babtabla.hu

HTML

Ha csak ezt az oldaldobozt látod, akkor egy olyan sablont választottál, amiben csak balhasáb van, az oldaldobozaid viszont alapértelmezésben a jobbhasábba kerülnek. Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!

Itt az írás, forgassátok...

közélet-közerkölcsök-magánbűnök- egy magyartanár emlékiratai Egerből

Oszd meg, és uralkodj magadon!

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add az RSS olvasódhoz

Idő van

Friss topikok

  • pushup: Tanár úr! azért én szívesen olvasnám a mostani véleményét is. Lehet, én értelmeztem félre, de korá... (2016.02.16. 11:02) Búcsú az olvasótól
  • Lordhell: @Csakazigazat!: A lényeg, hogy mind a kettő rossz. Ha már számokon lovagolunk 1 év alatt 44-45 15... (2014.05.14. 18:25) Na de kicsoda Lipusz Zsolt?
  • csakazolvassa: Műfarka kinek volt? Én értem, hogy aki hetero, annak nem probléma a melegek politikai emancipációj... (2012.08.13. 19:04) Az ember végül homokos? - (Értelmezési kísérlet)
  • gabcica: Sikerült ebben az évben és tavaly is részt vennem a rajz oktv-n. Ha megnézitek a témaadást és azt,... (2010.11.28. 16:29) Mit ér az OKTV?
  • zerge gorilla: "már két embernek is olcsóbb autóval közlekedni, mint tömegközlekedéssel..." Ezzel muszáj vitatko... (2010.11.07. 13:57) Buddhista közgazdaságtan

A népköztársaság nevében!

2008.08.14. 07:37 sasika61

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Négy gyermekem van. A legkisebb nagyjából olyan korú, mint a kép bal oldalán látható Jang Pej-li. Ugyanilyen kerek arca van, ha pedig kinyitja a száját, az elővillanó képet uralja két nem egyforma nagyságú és hosszú metszőfoga. Mégis, ha valaki azt mondaná, hogy Eszter nem aranyos, vagy nem elég aranyos, hát azt mentem elküldeném a jó édes anyjába. Éppoly aranyos, mint Jang Pej-li, vagy a jobb oldali Lin Miaoke.
Sőt, általában is elmondható, hogy egy hétéves gyerek aranyos, szülei számára pedig egyenesen a legaranyosabb, mindenképp felülmúlják azokat a felnőtteket, legyenek bár az olimpiák zenei rendezői, akik legtöbbször olyan rondák, hogy a kínai sárkány is csak sírva enné meg őket.
Azt tudtuk, hogy a kínaiak hamisításban verhetetlenek, az utóbbi évtizedekben egyenesen a nemzetkarakterológia fő jegye lett ez. Azt azonban nem gondoltam volna, hogy még az olimpiai megnyitón is élnek ezzel. A számítógépes trükkök még talán beleférnek egy ilyen eseménybe, az a hamisítás azonban, amit a két kislánnyal műveltek, egyszerűen hányingerkeltő. Az egyik láthatatlanul énekelt egy dalt (Óda a hazáról…), a másik látható volt, de csak tátogott. A szép hangú, éneklő kislány ugyanis nem volt elég aranyos, „mert kövérkés arca és egyenetlen fogai vannak”- a zenei rendező szerint. „Azt akartuk, hogy a pekingi olimpia a legjobb színben tűnjön fel, vagyis a nemzet akaratát helyeztük előtérbe” – mondta Csen Csiang.
 Hát igen, ezt az érvelést ismerjük. A nemzet, haza (amelyhez a dal szólt) általában ritkán kér tőlünk valamit. Én még sosem hallottam olyan emberről, akit a haza bármikor is megszólított volna, pl. így, hogy „szervusz Csen Csiang, én vagyok a haza, s azt akarom, hogy cseréljük le az éneklő kislányt”. A haza szavát, akaratát közvetítők szokták tolmácsolni, többnyire politikusok, most pedig úgy látszik, egy zenei rendező is meghallotta a szózatot, bár lehet, hogy valaki súgott neki. Persze mondhatta volna a súgónak, hogy itt nem a haza beszél, hanem te, te szemét, de ez a kínai jóskönyv, a Ji-king szerint valószínűleg súlyos testi fenyítést vont volna maga után. Így aztán miután a nemzet megrendelte az orbitális csalást, a rendező lecserélte Jang Pej-li-t. Lelke rajta.
Én viszont szülőként azt mondom: egyetlen megnyert arany sem ér annyit, mint ez a „nem aranyos” kislány, s az ilyen „trükk” keltette undor elnyomja bennem az egyébként tökéletes(nek látszó) megnyitó emlékét.
Érmeseink helyében megnézetném valamely szakértővel, a medálok nem hamisak-e.

 

 

 

 

 

2 komment

Címkék: csalás peking olimpiai megnyitó

fuggoagy.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sasika61mondja.blog.hu/api/trackback/id/tr36615186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

álnok pöcs 2008.08.18. 21:06:17

Nem értem miért kell ezen rugózni. Varga Miklós se játszhatta el Istvánt, a rockoperában. Kurva jó hangja van, de inkább udvari bolondnak néz ki.

Jang Pej-li örüljön, hogy énekelhetett, a szépkislány meg örüljön, hogy szerepelhetett.

Noob 2008.08.19. 18:27:48

Jo estét Tanár úr,...szabiról vissza..

Na fentiekhez klasszikus pelda:az eredeti István a király filmből:

Réka, Koppány lánya - Kovács Ottília /énekhangja: Sebestyén Márta/

:))
süti beállítások módosítása