötlet...de csak ötlet marad. Nincs ilyen bátor szerkesztő e kis hazában, ugyanis.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.12. 17:10:20

XD Jó poszt!

Mondjuk én Lipusz Zsolttal pont ezt csinálom gondolatban. Látom, hogy ott van a kurucon a hír. Lipusz Zsolt: stb, stb.
Röhögök egyet, hogy megint milyen baromságot írt, anélkül, hogy elolvasnám.
3 havonta azért biztonság kedvéért belenézek, és mindig kiderül, hogy igazam van.

Corry 2010.01.13. 21:41:02

Bizonyára sokan pfujolnak a neved hallatán. Gondolom, bloggerként és tanárként is. De azt is gondolom, hogy ők vannak jelentős mértékben kisebbségben.

Egyvalami még biztos: a Dóránál,meg a hasonlóknál lehet előre tudni, miről is írnak, ez viszont Rád nagyon nem igaz.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2010.01.23. 15:18:11

Elgondolkodtam azon is, hogy az én nevemre hogyan asszociálnának, és félek tőle, hogy nem éppen pozitívan... - mármint: nézőpőont kérdése, nemigaz? Nem mindig az nyer, aki nyertese valaminek, és nem a vesztes vesztett, mert néha azért fordul a kocka, és a hazugságok kiderülnek, az elhallgatott valóság napvilágra kerül, és a szövetséges ellenség lesz, az ellenséged barát, és a neved esetleg jól is csenghet egy ilyen újságban...

Talán. :-)

@calam: Segélycsomag számomra sincsen, éhen is halhatnék, de nem panaszkodom, hanem megpróbálok talpon maradni. Éhen haltak volna... aha: cigi és pia. Éhhalál. Naja.
Ostoba.
süti beállítások módosítása