HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!
babtabla.hu

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

Vona húsvéti üzenete

2010.04.03. 18:00 sasika61

 

Vona Gábor húsvéti üzenete szép példája annak, miként lehet úgy ünnepelni, hogy közben persze bele is rúgjunk egyet vélt - valós - választott ellenfelünkbe. Mert szép dolog a feltámadás, de a keresztre feszítés látványosabb, nagyobb tömegeket vonzó esemény.
 
Idézem bevezető mondatait (kiemelések tőlem):
„A keresztény világ közel 2000 éve húsvétkor mindig a Megváltót ünnepli. A Megváltót, akit a zsidók ugyan keresztre feszíttettek, de Ő harmadnapra feltámadott.
Nekünk, magyaroknak ez a húsvét más szempontból is fontos, hiszen egyre többen vagyunk mi, nemzetiek, akik bízunk abban, hogy Magyarország is fel fog támadni.”
 
Nem vagyunk persze zöldfülűek, megértünk, s így meg is értünk sok mindent, tudunk mi a sorok között olvasni. Fölismerjük a napi aktualitású zsidóellenességet, a finom párhuzamot Jézus és Magyarország sorsa közt, és bólintunk: ezt vártuk. Illetve nem vártuk, de ha már jött, nagyjából erre számítottunk.
 
Ja, hogy Jézus – amellett, hogy pártus, szkíta, magyar herceg – bizonyos források (evangéliumok) szerint zsidó (is) volt? Hát ez kimaradt. Lehet kampányolni azzal, hogy egy zsidó feltámadását ünnepeljük? Na ugye. És a Jobbik számára elsősorban kampány van, s csak másodsorban húsvét.
 
Ja, hogy ha már hangsúlyozzuk a keresztre feszíttetők zsidó mivoltát, akkor abból következik-e valami a ma élő zsidókra? Vona szerint nyilván, különben nem említené: mélyen el kell őket ítélni, mármint a ma élő zsidókat. Is. Jézus keresztre feszítése miatt. Jómagam furcsállnám, ha egy ma élő zsidó engem pl. felelőssé tenne a holokausztért, hiszen nem is éltem akkor, sőt, az ország nagy része sem. Pedig a vonai logikából ez következik. Tiltakoznánk? Naná.

12 komment

Címkék: közélet húsvét vona gábor

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr901892317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.04. 08:40:56

Zeusz óvjon mindenkit az ilyen Vona Gábor féle zombiimádóktól.

Kartal (rezervált) 2010.04.04. 15:46:56

@IGe: Isten óvjon meg az egysíkú párt-imádóktól, akik köpnek minden irányba, csak a választottjukat látják makulátlannak. Nincs tiszta párt, mindegyik annyit dobálta már a szart, hogy alanyi jogon, vagy mások által, de úszik a fekáliában.
Csak azt sajnálom, hogy általam kedvelt, értelmes emberek is beállnak ebbe a sorba.

A zsidók pedig személyesen minket is felelőssé tesznek, holo-vetélkedőkkel és auschwitzi túrákkal mossák gyerekeink agyát, mert szerintük mindenki bűnös aki nem zsidó.
És még antiszemita sem vagyok, gondoljatok bele, miket írnék, ha az lennék.

markus12 (törölt) 2010.04.04. 16:51:41

Isten óvj meg minket az ilyen Gyurcsány Ferencéktől és az Orbánoktól. Védd meg tőlük Magyarországot, azoktól akik bemocskolnak egy Szép és Hazafi pártot a sajtó eszközeivel.
Óvj meg minket azoktól akik egy egész nemzetet ver át csak hogy a közemberek pénzét a zsebében lássa és azért hogy nehogy jöjjön egy Párt aki számon kéri őket ezért.

Én inkább ezt fogalmaznám meg és nem vagyok Zsidógyűlölő és Vona sem az. Csak sajnos nagyon kevesen értik azt hogy mi a baj ma és az hogy mitől félti Vona a népét.

CapsLock 2010.04.04. 19:16:21

"szeresd felebarátodat..." - lehet ezt is cenzúrázták, mint Jézus származását? - ha egyszer a gyűlölet idegen a jézusi tanoktól, akkor miért a kereszténység zászlaja alatt kell izzítani azt? ... (Ez annyira ellentmondásos, hogy már kifejezetten gyanús...)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.04.05. 00:03:33

A possztal teljesen egyetértek, az meg nem fér a fejembe, hogy mi a halálnak kell Vonának folyamatosan zsidóznia.

Ez a holdudvar feladata, nem a frontpolitikusoké.... :S

A zsidózás ilyen primitív formája meg kifejezetten idegesít!

Asidotus 2010.04.05. 11:18:42

Valahol Vona kimondja az antiszemitizmus eredeti gyökerét:
- a zsidók nem fogadták el Jézust Messiásnak, mert az ő hitük szerint a Megváltó nem csak a Halál után, a Mennyekben, hanem itt a Földön is elhozza isten Országát.
Emiatt a korai keresztények megharagudtak rájuk. Hiszen közülük jöttek, zsidó volt Jézus, zsidók voltak az apostolok, és zsidók voltak az első keresztények is (ezt írja a Biblia).
És amikor a IV. században nekiláttak megírni a Bibliát, vagyis egész pontosan összeszedni az addig keletkezett iratokból, hogy mi kerüljön be a Szent Könyvbe, akkor ez vezérelte őket. Meg az a nagyon komoly tény, hogy maga a római császár ült ott köztük, ez volt a Niceai Zsinat 325-ben, ahol Nagy Konstantin római császár elnökölt. Róla azt tudni kell, hogy akkor még nem volt keresztény, és az ő uralma idején fogadta el a római birodalom a keresztény vallást (még nem kötelező államvallás (az 380-ban Theodosius császár idején történt), hanem a szabadon gyakorolhatóak közé került. A történészek a mai napig vitatkoznak azon, hogy Konstantin felvette-e valaha a kereszténységet, talán a halálos ágyán igen.)
Na, most képzeljük el a zsinatot, ahol el kell dönteni, hogy kik a felelősek Jézus haláláért:
- a hazátlan, súlytalan zsidók
- vagy a római birodalom, akinek a császára itt ül velünk.
A döntést egyszerűsítette, hogy a püspökök még élénken emlékeztek az alig 15-20 évvel azelőtt még tomboló keresztényüldözésre.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.05. 20:03:23

@Nűnű:

Jézus halálának felelősségek a kérdése azért erősen elmekórtani eset aki komolyan veszi és nem a Hófehérke halála és feltámadása kérdéskör közé helyezi.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.05. 20:06:11

Már csak azért is mert a bibliai szappanoperai mesekönyv szerint Jézus apja és fia is volt önmagának, illetve egyesek szerint csak harmadoltan. Nos amit elkövetett az a mesemítosz szerint is max:

Mártíromságnak beállított öngyilkosság.

vilagnezet.blog.hu/2007/04/17/ongyilkos_megvalto

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2010.04.06. 10:16:37

@IGe:
legalábbis szerinted. Szerintem meg nem. Úgyhogy 1:1.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2010.04.06. 12:30:01

@sasika61:

A tények nem szavazás kérdése. A vallás a hit = biztosnak hinni a bizonytalant, vagy biztosan nem létezőt. Valami ilyesmi fogalmazás a zsidó-keresztény bibliában is benne van.

Én pedig biztosan tehát 100%-osan tudom, hogy Jézus létezett, akárcsak Hófehérke és Micimackó is létezett illetve létezik. Mitológiai és mese alakként.

djdjdjdj (törölt) 2010.04.06. 23:11:10

Remélem a Fidesz 2/3-ados többséggel győz és leszámol a Lobbik nevű politaktikai mozgalommal. Ez a magyarkodás jó szöveg csak nem vesszük be, ő sem különb a többiektől sőt...
Ja és nem vagyunk Vona Gabika népe. Mi 1989-1990-től független, szabad magyar emberek vagyunk, akiknek nincsen szüksége a Szálasi Ferenchez hasonló nemzetvezető(k)re, aki(k) megmondják a "tutit".

Sugyosa 2010.04.09. 10:44:18

Sasika, ez azért eléggé erős belemagyarázása a zsidózásnak a fenti idézetbe. Szónoki párhuzamot vont egy általánosen elfogadott dolog - miszerint a zsidók kérésére feszítették keresztre Jézust, de ő feltámadt a halálból - azzal, hogy Magyarország is fel fog támadni. Te a mondatnak nem a feltámadásról, hanem a zsidókról szóló részét emelted ki.
Egyébként igen, a zsidók téged is felelősnek tartanak a holokausztért. (innen is üzenem az illetékeseknek, hogy eszem ágában sincs jelentéktelennek beállítani ezt a nagyszabású eseményt, sőt kifejezetten fontosnak tartom...)

dane: te nem szabad ember vagy 1990 óta, hanem egy megvezetett birka. Szaladj, nézd meg, hogy rajta vagy-e orbánpapa listáján, és nem kerültél-e véletlenül a "komcsi" rovatba...
süti beállítások módosítása